Oikeita kokemuksia Tilaelementtitaloista?

Rossimiestietää

Markkinoilla on ns. Nopeasti pystyyn nousevia Tilaelementtitaloja, mutta onko todellisia kokemuksia, lähinnä lattiarakenteesta ja sen toimivuudesta?

14

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iljusiini

      Paskaa ne on. Erilaisia talomerkeillä erilaisia ongelmia. Ruotsalaisilla on kanaverkkoa pesuhuoneen lattiassa. Kanaverkkoon kiinnitetään lattian lämmityskaapelit nippusiteillä. Rossipohjalattiat kopisee ja alapohjat homehtuu. Rossipohjaan kaupitaan vaikka minkälaista rihkamaa alapohjan pelastamiseksi. Naurettavin oli kondensoiva kuivain, joka jäätyi jo 6 asteessa. Toiseksi naurettavin oli olosuhdevahti. Koneellinen ilman kierrätys alapohjassa toimii vain niin kauan kun kone toimii ja jos maata vastassa olevien eristysten saumat pitävät. Jos kohde on maaseudulla ilmalinjojen varasaa, vois tulla viikonkin sähkökatkoja. Uusin keksintö jolla alapohjan homehtumista puyritään estämään on Hunton-levy. Puurakenteinen rossipohja on Suomen olosuhteissa riskikonstruktio. Väitteet rossipohjan helposta korjattavuudesta ovat täyttä puppua.

      • Kysymys12

        Voiko olla muka että kaikki puurossit on saanut jonkin asteen kosteusvaurion?? Kai nämä kiellettäisiin jos ne ei toimi?


    • Muusiko

      Tällainen huomio, että asiakkaat eivät tarvitse, eivätkä halua rossipohjaa. Tilaelementtejä valmistavat talotehtaat niitä tarvitsevat. Ei ole olemassa yhtään tehdasta, joka vakiomuotoisesti toimittaisi tilaelementtitalonsa laattaperustuksen päälle. Rossipohja on edullisempi ja nopeampi tehtaalle.

      • Rossimiestietää

        Eikös aikas tuorekkin talovalmista tee normiperustukset ja siihen tilaelementit päälle....
        Mutta itse asiaan toiset pitää rossia perinteisenä ilmaavaihtavana, mutta itse en tiedä tästä....
        Rossiperustukseen kuulemma menee sama raha, jos siihen ei tule laattaa niin yleensä sokkeli on korkeampi ja keskelle tulee lisää kannake tukia...
        Sen kässään että tilaelementtitalo valmistuu nopeasti!


    • nfnn

      Ruotsissa noita Boklok tilaelementti taloja on tehty satoja jollei tuhansia. Halpaa bulkkia. Ei niissä mitään vikaa ole vai luuleeko joku ettei rikkaammassa länsinaapurissamme olisi rakennusalan osaamista. Mutta suomalainen insinöörihän rakensi kuuraketinkin.

      Mutta Suomen "eristyisolosuhteissahan" ei toimi mikään mikä on muualla todettu kelpo ratkaisuksi. Noiden tilaelementtitalojen rakentaminen tukehtuu Suomessa ylimitoitettuihin rakennusmääräyksiin. Sama ongelma on muillakin taloilla.

      Viranomaisilla ei mitään vastuuta aiheuttamistaa tolkuttomista kuluista. Ruotsin nykyiset eristemääräykset vastaavat Suomen nykyisiä. Äänieristys määräykset ovat täällä tiettävästi maailman tiukimmat ja askarrellaan olemattomien ongelmien kanssa. Ei tarvita muualla myöskään sprinklereitä puukerrostaloissa jos ulkovuori ei ole palavaa materiaalia.

      Nykyään asunnon ostajan suurin vihollinen ei ole pankki vaan viranomainen. Rakennusten hinnoista alkaa olla enemmän kuin puolet erilaisia viranomaisten perimiä maksuja ja lopussakin 70% ilmaa järjetttömien rakennusmääräysten vuoksi.

      Tämä jokaiseen keksittävissä olevaan teoreettiseen riskiin varautuminen on mennyt jo liiallisuuksiin. Voi kysyä tarvitaanko huoltoasemalla pommisuojaa tai onko betonielementtitalo todella vaarassa kaatua Suomen olojen myrskytuulissa. Täällä kun ei ole tornadoja eikä valtamerta vieressä. EI Norjassakaan vielä yksikään talo kaatunut Atlanti hirmumyrskyjen vuoksi.

      • Kloaakki

        Onpa noilla Bokloaakeilla hintaa ja kun kyse on Ikea-talosta, niin mahtaako yksityiskohtien laatu yltää suomi-talon tasolle? Katsoin Vantaalla sijaitsevan neliön hintaa, hinta oli kova neliöihin nähden. 72 neliön neliössä on pikkuruiset huoneet. No, ehkä Vantaan hintataso on mitä on, mutta ei nämä Bokloaakit mitää edullisia ole. Ylemmissä osissa maata saa uutta Suomi-talon huoneistoa halvemmalla, joten reilun voiton Ikea näistä ottaa. Ikea ei ole niinkään tunnettu laadustaan, vaan alhaisista hinnoista. Oletan että kloaakki-talojen rakentamiskustannus on alhaisempi kuin vastaavan suomalaisen kerrostalon.


      • Asoyta

        Niin Ikea ei tee taloja, vaan osakkeita ... Tilaelementtitaloja tekee muutkin kuin Älvsby ja Muurame


    • rakentava

      Kyllähän se asian laita on niin että lopullinen rakennustekniikka ja toteutustapa on se, mikä sen talon homeuttaa ei perustustapa. Meillä tulossa laatalle talo ja saanut olla kitisemässä aikapaljon tiiveydestä. Ei tunnu meidän osalta menevän ihan putkeen nuo seinä ja lattirakenteen saumojen tiivistämiset, mitkä käsittääkseni ovat tärkeitä asioita kosteuden nousemiseen. Rossipohjassa, varsinkin sellaisessa lämpimässä olisi ollut hyvä puoli se, että näkee missä kunnossa alarakenteet kokoajan on. Meidän tapauksessa tätä ei voitu toteuttaa. Maasta kuitenkin nousee aina kosteutta ja varsinkin nykypäivänä, kun ilma on lämpimämpää ja kosteutta on koko ajan enemmän ja enemmän.

    • Rossikovailaatta

      Mulle sanottiin että huonoin tilanne on silloin kun alapohja on viileämpi kuin ulkoilma(keväällä)?? Tiedä näitä

    • Tknk

      Ei näissä alapohjajutuissa yhtä totuutta ole: kaikki riippuu kaikesta! :)

      Maastolliset ääripäät taitavat olla kuiva kukkula ja syvä turvesuo, jos kuvitellaan, että jälkimmäiselle rakentamiseen saisi luvan. Oikeastaan ainut perustus, joka teknisesti toimii kaikkialla, on talon rakentaminen ilmaan teräspaalujen päälle ja jätetään sokkelit pois. En kuitenkaan mene vannomaan, josko kuitenkin löytyisi maalaatu, joka tuhoaisi teräspaalut alta 50 vuoden.

      Joskus tuntuu että suunnittelijoilta puuttuu mielikuvitusta, sillä eikö muka vaativimmissa ympäristöissä voisi rakentaa talon tiiviille laatalle ilman läpivientejä ja tuoda putket rakennuksen sivusta? Vastaavasti voisi välttää myös yläpohjan läpiviennit kun halutaan tiivistä nopeasti ja edullisesti. Luonnollisesti tällöin tarvittaisiin korotettuja lattioita tai laskettuja kattoja tai putkistojen kotelointeja tai luovaa tilojen ja toimintojen sijoittelua esimerkiksi siten, että kaikki vesipisteet sijoitetaan teknisen tilan ympärille mukaanlukien seinään asennettavat wc-istuimet.

      • Reality.check

        Väittäisin että yksi totuus on. Reunaehtoja kuitenkin pitää asettaa. Kaikki ennen noin 2013 tehdyt puiset rossipohjat ongelmallisia. Tietysti riippuu myös vähän siitä mitä kukakin pitää ongelmana. Rossipohjan sähkölämmittäminen on minun mielestä ongelma. Jos rossipohja lämpenee hukkalämmöllä, ongelma ei ole niin suuri.
        Home ei ole ainoa ongelma. Hutero lattia, kopina ja melun kantautuminen lattiarakenteessa, lattian ja seinän tiivistys. Vain muutamia mainitakseni. Omakohtaista kokemusta rossipohjalla asumisesta ja erilaisia parannusraktkaisuita pohdiskelleena. Talotehtaiden rossipohjaa rakenteena puolustelevat väitteet ovat pitkälti unelmahöttöä. Lattian rassaaminen on isotöinen ja käytännössä hankala toteuttaa, olipa perustus laatalla tai rossipohjalla. Vanhan rossipohjan saneeraaminen on iso ja hankala projekti. Voi olla halukkaat työmiehet vähissä, jos pitää pari viikkoa työskennellä selällään ja kontaten.


    • Onhannäitä

      Mielestäni Tilaelementtitaloja valmistetaan enemmän mitä aikaisemmin, on talotehtaita jotka ovat ottaneet tilaelementit valikoimaansa, ehkä juuri valmistusmopeuden vuoksi?

    • rossi-pohja

      Mikään rossipohjarakenne ei nykyisillä lämmöneristysvaatimuksilla/-paksuuksilla toimi, vaikka maakosteuden nousu olisi täysin estetty. Pelkästään tuulettavan ulkoilman tuoma kosteus kondensoituu useita kertoja vuoden aikana rossipohjan rakenteiden pintoihin. Tuulettuvan alapohjan ilman suhteellinen kosteus ylittää helposti 80 %. Homekasvulle on otolliset olosuhteet. Ainoa toimivaksi osoittautunut keino on lämmittää rossipohjan ilmaa erillisellä lämmittimellä, mutta se "tuhlaa tarpeettomasti" energiaa ja tulee siten kalliiksi - jopa lähes yhtä kalliiksi kuin asunnon koko muu lämmittäminen. Ei siis kannata, eikä sen vuoksi myöskään kannata rakentaa enää rosssipojaa uusiin taloihin. Toinen yhtä kallis keino on kuivata rossipohjan ilmaa sähkötoimisella kondenssikuivurilla.

      • JuxVaan

        Voihan sitä ryömintätilaa kuivata lämpöpumpun ulkoyksikölläkin, jos lämmölle on käyttöä. Sulatus- ja kondenssivesien hanskaamiseen viemäröinti, joka ei mene tukkoon pikkupakkasestakaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3095
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2472
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2277
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1847
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      73
      1102
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe