olipa vitsi

eläkelahja

Mitä teen. Jäin eläkkeelle ja työkaverit antoi läksiäislahjaksi kaksi marsua ja parimetrisen häkin, koska nyt on kuulemma aikaa hoitaa lemmikkejä. ( joskus pikkulikkana oli hiiriä, sen jälkeen ollut kani, ja koiria ja kissoja. 65 vuoteen mahtuu monenlaista, vaan ei marsuja. Siastakin selvisin, samoin lampaasta, vaan nyt tuli eteen otus joka on täysin outo.
. Mitä teen marsuille? Mitä ne syös siis muuta kuin heiniä ja porkkanaa jota sain eväspussillisen. Lämpötilavaatimukset? Onko yö vai päiväotuksia. Juoksupyörä, kiipelytelineet?
Kaikenlaisia neuvoja otetaan kiitollisuudella vastaan

6

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fgyeu

      Todella idioottimainen teko työkavereiltasi. Ei eläimiä pidä antaa "yllätyslahjoina". Jos itse saisin marsuja tai mitään rottien kaltaisia, pyrkisin pääsemään niistä eroon HETI!
      Jos ei sijoituspaikkaa löytyisi, olisi pakko viedä eläinlääkärille piikille.
      Jo edellämainitusta syystä työkaveriesi teko oli todella IDIOOTTIMAINEN teko.

    • Typeräylläri

      Kai tämä oli huono vitsi? Kuka edes myy marsuja ääliöille, jotka meinaavat antaa marsut ylläripyllärinä marsuista mitään tietämättömälle? Tässä sopassa on nyt mukana useampikin vastuuntunnoton tohelo.

      Normaali huoneenlämpö on marsuille passeli, mutta vetoa ne eivät kovin hyvin kestä. Vanhoissa taloissa saa siis olla tarkkana vedon kanssa. Marsut ovat päiväaktiivisia eivätkä ruumiinrakenteensa vuoksi ole mitään aktiivikiipeilijöitä. Jotkut tykkäävät paistatella päivää pesämökkien katoilla, mutta siihen kiipeily sitten jääkin. Juoksupyörää marsuille ei missään nimessä pidä antaa, sillä niin isoa ei olekaan, jossa marsun selkä ei taipuisi kaarelle. Marsut ovat ihan maantasassa viihtyviä, piilottelevia otuksia, joten piilopaikkoja (kuten mökkejä, tunneleita jne.) kannattaa olla useampi. Vähimmäisvaatimus on yhtä monta kuin on marsuakin.

      Marsujen pääasiallinen ravinto on heinä, ja sitä on oltava ihan koko ajan tarjolla. Lisäksi annetaan hyvälaatuista, eläinkaupoista saatavaa pellettiä n. ruokalusikallinen per marsu päivässä. Myös tuoreruokaa voi antaa päivittäin, mutta porkkanaa ja hedelmiä ei pidä antaa kuin ehkä kerran viikkoon "karkkipäivinä", sillä ne ovat hyvin sokeripitoisia. Marsut eivät luontaisesti syö mitään niin sokerista vaan lähinnä heinäkasveja, joten jokapäiväisellä porkkanalla voi saada aikaiseksi diabeteksen. Netistä voit googletella tarkempaa listaa sallituista tuoreruoista niin marketin kuin luonnon valikoimasta. Huomaa, että marsuille on lisättävä c-vitamiinia ravintoon. C-vitamiinijauhetta saa apteekista ja lemmikkikaupoista ja sitä lisätään ohjeen mukaisesti vesipulloon joka päivä.

    • marsunmassut

      ..en mä nyt ihan vitsinä tuota näe,jos olet eläinrakas.Mutta toki olisivat voineet kyllä kysyä..itselläni on ollut kolme marsua,yksi huostaanotettu,oli heitetty pavekkeelta,jalat vähän vinot ,mutta siinä porhalsi.Suolakivi minulla oli joka kai vastasi C-vitamiina..voikukanlehtiä,mutta apilalle ovat persoja ja se on ähkyn saamista,niitä vain namina...kaikea tuoreruohoa,salaattia,ei kai banaania,eikä mitään kovin lihottavaa.Veikeitä velmuja ne olivat,työkaverini kanssa ,hän omiaan,minä omiani hoidettiin ja juoksutettiin ja imuroitiin sen jälkeen pipanat lattialta.Meidän eli 7-8 vuotta,mikä on jo marsuille aikamoinen ikä. Tsemppiä,ota huumorilla. <3 ps.tuossa ed.kijoitetussa paljon ohjeita.

    • eläkelahjus

      Kiitoksia neuvoista. Kunhan vain tuo koira lakkaa kuvittelemasta niitä paisteikseen. Ovat nyt häkissä kaapin päällä ja suihkepullo koiriassa, kun koiralle on muistutettava kymmenesit päoivässä, ettei haku ei hypi kaappia vasten. Kai tässä elämä urkenee uusille urille.Onneksi ainoat suunnitteilla olevat matkat on lähikauppaan! Siispä aloitan korinpunontakurssin ja ryhdyn rakentelemaan pajusta majoja

      • PiilotOltava

        Siis mitä majoja? Eikö niillä ole tällä hetkellä piiloja? Vaikka koira niitä hätyyttää? Niitä piiloja pitää sitten muuten olla ihan eläinsuojelulain nojalla, joten jollei ole, niin rikot eläinsuojelulakia. Kai sinä sentään vähän olet opiskellut itsekin marsujen vaatimuksista etkä vain keskustelupalstan tietoantiin luota?


      • eläkelahja

        on, sellaiset häthätää kyhätyt risukasat siis kotamalliset teelmykset, kolme joiden alla marsut viihtyvät ja juoksentelevat majasta toiseen ja´vetävät salaatinlehdetkin sinne suojaan, mutta ajattelin jotain sievempää, kun pajustahan saa punottua vaikka mitä, samoin oljesta, sidontana joko rautalanka johon hampaat ei pysty tai sitten koivunaru jota kai voi turvallisesti nakertaa poikki. Hiirillä oli pajupallot ja kanilla lautamökki ja pajusta tehty tunneli, niin kuin merta, mutta ei nielua vaan avoin molemmista päistä.
        ( koira uskoo suihkepulloa, marsut kujertelevat ja vislaavat keskenään eivät' liikeäänistä päätellen höiriinny koiran juoksentelusta. Häkki on metrin korkeudella ja koira on mittelpits, eli venyttäen yletty kurkkaamaan, mutta ei pääse tuolien ohi.
        Olen myös ottanut googlesta selvää marsuista ja jutelleu marsujen kasvattajen, eli erään työtoverini kanssa elikoiden vaatimuksista. Tilasin myös suuremman, kaksikerroksisen häkin ja korokkeen kaapin päälle. jotta häkin pohja nousee 1,5 metriin, hankala hoityaa, mutta ehkä koira tottu ja saa laskettua hkin alemmas


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe