Karppi-rikossarja

NogaSaren

TV 2:n Karppi-rikossarja on huono kopio ruotsalais-tanskalaisesta Silta-sarjasta. Tarina sinänsä on hyvä ja uskottava ja jännittäväkin mutta toteutus on täynnä huvittavia ja epäuskottavia sattumia ja yksityiskohtia, jotka pilaavat jännityskatselunautinnon ja toden tunnun (=tragikomiikkaa). Silta-sarjassa hoidettiin yksityiskohdat huolellisemmin ja vakuuttavammin - tehtiin uskottaviksi.

Ohessa muutamia poimintoja epäuskottavista kohdista:
- Karppi on yliluonnollinen superolento; loppukohtauksessa lyödään häntä lapiolla päähän mutta ihme-etsivä pimu vaan nousee heti lattialta ja juoksee pakoon ja pystyy heti jatkamaan jopa rikostutkintaa - varsinainen kävelevä aave ja kuolematon Fantom! Vastaavasta lapion iskusta Anna Bergdahl kuoli kerta laakista.
- Karppi on vainukoira, koska osaa mennä suoraan oikeisiin paikkoihin ja löytää etsimänsä hlöt helposti; Hoikkalan kidnappaajan Wolffin, karkaavan teinityttärensä ym.
- Karpilla on super-tuuria, kun selviää elävänä Puseniuksen palavan talon vintistä yhdessä kollegansa kanssa. Sattumalta Bergdahlin isäntä on paikalla kaivinkoneen kanssa ja hajottaa talon seinän vapauttaen tutkijaparin polttavasta ahdingosta.
- Ja lisää lotto-onnea oli Karpilla, kun meinasi tulla ammutuksi salakuljettajien piilopaikassa mutta sattumalta poliisioperaatio pelasti hänet juuri viime hetkellä.
- Ylimitoitettuja poliisi-operaatioita epäiltyjen henkilöiden luo (mm. Kiisken asunto, Roope Hoikkalan asunto -
- Karppi muistuttaa ihan liikaa Silta-sarjan Saga Norenia. Sillä erolla kuitenkin, ettei Noren näytä sarjassa milloinkaan pelkoa eikä laita kättä naaman eteen pistoolin osoittaessa häntä läheltä eikä varsinkaan ala vollottamaan kuin pikkutyttö pelastuessaan ampumiselta. Sitäpaitsi salakuljettajien luona Saga Noren olisi käyttänyt etsikkoaikansa ja hyökännyt uhkaajiaan vastaan eikä odottanut kiltisti kohtaloaan, kun nämä hetken keskustelivat jatkosta eivätkä osoittaneet häntä aseella. Ruotsalais-tanskalainen aspergeria sairastava virkasisko on kovaluontoisempi.
- Poliisioperaatiossa golf-kentälle tullaan paikalle pillit ulvoen ja huudetaan ulkona kohteessa komentoja isolla äänellä vaikka kidnappaajan ehtona oli, ettei poliisille ilmoiteta (Hoikkalan vaimon sieppaus).
- Roope Hoikkala pakenee veneellä Suomenlahden rantaa valoisan aikaan ja tutkijaparivaljakko huitoo kuin pikkulapset ja huutelee rannalta ilman megafonia merenkäynnin ja moottorin pauhun yli onnistuen kuitenkin pysäyttämään veneen ja siinä Ruotsiin pyrkivän epäillyn. Todellisuudessa moottoriveneen pysäyttämiseen tarviittaisiin vähintäänkin poliisivene.
- Eikö rikosetsiväpari vaihda lainkaan vaatteita?
- Karppi vastaa lapsensa puheluun kesken epäillyn hlön etsintää ja saa yllätysiskun päähänsä menettäen tällä kertaa hetkeksi jopa tajuntansa.
- Yksityinen 'pöpilä', jossa ei lainkaan hlökuntaa, ei hoitajia, lekuria ja ovet lukitsematta. Paikalla 1 potilas, joka vedättää poliisia. Kumma, ettei tänne tehty isoa poliisioperaatiota vaikka aihetta olisi ollut (miesetsivä potilaan vankina)!
- Miten Alex Hoikkala loppujaksossa osaa mennä Rannikon luo kerrostalon kattotilaan: tieto tapaamispaikasta oli vain etsiväparivaljakolla (poliisin juoni houkutella Rannikko esiin).
- Huvittava sattuma lopussa vielä, kun lapset kidnapannut mies jumittuu autolla liejuun poistuen paikalta ja lapset näin pelastuvat miehen kynsistä. Liian helppo loppu; amer. vastaavissa olisi murhaaja roudannut lapset mukaansa autosta ja pitänyt lapset loppuun saakka panttivankeina ja kiristyskeinona.

8

1314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kopio-mikä-kopio

      Rike Jokela on kopioinut lähes kaikki elementit mm. seuraavista oikeasti hyvin omalla idealla tehdyistä ruotsalaisista tai ruotsalais-tanskalaisista alkuperäisistä rikossarjoista: Silta, Wallander, Millenium-trilogia jne..
      Ihan itse on muka Jokela kehitellyt kaikki hahmot ja ideat, mitään ei ole kopioinut mistään. Yeah right! Lopputulos on surkea B-luokan kopio. Hyvin väärennetty taulukin on parempi. Lisäksi Suomen teatterikorkeakoulun käyneet näyttelijät kun eivät osaa näytellä leffoissa niin lopputulos on selvä. Kuraa koko rahalla. Sama säälittävä kopiointi oli nähtävissä jo Virta-sarjassa. Ymmärtäisi jo lopettaa ajoissa ja keksisi jotain omaa.

    • poliisiko

      Sitten nykyään on vallalla kaikissa poliisisarjoissa, että nuori parikymppisen näköinen nainen on komissaario ja kokenut rikostutkija, meikattuna ja pitkät hiukset aina laitettuna ja hajallaan. Tosi uskottavaa. Suomen poliisit -sarjassa en ole nähnyt yhtään tuon näköisiä naispoliiseja.

    • Kivikko

      Minua ärsyttää eniten Pihla Viitalan epäselvä puhetyyli, sanoista ei tahdo saada selvää ja miksi pitää "mumista".
      Luulisi että ihminen olisi jo tohon ikään ja näyttelijä oppinut puhumaan selkeästi

    • tsoudepetteri

      Kaikki nämä kommentit niiiin totta. Täydellisen epäuskottavaa sontaa eikä puheesta saa mitään selvää. Tosin, se on tässä tapauksessa pelkästään hyvä asia.

    • kokki

      No joo! Silta oli loistava varsinkin eka kausi. Karppia jaksoin katsoa pari jaksoa, ei oikein koukuttanut. Säälittävää kun aina kopioidaan muilta, eikä niistä koskaan vastaavia tule.

    • mualimalle
    • Anonyymi

      Koko sarja on ihan sitä ihteään. Epäuskottava tarina, surkea käsikirjoitus ja ala-arvoinen näyttelijäntyö, siinäpå se lyhyt "elämys" olikin. En katso toista kertaa tällaista kolmannen luokan amerikkalaisdekkarin imitaatiota. Tärkeintä on että näyttelijät ovat hyvännäköisiä. HUH!
      Jopa Palmen murhan tutkijat ovat tehneet parempaa poliisintyötä kuin tämä Karpp. Onneksi Suomen poliisi ei toimi Karoin tavoin, vaan osaa yleensä asiansa.
      Järkyttävintä tässä on se, että tätä p...aa tuotettaan verovaroin YLEn toimesta, me siis maksamme siitä. Tällainen tavara kuuluisi ehdottomasti MTV:N ja kumppanien repertuaariin.

    • Anonyymi

      Täyttä paskaa ja ja verovarojen haaskausta! Pihla Viitalan kuuluisi olla kotona lapsen kanssa, ei kameran edessä :)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe