Nuoren kanin hoito

Heli82

Meille tuli eilen kani eläinkaupasta, oli pakko pelastaa se sieltä. Asun Espanjassa eikä myyjä osannut sanoa kanin tarkkaa ikää..sanoi että syö pelkkää pellettiä. Missä vaiheessa voisi alkaa totuttamaan porkkanaan jne? Kani on uros ja jonkinlainen angora-risteytys, aika pieni mutta jo näkee selvästi että on uros. Kani ei ole kovin arka, antaa ottaa syliin helposti. Tuleeko nuoren kanin olla vapaana myös nyt ja olisiko siis häkin hyvä olla auki vieressä. Ostin sellaisen missä luukku on vain häkin yläosassa, Miten kania voisi opettaa sisäsiistiksi? Että tekis pissan vaan pissalaatikkoon ja miten kannattais järjestää häkki? miten heinät jne.. kiitos etukäteen, jos joku vaivautuu vastaamaan.

7

555

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karvaturrit

      Kania kannattaakin pitää mahdollisimman paljon asunnossa vapaana kunhan vaan on alueella missä kanille ei voi sattua mitään. Esim saada sähköiskua johtojen pureskelusta. Heinä on kanin pääravintoa ja se tarvitsee sitä aina. Kannattaa hankkia lasdukasta mikä ei pöllyä ja tuoksuu hyvältä. Vessaan opetus käy helposti niin, että ruoka on laatikon luona. Sillon kani pipanoi siihen. Häkissä kannatta olla juomapullo,mökki,ruokakippo,virikkeitä esim vessapaperin hylsyistä,vessalaatikko ja jos haluaa niin heinäteline mihin kani ei voi jäädä kiinni. Käytän itse häkin pohjalla vanhaa pyyhettä ettei kanin käpälät liukuisi kun se liikkuu häkissä. Sitten vessassa on sanomalehtiä. Puru on aika epäkäytännöllinen kun tarttuu vatsaan ja oljet liukuu alta pois. Pesiä voi askarrella pahvilaatikoistakin. Kannattaakin totuttaa hyvin ihmisiin ja käsittelyyn. Tällöin esim kynsien leikkuu sujuu helpommin.

    • Heli82

      Kiitos vastauksesta Karvaturrit ;) Minkä ikäisenä voi antaa porkkanaa yms.? Onko se ananasmehun tai papaijauutteen antaminen tukoksia vastaan tarpeellista?
      Luulen että tällä kanilla on kirppuja, koska joka kerta kun olen siihen koskenut mulla on kirpunpuremia käsissä ja ne kutiaa hitosti.. eihän noin pientä kania voi pestä? voiko laittaa jotain?

      • Lekuriin

        Kai siellä Espanjassakin eläinlääkäreitä on? Älä ala keskustelupalstalla kirppuongelmaan ohjeita kyselemään, vaan suuntaa lekuriin, jotta pääset kirpuista eroon.

        Tuoreruokaa kanit voivat syödä heti kun kiinteää alkavat pikkupoikasena syömään, mutta totuta nyt todella varovasti, jos se ei koskaan tuoreruokaa ole ennen syönyt. Porkkana on harvoin annettavaa herkkua sokeripitoisuuden vuoksi, samoin hedelmät. Ruokinnasta löydät paljon tietoa (sallitut kasvikset jne.), jos vaivaudut vähän googlettelemaan.


      • Kaninomistaja

        Empä usko että pesusta on kauheastu hyltyä kirppuihin. Suosittelen käyttämään eläinlääkärissä joka antaa tarvittavat lääkkeet. Kirput voivat olla kohtalokkaitakin pienelle eläimelle jos niitä ei hoida (korjatkaa jos olen väärässä)



        Ja vielä siihen kanin tilaan niin oma kanini eikanssa omista tällä hetkellä minkään laista häkkiä vaan asuu huoneessani vapaana. Mitä enemmän tilaa ja piilopaikkoja sitä onnellisempi kani on:)

        Sisäsiisteyteen opettelusta vielä että kerää aluksi kaikki papanat vessa laatikkoon niin kauan kunnes papanoi sinne. Heinä kannattaa myös sijoittaa vessalaatikon yläpuolelle. Jos kani eija pissaa oikeaan paikkaan kannattaa pissa pyyhkiä wc paperilla ja laittaa likaiset paperit vessa laatikkoon. Silloin vessalaatikossa haisee kanin pissa ja se tietää pissata oikeaan paikkaan. itsellä toiminut




        Toivottavasti näistä oli apua ja onnea kanista<3


    • Heli82

      En olis varmaan tota koiran pipettiä kuitenkaan laittanu vaikka olis niin neuvottukin. Oon aika paljon googletellu mutta ei nuoren kanin ruokinnasta ole oikein löytynyt mitään koskien tota tuoreruokintaa, siis en löytänyt milloin voi totuttaa, mutta kiitos vastauksesta...

    • panzer59

      Joskus aikoinaan Espanjassa käyneenä muistan nauttineeni höyrykypsennettyä elukkaa ja hyvää oli. Jotain "conejo de potaje" tai sinnepäin! stalingrad hans...

    • Lokoko

      Meille synty 6 kanin poikasta ne on saanu salaatin porkkanan yms jämät siitä asti ku on syöny. ne syö tosi innoissaan kuivaa leipää nyt ne on jo 7vk vanhoja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe