Ikävä, että prisma tulee.

Prismaaeikaivata

Nyt sitten autioituu loputkin Heinolan keskustasta. Tulee lopullinen kivijalkamyymälöiden lopetusbuumi. Torinlaidalle ei jää kuin Helmipankki, apteekki, ruokakaupat ja lääkärikeskus sekä parturiyrittäjiä ja kapakat. Prismanyhteyteen menee Instru, kukkauppa, toinen apteekki ja Ainomaria

69

1785

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaputt

      Melkoinen kuolinisku heinolan keskustan vetovoimalle ja kehittymiselle.: Prisman yhteyteen, kun usein tulee muitakin erikoiskauppoja, kuten Lahden ja Hollolan Prismoissa on. Näitä kauppapaikkoja ei jätetä Hämeenmaalla hyödyntämättä.

      • Anonyymi

        Onhan se kamalaa jos palvelut saa kaikki saman katon alta. Silmälasejakin ihmisen on n.3v välein vaihdettava. Joutuu pyöräilemään prismaan,jos haluaa tietystä liikkeestä lasit ostaa. Hyvähän se olisi ettei Suomen kalleimmalle CM tulisi kilpailua. Rakennuspaikalta löydetty lepakon paskaa - ei sitä rakenneta


      • Anonyymi

        Onko keskusta ollut vetovoimainen sitten aiemmin? Onneksi siellä näyttää olevan remonttia käynnissä. Lisää saisi kyllä tulla.


    • blance

      Nyt olisi joukkovoimalle tarvetta. Kaupunkilaiset maksavat osuuskaupan herrojen kotkotukset kun he halpuuttavat Heinolaa. Täältä saa kohta halvalla kivijalkakauppojen liiketilaa vaikka autotalleiksi eikä maksa paljon mitään.
      Autojahan täällä tarvii jo kaikki keskustassa asuvat. Onko Prisma maalaisten kosto kaupunkilaisille. Maalaiset kun ovat tarvinneet autoja ostoksille pääsemiseksi jo kauan ja kohta tarvitsevat keskustassakin asuvat.

    • Huonouutinen

      Heinolan keskusta vetelee nyt viimeisiään, kun kepulandiassa rakennetaan hehtaarihalleja keskustojen ulkopuolelle.
      Heinolan keskustan elinvoimaisuus ei tällaisella hankkeella parane, vaan tämä on kuolinisku pienyrittäjille. Ilmeisesti se on kaupungin päättäjien mielestä ihan ok.

      • gergr

        Keskusta elinvoimaisuudesta puheenollen oletko huomannut kuinka pieni on lopulta se viikonloppuna viihteellä keskusta kolmessa ravintolassa käyvien nuorten joukko on. Parhaassa iässä olevia opiskelujen jälkeen työeämään siirtyviä nuoria aikuisia. Siinä on hyvä miettiä kaupungin tulevaisuutta.


      • olsa1

        kaupungin päättäjillä ei ole mitään tekemistä prisman tulon kanssa. hämeenmaa vuokraa/ostaa upm:ltä alueen ja rakentaa.


    • Sepusepu

      Samaa mieltä. Ensin olisi kehitettävä keskusta elinvoimaiseksi ja sen jälkeen voisi harkita Prismaa. Ei näinpäin, koska nyt keskusta kuihtuu kokonaan eikä se tuo ketään Heinolaan...

      • seppäkö

        Ei keskusta kehity näillä kaavoilla..
        Lättähattutaloja rakennellaan, puuhastellaan pienissä piireissä
        Kyllä kunnon isovaihde päälle ja keskustaan 10-15 kerrosta/talo
        Saadaan säpinää ja ostovoimaa kylälle
        Työpaikkoja lisäksi


    • Huhuhh

      Arvaan, että prisman yhteyteen siirtyy seuraavat liikkeet keskustasta. Apteekki, Silmäasema, Dnakauppa, kukkakauppa, parturi. Kovaan kilpailuun joutuu urheiluliike, kodinkoneliikkeet, kenkäkaupat. No mitäs tänne keskustaan jääkään😨⛆☇⛈

    • EiPrismalle

      Hienoja kirjoituksia, prisman toteutuminen todellakin tuhoaa Heinolan kaupungin keskustan. Työpaikkoja tulee mutta valtaosa nollasopimuksilla ja osapäivätöitä.
      En käytä Prisman palveluja nyt enkä tulevaisuudessakaan.

      • olsa1

        miten tuhoaa. tuhoaako cittari. mikään ei muutu , palvelu paranee vaan. ohikulkijat ne on suurin asiakaskunta.


    • Ohikulku.kauppa

      Suurin osa asiakkaista tulee olemaan ohikulkijoita. Vuorokaudessa heinolan ohi porhaltaa n. 20 000 autoa, eli saman verran kuin heinolassa on asukkaita.

    • tyjytjt

      Mille ihmeen keskusta kehittymiselle. Herää jo todellisuuteen. Heinolan keskusta on jo nyt puolikuollut. Tyhjiä näyteikkunoita parhailla liikepaikoilla pilvin pimein. Keskustassa ei asu eläkeläisiä ja palvelutaloja joka korttelissa. Niillä lähihoitajien ja kaupan kassojen 1800 € kk brutto palkoilla ei pidetä keskustaa hengissä.

    • ihmetellen_

      Mikäpä siinä,jos tulisi samalla jonkinlainen joukkoliikenneyhteyskin Prismaan,pääsisi autottomatkin kulkemaan ja hyödyntämään liikekeskuksen palveluja.Kuinka paljon tulee työpaikkoja lisää,jos S-markettien väki siirretään,tuskin kaikki pysyy pystyssä.

      • prismatullee

        Lue juttu uudelleen lehdestä ja mieti.


      • bussitkulkeejo

        No bussithan menee nytkin puolen tunnin välein sittarin ohi arkipäivisin... Joten joukkoliikenneyhteys on jo! Ei muutakuin LSL sivuilta tsekkaamaan aikataulut ja reitit...


    • Siljaana

      Höpö höpö!

      Keskustan markettien valikoima on lähinnä sika-nauta-jauhelihaa ja sitä halvinta keskiolutta. Muutoin hyllyt huutaa tyhjyyttään tai jos tuotteita on, ne ovat päiväysvanhoja. Käykääpä pienellä kierroksella ja katsokaa. Itse toivotan Prisman tervetulleeksi, enkä pidä ollenkaan pahana asiana, ettei se ole heti keskustassa.

    • von_peterskimo

      En ymmärrä tätä vinkumista Prisman sijainnista ja keskustan näivettymisestä. Me kuluttajat sen päätämme loppujen lopuksi, mihin rahamme viemme.
      Sama pätee tähän "halpuutus" -keskusteluun. Pienituloinen työntekijä, eläkeläinen, työtön tai opiskelija ostaa sieltä, mistä saa halvimmalla. Ostakoon luomua, lähiruokaa yms. ne, joilla on varaa ja pitäköön huolta vain omista asioistaan.
      Prisman tulo Heinolaan pelkästään positiivinen asia, mutta Hämeenmaa ei rakentaisi sitä ilman Heinolan ja lähikuntien mökkiläisiä/lomailijoita.

      • Bonuskortin

        No, eipä se taida olla noin mustavalkoista.
        Mietitäänpä.
        S ryhmä halpuuttaa, prismat ja isot S marketit halpuuttaa, mutta Salet pitää normihintojaan. (Sitäpaitsi, jotain halpuutetaan, mutta myös hintoja nostetaan, seuraappa vaan)

        Miten yksinäinen, autoton ja vanhus pääsee noitten hypermarkettien halpuutettuja hintoja hyödyttämään, no, eipä mitenkään.

        Eli ne jotka taas joutuu maksumiehiksi, ovat nämä pienituloiset ...

        Miten käy kahden keskustan S marketin jos ja kun Prisma tulee, säilyvätkö kaikki.

        Heinolassa ei ole kohta muita kuin S ryhmän liikkeitä, on S marketit, ABC, Salet, Kulkija, ... kait se on hyvä.


    • ÄänestinJaloillani

      Hyvä kommentti Bonuskortilta. Itse en käytä ABC:ta, Salea, S-markettia, Prismassa tulee joskus käytyä ja keskikaupungin halvimmasta juottolassa
      eli Kulkijassa.

    • prisma-mustikahakaan

      Prisman pitäis tulla mustikkahakaan. Siellä ei oo nykyään yhtään kauppaa.

      • einäinn

        Niin ja kuitenkin olette lopettamassa mustikkahaan
        "lähikauppaa" Heinoskaa .
        Miettikääpä, mitä nyt kirjoittelette.


      • Justjust

        Eipä ole Lusissakaan kauppaa, eikä kyllä Myllyojallakaan. Vaan eipä taida kummaltakaan kylältä kukaan valittaa kauppojen puutteesta. Mustikkahakalaiset voisivat vilkaista peiliin. Jos kaupanpito Mustikkahaassa kannattaisi, sellainen todennäköisesti olis vielä siellä. Vaan taitaapa suurin osa asukkaista asioida Heinoskassa ym. Ei kaupanpito kannata kaljan ja kahvimaidon myynnillä...


      • Anonyymi

        Eihän siellä ole ennenkään kauppa kannattanut.


    • Anonyymi

      Itse boikotoin s- ryhmän liikeitä antaumuksella. Ajan jopa päivittäin 10km toiseen kauppaan että en tue tätä... miksikö tuota nyt voisi kutsua? Pulju joka muunmuassa laittoi oman apc aseman esim Vaskikellon Nesteen viereen saadakseen kaapattua perinteiseltä huoltoasemalta asiakkaat.

      <<Ass-market 4-never!>>

      • Anonyymi

        niin se on. S-liike sijoittuu sinne, minne oikeat yritykset ja yrittäjät ovat ensin sijoittuneet. Ahneina haluavat rahat itselleen vähät muista välittäen.


    • Anonyymi

      Ei tänne valittajien paratiisiin, kannatta rakentaa mitään.

    • Anonyymi

      Prisma tulee, mitään ette voi!

    • Anonyymi

      Ihanaa että Prisma tulee, ei tarvitse enää kuluttaa ainuttakaan keskustan ylikallista liikettä sen jälkeen. Hyvä hyvä!

    • Anonyymi

      Prisman tulo, ei minun pientä eläkettä nauttivat ihmisen elämää vaikuta. On ostettava sieltä, mistä saa halvemmalta esim. Lidli, kun sellainen Heinolassa on. Tehdäänkö Prisma vain niitä ohikulkijoita varten jotka tulee mm. Helsingistä ja keskusta näivettyy kokonaan. Paljonko kaupunki joutuu maksamaan Prisman tulosta, löytyykö siihen rahaa ja mitä kaupunki hyötyy siitä. Voisiko nämä viisaat päättäjät kertoa sen. Olisi hyvä kuulla hyvät ja huonot puolet. Huonoja on keskusta kuolee. Mitä ne hyvät on?

    • Anonyymi

      Kyselelet, mitä hyviäpuolia Prisman tulosta on? Käyppä vaikka virran eteläpuolella,Holman Prismassa, niin voisi vaikka katseesi avartua.

    • Anonyymi

      Prismasta menee oletettavasti valitukset korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti, eli tontilla ei tule tapahtumaan mitään vuosiin.

    • Anonyymi

      Prisman tontilta näkyy löytyvan kaikenlaisia ötököitä ja elukoita luuletteko että se on ainoa paikka missä niitä on kyllä ne osaa hakeutua muualle jos tarvii jos metsäkin kaadetaan ei se käki jää kannon päähän istumaan ja ihmettelemään että mihinkäs metsä hävisi kyllä se lähtee muualle taitaa olla taas joku hömppä porukka liikkeelä joitten omasta päästä on lepakot karanneet ja vintti on tyhjä !

    • Anonyymi

      Näinhän se on! Oikein ituriin päässyt selvittämään asiaansa, oh, oh.Vastustusta tienkin Prismalle löytyy, mutta se tulee, mitään ette voi, vaikka näkisitte siellä kakadun pesivän.

      • Anonyymi

        Mistä ihmeestä ne ötökät osaa ilmestyä vasta siinä vaiheessa, kun jotain ryhdytään tekemään?


    • Anonyymi

      Kohta sieltä löytyy, Ruokolahden Leijona.

    • Anonyymi

      Onkohan siellä hyttysiä pitäiskö niitäkin suojella jos vaikka kuolevat sukupuuttoon hei haloo järkeä päätöksiin miksi kaikkea pitää aina vastustaa ?

    • Anonyymi

      Heinola/heinolalaiset eivät tarvitse prismaa.
      Miksi luoda työpaikkoja lahtelaisille ja muille
      naapurikuntien asukkaille. Työllistävä vaikutus
      hyvin pieni Heinolalle.

      • Anonyymi

        Vai niin. Eiköhän se työpaikka houkuttele ostamaan edullisen asunnon täältä. Näin se yleensä menee. Saadaan lisää veronmaksajia tänne.


    • Anonyymi

      Prisman paikka Cittarin vieressä.

    • Anonyymi

      Tulisipa prisma, en tajua miksi jotkut eivät sitä halua. Parin viikon päästä muutto lahdesta heinolaan. Kyllähän sitä töissä käydessä pääsee lahteen kauppaan, mutta mielummin sitä heinolassa kävisi. Saattaisi jopa saada töitä tuolta ettei tarvitsisi aina lahteen ajaa.

    • Anonyymi

      Hyvä että prisma tulee ! Keskusta autioitui jo siinä vaiheessa kun siltatyömaa kesti liian kauan.. moni kiertää kaukaa

    • Anonyymi

      Hyvä että prisma tulee ! Keskusta autioitui jo siinä vaiheessa kun siltatyömaa kesti liian kauan.. moni kiertää kaukaa.

    • Anonyymi

      Prisma ei maksa veroja ja pätkäduunarit poimitaan muista Heinolan liikkeistä. Ei siis uusia työpaikkojakaan.
      Idiootteja nuo päättäjät.

    • Anonyymi

      Kaavasta valitetaan aivan varmasti, joten kannattaa nyt vaan jo tajuta, että tässä kestää vielä vuosia, eikä lupaa tule välttämättä koskaan sille tontille!
      Ihan sama mitä kukakin hokee, vastustus on niin suurta, että prosessi ei etene halutulla tavalla.

    • Anonyymi

      Hyvinhän se näyttää etenevän. Posti ja Uimonen tekee työtä sen eteen,kiitettävällä tavalla. Kiitos heille siitä. Prisma tulee mitään ette voi.

      • Anonyymi

        Joo näin on ei sitä yksi perholaji voi estää eikä lepakot kyllä niitä on muuallakin eikä prisman tontilla ihan höpö höpö puheita hiiteen koko viherpiipertäjät ottakaa nyt järki käteen älkääkä hölmöilkö enempää !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo näin on ei sitä yksi perholaji voi estää eikä lepakot kyllä niitä on muuallakin eikä prisman tontilla ihan höpö höpö puheita hiiteen koko viherpiipertäjät ottakaa nyt järki käteen älkääkä hölmöilkö enempää !

        Eiköhän se kuitenkin tehdä muualle :)
        Odotellaan nyt rauhassa muutama vuosi =D


    • Anonyymi

      Toisessa langassa ihmeteltiin miksi ei satamassa näy vierasveneitä. Veneilijät hakee palveluita kävelymatkan päästä. Jos Heinola jatkaa keskustan näivettämistä siirtämällä kaupat ABC asemalle, Cittariin ja Prismaan jättää moni veneilijä Heinolan pois reitiltään. Kanavakaan ei siinä auta, pelto-ojassa veneily ei kiinnosta montaa kertaa.

    • Anonyymi

      Täytyy oikein ihmetellä tätä perhoshömppää että aikuiset ihmiset ovat noin lapsellisia luuletteko tosiaan ettei niitä perhosia muuaalla ole ja kyllä ne osaa siirtyä muualle jos paikka ei miellytä voi hyvä tavaton menkää nyt vähän itseenne ja katsokaa peiliin ihan oikeesti !

      • Anonyymi

        Kyllä aikuiset ihmiset vaan on moni niin tyhmiä, että kuvittelevat tiettyjen lajien olevan rauhoitettu vain Prisman rakentamisen estämiseksi =D Nämä idiootit sitten hokevat, että "kyllä ne perhoset muuttavat".
        Eiköhän se ole niin, että Prisma ei ole uhanalainen ja sen voi tehdä muuallekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä aikuiset ihmiset vaan on moni niin tyhmiä, että kuvittelevat tiettyjen lajien olevan rauhoitettu vain Prisman rakentamisen estämiseksi =D Nämä idiootit sitten hokevat, että "kyllä ne perhoset muuttavat".
        Eiköhän se ole niin, että Prisma ei ole uhanalainen ja sen voi tehdä muuallekin.

        Eipä ole lepakot ja perhosetkaan sen uhanalaisempia. Jotkut taantumukselliset vaan haluavat aina vastustaa kaikkia uudistuksia. Prisma tulee halusit tai et eikä perhoset tai lepakot siihen lopu.


    • Anonyymi

      Nyt, kun se Prisma tulee, niin eräs oli huolissaan veneilijöistä ja heidän kaupassa käynnistään kävelymatkan päässä. Ei huolta, tehdään Apajalahteen vierasveneparkki ja siitä pienillä portailla ylös Prismaan. No voihan siitäkin nämä nillittäjät saada valituksen aikaiseksi, joskos olis, joku uhanalainen kalalaji. Lähtökohtaisesti aika hyvä ehdotus.

    • Anonyymi

      Prisma raviradalle eihän siellä ole ollut ravejakaan enää vuosiin ei oo luolia eikä perhosia eikä muitakaan öttiäisiä !

    • Anonyymi

      Miten tuo keskusta, voi enempää kuihtua?

    • Anonyymi

      Heinola on kuihtunut vähän jo muutenkin 70/80-luvulle, kun katsoo esimerkiksi pienteollisuus ja muita yritysalueita, jotka on osin jo suorastaan ränsistyneitä! Pieni rakennusten ilmeenkohennus /pihojen siistiminen ei tekisi yhtään huonoa. Onko kaupungissa minkäänlaista julkisivulautakuntaa, jotka velvoittaisi siistimään paikkoja ?

    • Anonyymi

      Siinä se keskusta autioituu, kun pitää käydä vähän väliä Lahdessa asioimassa. Nythän keskustasta ollaan tekemässä selvästi viihtyisämpää ja väkeä tulee kyllä pyörimään siksi enemmän.
      Melko ankeaa ollut tähän saakka. Mikä siellä keskustassa olisi vetänyt porukkaa?

    • Anonyymi

      Onneksi kaavasta valitetaan takuuvarmasti. Eipähän tule muutamaan vuoteen tai koskaan mitään sille paikalle.

    • Anonyymi

      Kaavasta voidaan valittaa, muttei se mitään auta. Prisma tulee, mitään ette voi. Kävin tänään Holman Prismassa ja oli tolkuton määrä perhosia keulamaskissa, jouduin pesettämään liuottimella ja se maksaa, voi p##se.

      • Anonyymi

        Voipi olla, että vetäytyvät hankkeesta ja se tehdään muualle.
        Pelkät luontoselvitykset vievät yli vuoden ja sitten päälle vielä kaavaprosessi muutoksenhakuineen.. arviolta vähintään pari vuotta. Siinä ajassa ehtii mieli muuttua ja löytyä helpommin toteutettava paikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voipi olla, että vetäytyvät hankkeesta ja se tehdään muualle.
        Pelkät luontoselvitykset vievät yli vuoden ja sitten päälle vielä kaavaprosessi muutoksenhakuineen.. arviolta vähintään pari vuotta. Siinä ajassa ehtii mieli muuttua ja löytyä helpommin toteutettava paikka.

        Kannattaisi rakentaa mahdollisimman paljon. Helsingissäkin tuntuvat liito-oravat viihtyvän. Ilmeisesti siksi, että puita ei niin helposti kaadeta kuin umpimetsästä. Pitää saada aina lupa siihen.


    • Anonyymi

      Hämeenmaa hyvä asia koko maakunnalle, Ja suomelle.Miten muuten koko suomi tulisi ruokittua?Suuria hyväntekijöitä S-ryhmä ja Lidl,Pyyteetöntä työtä suomen ja koko kansan hyväksi.

    • Anonyymi

      Kyllä nämä viherpiipertäjät pitäis laitta pellolle kaikista hallituksista päättäjä elimistä eiväthän tälläiset päättäjät ole kuin yhteiskunan ja kehityksen jarruja minkähänlainen määrä on eläimiä kuollut sukupuuttoon kun aikoinaan heinolan kaupunkikin rakennettu eikä silloin kukaan jarrutellut joillain liito oravilla eikä muillakaan elikoilla tämä luonnonsuojelu on saanut jo ihan älyttömät mittasuhteet naurettavaa !

    • Anonyymi

      Olisi syytä tulla - myöskin näin mökkiläisen näkökulmasta! Heinolan CM on melko ylihinnoiteltu kauppa, kun on ainoa hypermarket paikkakunnalla. Tutkitusti Lahdessa säästää saman ostoskassin sisällössä reilusti. Tästä edes ruokaostokset meillä menee Lahden Karismaan.

    • Anonyymi

      Tervetuloa Prisma. Nyt varsinkin kun keskustasta hävitetään tietoisesti parkkipaikkoja.

    • Anonyymi

      Prisma tullee mitään ette valittajat voi!Jotain rotia sentään, näkee sitten lepakoita, tai muita ötököitä.

    • Anonyymi

      Onko Jeesus peruuttanut tulonsa?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe