Degerforsissa tilanne on vakava

Ruosu

Degerforsin kunta suhtautuu ynseästi suomenkielisen vanhustenhoidon järjestämiseen.

Sosiaalilautakunnan vastauksessa selvityspyyntöön sanotaan, että suomen kielen tarve voidaan korvata sanakirjalla.

Samalla aloite suomenkielisen vanhustenhoidon järjestämisestä on jäänyt käsittelemättä vuosikausiksi!

Suomenkielisen sosiaalidemokraatin Tauno Karppisen pyyntöön selvittää suomenkielisen vanhustenkodin tarve Degerforsissa sosiaalilautakunta vastaa muunmuassa, että kunta on hankkinut sanakirjan, jonka avulla suomenkielisten ikä-ihmisten hoitotarvetta äidinkielellään voidaan kattaa.

Vasemmistopuoluelaisen Mauri Sukuvaaran aloite suomenkielisen vanhustenhoidon järjestämisestä on maannut käsittelemättömänä jo viisi vuotta.

Lähde: Sisuradio/ Merja Laitinen

5

400

  Vastaukset

  • Miksi suomen valtion herrat ei painosta ruotsia niin, että saadaan ruotsinsuomalaisten asiat kuntoon. Täällä vaan käydään kumartelemassa ruotsia.

  • Voisiko mitenkään ajatella että ne vanhukset menisivät ihan samaan vanhainkotiin ruotsalaisten kanssa ?Miksi pitäisi olla omat kodit ja aina erottua joukosta?

   Muuttaessani ruotsiin tiesin ettei siellä ole suomenkielisille mitään omia koteja ,tiesin myös vanhenevani ja että joudun vanhainkotiin joskus mutta ei tullut mieleenikään ettenkö voisi mennä samaan hoitoon valtaväestön kanssa.

   Miksi minun pitäisi olla erikoisasemassa vain koska olen Suomalainen.

   Maassa maan tavalla jne.

   Tietysti ymmärrän että tarkoitatte kielen takia. So what? Eihän vanhainkodissa asuvat ihmiset tänäpäivänä juurikaan puhu tai jos puhuvatkin mitä väli millä kielellä, ei heille juuri kuitenkaan kukaan vastaa.

   He ovat niin lääkepöpperössä että eipä taitaisi tulla sanat ulos paljo millään kielellä.
   Ja kohta on eutanaasia laillista joka maassa ei pojat tarvita vanhain koteja.
   Alkakaa ennemmin vaatimaan suomalaisia hautausmaita sitä viimeistä lepokotia. Siellä tuskin on edes kieliriitoja, alistajista tai alistetuista puhumattakaan.

   Leppoisia vanhuudenpäiviä kielellä kuin kielelä;)

   • Kuinkas on käynyt Degerforssissa?

    Pikku kylä, miten ruotsinsuomalaiset vanhukset viihtyy?


   • Vanhuksia kirjoitti:

    Kuinkas on käynyt Degerforssissa?

    Pikku kylä, miten ruotsinsuomalaiset vanhukset viihtyy?

    Nykyään on suomalainen dementiaosasto.


  • Kaikki jotka ovat vanhustenhoitoa vailla voivat muuttaa Suomeen. Suomi pystyy järjestämään vanhustenhoidon sillä täälä valmistuu vuodenvaihteeseen kymmeniä uusia palvelutaloja. Tervetuloa.

   Hoitohan maksetaan Ruotsin valtion kukkarosta, joten lisäraha Suomen valtionburjettiin on tervetulut. Toisaalta, kun katsotaan mikä on lähitulevaisuuden tilanne Ruotsissa, niin ostovoiman ja BKT:n romahtaminen ihan muutamassa vuodessa ei lupaa ainakaan mitään hyvää eläkeläisille tai vanhuksille. Eikä varsinkaan vaustenhoidolle. Asiaa listattuna oheisesa linkissä:

   http://www.deagel.com/country/Sweden_c0192.aspx

   On aika harkita ja tehdä päätöksiä siitä haluaako olla Ruotsissa pelinappulana elämänsä loppuun asti. Vai haluaako muuttaa Suomeen ja elää turvallisessa kotimaassaan ne viimeiset vuodet olematta se "jävla finne" jota aina halveksitaan.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1753
  2. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   79
   889