Naisista päättäjinä

Enolesovinisti

Hyvät naiset, en halua tätä kirjoittaessani väheksyä enkä aliarvoida kykyjänne eikä tarpeellisuuttanne yhteiskunnassa.

Kunnan päättäjät ja viranhaltiat ovat kunnassamme lähes yksinomaan naisia. Merkit viittaa, että se on myös johtanut asioiden valmistelussa ja eteenpäin viemisessä ilmiöihin, joiden taustoja kannattaa tarkastella naisten tavasta ja kyvystä tehdä kauaskantoisia päätöksiä.

Kun tuleva vauva kehittyy äitinsä suojissa turvassa maailman huolita, suunnilleen neljännellä raskauskuukaudella sikiön hormoonitoiminta muovaa myös aivoista miehiset tai naiselliset. Kun lapsi sitten syntyy, kasvaa ja kehittyy voi huomata helposti, miten erilaisia tytöt ja pojat on toimissaan. Tänä tasa-arvon äänitorvien aikana halutaan asia perustella tyttöjen ja poikien erilaisella kasvatuksella. Niin asia ei kuitenkaa ole.

Kun tytöstä kehittyy nainen, biologinen sisäinen järjestelmä alkaa rytmittää naisen elämää noin kuukauden mittaisiin ajanjaksoihin. Miehellä vastaavaa rytmitystä ei ole. On väistämätöntä ja luonnollista, että naisen ratkaisujen ja päätöksenteon sykli on sidoksissa tuohon sisäiseen rytmitykseen. Miesten osa on ollut perinteisesti valvoa perheensä etua pidemmällä aikajanalla.

Aika näyttää, millaisiin seurauksiin nykyinen päätöksentekijäryhmä Karstulan ohjaa. Siinä vaiheessa tosin mahdolliset korjausliikkeet ovat vaikeita, ellei mahdottomia.

24

963

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lyhyt_ehdotus

      Hyvä herra, kirjoittaisitko jatkossa mieluummin sellaisista asioista joita ymmärrät paremmin?

      • Enolesovinisti

        Luulenpa, että minulla on enemmän ymmärrystä kuin luuletkaan. Kuten jo ensimmäiseksi kirjoitin, en ole väheksymässä millään tavalla naisia. tottakai naisissa on ryhmiä ja ajatussuuntia, joihin todelliset ja tutkitut faktat eivät tehoa. niinkuin miehissäkin. Kirjoituksestani ei kuitenkaan ole tarkoitus tulla mikään sukupuolien välinen kädenvääntö, vaan yksi puoli tarkastella kuntamme päätöksenteon tilaa.

        On kai syytä selvittää tarkemmin mitä kirjoitukseni tarkoitti, koska et sitä ymmärtänyt. Tunnettu tosiasia on, että ihminen on biologisesti vielä kivikaudella. Se toimintaymäristö, missä nykyihminen lukemattomine elämää ja menestystä ohjaavine lainalaisuuksineen on, on kaikkea muuta kuin kivikautinen. Kivikaudella ja paljon sen jälkeenkin, vielä reilut 50 vuotta sitten naisen tulevaisuuden näkymät saattoivat parisuhteessa elettäessä muuttua kuukaudessa. Naisten kyky tarkastella tulevaisuutta lyhyellä periodilla on ollut ihmiskunnan menestymisen kannalta välttämätön.

        Miehen rooli on ollut huolehtia toimeentulosta ja yhteisönsä menestyksestä pitemmällä aikavälillä. Myös se on ollut välttämätöntä ihmislajin säilymisen kannalta. Tätä pitemmän aikavälin huomioonottamista päätöksenteossa on syytä korostaa.

        Rakennukset, jotka nyt ovat niin kovasti tapetilla, suunnitellaan toimimaan 50 vuotta. Kuinka paljon tällä menolla niille on käyttäjiä silloin. sitä on syytä miettiä.


      • sjljhh

        Pitäisikö varmuuden vuoksi poistaa naisilta äänioikeus?


      • asiatreilaan
        sjljhh kirjoitti:

        Pitäisikö varmuuden vuoksi poistaa naisilta äänioikeus?

        Laitetaan harkintaan. :)


    • ValotPäälläNaisella

      Olen nainen ja monesti olen ihmetellyt, kuinka kapea-alaisesti ja yksioikoisesti naiset ajattelevat ja toimivat. Eniten ärsyttää se hirveä häröily ja panikointi sekä hyvin mustavalkoinen keittiöpsykologia.

      Mutta samaa on miehissäkin, kun feminiiniset piirteet vahvistuvat mitä nuoremmasta sukupolvesta on kyse. Etenkin kaupungeissa ja isoissa taajamissa missä pojat kasvavat käytännössä ilman miehen mallia (päiväkotien ja koulujen kasvattajista enemmistö on naisia; isät/miehet läsnä vapaa-ajalla, jos silloinkaan).

      Suurin syy huonoihin päätöksiin on kuitenkin arkuudessa – ja sokeassa viranomaisuskossa. Uskossa että viranomaisilla on kaikki se viisaus mitä päätöksentekoon tarvitaan. Naisten – ja miesten – tulisi rohkeammin kyseenalaistaa sekä ottaa asioista selvää.

      Kun käytössä on avoindata ja internet, niin asioiden taustoja pystyy todella hyvin selvittämään. Olkoon kyseessä mies tai nainen.

      • Enolesovinisti

        Viisaasti kommentoitu. Olen samaa mieltä kanssasi kirjoittamistasi asioista. Ulosantiemme käsittelytavasta voi huomata sukupuolten välisen eron käsitellä asioita eikä niiden kuitenkaan tarvitse synnyttää mitään vastakkainasettelua.

        Arvostan kykyäsi tarkastella kiihkottomasti asioita ja mielipiteitä. Hyvää jatkoa!


    • Feministi_karstunen

      Feministinä haluan että jokaisessa organisaatiossa on sukupuolten tasa-arvo. Jos joku patapää alkaa ruikuttamaan että pitää miehiäkin porukassa olla niin se puhe on pötyä. Naiset vain ovat tasa-arvoisempia kuin miehet. Ja sillä selvä! Jos ei, niin sitten kaulimesta...

    • Åpijjk

      Kylläpä joidenkin on vaan vaikea elää naisten kanssa samassa maailmassa.

    • Feminismiä

      Näkeehän sen muslimimaista miten hyvin asiat menee jos johtajina ovat miehet pelkästään.

    • SaarijärvenSovinisti

      Uskomatonta miten tällaisia ap:n kaltaisia vanhoillisia jääriä löytyy vielä, onko karstusilla tämä kivikauden ajan ajatusten mukaan eläminen kuinka yleistä? Ei ihmekään, jos kuntaan ei saada uusia asukkaita ja yrityksiä kun siellä päätöksentekokyky ja ajatusmaailma on näemmä tuhansia vuosia muuta maailmaa jäljessä.

      • lukutaitoa_ja_ymmärrystä

        Luetun ymmärtämisessäsi on selvästi puutteita. Lue viestiketju uudelleen, tee vaikka muistiinpanoja palauttaaksesi aiemmin lukemasi mieleen, jos ne ei muuten siellä pysy. Ei kirjoituksissa puhuta, että Karstulassa elettäisiin kivikauden tasolla. Saarijärven Sovinistikin on kuitenkin pohjimmiltaan kivikauden ihmisen biologinen jatkumo. Halusipa tai ei.

        Sitäpaitsi, eipäs huudella vieraisiin kuntiin. Eiköhän siellä rakkaassa naapurikunnassakin ole kirjoittamisen aiheita.


    • ajlöllll

      Islannin pankkien johdossa naiset on pärjänny aika hyvin. Vaikka ei pitäisi tai saisi.

    • Hjokut

      Uskallan väittää, että tämän naisistuvan yhteiskuntapäättäjien lauman aiheuttamia seurauksia maksaa tulevat sukupolvet vielä raskaasti.

    • Adonis

      Minä ainakin tykkään naisista paljon enemmän kuin feministeistä....

    • EnemmänNäkökulmia

      Matti Alahuhta(Suomen arvostetuin johtaja) on todennut organisaation diversiteetin olevan keskeinen menestystekijä. Karstulan virkamieskoneistossa monimuotoisuutta ei ole. Ei ole kuin naisia, eikä heidän näkemyksiään voi kritisoida. Huomatkaa, ettei Alahuhta ota kantaa sukupuoliin itsessään. Hän toteaa vain, että mahdollisimman monista eri taustoista, eri kansallisuuksista, molemmista sukupuolista jne. koostuva hallinto on kaikkein tehokkain ja rationaalisin. Tästä tietysti nerokkaimmat osaavat tehdä tulkinnan, kuinka rationaalista ja perusteltua on Karstulan johtavien virkamiesten toiminta.

      • Swot_Analyysia

        Meinaatko ettei hyvä veli-verkostossa ole yhtään"hyvää sisarta"?

        Taitaa kuule tämä puutteellisuus ollakin Karstulan vahvuus eikä heikkous. Saamme kunnollisesti kilpailutetun kustanustehokkaan järkevän koulun, asiakasystävällisin kokonaisuuksin.


      • sisarenveli

        Verkostosta en tiedä, mutta hankintaosaaminen ainakin on näillä kilpailuttajilla erittäin puutteellista. Kunnollisesta kilpailutuksesta on turha puhua. Edes markkinavuoropuhelua ei osata hyödyntää.


    • autuaantietämätön

      Sinäkö maksat sen kompleksin, Swot-analyytikko? Mistä tiedät että se on kustannustehokas? Et mistään, luulet vain. Jos olisit ko. hankkeen vaiheista perillä, et paljon täällä haaveilisi.

    • Juupa

      Nii kyllä naisetkin osaa ja osaavat hyvinkin jopa nii että sielläkin puolella löytyy susia. Ihan sama onko nainen tai mies! Karstulassa on iät ja ajat pelattu suhteella ja sillä pärstäkertoimella. Ja ala saa olla mikä tahansa niin tämä toteutuu; yritystoiminta, Himmelin johto ts. kuntatyö, sosiaali-ja terveysala ja mitä vielä onkaan. Nyt kun ei ole mitä syödä ja jäljellä on syöjät niin tilanne kärjistyy. Tulleepi esille asioita ja vaikka mitä liitännäisiä, voi voi !

    • Yövjjgt

      Naisistuminen etenee maailmassa. Miehetkin naisistuvat ja tämä näkyy monissa asioissa. Tähän pidetään suurimpana syynä keinotekoisten hormonivalmisteiden pääsy jätevesiin ja maaperään ja sitä kautta puhdistettuihin juomavesiin ja ravintoon. Kiertokulkuun päässyttä hormonia ei saa pois ja sitä menee myös miesten elimistöön. Naismaiset miehet saavat kyllä lapsia, mutta lastensa kasvatuksen kautta ominaisuus siirtyy edelleen. Vuosikymmenien ja vuosisatojen jälkeen tulleet muutokset ovat lopullisia.

      • Siunausta

        Maailmanlopun enteitä


      • VakaaVanha2

        Vanha suomalainen sanonta: laita akka asialle, ja tee itse perässä.


    • Kovaamuttaasiaa

      Viitaten Siunausta-nimimerkin kommenttiin maailmanlopun enteistä. Meille ei ole suotu ennustajan lahjaa, joka kertoisi milloin maailmanloppu on tulossa. Länsimaisen kulttuurin ja arvojen loppu on varmasti tulossa naisten agressiivisen ja yhteiskuntajärjestystä rikkovan vallanhimon myötä.

      Ajatelkaapa vaikka metoo-kampanjaa. Levisi kulovalkean tavoin länsimaissa ja kärsijöinä oli syyttömätkin miehet. Sivumennen mainittuna, eiköhän kaikki naiset, jotka Hollywoodiin rahan ja maineen perässä hankkiutuvat, yritäkin keikistellä ja jopa paljastella, päästäkseen pinnalle. Se täytyy kaikilla sinne pyrkivillä olla tietona. Jos pukeutuisi säkkikankaaseen ja asuisi Kalliovuorilla lampaita paimentamassa, ei olisi kovin suuri vaara tulla "ahdistelluksi".

      Siunausta-nimimerkin rohkaisemana otan esille länsimaisen arvomaailman ja kristikunnan perustan, Raamatun, sitä lainaten "nainen on kaiken pahan alku ja juuri".

      • Oklll

        Raamattua vielä lainataan, voi ristus...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe