Pöllien kuivatus / sisälle tuonti

Puusta

Heippa! Minulla odottelee ulkona 3 koivu pölliä, viime viikolla kaadetusta puusta. Ovat ihan jäässä - miten saisin ne kuivatettua helpoiten ja niin että pysyvät kauniina? Ajattelin tehdä niistä asetelman sisälle, voikovatko tuoda jotain ötököitä mukanaan?

5

92

Vastaukset

 • Arvatenkin 3metristä koivupölliä, noo mikäs siinä, jos niissä joitain elukoita roikkuu, harjaa pois, ja kanna pölökyt tupaan. Mitähän hianoo noista sitte saakaan aikaan.?

 • Hometta niistä tulee.Silloin ei tietenkään ole väliä, jos mökki on jo homeessa muutenkin.

 • Itse toin aikoinaan marsuille järsittäväksi keppejä ulkoa. Kaikenlaisisa ötököitä alkoi ilmestyä kotiin vaikka kuinka paljon, en suosittele, ainakaan asuinhuoneisiin tuomista.

 • Sellaista helppoa kouvupölkyn kuivaamista ei ole olemassakaan.

  Ensinnäkin koivu ei oikein kuivu, jos siinä on tuohi päällä. Pölkky pitäisi aisata ts. poistaa kuorta ainakin kahdelta sivulta. Toiseksi kuivuessaan pölkky halkeilee päistään. Pölkkyjen sahauspäihin pitäisi vetäistä liima (Eri-keeper) tai lateksimaali, jotta päät eivät kuivuisi muuta puuta nopeammin.

  Sitten pitäisi vielä kuivumisnopeutta hidastaa kuivaamalla pölkkyjä ulkona, (katon alla, varjossa) vaikka ensimmäinen vuosi. Tämän jälkeen ne voisi siirtää sisälle kuivumaan ja silloinkin puoliviileä tila olisi parempi kuin asuinhuone.

 • "Sellaista helppoa kouvupölkyn kuivaamista ei ole olemassakaan."

  Koivupölkky on tosiaan koko lailla hankala kuivattava. Jos esimerkiksi katkoo koivun tuollaisiksi hellapuun pituisiksi pölleiksi mutta jättää tuohen päälle niin eivät ne pöllit oikein kuivu vaan ns. pehkaantuvat vaikka voisi ajatella että pakkohan niiden on kuivua kun kummassakin päässä on sahauspinta, jota kautta pääsee kuivumaan.

  Ja toisaalta, jos yrittää kuivattaa koivua puusepän raaka-aineeksi niin ne sahauspinnat on kumminkin liimalla tai lateksilla käsiteltävä ettei kuivu liian nopeasti. Outo juttu.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.