Koiralle lisää turkkia

Turkkila

Miten koiralle olisi mahdollista saada kasvatettua tuuheampi ja/tai pidempi turkki? Mitä itse olette ruokkineet koiranne turkin hyvinvoinnin kannalta? :)

Kaikki vinkit kehiin! Öljyt, lisäravinteet, nappulat, vitamiinit...? Jos sinulla on kokemusta jostakin tuotteesta, kerro myös koirasi rotu ja miten tuote on vaikuttanut turkin laatuun!

6

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näinmeillämennään

      Voi ja ei. Jos koira vain yksinkertaisesti on rotunsa edustajaksi huonoturkkinen, niin ei sitä määräänsä enempää saa kasvamaan millään.

      Meillä cane corso tiputteli Royal Caninin nappulalla ollessaan karvaa ympäri vuoden, mutta vaihdettiin täysin viljattomaan nappulaan, jossa on hyvälaatuisia proteiineja n. 30% ja rasvaa n. 20%. Sen lisäksi koira saa raakaa ja päivittäin tujauksen villilohiöljyä. Kas kummaa kun karvan tiputtelu loppui.

      Kun ulkomaisia sivustoja koirien ruokinnasta lukee, niin ihan poikkeuksetta kaikkialla kerrotaan, että koiran nappuloista (tai ylipäätään ruoassa) pitäisi olla 15-50% rasvaa koiran aktiivisuudesta riippuen. 15% on siis minimi, mutta kun nappuloiden pusseja lukee, niin aika harvassa on edes sen verran. Koirat käyttävät rasvan energiana, joten jos koira syö sen verran mitä kuluttaakin, niin läskiintymisestä on turha olla huolissaan. Rasva ei ole koirien ruokinnassa kirosana vaan pikemminkin välttämättömyys.

      • Jfigjghfk

        Juurikin näin. Ihmisten ruoissa on jo pitkään ollut villitys light-versioihin ja tietysti samaa on pitänyt soveltaa koirienkin ruokintaan kun kuluttajat ovat niin tyhmiä, että ostavat. Tutkimukset ovat osoittaneet, ettei light-ruoat edes auta millään tavalla ylipainoa vastaan taistelussa ihmisillä ja koirilla taatusti vielä vähemmän. Ennenvanhaan ei ihmisetkään tarvinneet kaiken maailman ihovoiteita ja kalaöljykapseleita kun kehon tarvitsema rasva tuli ravinnosta. Silti se on nimenomaan nykypäivän ongelma, että vyötärönympärys paisuu niin ihmisillä kuin lemmikillä, joten syy ei ole vaikkapa rasvassa vaan ylensyönnissä ja vääränlaisessa ruoassa kuten hirveässä määrässä hiilihydraatteja.

        Eli kunhan koiralle syöttää ravintoarvollisesti mahdollisimman oikeaa ruokaa ja katsoo, että sitä eläinproteiinia ja rasvaa on runsaasti, niin koira voi hyvin. Ja kun koira voi hyvin, niin turkki ja iho on hyvässä kunnossa kun ravintoaineita riittää siihenkin välttämättömien toimintojen lisäksi. Itse olen sitä mieltä, että edes perusmustille ei riitä tuo 15% rasvaa ruoassa, vaan 20% on alarajana lähempänä totuutta. Sellaista harvinaisuutta saa jo ihan oikeasti metsästää mikä on sinänsä ihan uskomatonta.


    • Käytännönihminen

      Itse tein nykyiselle koiralleni turkin edellisestä koirastani. Sain tehtyä vielä rukkasetkin.

    • geenitmäärää

      Geenit, ja huono ruoka syynä karvattomuuteen.Jos ruoka on laadukasta, on syy geeneissä.Ruoka, erikoisravinteet ei tee koirasta joka suö jo laadukasta ruokaa yhtään karvaisempaa.
      Voit toki, ostella ravinteita ja kuvitellla tehon.
      Ei kaljukaan katoa syömällä, mitänyt kiinnittää ehkä vähemmän huomion kaljuun, jos on suurensuuri pötsi siinä heti silmillä ja edessä😆

      • yreyreuerueru

        HÖLÖ HÖLÖ. On niitä vaikuttavia muuttujia enemmän kuin kaksi.


    • Vie se kastraatioon. Veljeni vei toisen lapinkoiranasa joka meni muuten odotetusti mutta siltä lähti ensin karvat. Tilalle kasvoi kaksinkertaiset niin että kukaan ei tunnista sitä enää lapikoiraksi.

      Joillakin näin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4194
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4102
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3914
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      20
      2725
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2475
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2074
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2072
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1950
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1609
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe