Aihealueet

Listaukset

  Käsittämätön teko

  muuuuu

  Näin ihminen tappoi maailman yleisimmän linnun sukupuuttoon.

  https://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/kasittamaton-teko-nain-ihminen-tappoi-maailman-yleisimman-linnun-sukupuuttoon/

  "Metsästyksestä on säilynyt runsaasti hurmeisia aikalaistarinoita.
  Erään kaupungin papin kerrotaan hermostuneen pahanpäiväisesti, sillä hän ei pystynyt metsästäjien taukoamattomilta laukauksilta keskittymään saarnoihinsa.
  Toisessa kaupungissa kyyhkynmetsästys kiellettiin,
  kun ruudinkatkuisilla kaduilla liikkuminen oli käynyt hengenvaaralliseksi myös ihmisille."

  On siinä ollut metsästyskiima huipussaan.

  9

  125

   Vastaukset

   • Nälkä laittaa tappamaan. Ei ollut Hurstin soppajonoa!!

    • Ei mikään nälkä tappanut muuttokyyhkyä. Wikistä voi lukea että eräänkin muuttokyyhkyampumisKILPAILUn voittaja ampui yksin 30 000 lintua.


   • Silloisilla pyydyksillä ja aseilla miljardi päisen muuttokyyhkyn sukupuuttoon tappaminen olisi ollut jo saavutus. Tästä on ennenkin jauhettu ja monasti uhohdetaan sekin seikka että kyyhkyt tykkäsivät pesiä samoissa kolonioissa tietyissä puissa jotka kaadettiin tarkoituksella kyyhkysten levittyessä muualle. Metsästys aina halutaan tuoda julki sellaisten tahojen kautta jotka eivät muutoinkaan arvosta metsästystä. Jos vaikka verrataan 1800 luvun miljardi päisiä muuttokyyhky kantoja ja sen aikaista esihistoriallista aseistusta millä helvetin opilla tuollaiset populaatiot saadaan tapettua sukupuuttoon? Nykyinen lähes ilmiömäinen aseistus ja liki kaikilla mahdollisilla keinoilla sallittu supikoiran pyynti on yhä edelleen tällä ihmis populaatiolla ja aseilla mahdotonta saada sukupuuttoon pelkästään suomen kokoiselta alueelta. Ja jos vähänkään asiaa verrataan muuttokyyhkyyn niin tällä lokiigalla supikoirat olisivat metsästäjien toimesta hoidettu täältä pois jo muutama vuosikymmen sitten.

    • Suomalaiset metsästäjät ovat laiskoja,
     eivät metsästä supikoiria taukoamatta sakean ruudinsavun keskellä.


    • laislais kirjoitti:

     Suomalaiset metsästäjät ovat laiskoja,
     eivät metsästä supikoiria taukoamatta sakean ruudinsavun keskellä.

     Noniin asiantuntija kertokoon 1800 luvun pohjois-amerikkalaisen väestö määrän, heidän aseistuksen, aseisiin käytettyjen patruunoiden määrän, patruunoiden hinnan tavan aseen omistajalle jne? Näistähän aina puhutaan nimenomaan että ne AMMUTTIIN sukupuuttoon. Millä helvetin aseistuksella kysyn minä?
     Jos joskus puhuttaisiin niistä todellisista syistä miksi lajit kuolevat sukupuuttoon. Onko syy joka mammutin tai jättiläishirven kuolemiseen aina metsästys? Niin eihän se voi olla koska peto ja saalissuhde on kautta historian aina kulkenut käsi kädessä poislukien viimeiset vuosikymmenet.


   • Muuttokyyhky voitaisiin nykyteknologialla herättää henkiin mutta juuri nämä "luonnonsuojelijathan" ovat asiaa vastaan.

    Lainaus verkkouutisista:
    "Nyt Yhdysvalloissa on ryhdytty pohtimaan lajin herättämistä henkiin. Tämä Feeniks-hanke tuskin olisi tieteelle ylivoimainen, dna:ta on runsaasti, sillä muuttokyyhkyjä löytyy täytettynä ja säilöttynä satamäärin. Ja koska hanke saattaa onnistua, sitä vastustetaan. Ja kiivaasti.

    Muuttokyyhkyn henkiin herääminen olisi ympäristöliikkeelle paha takaisku.

    Pelissä on paljon muutakin kuin yhden lajin kohtalo. Jos ihminen pystyy korjaamaan virheitään, kyseenalaistuu moni ympäristöliikkeen totuus. Sukupuuttoon kuoleminen ei olekaan lopullista, väestön kasvun ja ruoan tuotannon rajat eivät ehkä olekaan ennalta määrätty ja mikä pahinta, ilmastonmuutokseenkin saattaa löytyä jokin tekninen ratkaisu.

    Sillä hetkellä kun luonnonsuojelu siirtyy pois malthuslaisesta ja luddiittisesta maailmankuvasta kehitysoptimismiin, koko liike on vaikeuksissa. Mitä virkaa on ympäristöpolitiikalla, jossa ei moralisoida, kielletä ja pelotella? Englanninkielinen hakusana de-extinction kertoo, kuinka tunteita herättävä tämä kysymys on.

    Modernin ympäristöliikkeen perinteet ovat syvällä milleniaarisessa (maailmanloppu tulee!) ajattelussa. Useimmat ympäristöliikkeen ikääntyneet aktiivit aloittivat uransa pelottelemalla Ronald Reaganin suistavan maailman ydinhelvettiin, ja kun Reagan heidät petti, siirtyivät he vakuuttelemaan, että samaiseen helvettiin vie myös kulutusyhteiskunta.

    Se, että maailman puhtain luonto ja terveimmät ihmiset ovat siellä missä kulutetaan eniten, ei ole tätä argumentaatiota hillinnyt. Mutta jos tiede pystyy pian (ehkä jo nyt) ratkaisemaan, niin peruuttamattoman asian kuin sukupuutto, putoaa isolta osaa ympäristöaatteelta pohja pois."

    Eli lopulta itse sukupuutto ei näille hihhuleille ole se juttu vaan heidän päähän pinttyneen aatteen kaatuminen. Sairasta!

   • Samat ihmiset sekä tuhoavat luonnolliset elinympäristöt että ammuskelevat jäljelle jääneet eläimet. Suomessa junttipuuha rahoitetaan vastikkeettomilla tukiaisilla.

    • Metsänomistajista yli puolet on kaupunkilaisia. Kyseinen omistajaryhmä romahduttaa puumarkkinat myymällä suuret määrät puuta ainoastaan hintapiikkien aikaan. Suurten puumäärien kannolta irroittaminen tuhoaa metsäiset elinympäristöt.

     Samalta suunnalta tulee luontoon myös vastikkeettomien tukiaisten nautiskelijat.


   • Metsästäjä tappaa, koska se on kivaa.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    99
    2994
   2. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    122
    2939
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    138
    2374
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1546