Mitä isännöinnin jälkeen?

loppu.häämöttää

Mihin kannattaa suunnata, kun isännöitsijän työ alkaa lopullisesti ottaa pannuun? Työmäärä ja raha kun eivät kohtaa ollenkaan sillä tavalla kuin kuuluisi. Tuntipalkka on laskennallisesti sama kuin siivoojalla, mutta töitä joutuu painamaan 12 tuntista päivää. Ylitöitä ei saa koskaan pitää vapaana.

Tässä ei vaan ole pidemmän päälle mitään järkeä. Elämässä pitäisi olla vähän muutakin kuin viettää koko valveillaoloaika toimistolla työmatkat siihen päälle, että tienaa nettona 2000 €/kk.

Kiitti mulle riitti.

6

518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isännöitsijämyös

      Ihan ensimmäisenä kannattaisi vaihtaa työnantajaa ja katsella sen jälkeen uudestaan. Toimin itse isännöitsijänä pk-seudun ulkopuolella, työkokemusta 2 vuotta ja palkka 2900€ kokous- ja urakkapalkkiot. Lisäksi käytössä työaikapankki 80h asti joten kevään pitkistä päivistä tulee helposti pari viikkoa lisää kesälomaa.

      • loppu.häämöttää

        Omana toiveenani on, että saisin edes pitää vuosilomani. En osaa kuin haaveilla siitä, että ylitöitä saisi pitää vapaana. Sekin tässä työssä kypsyttää, että keväällä paiskitaan paljon ylitöitä, mutta kesän ja syksyn hiljaisina päivinä pitää istua toimistolla joka päivä vähintään se 8 tuntia. Työantajani ei tunne alle 8 tunnin työpäivää.

        En ymmärrä mitä hienoa on siinä, että pitää tulla heinä-elokuussa töihin 8 tunniksi tekemään neljän tunnin työt. Eli suomeksi sanottuna istuskella tyhjän panttina, kun ei ole tarpeeksi tekemistä täyttämään jokaista vuoden hiljaisimmista työpäivistä kahdeksan tunnin työtehtävillä.

        Aika monessa isännöintitoimistossa on jäänyt miettimättä, miten parhaiten järjestellään työaika joustavaksi: keväällä pitkää päivää, kesällä ja syksyllä lyhyttä päivää. Meillä tämä järjestely koskee vain toimitusjohtajaa. Hän osaa tehdä lyhyttä päivää, kun on hiljaista. Työntekijät istuvat toimistolla 8 tuntia päivässä paitsi silloin, jos saa pitää vuosilomaa.


    • Hustr

      Minä lopetin kanssa aikoinani isännöitsijän hommat usean vuoden jälkeen,kun mitta tuli yksinkertaisesti täyteen. Isännöitsijän töissä ei jäänyt aikaa harrastuksille ja yksityiselämä kärsi. Katsoin ettei se työ ole sen arvoista, että uhraisin oman hyvinvointini sille. Vaihdoin kaupallisen alan töihin, jossa on normaalit työajat ja huomattavasti mukavampi työnkuva ja viihdyn hyvin. Nykyään jää aikaa harrastuksille ja perheelle.
      Moni lopettaa isännöinnin juuri tuon työn liiallisen kuormittavuuden ja ikävän työnkuvan vuoksi. Eikä ihme, itse en alaa ainakaan suosittele kenellekään.

      • loppu.häämöttää

        "Katsoin ettei se työ ole sen arvoista, että uhraisin oman hyvinvointini sille."

        Itselläni on juuri tuosta kyse. Voisin tehdä pitkää päivää, mutta silloin houkuttimena pitäisi olla hulppea ansiotaso, että voisi vaikka halutessaan haaveilla eläkkeelle jäämisestä 50-vuotiaana. Tässä on tosiaan se ongelma, että ylitöitä saa painaa niin paljon, ettei laskuissa pysy mukana ja kokouspalkkioineen ylityökorvauksineen kaikkineen koko vuoden bruttoansioni on selvästi alle 40'000 euroa. Jos alle 40'000 euron bruttovuosipalkan eteen pitää vuositasolla tehdä yli 200 tuntia ylitöitä, on se aika säälittävää.

        Nykyisen ansiotasoni (siis alle 40 tuhatta euroa vuodessa, brutto) voisin sietää, mutta se pitäisi tulla ilman tunninkaan ylityötä. Katson vuosipalkkaani ja tulee sellainen olo, että teen kaiken ylityön ikäänkuin ilmaiseksi, ilman palkkaa. Ei näin voi olla.

        Joku taisi joskus sanoa, ettei isännöintialalla ole mitään järkeä olla työntekijänä. Yrittäjänä tienaa saman paljon vähemmällä työllä tai samalla työmäärällä paljon enemmän.


      • Hevonen121

        Oletko miettinyt oman yrityksen perustamista? Mikä on yleinen hintataso paikkakunnalla? Porukalla 4 hengen yritys? Ei turhaan renkinä olemista. Vai onko niin, jotta taloyhtiöt ei helpolla vaihda isännöitsijää.


      • loppu.häämöttää
        Hevonen121 kirjoitti:

        Oletko miettinyt oman yrityksen perustamista? Mikä on yleinen hintataso paikkakunnalla? Porukalla 4 hengen yritys? Ei turhaan renkinä olemista. Vai onko niin, jotta taloyhtiöt ei helpolla vaihda isännöitsijää.

        Hintoja ei ole kilpailtu pohjamutiin. Isännöintibisnes on kannattavaa liiketoimintaa tällä seudulla. Jostain syystä on sellainen tilanne, että taloyhtiöiden liikkuvuus minimaalista. Isännöintitoimistoa ei vaihdeta, isännöintiä ei kilpailuteta. Ei tosin kilpailuteta talohuoltoakaan vaikka oltaisiin tyytymättömiä. Mottona taitaa olla, "ettei se vaihtamalla parane". Kuulemma Tampereella on päinvastainen tilanne. Siellä taloyhtiöt ovat paljon aktiivisempia.

        Uuden toimiston perustaja voi yrittää löytää asiakkaita pienimpien taloyhtiöiden joukosta. Siellä on jonkin verran liikkuvuutta, kun paikkakunnan halvimmilla hinnoilla kilpailevien isännöintitoimistojen asiakkaiksi hakeutuneet taloyhtiöt huomaavat tehneensä ison virheen. Mutta kuka haluaa isännöitäväkseen pikkuyhtiöitä, joissa ei ole tehty mitään remontteja pariin vuoteen ja raha-asiatkin on saatu alustavasti sotketuksi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4823
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4603
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      620
      4204
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3177
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2711
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2213
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      222
      2182
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      348
      2168
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1797
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe