Tiibetinterrierin kaltainen rotu?

Tiibetti

Hei

Minulla on tällä hetkellä tibbe ja haluaisin samanlaisen seuraavaksi. Ongelma on turkki, haluaisin helpommin hoidettavan tai ihan lyhytkarvaisen. Oon koittanut lueskella lisää roduista, mutta ei mikään kuulosta samankaltaiselta tähän mennessä. Tiedot tosin perustuvat vain lukemaani netistä, ei muiden omiin kokemuksiin heidän rodustaan.

Onko ehdotuksia mikä olisi luonteeltaan tibbeä muistuttava, myöskin pieni/keskikokoinen? Tarkoitus myös harrastella, mutta helpompi. Terrierit ihastuttaa mutta haluaisin ehkä vähän helpomman ja vähemmän säpäkän ja metsästysviettisemmän. Olen kuitenkin avoin myös terrieriehdotuksille :)

7

1750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KäyköNämä

      Vinkkinä sanottakoon, että kyllähän sen tiibetinterrierin voi pitää lyhyessä turkissa vähäisellä vaivalla. ;) Trimmaajakin voi sen muutaman kerran vuodessa kyniä vaikka juureen asti, jos itse ei halua.

      Tässä jotain itselleni mieleen tulevia rotuja:
      Lagotto romagnolo
      Kooikerhondje
      Stabyhoun
      Pyreneittenpaimenkoira
      Cavalier
      Espanjanvesikoira

    • tibbetulossa

      Rotuehdotuksia ei aijempaa enempää ole, mutta tiibetinterrieri ei itseasiassa ole terrieri vaan paimenkoira. Kannattaa siis suunnata rotu etsinnät esimerkiksi muiden seurakoirien maailmaan sekä jos jaksamista toiselle ehkä vielä aktiivisemmalle koiralle löytyy niin kannattaa tutustua paimenkoiriin. Ensimmäisenä mieleeni tulee vain pieni amerikanpaimenkoira sekä corgit mutta paljon muitakin on! :)

    • tiibetti

      Tiedän ettei ole siis terrieri! :) Siksi seurakoiria olenkin miettinyt ennemmin, terrierihän on luonteeltaan räväkkä ja tibbe (ainakaan omani) ei erityisen vaikka vähän itsenäisempiä ovatkin.
      Mulla on paimenia ennestään myöskin tällä hetkellä, mukavia ovat mutta kaipaisin näiden rinnalle sellasen "helpomman" ja pienemmän jalkoihin. Jonkin seurakoiramaisen, toisaalta voisin miettiä myös shelttiä tms.

      Kooikerhondjea ja vesikoiria olen myös aiemmin miettinyt. Koikkeri saattaa myös olla vähän erityyppinen mitä kaipaan? Amerikanpaimenkoirasta en olekaan ottanut yhtään selvää, siihen voisin myös tutustua! :)

      Niin ja tuosta turkkiasiasta: olen miettinyt samaa, mutta tuntuu että monet turkkiharrastajat ovat sitä vastaan, että otetaan turkkirotu ja sitten ajellaan lyhyeksi tai pidetään sporttimallissa. Ymmärrän tätä siltäosin, kun on kuitenkin paljon rotuja joilla on lyhyempi turkki, usein samankaltaisiakin rotuja muutoin. Tibestä en vaan itse ole keksinyt vastaavaa lyhytkarvaista rotua, toisaalta jos on joku kasvattaja jolle ei turkilla ole väliä, niin voisin ottaa myös tiben kenties uudestaankin.

      Pyreneittenpaimenkoira on sitten jo todella aktiivinen ja sellainen mitä en tällä hetkellä laumaani kaipaa :) Ihastuttavia koiria nämäkin, ja aiemmin aktiivisempaa harrastuskoiraa etsiessäni tulikin tätä mietittyä

    • tiibetti

      Vinttikoirista whippetiä olen miettinyt myös! Mitä mieltä? Lukeman perusteella vinttikoirasta huolimatta ovat helpommin koulutettavia ja sopivampia(jos näin voi sanoa, onhan niitä muitakin vinttareita joiden kanssa harrastetaan!) harrastusvinttariksi. Ratakilpailut voisi myös kiinnostaa.
      Italiano myös, mutta pelkään että menee rikki kun on näitä vähän raisumpiakin kotona :)

      • salukitkauniita

        Salukit, kauniita ja elegantteja.Ja kyllä nekin radalla juoksee.Itse radalla käynyt ns.vääränrotuisen kanssa.Koska siellä saa juosta täysillä, ja turvallisesti.Salukit, ja muut tyylikkäät viunttarit vievät kyllä katseen.Täytyy harkita, kun aika on oikea.


      • TibbeLyhytKutri

        Tibben turkin voi leikata lyhyeksi, jolloin
        se on helppo hoitaa.


    • Anonyymi

      Tiibetintertieri on monipuolinen paimenkoira.
      Sopivankokoinen automatkoille.
      Hyvä lenkkikaveri.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe