Kennelliiton touhu edelleen pelleilyä

Ex-Kerholainen

FCI:n alaisuudessa toimivat Suomen kennelliitto on edelleen amatöörimäinen harrastelijakerho kankeine narsistijohtajineen. Aivan kuten FCI itsekin. Mikään ei toimi. Jenkkilässä tilanne on aivan toista luokkaa kun siellä useampi liitto ja toiminta avoimempaa. Varmaan Britanniassa sama homma. Ihmettelen kuinka esim. Eerola jaksaa katsella tollasta menoa.

Suomessa on jotenkin ristiriitaista se että koiria on enemmän ja harrastelijoita mutta touhu pyörii saman muutaman ihmisen ympärillä. Tuomaritoiminta on tästä hyvä esimerkki.

20

209

  Vastaukset

  • Noh, minä jenkkilässä vuosia asuneena muistelen haikeudella nimenomaan FCI:n/kennelliiton helppoutta. Nimenomaan jenkkilässä mikään ei toimi sadan liiton/klubin/minkä-lie takia, sillä kaikki ne ovat eri mieltä kaikesta. Yritä siinä sitten päättää mikä on hyvä, kun yhdestä ja samasta koirasta on liitosta riippuen joko pelkkää pahaa tai pelkkää hyvää sanottavaa. Tuota "toiminta avoimempaa" -kohtaa en myöskään allekirjoittaisi, vaikka eseella uhattaisi...

   • ... puhut nyt ennemmin FCI:stä. Siellähän ei saada yhtä liittoa toimimaan sopuisasti vaan joka asiasta tapellaan. Amerikassahan on noi Akc:t ja muut sen takiakin osaksi et osa liitoista keskittyy mm. ammattikasvattajiin ja osa taas amatööreihin ja käyttötaustaisiin. Suomen kokoisessa maassa kun kaikki koitetaan ympätä yhteen littoon niin valmista ei tule koskaan.


   • UllanPullat kirjoitti:

    ... puhut nyt ennemmin FCI:stä. Siellähän ei saada yhtä liittoa toimimaan sopuisasti vaan joka asiasta tapellaan. Amerikassahan on noi Akc:t ja muut sen takiakin osaksi et osa liitoista keskittyy mm. ammattikasvattajiin ja osa taas amatööreihin ja käyttötaustaisiin. Suomen kokoisessa maassa kun kaikki koitetaan ympätä yhteen littoon niin valmista ei tule koskaan.

    Kyllä minä tiedän ihan itse, mistä puhun, kiitos vain. Juttu on edelleenkin niin, että FCI:n/kennelliiton alueella asiat ovat hyvinkin yksinkertaisia jenkkilän sirkukseen verrattuna. Jos FCI:n/kennelliiton toiminnasta on jollakulla purnattavaa, niin en voi auttaa eikä voi varmasti kukaan muukaan. Tilanne on nimittäin juuri niin yksinkertainen ja helppo kuin vain mahdollista. Jenkkilässä sen sijaan mikään ei ole helppoa eikä yksinkertaista juurikin sadan eri liiton vuoksi, sillä ne eivät ole keskenään mistään samaa mieltä ja osa liitoista ovat pelkkiä vitsejä. Juuri siksi ne ovat eri liittoja, koska eivät ole mistään samaa mieltä keskenään. Siinä on äärimmäisen hankala sumplia välissä. Normaalit koiranomistajat ovat ihan pyörällä päästään, sillä se vastuulliselta ja rekisteröidyltä vaikuttanut pentu ei välttämättä omaakaan kuin vessapaperiksi kelpaavat "paperit". Suomessa rekisteröity koira sentään on oikeasti rekisteröity ja on siten läpäissyt tietyt kriteerit, mutta jenkkilässä ei tilanne usein olekaan mitään sinne päinkään. Ja tämä on vain yksi monesta ongelmasta, jota tämä pirstoutuminen jenkkilässä aiheuttaa.


  • Ei muutaku menolippu, ja onnen autuus koittakohon.Hyvää ja Rauhallista loppueloa.

  • Tuo on sinun mielipide.Mulla on kaikki asiat sujunu kennelliiton kanssa mainiosti, eli tosi tyytyväinen olen heidän työhön.

  • Kyllä se on tuomaripelleilyä,tuttujen kans supatellaan kehän ulkopuolella ja huononpikin koira pärjää. Kävin tässä taannoin kehässä, koirani sai huippuarvostelut, mutta jostain piti kaivaa neula heinäkasasta. Siinäpä sit arvosteltiin esittäjää, EIKÄ KOIRAANI, joka kulki ja esiintyi tod. hienosti. Antoi katsoa suukaluston ja kopeloinnit huippu mainiosti.

   • Se on sitä "normaalia" touhua. Eräskin metsästyskoiriin erikoistunut tuomari on hyvä esimerkki siitä kuinka paraskaan koira ei voi voittaa...


   • OLiko esittäjän hampaissa sitten vikaa,vai hermostuiko kopeloinnista?

    Se oma koira on jokaisen mielestä paras ja kaunein, myös ne jotka ei oo rodunmukasia oikeasti.Joten ei pidä herpata, jos ei tuomari tykkää, vaan viedä seuraavalle näytille.Ulkomaalaiselle kun viet, ei tunne sua, ei koiras kasvattajaa ;)


   • Arvannette kirjoitti:

    Se on sitä "normaalia" touhua. Eräskin metsästyskoiriin erikoistunut tuomari on hyvä esimerkki siitä kuinka paraskaan koira ei voi voittaa...

    Tai,se vaan ei ole paras.Sinä vaan oot itelles uskotellu niin ;)


   • tittelithaalinut kirjoitti:

    OLiko esittäjän hampaissa sitten vikaa,vai hermostuiko kopeloinnista?

    Se oma koira on jokaisen mielestä paras ja kaunein, myös ne jotka ei oo rodunmukasia oikeasti.Joten ei pidä herpata, jos ei tuomari tykkää, vaan viedä seuraavalle näytille.Ulkomaalaiselle kun viet, ei tunne sua, ei koiras kasvattajaa ;)

    Koiramaailma on niin pieni kuitenkin, että tuomarit ja koiraansa esittävät ihmiset tuntevat toisensa, jopa hyvinkin, käyvät vierailulla toistensa luona jne.


  • Jos palstan koirafanaatikot haukkuvat jotain tahoa, minulla menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Puolet täällä on niin urpoa jengiä, ettei näitä kirjoituksia ota kukaan vakavasti. Tämänkin ketjun aloittaja, olet ihan vapaa pyrkimään Kennelliittoon vaikka johtavaan asemaan sen sijaan, että vain ruikutat täällä kuin idiootti. Veikkaisin, että olet yksi näistä jotka eivät poimi koiransa paskoja eivätkä muutenkaan huomioi muita ihmisiä millään tavalla.

  • Mutta kun minun koirani ei pärjännyt kauneuskilpailuissa ja minä niin mieleni pahoitin

   • Ei kaikki ihmisetkän pärjää missään.Ja monella on oikeasti tosi rumia ja epätasapainoisia koiria, eivät semmoset pärjää.Ja hyvä niin,eihän niitä kannata jalostuksessakaan käyttää, kun eivät oo rodunomaisiakaan.
    Kannattaa käyttää useammalla tuomarilla, ulkomaalaisillakin.Siitä sen sitten näkee,et onko koirasta mihinkään.Yhdestä kahdesta kerrasta nyt ei paljoa tiedä viellä.


  • Vai on se ruoho taas niin ihanan vihreää aidan toisella puolella. Niinhän se saattaa kuvitelmissa ollakin niin kauan, kunnes sitten ottaa selvää siitä, miten siellä aidan toisella puolella todellisuudessa toimitaan. Ihan samanlaista pelleilyä näkee joidenkin yksilöiden ihannoimassa jenkkilässäkin. Toisinaan pelleily menee siellä jopati ihan toiselle tasolle siksi, ettei rajat ja säännöt ole lähellekään niin tiukat kuin Euroopassa. Ihmiset ovat joskus niin tajuttomia älykääpiöitä, että rajat ja säännöt on parasta olla hyvinkin selkeät - kun ei ole, niin apinoidaan hullun lailla, ja kun on, niin ärsyttää kun ei saada apinoida hullun lailla. Milloinkaan ei ole hyvä.

  • kyllä kennelliitto asiat hyvin hoitaa. turhan iso ja kallis organisaatio on kyllä. on myös liian helsinki keskeistä se touhu. on niitä koiria muuallakin. jätin jäsenmaksun liian kalliina nyt maksamatta, kaikilla suomessa ei mene hyvin. se näyttää kennelliitossakin unehtuneen.

   • Kennelliitto ei päätä, missä näyttelyitä ja muita tapahtumia järjestetään. Jollei oman alueesi toimijat ja rotukerhot tai muut vastaavat pistä tikkua ristiin tapahtumien järjestämiseksi, niin ei niitä kukaan toisella puolella Suomea asuva ala puolestanne teidän nurkille järjestämään. On satavarma asia, että pk-seudulla on enemmän koiria kuin haja-asutusalueilla, ja siksi myös niitä näyttelyitä ja muita tapahtumia pystyyn kyhääviä ihmisiä on enemmän. Niinpä on täysin luonnollista, että pk-seudulla on myös toimintaa enemmän. Tämän olisit hoksannut itsekin, jos hoksottimet toimisivat.


  • no siirräppä sinä hoksottimillasi ne päänäyttelyt välillä sieltä "tsadista" ihmisten ilmoille.

  • Miten on mahdollista, että sama koira kahden viikon välein arvosteltuna on ensin upeaturkkinen ja toisella kertaa turkki huonokuntoinen.

  • maikkarin säämiehellä on ruma koira ja ahne.koko ajan kinuamassa makupalaa.en ymmärrä miks pitää tv,een viedä.ja jos noi näyttelyt on maksullisia,niin aika tyhmä pitää olla et vie koiransa sinne.toises kehutaan ja toises haukutaan.

  • Olen 63 vuotta kuulunut, ensin Finska Kennelklubeniin, muta kun se yhdistettiin Kennelliittoon, niin siihen.
   Nyt, jokin aika sitten erosin Kennnelliitosta, koska sillä ei ole mitään annettavaa minulle. Kasvatin kk-mäyräkoiria kennelnimellä Minelan, esim Koiranetistä voi katsoa esim. Minelan Balsamin tiedot.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   93
   5406
  2. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   92
   972
  3. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   882