Suomalaisissa broilereissa ja niiden lihassa oli EU-maista vähiten antibiooteilla vastustuskykyisiä eli resistenttejä ESBL-bakteereita vuonna 2016.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.226787
Suomalainen broileri on laatulihaa
50
2591
Vastaukset
- OnVarmaValinta
Syytä ottaa huomioon kun kaupassa käytte. Ostakaa kotimaista!
- syytäOllaVarovainen
melkein puhdasta,
joka neljäs suomalainen kana kantaa tappavaa bakteeria,
suojaa itsesi ja desinfioi keittiösi... - äläyritäprovoopromille
syytäOllaVarovainen kirjoitti:
melkein puhdasta,
joka neljäs suomalainen kana kantaa tappavaa bakteeria,
suojaa itsesi ja desinfioi keittiösi...Höpönhöpö!
- Joten--
syytäOllaVarovainen kirjoitti:
melkein puhdasta,
joka neljäs suomalainen kana kantaa tappavaa bakteeria,
suojaa itsesi ja desinfioi keittiösi...Varmista niitten saanti: Osta ulkoa tuotu :)
- äläyritäprovoopromille
Joten-- kirjoitti:
Varmista niitten saanti: Osta ulkoa tuotu :)
Heiluta korvaa, aasi
- äläyritäprovoopromille
syytäOllaVarovainen kirjoitti:
melkein puhdasta,
joka neljäs suomalainen kana kantaa tappavaa bakteeria,
suojaa itsesi ja desinfioi keittiösi...Heiluta korvaa, aasi....
- juhjuu
"Suomalaisessa broilerinlihasta on löydetty antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita. Riski niiden siirtymisestä ihmisiin on pieni, kun noudatetaan hyvää ruuanvalmistushygieniaa.
Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tutkimuksen mukaan 22 prosenttia vähittäismyynnin tuoreesta broilerinlihasta sisälsi viime vuonna antibiooteille vastustuskykyisiä ESBL-bakteereja tai muita niiden kaltaisia bakteereja."
älä usko,
kyllä luonto karsii,
avuttomat höpöhöpö kersat... - hujjuu
juhjuu kirjoitti:
"Suomalaisessa broilerinlihasta on löydetty antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita. Riski niiden siirtymisestä ihmisiin on pieni, kun noudatetaan hyvää ruuanvalmistushygieniaa.
Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tutkimuksen mukaan 22 prosenttia vähittäismyynnin tuoreesta broilerinlihasta sisälsi viime vuonna antibiooteille vastustuskykyisiä ESBL-bakteereja tai muita niiden kaltaisia bakteereja."
älä usko,
kyllä luonto karsii,
avuttomat höpöhöpö kersat...Kiitos kun heilutit korvaa!
- juhjuu
nopeuta luonnon valintaa,
nouse jeesuskeinuun... - kuuukkeliherkkui
Huolestuttavaa on, että Romaniassa ja Kyproksella löytyi karbapeneemille erittäin vastustuskykyinen ESBL-bakteeri. Kyseisen antibiootin käyttö eläimille on kielletty.
- ripulix
Leijonille syöttää, nyt ei maistu boilerii ennee!
- dfghjklö
Kuka tuollaista broileripaskaa voi syödä! Taviksen keittiöhygienia ei riitä pitämään erillään broilerin bakteereita muista elintarvikkeista, joten parasta pysyä mahdollisimman kaukana bakteeribroilerista, ei tarvita kovin huonoa tuuria, kun 25% on saastuneita.
- TuskinOletRuoanlaittaja
Taviksen keittiöhygienia riittää hyvin, mutta millainen roiskaja itse lienet ?
- hyi-helvettii
TuskinOletRuoanlaittaja kirjoitti:
Taviksen keittiöhygienia riittää hyvin, mutta millainen roiskaja itse lienet ?
Ei riitä taviksen keittiöhygienia, se on nähty niin monta kertaa. On paljon ihmisiä, joiden on mahdoton käsittää, miksi käsiä pestään joskus silloinkin, kun ne eivät liasta mustat, ilmeisesti itse kuulut tähän ryhmään. Kun juttusi kuvastaa, millään ei ole mitään väliä.
Tavikselle paras ohje on, älä sekaannu ollenkaan bakteeribrolereihin, sitä paitsi ihminen ei tarvitse tuollaista välttämättä ollenkaan. Sitten tämä toinen puoli, joka liittyy eläinten kasvattamis- ja tappoketjuun, näillä eläimillä ei ole muuta arvoa tuossa ketjussa, kuin olla massaa, josta tuotetaan bakteeripitoista "ruokaa". - AikaIsiEro
hyi-helvettii kirjoitti:
Ei riitä taviksen keittiöhygienia, se on nähty niin monta kertaa. On paljon ihmisiä, joiden on mahdoton käsittää, miksi käsiä pestään joskus silloinkin, kun ne eivät liasta mustat, ilmeisesti itse kuulut tähän ryhmään. Kun juttusi kuvastaa, millään ei ole mitään väliä.
Tavikselle paras ohje on, älä sekaannu ollenkaan bakteeribrolereihin, sitä paitsi ihminen ei tarvitse tuollaista välttämättä ollenkaan. Sitten tämä toinen puoli, joka liittyy eläinten kasvattamis- ja tappoketjuun, näillä eläimillä ei ole muuta arvoa tuossa ketjussa, kuin olla massaa, josta tuotetaan bakteeripitoista "ruokaa".Sinun taviksesi kuulostaa olevan sisäluku-ja keittotaidoton mies, minun tavikseni on normaalijärkinen perheenäiti.
- juhjuu
punaisessa liejussa keitettyjä bakteeri kanoja...
- dfghjklkjhg
AikaIsiEro kirjoitti:
Sinun taviksesi kuulostaa olevan sisäluku-ja keittotaidoton mies, minun tavikseni on normaalijärkinen perheenäiti.
Kukaan tervejärkinen ei syö broileria, vie se vastuuton kokkiakka hoitoon.
- parhaitaollaanyhä
Taas sulka hattuun:
EU-maista vähiten antibiooteilla vastustuskykyisiä eli resistenttejä ESBL-bakteereita vuonna 2016.- muistatVarmaan
suojata itsesi ja desinfioida keittiösi,
ettet kuole teurasjätteitä syötyäsi... - teurasteuras
muistatVarmaan kirjoitti:
suojata itsesi ja desinfioida keittiösi,
ettet kuole teurasjätteitä syötyäsi...Ja jälleen palstan 6-vuotias Tuomas iski....
- UusavuttomiaPiisaa
Käy hygieniapassikoulutus, niin tiedät sinäkin, miten toimia, ettei tarvitse desinfioida koko keittiötä. Kertakäyttökäsineillä pääset jo pitkälle.
- sdfghjklöghjkj
Kun "ruoka" on niin bakteereilla saastunutta, että siihen voi koskea vain kumirukkaset kädessä, on parempi, kun sellaista ei tuo keittiöön ollenkaan, sillä siihen ei ole mikään pakko.
Hygieniapassi ei takaan valmiuksia ruuan käsittelyyn, tämä on nähty niin monta kertaa. Ihmisessä on siivo luonne, joka osaa järkensä avulla ymmärtää hygieniaa, tai sitten sitä järkeä ei ole ja koulutuksesta huolimatta sottaa levittäen bakteereita, kuvitellen, ettei kukaan ole näkemässä. - siansaksaa
sdfghjklöghjkj kirjoitti:
Kun "ruoka" on niin bakteereilla saastunutta, että siihen voi koskea vain kumirukkaset kädessä, on parempi, kun sellaista ei tuo keittiöön ollenkaan, sillä siihen ei ole mikään pakko.
Hygieniapassi ei takaan valmiuksia ruuan käsittelyyn, tämä on nähty niin monta kertaa. Ihmisessä on siivo luonne, joka osaa järkensä avulla ymmärtää hygieniaa, tai sitten sitä järkeä ei ole ja koulutuksesta huolimatta sottaa levittäen bakteereita, kuvitellen, ettei kukaan ole näkemässä.puhunet itsestäsi?
- turvallisuuskysymys
Puhdasta on:
Suomalaisissa broilereissa ja niiden lihassa oli EU-maista vähiten antibiooteilla vastustuskykyisiä eli resistenttejä ESBL-bakteereita vuonna 2016.- kaikkeinparasta
Suomalainen broileri on paras vaihtoehto. Turvallinen.
- tamppikaula
Suomalainen hyvää kun muistaa kypsentää että tuotteen lämpötila ylittää 82 astetta että micropit kuolee
- täysinkiistatonta
Suomalaisilta perhetiloilta hyvää ruokaa edullisesti!
- mahottomanhyvää
Ostin broilerin ohutleikkeitä. Paketissa luki Peltosen tila, säkylä.
Laadukasta perhetilan broileria- olithanVarovainen
joka neljäs kana,
kantaa tappavaa tautia... - sekoilitkovaietkötunne
olithanVarovainen kirjoitti:
joka neljäs kana,
kantaa tappavaa tautia...Olin varovainen ja ostin broileria. En mä noista kanoista oikein...
- kanaaEiEnääSaa
ikävä kyllä,
niissä oli maku mukana,
nyt tautisia teollisuus broilerita,
koetetaan liejuilla saada maistumaan... - sekoilitkovaietkötunne
kanaaEiEnääSaa kirjoitti:
ikävä kyllä,
niissä oli maku mukana,
nyt tautisia teollisuus broilerita,
koetetaan liejuilla saada maistumaan...Enpä tiedä siitä liejusta kun ostin maustamatonta.... mitä ihmettä oikein syöt ja tuputat?
- YritäEdes
kanaaEiEnääSaa kirjoitti:
ikävä kyllä,
niissä oli maku mukana,
nyt tautisia teollisuus broilerita,
koetetaan liejuilla saada maistumaan...Älä syö niitä prosessoituja punamömmöjä. Mausta itse!
- syöVaanItseMömmös
YritäEdes kirjoitti:
Älä syö niitä prosessoituja punamömmöjä. Mausta itse!
kysy lääkäriltä onko ne riittävät,
kanassa on sentään makua,
sitä kun keittää jyrää tunteella,
liemikin on mahtavaa,
eihän tommosessa,
pika kasvatus prosessin käyneessä linnussa,
voi olla makua,
jokuhan täällä ylisti,
siiven tynkiä punaisessa liejussa,
helppo valmistaa,
avuton juntti,
äet palvelutalossa kirkolla,
muistakaa olla huolellisia,
ettei leviä tappava tauti...
- helkkarinhyvää
Ostin taas viskilän tilan uunibroileria. 1,5 tuntia 180 asteessa ja voila!
- sebankki
Olen myös maistanut. Uunissa kypsyy niin hienosti että luut irtoaa lihasta helposti. Herkullista!
- parastasataa
Herkullista broilerin ohut-leikettä. Paketissa lukee Laamasen tila, huittinen. Tietenkin GM-vapaata....
Curryä ja vähän suolaa ja paistaa niin on herkullista pientilan tuotetta!- varoithanTautia
maistuihan siinä varmaan,
suola ja palanut curry,
olithan huolellinen,
desinfioit keittiösi,
ettei tartu tappava pöpö...
aikuisten oikeasti valehtelit,
roiskeläpän osaat mikrossa lämmittää... he heh.
- täydellistä
Välikosken tila, Vilppula luki paketissa minkä prismasta ostin. Pientiloja on vaikka kuinka paljon.
Curryä ja vähän suolaa ja paistaa niin on herkullista pientilan tuotetta!- varoithanTautia
maistuihan siinä varmaan,
suola ja palanut curry,
olithan huolellinen,
desinfioit keittiösi,
ettei tartu tappava pöpö...
aikuisten oikeasti valehtelit,
roiskeläpän osaat mikrossa lämmittää... he heh. - juhjuu
kanassa on sentään makua,
sitä kun keittää jyrää tunteella,
liemikin on mahtavaa,
eihän tommosessa,
pika kasvatus prosessin käyneessä linnussa,
voi olla makua,
jokuhan täällä ylisti,
siiven tynkiä punaisessa liejussa,
helppo valmistaa,
avuton juntti,
äet palvelutalossa kirkolla,
muistakaa olla huolellisia,
ettei leviä tappava tauti...
- jokavuosisamajuttu
Suomalainen broileri on puhdasta!
Suomalaisissa broilereissa ja niiden lihassa oli EU-maista vähiten antibiooteilla vastustuskykyisiä eli resistenttejä ESBL-bakteereita vuonna 2016.- juhjuu
melkein puhdasta,
joka neljäs lintu on tautinen... - hujjuu
juhjuu kirjoitti:
melkein puhdasta,
joka neljäs lintu on tautinen...Oioi, sinut olisi pitänyt huostaanottaa jo 2-vuotiaana....
- maukastajaparasta
Ostin broileria ja paketissa luki; Laamasen tila, huittinen!
Kunnnon perheviljelytila!
Näitä lisää!- oletkoAjatellut
kanassa on sentään makua,
sitä kun keittää jyrää tunteella,
liemikin on mahtavaa,
eihän tommosessa,
pika kasvatus prosessin käyneessä linnussa,
voi olla makua,
jokuhan täällä ylisti,
siiven tynkiä punaisessa liejussa,
helppo valmistaa,
avuton juntti,
äet palvelutalossa kirkolla,
muistakaa olla huolellisia,
ettei leviä tappava tauti...
- Rahaauttaa
Perhetiloja tuetaan suomessa liian vähän. Tilanteeseen on tulossa merkittävä muutos lähitulevaisuudessa, koska ruoan kysyntä on suurempaa kuin tarjonta.
- pelkkääherkkua
Prismasta ostin broileria, Viskilän tila
Täydellistä ja turvallista!
Helppoa herkkua!- juhjuu
tautista menoa...
ole varovainen...
- Anonyymi
Hyvää kotimaista lähiruokaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 474823
4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta
Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä964603Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!
1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille6204204Tappo Kokkolassa
Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap233177- 792711
Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?
Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.1292213Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu
Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.2222182SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat
SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka3482168Ketä ammuttu ?
Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?311797Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari
Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,661512