Voiko romanit yleistää törkeiksi?

Kysyttävääää

Hei! Olen töissä asiakaspalveluammatissa ja törmään usein romaneihin. Haluaisinkin kysyä nyt romaneilta, että miksi olette yleensä aina törkeitä meitä "suomalaisia" kohtaan? Annan esimerkin: asiakkaat jonottavat maksamaan ostoksiaan, romaninainen kävelee nokka pystyssä, ei tervehdi ja töksäyttää mitä haluaa ja heittää rahansa melkeinpä päälleni. Sen jälkeen hän usein olettaa, että minusta tulee hänen henkilökohtainen palvelijansa. Minulle tulee olo että romanit luulevat olevansa jotenkin parempia kuin muut, varsinkin naiset. Myös äänekäs öykkääminen ja sotkeminen on yleistä ja niin ikävä kuin se onkin sanoa niin varastaminenkin on yleisempää heillä. Voisiko joku viisas romani vastata tähän miksi käyttäydytte niin kuin olisitte parempaa porukkaa, vaikka lähtökohtaisesti minä asiakaspalvelijana en ole teille mitään tehnyt ja kohtelen jokaista asiakasta samalla tavalla.

14

1189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aasiakkaanpalvelija

      On huomattu. Romanien kohdalla, yleisesti ottaen, ruokaravintolan ovella monet, itseni mukaanlukien sanomme että olemme täyteen varattuja, pahoittelut. Säästyy henkilökunta ja maksavat asiakkaat harmeilta. Muutama Helsingin keskustan hotelli toimii samoin.

      Syy? Yksinkertaisesti hankalin asiakasryhmä ikinä. Se helvetin tinkaaminen alkaa samantien ja mikään ei ole hyvin. Esimerkkejä: buffetpöydässä on liha-, kala-ja kasvisruoka. Kinaaminen alkaa: Hai mie en syö kalaa ollenkaan, haluan halvemmalla.

      Esimerkki 2: tilaa annoksen, jättää puolet syömättä tai vaikka lisukeperunoista osan. Kinaaminen alkaa: Hai en syöny kaikkea, en maksa kaikkea.

      Esimerkki kolme: nelihenkinen seurue tulee ravintolaan, jossa seisova pöytä. Yksi ostaa ruoan, muut tyytyy jääveteen. Silmän välttäessä muut hakevat samalla lautasella itselleen ruokaa.

      Ehdottomasti tympein asiakasryhmä. Kun ollaan niin varakasta herrasväkeä olevinaan, niin kummasti rafloissa ollaan rahapulassa..

    • TämäTapahtuiHuoltsikalla

      ABC-asemalle saapui romaneita, jotka tilasivat pienimmät mahdolliset hampurilaiset. Tilaamisen jälkeen romanit menivät pokkana salaattipöydän ääreen ja ottivat lautaset kukkuroilleen. Mitä teki henkilökunta? Ei mitään, koska ABC:n työntekijät pelkäsivät mellakan alkavan jos henkilöille huomauttaa, ettei saalaattipöytä kuulu tähän ateriaan. Hampurilaiset vietiin romaneille ja toivottiin että häipyvät pian.

    • Romanimies30

      No itsekkin monesti olen huomautellut nuoria käytöksestä, mutta oikeastaan se huonokäytös on yleinen ongelma ja varsinkin nuorilla. Kiitosta ei sanota, ei anneta tilaa vanhuksille, ei avata ovia naisille ja vanhuksille, heitetään roskia minne sattuu ja syletään asvaltille jne. jne..
      Koulun pitäisi palkata enemmän auktoriteettisia oprttajia ja hyvien tapojen opettaminen pitäisi jatkua päiväkodinkin jälkeen. Tietenkin vastuu on vanhemmilla, mutta kun aina vanhemmat eivät ole hyviä esikuvallisia, niim silloin olisi hyvä että esikuvia tulisi muualta. Romani tai ei niin hyviä tapoja ja pitäisi vaalia..

      • Nykyaikaa

        Ovatko kaikki romanialaiset koulussa nykyään?


    • romanimies30

      Röhkeitä ihmisiä ei tarvitse palvella, mutta pitää antaa ihmisille oikeus olla ihminen eikä tuomita.. Kun huomaan asiakaspalvelijan olevan tympeä, niin minulle tulee pahamieli kun olen varmasti asiallinen,kiltti ja muut huomioon ottava. Olen itse asiakaspalvelu ammatissa ja teen sitä sydämellä, en voi koskaan olla kenellekään töykeä.. Jos tosin asiakas on röyhkeä niin ei se enään hymyilytä... Mutta jos tulen esim. kassalle ja sanon hyvää iltaa niin se ei voi olla ansaittua kohtelua semmoinen tyly kohtelu.. Pitää miettiä myös omaa käytöstä.. Kum menen kassalle jos minulle hymyillään tulen iloiseksi ja päivästäkin tulee jo melkein parempi.

    • mieossaanlaulaa

      Joni Virtanen, 27, suljettiin ulos romaniyhteisöstä homouden takia

      Jonin vanhemmat erosivat vain kuusi kuukautta hänen syntymänsä jälkeen. Äiti löysi uuden miehen ja lähti tämän matkaan. Taparikollinen isä puolestaan istui pitkiä aikoja vankilassa. Joni jäi perinnetietoisen isoäitinsä kasvatettavaksi.

      – Opin pienenä, että täytyy olla tietynlaiset vaatteet, eikä saa pukeutua kuin valtaväestö. Jos yritti kuulua valtaväestöön, sai osakseen halveksuntaa. Romanit kutsuvat sellaisia junteiksi. Päähäni iskostettiin, että kantaväestöä kuuluu halveksia ja heiltä on oikein varastaa, Joni kertoo.

      – Kun kahdeksanvuotiaana jäin ensimmäisen kerran kiinni saippuakuplakoneen varastamisesta, isäni ei suuttunut. Hän vain kysyi, miksi en varastanut mitään kalliimpaa.

      Joni kuvailee kasvaneensa maailmassa, jossa varastaminen ja puukotukset eivät olleet väärin, vaan tapa kasvattaa mainetta ...

    • Mitäänenoletehnyt

      Kyllä voi! Ovat myös erittäin röyhkeitä ja tyhmän itsevarmoja. Vähän jos uskallat sanoa vastaan, tulevat naaman eteen raivoamaan. Jo heidän pikkuipanatkin valehtelevat itsensä ulos tilanteista! Epärehellistä kansaa kaikenkaikkiaan! Ja mitä se vanhempien ihmisten kunnioitus olikaan? Niin no, ei se päde kuin heidän heimonsa keskuudessa, kun pelkäävät vissiin heimon kostoa jos uhmaavat heidän vanhojaan!

    • Kauhiaa

      Tähänkin vedetty tuo valkolaisten perhesurmaajakortti yllättäen esiin. Tainnut unohtua Kurikan kolmen lapsen surmaajan hirmuteko. Voi pieniä lapsia. Eikö heimo voinut auttaa isää, että olisi saanut apua ja lapset elää? Eikö romanit pidä niin paljon yhtä, että olisitte nyt säästäneet omanne tältä kauheudelta. Pienet lapset meni. Ei vain valkolainen tee perhesurmia, senhän me tiedämme. Voi miten näin kauheita tapahtui siellä.

    Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe