... mikä tuli taas kerran järkyttävästi todistetuksi.
"Kotimaisissa porkkanoissa ruokamyrkytysvaara – 
bakteeri aiheuttanut laajoja epidemioita", kirjoittaa
Iltasanomat tänään.
Ja tukijussien tenhottaminen kotimaisen ruuan ylivertaisesta
puhtaudesta kokee kirvelevän takaiskun.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005606637.html
Suomalaisen ruuan puhtaus on myytti...
47
820
Vastaukset
- väärässäainaPromille huutaa hölmöyttään! 
- SuomalainenapuTotuus on tärkein. Aina tulee pestä ja puhdistaa sekä katsoa mitä suuhunsa laittaa. - TerveJärkiNäinhän se aina on ollut. 
 " Erityisen suuria bakteeripitoisuuksia on epidemioiden yhteydessä löydetty varastoinnin aikana pilaantuneista porkkanoista", Evira tiedottaa.
 Kannattaisi ehkä jättää ne pilaantuneet porkkanat syömättä....
- ylimielinenTyhmäjuttivetelee pilaantuneita porkkanoita... 
 
- eiedesperunaaHesan apinat osaa kuoriakkaan mitään. 
- kuoropoikaJopaSuomalainen ruoka on niin puhdasta että sitä voi jopa syödä! 
- voipojatElintarviketurvallisuusvirasto Evira varoittaa kotimaisissa, talven yli varastoiduissa porkkanoissa piilevästä ruokamyrkytysriskistä. 
 "piilevä riski"
 eli ei niistä mitään ole löytyny.- juhjuuPorkkanoissa piilee Eviran mukaan ruokamyrkytysvaara. Talven yli varastoiduista kotimaisista porkkanoista voi saada bakteerin, joka on aiheuttanut laajoja ruokamyrkytysepidemioita. 
 – Porkkanat tulee pestä, kuoria ja tuotteille on annettava omat välineet, kuten omat leikkuulaudat ja veitset.
 Raakojen kasvisten käsittelyssä käytetyt välineet tulee myös pestä huolellisesti, kun siirrytään käsittelemään muita elintarvikkeita.
 suojaa itsesi ja desinfio keittiösi,
 kun käsittelet suomitukijuntin,
 melkein puhtaita tuotoksia,
 tappavia kanoja, porkkanoita,
 glyfolla tuleennutettua ruista...
- näinköolijuhjuu kirjoitti:Porkkanoissa piilee Eviran mukaan ruokamyrkytysvaara. Talven yli varastoiduista kotimaisista porkkanoista voi saada bakteerin, joka on aiheuttanut laajoja ruokamyrkytysepidemioita. 
 – Porkkanat tulee pestä, kuoria ja tuotteille on annettava omat välineet, kuten omat leikkuulaudat ja veitset.
 Raakojen kasvisten käsittelyssä käytetyt välineet tulee myös pestä huolellisesti, kun siirrytään käsittelemään muita elintarvikkeita.
 suojaa itsesi ja desinfio keittiösi,
 kun käsittelet suomitukijuntin,
 melkein puhtaita tuotoksia,
 tappavia kanoja, porkkanoita,
 glyfolla tuleennutettua ruista..."voi saada bakteerin, joka on aiheuttanut laajoja ruokamyrkytysepidemioita." 
 Kerrotko missä?
 Taisi olla jälleen "valeuutinen"
- juhjuumelkein puhtaita tuotoksia, 
 tappavia kanoja, porkkanoita,
 glyfolla tuleennutettua ruista...
- jalaillistaKaikki viittaa Puolaan. 
- juhjuuihan kotimaiset moraalittomat tukipummit... 
 
- Aijjjaaa”Tuore porkkana on yleensä turvallinen. Eviran ylitarkastajan Mari Raahenmaan mukaan esimerkiksi myrkytyksiä aiheuttaneita porkkanoita on yleensä varastoitu talven yli ja käytetty ruuaksi vasta keväällä. Yersinia virkistyy, kun kasvista säilytetään pitkään.” 
 https://www.hameensanomat.fi/uutiset/kotimaa/167802-yha-useampi-ruokamyrkytys-johtuu-kasviksista
- onnimannipatukkaAloittajahan puhuu täyttä sontaa, ja kommentoi myös! 
 Helvetin valehtelija!
- Ei-myytti”Euroopan elintarvike-turvallisuusvirasto: Suomalainen ruoka on ylivoimaisesti puhtainta. 
 Euroopan elintarviketurvallisuusviraston Efsan vuoden 2015 torjunta-ainejäämien seurantaraporttia kelpaa lukea. Suomessa kasvanut ja jalostettu elintarvike menestyi jälleen erinomaisesti.”
 https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/euroopan-elintarvike-turvallisuusvirasto-suomalainen-ruoka-on-ylivoimaisesti-puhtainta-1.185711
- NiinpäniiinSama juttu myös muun kuin Maaseudun Tulevaisuus lehden julkaisemana. 
 ”Euroopan unionin alueella syöty ruoka on edelleen suurelta osin vapaa torjunta-ainejäämistä tai jos niitä on, määrä on lakien sallimissa rajoissa. Asia selviää Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) julkaisemasta raportista.
 Suomalainen ruoka on raportin mukaan Euroopan puhtainta. Yhdestäkään suomalaisesta tuotteesta ei löydetty turvallisen rajan ylittäviä torjunta-ainejäämäpitoisuuksia.”
 https://www.eu-uutiset.fi/2017/04/24/euroopan-elintarviketurvallisuusvirasto-suomalainen-ruoka-on-euroopan-puhtainta/
- Peseminen-tärkeääVoidaan todeta että kyllä ihmiset ovat jotenkin uusavuttomia nykyään. 
 Kun olin lapsi ei vanhempani antanut syödä mitään mullassa kasvanutta ilman perusteellista pesua.
 Ei jopakaan varmaan multaa söisi.
- Faktat-faktoina”Ja tukijussien tenhottaminen kotimaisen ruuan ylivertaisesta 
 puhtaudesta kokee kirvelevän takaiskun.” Jopa_vain
 ”Suomalainen ruoka on raportin mukaan Euroopan puhtainta. Yhdestäkään suomalaisesta tuotteesta ei löydetty turvallisen rajan ylittäviä torjunta-ainejäämäpitoisuuksia.”
 https://www.eu-uutiset.fi/2017/04/24/euroopan-elintarviketurvallisuusvirasto-suomalainen-ruoka-on-euroopan-puhtainta/
 ”Porkkanoissa piilee Eviran mukaan ruokamyrkytysvaara. Talven yli varastoiduista kotimaisista porkkanoista voi saada bakteerin, joka on aiheuttanut laajoja ruokamyrkytysepidemioita.
 – Oikein käsiteltynä tuoreet kasvikset ovat turvallisia käyttää. Mikrobit ovat kasvisten pinnassa, ja niitä voidaan poistaa kuorimalla tai pesemällä tuotteet huolellisesti, Eviran internetsivuilla kerrotaan.”
 En kyllä itse huomaa miten kertomukset suomalaisen ruuan puhtaudesta kokosivat hirveän takaiskun.
 Täällä maalla jo lapsikin tietää että mullassa on bakteerejeja jotka voivat siirtyä kasveihin jotka tulee pestä huolellisesti ennen ruokailua.
 Sensijaan suomalaisesta alkutuotannosta valmistetussa ruua’assa on vähiten torjunta-ainejäämiä.- juhjuusuomessa melkein puhtaita tuotoksia, 
 tappavia kanoja,
 glyfolla tuleennutettua ruista...
- lainaajotainjuhjuu kirjoitti:suomessa melkein puhtaita tuotoksia, 
 tappavia kanoja,
 glyfolla tuleennutettua ruista...Jaahas ja palstan 6-vuotias Tuomas taas jokeltelee omiaan... 
 
- EttäsikäliEipä hkyfon käyttö sitten näy kun: 
 ”Suomalainen ruoka on raportin mukaan Euroopan puhtainta. Yhdestäkään suomalaisesta tuotteesta ei löydetty turvallisen rajan ylittäviä torjunta-ainejäämäpitoisuuksia.”
- yersiniaKyllähän niitä yersinia epidemioita on silloin tällöin ollut liikkeellä 
 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1348-0421.1984.tb00744.x
 https://app.dimensions.ai/details/publication/pub.1044670817
 https://books.google.fi/books?id=PD9LDwAAQBAJ&pg=PA419&lpg=PA419&dq=Yersinia pseudotuberculosis epidemic&source=bl&ots=tXHPPTRXBY&sig=MdPQoeH05ROx5bbVdxwQ30r4iGI&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwj9rs2t9vPZAhWMDpoKHWZqBmI4ChDoAQhqMAk#v=onepage&q=Yersinia pseudotuberculosis epidemic&f=false- TottakotääMiksi ihmiset syövät multaisia porkkanoita? 
- pentunaPöllittiinaarin palstoilta porkkanoita sen verran kun syötiin, 
 hangattiin nurmikkoon ja farkun lahkeeseen,
 ja heitettiin helttaan,
 kukaan ei tullut kipeeks, saati kuollut...
 juntit on siis myrkyttänyt mullankin,
 että kaikki pitää nykyisin desinfioda...
- syy-kurjuuteenpentunaPöllittiin kirjoitti:aarin palstoilta porkkanoita sen verran kun syötiin, 
 hangattiin nurmikkoon ja farkun lahkeeseen,
 ja heitettiin helttaan,
 kukaan ei tullut kipeeks, saati kuollut...
 juntit on siis myrkyttänyt mullankin,
 että kaikki pitää nykyisin desinfioda...Lietelannasta jää bakteerit maahan. Ennen oli kuivalantaa joka levitettiin maan pinnalle keväällä. Bakteerit tuhoutuivat auringon paisteessa. Nyt EUn takia lietelanta sijoitetaan piiloon maan alle. Se lisää riskejä. Suuret tilat ja suuret riskit eikä oma ajattelu ole muotia . 
 
- UusavuttomuutttaKoska suomessa on uusavuttomuutta. Ei osata enää käsitellä ruokaa mikä ennen oli itsestäänselvyys. Monet syövät jo baareissa tai ruoka ostetaan valmiinä ja purkitettuna. Kananmuniakin jo myydään valmiiksi keitettyinä. 
 ”Miten yersinian tarttuminen ehkäistään?
 Kypsennä kaikki liha huolellisesti
 Pese raa’at vihannekset huolellisesti ennen syöntiä
 Säilytä kypsentämätön liha erillään vihanneksista, kypsennetyistä ruoista ja valmisruoista
 Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita
 Pese kädet, veitset ja leikkuulaudat käsiteltyäsi niillä yllämainittuja tuotteita
 Pese kädet huolellisesti ennen ateriaa, ruoanlaittoa, raa’an lihan käsittelyn ja eläinkontaktin jälkeen”
 https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/bakteeritaudit/yersinia
 
 Näillä vanhoilla tuoreiden raaka-aineiden valmistus ja käsittelyohjeilla vältetään ruokamyrkytykset.- mitäsSitkun vanhasta aidistäs aika jättää, 
 tai ei jaksa enää,
 lähtee palvelutaloon kirkolle,
 paistelet perkuutähteitä liejussa,
 tai lämmität roiskeläppiä mikrossa...
- voiTuomasTuomasmitäsSit kirjoitti:kun vanhasta aidistäs aika jättää, 
 tai ei jaksa enää,
 lähtee palvelutaloon kirkolle,
 paistelet perkuutähteitä liejussa,
 tai lämmität roiskeläppiä mikrossa...Palstan 6-vuotias Tuomas taas jokeltelee omiaan... 
- lisäkysymysSiis yksi lysti miten ruoka tuotetaan? 
 
- Vastuskyvynkasvu”Maaseudulla varttuneet lapset ovat tutkitusti terveempiä kuin kaupungeissa kasvaneet. Altistuminen kasvien siitepölylle, luonnon mikrobeille ja eläimille suojaa allergioilta, astmalta sekä suolisto- ja tulehdussairauksilta läpi elämän. 
 Tulokseen päästiin tutkimuksessa, jota veti akatemiaprofessori Ilkka Hanski Helsingin yliopiston biotieteiden laitokselta.”
 https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ympäristö/maalla-kasvaa-terveempiä-lapsia-kuin-kaupungeissa-1.26728
 Osasyynä ruokasta aiheutuville sairauksille saattaa olla myös kaupunkilaisten käsitys että miltei leikkausalimaisessa steriliudessa kasvavat lapset ovat terveempiä. Myöhemmin ei sitten ole juuri minkäänlaista vastustuskykyä mikrobeille ja bakteereille.- tyhmää-Olet propagandan uhri. Tuota petkutusta on kuultu riittävästi. Jokainen käsittää sen että paska on vaarallista terveydelle. Siis muut kuin sinä ja lääkärit. 
 
- KaurapoijkaMissä on Jo-Pa? Kyllä nyt pitäisi älämöidä! Kaksi suomalaista kuollut elintarvikkeista (porkkana?) saatuun listeriaan! 
 Ainiin,tauti tulikin Puolasta. Ei sillä ole silloin niin väliä. Ulkomaiset elintarvikkeet ovat niin puhtaita että.....- juhjuujunttikaksi makaa teholla, 
 syötyään suomalaisia,
 kanan perkuu tähteitä,
 punaisessa liejussa,
 eivät osanneet tarpeeksi varoa,
 sujata itseään,
 desinfioda keittiötä...
 
- Pikkanen.kassaPikkanen kahvi. 
- KöyhäKapitalistiAloittaja on täysin oikeassa. Koko EU-ajan on ollut laskeva trendi ruoan laadussa. Laatua on maku, ulkonäkö, ravintoarvo jne. Luomua pidetään jotenkin laadukkaampana, mutta tämäkin pelkkää mielikuvaa, koska lannoitus eikä kasvitautien suojelu useinkaan onnistu. Pääasia ettei keinolannotteita ja myrkkyjä, mutta kumpikaan ei vaan pidä paikkansa. Laadullisesti ja ympäristön kannatalta luomu on järkevä vain harvoille, muilla ajurina on puhtaasti paremmat tuet. 
 Etenkin viljantuotanto on mennyt monelta vallan siihen, että nippanappa täytetään tukiehdot. Ei väliä vaikka maan rakenne surkea ja huutavia ravinnepuutteita, jotka vaikuttaa sadon määrään ja ruoan laatuun. Itse asiassa tukiehdot edellyttäisi "paikkakunnan tavanomaista viljelytapaa", mitä em. ei ole. Tosin kyllä niitä harresteviljelijöitä oli paljon jo ennen eu-aikaa. Olen todistanut sellaisia tilanteista missä samanlaísessa maassa samalla aukealla on sato vaihdellut 2000-6000kg/ha. Huono sato tietysti ollut sään vika ;) Minulla on viljelytaustaa ja puhun kokemuksesta.
 Taloustieteilijät ovat pitkään varoittaneet tämäntyyppisistä kiinteistä tuista mitä maataloudessa on. Seuraukset tiedämme eli maan hinta on nousut pilviin ja investointituista hyötynyt eniten kauppa hintojen nostamisen kautta. Moni esittää talousongelmienratkaisuun lisää tukia, mutta ei missään nimessä! Nyt jo monelta osin suuren luokan toimeentulotukea.
 Lukuisista tilastoista voi lukea parhaiden tilojen pärjäävän erinomaisesti. Miten tämä on mahdollista? Sitäpä pitäisi selvittää tarkasti ja ottaa mallia.
- EUnkorkeimmattuetkannattaa etsiä vaihtoehtoja 
- vasikkavauvaMaito ei ole ihmisten juomaa millään tavalla, vaikka mainostavat sitä 'muualima puhtaina'. - teeseitsenainenAinoastaan Valion maito täyttää kaikki tiukat laatuvaatimukset! 
 Parasta Suomesta!
 
- Tässäpä se taas meillä todiste suomalaisen alkutuotannon julkean törkeästä 
 ala-arvoisuudesta ja rikokseen ryhtymisestä. Tukijussin kolme
 pääprinsiippiä: ahneus, ahneus, ahneus ovat voimissaan.
 Tässä objektiivisen tiedonvälittäjän, mediamestari
 MaaseudunTuleaisuus nimisen MTK:n järjestölehden uutinen
 tuoreimmaista törkytapauksesta:
 https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.232681
 Maksakie tukiaissia, maksakie. Antakkie rahhaaa! Aaaaaaah!- yritäedesPäivänselvä valeuutinen! 
 
- Ja taas! Väitteet, joiden mukaan Suomen maataloustuotanto on 
 salmonellavapaata, todistetaan taas kerran perättömäksi ja
 vastuuttomaksi propagandaksi.
 Objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuus
 -niminen MTK:n järjestölehti otsikoi salmonelasta nettisivuillaan:
 "Salmonella levisi emakkotilalta kahdelle muulle tilalle"
 https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.232725
 Suomalainen maataloustuotanto rakentuu monihaaraisesti valheen pohjalle.
 Ainoa, mikä vastaa suurin piirtein totuutta on tukiaisjoiku:
 "Maksakie tukiaissia, maksakie! Antakkie rahhaa! Aaaaaah!"- MedionoomiMikä ihme sinnä on, ettei pysty ymmärtämään selvää tekstiä. Mediamestarin artikkeli kertoo selkeästi tuotannon salmonellavapaudesta ja siitä, että salmonellan leviäminen estetään. Suosittelisin jopa_vainelle luetun ymmärtämisen opettelua. Pieni äidinkielenkurssi voisi olla paikallaan. 
 
- Niiinpäniiin”Kun salmonella pääsee kotieläintilalle, tilalle annetaan niin sanotut rajoittavat määräykset eli varmistetaan, ettei tartunta pääse leviämään eläinten tai tuotteiden mukana. 
 Eläintenpitäjä päättää, haluaako hän jatkaa toimintaa rajoitusten kanssa vai saneerata tilan. Käytännössä kaikki kaupallista eläintenpitoa harjoittavat tuottajat päätyvät saneeraukseen, Kauremaa kertoo.
 Yksi tapa on hävittää kaikki eläimet ja puhdistaa ja desinfioida tilat. Vasta kun salmonella todetaan virkaeläinlääkärin ottamien näytteiden tulosten mukaan kokonaan hävinneeksi, tiloihin otetaan uusia eläimiä.
 Ensimmäinen tapa on ehkä yleisempi sikatiloilla, toinen nautatiloilla.
 Eläimet voidaan lopettaa tilalla ja viedä ruhot hävitettäviksi Honkajoelle. Toinen vaihtoehto on siirtää ne elävinä lopetettavaksi Honkajoen hävityslaitoksen luo ja siirtää sieltä suoraan hävitykseen”
 Totuutta vastaa se että tilalta ei lähde eläimiä teurastamoon jos niistä löytyy salmonellaa.
 Millaiseen rikokseen muuten muuten tuottaja osallistui.
 Eikä MT ole väittänyt ettei Suomesta lainkaan löytyisi salmonellaa.
 ”Salmonellatartunnat riski on Suomessa edelleen vähäinen verrattuna moniin muihin maihin”
 https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/tiukka-linja-pitää-salmonella-edelleen-harvinainen-suomessa-1.137015
- Mattilanpappa”Koska Suomen salmonellatilanne on merkittävästi parempi kuin useimmissa muissa EU-maissa, Pohjoismaita lukuun ottamatta, haluttiin hyvä taso säilyttää myös EU:hun liittymisen jälkeen. Yksi keinoista, joiden avulla alhainen salmonellan esiintyvyys voidaan varmistaa, on kansallinen salmonellavalvontaohjelma. Salmonellavalvontaohjelma, jonka Euroopan yhteisön komissio hyväksyi Suomelle liittymisneuvotteluiden yhteydessä vuoden 1994 lopulla, antaa hyvät edellytykset valvoa salmonellatilannetta eläimissä ja eläimistä peräisin olevissa elintarvikkeissa. Mikäli valvonnassa todetaan salmonellaa, siitä aiheutuvat toimenpiteet on määritelty lainsäädännössä.” 
 https://www.evira.fi/elaimet/elainten-terveys-ja-elaintaudit/elaintaudit/usealle-elainlajille-yhteiset-taudit/salmonellatartunnat/
- EsimerkkinäEUSuomen piti siis saada EUlta erityinen lupa toteuttaa omaa tiukkaa salmonellanvalvonta ohjelmaa. 
 Tämähän siis tarkoittaa että pohjoismaiden ulkopuolella ei tälläistä ohjelmaa ole.
 Pitäisikö jopan mielestä siis suomen kumota salmonellanvalvontaohjelmansa.
 Silloinhan ei tuollaisia juttuja salmonellan löytymisestä kirjoitettaisi kun sitä voisi olla ruuassa ilman minkään lain estämättä.
- KerropaKummasti kelpaa Maaseudun tulevaisuus lehden jutut jopalle. MT kertoo yleensä ensimmäisenä tästäkin 
 ”Suomalainen maataloustuotanto rakentuu monihaaraisesti valheen pohjalle.” Kertoo jopa_vain. Kuitenkin jopa lukee MT lehteä joka yleensä ensimmäisten joukossa kortoo tälläisistä asioista kuten nyt.
 Jospa jopa kertoisit meille miten maataloustuottaja ryhtyi rikokseen. Mitä lakipykälää rikottiin. Minusta lakia olisi rikottu vasta siinä vaiheessa jos salmonellan saastuttamia eläimiä oli päätynyt teurastukseen vaikka kasvattaja olisi saanut tiedon että hänen kasvattamillaan eläimillä on salmonetta.
- roskaPostiiiiAloittaja ei siis hallitse juuresten puhdistusta ja pesua . Ikävää 2018 luvulla , säälittäväääää 
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- Sanna Marin teki sen, mihin muut eivät pystyneet - sote kerralla maaliinYli 15 vuotta Suomessa vatvottu sote-uudistus meni lopulta läpi Sanna Marinin hallituksen aikana. Edeltävät hallitukset727597
- Marinin hallitus hyväksyi soten (105-77) vuonna 2021vastaan äänesti Kok, persut, KD, Liike Nyt. Nyt on sitten käynyt niin kuin on käynyt. Pääkirjoitus: Sanna Marin jätti845684
- Enää viisi yötä Sannan kirjaanIhan täpinöissään tässä odotellaan. Vaikea pysytellä aloillaan, kun koko ajan tekisi mieli jo kirjakauppaan rynnätä, mut403825
- Sanna-kulttilaiset hehkuttaa edelleen Marinia, vaikka esim. Sote oli susi jo syntyessäänmutta kulttilaiset eivät ole järjen jättiläisiä, ja sanoihin Lasse Lehtinenkin, että Suomessa on pohjoismaiden tyhmimmät233136
- Lehtinen: "Oli demareidenkin onni, että valkoiset voittivat sodan 1918"Lasse Lehtisen mukaan vasemmalla on radiohiljaisuus hänen uutuuskirjastaan, "Läheltä piti. Kansakunnan hurjat hetket" L1112945
- SDP:n valtuutettu valehtelee koulutuksensaSDP:n helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mahad Ahmed käyttää maisterin titteliä suoritettuaan 60 opintopisteen epäviral962785
- IL - 100 000 potentiaalista sotilasta pakeni Ukrainasta!"Ukrainasta nuorten miesten joukkopako Liki 100 000 asevelvollisuusikäistä miestä on poistunut Ukrainasta parin viime k422770
- Anteeksi TAamulla olit iloisena huomenta toivottamassa ja minä naama mutrussa sanoi huomenet takaisin. Tajusin vasta yläkerrassa132131
- Pikkupersu osoitti olevansa hieman yksinkertainen"Heikosti älykkyystesteissä pärjänneistä lapsista tulee muita todennäköisemmin ennakkoluuloisia ja konservatiivisia", uu841900
- En mä tahallani ole näin hankala.Mulla oli kuusi vuotta sitten vähän samanlainen tilanne ja se päättyi huonosti. Ilmeisesti kuvittelin kaiken silloin ta161856