Pöllien kuivatus / sisälle tuonti

Puusta

Heippa! Minulla odottelee ulkona 3 koivu pölliä, viime viikolla kaadetusta puusta. Ovat ihan jäässä - miten saisin ne kuivatettua helpoiten ja niin että pysyvät kauniina? Ajattelin tehdä niistä asetelman sisälle, voikovatko tuoda jotain ötököitä mukanaan?

5

95

  Vastaukset

  • Arvatenkin 3metristä koivupölliä, noo mikäs siinä, jos niissä joitain elukoita roikkuu, harjaa pois, ja kanna pölökyt tupaan. Mitähän hianoo noista sitte saakaan aikaan.?

  • Hometta niistä tulee.Silloin ei tietenkään ole väliä, jos mökki on jo homeessa muutenkin.

  • Itse toin aikoinaan marsuille järsittäväksi keppejä ulkoa. Kaikenlaisisa ötököitä alkoi ilmestyä kotiin vaikka kuinka paljon, en suosittele, ainakaan asuinhuoneisiin tuomista.

  • Sellaista helppoa kouvupölkyn kuivaamista ei ole olemassakaan.

   Ensinnäkin koivu ei oikein kuivu, jos siinä on tuohi päällä. Pölkky pitäisi aisata ts. poistaa kuorta ainakin kahdelta sivulta. Toiseksi kuivuessaan pölkky halkeilee päistään. Pölkkyjen sahauspäihin pitäisi vetäistä liima (Eri-keeper) tai lateksimaali, jotta päät eivät kuivuisi muuta puuta nopeammin.

   Sitten pitäisi vielä kuivumisnopeutta hidastaa kuivaamalla pölkkyjä ulkona, (katon alla, varjossa) vaikka ensimmäinen vuosi. Tämän jälkeen ne voisi siirtää sisälle kuivumaan ja silloinkin puoliviileä tila olisi parempi kuin asuinhuone.

  • "Sellaista helppoa kouvupölkyn kuivaamista ei ole olemassakaan."

   Koivupölkky on tosiaan koko lailla hankala kuivattava. Jos esimerkiksi katkoo koivun tuollaisiksi hellapuun pituisiksi pölleiksi mutta jättää tuohen päälle niin eivät ne pöllit oikein kuivu vaan ns. pehkaantuvat vaikka voisi ajatella että pakkohan niiden on kuivua kun kummassakin päässä on sahauspinta, jota kautta pääsee kuivumaan.

   Ja toisaalta, jos yrittää kuivattaa koivua puusepän raaka-aineeksi niin ne sahauspinnat on kumminkin liimalla tai lateksilla käsiteltävä ettei kuivu liian nopeasti. Outo juttu.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   221
   4329
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   101
   1395
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   119
   1118
  4. Maisa ei ollut onnellinen Jari-Matin kanssa

   Mutta Mikon kanssa kaikki sujuu hienosti ja kumpikin rakastaa toisiaan ♥️
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   713
  5. Martina Puman tapahtumassa Lontoossa

   Hangossa vietetyn viikonlopun jälkeen Martina lensi tänään Lontooseen, missä hän osallistuu saksalaisen Puma-brändin tapahtumaan. Pumahan on saksalain
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   550