... mikä tuli taas kerran järkyttävästi todistetuksi.
"Kotimaisissa porkkanoissa ruokamyrkytysvaara –
bakteeri aiheuttanut laajoja epidemioita", kirjoittaa
Iltasanomat tänään.
Ja tukijussien tenhottaminen kotimaisen ruuan ylivertaisesta
puhtaudesta kokee kirvelevän takaiskun.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005606637.html
Suomalaisen ruuan puhtaus on myytti...
47
729
Vastaukset
- väärässäaina
Promille huutaa hölmöyttään!
- Suomalainenapu
Totuus on tärkein. Aina tulee pestä ja puhdistaa sekä katsoa mitä suuhunsa laittaa.
- TerveJärki
Näinhän se aina on ollut.
" Erityisen suuria bakteeripitoisuuksia on epidemioiden yhteydessä löydetty varastoinnin aikana pilaantuneista porkkanoista", Evira tiedottaa.
Kannattaisi ehkä jättää ne pilaantuneet porkkanat syömättä.... - ylimielinenTyhmäjutti
vetelee pilaantuneita porkkanoita...
- eiedesperunaa
Hesan apinat osaa kuoriakkaan mitään.
- kuoropoikaJopa
Suomalainen ruoka on niin puhdasta että sitä voi jopa syödä!
- voipojat
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira varoittaa kotimaisissa, talven yli varastoiduissa porkkanoissa piilevästä ruokamyrkytysriskistä.
"piilevä riski"
eli ei niistä mitään ole löytyny.- juhjuu
Porkkanoissa piilee Eviran mukaan ruokamyrkytysvaara. Talven yli varastoiduista kotimaisista porkkanoista voi saada bakteerin, joka on aiheuttanut laajoja ruokamyrkytysepidemioita.
– Porkkanat tulee pestä, kuoria ja tuotteille on annettava omat välineet, kuten omat leikkuulaudat ja veitset.
Raakojen kasvisten käsittelyssä käytetyt välineet tulee myös pestä huolellisesti, kun siirrytään käsittelemään muita elintarvikkeita.
suojaa itsesi ja desinfio keittiösi,
kun käsittelet suomitukijuntin,
melkein puhtaita tuotoksia,
tappavia kanoja, porkkanoita,
glyfolla tuleennutettua ruista... - näinköoli
juhjuu kirjoitti:
Porkkanoissa piilee Eviran mukaan ruokamyrkytysvaara. Talven yli varastoiduista kotimaisista porkkanoista voi saada bakteerin, joka on aiheuttanut laajoja ruokamyrkytysepidemioita.
– Porkkanat tulee pestä, kuoria ja tuotteille on annettava omat välineet, kuten omat leikkuulaudat ja veitset.
Raakojen kasvisten käsittelyssä käytetyt välineet tulee myös pestä huolellisesti, kun siirrytään käsittelemään muita elintarvikkeita.
suojaa itsesi ja desinfio keittiösi,
kun käsittelet suomitukijuntin,
melkein puhtaita tuotoksia,
tappavia kanoja, porkkanoita,
glyfolla tuleennutettua ruista..."voi saada bakteerin, joka on aiheuttanut laajoja ruokamyrkytysepidemioita."
Kerrotko missä?
Taisi olla jälleen "valeuutinen" - juhjuu
melkein puhtaita tuotoksia,
tappavia kanoja, porkkanoita,
glyfolla tuleennutettua ruista... - jalaillista
Kaikki viittaa Puolaan.
- juhjuu
ihan kotimaiset moraalittomat tukipummit...
- Aijjjaaa
”Tuore porkkana on yleensä turvallinen. Eviran ylitarkastajan Mari Raahenmaan mukaan esimerkiksi myrkytyksiä aiheuttaneita porkkanoita on yleensä varastoitu talven yli ja käytetty ruuaksi vasta keväällä. Yersinia virkistyy, kun kasvista säilytetään pitkään.”
https://www.hameensanomat.fi/uutiset/kotimaa/167802-yha-useampi-ruokamyrkytys-johtuu-kasviksista - onnimannipatukka
Aloittajahan puhuu täyttä sontaa, ja kommentoi myös!
Helvetin valehtelija! - Ei-myytti
”Euroopan elintarvike-turvallisuusvirasto: Suomalainen ruoka on ylivoimaisesti puhtainta.
Euroopan elintarviketurvallisuusviraston Efsan vuoden 2015 torjunta-ainejäämien seurantaraporttia kelpaa lukea. Suomessa kasvanut ja jalostettu elintarvike menestyi jälleen erinomaisesti.”
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/euroopan-elintarvike-turvallisuusvirasto-suomalainen-ruoka-on-ylivoimaisesti-puhtainta-1.185711 - Niinpäniiin
Sama juttu myös muun kuin Maaseudun Tulevaisuus lehden julkaisemana.
”Euroopan unionin alueella syöty ruoka on edelleen suurelta osin vapaa torjunta-ainejäämistä tai jos niitä on, määrä on lakien sallimissa rajoissa. Asia selviää Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) julkaisemasta raportista.
Suomalainen ruoka on raportin mukaan Euroopan puhtainta. Yhdestäkään suomalaisesta tuotteesta ei löydetty turvallisen rajan ylittäviä torjunta-ainejäämäpitoisuuksia.”
https://www.eu-uutiset.fi/2017/04/24/euroopan-elintarviketurvallisuusvirasto-suomalainen-ruoka-on-euroopan-puhtainta/ - Peseminen-tärkeää
Voidaan todeta että kyllä ihmiset ovat jotenkin uusavuttomia nykyään.
Kun olin lapsi ei vanhempani antanut syödä mitään mullassa kasvanutta ilman perusteellista pesua.
Ei jopakaan varmaan multaa söisi. - Faktat-faktoina
”Ja tukijussien tenhottaminen kotimaisen ruuan ylivertaisesta
puhtaudesta kokee kirvelevän takaiskun.” Jopa_vain
”Suomalainen ruoka on raportin mukaan Euroopan puhtainta. Yhdestäkään suomalaisesta tuotteesta ei löydetty turvallisen rajan ylittäviä torjunta-ainejäämäpitoisuuksia.”
https://www.eu-uutiset.fi/2017/04/24/euroopan-elintarviketurvallisuusvirasto-suomalainen-ruoka-on-euroopan-puhtainta/
”Porkkanoissa piilee Eviran mukaan ruokamyrkytysvaara. Talven yli varastoiduista kotimaisista porkkanoista voi saada bakteerin, joka on aiheuttanut laajoja ruokamyrkytysepidemioita.
– Oikein käsiteltynä tuoreet kasvikset ovat turvallisia käyttää. Mikrobit ovat kasvisten pinnassa, ja niitä voidaan poistaa kuorimalla tai pesemällä tuotteet huolellisesti, Eviran internetsivuilla kerrotaan.”
En kyllä itse huomaa miten kertomukset suomalaisen ruuan puhtaudesta kokosivat hirveän takaiskun.
Täällä maalla jo lapsikin tietää että mullassa on bakteerejeja jotka voivat siirtyä kasveihin jotka tulee pestä huolellisesti ennen ruokailua.
Sensijaan suomalaisesta alkutuotannosta valmistetussa ruua’assa on vähiten torjunta-ainejäämiä.- juhjuu
suomessa melkein puhtaita tuotoksia,
tappavia kanoja,
glyfolla tuleennutettua ruista... - lainaajotain
juhjuu kirjoitti:
suomessa melkein puhtaita tuotoksia,
tappavia kanoja,
glyfolla tuleennutettua ruista...Jaahas ja palstan 6-vuotias Tuomas taas jokeltelee omiaan...
- Ettäsikäli
Eipä hkyfon käyttö sitten näy kun:
”Suomalainen ruoka on raportin mukaan Euroopan puhtainta. Yhdestäkään suomalaisesta tuotteesta ei löydetty turvallisen rajan ylittäviä torjunta-ainejäämäpitoisuuksia.” - yersinia
Kyllähän niitä yersinia epidemioita on silloin tällöin ollut liikkeellä
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1348-0421.1984.tb00744.x
https://app.dimensions.ai/details/publication/pub.1044670817
https://books.google.fi/books?id=PD9LDwAAQBAJ&pg=PA419&lpg=PA419&dq=Yersinia pseudotuberculosis epidemic&source=bl&ots=tXHPPTRXBY&sig=MdPQoeH05ROx5bbVdxwQ30r4iGI&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwj9rs2t9vPZAhWMDpoKHWZqBmI4ChDoAQhqMAk#v=onepage&q=Yersinia pseudotuberculosis epidemic&f=false- Tottakotää
Miksi ihmiset syövät multaisia porkkanoita?
- pentunaPöllittiin
aarin palstoilta porkkanoita sen verran kun syötiin,
hangattiin nurmikkoon ja farkun lahkeeseen,
ja heitettiin helttaan,
kukaan ei tullut kipeeks, saati kuollut...
juntit on siis myrkyttänyt mullankin,
että kaikki pitää nykyisin desinfioda... - syy-kurjuuteen
pentunaPöllittiin kirjoitti:
aarin palstoilta porkkanoita sen verran kun syötiin,
hangattiin nurmikkoon ja farkun lahkeeseen,
ja heitettiin helttaan,
kukaan ei tullut kipeeks, saati kuollut...
juntit on siis myrkyttänyt mullankin,
että kaikki pitää nykyisin desinfioda...Lietelannasta jää bakteerit maahan. Ennen oli kuivalantaa joka levitettiin maan pinnalle keväällä. Bakteerit tuhoutuivat auringon paisteessa. Nyt EUn takia lietelanta sijoitetaan piiloon maan alle. Se lisää riskejä. Suuret tilat ja suuret riskit eikä oma ajattelu ole muotia .
- Uusavuttomuuttta
Koska suomessa on uusavuttomuutta. Ei osata enää käsitellä ruokaa mikä ennen oli itsestäänselvyys. Monet syövät jo baareissa tai ruoka ostetaan valmiinä ja purkitettuna. Kananmuniakin jo myydään valmiiksi keitettyinä.
”Miten yersinian tarttuminen ehkäistään?
Kypsennä kaikki liha huolellisesti
Pese raa’at vihannekset huolellisesti ennen syöntiä
Säilytä kypsentämätön liha erillään vihanneksista, kypsennetyistä ruoista ja valmisruoista
Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita
Pese kädet, veitset ja leikkuulaudat käsiteltyäsi niillä yllämainittuja tuotteita
Pese kädet huolellisesti ennen ateriaa, ruoanlaittoa, raa’an lihan käsittelyn ja eläinkontaktin jälkeen”
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/bakteeritaudit/yersinia
Näillä vanhoilla tuoreiden raaka-aineiden valmistus ja käsittelyohjeilla vältetään ruokamyrkytykset.- mitäsSit
kun vanhasta aidistäs aika jättää,
tai ei jaksa enää,
lähtee palvelutaloon kirkolle,
paistelet perkuutähteitä liejussa,
tai lämmität roiskeläppiä mikrossa... - voiTuomasTuomas
mitäsSit kirjoitti:
kun vanhasta aidistäs aika jättää,
tai ei jaksa enää,
lähtee palvelutaloon kirkolle,
paistelet perkuutähteitä liejussa,
tai lämmität roiskeläppiä mikrossa...Palstan 6-vuotias Tuomas taas jokeltelee omiaan...
- lisäkysymys
Siis yksi lysti miten ruoka tuotetaan?
- Vastuskyvynkasvu
”Maaseudulla varttuneet lapset ovat tutkitusti terveempiä kuin kaupungeissa kasvaneet. Altistuminen kasvien siitepölylle, luonnon mikrobeille ja eläimille suojaa allergioilta, astmalta sekä suolisto- ja tulehdussairauksilta läpi elämän.
Tulokseen päästiin tutkimuksessa, jota veti akatemiaprofessori Ilkka Hanski Helsingin yliopiston biotieteiden laitokselta.”
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ympäristö/maalla-kasvaa-terveempiä-lapsia-kuin-kaupungeissa-1.26728
Osasyynä ruokasta aiheutuville sairauksille saattaa olla myös kaupunkilaisten käsitys että miltei leikkausalimaisessa steriliudessa kasvavat lapset ovat terveempiä. Myöhemmin ei sitten ole juuri minkäänlaista vastustuskykyä mikrobeille ja bakteereille.- tyhmää-
Olet propagandan uhri. Tuota petkutusta on kuultu riittävästi. Jokainen käsittää sen että paska on vaarallista terveydelle. Siis muut kuin sinä ja lääkärit.
- Kaurapoijka
Missä on Jo-Pa? Kyllä nyt pitäisi älämöidä! Kaksi suomalaista kuollut elintarvikkeista (porkkana?) saatuun listeriaan!
Ainiin,tauti tulikin Puolasta. Ei sillä ole silloin niin väliä. Ulkomaiset elintarvikkeet ovat niin puhtaita että.....- juhjuujuntti
kaksi makaa teholla,
syötyään suomalaisia,
kanan perkuu tähteitä,
punaisessa liejussa,
eivät osanneet tarpeeksi varoa,
sujata itseään,
desinfioda keittiötä...
- Pikkanen.kassa
Pikkanen kahvi.
- KöyhäKapitalisti
Aloittaja on täysin oikeassa. Koko EU-ajan on ollut laskeva trendi ruoan laadussa. Laatua on maku, ulkonäkö, ravintoarvo jne. Luomua pidetään jotenkin laadukkaampana, mutta tämäkin pelkkää mielikuvaa, koska lannoitus eikä kasvitautien suojelu useinkaan onnistu. Pääasia ettei keinolannotteita ja myrkkyjä, mutta kumpikaan ei vaan pidä paikkansa. Laadullisesti ja ympäristön kannatalta luomu on järkevä vain harvoille, muilla ajurina on puhtaasti paremmat tuet.
Etenkin viljantuotanto on mennyt monelta vallan siihen, että nippanappa täytetään tukiehdot. Ei väliä vaikka maan rakenne surkea ja huutavia ravinnepuutteita, jotka vaikuttaa sadon määrään ja ruoan laatuun. Itse asiassa tukiehdot edellyttäisi "paikkakunnan tavanomaista viljelytapaa", mitä em. ei ole. Tosin kyllä niitä harresteviljelijöitä oli paljon jo ennen eu-aikaa. Olen todistanut sellaisia tilanteista missä samanlaísessa maassa samalla aukealla on sato vaihdellut 2000-6000kg/ha. Huono sato tietysti ollut sään vika ;) Minulla on viljelytaustaa ja puhun kokemuksesta.
Taloustieteilijät ovat pitkään varoittaneet tämäntyyppisistä kiinteistä tuista mitä maataloudessa on. Seuraukset tiedämme eli maan hinta on nousut pilviin ja investointituista hyötynyt eniten kauppa hintojen nostamisen kautta. Moni esittää talousongelmienratkaisuun lisää tukia, mutta ei missään nimessä! Nyt jo monelta osin suuren luokan toimeentulotukea.
Lukuisista tilastoista voi lukea parhaiden tilojen pärjäävän erinomaisesti. Miten tämä on mahdollista? Sitäpä pitäisi selvittää tarkasti ja ottaa mallia. - EUnkorkeimmattuet
kannattaa etsiä vaihtoehtoja
- vasikkavauva
Maito ei ole ihmisten juomaa millään tavalla, vaikka mainostavat sitä 'muualima puhtaina'.
- teeseitsenainen
Ainoastaan Valion maito täyttää kaikki tiukat laatuvaatimukset!
Parasta Suomesta!
Tässäpä se taas meillä todiste suomalaisen alkutuotannon julkean törkeästä
ala-arvoisuudesta ja rikokseen ryhtymisestä. Tukijussin kolme
pääprinsiippiä: ahneus, ahneus, ahneus ovat voimissaan.
Tässä objektiivisen tiedonvälittäjän, mediamestari
MaaseudunTuleaisuus nimisen MTK:n järjestölehden uutinen
tuoreimmaista törkytapauksesta:
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.232681
Maksakie tukiaissia, maksakie. Antakkie rahhaaa! Aaaaaaah!- yritäedes
Päivänselvä valeuutinen!
Ja taas! Väitteet, joiden mukaan Suomen maataloustuotanto on
salmonellavapaata, todistetaan taas kerran perättömäksi ja
vastuuttomaksi propagandaksi.
Objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuus
-niminen MTK:n järjestölehti otsikoi salmonelasta nettisivuillaan:
"Salmonella levisi emakkotilalta kahdelle muulle tilalle"
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.232725
Suomalainen maataloustuotanto rakentuu monihaaraisesti valheen pohjalle.
Ainoa, mikä vastaa suurin piirtein totuutta on tukiaisjoiku:
"Maksakie tukiaissia, maksakie! Antakkie rahhaa! Aaaaaah!"- Medionoomi
Mikä ihme sinnä on, ettei pysty ymmärtämään selvää tekstiä. Mediamestarin artikkeli kertoo selkeästi tuotannon salmonellavapaudesta ja siitä, että salmonellan leviäminen estetään. Suosittelisin jopa_vainelle luetun ymmärtämisen opettelua. Pieni äidinkielenkurssi voisi olla paikallaan.
- Niiinpäniiin
”Kun salmonella pääsee kotieläintilalle, tilalle annetaan niin sanotut rajoittavat määräykset eli varmistetaan, ettei tartunta pääse leviämään eläinten tai tuotteiden mukana.
Eläintenpitäjä päättää, haluaako hän jatkaa toimintaa rajoitusten kanssa vai saneerata tilan. Käytännössä kaikki kaupallista eläintenpitoa harjoittavat tuottajat päätyvät saneeraukseen, Kauremaa kertoo.
Yksi tapa on hävittää kaikki eläimet ja puhdistaa ja desinfioida tilat. Vasta kun salmonella todetaan virkaeläinlääkärin ottamien näytteiden tulosten mukaan kokonaan hävinneeksi, tiloihin otetaan uusia eläimiä.
Ensimmäinen tapa on ehkä yleisempi sikatiloilla, toinen nautatiloilla.
Eläimet voidaan lopettaa tilalla ja viedä ruhot hävitettäviksi Honkajoelle. Toinen vaihtoehto on siirtää ne elävinä lopetettavaksi Honkajoen hävityslaitoksen luo ja siirtää sieltä suoraan hävitykseen”
Totuutta vastaa se että tilalta ei lähde eläimiä teurastamoon jos niistä löytyy salmonellaa.
Millaiseen rikokseen muuten muuten tuottaja osallistui.
Eikä MT ole väittänyt ettei Suomesta lainkaan löytyisi salmonellaa.
”Salmonellatartunnat riski on Suomessa edelleen vähäinen verrattuna moniin muihin maihin”
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/tiukka-linja-pitää-salmonella-edelleen-harvinainen-suomessa-1.137015 - Mattilanpappa
”Koska Suomen salmonellatilanne on merkittävästi parempi kuin useimmissa muissa EU-maissa, Pohjoismaita lukuun ottamatta, haluttiin hyvä taso säilyttää myös EU:hun liittymisen jälkeen. Yksi keinoista, joiden avulla alhainen salmonellan esiintyvyys voidaan varmistaa, on kansallinen salmonellavalvontaohjelma. Salmonellavalvontaohjelma, jonka Euroopan yhteisön komissio hyväksyi Suomelle liittymisneuvotteluiden yhteydessä vuoden 1994 lopulla, antaa hyvät edellytykset valvoa salmonellatilannetta eläimissä ja eläimistä peräisin olevissa elintarvikkeissa. Mikäli valvonnassa todetaan salmonellaa, siitä aiheutuvat toimenpiteet on määritelty lainsäädännössä.”
https://www.evira.fi/elaimet/elainten-terveys-ja-elaintaudit/elaintaudit/usealle-elainlajille-yhteiset-taudit/salmonellatartunnat/ - EsimerkkinäEU
Suomen piti siis saada EUlta erityinen lupa toteuttaa omaa tiukkaa salmonellanvalvonta ohjelmaa.
Tämähän siis tarkoittaa että pohjoismaiden ulkopuolella ei tälläistä ohjelmaa ole.
Pitäisikö jopan mielestä siis suomen kumota salmonellanvalvontaohjelmansa.
Silloinhan ei tuollaisia juttuja salmonellan löytymisestä kirjoitettaisi kun sitä voisi olla ruuassa ilman minkään lain estämättä. - Kerropa
Kummasti kelpaa Maaseudun tulevaisuus lehden jutut jopalle. MT kertoo yleensä ensimmäisenä tästäkin
”Suomalainen maataloustuotanto rakentuu monihaaraisesti valheen pohjalle.” Kertoo jopa_vain. Kuitenkin jopa lukee MT lehteä joka yleensä ensimmäisten joukossa kortoo tälläisistä asioista kuten nyt.
Jospa jopa kertoisit meille miten maataloustuottaja ryhtyi rikokseen. Mitä lakipykälää rikottiin. Minusta lakia olisi rikottu vasta siinä vaiheessa jos salmonellan saastuttamia eläimiä oli päätynyt teurastukseen vaikka kasvattaja olisi saanut tiedon että hänen kasvattamillaan eläimillä on salmonetta. - roskaPostiiii
Aloittaja ei siis hallitse juuresten puhdistusta ja pesua . Ikävää 2018 luvulla , säälittäväääää
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1394329- 892079
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap152051Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi661795Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541502Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1401491VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu1041375- 741276
- 981221
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1181090