Koiralle lisää turkkia

Turkkila

Miten koiralle olisi mahdollista saada kasvatettua tuuheampi ja/tai pidempi turkki? Mitä itse olette ruokkineet koiranne turkin hyvinvoinnin kannalta? :)

Kaikki vinkit kehiin! Öljyt, lisäravinteet, nappulat, vitamiinit...? Jos sinulla on kokemusta jostakin tuotteesta, kerro myös koirasi rotu ja miten tuote on vaikuttanut turkin laatuun!

6

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näinmeillämennään

      Voi ja ei. Jos koira vain yksinkertaisesti on rotunsa edustajaksi huonoturkkinen, niin ei sitä määräänsä enempää saa kasvamaan millään.

      Meillä cane corso tiputteli Royal Caninin nappulalla ollessaan karvaa ympäri vuoden, mutta vaihdettiin täysin viljattomaan nappulaan, jossa on hyvälaatuisia proteiineja n. 30% ja rasvaa n. 20%. Sen lisäksi koira saa raakaa ja päivittäin tujauksen villilohiöljyä. Kas kummaa kun karvan tiputtelu loppui.

      Kun ulkomaisia sivustoja koirien ruokinnasta lukee, niin ihan poikkeuksetta kaikkialla kerrotaan, että koiran nappuloista (tai ylipäätään ruoassa) pitäisi olla 15-50% rasvaa koiran aktiivisuudesta riippuen. 15% on siis minimi, mutta kun nappuloiden pusseja lukee, niin aika harvassa on edes sen verran. Koirat käyttävät rasvan energiana, joten jos koira syö sen verran mitä kuluttaakin, niin läskiintymisestä on turha olla huolissaan. Rasva ei ole koirien ruokinnassa kirosana vaan pikemminkin välttämättömyys.

      • Jfigjghfk

        Juurikin näin. Ihmisten ruoissa on jo pitkään ollut villitys light-versioihin ja tietysti samaa on pitänyt soveltaa koirienkin ruokintaan kun kuluttajat ovat niin tyhmiä, että ostavat. Tutkimukset ovat osoittaneet, ettei light-ruoat edes auta millään tavalla ylipainoa vastaan taistelussa ihmisillä ja koirilla taatusti vielä vähemmän. Ennenvanhaan ei ihmisetkään tarvinneet kaiken maailman ihovoiteita ja kalaöljykapseleita kun kehon tarvitsema rasva tuli ravinnosta. Silti se on nimenomaan nykypäivän ongelma, että vyötärönympärys paisuu niin ihmisillä kuin lemmikillä, joten syy ei ole vaikkapa rasvassa vaan ylensyönnissä ja vääränlaisessa ruoassa kuten hirveässä määrässä hiilihydraatteja.

        Eli kunhan koiralle syöttää ravintoarvollisesti mahdollisimman oikeaa ruokaa ja katsoo, että sitä eläinproteiinia ja rasvaa on runsaasti, niin koira voi hyvin. Ja kun koira voi hyvin, niin turkki ja iho on hyvässä kunnossa kun ravintoaineita riittää siihenkin välttämättömien toimintojen lisäksi. Itse olen sitä mieltä, että edes perusmustille ei riitä tuo 15% rasvaa ruoassa, vaan 20% on alarajana lähempänä totuutta. Sellaista harvinaisuutta saa jo ihan oikeasti metsästää mikä on sinänsä ihan uskomatonta.


    • Käytännönihminen

      Itse tein nykyiselle koiralleni turkin edellisestä koirastani. Sain tehtyä vielä rukkasetkin.

    • geenitmäärää

      Geenit, ja huono ruoka syynä karvattomuuteen.Jos ruoka on laadukasta, on syy geeneissä.Ruoka, erikoisravinteet ei tee koirasta joka suö jo laadukasta ruokaa yhtään karvaisempaa.
      Voit toki, ostella ravinteita ja kuvitellla tehon.
      Ei kaljukaan katoa syömällä, mitänyt kiinnittää ehkä vähemmän huomion kaljuun, jos on suurensuuri pötsi siinä heti silmillä ja edessä😆

      • yreyreuerueru

        HÖLÖ HÖLÖ. On niitä vaikuttavia muuttujia enemmän kuin kaksi.


    • Vie se kastraatioon. Veljeni vei toisen lapinkoiranasa joka meni muuten odotetusti mutta siltä lähti ensin karvat. Tilalle kasvoi kaksinkertaiset niin että kukaan ei tunnista sitä enää lapikoiraksi.

      Joillakin näin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe