Seesampuinen pöytä halkeaa

SurunMurtama

N. 1,5 v käytössä ollut seesampuiseen sohvapöytään on kauhukseni ilmaantunut 0,2 milliä halkeama toiseen pitkään päätyyn. Pöytä on vajaa 1,5 m pitkä ja halkeama on pituudeltaan n. 10 sm.
Pöytä on tehdaskunnossa eli ei ole käsitelty millään hankinnan jälkeen.

Ilmeisesti on kyse omasta virheestä, kun olen hölmöyksissäni laittanut pöydän tässä päässä toisen jalan n. 5 milliä korkean maton päälle ja toinen lattialla eli halkeama näkyy, kun katsotaan alemmalla tasolla olevan jalan suunnasta.
Matto lienee vääntänyt pöytää, kun olen tehnyt toisenkin virheen ja istunut joskus tämän päädyn päällä ( mies 80 kiloa, pöydän korkeus 55 sm ).

Patteri ei ole lähellä eikä auringonpaiste ole tähän vaikuttanut, joten liiasta kuivumisesta ei pitäisi olla kyse.

Nyt siirsin jalat samaan tasoon, joten ehkä halkeama ei laajene, mutta onkohan tuohon halkeamaan jotain keinoa saada täytettyä tai peitettyä?

Tuohon käsittelyyn suositellaan vahaa, mutta sanotaan myös ettei siinä saisi olla öljyä, jossa liuotinta mukana pilaamassa pintaa. Olen pikkusen etsinyt vahaa, mutta kaikista ei sanota onko mukana öljyä/liuotinta tai ei ole. Minkäköhän valmistajan mikäkin vaha tällaiseen olisi hyvä?

3

251

Vastaukset

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  45
  1247
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  637
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  31
  520