Adoptio Syyriasta

MaijaPoppanen10

Luen kauhulla uutisia Syyrian tilanteesta, ja lapsista, jotka ovat jääneet yksin sodan runtelemaan maahan. Ei ole mitään käsitystä, mikä siellä on orpolasten tilanne, millaisissa oloissa he ovat, ja kuka huolehtii heistä.

Meillä omat lapset ovat jo aikuisia, mutta ikää meillä silti reilusti alta viidenkympin. Olemme keskustelleet tilanteesta jo yli vuoden, ja olisimme molemmat valmiita adoptoimaan lapsen Syyriasta. Onko tämä yleensäkään mahdollista, ja jos on, niin mitä kautta edetään?

Ei kiitos mitään rasistisia kommentteja tähän, ei kiinnosta mielipiteet pakolaispolitiikasta tai maahanmuuttajista. Haluaisimme todellakin auttaa pientä, joka ei itse pysty tilanteeseensa vaikuttamaan, eikä voi lähteä pois. Joka oikeasti apua tarvitsee.

2

640

Vastaukset

 • https://www.is.fi/perhe/art-2000000997528.html

  Valitettavasti adoptio Syyriasta ei ole tällä hetkellä suomalaisille ainakaan mahdollista.

  "– Järjestömme on saanut tiedusteluja, millä tavoin lapsia voisi auttaa sekä voiko pakolaisalueelta tulevia tai siellä olevia lapsia adoptoida. Vastaavan tapaisia tiedusteluja olemme saaneet myös aiemmissa luonnonkatastrofitilanteissa kuten Haitin yhteydessä, kansainvälisestä adoptioista vastaava Irene Pärssinen-Hentula kertoo.

  – Kriisimaa on kuitenkin huonoa maaperää adoptioille. Poikkeusolosuhteissa ensisijaista on vanhemmmistaan eroon joutuneiden lasten rekisteröinti, ja luontevin sijoituspaikka heille tietysti olisi oma perhe ja suku. Ja pitää muistaa, että monissa maissa perhekäsitys on laajempi kuin Suomessa. Kuuluu lapsenoikeuksiin, että asiaa harkitaan hänen parhaakseen, Pärssinen-Hentula sanoo.

  Hän muistuttaa, että kun kriisimaassa viranomaisten toiminta ja resurssit ovat normaalia rajallisempia, toiminnan rakenteet, resurssi ja valvonta saattavat puuttua kokonaan. Kun viranomaiset ovat ylityöllistettyjä, tilanne on riskialtis lapsille. Se voi johtaa lapsikauppaan.

  Kansainvälistä adoptiota tehdään siksi vain sellaisten maiden kanssa, joissa on vakaat olosuhteet. Pelastakaa Lasten adoptioyhteistyömaita tällä hetkellä ovat Bulgaria, Filippiinit, Thaimaa, Kiina ja Kirgisia.

  – Se, että suomalaisilla on halu auttaa Syyriasta tulevia, on tietysti positiivinen asia. Auttamisen voi kanavoida vaikka siten, että tulee vapaaehtoiseksi Pelastakaa Lasten toimintaan, liittyy jäseneksi tai lahjoittaa rahaa, jolla voidaan auttaa lapsia heti avustuskohteessa, Pärssinen-Hentula ehdottaa."

  Myös minä ja mieheni kävimme keskustelun jokunen viikko sitten, olisimme halukkaita adoptoimaan Syyriasta lapsen. Pettymyksemme oli suuri, kun asiaa selvitimme ja saimme selville, että se ei ole mahdollista. :/

  • Tuo artilkeli on vanhentunut adoptiomaiden suhteen. Totta se, että Syyrialla ei ole ainakaan Suomen kanssa adoptiosopimusta.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.