Metsästäjälehti ja riistan arvon jakaminen maanvuo

Maksakaa

Metsästäjälehdestä sain idean. Ryhdyn keräämään seuramme alueen maanomistajilta valtakirjaa neuvotella metsästysseuran kanssa maanvuokrat kohdilleen.

Olen ajatellut että sopiva summa hehtaaria kohden olisi 4€.

On aika siirtyä kapitalismiin ja laittaa seurat maksamaan harrastuksestaan ja samalla pakottaa heidät jäsenhankintaan jakamaan maanvuokra kuormaa.

Itsellä noin 100h vuokrattuna seuralle vastiikkeetta ja minusta tässä ei ole järkeä.

Seuramme alue on noin 8000h joka tekee noin 32 000€ joten muutama hirvi sekä peura myyntiin sekä jäsenmaksujen korotus niin sillä siitä selviää. Ellei heitä kiinnosta niin suomessa löytyy tahoja jotka tämän summan ilomielin pulittavat. Samalla voisi aluetta laajentaa toisten seurojen alueelle ja myydä metsästysoikeus eniten tarjoavalle.

Sosialismin aikakausi on ohi !

36

627

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2wghserzzgheasz

      Minä en ainakaan maksa.

      Olen jo jonkin aikaa miettinyt tilannetta ja lopulta nyt päädyin siihen tulokseen, että minun kannattaa hankkia tarvitsemani lihat kaupan tiskiltä.

      Siellä sitä on helposti ja kohtuulliseen hintaan saatavilla, eikä tarvitse ryynätä metsissä koko syksyä kinastelemassa milloin mistäkin mitättömästä pikku asiasta milloin kenenkin kanssa.

      Rohkenen epäillä hankkeesi onnistumista.

    • lihasaavimiehet

      Käykö joku lihan vuoksi metsällä ?

      • 2049wfijeoaildsjhawel

        Kuka ei käy lihan vuoksi?

        Käsi ylös!


    • metsssss

      Hirven ruhon hinta on n. 11€/kg.

    • rahallaRauhoitus

      Tietenkin metsästysoikeuden voisi ostaa vaikka luonnonsuojelutaho jolla on rahaa. Kuvitelkaa että maksamalla 4 € saa rauhoitettua hehtaarin vuodeksi.

      Tässä olisi bisneksen paikka sillä Suomessa on kymmeniä tuhansia jotka maksavat tuon summan ilomielin. Jos laittaisi hinnaksi 5€ ha ja vetäsi euron välistä niin sillähän tekisi pientä tiliä :D

      • oajfpwojepo2jwf

        Kuinka monella "luonnonsuojelutaholla" on niin paljon rahaa?

        Jo 1000ha "rauhoittaminen" vaatisi 4000€.

        Maanomistajat ainakin olisivat hyvillään...


    • Rahatpois

      Jos ruhon hinta 11€kg niin ison hinnalla saisi jo 2000€ ja tuon kun jakaa 4€:lla niin se tekee 500 hehtaarin vuokra.

      • kxhdgdt

        Niin ja kaatolupia jaetaan noin 1kp /1000ha


    • lasketaanhuolella

      Mitenkäs nämä, maanomistaja metsästäjät sitten suorittavat tälläisen velvoitteen? Taitaa tulla melkoinen laskentahärdelli. Kun sitten huomioidaan, mikä on seuran todellinen mets.alue. Joka torpan ympäriltä vahintään n. 3 ha vähennys, (150m sääntö). Teiden allejäävä alue, myös pitää sitten huomioida. Kuka maksaisi vuokraa alueesta, jota ei voi käyttää.

      • mmmmmeeee

        Metsästyksessä ei ole mitään 150m sääntöä, ampumisessa on.


    • Hirfvetmaanomistajille

      Ei sitä mitään teitä ja torpan ympärysvähennyksiä !

      • huvittunutseuraaja

        Olen seurannut sivusta, kun peltovuokrauksessa on riidelty, muutamista aareista.


    • kiinnostavaseikka

      Olisikin kiinnostavaa nähdä, mitä tulisi kun maanomistajat itse hoitaisi, vain omilta mailtaan hirvien metsästyksen. Sen riidan, ja jupinan kiintiöiden viimeisistä luvista. Jotkunhan sen varmasti, pystyisi hoitamaan, mutta varmasti suurinosa jäisi hoitamatta luvista.

    • fw2

      Ei mitään ongelmia. Vaikka helikopteripyynnillä jos ei muutoin onnistu. Helikopterilla olisi kätevää viedä hirvi suodaan nyljettäväksi ja ampua matkalta muutama lisää.

      • oletpa_sinä_neropatti

        Aijjahah! Että oikein helikopterilla.

        Siinäpä jälleen kerran mainio osoitus siitä, kuinka kaukana metsästyksen vastustajien ajatukset ovat todellisuudesta!

        Helikopterilla lentäminen maksaa minimissäänkin n. 800€/h ja silloin kyseessä on uudehko (pieni) nelipaikkainen ihmisten kuljettamiseen tarkoitettu helikopteri. http://www.helikopteri.net/lentaminen.html

        Hirvien kuljettamiseen semmoinen ei sovellu, vaan tarvitaan järeämpää kalustoa. Yksi esimerkki järeän kaluston lentotunnin hinnoista on maavoimien kuljetuskopteri, jonka lentotunti maksaa 16 000€.

        Eikä kannata unohtaa sitäkään, että varsinaisen siirtotyön lisäksi tilaajan kustannettavaksi tulee matka helikopterin asemapaikasta varsinaiselle siirtopaikalle, helposti tunti tai pari lentoaikaa varsinaisen operaation lisäksi.

        Eikös vaan olisikin kannattavaa touhua noutaa vaikkapa 5 hirveä helikopterilla ja käyttää siihen 1,5 lentotuntia a' 4500€ ja lisäksi kopterin siirtolennot asemapaikalta hirville ja takaisin 2h a'4500€, yhteensä 15750€!!

        Etkö vieläkään näe asiassa mitään ongelmia?


    • Näinkivoitehdä

      Voishan sen tehdä niinkin, että Valtioneuvosto laatii uuden Lain jolla mitätöidään Suomen rajojen sisällä kaikki yksityinen maanomistus ja maat siirretään Lailla Suomen Valtion ,eli kansan haltuun. Riistakeskus muutettaisiin valtiolliseksi metsästysvuoraorganisaatioksi, jolta kuka tahansa metsästyskortin omaava voi ostaa metsästysluvan haluamalleen numeroidulle metsästysmaa-alueelle. Riistaeläimet hinnoiteltaisiin, ja maksu saaliista maksettaisiin saalistodistusta vastaan.Työttömistä koulutetaan Valtiolle metsän- ja riistanhoitajia ja metsästyksenvartijoita jotka huolehtisivat niin metsänhoidon tapahtumisesta, riistakantojen laskemisesta ja hoitamisesta ja luvattoman metsästyksen valvonnasta ym.
      Tämä jos mikä olisi todellista perustuslaillista yhdenvertaisuutta. Ja sellaisten ihmisten, jotka ovat tästä maasta maksaneet veriuhrin, jälkeläiset ja sukulaiset, eivät ole koskaan saaneet mitään korvausta, saisivat näin myös oikeutta.

      • wojfpgwjr

        Hehheh, nythän rupesi oikein huolella vitsiä pukkaamaan!

        "Mitätöidään yksityinen maanomistus"!
        Helppoa. Ei tarvita muuta, kuin ...

        Ja sitten vielä tuo kaikista ehtymättömin luonnonvara:
        "Työttömistä koulutetaan ..."

        Miten olit ajatellut rahoittaa toiminnan? Kuka maksaa?


      • abkilometritehdasoy

        No valtiolla on 80 miljardia . Kait siittä muutamat huntit liikenee... aktiivimallia aktiivimallia :D


      • owriejgwpijgprijg
        abkilometritehdasoy kirjoitti:

        No valtiolla on 80 miljardia . Kait siittä muutamat huntit liikenee... aktiivimallia aktiivimallia :D

        Niinpä.

        Eikä ydinvoimaakaan tarvita, kun sähköähän tulee pistorasiasta....

        Vai mitä?


    • näkemiiin

      Jaha. Taas tämä sama nillittäjä näiden sama asia eri muodossa avauksien takana. Kiitos ja näkemiin painu sinne metsästyksen vastustajat puolelle takas.

      • armiberetta

        Heh. Et kai tosissasi ottanut? Tuohan oli tyypillinen poliittispopulistinen mielikuva. Samanlaisia ovat SoTe ja Aktiivimalli. Niistä ei vain pillastu kukaan.


      • tuleuloskaapista
        armiberetta kirjoitti:

        Heh. Et kai tosissasi ottanut? Tuohan oli tyypillinen poliittispopulistinen mielikuva. Samanlaisia ovat SoTe ja Aktiivimalli. Niistä ei vain pillastu kukaan.

        Ai sotesta ja aktiivimallista ei pillastu kukaan? :DD


    • kuoloori

      Taimikoiden hirvituhoja ei korvata . Kantakoot jokainen niin paljon vuokraa että tuhot tulee korvattua.Pinta ala verotus/kiinteistö verotus pinta alan mukaan esim. arvo 4 euroa hehtaari.Metsästys seuran ei ole pakko vuokrata kaikkia maaplänttejä otetaan vain parhaat alueet.

      • Repuntäysrahnaa

        Vai tulisiko metsästäjille maksaa, kun he ainoana ryhmänä toiminnallaan vähentävät hirvien tekemien taimikkotuhojen määrää?
        Minkämoiset summat metsästäjille kelpaisi, vai kelpaisiko minkäänmoiset?


    • ainstaini

      olen ajatellut pyytää 5 euroo ha.pinta-ala 200 ha sosialismin aika on todella ohi.kyllä herroilla on varaa maksaa.metsästyksestä voisi tehdä hyvää bisnestä kuihtuvalle maaseudulle.kumma kun mtk viisaat ei ole tätä huomanneet.

      • Jää hirvet sun taimikoita syömään tuolla asenteella :D


    • Eräveikko

      Vähän hymyillyttää tämä bisnes idean yksityiskohdat.11€/kg.samahan se on ostaa kaupasta silloin.idea että pakotettaisiin näin jäsenhankintaan näin on tuhoon tuomittu.seuroissa jo nyt ukkoontumisen vaara ja nuorilla nykyään paljon muitakin harrastuksia kuin metsästys.nekin vähät nuoret joita metsästys ja luonto ylipäätään kiinnostaisi vielä kaikkoaisivat ylikalliiksi käyvän harrastuksen parista.metsästysalueen joka olisi vain vuokrattavissa rahalla kuuluisi myös maksaa omat taimikkovahingonsa mielestäni.

    • Tussarimies

      Vuokran periminen metsästysmaasta on ajatuksena ihan ok. Periihän metsähallituskin vuokran metsästusalueesta. Ja kukas ne hirvet "ruokkii" maanomistajat tietenkin. Ongelmahan on tänäåäivänä se että metsästäjät pyrkivät pitämään hirvitiheyden ylisuurena että metsästys olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Siksi esim taimikkotuhot ovat paikoin aivan liian suuret.

      • 09upiojpiioerfoi

        Tsot! Tsot!

        Taimikkotuhot ovat ihan yhtä paljon maanomistajien kuin metsästäjienkin syytä.

        Jos maanomistajat eivät hoitaisi metsiään aukkohakkauksin ja istutuksin, ei olisi niitä laajoja taimikoita, joita hirvet tuhoavat ja joissa esim. metsot eivät viihdy.

        Ai nytkö pitäisi neuvoa, miten niitä metsiä sitten oikein hoidetaan?

        Sinähän tässä se maanomistaja olet. (Tai ainakin väität olevasi)


    • rahatpois

      Fakta on että metsästys suomessa on liian halpaa.

      """ Edelleenkin kuitenkin pätee Saksassa kuten muuallakin Euroopassa Pohjoismaiden ulkopuolella, että metsästys on erittäin kallis harrastus.

      Kysynnän ja tarjonnan laki on nostanut metsästysvuokrat meikäläiseen verrattuna miltei pilviin, ja riistanhoitovelvollisuus vie miltei toisen mokoman, joten jo hyvään sadankin hehtaarin reviiriin saattaa upota jopa tuhansia ja taas tuhansia euroja ennen kuin on edes päässyt itse asiaan, jahtiin, joka sekin sitten kaikkine rekvisiittoineen maksaa maltaita. """

      https://www.savonsanomat.fi/teemat/luonnossa/Metsästys-kysyy-euroja-Euroopassa/620393

      • samaajargoniaa

        Kuinka kauan sä jaksat tätä samaa teemaa provosoida tällä palstalla? Vuodesta toiseen "rahat pois metsästyksestä" eri teemoilla vain. Kirjoittelehan väliin sillä susianalyytikko nikilläsi näitä metsästys provoja.


      • 094fjjo3ojor3ij

        Höpöhöpö!

        Metsästyksen hinta on Suomessa juuri oikealla - "markkinoiden määräämällä" - tasolla.

        Keski-Euroopassa hinnat ovat korkeampia, koska metsästäjiä on siellä niin paljon enemmän.

        Jos metsästyksen hinta nousee, harrastajien määrä vähenee.


    • älyhoi

      nykytekniikalla hirviongelman voi poistaa myös kemiallisesti niin ei tarvitse metsästäjien raataa niin perkeleesti.

    • Tilipäivä

      Minulla noin 90 hehtaaria tärkeä hirvipieruille sillä metsäni kautta menee useampi hirvireitti. Lihaa on tullut usein mutta ottaisin mielummin rahaa. Olisi hyvä tämä yhteisneuvottelu metsästysvuokrien nostamisesta. Laitetaan saksan maalli. Jos suomalaiset eivät halua maksaa niin eurooppa on täynnä innokkaita hirvenmetsästäjiä.

      • Demmk

        Kannatan Saksan maalliasi, aluksi maan omistaja loihtii mailleen Saksan riistaeläinlajiston Saksan riistaeläintiheyksineen ja lajiston vakiinnuttamisen jälkeen alkaa vuokrata alueitaan.


      • woeifwkefnlwekfn

        Väittämäsi innokkaista eurooppalaisista hirvenmetsästäjistä ei pidä paikkaansa.

        Jos pitäisi, heitä olisi täällä jo nyt runsaasti. Käytännössä tilanne on kuitenkin niin, että kaikki ne muutamat ulkomaalaiset metsästäjät ovat Suomessa paikallisten metsästysseurojen vieraina.

        Jotkut yhteismetsät toimivat kuulemma nykyään jo niin, että hakevat hirviluvat mailleen itse ja myyvät sitten eniten tarjoavalle, mutta eipä taida niitäkään lupia käyttämässä monta ulkomaalaista eurooppalaista innokasta olla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      305
      3408
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1379
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1260
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      168
      1078
    Aihe