Mikä puolue valtaan?

Mikä puolue seuraavaksi valtaan? Demarit ovat oppositiossa vahvistuneet ja uhka on suuri? Suuri osamattomuus uhkaa Suomea.
Nykyisestä Kepu kaatuu palstavihaan ja kokoomus vierii ryteikköön Rinteineen.

Laura Huhtasaaressa on ainoa toivomme. Olis kaunis katsellakin. Kauniimpi kuin Siplä tai Rinne.

114

1783

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laurajohtoon

      Perussuomalaiset tulevat nousemaan, nyt on Suomen vuoro ajaa omia etujaan. Laittomat matut pois eikä ainuttakaan enää päästetä. On tuossa matkan varrella muitakin turvallisia maita, Suomenkin pitää aökaa noudattaa Duplinin sopimusta, jota Orpo tahallaan rikkoi. Rajavalvonta myös länsirajalle !

      • Petojen.sukua

        Vähän empatiaa! Seuraapas dokumenttia maastamuuttajien pakoreissuista, tulee ykkösellä, varmaan on myös Areenassa.
        Ihmisellä pitäisi olla ihmisarvo, on hän sitten liikkeellä mistä syystä tahansa.
        Nykyhetken pakolaisia ajetaan kuin metsän eläimiä ja usutetaan koirat kimppuun.


      • kanta.asukas
        Petojen.sukua kirjoitti:

        Vähän empatiaa! Seuraapas dokumenttia maastamuuttajien pakoreissuista, tulee ykkösellä, varmaan on myös Areenassa.
        Ihmisellä pitäisi olla ihmisarvo, on hän sitten liikkeellä mistä syystä tahansa.
        Nykyhetken pakolaisia ajetaan kuin metsän eläimiä ja usutetaan koirat kimppuun.

        Vähän järkeä juttuihin, suvakki.
        Nykyhetken ns pakolaiset on vain ja ainoastaan elintasopakolaisia jotka on vain laiskoja lusmuja jotka on älynneet, että täällä on tyhmiä ihmisiä jotka suostuu heitä elättämään kunhan vain osaa valehdella ja sepittää nyyhkytarinoita.
        Joten, kaikki laittomasti maahantunkeutuneet heti poistettava sinne mistä olet tulleet.


    • Ei.muuta

      Laura on tyhmä, tyhmän käytös inhottaa, persujen olemassa olo perustuu matuihin eikä sitävarten tarvita puoluetta.
      Kokoomus ja sdp, sitten keskusta ja vihreät.

      • Sinä et taida tuntea /tietää yhtäkään perusuomalaista,mutta tuomitset kuitenkin . Laura on taatusti ainut nykypolitiikoista ,joka on viisas. Perusuomalaiset ajavat paljon muitakin asioita ,kuin maahanmuutto,mutta se nyt on vain nostettu lyömäaseeksi .Perusuomalaiset eivät ole työperäistä maahanmuuttoa vastaan , Paperittomat ,sen sanoo jo maalaisjärkikin,että ei ole asiaa maahamme ,ainoastaan ja vain he,jotka ovat todellisessa hädässä ,jotka ovat sotaa paossa aidosti ,niin tervetuloa ja todistavat henkilöllisyytensä .Et sinäkään mihinkään mene ilman papereita . Niin Laura/ perussuomalaiset haluavat että Suomi pysyisi suomalaisilla ,saisimme itse päättää omista asioistamme ja emme halua mistään hinnasta Liittovaltioksi . Tosin taitaa olla pian myöhäistä ,sillä Jussi Niinistö Sauli ja hallitus loikkari Sinisten kera vievät meitä jo liian lujaa Natoon ja Liittovaltioon !! Meillä on tällä hetkellä huonoin ,valehtelevin, köyhiä kurittava ja sotaa ihannoiva hallitus ,ettei ole minun pitkän elämän aikana ollut .Kekkonen sanoi aikoinaan ,että Kokoomusta EI SAA päästää hallitukseen,sillä se on Suomen tuho ja täysin pitää paikkansa . Suomen alas ajo alkoi Holkerin hallituksesta ja lopullinen niitti -95 ,kun liityttiin ( kai sekin tulos oli manipuloitui ),niin EU:hun ,niin Saulihan meidät sinne johdatti Lipposen kera ..


    • W.Leiriniekka

      Enemmistöhallituksen aikaansaamiseksi tarvitaan usean puolueen yhdistelmä. Millaiseksi mahtanee muodostua vuoden 2019 vaalien jälkeen syntyvä halituskoostumus? Siinä sinä Ruuneman olet oikealla asialla, kun jo nyt hyvissä ajoin runsas vuosi etukäteen aihetta aprikoit. Nähtävästi eduskunnan suurimmasta puolueesta valitaan pääministeri. Pääministerin persoonallisilla ominaisuuksillakin tulee olemaan oma merkityksensä. Sinällään laki ei estä valitsemasta pääministeriä vaikka eduskunnan ulkopuolelta.

      Muutama asia tässä nousee mieleen eli hallitusohjelmasta kysymys. Ja ohjelmatekstin taustallahan vaikuttavat hallitukseen osallistuvien puolueitten ohjelmat. Otanpa tässä han tahallani muutaman seikan esille:
      - Ruotsissa ei ole perintö- eikä lahjaveroa. Siellä ei ole myöskään kiinteistöveroa. Kun usein poliitikot itse pitävät esillä pärjäämistä Ruotsin kanssa, niin jospa sitten alkajaisiksi poistetteisiin nuo verot myös meiltä Suomesta...
      - Kun tavallinen pieneläjä, palkanansaitsija, eläkeläinen, haluaa säästöilleen edes vähäistä tuottoa ja suuntaa osan keräämistään säästörahoista pörssiosakkeitten hankintaan, niin osinkoverotuksessa nimen omaan piensijoittaja joutuu maksamaan täyden osinkoveron, jonka varakkaammat pörssisijoittajat pystyvät mataloittamaan yhtiöjärjestelyillään. Tässä asiakohdassa mm. Petteri Orpo on ehdottanut myönteistä ratkaisua tilijärjestelyjen muodossa.
      - Työttömyys on sen verran rankka elämisen tilanne, että ei valtiovallan sitä tarvitsisi enää pahentaa lyömällä ahtaalla elävää väkeä eli määrätä kepitystä ja raippoja työttömille. Ehkä vallanpitäjätkin saattaisivat hieroa luovan lahjakkuuden älynystyröitään ja kohdentaa energiansa ja aktiivisuutensa rankaisumenetelmien sijaan uusien työtilaisuuksien kehkeyttämiseen. Kyllä ministerit saanevat aikansa kulumaan silläkin tavalla.
      - Pientä hiontaa vailla olevaan SOTE-hankkeeseen voitaisiin saada lisää tervettä järkeä muistamalla joustavuuden mahdollisuus. Jos maakuntapohjainen kuvio etenee päätökseen saakka, niin olisi paikallaan muistaa, että maakunnat ovat erilaisia. Liian ankara yksioikoisuus ei toimi kaikissa maakunnissa. Lapissa tämä ongelma nousi esille Meri-Lapin kohdalla, kun hallitus ajaa käärmeenä pyssyyn kaiken erikoisterveydenhoidon keskittämistä Rovaniemelle. Sama ongelma on olemassa joissakin muissakin maakunnissa kuten esim. Kymenlaaksossa, jossa on niin ikään kaksi keskuskaupunkia. Ylipäätään taisi olla jonkinmoisen tasoinen virhe tuhota aluesairaaloitten hyödyllinen erikoisterveydenhoidon verkosto. Onko kovakätinen keskittäminen maakuntien sisällä ainoa oikea ratkaisu?

      Olisihan niitä noita seikkoja runsaamminkin. Asiakohdissa sitten tietysti ilmenevät poliittiset näkemyserot. Siinäpä sitä onkin hallitusohjelman värkkääjillä askaretta. Tuo sote-asetelmakin on parasta aikaa Sipilän hallituksen työpöydällä. Saa sitten nähdä, missä määrin seuraava hallitus joutuu painiskelemaan Soten parissa.

    • kaikki.sanottu

      Olkoon vaalien tulos mikä tahansa, kansa ei ole tyytyväinen.
      Tällä palstalla riidellään edellenkin, hallituksen väreistä huolimatta ja etunenässä Persut ja Matut nimitykset.
      En liity persuihin, enkä ala vihaamaan matuja.
      Minulle riittää ettei maamme joudu sotimaan muita valtioita ja kansoja vastaan!
      Minulle riittää kun saan asua ja elää turvallisessa maassa.
      Minulle riittää jos ja kun saan tarvitsemani hoidon mikäli sairastun. Olkoon Sote voimassa tai ei.
      Minulle riittää pieni eläkkeeni. Nuukasti eläen se riittää minulle ja onhan tuosta ollut jaettavaksikin.
      Viisas elää politikoimatta liian äänekkäästi kehuen omaa, tai moittien muita puolueita.
      Luoja varjelkoon minua moisista ylilyönneistä!
      Ohjatkoon järki edelleenkin antamaan äänestyksessä ääneni sille omasta mielestäni oikealle puolueelle, vaikka se olisikin muiden mielestä väärä.

    • persut-tulevaisuutemme

      Todennäköisesti erussuomalisista nousee suomen suurin puolue,

      kuten Huhtasaaren kaikista esiintymisistä on käyny ilmi, perussuomalaiset ON anioa puolue joka OIKEESTI on koko kansan etujen ajaja rehellisesti, OIKEUDENMUKAISESTI,
      ainoa oikea suomalaisten puolue,

      • Voi.että

        Matut tuli suomeen kun täällä on persuja.


      • Valga

        Toivottavasti ei persut !
        Ei matut määrittele politiikan suuntaa !
        Matut on yksi pieni asia vain suuressa mittakaavassa.
        Ei heidän mukaan Suomen politiikkaa tehdä.
        Persut on mennyttä ja hyvä niin !


    • kertoo-kristallipallo-

      Perussuomalaiset nousee suomen suurimmaksi puolueeksi !

    • Tosikivaaa

      Suomi on uuden onnellisuustutkimuksen mukaan paras maa myös matuille eli maahan tunkeutujille. Kiva, sana kiirii kautta Afrikan . Onkin vajaakäytössä olleet isot vokkibisnekset.

    • beethooven

      Vaalikoneen huonoinko mukamas vielä valtaan pitäisi nostaa? No onhan tuo samaiseen koneen presidenttikin toiseksi huonoin vaihtoehto vaikka onkin pressa vielä jonkun aikaa .

    • no.vaalit.ovat.tulossa

      Kokoomus nousee edelleen suurimmaksi puolueeksi. Seuraavaksi tulevat demarit.

      Keskusta on vähän arvoitus. Presidentinvaali oli pettymys. Alkukesän puoluekokous merkitsee paljon. Paavo pyrkii puheenjohtajaksi. Jos ei siihen tehtävään pääse, ei ryhdy muuhunkaan puolueessa. Luo itse oman poliittisen liikkeen , joka vetää mukaan keskustalaisia etenkin pohjoisesta. Eipä paljoa lämmitä, kun vaalit ovat edessä.

      Paavon johdolla keskustalaisesti ajattelevat voimat voitaisiin yhdistää. Puolueesta tulisi vielä politiikan voimatekijä. Saa nähdä, osataanko siellä ottaa järki käteen.

      Perussuomalaiset ovat luultavasti laskusuunnassa ja voivat päätyä noin 5 prosentin kannatuslukemiin. Sinisten osalta tilanne on heikommin.

      Muiden puolueiden kannatuslukemat pysyvät suurin piirtein entisellään.

      • Ikiväyrynen

        no.vaalit.ovat.tulossa/16.3.19:
        Väyrysestä: ". Luo itse oman poliittisen liikkeen , joka vetää mukaan keskustalaisia etenkin pohjoisesta."
        Kuinka monta poliittista liikettä yksi Väyrynen tarvitsee, kun hänellä on jo yksi oma puolue ja pyrkii Keskustan puheenjohtajaksi? Vielä lisää poliittisia liikkeitä? Selitäs vähän.


    • vaihtoehtoa-ei-ole-

      alotukseen vastaus:

      Itsestään selvää
      perussuomalaisista tehdään suomen suurin puolue,

      persut on suomen luotettavin puolue !

      • inhottaa.politikointinne

        Toivottavasti se ei ole persut!
        Mikään ei tuota niin suurta vastenmielisyyttä puoluetta kohtaan, kuin kehuminen sellaisella mitä ei ole tapahtunut, ei mitään muuta uutta auringon alla perussuomalaisten hajoamisen jälkeen, kuin riitaa poliittisella kartalla, itsekehuja, mamupuheita, ja tällä palstalla isoilla ( II PP.ÖÖ.) kirjaimilla kirjoitetut vaalipuheet!
        Äänestäjien keräämniseksi puolue tarvitsee muutakin näyttöjä kuin ehdokkaiden puheet joista ilmenee tietämättömyys, ja täällä vanhusten politikointi joka on pelkkää huutoa!


      • PERSUT-O-TULEVAISUUTEMME
        inhottaa.politikointinne kirjoitti:

        Toivottavasti se ei ole persut!
        Mikään ei tuota niin suurta vastenmielisyyttä puoluetta kohtaan, kuin kehuminen sellaisella mitä ei ole tapahtunut, ei mitään muuta uutta auringon alla perussuomalaisten hajoamisen jälkeen, kuin riitaa poliittisella kartalla, itsekehuja, mamupuheita, ja tällä palstalla isoilla ( II PP.ÖÖ.) kirjaimilla kirjoitetut vaalipuheet!
        Äänestäjien keräämniseksi puolue tarvitsee muutakin näyttöjä kuin ehdokkaiden puheet joista ilmenee tietämättömyys, ja täällä vanhusten politikointi joka on pelkkää huutoa!

        pelottaako sinua, hah,



        perussuomalaiset on ainoa rehellinen suomalaisten puolue,
        joka ensisijaisesti huolehtii suomen turvallisuudesta,
        itsemääräämisoikeudesta, suomen eduista EU politiikassa,

        eikä ohjaile valtion omaisuutta miljaardeja
        omaan ja perheensä firmoihin ,
        veronmaksajien, eläkeläisten ja työttömien köyhien kustannuksella,
        kuten nyky vallassa olevat puolueet näyttää tekevän, varsinki yksi niistä,


      • ei.narrattava
        PERSUT-O-TULEVAISUUTEMME kirjoitti:

        pelottaako sinua, hah,



        perussuomalaiset on ainoa rehellinen suomalaisten puolue,
        joka ensisijaisesti huolehtii suomen turvallisuudesta,
        itsemääräämisoikeudesta, suomen eduista EU politiikassa,

        eikä ohjaile valtion omaisuutta miljaardeja
        omaan ja perheensä firmoihin ,
        veronmaksajien, eläkeläisten ja työttömien köyhien kustannuksella,
        kuten nyky vallassa olevat puolueet näyttää tekevän, varsinki yksi niistä,

        eihän se edes ole hallituksessa, kuinka se voi mistään päättää ja mistään vastata, puhu nyt sellaisille joilla ei ole älyä senkään verataa kuin uskoisin sinulla olevan, Et kai itsekään usko kaikkea mistä puhut?

        Minua ei pelota kenenkään huutelut, ja tasaiselle sinusta ei varmaan ole.

        Mielipiteenäni vain, etten usko puheitasi nyt, enkä huomenna.


      • PERSUT_O_TULEVAISUUTEMME
        ei.narrattava kirjoitti:

        eihän se edes ole hallituksessa, kuinka se voi mistään päättää ja mistään vastata, puhu nyt sellaisille joilla ei ole älyä senkään verataa kuin uskoisin sinulla olevan, Et kai itsekään usko kaikkea mistä puhut?

        Minua ei pelota kenenkään huutelut, ja tasaiselle sinusta ei varmaan ole.

        Mielipiteenäni vain, etten usko puheitasi nyt, enkä huomenna.

        hah, tulet näkemään,,, tulet suuresti pettymään, usko vaan harhoihisi,,

        raamatussaki sanotaan : LOPULTA HYVYYS ja OIKUS VOITTAA,

        vaikka NYT vääryys on vallassa tekee röyhkeetä riistopolitiikkaa, kuten varmasti tiedät,


      • erittäin-hyvä-virsi
        PERSUT_O_TULEVAISUUTEMME kirjoitti:

        hah, tulet näkemään,,, tulet suuresti pettymään, usko vaan harhoihisi,,

        raamatussaki sanotaan : LOPULTA HYVYYS ja OIKUS VOITTAA,

        vaikka NYT vääryys on vallassa tekee röyhkeetä riistopolitiikkaa, kuten varmasti tiedät,

        tämä laulu on tarkotettu nyky riirtopolitiikan tekijöille,
        tämä vääryys on ollu liian pitkään vallassa,

        sille tehdään loppu perussuomalaisten voimin,

        https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo


      • elä.onnessasi
        erittäin-hyvä-virsi kirjoitti:

        tämä laulu on tarkotettu nyky riirtopolitiikan tekijöille,
        tämä vääryys on ollu liian pitkään vallassa,

        sille tehdään loppu perussuomalaisten voimin,

        https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

        On se hyvä että olet johonkin asiaan tyytyväinen! Toivottavasti tulet niin onnelliseksi ettei yksinäisyys ja kivut aja muiden ihmisten myötätuntoa kerjäämään.

        Virsistä viis, persut ei ikinä saa minua puolelleen, eikä laki velvoita kannattamaan hörhöjä.


    • bööööö

      Ei Suomen kansa ihan pölhöä sentään ole.
      Nämä kirjoitukset persujen ja Paavon mahdollisuuksista ovat vain provosointia, joilla on tarkoitus vain ärsyttää ihmisiä.

    • Maaton.matu

      Kahdeksankymppiset on ajettu pois ja iloittu tason noususta,. Näkyyhän se nousu juu tässäkin. Persuja ja matuja!
      Kas kun ei vielä ole valittu palstan suvakeita, eikä ole suositeltu joillekin, että majoittaisivat kotiinsa paperittomia.
      Odottakaa vaan. Pian se teille serveerataan, Sillä nämä tosipolitikoijat jäävät iloksenne.

    • Sitä.mieltä

      Orpo valitsee pääministerinä hallituskumppanit, sdp, vihreät ja rkp ainoana pienpuolueena.

      • EI_KÄY_SONON_MÄ

        höpön höpö, ei käy ei missään nimessä enään,
        Orpo riepu on meneisyyden politikko,
        petturi samoin kuin Sipilä,
        suomen kansa ei halua pettureita eikä riistäjiä enään ainuttakaan politiikkan päättäjiin,
        suomi kaipaa rehellisyyttä oikeudenmukaisuutta,
        riistopolitiikalle on pistettävä LOPPU !


    • keneisanaanssöis

      Kansan asiat ja toimeentulo kuntoon
      Kokemusta pitää olla ja kansan asialla ,muutakin kuin puheissa.Ei se kelpaa kauniinkaa Pxxxa syödäkseen. Jokseenkin turhat lupaukset ja visiot riittää ,politiikkaan on saanut jo pettyä niin nykypolitiikkojen leikkausten myötä kuin Perusuomalaisten sanan syömisen myötä kun viimekerran hallitukseen pääsivät .Niin suli Eu kriittisyydet kuin kansan asialla olemiset ja niin ei saa käydä toistamiseen .Nuo pelit on jo nähty,mitä ne on, perussuomalaisineen tai sinisineen joutapi politiseen roskakoriin

    • mehtäratijo

      Kokoomus on pitänyt käsissään vallan ohjaksia. Se on myös tulevaisuuden näkymä. Eivät demarit yllä samalle tasolle. Jos Paavo pannaan syrjään Keskustan kuvioista, se tietää alamäkeä ja alle 20 %:n kannatusta sekä tietä oppositioon. Vihreiden äänimäärä jää jonkin verran pienemmäksi.

      Perussuomalaisten saama äänimäärä jää johonkin 7 prosentin tienoille samoin kuin Vasemmistoliiton. Sinisten osuus eduskunnassa jäänee yhteen prosenttiin.

      Hallituspuolueita voisivat siten olla ainakin Kokoomus ja demarit. Hallitukseen tulisivat myös RKP ja kristilliset hyvin mukautuvina puolueina. Luultavasti tältä pohjalta jo saadaan enemmistöhallitus ja hajanainen oppositio.

    • vanhusten.avustaminen

      Kenen valtuutuksella täällä aletaan maahan jo hallitustakin muodostamaan.

      Haudan partaalla oleva ikäluokka jo muutenkin politiikassa liian innokkaana päällepäsmärinä koko maailman mittakaavassa. Täälläkin porukka innostuu hallitusta tekemään.

      Turhaa politikointia pitäisi välttää, voivat tuttavat vaalien jälkeen kysyä mitä sinä nyt tulitkaan sanoneeksi kun sitä sanoit ja julistit.

      Tämä palsta riitelee politiikasta, kun enemmän olis tarvetta maan vanhusväestön tilanteesta ääntä korotettava!
      Eikä se ääni täältä pitkälle kuulu! Oikeissa foorumeissa ja oikeilla asioilla kannattaa olla äänessä, ei muodostamassa hallitusta, kun ette kuitenkaan tule valituiksi.

      Itse en ole apua tarvitseva vanhus, kun tulen omin voimin toimeen, mutta avun tarvitsijoilta ollaan viemässä ne viimeisetkin tuet, avustajoien tunnit vähenevät, 10 minuuttia pappaa kohti aikaa avustajalla, ei siinä ajassa edes pyllyä pestä!

      • Näin.se.menee

        Tottakai vähenee kun ikärakenne vääristyy, ainoa keino on ropotit tai mamu hoitajana,
        Kokoomus muodostaa seuraavan hallituksen


      • älähänvaahtoa

        Vanhusten huoltoa koskevat asiat ovat nimenomaan sosiaalipolitiikkaa. Siinä mekastat, vaikka et tiedä sanan politiikka merkitystä. Jos et tänään tarvitse apua, huomenna voit olla halvaantunut , joten asia koskee sinuakin.


      • vanhusten.avustaminen
        älähänvaahtoa kirjoitti:

        Vanhusten huoltoa koskevat asiat ovat nimenomaan sosiaalipolitiikkaa. Siinä mekastat, vaikka et tiedä sanan politiikka merkitystä. Jos et tänään tarvitse apua, huomenna voit olla halvaantunut , joten asia koskee sinuakin.

        Politiikasta ynmmärrän ehkä enemmänkin kuin sinä uskot!
        En vain yhtään tykkää tällä palstalla puhutun tapaisesta politiikasta ja siihen en alennu mukaan. Politikointi tapahtukoon siellä missä päätöksiäkin tehdään ja asiantuntemuksellisemmalla tavalla kuin täällä.

        Tiedätkö sinä mitään kansalaisaloitteista Vanhusten hoidon parantamisen vauhdittamiseksi? Siihen on ollut mahdollisuus käydä kannatuksensa allekirjoitytamassa. Mutta, sinuahan kiinnostaakin persujen menestys enemmän kuin tuleva vanhuus ):

        Juuri siksi, kun en vielä tarvitse apua, olen valmis vaikka juoksemaan vanhusten avun parantamiseen tähtäävissä toimissa!!!!!

        Ehkä Sinä et apua koskaan tarvitse. Toivottavasti.

        En itse avustajana ainakaan kahta kertaa tulisi sinua auttamaan, olet kyllä aikamoinen puskakoira! Henkilö menisi vaihtoon!


      • ei.hallitus.vastuuta
        älähänvaahtoa kirjoitti:

        Vanhusten huoltoa koskevat asiat ovat nimenomaan sosiaalipolitiikkaa. Siinä mekastat, vaikka et tiedä sanan politiikka merkitystä. Jos et tänään tarvitse apua, huomenna voit olla halvaantunut , joten asia koskee sinuakin.

        Politiikka on aina politiikkaa, ja siihen kun kuuluu niin monta alalajia, että olisi hyvä kun persut eivät pääsisi hämmentämään asioita.
        Matutkin kun tarvitsevat sosiaalista apua, millä politiikalla persut sen hoitaisivat, nyt kun eivät hoida millään!


      • laillisuutta
        ei.hallitus.vastuuta kirjoitti:

        Politiikka on aina politiikkaa, ja siihen kun kuuluu niin monta alalajia, että olisi hyvä kun persut eivät pääsisi hämmentämään asioita.
        Matutkin kun tarvitsevat sosiaalista apua, millä politiikalla persut sen hoitaisivat, nyt kun eivät hoida millään!

        Matut saa kyllä täysimääräisesti sosiaaliapua ja kaikki palvelut ilmaiseksi, asuntojonoissakin menevät kantaväestön ohi. Politiikkaa olisi saada laittomasti maassa olevat pois ja pitää rajat kiinni laittomilta tulijoilta. Lain mukaan turvapaikkaa pitää anoa ensimmäisestä turvallisesta maasta, ei korkeimman sosiaaliturvan maasta.


      • ainut.kommenttini.tähän
        laillisuutta kirjoitti:

        Matut saa kyllä täysimääräisesti sosiaaliapua ja kaikki palvelut ilmaiseksi, asuntojonoissakin menevät kantaväestön ohi. Politiikkaa olisi saada laittomasti maassa olevat pois ja pitää rajat kiinni laittomilta tulijoilta. Lain mukaan turvapaikkaa pitää anoa ensimmäisestä turvallisesta maasta, ei korkeimman sosiaaliturvan maasta.

        Matuilla on samat oikeudet asuntoihin ja tukiin kuin kantaväestölläkin!

        Oletko koskaan saanut tietää, että maahanhuuttajat pitävät parempaa huolta omista vanhuksistansa kuin nyky suomalainen lapsi omista vanhemmistaan!

        Matut eivät laita vanhoja vanhainkotiin, hoitavat perheessä vanhatkin, mutta eihän kaikilla ole täällä vielä perheitä, kun maahanmuuttovastaisuus estää yhdistämästä perheitä!
        Kun meillä on varaa jättä hoitamatta omat vanhukset valtion varoilla, käytettäköön ne varat sitten vaikka maahanmuuttajiin, jos ei sitten riittäisi niin suuriin puoluetukiin, jotka ovat aivan Peestä!

        Huom! Meillä puretaan kerrostaloja kun ei niihin riitä asukkaita!
        Maahanmuuttajille on tilaa ja meillä varaakin, onneksi.


      • ihanko.totta
        ainut.kommenttini.tähän kirjoitti:

        Matuilla on samat oikeudet asuntoihin ja tukiin kuin kantaväestölläkin!

        Oletko koskaan saanut tietää, että maahanhuuttajat pitävät parempaa huolta omista vanhuksistansa kuin nyky suomalainen lapsi omista vanhemmistaan!

        Matut eivät laita vanhoja vanhainkotiin, hoitavat perheessä vanhatkin, mutta eihän kaikilla ole täällä vielä perheitä, kun maahanmuuttovastaisuus estää yhdistämästä perheitä!
        Kun meillä on varaa jättä hoitamatta omat vanhukset valtion varoilla, käytettäköön ne varat sitten vaikka maahanmuuttajiin, jos ei sitten riittäisi niin suuriin puoluetukiin, jotka ovat aivan Peestä!

        Huom! Meillä puretaan kerrostaloja kun ei niihin riitä asukkaita!
        Maahanmuuttajille on tilaa ja meillä varaakin, onneksi.

        Miksi ne sitten jätti vanhuksensa sodan keskelle oman onnensa nojaan ja pakeni tänne ? Oletko sinä itse hoitanut vanhempasi kotona ? Minulle se ei ollut mahdollista senkään takia, kun piti käydä töissä maksaakseni asunnon ja perheen elämisen itse.


      • Puhu.sinä.politiikkaa
        laillisuutta kirjoitti:

        Matut saa kyllä täysimääräisesti sosiaaliapua ja kaikki palvelut ilmaiseksi, asuntojonoissakin menevät kantaväestön ohi. Politiikkaa olisi saada laittomasti maassa olevat pois ja pitää rajat kiinni laittomilta tulijoilta. Lain mukaan turvapaikkaa pitää anoa ensimmäisestä turvallisesta maasta, ei korkeimman sosiaaliturvan maasta.

        No sittenhän poliittisia päätöksiä on tehty ihan oikeudenmukaisesti. Matuilla ei ollut kuin kassillinen omaisuutta, kun tulivat rajan yli. Oikein on, että heistä huolehditaan. Heillä ei ole ollut mahdollisuutta ansaita elantoaan ja asuntoaan Suomessa, nyt yhteiskuntamme tarjoaa sen heille.
        Suomessa on rauhantahtoinen politiikka, poliisi ei usuta koiraa kimppuun, poliisi ei osoita aseella vierasmaalaisia äitejä ja lapsia. Matuja ei asuteta hylätyissä rautatievaunuissa.
        Me emme tahraa mainettamme ulkomailla eriarvoistamalla ihmisiä rodun ja uskonnon mukaan.

        Suomen poliittiset puolueet ovat yhtä mieltä siitä, että jokaisella tänne tulleella on ihmisarvo.
        VAI OLETKO ERI M IELTÄ?


      • Maalta.neuvot.hukkuvalle
        ihanko.totta kirjoitti:

        Miksi ne sitten jätti vanhuksensa sodan keskelle oman onnensa nojaan ja pakeni tänne ? Oletko sinä itse hoitanut vanhempasi kotona ? Minulle se ei ollut mahdollista senkään takia, kun piti käydä töissä maksaakseni asunnon ja perheen elämisen itse.

        Oletko seurannut ykkösen dokumenttia pakolaisten kulkureiteistä, ongelmista ja epätoivosta?
        Siihenkö olisit halunnut vielä vanhuksetkin mukaan?
        Aika ymmärtämätöntä kuvitella, että pakolaisuus on kesälomamatkaan verrattavissa oleva seikkailu, jolle pitää ottaa koko suku mukaan hauskaa pitämään.
        Ei mikään ihme, että matkaan on lähtenyt nuoria ja terveistä miehiä, joillakin nuoret ja terveet vaimot mukanaan. Lapsia kantaen ja raskaana tarpomassa 10 maan läpi ja perillä huomata, ettei turvapaikkaa tule.
        Kun maan valtaapitävät ovat tappaneet puolet suvustasi, esim. kuten yksikin pakolainen kertoi itkuaan pidätellen - 7 serkkua ammuttiin samana päivänä - niin miksi ei pakenenminen olisi ensimmäinen vaihtoehto!
        Raakaa toimintaa, että heitä palautetaan takaisin tapettaviksi maahanmuttoviraston ja poliisin toimesta, sillä verukkeella, että tässä osassa kotimaata on rauhallista. Millä ihminen tulee toimeen kaukana omasta kotipaikkakunnastaan, joka on sotatantereena ja tuhottu? Tällaiseen kurjuuteen haluaisit myös vanhuksetkin.


    • Loikkarit

      Onko Rinne vaihtanut Kokoomukseen? Aikoihin on eletty.

    • persut-paras-

      Mitä tuota turhia kyselee,
      ilmanmuuta perussuomalaiset valtaan,
      koska persut on ainoa oikea suomalaisten puolue,
      kaikki muut ovat pettäneet o m a n kansansa,
      joitten etua heidän o l i s i pitäny ajaa,
      ja huolehtia suomen hyvinvoinnista,
      eikä kurjistaa oman kansan toimeentuloa,

      • vaalikarja_sanoo_bää

        Kerro yksi persujen vaalilupaus jota persut ei ole pettäneet;)


      • noinhan.siinä.kävi

        Kuinka sellainen puolue, joka ei ole edes pystynyt hoitamaan omaa tonttiaan ja on siksi
        hajonnut, pystyisi hoitamaan koko valtakunnan etuja? Siinä uskottavuus on kärsinyt.
        Kyllähän monessa maassa on kansallisiin arvoihin keskittyneitä puolueita, mutta ei niille noin ole käynyt.


      • tulet-näkemään-
        vaalikarja_sanoo_bää kirjoitti:

        Kerro yksi persujen vaalilupaus jota persut ei ole pettäneet;)

        halooo,
        kuten tiedät ja olettaisi että myös muistat,
        siniset ON entinen persupuolue, soini ja kumppanit ovat suomen pahimpia pettureita,
        joten ne petti kaikki omat äänestäjänsä,

        oikea perussuomalaiset ei vielä ole ollu hallituksessa,
        mutta seuraavien vaalinen jälkeen menevät hallitukseen suurinpana puolueena,


      • hyiolkoon
        tulet-näkemään- kirjoitti:

        halooo,
        kuten tiedät ja olettaisi että myös muistat,
        siniset ON entinen persupuolue, soini ja kumppanit ovat suomen pahimpia pettureita,
        joten ne petti kaikki omat äänestäjänsä,

        oikea perussuomalaiset ei vielä ole ollu hallituksessa,
        mutta seuraavien vaalinen jälkeen menevät hallitukseen suurinpana puolueena,

        Soini fiksuna miehenäilmeisesti ei halunnut olla samassa joukossa jossa alkoi jo olla enemmän maahanmuuttajia vastustavia ihme jengiläisiä ja "toreilla" maahanmuuttajia ja pakolaisia valvovaa päättöntä politiikkaa jakelevaa joukkiota. Hki. Rautatieaseman edusta leireineen, siinä hyvä esimerkki toiminnasta joka oli alle kaiken oikeusvaltiotoiminnan. Siellähän ne persujen kannattajat maatamme puolustivat olemalla itse osa häiriköintiä ja epäsosiaalisuutta joka pitäisi lailla kieltää. Teltta torille ja ihmisjahtiin!
        '
        Toivon mukaan kansa on niin viisasta ettei väärä puolue pääse valtaan, silloin meillä on vaara sotkea välimme muihin valtioihin ja kansoihin.


      • ota-selvää-kehu-vast-sit
        hyiolkoon kirjoitti:

        Soini fiksuna miehenäilmeisesti ei halunnut olla samassa joukossa jossa alkoi jo olla enemmän maahanmuuttajia vastustavia ihme jengiläisiä ja "toreilla" maahanmuuttajia ja pakolaisia valvovaa päättöntä politiikkaa jakelevaa joukkiota. Hki. Rautatieaseman edusta leireineen, siinä hyvä esimerkki toiminnasta joka oli alle kaiken oikeusvaltiotoiminnan. Siellähän ne persujen kannattajat maatamme puolustivat olemalla itse osa häiriköintiä ja epäsosiaalisuutta joka pitäisi lailla kieltää. Teltta torille ja ihmisjahtiin!
        '
        Toivon mukaan kansa on niin viisasta ettei väärä puolue pääse valtaan, silloin meillä on vaara sotkea välimme muihin valtioihin ja kansoihin.

        hah hah,
        etkö muka tiedä,
        Soinille kelpasi kaikki ohjelmat mitä Halla-Aho oli laatinu,
        Soini ratsasti todellisuudessa Halla-Ahon aivoilla,
        että semmon fiksu Soini oli,
        ÄLÄKÄ yhtää sitä enää puolustele ,

        SONI OLI PETTURI, todellisuudessa se ajatteli loikata kokoomuksen kelkkaan,
        mutt ei vielä ehtiny,


      • keksi-parempi-juttu
        hyiolkoon kirjoitti:

        Soini fiksuna miehenäilmeisesti ei halunnut olla samassa joukossa jossa alkoi jo olla enemmän maahanmuuttajia vastustavia ihme jengiläisiä ja "toreilla" maahanmuuttajia ja pakolaisia valvovaa päättöntä politiikkaa jakelevaa joukkiota. Hki. Rautatieaseman edusta leireineen, siinä hyvä esimerkki toiminnasta joka oli alle kaiken oikeusvaltiotoiminnan. Siellähän ne persujen kannattajat maatamme puolustivat olemalla itse osa häiriköintiä ja epäsosiaalisuutta joka pitäisi lailla kieltää. Teltta torille ja ihmisjahtiin!
        '
        Toivon mukaan kansa on niin viisasta ettei väärä puolue pääse valtaan, silloin meillä on vaara sotkea välimme muihin valtioihin ja kansoihin.

        ÄLÄKÄ VALEHTELE ENÄÄ,

        perussuomalaiset ON ainoa oikea suomalaisten puolue,
        huomaa AINOA OIKEA ,


    • saivartelu

      Onko osamattomuus sama kuin osaamattomuus, häh?

    • Pelleporukkapuoliksi

      Toivottavasti seuraavissa vaaleissa kaikki puolueet pannaan pannaan (hah). Sen jälkeen ruvettaisiin etsimään viisaita, järkeviä ja fiksuja ihmisiä, jotka haluavat hoitaa asioita ja tehdä niille oikeasti jotain ilman minkään laista poliittista potaskan jauhantaa.

      Itse en äänestä ennen kuin tulee sellainen ehdokas, joka lupaa panna kansanedustajien määrän puoliksi. Niitä pellejä on siellä liikaa tärväämässä yhteisiä verovarojamme.

    • HyppäänLaivastanne

      Persujen maine paranee!
      Suomi24 70 palstalla on poliittinen ryhmä jakamassa OIKEAA TIETOA ko. puolueesta.

      Huomioikaa nyt hyvät eläkeläiset ja vanheneva kansa: Persut on ainoa oikea puolue hoitamaan SUOMI nimisen valtion asioita!

      Kun Persut ovat vallassa;
      Eläkkeet nousevat, veroprosentti laskee tai verot poistetaan koko kansalta, Maahanmuuttajat lastataan lentokoneeseen ja rahdataan jonnekin aavikolle,
      Homoille turvataan avioliittoikeudet ja ne saavat erikoiskohtelun,
      Sairaanhoito ja lääkkeet maksuttomiksi,
      Ruotsinkieli pois kouluopetuksesta,
      Muun maalaiset eivät saa omistaa mitään,
      jne. loputonta listaa joka selviää tämänkin palstan puoluepolitiikasta!
      Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, kunhan nyt selvittävät mistä rahat, mutta eivät mitään virheitä tunnusta, muut sekoilevat, ei persut.

      Mitä me vanhat huolehdimme.
      Eihän vanhuksista tarvitse pitää huolta, sehän on vain SOSIAALIPOLITIIKKAA, miksi siitä nyt pitäis olla huolissaan!

      Että Rinta PystyynKun70 porukanPolitikoijatTietävätJaTurvaavatTulevaisuutemme!

      • Älä.kuvittele

        Persut ei kapinetti kelpoinen, ei ikinä nouse valtapuolueeksi koska suomessa ei ole niin paljon natsirasisteja, talous nousee ja maahanmuutto on hallinnassa se syö ääri natioalististen kannatusta.


      • hypätään
        Älä.kuvittele kirjoitti:

        Persut ei kapinetti kelpoinen, ei ikinä nouse valtapuolueeksi koska suomessa ei ole niin paljon natsirasisteja, talous nousee ja maahanmuutto on hallinnassa se syö ääri natioalististen kannatusta.

        Viesti johon vastasit oli osoitus mihin pyrkivät tämänkin ketjun Persujen kannattajat!
        Heille PERSUT on ainoa oikea ja yrittävät käännyttää 70 palstalaiset.

        Viestissähän toistettiin vain Persujen kannattajien esiin nostamia asioita juuri tässä ketjussa. "Hyppään Laivastanne" halusi todella provosoida koko tämän ketjun persuja! Persuthan jatkaa Soinin perustaman puolueen politiikkaa ja täällä Soinistakin on tullut VihattuMies.
        Mistähän ne persujen kannattajat ennen vaaleja äänestivät? Persujen olemassaolevasta puolueohjelmasta, vai Soinin puoluetta joka silloin edusti heille ainoaa oikeaa, nyt Soinista onkin tullut petturi, vaikka on luonut koko persujen puolueen ohjelman! Kovin on sivustyneiden äänestäjien tavoille outoa tuo täällä vaahtoaminen.

        Ikinä en äänestä Persuja. En ole äänestänyt, enkä kohota heidän prosenttiaan millään tavalla.
        Ehdottomasti äänestän juuri heitä vastaan!
        Siksi kai on paras hypätä tasajalkaa persuja vastaan!
        Ei ikinä Perussuomalaisia valtaan, toivottavasti:


    • että.niin.siinä.käy

      Perussuomalaisten kannatus hupeni puolueen jakaantuessa. Luottamuksen löytäminen on nyt hankalaa. Äänestäjiä siirtyy takaisin muiden puolueiden riveihin.
      Jos puolueelle on tiedossa jo etukäteen asema oppositiossa, äänestäjä ei pidä sitä etujensa ajajana.

    • W.Leiriniekka

      Tänään kiirastorstaina 29.3.18 uutiset kertovat tässä maaliskuussa tehdystä mielipidekyselystä, jossa oli mukana 2.675 haastateltavaa. Esim. sinisten kannatukseksi saatiin 1,5 prosenttia eli aika lailla harva haastateltava oli tunnustaunut "siniseksi". Kun kantaansa ilmoittamattomat otetaan huomioon, niin olisiko sinisten kannattajia löytynyt gallupissa ehkä runsaat parikymmentä kansalaista. Sellaisen nuppilukumäärän perusteella tuskin kannattaa rakennella ertyisempiä arvioita. Mukana kuviossa on edelleen se, että kenties monetkin sinisten kannattajat pitävät näkemyksensä omana tietonaan ja jos heitä "piilosinisiä" olisi runsaat parikymmentä henkilöä, niin sinisten kannatushan olisi heidät mukaan lukien suorastaan tuplaantunut kolmen prosentin tasolle. Olisiko sitä luonnedittu mediassa räjähdysmäiseksi kannatuksen kohoamiseksi? Savolaiset taitaisivat tuumailla: "Suattaapi olla niinnii tai sitten toisinnii".

      Ainakin aikaisempina aikoina mielipidemittauksissa perussuomalaisten kannattajat niin ikään jättivät kertomatta poliittisen kantansa. Miten lienee tilanne nykyisin? Joka tapauksessa puolueen suosio niistä vuosien 2011 ja 2015 vaalien tulosten mukaisesta tilanteesta on suunnilleen puolittunut kannatuksen osalta mielipidemittausten perusteella todettuna. Vaikka niin Orpo kuin ilmeisesti Sipiläkin ovat luokitelleet Perussuomalaiset puolueena hallituskelvottomaksi, niin mikä mahtanee olla suhtautuminen nykyisin tämän v:n 2018 Pääsiäisen aikaan ja mikä tilanne sitten ensi eduskuntavaalien jälkeen tulivatpa ne vaalit ennenaikaisesti tai sitten varsinaisena aikanaan ensi vuoden huhtikuussa?

      Kun sinä Ruuneman tuumailet valtaan tulevan puolueen nimeä ensi vaalien jälkeen, niin tällä hetkellä runsaan vuoden verran ennen vaaleja se on arvuuttelua ja sen vuoksi erityisen mielenkiintoista. Sen verran tekee mieli esittää povausta, että tuskinpa Keskusta pystyy pitämään eduskunnan suurimman puolueen asemaansa eli puolue menettänee pääministeripuoueen statuksensa. Voipi siinä tietysti käydä "toisinniin". Sitten sekin inhorealistinen sauma on mahdollista, että Keskusta joutuu kokemaan suorastaan romahdusmaisen vaalitappion. Toisaalta, jos "maakunta-sote" menee läpi eduskunnassa ja alkaa aikanaan toteutua, niin silloin Keskusta voi puolueena pystyä hyväänkin menestykseen monissa vaalipiireissa ja ainakin monissa maakunnissa. Todennäköiseltä vaikuttaa , että Keskustan kannatuksessa tulee ilmenemään melkoisia vaihteluita eri alueilla. Esim. Helsingissä puolue saattaa jäädä kokonaan ilman eduskuntapaikkaa. Ja monissa muissa vaalipiireissä menestys voi muodostua aivan hyväksi.

    • PERSUT-JOHTOON-

      KU alotuksentekijä kysyy nii vastaus :

      Perussuomalaiset valtaan ja HUHTASAARI vetämään puoluetta,
      Halla-Ahon AIVOT puolueen selkäranka,

    • hyryukko

      Mistä luulette, että vähempivaraisten, eläkeläistenkin aseman huonontuminen johtuu ?
      Kokoomuksesta tietenkin.
      Kokoomus on pääoman omistajien puolue, ei se tietenkään aja tavallisen kansalaisen etuja.
      Jos kokoomus saisi yksinään päättää, että esimerkiksi tuet lopetettaisiiin kokonaan.
      Köyhän tai pienituloisen ei tietenkään kannata äänestää kokoomusta.

      Sattuu olemaan niin, että eduskunnan istuntoja televiosta katsoneena aktiivisin vähävaraisten, vammaisten, syrjäytyneiden ja pienituloisten asemasta kysyvä ja kommentoiva on Li Andersson, vasemmistoliiton "nokkanainen".
      Hän on aina perillä asioista laidasta laitaan, myös suuremmista kokonaisuuksista, talousasioista ym.

      En ole vasemmiston(kaan) kannattaja, mutta olen kiinnittänyt huomiota Li Anderssonin laajaan tietämykseen ja ymmärrykseen. Hän on yhteiskunnallisesti ajatteleva ja valistunut ihminen myös,
      joka avaa suunsa eduskunnassa.

      Demari näyttää ihan lätsähtäneiltä ajamaan kansalaisten asioita.

      Muutenhan on ihan selvää, että vuoronperään osasta opposiota tulee hallituspuoleita ja osa hallituspuoleista joutuu oppositioon.

      Hallituksessa olo on valtion kaikkien asioitten hoitamista, valtiontalous tärkeimpänä.

      Huhtasaarista ja kumppaneista ei siihen ikimaailmassa ole.
      He pyörii omissa pienissä ankkalammikoissaan yhden asian ihmisinä
      eli pakolaisvastaisuudella.

      • lopeta-valehtelu

        hyryukko : höpön höpö,
        vai että yhden asian puolue, hah hhah haa ÄLÄ viitti keksiä omiasi,
        persut on erittäin laajakatseisia suomalaisten asialla,


    • W.Leiriniekka

      Vaalipäivämäärään ja ennakkoäänestyksenkin alkamiseen on vielä aikaa ja paljon kerkiää tapahtumaan. Ajatellaanpa Britannian Skripal-myrkytystä, mikä ilmaantui yllättäen uutisiin ja alkoi saman tien vaikuttaa jopa kansainvälisiin suhteisiin. Meillä Somessa tapaus näkyy jopa sosialidemokraattisen puolueen sisällä, kun Erkki Tuomioja kritisoi Sipilän hallitusta ja myös presidentti Niinistöä kovin hätäisestä toiminnasta ja kysy, jotta onko päätöksentekijöillä jotain semmoista tietoa asista, mikä tieto antaisi pitävät perusteet jyrkkään kannanottoon EU-rintamassa ja Venäjää vastaan? SDP:n puheenjohtaja puolestaan myötäilee Sipilän hallituksen ja presidentti Niinistön kantaa. Entä sitten, jos paljastuukin, että Iso-Britannian oma salainen alvelu tai USA:n CIA onkin myrkytystapauksen takana ja Venäjä olisi vain lavastettu syylliseksi? Suomen vallanpitäjät eivät näytä varautuneen laisinkaan tämmöisen mahdollisuuden varalle. Jos tapausten kulku menisi niin päin, että Venäjä ei olekaan syyllinen myrkytysjupakassa, niin miten siihen suhtautuisivat suomalaiset äänestäjt vaaliuurnien äärellä? Mieleen juohtuu, mitenkä USA Iso-Britannian tukemana hyökkäsi Irakiin George W. Bushin hallinnon aikana. Perusteet eivät sitten olleetkaan totta. Maailma on katala. Ovatko meidän vallanpitäjämme lapsellisen sinisilmäisiä?

    • Maltti.on.aina.valtti

      Kysyt ovatko vallanpitäjämme sinisilmäisiä.
      Voivat olla, jos eivät ota tarpeeksi laajalti selvää asioista.
      Joku voi olla vakaasti väärässä ja puhua puut heinää tietämättä sitä itsekään.
      Poliitikon pitää olla kuulolla koko ajan. Poliitikon pitää seurata kaikkien muidenkin puolueiden kannanottoja ja etsiä vastauksia kysymyksiin.

      Tämä myrkytystapaus on vielä meneillään. Loppua ei tunneta, on vain seurattava tarkasti, mitä jatkossa kuullaan ja nähdään.
      Ei pidä lyödä lukkoon varmaa lopputulosta, ennen kuin kaikki tiedot ovat hallussa.
      Väärät johtopäätökset voivat aiheuttaa katastrofin.

      Sen vuoksi tämä persujen ihannointi on suorastaan vaarallista, koska kannattajat ovat niin puolueen lumoissa, että mikään järkipuhe tai toisinajattelu ei mene aivokuoren sisäpuolelle.
      Kaikilla puolueilla on omat tavoitteensa, mutta niitä ei saa ajaa polkemalla toisia. Siinä ei hyvää lopputulosta saada.

      Pahin maailmassa on sinisilmäinen, ja yksisilmäinen poliitikko, jolla on vaikutusvaltaa.
      Niitä on. Yksi johtaa maailman suurinta länsimaata.

    • Luulisin.käyvän

      Sinisten kannatuksen pienuus johtuu kun on uusipuolue, Soinin persuilta vei monta vaalikautta ennenkuin alkoi tulosta näkyä, jos siniset saa vaaleissa 3-4 % se on hyvä, uusi rasistunut persu ei 8-9 % kannatusta enempää saa jollei tule uutta matu vyöryä.

      • turha-kehua-

        Soinilla tulee olemaan tosi vaikeeta,
        Soinilta ku puuttuu nyt Halla-Ahon aivot ,
        ilman Halla-Ahon viisautta Soini ei olisi yhtikäs mitään, EI YHTIKÄS MITÄÄN,
        Soini otti kunnian itselleen, hah,
        vaikka kunnia kuuluisi täysin Halla-Aholle,
        Soini on surkimus heikko ja petturi, kuten muuttki siniset,
        sinisillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia nuosta 1 % kannatuksesta mihinkään,
        pettureita ovat kukaan ei enää niihin luota, siniset on eläkeläisten ja köyhien riistäjä, kuten kokoomus, se tuli nyt nähtyä ja todettua,


      • En.persu
        turha-kehua- kirjoitti:

        Soinilla tulee olemaan tosi vaikeeta,
        Soinilta ku puuttuu nyt Halla-Ahon aivot ,
        ilman Halla-Ahon viisautta Soini ei olisi yhtikäs mitään, EI YHTIKÄS MITÄÄN,
        Soini otti kunnian itselleen, hah,
        vaikka kunnia kuuluisi täysin Halla-Aholle,
        Soini on surkimus heikko ja petturi, kuten muuttki siniset,
        sinisillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia nuosta 1 % kannatuksesta mihinkään,
        pettureita ovat kukaan ei enää niihin luota, siniset on eläkeläisten ja köyhien riistäjä, kuten kokoomus, se tuli nyt nähtyä ja todettua,

        En kehu sinisiä enkä tule äänestämään mutta heitä äänestäisin ennenkuin persuja, en hyväksy persuja jonka johto on tuomittu rasistisista kannanotoista, puolue koostuu natsimielisistä suomi ensin ja suomi sisun jäsenistä, kuka moraalisesti käyttäytyvä voi äänestää persuja ei kukaan puolue olisi lailla kielettevä ja jäsenet uudelleen koulutukseen oppimaan käytöstapoja.


      • Totean.vain

        " Halla-ahon viisaus "
        En ole äijältä kuullu muuta kannanotto kuin maahanmuutto kielteisyys, Soini yritti ajaa pienen asiaa muumuassa, persuihin jäi vähemmän viisaat kun viisaammat teki pesäeron ja siirtyivät hallitukseen, Halla-ahoa ei kelpuutettu arvomaailman takia.


      • älä-valehtele-lopeta-jo
        Totean.vain kirjoitti:

        " Halla-ahon viisaus "
        En ole äijältä kuullu muuta kannanotto kuin maahanmuutto kielteisyys, Soini yritti ajaa pienen asiaa muumuassa, persuihin jäi vähemmän viisaat kun viisaammat teki pesäeron ja siirtyivät hallitukseen, Halla-ahoa ei kelpuutettu arvomaailman takia.

        ÄLÄ VALEHTELE,
        tahallasi sanot " väärää todistusta lähimmäisestäsi, "
        valheesi on synti suuri, pyydä anteeksi,
        synti on aina kuolemaksi, ellet pyydä anteeksi,

        kuuntelisit oikeesti mitä Halla-Aho sanoo,
        mutta ethän sinä edes kuuntele
        osaat silti mollata ja valehdella hah hah haaa,
        olet typerä ja tyhmä

        senki varmaan kiellät että Soini ratsasti Halla-Ahon aivoilla,
        otti kunnian itselleen, hah,

        t i e do k s i sinulle,,
        hallitus ohjelma oli Halla-Ahon käsialaa,
        se kelpasi Soinille ja muillekki sinisille, hah,
        vieläkö kehut Soinia,
        siniset on paskasakkia, kuten tiedät,


      • Bentti
        Totean.vain kirjoitti:

        " Halla-ahon viisaus "
        En ole äijältä kuullu muuta kannanotto kuin maahanmuutto kielteisyys, Soini yritti ajaa pienen asiaa muumuassa, persuihin jäi vähemmän viisaat kun viisaammat teki pesäeron ja siirtyivät hallitukseen, Halla-ahoa ei kelpuutettu arvomaailman takia.

        "Totean vain" nimimerkille: Oikeassa olet !
        Joillakin on järkeäkin täällä persujen suhteen.
        Aloittajan aihe ei ole huono, mutta älykästä keskustelua ei voi paljon syntyä,
        kun palstan persufanit ei kykene analysoimaan poliittista kenttää ja politiikkoja yhtään.


      • Tiedä.se

        Halla-aho on rasisti natsi, jos puolustat häntä niin kuullut samaan kastiin.


    • En.moiti.Sipilää

      Jätetään rääpäle puolueet oman onnensa nojaan.
      Omakohtainen arvelu kokoomuksen johdolla mennään, Sipilän kaudella olemme päässeet lamasta kiitos Orpon, kokoomuksella on taloustaitoa enemmän kuin muilla yhteensä, siihen lisätään vähän vasemmistoa.

      • törkeää-riistopolitiikka

        "En.moiti.Sipilää"



        HALOOO, suomen talous on noussu,

        MUTTA KENEN KUSTANUKSELLA ?????

        EI Sipilä EIKÄ ORPON politiikan seurauksena,
        vaan pelkästään RIISTOPOLITIIKAN seurauksena,
        UHRINA suomen köyhät, tavallinen työteliäs kansanosa,
        sekä sairaat TYÖ-ELÄKELÄISET näiltä kaikilta on riistetty ostovoimaa, elämä kurjistettu ,

        Suomen talous on kohennettu p e l k ä s t ä ä n työttömien, köyhien, ja eläkeläisten kustannuksella,
        MUTTA
        samaan aikaan SIPILÄ ja ORPO ovat ohjailleet satoja tuhansia mijoonia eurojen helpotuksia verojen muodossa pelkästään s u u r i t u l o i s i l l e ?? !!!!

        kuinka kehtaat kehua Sipilä hallituksen tekemää riistopolitiikkaa, kun kaikki hyöty on viety jo entuudestaan köyhiltä suomen kansalaisilta,

        HÄPEÄ jos osaat,


      • Mitä.vielä
        törkeää-riistopolitiikka kirjoitti:

        "En.moiti.Sipilää"



        HALOOO, suomen talous on noussu,

        MUTTA KENEN KUSTANUKSELLA ?????

        EI Sipilä EIKÄ ORPON politiikan seurauksena,
        vaan pelkästään RIISTOPOLITIIKAN seurauksena,
        UHRINA suomen köyhät, tavallinen työteliäs kansanosa,
        sekä sairaat TYÖ-ELÄKELÄISET näiltä kaikilta on riistetty ostovoimaa, elämä kurjistettu ,

        Suomen talous on kohennettu p e l k ä s t ä ä n työttömien, köyhien, ja eläkeläisten kustannuksella,
        MUTTA
        samaan aikaan SIPILÄ ja ORPO ovat ohjailleet satoja tuhansia mijoonia eurojen helpotuksia verojen muodossa pelkästään s u u r i t u l o i s i l l e ?? !!!!

        kuinka kehtaat kehua Sipilä hallituksen tekemää riistopolitiikkaa, kun kaikki hyöty on viety jo entuudestaan köyhiltä suomen kansalaisilta,

        HÄPEÄ jos osaat,

        Minkälainen hallitus olisi pitänyt olla häh, kun vaihtoehtoja ei ole ja kansa äänestää kenet haluaa.
        Esität typeriä väittämiä omien näkemysten nojalla.
        Seuraava hallitus toimii jotakuin nykyisen kaltaisesti riippuen kulloisesta tilanteesta.


      • LUE_EDES_LEHTIÄ
        Mitä.vielä kirjoitti:

        Minkälainen hallitus olisi pitänyt olla häh, kun vaihtoehtoja ei ole ja kansa äänestää kenet haluaa.
        Esität typeriä väittämiä omien näkemysten nojalla.
        Seuraava hallitus toimii jotakuin nykyisen kaltaisesti riippuen kulloisesta tilanteesta.

        höpön höpö
        hyvin tiedät julkisuudessa on ollu paljon porua eläkeläisten, työttömien ja köyhien riistosta,
        vai oletko todella noin sokee,
        etkö seuraa julkista sanaa,
        uutisia ajankohtailäjetyksiä,

        Sipilän ja Orpon hallitus ON riistopolitiikka tekevä hallitus,
        riistää suomen köyhiltä, sairailta eläkeläisiltä,
        vaikka tämä ryhmä on tehneet työtä 40-50 vuotta ja veroja maksaneet rehellisesti,
        vastoin kuin SIPILÄ ITSE, joka on vieny ulkomaille suomesta miljoonia piiloon jossaki ihmeen kirjeessä muka laillisesti, kuten muutki suomen suurimmat huijarit,

        ovat ohjailee satojatuhansia mijoonia verohelpotuksen muodossa vain jo rikkaitten taskuun

        kehtaavat kyniä köyhiltä eikö Sipilällä ja Orpolla ole omaatuntoa ollenkaan,
        saisivat hävetä,
        varsinki työteliäitten vanhusten elämän ja huolenpidon vaikeuttamisesta,


      • Mielipiteeni
        LUE_EDES_LEHTIÄ kirjoitti:

        höpön höpö
        hyvin tiedät julkisuudessa on ollu paljon porua eläkeläisten, työttömien ja köyhien riistosta,
        vai oletko todella noin sokee,
        etkö seuraa julkista sanaa,
        uutisia ajankohtailäjetyksiä,

        Sipilän ja Orpon hallitus ON riistopolitiikka tekevä hallitus,
        riistää suomen köyhiltä, sairailta eläkeläisiltä,
        vaikka tämä ryhmä on tehneet työtä 40-50 vuotta ja veroja maksaneet rehellisesti,
        vastoin kuin SIPILÄ ITSE, joka on vieny ulkomaille suomesta miljoonia piiloon jossaki ihmeen kirjeessä muka laillisesti, kuten muutki suomen suurimmat huijarit,

        ovat ohjailee satojatuhansia mijoonia verohelpotuksen muodossa vain jo rikkaitten taskuun

        kehtaavat kyniä köyhiltä eikö Sipilällä ja Orpolla ole omaatuntoa ollenkaan,
        saisivat hävetä,
        varsinki työteliäitten vanhusten elämän ja huolenpidon vaikeuttamisesta,

        Juu syyttele vaan ilman parempaa tietoa, seuraan politiikkaa ajankuluksi en uhoamalla.
        Mitään riistoa ei ole tapahtunut, hallituskauden alussa tehtiin leikkauksia jotta vienti lähtisi toimimaan ja se lähti toimimaan, toivottovasti tätä jatkuu vielä hyvin monta vuotta koska kansantalous ei korjaannu ihan heti.
        Toivottovasti kokoomukselainen talouspolitiikka voi toimi enkä syyttelisi Sipilää, huonossa tilanteessa olisi pitänyt Sipilän leikkaukset tehdä koko laajuudessa mutta onneksi ei koska vältyimme pahimmalta.
        Ihmetyttää tuo ääliömäinen syyttely vielä valetta käyttäen, epäkohtiakin aina löytyy suomessakin.


    • kevätpurosuli

      Ja kaikki ovat oikeassa ?

      • 😂!


    • Bentti

      Teitä on höynäytetty: Ei vienti leikkauksilla lähde toimimaan.
      Miettikää: Miten se vaikuttaisi vientiin, että leikataan köyhiltä rahoja ja valtion työssäkäyvien kesälomarahoja ? Ei mitenkään !

      Vienti kasvaa sillä, että ulkomaalaiset ostavat suomalaisia tuotteita, paperista ja sellusta alkaen.

      • Aattelin

        Tiedätkö mitä kilpailukyky tarkoittaa.


    • Bentti

      Köyhien rahojenleikkaukset ei lisää kilpailukykyä.
      Suomaisista tuotteista ei ole ollut kysyntää, koska suomalaiset ei osaa m y y d ä tavaraa/tuotteita, siksi vienti ei vedä.

      Ei köyhillä asian kanssa ole tekemistä. Perustelut että kilpailukykyä saadaan leikkaamalla köyhiltä
      on tyhmien huijaamista. Valtionvarainministerin taktiikka. Pitää pölhönä kansaa.
      Ja se sama kansa ihailee häntä ja pääministeriä.

      • Senkin.tollo

        Jos tavaran ja työnhinta on korkea kilpailijoihin verrattuna niin silloin vienti ei vedä, jos halutaan korjata tilanne on leikattava hintoja että muita kuluja.
        Tämän pitäisi ymmärtää tyhmän persunkin, tai en tiedä heidän järenjuoksuaan, matuista jaksavat huolehtia pääää hä hä häää.


      • riistolle-loppu

        Bentti ;

        Kaiken huipuksi
        tavalliselta kansalta kun leikataan ostovoima, se merkitsee konkurrsia monelle yritykselle suomessa,
        koska kansalaisilla ei ole varaa ostella edes tarvitemiaan tavaroita talouteensa,

        kovin on lyhytnäköistä Sipilän ja Orpon ITSEKÄS RIISTO- politiikka
        suuressa tyhmyydessään, köyhiltä on sumeilematta riistetty ostovoima, juuri siltä kansnasan osalta joka KULUTTAA eniten yhteiskunnassamme, huh,
        Sipilä ja Orpo ei tajua sitäkää ettei he rikkaat kuluta eikä ostele suomessa tavaroita samoin kuin köyhän kansanosan on pakko,
        pysyäkseen jotenki hengissä ja tarpeeseen kuluttavat,



        ittelleen Sipilä ja Orpo ovat kyllä älynneet ohjailla satoja mijoonia omiin firmoihinsa
        ja oimaan taskuunsa verojen helpotusten muodossa,
        palkkojaki ovat kyllä ittelleen ostaneet tuhansia euroja,
        tämänhetkinen riistopolitiikka suomessa on menny huippuunsa röyhkeydessään,

        Orpo ja Sipilä on tehny EMÄ-MUNAUKSEN suomen taloudelle sisäpolitiikassa,

        turha kenekää kehua Sipilän politiikkaa, varsinkaa kehuskella kun suomen talous on kohentunu, täytyy tajuat k e n e n kustannuksella,
        suomen talous on noussu PUHTAASTI tavallisen KÖYHÄN kansanosan KUSTANNUKSELLA,
        riistämäällä ostovoima minimiin,
        Sipilälle POTKUT ISOLLA KENGÄLLÄ samoin ORPOLLE,
        elleivät tajua että suomen köyhät työntekijätki ON IHMISIÄ ja oikeutettuja kohtuuliseen hyvinvointiin,
        suhteessa SIPILÄN ja ORPON omaan hyviinvointiin,,,

        eriarvoisuuden kasvattaminen ON RIKOS YHTEISKUNNASSAMME, siitä pantakoon tuomiolle RIISTO-POLITIIKAN TEKIJÄT,


      • Hölö.hölö

        Uskotko itse mitä puhut.


      • totuus-on-RUMA
        Hölö.hölö kirjoitti:

        Uskotko itse mitä puhut.

        Usko vaan sinäki, se on tosi,

        suomen talous on noussu puhtaasti tavallisen köyhän kansanosan kustannuksella,

        riistopolitiikka on rikos yhteiskunnassamme,
        vaikka vielä sitä ei kaikki tajua,
        mutta se on rikos,


      • dhytr
        Senkin.tollo kirjoitti:

        Jos tavaran ja työnhinta on korkea kilpailijoihin verrattuna niin silloin vienti ei vedä, jos halutaan korjata tilanne on leikattava hintoja että muita kuluja.
        Tämän pitäisi ymmärtää tyhmän persunkin, tai en tiedä heidän järenjuoksuaan, matuista jaksavat huolehtia pääää hä hä häää.

        Alennettiinko vientiteollisuuden työpaikkojen palkkoja? Ei tietääkseni.


    • bentti

      Elinkeinoelämän huipulla on vika, siellähän asiat päätetään, EK:ssa, "kokoomuksen pääkonttorissa".
      Jos ei osata tuotteita kehittää vientikelpoiseksi, että kysyntä kasvaisi,
      ei se voi olla työntekijän vika, jos sen takia vienti ei vedä.
      Ei työntekijällä ole osaa eikä arpaa innovaatioissa, tuotekehittelyssä ja markkinoinnissa, joka on kaiken aa ja oo Sipilän mukaan.

      Työntekijä raataa ruohonjuuritasolla parhaansa tehden voimatta muuhun vaikuttaa.

    • kuka.riistää

      Miten sellaista edes voi riistää, joka ei viitsi kouluttautua, joka ei mitään työtä tee, vaan nauttii koko ikänsä sosiaalietuja ? Sellaiset on pelkästään saamapuolella ja se tapahtuu hyvien veronmaksajien kustannuksella. Siis sellaisten jotka ovat jo nuorena ponnistelleet ja tehneet uhrauksia, opiskelleet jopa velaksi ja kieltäytyneet paljosta, tehneet töitä opintojen ohella. Sitten säästäneet asuntonsa ja maksavat kaikki perheensä kulut itse. Heillä on Euroopan ankarin verotus ja he voivat sanoa itseään riistetyiksi. Samat ihmiset tulevat eläkkeillään toimeen ja antavat vielä työtä maksamalla itse palveluista.

      • RIISTOPOLITIIKALLE_LOPPU

        halooo, " kuka.riistää"

        itsekki tiedät paremmin kuin hyvin,
        kaikilla ei ole mahdollisuutta kouluttautua, EI ole rahaa,

        kaikille EI ole työpaikkoja vaikka halukkaita ON varmasti 99% työttämistä,

        kokoomus ja keskusta ovat hävittäneet kaikki teollisuuden suomesta,
        röyhkeesti pistävät ihmisiä TYÖTTÖMYYS-PUTKEEN ikuisiksi ajoiksi,
        KEHTAATKI syyttää työttömiä ,
        köyhyys ja rtyöttömyys on puhtaasti politikkojen VIKA,

        suomessa on helvetti irti eriarvoisuutta kasvatetaan RÖYHKEESTI,

        kuhan vain johtajisto suuromistajt vaan saavat mijoonta omaan taskuunsa,
        tavallisen kansan hädästä ne ei piittaa yhtikäs mitään,
        todellisuudessa ei yhtikäs mitään,
        niille työkansa tekee pilkkapalkalla loistavaa ammatti työtä,
        mutta johatjisto vaan haukuu mollaa vaan työttömiä luusereiksi,
        ilmainen työ niille kyllä kelpaa ,
        mutta VOITTO ja tuotto virtaa VAIN muutamien johatjiston OMAAN taskuun,
        kaiken huipuksi verosuunittelulla suomesta kähmityt miljaardit katoaa ulkomaille kausa suomen kansan tarpeista,

        suomen politiikka ON MÄTÄ,

        KEKKOSTA IKÄVÄ,
        Kekkonen EI itselleen kähminy valtion mijaardeja, Kekkonen oli aidosti pyyteetön aito suomen MIES ISOILLA KIRJAIMILLA,
        Kekkonen huolehti OIKEASTI KOKO kansan tarpeista,
        suomi kukoisti Kekkosen aikakaudella,


      • riistopolitiikalle-LOPPU
        RIISTOPOLITIIKALLE_LOPPU kirjoitti:

        halooo, " kuka.riistää"

        itsekki tiedät paremmin kuin hyvin,
        kaikilla ei ole mahdollisuutta kouluttautua, EI ole rahaa,

        kaikille EI ole työpaikkoja vaikka halukkaita ON varmasti 99% työttämistä,

        kokoomus ja keskusta ovat hävittäneet kaikki teollisuuden suomesta,
        röyhkeesti pistävät ihmisiä TYÖTTÖMYYS-PUTKEEN ikuisiksi ajoiksi,
        KEHTAATKI syyttää työttömiä ,
        köyhyys ja rtyöttömyys on puhtaasti politikkojen VIKA,

        suomessa on helvetti irti eriarvoisuutta kasvatetaan RÖYHKEESTI,

        kuhan vain johtajisto suuromistajt vaan saavat mijoonta omaan taskuunsa,
        tavallisen kansan hädästä ne ei piittaa yhtikäs mitään,
        todellisuudessa ei yhtikäs mitään,
        niille työkansa tekee pilkkapalkalla loistavaa ammatti työtä,
        mutta johatjisto vaan haukuu mollaa vaan työttömiä luusereiksi,
        ilmainen työ niille kyllä kelpaa ,
        mutta VOITTO ja tuotto virtaa VAIN muutamien johatjiston OMAAN taskuun,
        kaiken huipuksi verosuunittelulla suomesta kähmityt miljaardit katoaa ulkomaille kausa suomen kansan tarpeista,

        suomen politiikka ON MÄTÄ,

        KEKKOSTA IKÄVÄ,
        Kekkonen EI itselleen kähminy valtion mijaardeja, Kekkonen oli aidosti pyyteetön aito suomen MIES ISOILLA KIRJAIMILLA,
        Kekkonen huolehti OIKEASTI KOKO kansan tarpeista,
        suomi kukoisti Kekkosen aikakaudella,

        lisäys kouluttautumiseen:

        Kekkosen aikakudella kouluttautuminen oli valtaisaa,
        tavallinen työntekijöitten lapsetki meni laumoittain ylipoistoihin,
        nyt ne ovat tohtoreita, lääkäreitä sun muita DI inssejä ,
        joitten lapsia on on nyky päättäjät,
        mikä meni kasvatuksessa vikaan ?????? MIKÄ MENI VIKAAN ?????
        ku AHNEUS ja KIEROUS johtajiston piiriin PÄÄSI VALTAAN,


    • törkeys-loputtava

      Perussuomalaiset valtaan,
      yhteiskunnan kierous, epärehellisyys, eriarvoistaminen pitää korjata,
      oikeat rehelliset perus-suomalaiset valtaan,
      Kekkosta ja Vennamoa ikävä,

    • Vitsaus.meillä

      Onneksi persuja on vain 7-9 % mistä lie sikisseet, syöpäläiset sikää paskasta.

    • Näin.se.menee

      Kunnon puolueet eivät pidä palopuheita tehostaakseen näkyvyyttä, somessa huomannu kuinka persuilla on hirveä tarve luoda symppis kuvaa itsestään mutta kirjoituksista huomaa kenen käsialaa.
      Esim. Kokoomus on hyvin maltillinen ja asiallinen lausoinnissaan, sempä takia pidän heidän käyttäytymisestään.
      Täälläkin huomaa kuka on kirjoitusten takana, onko ääliö vai viksu.

    • ääntäni.eivät.saa

      Tuskin oikea kokoomukselainen sanoo muita ihmisiä ääliöiksi!

      Persujen toiminta alkaa muistuttamaan Jehovalaisuutta.
      Pian kulkevat akat autolla talosta taloon, ovelta ovelle jakamassa "aatetta" joka on uskoakin vahvempi. Varjelkoon miten tyhmää pakkosyöttöä täälläkin. Luulisi jo jokaisen tietävän ettei täällä ratkota vaalimenestystä.

      En uskonut Ruunenkaan olevan noin fanaattinen ja luottavan aatteensa tuovan jopa pääministeripaikan seuraavaan hallitukseen.
      En usko tuohon, koska puolueen sisällä on sellaista henkeä joka sotii perinteisiä arvoja kunnioittavan ihmisen mielestä niitä arvoja joilla maatamme pitäisi tulevaisuudessa johtaa.

      Ei kunnian henkkimiseen ja vallankahvaan tarttumiseen riitä kaikenlaisen vihan ja eripuran kylväminen kansan keskuuteen.
      Näin "vanhoja ihmisiä ei enää käännetä politiikassa keskustelupalstojejn palopuheilla!
      Saadaanhan niillä aikaan lisää vastenmielisiä ihmisiä koko puolueelle, ei vain tämän palstan junttaporukkaa inhoamaan.

      Nimittely ääliöiksi yms. ei kuitenkaan kuulu terveen ihmisen sanavarastoon, vaikka kuinka erimielisiä oltaisiin.
      Julkistetuissa mielipiteissä pitäisi kuitenkin riittää miedommatkin ilmaisut osoittamaan ettei aatteensa puolesta kannata ihan hiiltyä puolesta eikä vastaan!

      Sovinnollista kevättä politikoinnille.

      • tuliko-selväksi-

        Olet ilmiselvä suomen petturi / kavaltaja puheittesi perusteella,
        vihaat ja panettelet suomalaisia,
        levittelet perättömyyskiä oikeista suomalaisista,
        oletko maahan muutanu mamu, maassa maan tavalla tai ulos maasta,


      • ääntäni.eivät.saa
        tuliko-selväksi- kirjoitti:

        Olet ilmiselvä suomen petturi / kavaltaja puheittesi perusteella,
        vihaat ja panettelet suomalaisia,
        levittelet perättömyyskiä oikeista suomalaisista,
        oletko maahan muutanu mamu, maassa maan tavalla tai ulos maasta,

        Arvoisa viestiini vastannut, olet ilmeisesti lukenut yhden lauseen, tai ymmärtänyt täysin väärin, jota en lainkaan ihmettele luettuani viestisi!

        - En ole päättänyt yhtäkään maatamme koskevaa lakia, en ollut edes käsittelemässä niitä!
        - Muita suomalaisia en edes arvostellut, lausuin käsitykseni ja itse keräämiini tietoihin perustuvan arviointini kovasti puolustamasi Perussuomalaisen puolueen tilasta ja tulevaisuuden näkymistä niiden pohjalta.
        - Perättömiä, mitä tarkoitat?
        - Olen kantasuomalainen jopa perimältänikin.
        - Sukuuni on tullut avio- ja avoliittojen kautta muualta maahamme muuttaneiden kansallisuuksien edustajia. Tunnen heidän sukuansakin, mutta he eivät arvostele suomalaisia yhden mielipiteen mukaan, koska heillä on sivistystä mielestäni sen mittakaavan mukaan mitä minä sivistyksestä tiedän, jopa enemmän kuin monilla maahanmuuttajiin kielteisesti suhtautuvilla suomalaisilla.
        - Onko nimimerkillä " tuliko- selväksi " valtuutus ajaa maasta pois edes maahanmuuttajia, saati oman maan kansalaisille sellaista esittä?

        Hyvää Pääsiäistä Sinulle, kaikesta pettymyksestäsi huolimatta.


    • Ilkeämielisiä

      Ahkerana verkkouutisten lukijana, uutiset hyvin tiivisteyjä, kommentoijat ovat pääasiassa persuja, ei heidän tarvitse sanoa ketä edustavat mutta heistä ei voi erehtyä on niin silmiinpistäviä kommetteja.

    • noinhan.asia.on

      Seuraavissa vaaleissahan Perus-ässien kannatus todetaan. Kyllä kansa tietää, sanoi Veikko
      Vennamo.

      • Hyi.olkoon

        Veikko potkis Halla-ahoa persuksiin " meillä ei natsirasistit hillu " aivan varmasti ei hyväksyisi saastaa puolueessa.


      • perussuomalaiset-paras
        Hyi.olkoon kirjoitti:

        Veikko potkis Halla-ahoa persuksiin " meillä ei natsirasistit hillu " aivan varmasti ei hyväksyisi saastaa puolueessa.

        HAH itte olet saastaa, kaikenlisäksi h u l l u valehtelija,
        vihapuheenpitäjä,

        sinut voi vetää oikeuteen vihapuueestasi Halla-Ahoa kohtaan,

        sinusta tehdään rikosilmoitus ja tutkintapyyntö näitten vihapuheitten ja valheittesi takia, joita olet tällekki palstalle suoltanu,

        tiedätkö ???? ON suomalaisillakin oikeudet elää kunniallista elämää,

        EIKÄ vain SINULLA yksistään hah, oletkö ääliö,

        olet hyvin saira VALEHTELIJA ,
        PELKÄÄT kuollaksesi Halla-Ahon politiikkaa,

        oletko mamu, vai miksi vihaat oikeita suomalaisia,

        Halla-Aho EI OLE RASISTI tiedät sen oikeinhyvin itsekki,

        tiedät myös, olet ITSE RASISTI VALEHTELIJA, VÄÄRYYDEN PUHUJA
        sinusta " hyi.olkoon" tehdään rikosilmoitus,


      • Voi.kamala

        Halla-aho hyiii oksettavan näköinenkin, moniavioinen Ahmet-Halla makselkoot rukkomaksuja jalkavaimolleen.
        Ja minkälaisia persuja hyi hitto Hakkarainen Immonen Eerola Huhtasaari ym.eikö yhtään hävetä veljeillä maan pahimpien rasisten kanssa olis kepillä töitä.


      • itseoletrasisti
        Voi.kamala kirjoitti:

        Halla-aho hyiii oksettavan näköinenkin, moniavioinen Ahmet-Halla makselkoot rukkomaksuja jalkavaimolleen.
        Ja minkälaisia persuja hyi hitto Hakkarainen Immonen Eerola Huhtasaari ym.eikö yhtään hävetä veljeillä maan pahimpien rasisten kanssa olis kepillä töitä.

        Itse olet rasisti omaa kansaa kohtaan ! On niitä ruokkoja muillakin, esim. vihreiden puheenjohtajalla. Laura on kaunis ja fiksu, lääkärin puoliso ja kahden lapsen äiti. Suvakkius on paljolti bisneksen tekoa, valtion piikki om auki niitten hyysäyksessä.


      • Maa.on.litteä
        itseoletrasisti kirjoitti:

        Itse olet rasisti omaa kansaa kohtaan ! On niitä ruokkoja muillakin, esim. vihreiden puheenjohtajalla. Laura on kaunis ja fiksu, lääkärin puoliso ja kahden lapsen äiti. Suvakkius on paljolti bisneksen tekoa, valtion piikki om auki niitten hyysäyksessä.

        Blondien älykkyys on tiedossa, vielä kreatonismi heillä muka älykäs suunnitelu.


      • et-ole-sopeutunu-suomeen
        Voi.kamala kirjoitti:

        Halla-aho hyiii oksettavan näköinenkin, moniavioinen Ahmet-Halla makselkoot rukkomaksuja jalkavaimolleen.
        Ja minkälaisia persuja hyi hitto Hakkarainen Immonen Eerola Huhtasaari ym.eikö yhtään hävetä veljeillä maan pahimpien rasisten kanssa olis kepillä töitä.

        " voi.kamala"
        sinä i t s e olet koko suomen kamalin rasisti,
        suomalaisia kohtaan

        HÄPEÄ IDIOOTTI VÄHÄ-ÄLYNEN,

        mamu joka on rasisti suomalaisia kohtaan,
        eikä sopeudu suomeen
        POISTETTAKOON MAASTA,

        MAASSA MAAN TAVALLA tai ULOS MAASTA


    • Mielestäni

      Mun puolesta Sipilän ja Orpon vetämä hallitus saisi jatkaa koska näin hyvin menee eikä vaihtamalla parane, ainoastaan Orpo pääministeriksi.
      Apupuolueiksi vihreä, rkp

    • antidemari

      Tärkeintä on, ettei SDP pääse valtionvarainministerin pestille.
      Demari valtiovarainministeri on aina tarkoittanut talouden romahdusta ja velkaantumisen lisääntymistä sekä verotuksen kiristymistä.

      • Bentti

        Taloudenromahdukset ja nousut riippuu enemmänkin kansainvälisistä suhdanteista.
        Suomi kulkee siinä "aallossa".

        Nyt on kokoomus-kepuhallitus, köyhät köyhtyy köyhtymistään.
        Tuloerot hyvinansaitsevien ja huonostitoimeentulevien välillä kasvavat.

        Tätä hallitusta voi ihannoida vain hyvätuloinen.


      • Jäi.mieleen

        Yks'päivä sitten oli talous uutisissa ettei tuloerot ole muuttuneet viimevuosina.


      • älä-valehtele
        Jäi.mieleen kirjoitti:

        Yks'päivä sitten oli talous uutisissa ettei tuloerot ole muuttuneet viimevuosina.

        Se on suuri valhe, tuloerot on kasvanu olisit kuunellu uutisen paremmin,
        siinä vain v ä h ä t e l t i i n tapahtunutta,


      • älä-valehtele kirjoitti:

        Se on suuri valhe, tuloerot on kasvanu olisit kuunellu uutisen paremmin,
        siinä vain v ä h ä t e l t i i n tapahtunutta,

        En hyväksy Neuvostoliiton mallista tasajakoa, jos mies haluaa menestyä olla ahkera ni ei mikään häpeä olla varakas.
        Ne pitävät meteliä jotka eivät tee mitään hyvinvointinsa eteen pitäisivät turpansa kiinni.


    • Bentti

      Ehkä se ero ei ole kovin paljon kasvanut, mutta köyhien määrä lisääntyy, jos tarkempia ollaan.

    • köyhäjaköyhä

      Nyky Suomessa on kaikilla mahdollisuus hankkia kunnon toimeentulo. On ilmainen koulutus ja tuetaan myöhempiä opintoja . On päivähoito lapsille, naistenkin mahdollista luoda uraa. Köyhyys on itse valittu , tukia saa niin paljon ettei köyhyydestä ole edes kyse. Moni opinbtovelkainen ja asuntovelkainen elää vuosikaudet ja jopa kymmenet paljon pienemmillä tuloilla kuin nuo yhteiskunnan elätit.

    • työtänkoulutettueitöitä

      Kun on nuori ja kaikki mahdollisuudet ovat edessä, kaikki on hyvin.

      Entäs jos putoat pitkän työuran jälkeen YT-neuvottelujen seurauksena työttömäksi yli viisikymppisenä ?

      Siinähän olet ja jäät. Köyhyysloukkuun.

      Vähintään 100000 nuorempaa ja koulutetumpaa hakee samoja työpaikkoja kuin sinä.
      Luuletko sinä saavasi töitä ?

      Vähemmän koulutetuille ei ole enää juuri mitään tarjolla.
      Kuka ottaa uudelleenkoulutuksen jälkeen esimerkiksi 55 vuotiaan kyseisessä työssä kokemattoman ihmisen töihin ? Ei kukaan.

      Nuoretkaan ei saa töitä, jos ei ole kokemusta ja kokemusta ei saa kuin tekemällä töitä.

    • W.Leiriniekka

      Palaan vielä sinun Ruuneman esittämääsi kysymykseen: "Mikä puolue valtaan?" Jo tuossa edellä tuumiskelin sitä tilannetta asioitten kautta eli listailin muutamia kysymyksiä, joitten avulla olisi mahdollista syventyä asioitten hoitamisen yksityiskohtiin, pintaa syvällisempään syynäilyyn.

      Perussuomalaisten jytkymenestys v. 2011 kumpusi suomalaisten äänestäjien ison osan tyytymättömyydestä vallanpitoon. Kataisen hallitus eikä sitä seurannyt lyhytikäinen Stubbin hallitus kumpikaan ei saanut korjausta kansan tyytymättömyyden syntyihin syviin. V. 2015 vaaleissa Perussuomalaisten menestys toistui. Samalla Keskusta nousi suurimmaksi puolueeksi, sillä perin juurin sinipunan tekemisiin ja tekemättömyymsiin oli edelleen käärmeissään tasavallan vallanpitäjille. Kansa on pettynyt myös Keskustan saamattomuuteen asioitten hoidossa. Koko hallitustaival on ollut yhtä Kikyn ja Soten söhläämistä. Kaikki muu on jätetty tekemättä.

      Kun nyt runsaan vuoden päässä edessä ovat eduskuntavaalit, ellei eduskuntaa hajoiteta jo sitä ennen ja järjestetä ennenaikaisia vaaleja, niin mitä sanookaan yhä edelleen asioitten hoitoon tyytymätön äänestävä kansa? Kansan jatkuva tyytymättömyys on myllynkivenä myös Sipilän hallituksen kaulassa.

      Erityiskysymysten listaan on pakko lisätä mukaan vielä yksi meitä tavallista kansaa kummeksuttava aihe. Minkä ihmeen takia meidän luonnonvaroistamme valtiojohto ei kanna huolta, vaikka esim. kaivannaisesiintymämme menevät kerta toisensa perään ulkomaalaisten kaivosyhtiöitten haltuun ja hyödynnettäväksi kuten myös rahallinen tuotto? Sipilän porvarihallitus ei ole asiaa korjannut. Sinipuna ei asiaa korjannut. Kokoomuksen kansainvälistä Isoa Rahaa suosiva kanta tuntuu tavallaan luonnolliselta eli oman isänmaamme luonnonvarat annetaan ilmaiseksi ylikansalliseen jakeluun. Miksi kaikki muutkin puolueet ovat sitten löperöitä eivätkä ole laittaneet stoppia luonnonavrojemme ryöstönomaiselle lahjoittamiselle ulkomaalaisille? Tilanne on kuin entisessä Belgian Kongossa. Tiedätkö sinä Ruuneman, mikä on Perussuomalaisten kanta tässä kysymyksessä?

    • Ihmettelen.kovasti

      Perussuomaisilla on huono maine, eivätkä ole salonkikelpoisia moraalittomuuden takia rasistisia ei suvaita, kun ei ole hallituskelpoinen ei heitä kuunnella muutenkaan ei heillä ole esittää muutakuin maahanmuutto vastaisuus, maahanmuutto ongelma hoituu muitten puolueiden toimesta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      117
      9416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1386
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe