Raju leikkijä

Karmea_kaveri

Meillä on noin vuoden ikäinen rauhallinen, kiltti, pienehkö koira. Leikkiessään muiden koirien kanssa se on kuitenkin melko raju leikkijä ja esim. näykkii kaveria. Tiedän, että koirien leikissä normaalina osana on myös näykkiminen, murina jne, joka on kuitenkin eri asia kuin koiran varsinainen aggressiivisuus. Meidänkin koiran kohdalla se on selvästi vain leikkiä ja kukaan toinen osapuoli ei ole esimerkiksi juuri koskaan vingahtanut. Tämän perusteella oletan, että liian kovaa tuo näykkiminen ei ole. Koiralla on useampia kaverikoiria, joiden meno on ihan samanlaista ja olemme käyneet paljon puistossa ja tavanneet paljon erilaisia koiria. Välillä tulee kuitenkin vastaan tapauksia, jotka eivät leiki noin rajusti ja omistaja on kauhuissaan sekä pitää meidän koiraa liian päällekäyvänä hirvittävänä tapauksena. Yleensä itse pyrin seuraamaan, että miten toinen koira reagoi ja jos se ei vaikuta erityisen ahdistuneelta ja tilanteesta poispyrkivältä niin tilanne on mielestäni koirien hallinnassa.

Onko muiden koirat samanlaisia rajuja leikkijöitä ja kuinka toimitte, jos toisen koiran omistaja tuntuu pitävän oman koiran menoa liian rajuna?

2

75

Vastaukset

  • Komenna tietysti koiraasi jos se puree liikaa, ja poista puistosta jos ei lopeta.Koira tajuaa lopulta, ett puremalla hauskuus loppuu .Ei pidä kiusata muita koiria, se ei ole leikkiä, vaan dominanssia.Koirat saavat leikkiä, mutta kova pureminen on kiusaamista.
    Kyllä joku vanhempi sen viellä pöllyttää, ellei tavat parane.

  • Oletko sama Siisu vai Saasu vai mikä, joka eilen selitti jokseenkin samaa että ei se aggressiivisuutta ole, kun koirasi puree lapsia? Vie nyt jo piikille se rakki, ennenkuin se puree pahemmin tai tappaa jonkun. Siitä tulee sulle syyte ainakin eläimen vartioimatta jättämisestä, mahdollisesti myös vamman- tai kuolemantuottamuksesta. Sakkoa tai vankeutta sinulle, koirasi hankkimana

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.