mikä tieto on tärkeää?

heisielu

1.tieto,jonka avulla voi tehdä työtään.
2.ihmisten kärsimyksen lievittämiseen liittyvä tieto, esim. lääketiede.
3.tieto, joka auttaa ratkaisemaan globaaleja ongelmia esim. väestöräjähdys, kasvihuoneilmiö .
4. tunne itsesi!
5.tieto, jonka avulla voi elää onnellista elämää.

Jeesuksen sanat ja kuolemiseen ja mahdolliseen kuolemanjälkeiseen elämään liittyvä tieto saattaa olla myöskin tärkeää.

22

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MrNewTime111

      Fyysikoiden olisi tärkeää ymmärtää että jos se on olemassa ja se liikkuu avaruudessa suhteessa muihin avaruudessa liikkuviin, se on työntävää voimaa.

      Ja myös se ettei mitään muuta fyysisen konkreettisesti olemassa olevaa ole olemassa kuin työntävää voimaa.

      Jos se on fyysisen konkreettisesti olemassa, se ottaa avaruudesta oman tilan.

      Sitä voi puristaa tiheämmäksi työntävän voiman avulla, mutta ei äärettömän tiheäksi.

      Ja se hajaantuu / laajenee vähemmän tiheäksi työntäväksi voimaksi oman sisäisen paineen eli työntävän voiman avulla.

      .

      • heisielu

        onko sinulla työntävä voima -ajatuksen lisäksi jotain muita tärkeitä asioita elämässäsi?


        mitä teet sen jälkeen kun kaikki maailman fyysikot hyväksyvät työntävän voiman?


      • MrNewTime111
        heisielu kirjoitti:

        onko sinulla työntävä voima -ajatuksen lisäksi jotain muita tärkeitä asioita elämässäsi?


        mitä teet sen jälkeen kun kaikki maailman fyysikot hyväksyvät työntävän voiman?

        Kaiken näköistä. Tätä pitäisi kyllä olla enemmän. Ehkäpä tuas ensi kesänä 😀
        file:///storage/emulated/0/Download/IMG_20130728_185538.jpeg

        .


      • planeetta_ei.kirj
        MrNewTime111 kirjoitti:

        Kaiken näköistä. Tätä pitäisi kyllä olla enemmän. Ehkäpä tuas ensi kesänä 😀
        file:///storage/emulated/0/Download/IMG_20130728_185538.jpeg

        .

        oman filesysteemin kuvat eivät yleensä ole jaettavissa muille yrittämälläsi tavalla, teknisistä syistä eikä usein myöskään tietoturvasyistä.


    • KukinKykyjensäMukaan

      Sn ymmärtäminen on yksilön kohdalta tärkeää, että hän voi koko elämänsä ajan kehittää itseään tiedostavana ihmisenä. Kun oppii ja opettelee laajasti niin paljon kuin omat resurssit vaan sallivat, voi pyrkiä toteuttamaan omalta osaltaan kaikkia viittä kohtaa, jotka mainitsit. Jos taas on erityisen lahjakas, kannattaa keskittyä olemaan huippu jollain valitsemallaan sektorilla muita mainitsemiasi kuitenkaan unohtamatta.
      Ihan hyvän listan kirjoitit.

      Jos taas on Savorisen kaltainen pakkomielteinen denialisti, on tuomittu pyörimään koko elämänsä saman harhaisen uskomuksen ympärillä. Vaikka hänellä ei suuremmin eväitä maailman parantamiseen olisi ollutkaan, niin mistä tahansa lähtökohdista olisi voinut hoitaa elämänsä mielekkäämmin kuin hokemalla vuosi toisensa jälkeen; "Vetävää voimaa ei ole. Avaruus ei laajene." Elämän hukkaamista pahimmillaan.

      Jeesuksen sanoihin ja kuoleman jälkeiseen elämään uskoin joskus lujastikin. En enää. Uskokoon ken tahtoo ja olkoon autuas uskossaan. Ei huono vaihtoehto sekään, kunhan usko ei edellytä toisin uskovien tai sekulaarien ihmisten syrjimistä.

    • planeetta_ei.kirj

      Jaa-a. Jos ihan perusasioista aloitetaan, niin tietoteoriassa erotetaan tieto ja informaatio.

      Tieto on jonkun henkilön uskomus tai kokemus, joka voidaan osoittaa todeksi, ja jonka jälkeen joku toinen henkilö voi ottaa sen tietona itselleen, jollain tiedonvälitystavalla.

      Jos esitettyä tietoa ei voi vahvistaa todeksi, tai se ei ole totta, se ei ole tietoa.

      Informaatio on sitä mitä löytyy mistä tahansa, raakaa dataa, eikä sen tarvitse välttämättä olla totta. Informaatio ei siis ole tietoa, tämä on syytä muistaa. Esimerkiksi vaikka kun tätäkin kirjoitusta lukee,..

      Tieteen yksi funktio on hankkia informaatiota, toinen funktio on pyrkiä jäsentämään ja tuottamaan siitä uutta tietoa ja kolmas funtio on esittää perusteet oikeutukselle tiedoksi. Usein esitetään myös keinot, joilla havainnon oikeutus olla tietoa voidaan kumota.

      Tieteellä onn useita eri menetelmiä hankkia tietoa (esim. empirismi eli kokeellisesti), oikeuttaa tietoa (esim. reliabilismi eli tiedoksi otaksuttu uskomus syntyi luotettavan prosessin tuotoksena) tai kumota oikeellisuus (esitetyt keinot tai skeptismi).

      Kumoamiskeinoista skeptismi koetaan usein negatiiviseksi, mutta sillä on tärkeä funtio tiedon tuottamisessa ja sen oikeutuksen arvioinnissa. Jos skeptikko onnistuu työssään, hän on osoittanut, että väitetty tieto ei ole järkiperäisesti ja perustellusti oikein, eikä voi olla siten tietoa, tai havainnon negaatio voi olla yhtälailla tosi.

      Kumoamisesta on hyötyä, koska usein tiede pohjaa edeltäviin tutkimuksiin ja niissä syntyneeseen tietoon (tallennettu ihmiskunnan tieto), joten vahvistetun tiedon päälle on hyvä rakentaa uutta (inkrementit), eikä se minkä päälle rakennetaan, vie jälkeisiä tutkimuksia vääriin suuntiin.

      Tästä päästäänkin siihen millainen tieto minun mielestäni on tärkeää.

      Ensisijaisesti oikeaksi tiedoksi luokiteltu tieto on tärkeää. Käyttökohteilla ei niin paljoa merkitystä ole (tiedon kannalta), hyvä ja pahakin on vain tämän hetken eettinen, kulttuurillinen ja moraalinen käsitys asioiden laadusta. Toiseksi tärkeintä on, että se saadaan tallennettua ja pysyy tallessa. Tiedon soveltamis- tai käyttökohteita ei välttämättä ole edes olemassa, joten sanoisin, että tiedon kolmanneksi tärkein (jos oikeellisuus ja tallessapysyminen on tärkeimmät) asia on luoda mahdollisuuksia. Ja neljänneksi tärkein on ehkä se, että tieto voidaan nostaa milloin vaan tarkasteluun ja arvioitavaksi.

      Joistain uskomuksista voi olla yksilölle hyötyä. Mutta tarkoitus ei saisi pyhittää keinoja. Ihminen ei ole tärkeintä. Ihminen ei todellakaan ole luomakunnan herra. Ihminen on tehokas tuhoamaan, mutta ei vieläkään osaa korjata tuhoamaansa, ja saisi olla siksi varovaisempi tekemisissään.

      • planeetta_ei.kirj

        Yhden tärkeän asian lisäisin, koska unohdin ja se olisi asiana viides esitysjärjestyksessä. Vaikka tärkeyden perusteella voisi olla kaikkein tärkeinkin jopa. Se ei ole selviö nykyään, koska raha määrittelee tiedon omistajaa, joka voi täten olla joku muu taho, kuin yhteiskunta tai ihmiskunta, ja omistajan tahto voi olla mitä tahansa.

        Se viides olisi se, että tieto on saatavilla ja kenen tahansa käytettävissa milloin tahansa.

        Mutta, tieto on valtaa ja siksi vallankäytön väline. Ja vallan jakaminen ei ole ollut koskaan vallankäyttäjän intressi, päinvastoin. Siksi on käsite, jonka nimi on salaisuus, joka on negaatio julkiselle, ja se esiintyy vain tiedon kanssa. Tällöin tieto on luonteeltaan sellaista, että kyseisen tiedon julkistaminen ei edistä vallankäyttäjän, eli tiedon omistajan, etua. Joka tietysti voi olla joku muu tai myös samakin kuin yhteiskunnan tai ihmiskunnan etu.


    • On niin paljon tietoa, joka on harhaa tai valheellista, että tarvitaan säännöllisesti sellaista tietoa, joka palauttaa alkuperäisen ja oikean tiedon voimaan.

      Esim. uskonnot ovat täynnä harhaista tietoa, jota täytyy palauttaa alkuperäisille juurilleen usein. Esim. VT tunsi Jehovan nimellä Herra, mutta myöhemmin kristityt alkoivat käyttämään Jeesuksesta nimeä Herra jolloin kaikki luulivat Jeesusta valheellisesti myös VT:ssä esiintyväksi Herraksi vaikka se on looginen mahdottomuus.

      Myös on väärennetty eri tapahtumien ajankohtia. Voidaan sanoa, että se ja se eli 800 luvulla vaikka olisikin elänyt vasta myöhemmin.

      Myös tieteessä usein on huijattu väärillä tiedoilla. Tähtitieteessä ja lääketieteessäkin.

      Tärkeää on tietää SE MISSÄ LUOTETTAVAT TIEDON LÄHTEET OVAT.

      • Anonyymi

        Uskonnoissa kyllä riittää vääriä tietoja, väärinkäsityksiä ja käännösvirheitä. Esim. Jeesus uskoi sielunhaihtumisoppiin kuten juutalaiset. Juutalaisuudessa ja kaikkein varhaisimmilla kristityillä ei ole kuolemanjälkeistä elämää.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Šeol
        "Kun ihminen kuolee, hän haihtuu pois. Jumala palkitsee ja rankaisee vain eläviä. Helvetti tuli mukaan vasta nuorempien juutalaisuuden tekstien syntyessä, eivätkä ne päätyneet Tanakin kaanoniin.[2]"

        "Varhaiskristityt lukivat pääsääntöisesti kreikankielistä Septuaginta-käännöstä, jossa šeol käännettiin kreikan kielen sanaksi haades. Tämä aiheutti heidän mielissään sekoittumisen tutumpaan kreikkalaisen ja roomalaisen uskonnon tuonpuoleiseen.[4]"

        Myös käsitys ihmisestä muuttui käännösvirheen takia. Nyt ihmistä pidetään yliluonnollisena kuolemattomana jumalolentona, ja kristinuskon valtalahkot opettavat että ihmiset ovat jumalia (henkilöllisiksi käsitettyjä yliluonnollisia olentoja). Jeesus sen sijaan piti ihmisiä vain tavallisina luonnollisina olentoina.


    • Anonyymi

      Tajusin tässä itsestäänselvyyden, että google on ikäänkuin ihmisen lisämuisti. Tiedät tavallaan kaiken mitä googlekin. Kaikkia pikkuasioita ei tarvitse tietää, kun ne voi googlata.

      Ehkä on siis tärkeää tietää jotain laajoja kokonaisuuksia, joita ei voi nopeasti googlesta löytää tai tietoa jota siellä ei vielä ole. Tärkeää on myös huomata kuinka vähän joltain aihealueelta tietää.

      ---
      heisielu

    • Anonyymi

      Lisää itsestäänselvyyksiä..

      Elämänkokemuksista saatu oppi on tärkeää. Sitähän voi oppia myös romaaneista, elokuvista tai muiden ihmisten virheistä ja kokemuksista.

      ---
      heisielu

      • Turhuutta kaikki tyyni :-) Loppujen lopuksi. Paitsi ehkä hauskuus.


    • Anonyymi

      Ens kierroksen jackpot-numerot, kiitos.

    • Noudatan kiinalaista neuvoa, että mikään ei ole niin tärkeätä kuin puutarhanhoito. Koska sekään ei ole kovin tärkeätä, en harasta sitäkään.

    • Anonyymi

      Heitän tähän ketjuun tällaisen teorian:

      - Suuret totuudet muutetaan joskus myyttien muotoon, ettei viholliset pääsisi niihin käsiksi tai ymmärtäisi niitä. Armeijassakin käytetään koodikieltä, usein ettei muut tietäisi mistä puhutaan esim. eagle has landed, kun kuuhun laskeutuminen onnistui..

      --
      heisielu

    • Anonyymi

      On vaikea käsittää, miksi tehdään ja julkaistaan tutkimustuloksia jo itsestään selvistä ja yleisesti tiedetyistä asioista. Juuri äsken uutisoitiin arki-ja hyötyliikunnan terveellisyydestä. Jokainen ikäihminen tietää sen tutkimattakin.
      Myös oli kiusallista kuunnella radio-ohjelmaa jossa nuoret? toimittajat keskustelivat ennakkoasenteiden sävyttämänä ja varsin leimaavaan sävyyn ihmisten yliluonnollisista kokemuksista, kuten vainajan näkemisestä. Missä tieteellinen avarakatseisuus, ilmiöt ovat arkipäivässä tuiki tavallisia, normaalien terveiden ihmisten kokemuksia. Ne koetaan elämään kuuluvina ja ei suinkaan hävetä ja salata eikä pidetä ketään hulluna kuten toimittaja yleistävästi totesi. Jos ei jotain ilmiötä ole tieteellisesti todistettu niin ei se merkitse sitä, ettei sitä ole olemassa.

    • Oletpas antroposentrinen.

    • Nuo ne varmaan ovat ym. Hyvä avaus vaihteeksi. Kenelle tärkeätä mikäkin tieto. Se analyysi on tärkeä myös.

      Jeesuksen ym uskontojuttu on tärkeä: miten pääsen taivaaseen? Kristinuskon vastauksen kaikki tiedämme sivistysmaassa. Lutherin vastaus on vähän sellainen, ettei saa tehdä mitään asian hyväksi, se on tekojen uskontoa. Omavanhurskautta. Jumala tekee kaiken, armahtaa. Pitää vaan jotenkin saavuttaa usko Jeesukseen. Calvin vei sen äärimmäisyyteensä, predestinaatio- oppiin asti.

      Nykyään on miljoona eri suuntausta.

    • Anonyymi

      -Mielenkiintoista ja ehkä tärkeääkin tietoa pursuaa joka tuutista kovalla vauhdilla, vaikea pysyä mukana. Onko sulla sama kokemus?

      -Tieto saattaa olla tärkein ja kallisarvoisin pääoma maailmankaikkeudessa. Esim. jos onnistutaan alkeishiukkaset järjestämään haluttuun muotoon esim. kullaksi niin asteroideilta materiaalien louhiminen tulee turhaksi.(eli tieto olisi tärkeämpää kuin materiaalit..)

      Ja kuinka arvokas on tieto, jolla pystytään tuottamaan fuusio-/ilmaista energiaa!

      ---

      heisielu

    • Anonyymi

      Nimimerkki: Jumalan-kumous (ei-rekisteröitynyt professori)

      inti: "mikä tieto on tärkeää?"

      Lueskelin tässä "joutessani" Carlo Rovelli:n Ursa:n julkaisusarjassa; kaiketi vasta tänä vuonna suomennettuna, julkaistua kirjaa: "Todellisuus ei ole sitä miltä se näyttää - kohti kvanttigravitaatiota" ja huomasin siellä oheisen lainauksen Richard Feynman:in eräästä (vanhasta) "johdannoksi fysiikkaan" tarkoittamasta kirjasta (jossa pitkähkössä lainauksessa sen "ydin" on sen "keskellä"):

      "Jos jonkin luonnonmullistuksen takia kaikki tieteellinen tieto tuhoutuisi ja seuraavalle oliosukupolvelle säilyisi vain yksi lause, mikä lause sisältäisi eniten informaatiota ja vähiten sanoja? Uskon, että lause olisi atomihypoteesi tai atomien olemassaolo, tai miten asia halutaankin ilmaista: *että kaikki asiat koostuvat atomeista - pienistä hiukkasista, jotka ovat jatkuvassa liikkeessä vetäen toisiaan puoleensa ollessaan sopivalla etäisyydellä, mutta hylkivät toisiaan, kun niitä puristetaan yhteen*. Tästä virkkeestä löytyy valtavasti maailmaa koskevaa informaatiota, jos vain käyttää hieman mielikuvitustaan ja ajattelee asiaa." (*…*korostus omani)

      Toisaalta, esim. David Deutsch on todennut (huomattavasti myöhemmin) "vieläkin vähemmillä sanoilla": "Se, että totuus koostuu todellisuutta kuvaavista *vaikeasti muutettavista* väitteistä, on tärkein fysikaalista todellisuutta luonnehtiva tosiasia." (*…* korostus ja käännös omani)

      Keitä nämä henkilöt ovat? Edesmennyt amerikkalainen fysiikan professori Richard Feynman on vuoden 1965 fysiikan nobelisti ja kehittänyt mm. ns. Feynman diagrammit, joilla nykyään kuvataan standardinomaisesti subatomaaristen hiukkasten käyttäytymistä, ns. polkuintegraaliperusteisen kvanttimekaniikan tulkinnan sekä esittänyt ensimmäisenä varsinaisen kvanttilaskennan idean.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Feynman

      David Deutsch on englantilainen Oxford:in yliopiston fysiikan professori, mahdollisesti tunnetuin nykyisistä kvanttimekaniikan ns. monimaailmatulkinnan kannattajista ja on kehittänyt mm. kvanttialgoritmeja ja kvanttilogiikkapiirien teoriaa.
      https://en.wikipedia.org/wiki/David_Deutsch

      Carlo Rovelli on italialainen fysiikan professori, kehittänyt mm. ns. silmukkakvanttipainovoimateorian ja ns. relationaalisen kvanttimekaniikan tulkinnan sekä popularisoinut fysiikkaa yli miljoona kappaletta myyneillä kirjoillaan.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Carlo_Rovelli

      • Anonyymi

        Jumalan-kumous: "inti: "mikä tieto on tärkeää?""

        Hmmm. Piti ilmeisesti kirjoittaa: "heisielu: …" (outo lipsahdus, ajatukseni taisivat jo olla toisessa keskusteluketjussa...)


    • Anonyymi

      Maahanmuutto ja verojen kerääminen sen rahoittamiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minkä nimistä naista

      Täällä kaipailet?
      Ikävä
      119
      3026
    2. Minkä nimistä miestä

      Täällä kaipailet🤔
      Ikävä
      116
      2341
    3. Ripeyttä asiointiin

      Ottaa päähän yhden ja saman asiakkaan hitaus kassalla kun yhdellä kädellä nostelee ostoksia kärrystä ja välillä pitelee
      Hyrynsalmi
      23
      1976
    4. Marinin ahdistelija - "Lemmenkipeä huippuosaaja Lähi-idästä"

      Olikin valtamedialle hankala paikka, kun kyseessä olikin "rikastaja" Vähän aikaa sitä voitiin piilotella, mutta pakko ol
      Maailman menoa
      239
      1904
    5. Mietitkö tosissasi..

      ..että olisin tullut sinne jonkun muun vuoksi kuin sinun? Ei näinä vuosina tapahtuneet, myös tapahtumatta jääneet, ole
      Ikävä
      4
      1895
    6. Anteeksi mies

      En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin
      Ikävä
      21
      1801
    7. Mitä ajattelit hänestä

      Ensi kohtaamisesta alkaen? Itsellä pikkuhiljaa syventyi rakkaudeksi vaikka alusta asti ajattelin että hän on samallainen
      Ikävä
      100
      1586
    8. Palstan henkisesti sairaat ja lihavat

      Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals
      Ikävä
      105
      1394
    9. Koska me nähdään

      Seuraavan kerran ja odotanko sitä?
      Ikävä
      65
      1144
    10. Kysyin kaikilta yhteisiltä tutuilta mielipidettä siitä, että kannattaako sinun kanssa alkaa!

      Päätös oli lähestulkoon yksimielinen. Minunkin vaisto antoi vaaranmerkkejä, mutta järkytyin mitä sinusta kuulin. Aluksi
      Tunteet
      135
      1106
    Aihe