Aihe

Adoptio Syyriasta

MaijaPoppanen10

Luen kauhulla uutisia Syyrian tilanteesta, ja lapsista, jotka ovat jääneet yksin sodan runtelemaan maahan. Ei ole mitään käsitystä, mikä siellä on orpolasten tilanne, millaisissa oloissa he ovat, ja kuka huolehtii heistä.

Meillä omat lapset ovat jo aikuisia, mutta ikää meillä silti reilusti alta viidenkympin. Olemme keskustelleet tilanteesta jo yli vuoden, ja olisimme molemmat valmiita adoptoimaan lapsen Syyriasta. Onko tämä yleensäkään mahdollista, ja jos on, niin mitä kautta edetään?

Ei kiitos mitään rasistisia kommentteja tähän, ei kiinnosta mielipiteet pakolaispolitiikasta tai maahanmuuttajista. Haluaisimme todellakin auttaa pientä, joka ei itse pysty tilanteeseensa vaikuttamaan, eikä voi lähteä pois. Joka oikeasti apua tarvitsee.

2

660

  Vastaukset

  • https://www.is.fi/perhe/art-2000000997528.html

   Valitettavasti adoptio Syyriasta ei ole tällä hetkellä suomalaisille ainakaan mahdollista.

   "– Järjestömme on saanut tiedusteluja, millä tavoin lapsia voisi auttaa sekä voiko pakolaisalueelta tulevia tai siellä olevia lapsia adoptoida. Vastaavan tapaisia tiedusteluja olemme saaneet myös aiemmissa luonnonkatastrofitilanteissa kuten Haitin yhteydessä, kansainvälisestä adoptioista vastaava Irene Pärssinen-Hentula kertoo.

   – Kriisimaa on kuitenkin huonoa maaperää adoptioille. Poikkeusolosuhteissa ensisijaista on vanhemmmistaan eroon joutuneiden lasten rekisteröinti, ja luontevin sijoituspaikka heille tietysti olisi oma perhe ja suku. Ja pitää muistaa, että monissa maissa perhekäsitys on laajempi kuin Suomessa. Kuuluu lapsenoikeuksiin, että asiaa harkitaan hänen parhaakseen, Pärssinen-Hentula sanoo.

   Hän muistuttaa, että kun kriisimaassa viranomaisten toiminta ja resurssit ovat normaalia rajallisempia, toiminnan rakenteet, resurssi ja valvonta saattavat puuttua kokonaan. Kun viranomaiset ovat ylityöllistettyjä, tilanne on riskialtis lapsille. Se voi johtaa lapsikauppaan.

   Kansainvälistä adoptiota tehdään siksi vain sellaisten maiden kanssa, joissa on vakaat olosuhteet. Pelastakaa Lasten adoptioyhteistyömaita tällä hetkellä ovat Bulgaria, Filippiinit, Thaimaa, Kiina ja Kirgisia.

   – Se, että suomalaisilla on halu auttaa Syyriasta tulevia, on tietysti positiivinen asia. Auttamisen voi kanavoida vaikka siten, että tulee vapaaehtoiseksi Pelastakaa Lasten toimintaan, liittyy jäseneksi tai lahjoittaa rahaa, jolla voidaan auttaa lapsia heti avustuskohteessa, Pärssinen-Hentula ehdottaa."

   Myös minä ja mieheni kävimme keskustelun jokunen viikko sitten, olisimme halukkaita adoptoimaan Syyriasta lapsen. Pettymyksemme oli suuri, kun asiaa selvitimme ja saimme selville, että se ei ole mahdollista. :/

   • Tuo artilkeli on vanhentunut adoptiomaiden suhteen. Totta se, että Syyrialla ei ole ainakaan Suomen kanssa adoptiosopimusta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   403
   26174
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16460
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   399
   15244
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   13255
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   58
   3189