Valmistaudutaan paasto-kuukauten!

MUSLIM22

Abu Huraira raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Kun Ramadan-kuukausi tulee, armon portit on avattu ja Helvetin portit lukittu ja demonit kahlittu."
(Muslim, Kirja 5, Hadith 2361)

Valmistaudutaan jo etukäteen paastokuukauteen, tehdään tavoitteita itsellemme, että voitaisiin saavuttaa edes osa niistä! Etenkin lapsille hauska tehdä Ramadan-kalenteria, kuten kristityillä lapsilla on joulukalenterit, ja aikuisetkin voi hyötyä sellaisesta! Nyt viimeinen hetki aikaa paastota jos viime vuodesta jäi välipäiviä, se on ei vain tärkeää vaan PAKOLLISTA.
Ei ole enää kauan Ramadanin alkuun - armon portit avataan toden teolla silloin!

Saa kertoa omista esim. Quranin lukuaikatauluista ja resitoimisen opettelusta, mitä aikomuksia ja suunnitelmia on - saisiko koko Koraanin luettua Ramadanin aikana kunnolla, ei vain pintapuolisesti, ajatuksen kanssa?

11

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JeshuaisKing

      ja kun pyhät kuukaudet ovat kuluneet, niin sitten.......

      Ja kertaukseksi, mikä on oikea paasto, johon JHVH mielistyy:

      Minua he muka etsivät joka päivä ja haluavat tietoa minun teistäni niinkuin kansa, joka tekee vanhurskautta eikä hylkää Jumalansa oikeutta. He vaativat minulta vanhurskaita tuomioita, haluavat, että Jumala heitä lähestyisi:
      "Miksi me paastoamme, kun et sinä sitä näe, kuritamme itseämme, kun et sinä sitä huomaa?" Katso, paastopäivänänne te ajatte omia asioitanne ja ahdistatte työhön kaiken työväkenne.
      Katso, riidaksi ja toraksi te paastoatte, lyödäksenne jumalattomalla nyrkillä. Te ette nyt paastoa niin, että teidän äänenne kuultaisiin korkeudessa.
      Tällainenko on se paasto, johon minä mielistyn, se päivä, jona ihminen kurittaa itseänsä? Jos kallistaa päänsä kuin kaisla ja makaa säkissä ja tuhassa, sitäkö sinä sanot paastoksi ja päiväksi, joka on Herralle otollinen?
      Eikö tämä ole paasto, johon minä mielistyn: että avaatte vääryyden siteet, irroitatte ikeen nuorat, ja päästätte sorretut vapaiksi, että särjette kaikki ikeet?
      Eikö tämä: että taitat leipäsi isoavalle ja viet kurjat kulkijat huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat hänet etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi?
      Silloin sinun valkeutesi puhkeaa esiin niinkuin aamurusko, ja haavasi kasvavat nopeasti umpeen; sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi, ja Jumalan kunnia seuraa suojanasi.
      Silloin sinä rukoilet, ja Herra vastaa, sinä huudat, ja hän sanoo: "Katso, tässä minä olen". Jos sinä keskuudestasi poistat ikeen, sormella-osoittelun ja vääryyden puhumisen,
      jos taritset elannostasi isoavalle ja ravitset vaivatun sielun, niin valkeus koittaa sinulle pimeydessä, ja sinun pilkkopimeäsi on oleva niinkuin keskipäivä.
      Ja Herra johdattaa sinua alati ja ravitsee sinun sielusi kuivissa erämaissa; hän vahvistaa sinun luusi, ja sinä olet oleva niinkuin runsaasti kasteltu puutarha, niinkuin lähde, josta vesi ei koskaan puutu.
      Sinun jälkeläisesi rakentavat jälleen ikivanhat rauniot, sinä kohotat perusmuurit, muinaisten polvien laskemat; ja sinun nimesi on oleva: "halkeamain umpeenmuuraaja" ja "teitten korjaaja maan asuttamiseksi".
      Jos sinä pidätät jalkasi sapattia rikkomasta, niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi, Herran pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia,
      silloin on ilosi oleva Herrassa, ja minä kuljetan sinut maan kukkuloitten ylitse, ja minä annan sinun nauttia isäsi Jaakobin perintöosaa. Sillä Herran suu on puhunut.

    • peaceandloveandtlc

      joopas joo, pyhät kuukaudet, eli ramadan ja sitten katsotaanpas mitä kehotetaan tekemään
      Koraani 9: 5. Mutta kun pyhät kuukaudet ovat kuluneet, niin vuodattakaa pakanain verta missä tahansa heitä tapaattekin. Ahdistakaa ja piirittäkää heitä ja väijykää heitä kaikkialla, mutta jos he kääntyvät (oikeaan Jumalan uskoon), rukoilevat ja antavat almut, niin päästäkää heidät menemään. Jumala on totisesti anteeksiantava ja armollinen.

    • Suleymaan

      nyt kun tämä aihe taas vähän ajankohtaisempi, voisi vähän heittää ideaehdotuksia, mitä tehdä, ettei mene vaan sellaiseksi, että paastotaan ja siinä se… miten saada irti enemmnä Ramadanista?!

      - lukea koraani kannesta kanteen
      - siira (monesta kirjastosta saa suomenkielisenäkin nykyään, alhamdulillah)
      - opetella youtubesta suuria ja niiden suomenkieliset merkitykset (jos oma äidinkieli on suomi)
      - käydä taraweeh-rukouksissa aina kun pääsee ja pygee, kutsua mukaan esim joku uusi käännynnäinen, jolla ei ole ketään, joka tuli hänen kanssa sinne
      - kutsua käännynnäinen illalla rikkomaan paasto
      - kehittää kärsivällisyyttä ja sietokykyä
      - antaa lahjoja naapureille, ystäville, uusille käännynnäisille
      - anna sadaqa, almuja ilman että tekee siitä numeroa
      - opettele ulkoa suunnilleen muutama hadith
      - valvoa paljon ja tehdä dhirk = Allahin muistelu

    • Tämä keskustelupalsta ei ole kaikkein armollisin aloittaa islamia koskevaa hurskasta keskustelua. Silti joku aina yrittää.

      Uskonnollinen hartaus on varmaan tunnetasolla monella tavalla samalla samanlaista kristinuskossa ja islamissa. Suosittelen silti lukemaan kirjan "Profeetta Muhammedin haamu" (mainos pyörii tällä sivulla). Se tarjoaa virikkeitä islamilaisen maailmankuvan uudistamiseen läntisten arvojen pohjalta (= tieteellinen ajattelu ja humanismi).

    • Koska tänään on Arafa-päivä, on syytä palata paasto-aiheen äärelle! Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi, että Arafa-päivänä paastoaminen sovittaa edellisen ja tulevan vuoden synnit!
      (Eli jos lakkasi syömästä tänään ennen aamunsarastusta ja paastoa auringonlaskuun asti.) Huomenna on kuitenkin krisitittyjen joulua vastaava muslimien juhlapäivä, joten silloin ei paastota. :)

    • Eilen myös alkoi pyhiinvaelluskausi! (Niiden onnekkaiden, jotka sinne pääsevät, ei kuitenkaan ehkä kannata paastota, että jaksavat sitten keskittyä paremmin pyhiinvaellukseen). Tänä päivänä pyhiinvaeltavat muslimit seisovat Arafa-vuorella rukoilemassa ja ylistämässä Jumalaa. Juuri tällä vuorella seisoessaan Profeetta Muhammad (rauha hänelle) piti elämänsä loppuvaiheessa ns. Jäähyväispuheensa, jossa hän ilmoitti, ettei kukaan ole toista parempi ihonvärin perusteella ja vaati miehiä kohtelemaan vaimojaan empaattisesti ja huomaavaisesti.

    • Lettutaikinaonhyvää

      Abdullah bin 'Amr sanoi: Profeetta sanoi minulle: "Kuinka paastoat?"
      Sanoin: "Joka päivä."
      Hän sanoi: "Paastoa kolme päivä joka kuukausi."
      Sanoin: "Pystyn parempaan."
      Hän sanoi: "Paastoa kaksi päivää ja riko paastosi yhtenä päivänä."
      Sanoin: "Pystyn parempaan."
      Hän sanoi: "Paastoa paras paastoista, Dawudin (rauha hänelle) paasto: paastoa yksi päivä ja riko paasto toisena päivänä."
      'Ata sanoi: "Joku, joka kuuli hänet, kertoi minulle, että 'Umar sanoi, että Profeetta sanoi: "Se, joka paastoa elämänsä jokaisena päivänä, hän ei ole paastonnut."
      (Sunan an-Nasa'i, vol 3, kirja 22, Hadith 2391)

    • TavallinenTane

      Lopettaaka se islamilainen paastoaminen, jossa ei saa vettäkään juoda, mutta illan tullen voi vetää navan täyteen. Syöminen vain lisääntyy Ramadanin aikana. Ei kuulosta hurskaalta.

    • Anonyymi

      Profeetan (saws) aikaan sahabat (Profeetan seuralaiset) valmistautuivat Ramadaniin _puoli vuotta_ miten mahtaa olla nykypäivän muslimin laita?

    • Anonyymi

      Ramadan mubarak! Nyt se on, kuukausista siunatuin! Ihanaa, että täällä oli jo konkreettisia neuvoja ja ajatuksia Ramadanista! Ottakaamme neuvosta vaari.

    • Anonyymi

      Kohta tämä vuosi loppuu, sitten tulee joskus huhtikuussa, niin kannattaa miettiä jo nyt että mitä tavoitteet Ramadanille, mitä oppii lisää ja mitä haluu saada itselle lisää deen (usko) omalla teoilla tietty siis tulee lähemmäs Allah
      Allah auttaa aina

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe