Puhelin korvaa pöytäkoneen

Spukke

Nyt kun parhaimpien puhelimien prosessori alkaa olemaan sopiva korvaamaan pöytäkoneiden/kannettavien prosessorin kuinka paljon on jo tullut vastaan tätä hyödyntäviä laitteita. Esim tulet töistä kotiin tunget puhelimesi pöydällä olevaan telineeseen joka alkaa samalla langattomasti lataamaan puhelimen akkua samalla kuin monitori/tv hiiri näppis ja kaiuttimet aktivoituvat valmiiksi käyttöön. Tarpeeksi tehoa surffailuun pieneen pelaamiseen somesaisseen sekä tietenkin pornon katseluun ym suoratoistoon. Eli riittää yli puolelle väestä helposti. Editointi kunnon pelaaminen tietysti ainakin vielä vaatii asiaa varten suunnatun ison koneen ainakin vielä. Gpu isoin rajoitus vielä kauan luulen. Varsinkin jos mennään photorealismin puolelle asti.

Edellä oleva on mitä luulen että on tulossa seuraavaksi. Mitä mieltä itse olet onko jotain tähän suuntaan jo tullut vastaan. Piti alkaa katsomaan uuden koneen osia mutta aloinkin miettimään että ehkä kokeilen edellä olevaa seuraavaksi. Kunhan saa sen toimimaan saumattomasti sekä sulavasti. Jännä ajatella että kone aina mukana minne sitten meneekin. Aloitin itse msx vehkeellä josta 286 oli seuraava joten vertailu on kiinnostavaa.

16

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaitoehto.kyllä

      Kuten tuolta "ikäihmisten" keskustelusta on käynyt ilmi niin kaikki eivät tarvitse edes älypuhelinta. Se porukka jolla oli jo 1980-luvulla pöytäkoneet jatkaa usein pöytäkoneilla edelleen. Omassa koneessakin on paikallaan 6-8 kiintolevyä tilanteesta riippuen. Tiettyjä juttuja ei voi tehdä kevytlaitteilla. Irtonäppiksillä ja näytöillä niihin saadaan onneksi parempi käyttöergonomia, joka riittää jo monille.

    • dessess

      Sillä telakoidulla puhelimella voikin sitten jatkaa someilua ja videoiden tuijottelua niin mikään ei muutu.
      Tuollaisia ratkaisuja oli muutama vuosi takaperin tarjolla, tiedä sitten mihin katosivat.

    • piirilevy.raspberry

      Kyllähän tuollaisille puhelimen kokoisille mini-keskusyksikiköille olisi varmaan kysyntää. Ehkä ne tuleekin jossain vaiheessa syrjäyttämään nämä "peltilaatikot".

      Raspberry on jo nyt vaihtoehto niille jotka haluaa, että tietokoneen pitää mahtua pieneen tilaan. Liitännät hiirelle, näytölle, ja näppikselle löytyy, ja siihen voi ladata jonku kevyen käyttiksen.

    • dex-telakka
      • asfeswfes

        Razer esittellyt taas omaa läppäri viritystään

        https://muropaketti.com/mobiili/razerilta-taas-villi-konseptilappari-integroi-puhelimen-uudella-tavalla/

        Ehkä tuollaisesta voi olla jollekkin jotain hyötyäkin, mikäli kyseisen lisäosa läpyskän saa myös järki hinnalla - Jatkossa vastaavia saattaa tulla vielä muiltakin valmistajilta?

        Aiheen aloittajalle:

        Mitä sitten tulee tähän mobiilirautaan (CPU/GPU), niin sellaista tilannetta tuskin tulee koskaan, että mobiilirauta ohittaisi suorituskyvyssä perinteisen läppäri ja pöytä-PC raudan. Tehokkaimmat mobiili CPU/GPU ovat suorituskyvyssä valovuoden päässä läppäreiden tehokkaimmista (Näin on ollut alusta lähtien). Selvät teho erot pelkästään jo läppäreiden ja desktop raudan välillä, omat prosessori versionsa silti vaikka pääasiallisesti samaan arkkitehtuuriin kuuluisivatkin.

        Mobiiliraudalla varmaan monet pärjää jos se PC käyttö on varsin simppeliä ja kevyttä peruskauraa. Raskaassa ja jatkuvaassa käytössä se tehokaskin läppäri on aika huono vaihtoehto, monestakin syystä.


      • Tahtootolaaaseeen

        Wauuuuuuuuuuu

        Upeee 8S


    • pöhpöhpöh

      Voi olla, että monella puhelin voisi syrjäyttää pöytäkoneen, mikäli käytettävä telakka sisältää suurin piirtein saman määrän liitäntämahdollisuuksia kuin nykyiset yritysläppäreiden telakat. Silloin myöskään kännykän katoaminen tai hajoaminen ei aiheuta suurtakaan murhetta, mikäli kaikki tärkeä tieto on tallessa telakkaan kytketyissä kovalevyissä ja itse kännykkä on lähinnä vain puhelin ja tietokoneen prosessori, keskusmuisti ja käyttöjärjestelmä.
      Varjopuolena tällaisessa "kannettavassa" on se, että kantoon otettuna siitä puuttuu kunnon liittimet ja kunnollinen näppäimistö. Ainakin omassa käytössä välttämättömät...Ei jatkoon.

    • kjhdjghs

      Haaveita vain. Ei tule onnistumaan muussa kuin facebook pelleilyssä. Siihen riittää kännykkä hyvin sellaisenaan.
      Mac-tyyppinen näyttöön ympätty kokonaisuus on kyllä mahdollinen sen on Mac jo osoittanut.

    • vanhakaarti

      Itse vältän tilannetta, että koko elämä on yhdessä kännykässä.
      Ehkä olen vanhanaikainen, mutta mua ei kohtalainen hajauttaminen haittaa yhtään.

      • awdawds

        Minusta aika kaukana vielä vanhanaikaisesta, riippuu miltä kantilta asiaa katsoo - Tämäkin kantti on jo aika laajakulmainen käsite.


    • Spukke

      DeX kyllä tuntuu mielenkiintoiselta. Jos ymmärsin oikein samsung päivitti sen s9 kohdalla. Jäi epäselväksi päivittyikö vain puhelimen softa sen kanssa vai päivittyikö siis telakka myös. Nimi ainakin ihan sama.. Tarvii tutustua asiaan.. Uusimman lippulaivan osto ei kiinnosta mutta vanhempi malli olisi siedettävä. Oma känny vanha s6 josta akku loppu.. Vaihtamassa isompi s7edge akku sisään.. Mietin tuleeko lämpö vastaan liikaa jos telakassa olisi ollut langaton lataus. Tai ehkä olisi häirinnyt tiedonkulkua joten olisi ollut epävakaampi hitaampi.. Luultavasti molemmat.. Lähellä on kyllä alkuperäistä ajatusta.. Jotenkin vain haluasi sen langattoman latauksen. Uudemmat puhelimet ei pitäisi lämmetä niin paljon kuin vanhat joten olisi suotavaa pitää suojakuoren sisällä. Ei kuullosta käyttäjäystävälliseltä aina repiä puhelin kuorista pois ennen telakkaan laittoa.. Lähellä kyllä on... Epäilen että koitan jossain vaiheessa. Ensin täytyy katsoa mitä muut on tykännyt netin ihme mailmasta.

      • esfsefs

        Samsung Dex telakassa ei sinällään oikein mitään kovin ihmeellistä ole, hinta on myös ominaisuuksiin nähden aika korkea. Ja tuki on vähint. Galaxy S8 mallille, USB-C liitännän takia S7 mallien tuki on tuosta jo ulkona (microUSB v2.0).

        Saman asian saa onnistumaan langattomasti ja halvemmalla myös Chromecastilla ja näppis/hiiri Bluetoothilla. Galaxy S7:lla ei pitäisi ongelmia striimauksessa olla (Wifi AC / 5Ghz), 2K tai 4K striimauksen laadusta en tiedä?

        Tuossa DeX-telakassa on samassa tuuletin, eli myös puhelimen viilennystä varten - Etenkin raskaimpia mobiilipelejä pelatessa varmaan lämpenee eniten.


    • Bersel

      "Nyt kun parhaimpien puhelimien prosessori alkaa olemaan sopiva korvaamaan pöytäkoneiden/kannettavien prosessorin"

      En ole huomannut näin tapahtuneen

      Pilvipalveluilla saa käytännössä saman hyödyn kuin esittämäsi tilanteessa. Olisi toki kätevää että tietokone kulkisi aina taskussa, mutta käytännössä suorituskyky ja erityisesti mobiililaitteiden ohjelmat eivät vain ole sillä tasolla, että edes harkitsisin ehdottamasi kaltaista järjestelmää tällä hetkellä. Lisäksi yleisimpien mobiililaitteiden (Android) tietoturva on niin kaukana hyvästä, että sekin jo yksinään estää tuon. Valmistajat laittavat omia ohjelmiaan laitteet täyteen ja jopa estävät niiden poistamisen. Lisäksi enemmistö sovelluskauppojen ohjelmista on tehty keräämään tietoa käyttäjistä ilman että tätä selkeästi kerrottaisiin.

    • fsfsfsfdsfdsfdfd

      Hölynpölyä. Ei korvaa.

      • nimierkki007

        varmaan jollakin korvaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10295
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2954
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1586
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe