Syyrian lapset

Olemme aikamme taivastelleet, miten saattoi tapahtua kaikki se paha Saksassa ja Puolassa, siis juutalaisten joukkotuho. Miksi kukaan ei siihen puuttunut? Sitä etenkin nuorena paljon mietin ja vanhemmiltani kyselin.

Nyt sydämeni särkyy, kun näen kuvia Syyriasta, perheiden ja etenkin lasten hädästä. Tämän päivän "sivistyneessä" maailmassa. Miten se on mahdollista? Miksi ei siihen massiivisesti puututa?

9

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lukea-voi-säästeliäästi

      Olisiko kuitenkin aina ja ikuinen eri valtioiden rikkauksien tavoittelu, siis Syyriankin sota tuottaa joillekin aseiden viennistä, viis ihmishengistä, koska ei tuota voi muutoin ymmärtää.

      Minä en viitsi/uskalla edes katsella moista hävitystä, koska sain melkoisen trauman, kun katselin salaa kuvattua vanhusten hoitoa, jossa mieshoitaja työnsi kakkavaippaa naisvanhuksen naaman eteen ja käsitteli muutoinkin inhottavasti.

      Ei kai se ole oikein, että haluan sulkea silmäni moisista kauheuksista, mutta koska en voi asioille mitään, niin oman mielenrauhani vuoksi en halua nähdä tuota hävitystä, kuten kirjoitit;"Tämän päivän "sivistyneessä" maailmassa. Miten se on mahdollista?"

      Onhan nyt paljon esillä Suomessa tapahtunut v-1918 , sanoisinko kansanmurha, jonka jälkiseuraukset eivät ole unohtuneet nykyisellä paikkakunnallani. Siitä joskus kyselin isältäni, mutta ei se Itäsuomessa ilmeisesti ollut niin kamalaa.

      • Niiltä kuvilta ei voi välttyä, jos katsoo TV-uutisia.


    • Itäinen suurvalta, jota nyt Venäjäksi kutsutaan, on tällä hetkellä niin vahva sotilaallisesti, ettei sen tekemisiin ole Euroopan mailla paljon sanomista.
      Ainoa maa, joka voi teurastukselle panna hanttiin on valtameren takana.
      Jos se lähtee enemmän mukaan, niin sen maan kansalaisia kuolee enemmän kun nyt Syyrian raunioissa.
      YK, n nimiin Suomessa vannotaan, mutta se on tyhjänpäiväinen keskustelukerho, samoin kun EU, n yhteinen sotilaallinentoiminta.

      • Kanssasi samaa mieltä siitä, että YK on tämän päivän maailmassa aivan voimaton, keskustelukerho, kuten sanoit. Venäjä pois sieltä, kyllä Assadin joukot ja kapinalliset tekevät sitten selvää toisistaan.


    • pirremiinapas

      Eikö rauhan turvajoukkojen laitto sinne jo kannattaisi, vai onko se vielä niin vaarallinen paikka ettei siinne vielä voi mennä "rauhaa" turvaamaan..

      Venäjänkin pitää olla joka paikassa tappelemassa, jo siksikin ettei oma kansa huomaisi maassa olevia epäkohtia ja yhden diktaattorin huseeraamista ja ruoan (rahan) kahmimista kansan suusta, hoitas omat köyhänsä vaan ensin, eli esim. ne luutamummot jotka siivoaa katuja leivän jatkoksi ja juopot ukot töihin äiti mummojen nurkista.
      Geopolitiikkaahan tässäkin sodassa toteutetaan.

      • Täyden sodan keskelle ei voi YK:n joukkoja lähettää, en usko että mikään maa suostuisi lähettämään sinne sotilaitaan. Jos sinne saataisiin oikea tulitauko, silloin siellä voisi olla YK:n joukkoja valvomassa siviilien siirtoa. Kyllä siellä on meneillään inhimillinen katastrofi. En ymmärrä, että ne joilla olisi valtaa voivat ummistaa silmänsä ja nukkua yönsä rauhassa.



    • eppukirjhävisi

      Varmaankin massiivinen puuttuminen saattaisi tietää maailmansotaa.
      On nähty, miten pienestäkin alkava levottomuus saattaa levitä kulovalkean tavoin.
      Suurvalloilla on myös aina omat intressinsä öljystä-asekauppaan ja siltä väliltä, riippuen tietysti siitä, missäpäin soditaan.
      Jos taas kurkistamme historiaan, niin se tie sivistykseen on kaikilla kansoilla kulkenut sotien ja kaaosten kautta.
      Eikä täydellisyyttä ole missään.

      • Sinne pitäisi saada sellainen tulitauko, että naiset, lapset, vanhukset ja sairaat siirrettäisiin sieltä pois. Sotilailla ja kapinallisilla on aseet, tappakoot toisensa vaikka viimeiseen mieheen. Ja Assad Haagiin oikeuden eteen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      219
      13410
    2. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      307
      2332
    3. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      89
      1501
    4. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      55
      1087
    5. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      982
    6. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      43
      918
    7. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      60
      917
    8. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      35
      902
    9. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      864
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      51
      862
    Aihe