Mitä voin tehdä asialle?

Olen 17v tyttö, joka viestitteli snap chatin kautta 21v miehelle. Hän useasti vinkui alastonkuvia ja joskus niitä lähetinkin. Nyt meille tuli hirveä riita ja emme ole enään väleissä. Hän haukkui todella törkeillä nimillä ja sanoi, että minun pitäisi tappaa itseni. Mutta se mikä tässä minua huolettaa on se, kun hän näytti että hänen kaverinsa oli ottanut hänen puhelimensa näytöstä kuvan jossa on minusta paljastava kuva. Eli ainakin se on vähintään jo yhdellä ihmisellä kenellä ei pitäisi!!! Mitä voin tehdä asialle jos kuvaa aletaan levittämään vielä enemmänkin???
Ilmoita


Asiantuntijan vastaus
Hei!
Hyvä, että olet lähtenyt kysymään neuvoa. Ikävä kuulla, että sinusta on jaettu kuva ilman lupaasi ja kyseinen henkilö on nimitellyt sinua. Oletko kertonut tapahtuneesta kenellekään luotettavalle aikuiselle esimerkiksi vanhemmillesi? Puhuminen ei välttämättä ole helppoa, mutta olisi tärkeää, ettet jää tämän asian kanssa yksin. Voisit olla asiasta yhteydessä nettipoliisiin. Täältä löydät kaikki sosiaalisessa mediassa toimivat poliisit https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/poliisit_sosiaalisessa_mediassa. Nettipoliisit neuvovat netissä tapahtuvista rikoksista.

Voit tulla juttelemaan asiasta myös Rikosuhripäivystyksen chattiin. RIKUchat on auki arkisin klo 9-15 ja maanantai-iltaisin klo 17-19.

Ystävällisesti Rikosuhripäivystys

Muut vastaukset

No et yhtään mitään.
Lapsilta jotka eivät ymmärrä mitä kuvan lähettäminen jonkun puhelimeen voi pahimmassa tapauksessa tarkoittaa pitäisi kieltää internetin käyttö kokonaan.
Kerro jollekin vanhemmalle, esim. Poliisille.
Ilmoita
Teoriassa asiaan soveltuisi esimerkiksi sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito. Asia kuitenkin kaatuu tässä vaiheessa ja muutenkin helposti viimeistään todisteluun, jos kuvaasi nyt ei jossain alustalla pidetä vapaasti saatavana, tai levitetä ihmisille, jotka todistavat puolestasi. Sen jälkeen voisi olla joku mahdollisuus menestyksekkääseen rikosprosessiin.

Kuvan olemassa olemiselle, esittelemiselle ja sellaiselle levittämiselle, josta et pääse saamaan todisteita, et voi mitään.

17-vuotiaan diginatiivin pitäisi ymmärtää, että kerran internettiin tai somekanaviin päästetty kuva on siellä ikuisesti.

Ehkä tosiaan Internetin käyttöön pitäisi olla vaikka 18-v. ikäraja, josta voisi poiketa vain erityisen koulutuksen avulla.
4 VASTAUSTA:
Nimenomaan siksi pistinki niitä kuvia snap chattiin, koska sieltä se kuva häipyy jos sitä kuvaa ei tallenna, mutta hän olikin vähän juonitellu muuta kaverinsa kanssa niin, että tallennus ilmotusta ei tulisi mulle. Moni sellasia kuvia nykyään lähettää, mutta harva on kusipäitä jokka niitä tallentelee ja käyttää vastaan ku asiat ei mee niinku piti.
help kirjoitti:
Nimenomaan siksi pistinki niitä kuvia snap chattiin, koska sieltä se kuva häipyy jos sitä kuvaa ei tallenna, mutta hän olikin vähän juonitellu muuta kaverinsa kanssa niin, että tallennus ilmotusta ei tulisi mulle. Moni sellasia kuvia nykyään lähettää, mutta harva on kusipäitä jokka niitä tallentelee ja käyttää vastaan ku asiat ei mee niinku piti.
Niin siis ihan tosissasi ajattelit, että kännykkän ruudulle saatua kuvaa ei voi tallentaa niin, että lähettäjä et saa siitä ilmoitusta?

Ja niitä, jotka niitä tallentelee on aivan takuulla enemmän kuin "harva". Kusipäiden määrää en lähde arvuuttelemaan, mutta tottakai niitäkin on.
Kyllä mä sen ymmärsin et se on helppo tallentaa.
Noniin, siis ymmärsit, että se on helppo tallentaa, joten mitä merkitystä sillä oli, että lähetit sen snapchatilla? Oletit ihan tosiaan, että vastaanottaja ei sellaista tallentaisi, ja se häipyisi palvelusta aikanaan kadoten lopullisesti bittien hautausmaalle?

Joudun hieman peruuttamaan, ei tässä liene kyse osaamattomuudesta ja ymmärtämättömyydestä Internetin käytön suhteen. Tässä on kyse laajemmasta osaamattomuudesta suojata itseään ja itseään koskevia tietoja. Annoitko miehelle jossain kohtaa pankkitunnuksesikin, kun tämä vinkui ja vinkui?

Nojoo, anteeksi ivallisuutta lähentelevä kyynisyyteni. Nyt vaan on niin, että on vaikea kaiken meetoo-kampanjoinnin ja muun hurmanhenkisyyden keskellä ymmärtää, että joku on vielä niin sinisilmäinen, että lähettelee alastonkuvia itsestään jollekin sättikumppanille. Erityisesti kukaan lähes täysi-ikäinen ihminen.

Kaikkein paras, mitä voit tehdä asialle, on koittaa lopettaa huonot välit mieheen, ts. lopettaa kaikki välit tähän. Kyllä se into levitellä alastonkuvia ihmisestä, johon ei ole missään kosketuksissa, aikanaan laantuu. Toki voit pitää silmäsi auki, ja jos jotain kautta törmäät tunnistamaasi kuvaan, niin voit ehkä saada tarvittavia todisteita johonkin rikosprosessiin. Aloituksen tietojen valossa sellaisia ei kuitenkaan nyt ole, jollei käy niin ihmeellistä, että tuo kaveri suostuu todistamaan.
+Lisää kommentti
Minä olen yli 30- vuotias aikuinen viisas ihminen ja sammuin kerran ravintolaillan jälkeen ympäripäissäni erään itseäni vanhemman miehen asuntoon. Aamuyöllä heräsin siihen että mies oli riisunut minut alasti ja otti kuvia genitaalialueeltani. Sika oli ajellut koko alapääni karvoituksen pois uinuessani tiedottomana hänen sohvallaan. Ties montako kuvaa hän oli ehtinyt napsia ennenkuin heräsin. Yritin ottaa puhelimen häneltä väkivalloin siinä onnistumatta. Hän esitti poistavansa kuvat muka itse mutta en tietenkään usko että hän niin teki. Arvoitukseksi jäi montako kuvaa hänelle jäi ja millaisia kuvia. Mitä kaikkea sikaporsas olikaan ehtinyt tehdä minun ollessani tiedottomana en uskalla edes arvailla. Nykyisin uskon näkeväni ohikulkevien vieraiden ihmisten katseissa merkkejä tunnistamisesta. He katsovat sillä silmällä, nostelevat kulmia, virnuilevat. Olen varma että tämä saasta on pistänyt kuviani jonnekin deep webbiin ja koko maailma kuvittelee minun oleva joku b- luokan pornotähti.

Olkoonkin että ravintolaan meneminen, itsensä humalaan juominen ja vieraiden asuntoon kulkeutuminen kännissä ei ole viisasta. Etenkään kun pitäisi jo olla järkevä aikuinen ihminen. En kuitenkaan syytä itseäni. Mikään ei pakota näitä miehiä käyttäytymään näin. Se on heidän oma valintansa. En myöskään allekirjoita ajatusta että jos ihminen on tyhmä ja kättäytyy tyhmästi on hänen oma vikansa jos häntä käytetään hyväksi. Hyväksikäyttö on aina hyväksikäyttäjän vika, hänen oma valintansa, hänen häpeänsä ja hänen syytään. Jos joku sammuu kadulle lompakko takataskussa mikään ei pakota ketään käyttämään tilaisuutta hyväksi ja varastamaan lompakkoa. Jos näin tekee se on siitä huolimatta varkaus ja varastaminen on varkaan syytä. Siitä huolimatta että on tyhmää sammua kadulle ja jättää lompakko helposti varastettavaksi.

Ei ole järkevää olla 17- vuotias naiivi naisen alku. Mutta valitettavasti olemme kaikki joskus olleet naiiveja ja tehneet tyhmiä tekoja ja olemme edelleenkin. Onneksi olkoon kaikki täydelliset ihmiset jotka ette koskaan ole tehneet typeryyksiä. Näitä teemme jopa aikuisena. Se ei mitenkään oikeuta käyttämään toisen naiiviutta hyväksi. Jos sille tielle lähdetään että alastonkuvien lähettäminen on tyhmää mihin se raja sitten laitetaan? Jos rakastavainen pariskunta tekee seksivideon omaan käyttöönsä tai vaimo lähettää miehelleen alastonkuvia onko sekin oikein, että eron tullessa mies käyttää kuvia kostotarkoituksessa ja paljastaa ne koko maailmalle? Mitäs harrasti seksiä, mitäs lähetti alastonkuvia miehelleen oma vika? Eiväthän kohta edes avioparit uskalla harrastaa seksiä koska netin aikakaudella kaikki yksityisasiat on vaarassa joutua koko maailman pällisteltäväksi jos erehtyy luottamaan toiseen ihmiseen.
Ilmoita
Mitä voit tehdä. Voit pistää miehen kuvan nettiin ja mainostaa häntä hyväksikäyttäjänä. Voit julkaista kyseisen miehen naaman ja pistää siihen otsikon että tätä miestä kannattaa varoa, hän pyytää alastonkuvia alaikäisiltä tytöiltä ja kierrättää niitä kavereillaan.

En ymmärrä miksi nämä hyväksikäyttäjämiehet jäävät edelleen julkisessa keskustelussa kasvottomiksi taustahahmoiksi joiden henkilöllisyyksiä edelleen suojellaan. He itse paljastelevat kaikista intiimeimmät asiat toisista ihmisistä, käyttävät hyväksi toisten havoittuvuutta ilman pientäkään omantunnonpistosta. Mutta jokin ääneenlausumaton sääntö edelleen pistää yhteiskunnan suojelemaan heidän omaa henkilöllisyyttään ja parkuu ajojahtia heti jos joku tällaisten sikojen henkilöllisyydet paljastaa.
3 VASTAUSTA:
Ja tuon jälkeen tietenkin pamahtaa syyte kunnianloukkauksesta, koska aloittaja ei edelleenkään mitenkään pysty todistamaan, että mies olisi saamaansa kuvaa tallentanut ja edelleen lähettänyt (olettaen, ettei tätä yhtä miehen kaveria todistamaan saa, mikä tietysti lienee mahdotonta, tunnustaisihan hän samalla oman rikoksensa).

Ihan vähän kannattaa siis miettiä, ennen kuin yrittää trial-by-somea käyttää. Se voi aika lujaa paukahtaa omaan nilkkaan.
tygfjr kirjoitti:
Ja tuon jälkeen tietenkin pamahtaa syyte kunnianloukkauksesta, koska aloittaja ei edelleenkään mitenkään pysty todistamaan, että mies olisi saamaansa kuvaa tallentanut ja edelleen lähettänyt (olettaen, ettei tätä yhtä miehen kaveria todistamaan saa, mikä tietysti lienee mahdotonta, tunnustaisihan hän samalla oman rikoksensa).

Ihan vähän kannattaa siis miettiä, ennen kuin yrittää trial-by-somea käyttää. Se voi aika lujaa paukahtaa omaan nilkkaan.
Sanoiko aloittaja ettei pysty todistamaan kuvan tallennusta ja kierrättämistä?

Sain tästä...

"Mutta se mikä tässä minua huolettaa on se, kun hän _näytti_ että hänen kaverinsa oli ottanut hänen puhelimensa näytöstä kuvan jossa on minusta paljastava kuva. Eli ainakin se on vähintään jo yhdellä ihmisellä kenellä ei pitäisi!!!"

... käsityksen että kuvan kierrättämisestä on kokreettista näyttöä. Jos mies olisi vain _kertonut_ että kaveri otti puhelimensa näytöstä kuvan asia olisi eri. Mutta tuosta saa käsityksen että kuvan kierrättämisestä olisi olemassa näyttöä. Lisäksi netin kautta kun vongataan alastonkuvia yleensä jotain keskusteluhistoriaa jää olemaan. Vaikea uskoa etteikö jotain konkreettista olisi tuollaisesta chattailystä jäänyt.

Minä olen kyllästynyt siihen että tällaisissa tilanteissa se on aina tyttö jolle sanotaan soosoota. Että tyhmä olit, oma vika ja sitä rataa.

Tällainen toiminta on täysin miehen syytä. Varsinkin kun tyttö on noin nuori ja mies häntä noin paljon vanhempi. Aikuinen mies on törkeästi käyttänyt hyväkseen naiivin tytön luottamusta. Suosittelisin käymään poliisin pakeilla kysymässä voisiko kyseisen jannun ja hänen kaverinsa puhelimen ja tietokoneen takavarikoida ja katsoa mitä sieltä löytyy. Usein tuollaisilta pervoilta löytyy muutakin hämärää nettihistoriasta.

Jos minä olisin tajunnut ottaa tuon ed. tyypin henkilöllisyyden selville pistäisin aivan varmasti hänen naamansa nettiin ja kirjoittaisin kissankokoisilla kirjaimilla mitä hän teki. Ei kiinnosta tippaakaan mikään kunnianloukkaussyyte. Siitä saa pelkät sakot. Big deal. Paljon pahempaa on se mitä tyyppi teki minulle. Kunnianloukkaus on kuitenkin asianomistajarikos ja vaatii siis että mies itse nosta syytteen. Silloin kun äijä itse tekee noin noloja tekosia hänellä on yleensä luurankoja kaapissa sen verran että kynnys nostaa kunnianloukkaussyyte on tavallista korkeampi.
tygfjr kirjoitti:
Ja tuon jälkeen tietenkin pamahtaa syyte kunnianloukkauksesta, koska aloittaja ei edelleenkään mitenkään pysty todistamaan, että mies olisi saamaansa kuvaa tallentanut ja edelleen lähettänyt (olettaen, ettei tätä yhtä miehen kaveria todistamaan saa, mikä tietysti lienee mahdotonta, tunnustaisihan hän samalla oman rikoksensa).

Ihan vähän kannattaa siis miettiä, ennen kuin yrittää trial-by-somea käyttää. Se voi aika lujaa paukahtaa omaan nilkkaan.
Siinäpä se lyhyesti sanottuna tulikin. Rikoksentekijä voittaa aina! Rikoksentekijät ovat jumalia, heille kuuluu kaikki kunnia aina ja iankaikkisesti amen! Ai kun he ovat viisaita ja älykkäitä!
+Lisää kommentti
Helppoa! Kolme numeroa: 112. Hulluinta on pitää mitään yhteyden pitoa ja harhakuvitella että siitä seuraa jotain hyvää tai itse "tietää missä mennään"....Selvä ilmoitus että 112 jos tulee kuvat jossain vastaan, piste ja ikuinen yhteydenpitämättömyys.

Jos ei ole erikseen ihmisiä lähipiirissä jotka kävisivät hakemassa luurin ja kuvat niin aivan turha kuvitella mitään muuta keinoa. Hulluimmat pitäväy yhteyttä näin sekopäiden kanssa koska kuvittelevat sen jotenkin auttavan (eivät itsekään ole varmoja miten) ja osa laittaa lisää kuvia ettei entisiä julkaistaisia :O:O

Fuck him, life goes on!
1 VASTAUS:
Mitenkäs ajattelit sen hätäkeskuksen asiaan voivan vaikuttaa? Ei hätäkeskus tutki rikoksia. Hätäkeskus välittää tehtäviä poliisin partioille. Mihinkä ajattelit hätäkeskuksen lähettävän poliisipartion, jos soittaja ilmoittaa, että hänestä levitetään vääränlaisia kuvia?
+Lisää kommentti
Asiantuntijan vastaus
Hei!
Hyvä, että olet lähtenyt kysymään neuvoa. Ikävä kuulla, että sinusta on jaettu kuva ilman lupaasi ja kyseinen henkilö on nimitellyt sinua. Oletko kertonut tapahtuneesta kenellekään luotettavalle aikuiselle esimerkiksi vanhemmillesi? Puhuminen ei välttämättä ole helppoa, mutta olisi tärkeää, ettet jää tämän asian kanssa yksin. Voisit olla asiasta yhteydessä nettipoliisiin. Täältä löydät kaikki sosiaalisessa mediassa toimivat poliisit https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/poliisit_sosiaalisessa_mediassa. Nettipoliisit neuvovat netissä tapahtuvista rikoksista.

Voit tulla juttelemaan asiasta myös Rikosuhripäivystyksen chattiin. RIKUchat on auki arkisin klo 9-15 ja maanantai-iltaisin klo 17-19.

Ystävällisesti Rikosuhripäivystys
3 VASTAUSTA:
Hei Riku,

Ohi tämän aiheen, mutta onko mielestänne ok, että rikosuhrimaksua maksetaan myös uhrittomista rikoksista? Ja jos on, niin oletteko noin yleisestikin kommunistinen järjestö?
Tero_Sarkkinen kirjoitti:
Hei Riku,

Ohi tämän aiheen, mutta onko mielestänne ok, että rikosuhrimaksua maksetaan myös uhrittomista rikoksista? Ja jos on, niin oletteko noin yleisestikin kommunistinen järjestö?
Hei Tero,
Eduskunta on hallituksen esityksestä hyväksynyt lain rikosuhrimaksusta 2015 ja se otettiin käyttöön 2016. Rikosuhrimaksua ei peritä kaikista rikoksista. Se peritään tyypillisesti silloin, kun täysi-ikäinen rikoksen tekijä syyllistyy rikoslaissa kirjattuun, sellaiseen lievää vakavampaan rikokseen, josta ankarin säädetty rangaistus on vankeutta. On totta, että kaikissa rikoksissa ei ole aina yksittäistä rikoksen uhria – kuten esimerkiksi liikennerikokset. Rikokset ovat kuitenkin useimmiten sellaisia, joissa saattaisi myös olla uhri.

Rikosuhrimaksun tuotolla rahoitetaan rikosuhripalveluja, joiden tulee olla kaikkien uhrien ulottuvilla. Palvelut on EUn direktiivin mukaisesti järjestettävä kaikissa EUn jäsenmaissa. Suomi rahoittaa palvelun tuottamisen rikosuhrimaksun tuotoilla. Rikosuhrimaksu on käytössä monissa EU-maissa, muun muassa Ruotsissa, Tanskassa, Iso-Britanniassa, Liettuassa, Puolassa ja Belgiassa. EU:n komissio on suosittanut sen käyttöönottoa jäsenvaltiossa rikosuhridirektiivin edellyttämien yleisten rikosuhripalveluiden rahoittamiseksi. Toinen vaihtoehto olisi voinut olla tuottaa palvelut esimerkiksi verovaroilla, jolloin se koskisi kaikkia. Tässä tapauksessa on katsottu, että on kohtuullista, että erityisesti rikokseen syyllistyvät osallistuvat rikoksen uhrien tukipalvelujen rahoittamiseen.

Rikosuhripäivystys on viiden järjestön ja Kirkkohallituksen poliittisesti ja aatteellisesti sitoutumaton yhteistyöorganisaatio, jolle oikeusministeriö on antanut julkisen palveluvelvoitteen yleisten rikosuhripalvelujen tuottamisesta kaikille rikoksen uhreille. Rikosuhripäivystyksen palvelut tuotetaan siis rikosuhrimaksulla perityillä tuotoilla siltä osin, kun maksua on saatu perittyä.

Ystävällisesti Rikosuhripäivystys
Tero_Sarkkinen kirjoitti:
Hei Riku,

Ohi tämän aiheen, mutta onko mielestänne ok, että rikosuhrimaksua maksetaan myös uhrittomista rikoksista? Ja jos on, niin oletteko noin yleisestikin kommunistinen järjestö?
Kaiken rikollisuuden voidaan katsoa haittaavaan ja vahingoittavan koko yhteisön toimintaa. Vaikkei rikoksella olisikaan "varsinaista" uhria, se saattaa haitata myös sellaisia, joita ei oikeuslaitoksessa luokitella uhreiksi. Esimerkiksi vaikkapa juuri liikenteeseen liittyvissä rikoksissa (esim. rajut ylinopeudet yhdistettynä piittaamattomuuteen) haittaa saa aiheutua ulkopuolisille vaikka suoranaista konkreettista vahinkoa ei voitaisikaan osoittaa. Siinä mielessä täysin oikein, ettei yhteiskunta rahoita, yhden joukon mieltymyksiä vaan korvaus kaivetaan heidän pussistaan. Monestihan maksut kaatuvat muutenkin veronmaksajien maksettavaksi, kun tekijä on varaton.
+Lisää kommentti
21-vuotias vaikuttaa käytöksensä perusteella häiriintyneeltä mieheltä, joten poliisi on ainoa tie päästä eroon hänestä. Valitettavaa näissä tapauksissa on, että usein erittäin vakavasti häiriintyneet miehet eivät pelkää poliisia tai poliisin heihin kohdistamia toimenpiteitä, koska he haluavat elää lain ja järjestäytyneen yhteisön ulkopuolella. Ennen muinoin pienissä kyläyhteisöissä tuon kaltaiset häiriintyneet miehet eivät pystyneet toimimaan tehokkasti, koska kyläyhteisöllä oli keinoja miehen kuriin saattamiseksi.
Ilmoita
ok ok ok
Ilmoita
jag alskar dig
Ilmoita

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Mene hyvä tyttö oikeusaputoimistoon ja laita käräjille tällainen otus joka hyväkiskäyttää nuoria tyttöjä,et nimittäin saata olla ainut.Tällaisille pitää tehdä loppu ajoissa.
Ilmoita
Se mikä on kerran netissä, on aina netissä. Vaikka luulisit sen olevan poistettu, niin se voi putkahtaa esille. On sitä googlettamalla löytynyt eräiden henkilöiden henkiökohtaisia sähköpostejakin vuosien takaa. Netistähän ei koskaan poisteta mitään vaan laitetaan varastoon ikään kuin piiloon kaikkien katseilta.
1 VASTAUS:
Merkkitäviltä osin saattaa pitää paikkansa, muttei mikään ikuista ole. Ei sitä kaikkea tietoa ole olennaista säilöä ikuisuuksiin eikä se taida edes säilyä. Mediat joissa tallennus tapahtuu eivät ole ikuisia. Eikä tiedon tavoitettavuuskaan ole ikuista ja ongelmatonta. Ehkä siinä mielessä "ikuista" ettei tiedon lopullinen kadottaminen ole helppoa, koska ei ole selvää kuka voi poistaa, mitä voi poistaa ja miten voi poistaa. Kopioita tiedoista saattaa olla myös kotikoneilla jne. Muttei se tarkoita, että tieto olisi kaikkien ulottuvilla. Tarkottaisi, että jollakin taholla olisi intressit levittää tai jaka tietoa ja toisella taholla hyötyä siitä ennen kuin tiedosta voisi olla haittaa.
+Lisää kommentti
Tuo rikosuhri päivystys on suurinta rahan hukkaa mitä keksitty. Sosiaalitantat oikeisiin töihin!
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mitä voin tehdä asialle?

Olen 17v tyttö, joka viestitteli snap chatin kautta 21v miehelle. Hän useasti vinkui alastonkuvia ja joskus niitä lähetinkin. Nyt meille tuli hirveä riita ja emme ole enään väleissä. Hän haukkui todella törkeillä nimillä ja sanoi, että minun pitäisi tappaa itseni. Mutta se mikä tässä minua huolettaa on se, kun hän näytti että hänen kaverinsa oli ottanut hänen puhelimensa näytöstä kuvan jossa on minusta paljastava kuva. Eli ainakin se on vähintään jo yhdellä ihmisellä kenellä ei pitäisi!!! Mitä voin tehdä asialle jos kuvaa aletaan levittämään vielä enemmänkin???

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta