Valtuuston huipulla tuulee nyt kovasti !!

Pykälistöä_

Nyt kunnanhallitus on tehnyt ns. "miehen työn ja" esittelijän päätösehdotus yhtenäisestä koulurakennuksesta menee eteenpäin.

Valtuuston alkuperäinen päätös 4.12.2018 yhtenäiskoulun rakentamisesta pysyy voimassa, sitä kunnanhallitus esittää valtuustolle

Ankara painostus koulurakennuksen hajauttamisen puolesta tulee nyt erittäin selväksi 12.3.2018 kunnanhallituksen kokouspöytäkirjasta. Siellä on vielä kokouspäivän aamuna yritysjohtajat kantaneet porukalla salkussa aloitteita koulurakennuksen hajautuksen puolesta.

Ei ollut tällaisia salkun kantajaisia , aikaisempien valtuuton puheenjohtajien aikana.

Onhan tässä Karstulan nyt jo päässyt ja vielä valtuuston tulevassa kokouksessa pääsee varmaan ihan Iltasanomiin, jotta ollaan "Suurinpiirtein Suomen positiivisin kunta" ?
--


Lauletaan porukalla tämä laulu Osuuskaupan pihassa !

https://www.youtube.com/watch?v=C_WUiy-dC4s

116

5510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Honkaa__Seiniin

      Valtuuston puheenjohtajiston luottamuksesta äänestys. Nyt alkaa tapahtua. Kouluriita saa uudet mittasuhteet. Kunnanhallitus esittää yksimielisesti että kunnanvaltuuston puheenjohtajiston luottamuksesta äänestetään kunnanvaltuuston seuraavassa kokouksessa.
      Eivät ole laittaneet koulun rakentamisen päätöksiä eteenpäin. Venkoilevat ja käyttäytyvät epäasiallisesti ja esittävät omaa hajautettua malliaan paikallisten yrittäjien painostamina.

      http://80.246.162.69/Karsjulk/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2018270-12

      • Ammattitarkkailija

        Pöytäkirjan teksti on kopioitu täältä :)

        "Kunnalla on työnantajana työturvallisuuslakiin sekä yhdenvertaisuuslakiin ja tasa-arvolakiin perustuva velvollisuus puuttua luottamushenkilön epäasialliseen käytökseen kunnan työntekijää kohtaan.

        Epäasiallinen käytös voi ilmetä esimerkiksi rasistisena tai seksuaalisena häirintänä, jatkuvana tai toistuvana työn väheksymisenä tai vaikeuttamisena, perättömien juorujen levittämisenä, epäasiallisena puheena tai julkisena mollaamisena. "

        https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2016/2/kunnan-puututtava-asiattomaan-kaytokseen

        Onko syytökselle näyttöä...


      • syrjamakivsoinoskyla

        Meinaako marttinen kirjailijaksi? Itsekin kyseenalaistan ns. julkisen totuuden joten jäädään odottamaan mitä ensi viikon lehdet kirjoittaa. Nouseekohan vielä oikeusjuttuja törkeistä kunnianloukkauksista? Jotenkin pitäisi saada selville, kuka tai ketkä tämän kaiken takana on sillä ei taida olla kaikki osalliset hallituspöydän äärestä??? Voisi poliisitutkinnassa pian paljastua muutakin.


    • Akateeminen_

      Maksatko veroja Karstulaan? Jos maksat, mieti, miten kouluasia voitaisiin toteuttaa mahdollisimman edullisesti kunnassa vielä pitkään veroja maksavia ajatellen. . Mainitsemillasi salkkumiehillä on huoli kuntatalouden tulevaisuudesta. Yrittäjät ymmärtävät, mitä on maksaa velkoja takaisin. Vaikuttaa siltä, että rivikansalaisilla ei sitä välttämättä ole.

      Toivottavasti vielä kovempaa tuulee kunnanhallituksen puolella. Tehty päätös on ehdottomasti peruttava ja otettava uusi lähestymistapa kouluhankkeeseen. Silloin ollaan todella Suomen positiivisimmasta päästä oleva kunta. Ellei päätös muuutu, kasvavan huoltoosuhteen kuntana olemme muutamassa vuodessa vararikossa. Onneksi Yrjö on kunnanvaltuustossa ottamassa niitä salkkumiehiä vastaan

      Jotain toivoa vielä järjen äänestä on.

    • Todellako1

      Akateeminen mietippä kokonaisuutta uudelleen hieman tarkemmin,ei omaa tai lahemmäisesi kukkaroa.

      • ValotPäälle

        Tiedän karstusia, jotka valittelevat, ettei Karstulassa ole työpaikkoja ja joutuvat olemaan reissuhommissa. On myös karstusia, jotka valittavat, että ei osteta oman kylän tuotteita vaan halvalla Virossa tehtyjä.

        Kuitenkin nämä samaiset henkilöt kritisoivat voimakkaasti yrittäjien ehdotuksia, joilla ajetaan kouluhankkeen toteuttamista paikallisin voimin.

        Vinkki: kun paikalliset yrittäjät toteuttavat kouluhankkeen, niin silloin paikallisetkin ammattilaiset työllistyvät sekä erittäin suurella todennäköisyydellä ostetaan karstusia tuotteita ja palveluita.

        Heitetään joku-saattaa-tienata-kateus jo romukoppaan – jos halutaan että karstusten omistamilla asunnoilla, taloilla, kiinteistöillä arvo säilyisi sekä ostajia ja investoijia olisi tulevaisuudessakin.


      • JaPulinatPois
        ValotPäälle kirjoitti:

        Tiedän karstusia, jotka valittelevat, ettei Karstulassa ole työpaikkoja ja joutuvat olemaan reissuhommissa. On myös karstusia, jotka valittavat, että ei osteta oman kylän tuotteita vaan halvalla Virossa tehtyjä.

        Kuitenkin nämä samaiset henkilöt kritisoivat voimakkaasti yrittäjien ehdotuksia, joilla ajetaan kouluhankkeen toteuttamista paikallisin voimin.

        Vinkki: kun paikalliset yrittäjät toteuttavat kouluhankkeen, niin silloin paikallisetkin ammattilaiset työllistyvät sekä erittäin suurella todennäköisyydellä ostetaan karstusia tuotteita ja palveluita.

        Heitetään joku-saattaa-tienata-kateus jo romukoppaan – jos halutaan että karstusten omistamilla asunnoilla, taloilla, kiinteistöillä arvo säilyisi sekä ostajia ja investoijia olisi tulevaisuudessakin.

        Päätöshän on kuule jo tehty valtuustossa - HEI HALOO!!

        " samaiset henkilöt kritisoivat voimakkaasti yrittäjien ehdotuksia, joilla ajetaan kouluhankkeen toteuttamista paikallisin voimin. 2


      • Mitäpäätetty

        Lue vielä se päätös. Pidä tauko ja lue PÄÄTÖS uudelleen. Ymmärsitkö?


    • Kytkykauppaa

      Tuo salkkua kantanut joukko kuuluu Karstulan kehitysyhtiön hallitukseen suurin osa !
      http://www.karstulanseutu.fi/fi/karstulanseutu kehittamisyhtio/henkilosto/

      Eikö niistä osa ole jäävejä kunnanhallitukselle ohjattuun salkunkantoon ?

      Ja onko osa kunnanhallituksen varsinaisista jäsenistöstä pelännyt kokousta niin kovasti, että he eivät uskaltaneet itse tulla ollenkaan kokoukseen. Poissa näyttää olevan pöytäkirjan mukaan:
      Poissa Marila Leevi jäsen
      Saarelainen Anita jäsen
      Takkala Yrjö valtuuston puheenjohtaja

      Ei se ole kyllä ihme, jos nyt alkaa tosiaan pelottamaan, kun ollaan tässä pisteessä, ja kun ei ole poweria oman mielipiteen puskemiseen.

    • mkjasdfolol

      Kateus -korttia käytetään aina, kun jokin on eri mieltä asiasta. Kun katsoo miten kunnan rahoja on käytetty viimeisimpinä vuosina, lienee syytä tarkistaa. Paikallisista yrittäjistä tehdään pyhimyksiä: rahaa nekin miettivät vaikka kuinka jalosti argumentoidaan. Kepulikonsteja käytetään, ja kun joku laittaa kapuloita rattaisiin syytetään kateudesta, yrittäjävihasta jne. Ei kait tämä maailma aivan pyöri yrittäjienkään pillin mukaan, vaikka monenlaista etua saavatkin. Samoja naamoja ajaa taustalla asioita, jotka jäähallia pyörittävät. Monenlaisia esityslistoja kunnan kehittämisestä viedään päättäville elimille. Millä tuloksin jäähallikin pyörii?

      Vinkki: myös muualta voi yrittää hankkia urakoita.

    • kokooomus

      Tämä maailma pyörii nimenomaan yrittäjien pillin mukaan ja ansiosta.

      mkjasdfolol, Ellet jo ole työtön, tulet jäämään työttömäksi kun salkunkantajat vaihtavat maisemaa ja lähtevät kriisikunnasta. Siinä menee arvo asunnoltasikin, jonka lainaa olet yrittäjän sinulle hankkimilla rahoilla lyhennellyt. Oletko tarkastanut paljonko Pylköllä maksetaan vastaavasta talosta? Entä Kemijärvellä?

      • mklketr

        Kyllä se taitaa olla niin, että asiakkaat ne maksavat ne yrittäjän tulotkin. Ei ne yrittäjät kaiketi omasta pussista....Julkissektori näyttää olevan tietämätön, älytön ja pölvästi. Toki rahoittajana näyttää olevan oiva vaihtoehto. Vai mitä?

        Ps. Mökkini New Yorkissa on ok. 10 vuotta, ja Karstulaa ei ole. Sinä itket silloin.


      • kokooomus

        Raha tekee rahaa. Jos olisit sen ymmärtänyt, et asuisi enää Karstulassa. Kerrotko osoitteen, niin tulen käymään mökilläsi. Mökkisi on varmasti aivan naapurissa, koska asustelen itse tässä 5th avenuella. Toki olet tervetullut pääjärven rannassa olevalle huvilalleni ensi kesänä.


      • wterehjyk

        Hah...menee tunteisiin.


    • vastamaalattu

      Mukavaa seurata miten rauhallisesti ja sopuisasti eletään maineensa veroisessa karstulan lintukodossa. Ketään ei mustamaalata ja "puhalletaan yhteen hiileen"jotta kaikilla olisi hyvä
      mieli, naisiakaan unohtamatta.

    • Älytöntätouhua

      Karstulan päättäjien toiminta on ollut hungingolla jo piiitkän aikaa,nyt asia alkavat tulla julki mitä nämä ovat tehneet meidän verorahoilla.
      Kyllä pitää ison luudan lakaista että saadaan ulos nämä nykyiset huijarit jotka ovat omasta mielestään maailman napoja.

    • Tiukkaa.on

      Ota tiukka ote. Karstula lipuu kohti Multiaa.

    • PikkasenVS_Kittilää

      Kittilässä tapahtuneet käräjillä. Varovaisia pitää Karstulankin terävänpää olla ettei tuu KÄRRÄITÄ.

      Syyttäjä: Kittilä-päättäjät uhkailivat ja painostivat kunnanjohtajaa ja terrorisoivat tämän työtä – lopulta irtisanoivat laittomasti.
      Käräjille toimitettu haastehakemus maalaa kuvan järjestelmällisestä työpaikkakiusaamisesta.

      Syyttäjän mukaan kunnanhallituksen jäsenet ja varajäsenet ovat rikkoneet virkavelvollisuuttaan sekä työturvallisuusmääräyksiä. Näin he ovat laiminlyöneet muun muassa asioiden asianmukaisen selvittämisen ja velvollisuuden kiinnittää huomiota Mäkelän epäasialliseen kohteluun, syyttäjä sanoo. Syyttäjän mukaan epäasiallinen kohtelu oli omiaan aiheuttamaan vaaraa kunnanjohtajan terveydelle.
      Kaikki vastaajat ovat kiistäneet syytteet. Syytetyille kuntapäättäjille vaaditaan ehdollista vankeutta. Syyttäjän mukaan Mäkelän työtä vaikeutettiin järjestelmällisesti. Mäkelää on haastehakemuksen mukaan estetty laittamasta asioita kunnanhallituksen esityslistalle eikä hänen esityksiään ole käsitelty kokouksissa.

      • Peräkylä

        Kaikki on junttilassa mahdollista.


    • Puhdistus

      Ehdotus terävään päähän.
      Kaikki muualla kuin Karstulassa syntyneet ulos talosta,sitten aidot Karstuset järjestäytyy
      ja alkaa puhtaalta pöydältä hoitamaan asioita Karstulan parhaaksi eikä omanedun tavoittelioita
      hyväksytä lainkaan.

      • Aboriginaalit

        Sisäsiittoisuudellako ongelmat ratkeaa?
        Karstusista pn muutenkin iso osa sukulaisia keskenään.
        Yli puolet porukasta kuuluu kolmeen sukuun.


    • ennemmintaimyöhemmin

      Toivo on laitettava "miehen työstään" lähdölle kunnanhallituksen puheenjohtajan paikalta. Myötäilee liikaa Rasia ja Rasin masinoimaa Hakalaa. Ei ole miestä torjumaan naisjuntan painostusta. Toivon on syytä pitää mielssä, miten kävi Koskisen Satulle, kun kuntalaiset eivät tykänneet tyylistä. Loppuu agrologin politikointi tähän valtuustokauteen. Pidetään huoli siitä.

      • Kusitolppako

        Ei taitaisi Toivo olla pahoillaan, vaikka politikointi loppuisikin tähän kauteen vaaleilla / vapaaehtoisesti luopumalla.
        Korkeintaan jäisi ehkä kaipaamaan "järjen jättiläisiä" eli syntyperäisiä karstusia.


    • gfrskgi

      Uusi päivä, uudet kujeet. Mitä tänään?

    • Soutaa ja huopaa ..biisin sanat ovat totisesti osuvat . Mielestäni tähän on tultu , kun kunnan hallitus ei koostu yhtään järkeä käyttävästä jäsenestä .
      Kunnan henkilöstö valinnat ovat menneet pahasti pieleen .
      Hyviä ansiokkaita hakijoita kyllä on ollut vikaan kuin virkaan , mutta sitten on valinta mennyt täysin naurettavaksi .
      Esim. ensin valittiin kunnanjohtajaa haastatteluun niin että valitut eka ryhmä ei läpäissyt testiä ollenkaan .. Mutta syrjään laitettiin hakijoita jotka naapuri kunnassa läpäisivät testin kirkkaasti . Teknisen puolen päällikkö valittiin sellainen jolla ei ollut edes ajokorttia voimassa ja hermo vikainen ( joka olisi tarvinnut hoitoa )
      En viitsi jatkaa luetteloa , sillä kunnan koneen käyttäjän valinta oli sitten pohja kosketus .
      Syynä tähän sotkuun on tietysti äänestäjä itse ja ne jotka ovat jättäneet äänestämästä .
      Nämä jotka istuvat nykyisessä valtuustossa ja hallituksessa ovat vaaleilla valittuja ?
      Seuraavissa vaaleissa kannattaa olla tarkempi ketä äänestää ja samalla voisi miettiä sitä ketä ei kannata äänestää ?
      Tämä nykyinen kyllä soutaa niin syvissä vesissä , että huopaaminen ei taida enää auttaa . Tilanne näyttää siltä että puhdas ja jätevesi sekoittuu ja siitä ei voi edes soppaa keittää vaan syntyy tilanne jossa sormi suussa ihmetellään miten näin pääsi käymään ?

      • Apina_Orkesteri

        Karstulaa voi leikkisästi verrata elokuvan Apinoiden planeetta esityksen filosofiaan. Tämä niin mainio elokuva pohjautuu Pierre Boullen romaaniin.
        Elokuva on myös kuuluisa esimerkkitapaus joukkopsykologian opetuksessa, sillä kuvauksissa huomattiin, että ruokatauoilla näyttelijät asettuivat syömään ”samaan lajiin” kuuluvien kanssa, siis esimerkiksi orankia näyttelevät orankien pöytään, kun maskien takia oli vaikea tunnistaa tuttuja näyttelijöitä.
        Näin on ollut myös Karstulassa Himmelissä kuin myös siellä isossa tehtaassa Humpilla on hyvin pitkään pärjätty Apinoiden planeetta mallinnuksella.
        Henkilökunta-rekryssa malli otettu suoraan ko. elokuvasta, ei paras tai itseä (apina) viisaampaa ainakaan, vaan sopiva. Jos paikkansa tuo päällikön rekry pitää paikkansa, niin siinä on loistava esimerkki siitä, että Apinoiden planeetta on ollut vertaansa vailla oleva elokuva Suojan esitykseenkin.

        https://www.youtube.com/watch?v=AeUYcHaiIDQ


      • nimierkkitähän
        Apina_Orkesteri kirjoitti:

        Karstulaa voi leikkisästi verrata elokuvan Apinoiden planeetta esityksen filosofiaan. Tämä niin mainio elokuva pohjautuu Pierre Boullen romaaniin.
        Elokuva on myös kuuluisa esimerkkitapaus joukkopsykologian opetuksessa, sillä kuvauksissa huomattiin, että ruokatauoilla näyttelijät asettuivat syömään ”samaan lajiin” kuuluvien kanssa, siis esimerkiksi orankia näyttelevät orankien pöytään, kun maskien takia oli vaikea tunnistaa tuttuja näyttelijöitä.
        Näin on ollut myös Karstulassa Himmelissä kuin myös siellä isossa tehtaassa Humpilla on hyvin pitkään pärjätty Apinoiden planeetta mallinnuksella.
        Henkilökunta-rekryssa malli otettu suoraan ko. elokuvasta, ei paras tai itseä (apina) viisaampaa ainakaan, vaan sopiva. Jos paikkansa tuo päällikön rekry pitää paikkansa, niin siinä on loistava esimerkki siitä, että Apinoiden planeetta on ollut vertaansa vailla oleva elokuva Suojan esitykseenkin.

        https://www.youtube.com/watch?v=AeUYcHaiIDQ

        Pitää paikkansa ainakin "isossa tehtaassa".

        Työhönottohaastattelussa kysyttiin, että aikooko työnhakija muuttaa Karstulaan asumaan tultuaan mahdollisesti valituksi.
        Jos erehtyi vastaamaan, ettei ainakaan vielä muuta, saattoi pätevältäkin hakijalta nousta siinä kohdin tie pystyyn.


      • Apina_Orkesteri kirjoitti:

        Karstulaa voi leikkisästi verrata elokuvan Apinoiden planeetta esityksen filosofiaan. Tämä niin mainio elokuva pohjautuu Pierre Boullen romaaniin.
        Elokuva on myös kuuluisa esimerkkitapaus joukkopsykologian opetuksessa, sillä kuvauksissa huomattiin, että ruokatauoilla näyttelijät asettuivat syömään ”samaan lajiin” kuuluvien kanssa, siis esimerkiksi orankia näyttelevät orankien pöytään, kun maskien takia oli vaikea tunnistaa tuttuja näyttelijöitä.
        Näin on ollut myös Karstulassa Himmelissä kuin myös siellä isossa tehtaassa Humpilla on hyvin pitkään pärjätty Apinoiden planeetta mallinnuksella.
        Henkilökunta-rekryssa malli otettu suoraan ko. elokuvasta, ei paras tai itseä (apina) viisaampaa ainakaan, vaan sopiva. Jos paikkansa tuo päällikön rekry pitää paikkansa, niin siinä on loistava esimerkki siitä, että Apinoiden planeetta on ollut vertaansa vailla oleva elokuva Suojan esitykseenkin.

        https://www.youtube.com/watch?v=AeUYcHaiIDQ

        https://www.youtube.com/watch?v=rktPj2EMNGE
        Tässä justiin sitä samaa kunnallispolitiikkaa


    • ryiyert

      Erich-Krauuse kirjoitti:Tilanne näyttää siltä että puhdas ja jätevesi sekoittuu ja siitä ei voi edes soppaa keittää vaan syntyy tilanne jossa sormi suussa ihmetellään miten näin pääsi käymään ?
      Tämä on jatkunut kunnassa jo useamman vuoden ajan monellakin eri tapaan.

      • TurveKustaa

    • xdfgrty

      Kunnanvaltuuston kokous 09.04.2018 on peruttu ? Kulisseissa käy valtava kuhina. Luottamuksesta äänestetään (mutta kenen?)joskus kesällä. Seuraava kokous 23.04. jossa vasta mietitään miten tästä hankalasta tilanteesta päästään eteenpäin. Noh, kuluuhan se aika näinkin ja samalla tärkeämmät asiat jäävät hoitamatta. Uskomatonta sähellystä taas...

      • RahoaRiittää

        Syy valtuuston kokouksen perumiseen on melko varmasti kunnanhallituksen esityslistaltaan kokonaan jättämän Keski-Suomen valokuituverkon uuden raha-anomuksen. Kokous siirtyi tuonemmaksi. Jospa tällävälin kunnanhallitus perehtyy postin jo tuomaan raha-anomukseen ja laittaa esityksensä kunnanvaltuuston päätettäväksi 23.4 kokoukseen.
        Noin 200 000 € lähtee Karstulasta että heilahtaa siinä kokouksessa Verkkoholding Oy:n rahoitustilanteen turvaamiseksi. Kukaan ei kyseenalaista siinä kokouksessa asiaa.

        "Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n rahoitustilanteen turvaamiseksi yhtiön ylimääräinen yhtiökokous on 14.3.2018 päättänyt maksullisesta osakeannista yhtiön omistajakunnille vanhojen osakkeenomistajien merkintäetuoikeuksin. Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n hallitus on pyytänyt kuntaa käsittelemään asian ja tekemään esityksen mukaisen
        päätöksen yhtiön maksulliseen osakeantiin osallistumisesta huhtikuun 2018 aikana."


      • 986539
        RahoaRiittää kirjoitti:

        Syy valtuuston kokouksen perumiseen on melko varmasti kunnanhallituksen esityslistaltaan kokonaan jättämän Keski-Suomen valokuituverkon uuden raha-anomuksen. Kokous siirtyi tuonemmaksi. Jospa tällävälin kunnanhallitus perehtyy postin jo tuomaan raha-anomukseen ja laittaa esityksensä kunnanvaltuuston päätettäväksi 23.4 kokoukseen.
        Noin 200 000 € lähtee Karstulasta että heilahtaa siinä kokouksessa Verkkoholding Oy:n rahoitustilanteen turvaamiseksi. Kukaan ei kyseenalaista siinä kokouksessa asiaa.

        "Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n rahoitustilanteen turvaamiseksi yhtiön ylimääräinen yhtiökokous on 14.3.2018 päättänyt maksullisesta osakeannista yhtiön omistajakunnille vanhojen osakkeenomistajien merkintäetuoikeuksin. Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n hallitus on pyytänyt kuntaa käsittelemään asian ja tekemään esityksen mukaisen
        päätöksen yhtiön maksulliseen osakeantiin osallistumisesta huhtikuun 2018 aikana."

        Kohta tulee Piesalalle ja Hiltuselle niin paljon kysymyksiä että herrat ei kerkiä vastaamaan niihin.


      • Puhistamo

        Ne on paska avenuun päälliköitä niille ei lakia löydy.


      • Kopukat

        Gunnar meinas ettei ole ollut kuin yksi koni jota ei olla saatu ruotuun ja siitä tehtiin salamiaa.


    • kylläkivikoski

      Siellä pannaan rosvoja ojennukseen.

    • Ällöä

      Käyköhän nyt samoin kuin vuos sitte? Ykä jatkaa ja sitte äänestävät kunnanhallituksen tai kunnajohtajan luottamuksesta...seki menee munille ja lopulta joku lähtee muihin töihin...

      • pellehermanni

        Soitto jo pyörii ja kun se lakkaa joku on ilman tuolia.


      • kuntamaksaa

        Nythän pitää kiireesti tehdä uusi sisäilmapiirikartoitus ja verrata sitä viimevuotiseen. Valitaan taas joku konsulttifirma ja kuntaliiton lakimiehet ratkomaan näitä ongelmia.


    • polleäläaisallekaki

      Yläkö siellä taas vikuroi,mitenkäs ennen tehtiin vikutoivalle hevoselle?

      • persmonni

        Siitä tehtiin kyrön makkaraa ja tuet päälle.


      • eiolekoiranvika

        Onpa sielläkin jutut, melkein yhtä hauskat kuin Kyyjärveläisillä oman avaruuskeskuksen perustamisessa menninkäisille.

        Mutta niin, eihän se koiran syy ole jos se tulee toisen pihalle, isännän vika se on ei sitä koiraa kuulu ampua vaan koiran isäntä joka ei osaa pitää koiraansa kurissa, näin se on totuus kuulkaas :D


    • kevätnäyttää

      Valtuuston kokouksen siirto ja kulisseissa kyräily antaa olettaa, että jokin paukku on kohta tulossa... Taitaa Ykällä kuitenkin olla ihan hyvä käsi loppupeleihin...

    • miesenergiaaa

      Toivottavasti Takkala pysyy siellä!

    • ölkjhhg

      Kyllä nyt on valittu väärä ihminen valtuustoon ja vielä puheenjohtajaksi kun ei pysty hoitamaan omiakaan asioita saati sitten yhteisiä.

    • Brynebyläinen

      Onhan päätöksestä mahdollisuus valittaa ja sitten myös kipailutuksesta voi valittaa. Samoin voi valittaa, ettei valtio avusta ylihintaisia rakennuksia .

    • suoraselkä

      Kyllä valtuuston puheenjohtaja on yksi harvoja, jotka ovat oikealla pallilla. Kokemuksen karttuessa saadaan Karstulaan oikea kunnallishenkilö!

    • Lukija

      Sai karstula taas ilmaista näkyvyyttä maakuntalehdessä ja eiköhän taas ensi viikolla lisää. Olisikohan samalle aukeamalle mahdollista saada koko sivun mainos saarijärvi-viitasaaren seudun brändihankkeelle? Tulisi konkretiaa tästä mahtavasta seudusta.

    • xrvostxlijx

      Uuden tiedon valossa näyttäisi siltä, että esille tulee nostaa hallituksen ja etenkin hallituksen puheenjohtajan luottamus ja kyvykkyys. Virkamieskunta saa katsoa peiliin ja miettiä omia ratkaisujaan. Kunta ei tarvitse enää negatiivista lisäjulkisuutta ja toisaalta asiat pitäisi saada etenemään pikaisesti.

    • Teme_teuvon_tilalle

      Lukkasin uteliaisuuesta tuon Temen oikasukirjotuksen läpite ja jos oikein ymmärsin niin että vaikka hylkäsivätki niin ei tule olemaan helppoa ton tilapäise valiokunnan työ.

      Aikamoisia puutteita on ollu pöytäkirjanpidossa ja valmistelusa. Saa jopa nää meiän rouvat virkamiehet olla varuillaam.

      • kiinnostaisi

        Hallitus teki tutkimattajättämispäätöksen oikaisuvaatimuksesta, perustuen siihen ettei asiakohta olisi oikaisukelpoinen. Kyseinen asiakohta oli merkitty aikaisemmin pöytäkirjassa ja muutoksenhakuohjeessa oikaisuvaatimuskelpoiseksi. Kun hallitus teki tulkinnan tutkimattajättämisestä, niin olisihan sen ehtinyt ottaa esille jo edellisessä kunnanhallituksen kokouksessa. Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä että piti kuukausi asiaa miettiä ennen kuin tuollainen päätös tehtiin. Lain mukaan oikaisuvaatimusta ei tulisi sisällöllisesti käsitellä jos siitä päädytään tekemään tutkimattajättämispäätös. Olikohan sisältöä käsitelty?


    • SanitaAarella___

      Miksi Honkaa ei kuunnella herkemmällä korvalla kouluasiassa? Hongan suur-omistaja istuu valtuustossa. Koulua ei tehdäkkään hirsistä, niin siitähän seuraa 40 sivuiset valitusvirret oikaisuvaatimuksineen. Rahastahan vain on kysymys ja omalle kylälle tulevasta hankkeesta eikä kuten valokuituverkossa, jonne Karstula syyti taas 150 000 euroa Viitasaaren ja Saarijäven kyläkuntien laajakaista hankkeille.

      • Leipuri

        Kyllä tallaisesta Hongan suuromistajasta pitää leipoa nyt valtuuston puheenjohtaja pikimmiten kun entinen potkaistaan pellolle. Silloin ei kukaan muu valtuutettu uskalla puhua eikä pukahtaa, myöntää vaan ja on samaa mieltä. Riidat ja temppuilut loppuu luottamushenkilöiltä
        ja virkamiestenkään ei kunnassa tarvitse mitään kädenvääntöjä.
        Puheenjohtajana voi sitten vaatia ja taas vaatia ihan mitä haluaa.
        Salkkumiesten kanssa sitten leipomaan yhteistä pullaa.


      • näinpä

        Suotta vedät tuollaisia asioita perättömästi esiin ja mustamaalaat ihmisiä. Koulumme olisi tärkeämpi Karstulalle, kuin Hongalle. Ei Hongan linjalla tuollainen koulu mahdottomia vaikuta, mutta kun katsotaan kunnan kannalta vaikutusta seututalouteen niin hirsikehikon hinta poikisi seututalouteen 2,7-kertaisen potin. Ainoastaan kateus on toimiva tekosyy jättää tällaiset asiat huomioimatta.


      • HirveenJäänittynyt
        näinpä kirjoitti:

        Suotta vedät tuollaisia asioita perättömästi esiin ja mustamaalaat ihmisiä. Koulumme olisi tärkeämpi Karstulalle, kuin Hongalle. Ei Hongan linjalla tuollainen koulu mahdottomia vaikuta, mutta kun katsotaan kunnan kannalta vaikutusta seututalouteen niin hirsikehikon hinta poikisi seututalouteen 2,7-kertaisen potin. Ainoastaan kateus on toimiva tekosyy jättää tällaiset asiat huomioimatta.

        Mutta kuulkaas, kun kaula alakaa saamaan hyvin, hyvin nopeesti laajenevia tulipunasii läiskii, ja ääni alakaa muuttua käheemmäksi, niin silloin kuulkaas pojat ollaan siinä tilanteessa, jolloin Hongan asia on edellä Karstulan etua.
        Uhkaavat, 40 sivuiset kirjelmät virkamiesten epäpätevyydestä laitetaan bulvaanin kirjoittamiksi. Pitäis jo vähemmälläkin viranhaltijoiden mieli muuttua, mikä on oikea paikka ja ennen kaikkea materiaali koulun seinille.


    • deeii

      Honka ei pysty rakentamaan niin suurta hirsirakennusta, mitä koulurakennus on, 5900 neliötä. Siksihän sitä yritetään pilkkoa sopivan kokoiseksi hongalle. Kaiken lisäksi hirsirakennus on paljon kalliimpi kuin puuelementtirakennus.

      • Hjjhhj

        Miksi ei pysty rakentamaan noin isoa rakennusta?
        Ei hirsirakennuksen koolla ole ylärajaa.


      • Hohhoijaa

        Pilkkomista ei tarvitse siksi tehdä, ettei muka niin isoa rakennusta pystyisi hirrestä tekemään. Mahdolliselle pilkkomiselle on muita syitä.
        Asiaa ymmärtämättömien höpinöitä...


    • näin

      Karstulan kunta ei pysty maksamaan niin suurta koulurakennusta. Mahdollisella pilkkomisella on ollut aikomus säästää kuntalaisten rahaa, jotta Karstulalla olisi varaa muuhunkin välttämättömään. Järkevällä suunnittelulla hirsirakennus ei ole sen kalliimpi kuin vaihtoehdotkaan.

    • deeii

      Pudasjärvelle rakennettiin suurin hirsirakennus kouluksi, 23 milj. euroa, hirren paksuus 12 tuumaa. Rakentajana kontiotuote. 30 sm hirsi ei täytä tänä päivänä alkuunkaan energiatehokkuustavoitteita. Ko koulu on tehty 1800-luvun rakennusperiaatteella nurkkia myöten . Neliöhinta vajaa 4000 euroa. Honkarakenne ei ole mikään kontiotuote, eikä pysty rakentamaan tämän luokan taloa. Honkahan rakentaa vain mökkejä ja saunoja sekä leikkimökkejä lamelleista, jotka ei edes ole hirsiä. Karstulan koulu kannattaa tehdä puulamellielementeillä ja unohtaa honkarakenne. Se on puolta halavempi. Usealla pinellä rakennuksella petataan hommaa hongalle. Katsokaapa ja vertailkaapa kontiotuotteen ja hongan referenssejä, niissä on hirvittävä ero.

      • Heheheheh

        Höpön-höpön...
        Kerropa nyt peruste, miksi hirrestä ei pysty rakentamaan niin isoa rakennusta, kuten väitit.
        Odotamme "diplomi-insinöörin" vastausta.
        Seinänpaksuusjuttusi ovat nekin tuulesta temmattuja höpinöitä.


      • deeii
        Heheheheh kirjoitti:

        Höpön-höpön...
        Kerropa nyt peruste, miksi hirrestä ei pysty rakentamaan niin isoa rakennusta, kuten väitit.
        Odotamme "diplomi-insinöörin" vastausta.
        Seinänpaksuusjuttusi ovat nekin tuulesta temmattuja höpinöitä.

        Perehdyppä nyt hieman Pudasjärven koulun rakentamiseen ja katsoppa hieman myös kuvia ja nurkkaliitoksia. Kontiotuote pelaa ihan eri sarjassa Hongan kanssa. 180 millin hirren lämmönläpäisykerroin on vain 0,40 W/(neliöK) Ulkoseinässä pyritään 1,17, jotta se täyttäisi vaatimukset. Honka pelaa korkeintaan 8 metrin salvosväleillä, joka riittää omakotitaloihn, mökkeihi ja huviloihin, mutta ei koulurakennuksien luokkaa. Honka ei edes harrasta sellaisia nurkkaliitoksia, joita koulurakennukset vaativat. Kannattaa perehtyä rakennefysiikkaan, ennenkuin alkaa opettamaan muita. Myös rakennusmääräyksiin tutustumalla oppii jo hieman rakentamisen alkeita, jopa Kangasahonkin suunnalla.


      • deeii
        Heheheheh kirjoitti:

        Höpön-höpön...
        Kerropa nyt peruste, miksi hirrestä ei pysty rakentamaan niin isoa rakennusta, kuten väitit.
        Odotamme "diplomi-insinöörin" vastausta.
        Seinänpaksuusjuttusi ovat nekin tuulesta temmattuja höpinöitä.

        Pystyy sen rakentamaan , mutta ei Honka rakennusmääräysten mukaisesti.


      • kangasahonsuunta

        Tarkista deeii vielä tuo seinän U-arvo, ettei tule vahinkoa. Oikea arvo on 0,17. Hirsiseinän vaatimus on 0,40 ja se täyttyy kyllä. U-arvoa merkittävämpi tekijä on vuotoilmaluku, joka Hongan hirrellä ja liitoksilla on todella hyvä. Joka tapauksessa hirretkin kilpailutettaisiin ja voisihan se olla joku muukin kuin Honka.


      • deeii

        Näinhän minä 19.54 lähetetyssä viestissä totesin. Pelkkänä puurakenteisenä seinänä nykyinen U-arvo ei täyty millään keinolla , ei edes 600 mm:n vahvuudella. Sallittu rakenne saavutetaan vain lisäämällä ikkunoitten ja ovien sekä ala-ja yläpohjan lämmöneristävyyttä rutkasti, jotta saadaan kokonaisuutena vaatimukset täyttävä rakenne. Seinä pysyy kylmänä.
        Älä nyt ala sotkemaan rakenteita. Minä puhun koko ajan hirsirakenteesta, en puurakenteesta, kuten esim. lamellihirsistä tai CLT- ratkaisuista. CLT-levythän tehdään ristiinliimaamalla tai liimapuupalkeista. Näistä olen tehnyt siltojenkin kannatteita, ne kyllä kestää. Tosin ne ei tykää vuorottaisista kosteuksista ja auringonvalosta. Liima on se heikko lenkki. Tästä liitoksesta puheenollen, niin HIRSILIITOKSENA paras liitos on edelleen perinteinen 1800-luvun tyyppi. Oleellisinta on kuitenkin se, että rakennus pitää tehdä sääsuojassa. Hirrestä tehtynä maksaa maltaita, CLT-tyyppi on kilpailukykyinen.


    • kangasahonsuunta

      Massiivipuuseinälle, jonka keskivahvuus on vähintään 180mm, vertailuarvona käytetään U=0,40 W/m2K. Näin ollen vaatimus täyttyy ilman kompensointia. Lämpö siirtyy kolmella eri tavalla: lämpö kuljettuu, johtuu ja säteilee. Kuljettumista eli konvektiota voidaan hillitä hyvällä ilmatiiveydellä. Lämmön johtuminen on riippuvainen aineen lämmönjohtavuudesta ja ainekerroksen paksuudesta. Vaipan lämpöhäviöistä noin 1/3 siirtyy ikkunoista ja ovista. Massiivirakenne tasaa sisäilman lämpötilaa, mikä on erityisen hyvä ominaisuus käyttötilanteiden vaihdellessa voimakkaasti. Energiansäästön kannalta rakenteen lämmöneristävyyden lisäksi merkitseväksi nousee myös mahdollinen jäähdytyksen tarve tai tehostettu ilmanvaihtotarve jäähdytyksen takia. Esimerkiksi yhtenäiskoulun päiväkotilapset, koululaiset, opiskelijat ja henkilökunta tuottavat rakennukseen noin 74 kW lämpötehon ja koko käytönaikainen (ei kesälomia) ulkoilman keskilämpötila on -0,1 astetta C. Tähän kun lisätään koneiden ja laitteiden aiheuttama lämpökuorma, niin voidaan todeta, että seinän lämmöneristävyyden parantaminen ei paranna energiatehokkuutta tai tilan sisäilmaolosuhteiden viihtyisyyttä.

      • deeii

        Koeta nyt ymmärtää, ettei pelkällä puurakenteella saavuteta nykyisten määräysten mukaista energiatehokasta rakennetta aikaiseksi. Vaatimus ei kertakaikkiaan täyty ilman että tehdään lisäsatsauksia ikkunoihin ja oviin sekä ala-että yläpohjiin. Nämä satsaukset maksaa. Ilmantiiveys ei riitä, vaan eristystä pitää lisätä muualla kuin seinissä. Lisäksi täytyy huomata, että rakennus on yöt ja viikonloput tyhjillään, jolloin tätä ihmisten tuottamaa lämpötehoa ei synny. Siinä olet oikeassa, ettei massiivisen puuseinän paksuntaminen auta ja paranna energiatehokkuutta, se pitää tehdä muilla konsteilla. Massiivipuu ei ole lämmöneriste. Täytyy muös muistaa hirsirakenteen, lamellihirren ja CLT-ratkaisun erot ja no. kustannusmielessä.


      • njhukwiloöqp
        deeii kirjoitti:

        Koeta nyt ymmärtää, ettei pelkällä puurakenteella saavuteta nykyisten määräysten mukaista energiatehokasta rakennetta aikaiseksi. Vaatimus ei kertakaikkiaan täyty ilman että tehdään lisäsatsauksia ikkunoihin ja oviin sekä ala-että yläpohjiin. Nämä satsaukset maksaa. Ilmantiiveys ei riitä, vaan eristystä pitää lisätä muualla kuin seinissä. Lisäksi täytyy huomata, että rakennus on yöt ja viikonloput tyhjillään, jolloin tätä ihmisten tuottamaa lämpötehoa ei synny. Siinä olet oikeassa, ettei massiivisen puuseinän paksuntaminen auta ja paranna energiatehokkuutta, se pitää tehdä muilla konsteilla. Massiivipuu ei ole lämmöneriste. Täytyy muös muistaa hirsirakenteen, lamellihirren ja CLT-ratkaisun erot ja no. kustannusmielessä.

        Et taida oikein olla jyvällä nykyajan hirsirakentamisesta.
        Tiiveys ei ole ongelma, ei myöskään nurkissa.
        Kun puhutaan hirsistä tämäntyyppisissä kohteissa puhutaan painumattomista hirsistä, ei siis mistään mökkihirsistä.
        Nykyajan normiratkaisuilla ikkunoissa, alapohjissa ja yläpohjissa pärjätään myös hirsirakennuksessa.
        Tämä ei tarkoita sitä, että ko. rakennus pitäisi välttämättä tehdä hirrestä.


      • deeii
        njhukwiloöqp kirjoitti:

        Et taida oikein olla jyvällä nykyajan hirsirakentamisesta.
        Tiiveys ei ole ongelma, ei myöskään nurkissa.
        Kun puhutaan hirsistä tämäntyyppisissä kohteissa puhutaan painumattomista hirsistä, ei siis mistään mökkihirsistä.
        Nykyajan normiratkaisuilla ikkunoissa, alapohjissa ja yläpohjissa pärjätään myös hirsirakennuksessa.
        Tämä ei tarkoita sitä, että ko. rakennus pitäisi välttämättä tehdä hirrestä.

        Kyllä ongelmia voi tulla nurkissakin. Juuri kalasatamassa puurakenteisessa kerroatalossa nurkat homehtu jo ennen valmistumista. Sääsuojaa ei käytetty. Tämäkö on sitä nykyaikaa. Kävin muuten ko.työmaalla tutustumassa ko. kohteeseen ja nimenomaan nurkat oli tämä ongelma.Koeta nyt viimeinkin päästä kärryille hirsirakenteesta verrattuna lamellihirsirakenteisiin ja CLT- ratkaisuun. Pelkällä puurakenteella ei tulla pääsemään koskaan hyväksyttyyn ratkaisuun energiatehokkuuden kannalta. Energiatehokkuuteen päästään vain ylimitoittamalla ovien, ikkunoitten, ala-ja yläpohjien eristämistä. Muuten ei kokonaisuus toimi. Tällä tempulla saadaan pelkästä puurakenteesta hyväksyttävä ratkaisu energiankulutuksen kannalta. Tämän tietää jokainen vähänkin rakennusfysiikkaan perehtynyt henkilö. Minä en tiedä sinun kokemustasi, mutta näin aalto-yliopiston tutkijatkin väittävät ja no. nykyajan tutkiat ja kehittäjät.


      • Fiskehamnen

        "Suuri kalasatamassa puurakenteisessa kerroatalossa nurkat homehtu jo ennen valmistumista."

        Eihän se missää Kalasatamassa ollut, Jätkäsaaressa se home puukerrostalo kuules oli. Tuubi (metro) kun kulkee kohti Hertsikkaa niin muija kuuluuttaa metrossa "Kalasatama Fiskehamnen". Jätkään taas pääsee ainakin vielä vain dösällä ja metron kuulutusta "Jätkäsaari" saamme jäädä vielä odottelemaan. Lauttikseen ja Länsi-Espooseen pääsee jo metrolla.


      • seonihanhöppänätuoDi
        deeii kirjoitti:

        Kyllä ongelmia voi tulla nurkissakin. Juuri kalasatamassa puurakenteisessa kerroatalossa nurkat homehtu jo ennen valmistumista. Sääsuojaa ei käytetty. Tämäkö on sitä nykyaikaa. Kävin muuten ko.työmaalla tutustumassa ko. kohteeseen ja nimenomaan nurkat oli tämä ongelma.Koeta nyt viimeinkin päästä kärryille hirsirakenteesta verrattuna lamellihirsirakenteisiin ja CLT- ratkaisuun. Pelkällä puurakenteella ei tulla pääsemään koskaan hyväksyttyyn ratkaisuun energiatehokkuuden kannalta. Energiatehokkuuteen päästään vain ylimitoittamalla ovien, ikkunoitten, ala-ja yläpohjien eristämistä. Muuten ei kokonaisuus toimi. Tällä tempulla saadaan pelkästä puurakenteesta hyväksyttävä ratkaisu energiankulutuksen kannalta. Tämän tietää jokainen vähänkin rakennusfysiikkaan perehtynyt henkilö. Minä en tiedä sinun kokemustasi, mutta näin aalto-yliopiston tutkijatkin väittävät ja no. nykyajan tutkiat ja kehittäjät.

        Sinä olet täällä ainoa, joka ei edes tajua, että hirrestä mahdollisesti rakennettaessa hirtenä käytetään joko lamellihirttä tai painumatonta liimattua hirttä.
        Valehtelet kun kerrot käyneesi Kalasataman hirsirakennustyömaalla.

        Siellä kun ei edes ole hirsirakennustyömaata.


      • deeii
        seonihanhöppänätuoDi kirjoitti:

        Sinä olet täällä ainoa, joka ei edes tajua, että hirrestä mahdollisesti rakennettaessa hirtenä käytetään joko lamellihirttä tai painumatonta liimattua hirttä.
        Valehtelet kun kerrot käyneesi Kalasataman hirsirakennustyömaalla.

        Siellä kun ei edes ole hirsirakennustyömaata.

        Olet oikeassa jätkäsaaressa tämä puutalokortteli on, ajatuksessani oli vain kalasatama, kun kävin katsomassa Rediä. Tuskin kukaan pitää ko. CLT-ratkaisua tai lamellihirrestä tai liimapuupalkkia hirsirakenteenä. Ne ovat massiivisia puurakenteita, kaukana hirsirakenteista. Nurkkaratkaisukaan ei ole perinteinen hirsiliitos. Tämä homentunut talokin oli nurkastaan lujitettu, mutta valitettavasti väärällä puulajilla ja työtavalla, niin nurkat pääsi homehtumaan jo työaikana. Mainitsemastasi liimatusta hirrestä en ole ennen kuullutkaan ja lamellihirsi on kaukana varsinaisesta hirrestä. Käy katsomassa vanhaa sairaalaa ja vanhainkotia, kruukkilaa ja hiekkavirran taloa, niin opit näkemään hirsirakennuksia. Ne muistaakseni niitä ovat. Jätkäsaaressa ei tosiaan ole edes hirsitalotyömaata, kuten toteat. Siellä on CLT- ratkaisu, tehty ristiinliimaamalla liimapuupalkeista. Kohta varmaan väität tiilivuoraustakin hirreksi, puhumattakaan tuuman lankusta tehtyä leikkimökkiä.


      • Eimennähirteen

        Lopettakaa nuo hirsihöpinät ja väitelkää valtuuston puheenjohtajasta. Kuka olisi sopivin Takkalan seuraajaksi ?


      • seonihanhöppänätuoDi
        deeii kirjoitti:

        Olet oikeassa jätkäsaaressa tämä puutalokortteli on, ajatuksessani oli vain kalasatama, kun kävin katsomassa Rediä. Tuskin kukaan pitää ko. CLT-ratkaisua tai lamellihirrestä tai liimapuupalkkia hirsirakenteenä. Ne ovat massiivisia puurakenteita, kaukana hirsirakenteista. Nurkkaratkaisukaan ei ole perinteinen hirsiliitos. Tämä homentunut talokin oli nurkastaan lujitettu, mutta valitettavasti väärällä puulajilla ja työtavalla, niin nurkat pääsi homehtumaan jo työaikana. Mainitsemastasi liimatusta hirrestä en ole ennen kuullutkaan ja lamellihirsi on kaukana varsinaisesta hirrestä. Käy katsomassa vanhaa sairaalaa ja vanhainkotia, kruukkilaa ja hiekkavirran taloa, niin opit näkemään hirsirakennuksia. Ne muistaakseni niitä ovat. Jätkäsaaressa ei tosiaan ole edes hirsitalotyömaata, kuten toteat. Siellä on CLT- ratkaisu, tehty ristiinliimaamalla liimapuupalkeista. Kohta varmaan väität tiilivuoraustakin hirreksi, puhumattakaan tuuman lankusta tehtyä leikkimökkiä.

        Et ole kuullut painumattomasta hirrestä ja kuitenkin kirjoittelet CLT:stä?
        Painumaton hirsi on liimattu lamellihirsi, siis liimaus periaatteessa kuin CLT:ssä. Eli puupalkin kutistuma / painuma ehkäistään hyödyntämällä ominaisuutta, jossa puun päittäinen kutistuma on vain murto-osa tangentin suuntaisesta tai säteittäisestä kutistumasta.
        Kontion rakentama koulukin on tehty lamellihirrestä.
        Olen ennen eläkkeelle jäämistäni työskennellyt yli 30 vuotta rakennusalalla ja pitkään myös nykyaikaisen hirsirakentamisen kanssa.
        Jätä tämä teema niille, jotka asiasta tietävät.
        Se, että olet nähnyt auton ikkunasta jonkun Helsingin puurakennuskohteen ei tee sinusta vielä alan ammattilaista.
        Tämä kirjoittamani ei tarkoita sitä, että koulu pitäisi välttämättä tehdä hirrestä.


      • deeii

        Nyt ei ole edes ollut kysymys painumattomista hirsistä, vaan aidosta hirsitalosta, jotka täyttävät nykyiset energiamääräykset. Tykkänään eri asia on erilaiset liimapuurakenteet, joihin lamellihirretkin lasken. Pikkasenkin asiasta ymmärtävä tajuaa, ettei hirsirakenne täytä nykyisiä lämmöneristysvaatimuksia ilman lisätoimenpiteitä. Kaikenlisäksi ns. lamellihirren hengittävyyden voi kyseinalaistaa ja samoin käytetyt liimat ja varsinkin liimojen lisäaineet.
        30 vuotinen ura lankunkantamisessa ja niitten liimaamisessa ei tee miekkosesta vielä hirsialan ammattilaista. Hyvä, ettet kehunut olleesi sahalla töissä. Rantakylällä tai Kimingillä. Näyttää olevan rakennefysiikan tiedot huterat. Tämän mainitsemasi helsinginkin puuranennuskohteen virheenä oli väärin tehdyt nurkat. Vahvistettu väärällä puulajilla ja kaltevuudella ilman sääsuojaa.


      • deeii
        seonihanhöppänätuoDi kirjoitti:

        Sinä olet täällä ainoa, joka ei edes tajua, että hirrestä mahdollisesti rakennettaessa hirtenä käytetään joko lamellihirttä tai painumatonta liimattua hirttä.
        Valehtelet kun kerrot käyneesi Kalasataman hirsirakennustyömaalla.

        Siellä kun ei edes ole hirsirakennustyömaata.

        Et olekaan, enkä ole edes sitä väittänytkään hirsitalotyömaaksi.


      • bamnhj
        deeii kirjoitti:

        Nyt ei ole edes ollut kysymys painumattomista hirsistä, vaan aidosta hirsitalosta, jotka täyttävät nykyiset energiamääräykset. Tykkänään eri asia on erilaiset liimapuurakenteet, joihin lamellihirretkin lasken. Pikkasenkin asiasta ymmärtävä tajuaa, ettei hirsirakenne täytä nykyisiä lämmöneristysvaatimuksia ilman lisätoimenpiteitä. Kaikenlisäksi ns. lamellihirren hengittävyyden voi kyseinalaistaa ja samoin käytetyt liimat ja varsinkin liimojen lisäaineet.
        30 vuotinen ura lankunkantamisessa ja niitten liimaamisessa ei tee miekkosesta vielä hirsialan ammattilaista. Hyvä, ettet kehunut olleesi sahalla töissä. Rantakylällä tai Kimingillä. Näyttää olevan rakennefysiikan tiedot huterat. Tämän mainitsemasi helsinginkin puuranennuskohteen virheenä oli väärin tehdyt nurkat. Vahvistettu väärällä puulajilla ja kaltevuudella ilman sääsuojaa.

        Noin niin kuin sivusta keskustelua seuranneena sinulla on joku uskonto asiasta, josta et oikeasti tiedä mitään.
        Joidenkin irrallisten hienojen sanojen ja triviaaliseikkojen heitto mukaan osoittaa vain ja ainoastaan, että et oikeasti ymmärrä mistä on kyse.


      • deeii
        bamnhj kirjoitti:

        Noin niin kuin sivusta keskustelua seuranneena sinulla on joku uskonto asiasta, josta et oikeasti tiedä mitään.
        Joidenkin irrallisten hienojen sanojen ja triviaaliseikkojen heitto mukaan osoittaa vain ja ainoastaan, että et oikeasti ymmärrä mistä on kyse.

        Tältähän se varmaan sinusta tuntuu, kun katselet asioita lankkutapulin vierestä. Mutta kun tutustut tarkemmin rakentamismääräyksiin ja ohjeisiin puhumattakaan rakennusteknisiin kysymyksiin ja rakennusfysiikkaan. Tänä päivänä alalla keskustellaan erilaisilla foorumeilla runsaastikin mm. homeesta, maanvaraisesta perustamisesta, sisäilman laadusta, sääsuojista rakentamisen aikana ,puurakentamisesta ja yleensäkin terveellisestä rakentamisesta. Suuri kysymys on myös ammattimaisen rakentamishenkilökunnan saanti. Karstula on sen verran syrjässä, että siellä syntyy keskustelua ja väittelyä jo heinäladon pärekaton ruodevälistä puhumattakaan jos joku vielä erehtyy sinne jotain uutta rakentamaan. Paikkakuntalaiset eivät edes tahdo saada lupia kesämökin rakentamiseen, kun se tuhoaa rantamaisemat. Tämä koulu osoittaa, että sen rakentaminen on ylivoimainen asia jopa kunnan poliitikoille. Harvemmin edes tänä päivänä näkee noin pientä kerrostaloa rakennettavan ja niitä nousee kuin sieniä sateella vähänkin suuremmissa kaupungeissa, jopa Jyväskylässäkin. Jos ei Karstulassa olisi Honkarakennetta, niin luulisimpa, että koulu olisi jo valmis.


      • deeii
        seonihanhöppänätuoDi kirjoitti:

        Et ole kuullut painumattomasta hirrestä ja kuitenkin kirjoittelet CLT:stä?
        Painumaton hirsi on liimattu lamellihirsi, siis liimaus periaatteessa kuin CLT:ssä. Eli puupalkin kutistuma / painuma ehkäistään hyödyntämällä ominaisuutta, jossa puun päittäinen kutistuma on vain murto-osa tangentin suuntaisesta tai säteittäisestä kutistumasta.
        Kontion rakentama koulukin on tehty lamellihirrestä.
        Olen ennen eläkkeelle jäämistäni työskennellyt yli 30 vuotta rakennusalalla ja pitkään myös nykyaikaisen hirsirakentamisen kanssa.
        Jätä tämä teema niille, jotka asiasta tietävät.
        Se, että olet nähnyt auton ikkunasta jonkun Helsingin puurakennuskohteen ei tee sinusta vielä alan ammattilaista.
        Tämä kirjoittamani ei tarkoita sitä, että koulu pitäisi välttämättä tehdä hirrestä.

        Kerroppa nyt kaikille lukijoille, kun näytät tietävän niin paljon asiasta, mitä aineita lamellihirren liima sisältää. Liimaussysteemejä on käytössä useita, mutta liiman ainesosat kiinnostavat. Mattojen liimojen kanssa ja liimapuupalkkien kanssa on on ollut paljonkin ongelmia ajan kuluessa. Samoin olen kiinnostunut "lamellihirren" hengittävyyden kanssa. Nämä ovat niitä oleellisia asioita rakennefysiikan kannalta.


    • nuoretjohtoon

      Karstulassa kannattaisi vaihtaa sekä valtuuston että hallituksen puheenjohtajisto. Nykyisillä johtajilla ei kannata jatkaa. Onhan tuo jo moneen kertaan nähty että asiat eivät etene ja taustalla on jatkuvasti kahnauksia viranhaltijoiden kanssa. Kalliksi tulee nykymeno kun aika tuhlautuu hallinnon keskinäiseen riitelyyn.

      • Hereford_

        Leipurista ja maatalouden harjoittajasta tulisi paras parivaljakko puheenjohtajistoon, silloin
        ei loppuisi leipä eikä liha keneltäkään, särvintä olisi riittävästi.


    • Arvasinko_oikein

      Onkohan tuo "kangasahosuunta" häiriökäyttäytyvä Teme ja "deeii" salaperäinen Pentti?

    • Arvasinko_oikein

      Eikö kumpikaan uskalla tunnustaa?

    • Hirsrakentaja

      Suomessakin omakotitalo voidaan tehdä määräystem mukaisesti ilman lisäeristystä 180 mm paksusta hirrestä. Silloin on kylläkin tehostettava ikkunarakenteita, ovia, ylä-ja alapohjia, ilmanvaihtoratkaisuja ja energiatehokkuutta. Muissa pohjoismaissa ja euroopassa lämmöneristysmääräykset ovat tiukempia ja paksukin hirsiseinä joudutaan lisäeristämään. Tämämn kaikki hirsirakentajat tietävät. Suomessa yleisimmminkäytetty 95 mm hirsi on tarkoitettu kesämökkeihin ja piharakennuksiin. Voi tosin tehdä talonkin, mutta se pitää lisäeristää.
      Mikäli puhutaan massiivisesta 200 kertaa 200 hirrestä, jossa ei ole lamellia, niin sekin joudutaan eristämään.
      Passiivitaloa ja matalaenergia taloa hirrestä ei saa ilman eristystä. Hirsimiehethän ovat siirtyneet energian kulutuksenarviossa kokonaisenergiatasoon, siihen kuuluvat:rak.kustannukset, käyttökustannukset, materiaalin valmistumiskustannuksen energia, uusiokäyttö ja palautumisen kiertohallinnan. Muutoin massiivisetkaan hirsirakenteet eivät täytä tiukennettuja eristysmääräyksiä. Honkakin tarjoaa lisäeristettyjä hirsitaloja, jolla päästään A ja B energialuokkiin.
      Nythän on keksitty näitten perinteisten pyöröhirsien ja höylähirsien lisäksi joko kahdesta tai useammasta lamellista liimattuja ns. lamellihirsia. Enimmillään lienee 8 lamellisia. Tässähän liimataan höylättyjä lankkuja yhteen. Eihän tämä ole enää egologinen ja hengittävä rakenne.
      Nyt on kehitetty myös CLT- ristikkäin ladatuista kerroslevyistä 400 mm paksuja elementtejä, joista rakennetaan jopa kerrostaloja. Nämäovatkin puutaloja. Sopii hyvin tehdä taloudellisesti esim. koulurakennus. Nämä Hongankaan lamellihirsitalotkaan eivät ole hengittäviä, eikä tänä päivänäkään vielä tiedetä, miten nämä liimat ja liiman lisäaineet tulevat käyttäytymään ajan saatossa, saattavat olla liimat pahempia kuin asbesti.
      Hirren pitää olla massiivihirsi, eikä mikään liimattu lamellirakenne ja sellaista Honka ei kertakaikkiaan pysty rakentamaan, ei ole edes saatavissa. Massiivihirret vaativat ison luokan tukkipuita ja ne maksaa,

      • Hirsijokapaikkaan

        Valitaan "hengittävä" massiivihirsi valtuuston puheenjohtajaksi.


      • Kelo

        Mutta kun öyh öyh hirsi on paras ja öyh honka ja lapset öyh karstulan honka ja hongankolistajat öyhöyh pitää koulun olla öyh hirrestä muuten homehtuu, kaikki hirrestä öyh hirsi honka.

        Kaikkein parhain ja edullisin rakennusaine olisi puu luonnollisesti, muttei ihan mikä tahansa. Siksi kuuskaistan valokuitukeloista tehdyt seinät ja kattoelementit nousevat ykkösmateriaaliksi. Kaapelikelojen väliin jää riittävästi ilmaa, jolloin väli-ilma toimii eristeenä. Ikkunatki ovat direktiivien mukaisia energialuokassaan, kun kelan keskireiästä katsoo ulos. Keskireikää voi myös käyttää säilytyslokeroina. Esimerkiksi areenan jääkiekkomailat ja kiekot voi niissä säilyttää.

        Olen itsekkin kierrätetyn materiaalin ja pienen hiilijalanjäljen omaava ihminen ja kannatan siksi kuuskaistan kaapelikeloja rakennusmateriaaleiksi.


      • HyväKelo

        Loistava kirjoitus joka osuu asian ytimeen.


    • EiNiinYllättäin

      Mahtavaa Karstulan päättäjät. Ensin kepu vaati Yrjöä tilille sanoistaan ja vedätyksestä koulurakentamisen päätöksen teossa valtuustoon. Sitten samat kelmit ovatkin omia esityksiään vastustamassa valtuustossa! Yrjö selvisi kuin koira veräjästä. Kiitos "massiivi kiilahirren" joka putosi kepulaisten varpaille.

    • Aikaaikaakutakin

      Nyt tyyntyi valtuuston huipulla ja seuraava puhuri pyyhkiikin jo muualla.

    • koiraton

      Olisiko tuulen aiheuttaja nyt tulossa nyt tietoisuuteen? On se joku sanonta omista koirista...

      • 30km_tunti

        Onko Karstulan kunnanhallitus ajanut ylinopeuksilla vai miksi nyt poliisivoimat ovat kimpussa ?

        Ylin johto ei tiedä mitään kertoo viispiikkinen ?


      • uuuaaa

        Kun katsotaan reilu vuosi taaksepäin niin viispiikkisen kertoma pitää kyllä täysin paikkansa, ylin johto ei tiedä mitään.


    • Järjeäänihukassa

      "ylin johto ei tiedä mitään. "
      Näin se on ollut jo pitempään Karstulassa.

    • entynen

      Turha syytellä Takkalaa.Menee aikaa hoitaa toisten mokia.

    • EräperänOrginaali

      Totta, Takkalan monologit ja mittaustulokset ovat vahvistaneet kunnan asemaa ja imagoa maakunnassa ja laajemminkin. Valtuuston puheenjohtajan johdolla yhteishenki on saatu korkealle ja se näkyy päätöksenteossa. Nyt vain lisää puhuria koneeseen ja yrittäjävetoista koulua ja urheiluhallia rakentamaan.

    • Pyrkyryyttä

      Maakuntahan se tärkein onkin, oman kunnan kustannuksella. Pyrky maakunta- ja valtiotason politiikkaan on ollut niin kova että oma kunta on oltu valmiita uhraamaan. Noloa se kyllä on, että mittasuhteet pitää valtaa pitäville demonstroida. Milli euroina ja metreinä on eri asia.

    • TuuliSeTaivutti__

      Tuuli tuivertaa valtuuston huipulla edelleen.

    • Kontiolle_hyvä_tilaisuus

      Mutta ei oo koulusta vielä päätöstä muusta kuin julkisivusta...ja sekin tullee menemään Pudasjärven uskovaisille eli Kontiolle, kun Honka ylihinnoittelee itsensä...

    • Hinnoitteleoikein

      Normaalia Hongan toimintaa, Kontio tekee kyllä laadukasta jälkeä edullisemmin kuin Honka.

      • jarru

        Hongan osakkeenomistajakohan se vedättää valtuustossa koulun tekoa kottiinpäin?


      • kauankokestää

        Siinäpä se viivästymisen salaisuus. Taustapeliä!


    • Viiviltä_tärähtää

      Tollasen koulun hirret me tehdään kahessa tai kolmessa päivässä ...

    • harmi

      Joko se puheenjohtaja vaihtui?

    • Syrjämäen_toivo

      YLEn uutispläjäyksessä nin kerrottiin, mutta on se kehveli vielä puhjoht kun valtuusto ei oo asiaa käsitelly

    • TukiToivo

      Potkastaan kieroiliat ja huijarit helv...iin.

      • Tottuus

        Silloin lähtee yli 2/3 kuntapoliitikoista!


    • Oikeaansuuntaan

      Siten pöydät puhdistuu kykenämättömistä kuntapolikoista ja uudet rehelliset päättäjät tilalle.
      Se on ainut oikea tie puhdistaa Karstula, mutta tehdyt virheet maksaa jäljellejääneet ja se summa on ISO.

      • riisikunta

        Kunnan velat mukaan lukien kehisyhtiö on tämän koko ruljanssin jälkeen luokkaa 8000-10 000 € / asukas. Siis, jos kaikki suunnitellut investoinnit tehdään.
        Toki hiukan hiukan vähenee kun laitetaan loput osakerahat likoon.
        Toisaalta arvoitus on kehisyhtiön velat...


      • karstulotto

        Olisi hyvä hinnoitella nykyiset ja entiset kuntapäättäjät. Ketkä olisivatkaan kolmen kärjessä kunnalle kalleimmaksi käyneinä päättäjinä? Itselläni olisi jo jonkinlainen vakioveikkausrivi valmiina ja jokerina mukana karstulanseutu.


    • Karstujacpot

      Eikö se kolmen kärki ole kaikkien tiedossa jotka joutuisi ulos ensimmisessä erässä, mutta kolme nimeä ei riitä.

      • rotia

        Tarkastuslautakunta kutsumaan ulkopuolinen ja riippumaton selvitysmies selvittämään kähminnät ja väärinkäytökset. Haettava taloudelliseen edesvastuuseen niin virkamiehet kuin luottamusmiehetkin, jotka ovat väärin toimineet. Kuntalaisaloiteella valtuuston puheenjohtajaksi takaisin mies, joka sille paikalle kuntalaisten toimesta valtuutettiin.


    • jotainrotia

      Samaa mieltä Takkala takaisin.Ei akat hypi silmille!

    • arujaru47

      Ihmettelen varavaltuutettu Satu sotkee seassa , niin kuin olisi kunnanvaltuuston pj. Miten tämä on mahdollista ?

    • Ruoskaa

      Eikös Toivo saa akolle lakia, vai mistä kiikastaa?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1807
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1738
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1302
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      88
      1126
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      59
      1115
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe