Näköhäiriönä kaksoiskuva

sekosilmä

Ongelma alkoi n.2kk sitten, olin nostamassa kaupan parkkipaikalla todella painavia ostoskasseja kärristä auton takakonttiin, kun kontissa kumartuneena ollessani viimeistä superpainavaa kassia paikoilleen asettelin, huomasin silmissäni oudon tunteen, nousin pystyyn ja tajusin, että silmäni ovat sekaisin, pystyin näkemään, mutta silmät ei tarkentaneet mihinkään, kaikki näkyi osittain kahtena. Selvästi, mutta limittäisinä kaksoiskuvina. Iski tietenkään paniikkikohtaus ja oire vain paheni. Sain itseni autoon ja pakotin rauhottumaan, katsoin peiliin, silmissä ei näkynyt mitään outoa, pyörittelen käsiä, venyttelin niskaa ja pikkuhiljaa oire katosi ja näkö oli taas normaali. Kaikenkaikkiaan kyseinen hetki kesti ehkä 2min., mutta tuntui ikuisuudelta. Missään ei tuntunut mitään kipua, ei huimausta, ei huonoa oloa, ei mitään muuta kuin silmien sekoaminen.

Parin viikon päästä oire tuli uudelleen ja nykyisin se tulee 1-5 kertaa viikossa. Oire ilmenee useimmiset kun nostan jotain painavaa tai kannan jotain painavempaa, asia voi olla myös kevyt, mutta jos hartiat ovat jännittyneenä (esim. paleltaa) ja kannan vaikka postia tai autonlämmitykseen tarkoitettua jatkojohtoa, niin näköhäiriö ilmenee. Ei kuitenkaan aina ja yleensä korkeintaan kerran päivässä. Muutaman kerran on tullut kun olen ollut kyykyssä/kumarassa solmimassa kengännauhoa, harjannut auton päältä lumia, kantanut takkapuutelinettä, palellut kovasti ja jännittänyt hartiat korviin.

Oire ei tule lepotilassa tai normaalissa arkipuuhastelussa, olin kaksi viikkoa flunssassa ja lähinnä makasin sohvan pohjalla, tällöin oire ei ilmennyt kertaakaan. Kerran tuli kun kyljelläni ollessa nojasin päätäni käteen tukien, sitten alkoi lapaluu/niska alue puutua, joten aloin vaihtamaan asentoa ja näköhäiriö iski. Itse olen kohdistanut asian liittyvän nosteluun/kumarteluun/näiden yhdistelmään/niskan olevan tietyssä asennossa ja lähinnä kun asian tekee vasemmella kädellä, oikealla kädellä tehdessä oire tulee harvemmin. (olen vasenkätinen)

Näköhäiriö kestää joka kerta 15sekuntia-2min. Se katoaa nopeammin jos rauhottuu ja saa pyöriteltyä käsiä, hieroo kallonpohjan lihaksia ja välttää liikuttelemasta katsetta. Mitä enemmän silmiä liikuttelee, sen pahemmaksi kaksoiskuvat/häiriö menee. Jos tuijottaa yhteen kohtaan, niin katse pikkuhiljaa kohdistuu. Jos sulkee jomman kumman silmän ja katsoo vain yhdellä silmällä, niin näkee normaalisti, kahdella katsoessa osittainen kaksoiskuva/silmät ei tarkenna. Ja mitään kipua tai muita oireita tai tuntemuksia ei ole missään. Vaiva on todella turhauttava ja en voi vältellä kaikkea, ettei oire ilmenisi, vaikka tekisikin mieli jäädä vain makaamaan, koska silloin saa olla rauhassa näköhäiriöltä.
Olen 29v , normaali painoinen nainen, työkseni teen kotisiivouksia, olen perusterve ja yleiskunto hyvä. Silmälasit olen saanut muutama vuosi sitten, koska näen "liian hyvin", lasit ovat sitä varten, että silmät ei tarkentaisi liikaa ja niitä pitäisi käyttää lähinnä telkkaria katsoessa tai koneella ollessa.

Niska on ollut kipeä tai väsynyt, epämukavaa tunnetta niskankohdalla rangassa ja lapaluiden välissä. Käyn hierojalla ja usein kaikki lihakset aivan jumissa. Olen menossa jäsenkorjaajalle joka epäili voivansa auttaa ja hänen mielipiteensä oli, että kolmoishermo kallonpohjassa olisi jotenkin painuksissa/jumissa ja siitä johtuisi näköhäiriöt.

Kävin neurologilla kaksi viikkoa sitten, tehtiin kaikki neurologiset testit, otettiin verikokeet neurologisten ja lihasperäisten tautien pois sulkemiseksi, testeissä ei ollut mitään ongelmia ja verikokeista ei löytynyt mitään. Otettiin myös pään magneettikuva, siitäkään ei löytynyt mitään poikkeavaa. Neurologi ei osannut kertoa, mistä oireeni voisi johtua. Totesi, että joskus voi tulla jostain selkärangasta, että joku painasia jotain valtimoa ym. Olen menossa puolentoista viikon päästä vielä silmälääkärille, ehkä hän osaisi kertoa jotain.

1

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oisko_piilokarsastusta

      Kaksoiskuva voi liittyä piilokarsastukseen. Melko yleistä - kuulemma.
      Iän myötä saattaa tulla oireita, vaikkei aiemmin ole havaittu. Esiintyy väsyneenä.
      Optikko tästä kertoi näöntarkastuksen yhteydessä. Tarvittaessa tilannetta voidaan korjata lasien prismakorjauksella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      250
      18375
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      81
      3100
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2151
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      265
      1387
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1262
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1073
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      949
    Aihe