Paljonko helluntalaisia?

öljymäeltä.itään

Onko missään julkista tietoa siitä kuinka paljon esimerkiksi prosenteissa kunnan väestöstä on esim. helluntalaisia tai muuhun uskontokuntaan kuuluvia?

67

4302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitenonuskonlaita

      Mitä merkitystä sillä on? Samanlaisia ihmisiä kuin muutkin uskonnolliset tai uskomattomat kansalaiset. Tuntuu että ihmisiä luokitellaan uskon mukaan samoin kuin rasistit sortavat eri rotuisia. Rasismi tuomitaan, mutta uskonnon pilkkaajat saavat jatkaa kiusantekoa. Ovatko uskovat jotenkin halvempiarvoisia kuin pilkkaajat? En ole itse mikään -läinen tai -lainen, että ei tarvitse siltä kannalta kommentoida. Mietin vaan...

      • saa-arvostella

        Ei voi verrata keskenään sillä rasismi kohdistuu olemassa oleviin ihmisiin. Miten voit saada rangaistuksen jos pilkkaat jotakin mitä ei ole olemassa?

        Uskovaisilla ihmisillä on myös paha tapa pakkosyöttää uskontoaan jälkikasvulleen. Moniko kykenee päättämään itse haluaako tulla kastetuksi kirkon jäseneksi kun se tehdään parin päivän ikäisenä? Miksei odoteta siihen asti että lapsi on täysi-ikäinen ja kysytä sitten haluaako hän kuulua uskontokuntaan?

        Uskonto on myös ihmisten oma valinta jonka voi tarvittaessa hylätä jos siitä kokee aiheutuvan harmeja. "Rotuaan" taas ei pysty kukaan valitsemaan. Vaikka tarkalleen ottaen ihmiset on samaa rotua joka puolella maailmaa.


      • Paljonnähnyt

        Ei uskonto välttämättä ole oma valinta. Vanhemmat voivat vaatia lapsensa mukaan omaan uskontoonsa, olkoon se mikä hyvänsä. Ei lapsi osaa eikä uskalla puolustautua, kun ei muusta tiedä. Seurakunnista eroaminen voi olla vaikeaa monista syistä. Voi olla että oma perhe ja ystävät alkavat karsastaa tai eroava ei ole varma siitä mikä on oikein ja saa omantunnontuskia. Uskovien perheiden lapsia paljon pilkataan ja kiusataan mm. kouluissa, mutta ei kai se lapsen vika ole minne on syntynyt. Eivät ansaitse kiusaamista sen enempää kuin huono-osaisten lapset. Aikuisena ehkä voi päättää miten elämäänsä jatkaa, mutta uskosta luopuminen ei ole helppo tie.
        Siksi ei kannata kevyin perustein aikuistenkaan arvostella tällaisia asioita. Lapset saavat sieltä omasta perheestään myös esimerkin kiusaamiseen ja ivailuun kuultuaan vanhempien ahdasmielistä arvostelua. Se jos mikä on tyhmää, siinä on alku ja juuri muullekin kiusaamiselle, jopa rasismille.
        Olisi hyvä käydä vähän Konnevettä pidemmällä katsomassa maailmanmenoa ja avartaa näkemyksiään. Kuinkahan paljon eri uskontoja ja lahkoja maailmassa on? Kuka tietää?


      • aloitusviestinkirj

        En ole väittänytkään että uskovaiset olisi erilaisia kuin muut, ihan mielenkiinnosta vaan kyselin koska harkitsen Konnevedelle muuttoa ja jos asia on niin että helluntailaisia on enemmistö niin sitten muutan johonkin aivan muualle kuin uskovaisten sekaan. On nimittäin kokemusta siitä että jos muuttaa johonkin kylään jossa vallitsee joko helluntailaiset, jehovat tai lestat niin ahtaalle joutuu, katsotaan kieroon ja varmaan roviolla poltaisivat jos se ei olisi rikos.


      • Rauhallinen_Luterilainen

        Helluntailaisia on yleensä ale prosentin luokkaa kunnassa, siis Suomessa. Tarkoittaa 40,000 asukkaan taajamassa on tyypillisesti 300 ihmisen seurakunta. Mutta tuossa luvussa on mukana kaikki, jotka ovat seurakuntaan erehtyneet tai pakotettu liittymään. Sieltä ei ikinä poisteta ketään.

        Aktiivi helluntaisia on tyypillisesti tuollaisessa kylässä alle 100, eli alle 0,25%. Jotka ihan oikeasti antavat almunsa kolehtiin.

        Miksi tuommoinen vähemmistö sitten erottuu massasta on se, että helluntailaiset ovat ainoita oikeita uskovaisia, jotka pääsevät taivaaseen. Sen takia ne ovat tosi äänekkäitä ja arokantteka toiminnassaan, samalla tavalla kuin aikoinaan Venäjän kommarit.

        Aitoa suututa helluntailaisissa ei kuva mikään muu, kuin rukoushuoneen leipäjono, jossa jaetaan Prismasta haettua vanhaa yli päivän apetta.


      • Tavallinen_hellari

        Rauhallinen_Luterilainen
        Olipahan oikein asiantuntijan lausunto.
        -helluntaiseurakuntaan ei koskaan pakoteta, se on aina valinta.
        -kyllä poistetaan
        -eivät hellarit ole ainoita oikeita. Pitäisi rauhallisen luterilaistenkin tietävän, että ainoa oikea uskova on omasta tahdostaan Jeesusta seuraava ihminen. Loukkaava on vertauksesi Venäjän kammareihin. Miten se liittyy alkuperäiseen kysymykseen?
        Ennen kun kirjoittelee olisi hyvä olla asia tietoa ja edes alkeellinen muiden ihmisten kunnioittaminen. Se muuten on perustuslaillinen oikeus. Suomessa kansalainen saa olla hellari, vapari, adventisti, babtisti jopa luterilainen mikäli niin haluaa!


      • Näin_on_
        Rauhallinen_Luterilainen kirjoitti:

        Helluntailaisia on yleensä ale prosentin luokkaa kunnassa, siis Suomessa. Tarkoittaa 40,000 asukkaan taajamassa on tyypillisesti 300 ihmisen seurakunta. Mutta tuossa luvussa on mukana kaikki, jotka ovat seurakuntaan erehtyneet tai pakotettu liittymään. Sieltä ei ikinä poisteta ketään.

        Aktiivi helluntaisia on tyypillisesti tuollaisessa kylässä alle 100, eli alle 0,25%. Jotka ihan oikeasti antavat almunsa kolehtiin.

        Miksi tuommoinen vähemmistö sitten erottuu massasta on se, että helluntailaiset ovat ainoita oikeita uskovaisia, jotka pääsevät taivaaseen. Sen takia ne ovat tosi äänekkäitä ja arokantteka toiminnassaan, samalla tavalla kuin aikoinaan Venäjän kommarit.

        Aitoa suututa helluntailaisissa ei kuva mikään muu, kuin rukoushuoneen leipäjono, jossa jaetaan Prismasta haettua vanhaa yli päivän apetta.

        Totta joka sana, Itsekkin 30 vuotta helluntaita kokenut.


    • Arvidsson

      Alkuseurakunnan jäsenmäärä oli 120. Heidän täyttyessä helluntaina Pyhällä Hengellä lukumäärä lisäänti samana päivänä noin 3000 :lla. Tällä hetkellä helluntaikokemuksen saavat paljon useammat päivittäin eri puolilla maailmaa. Monet saavat saman kokemuksen vaikutuksesta salla kerralla, kuten Api. 10: 44-46 kertoo.

      Joka tapauksessa nykyisin eri puolilla maailmaa ihmisiä tulee paljon uskoon ja heistä valta osa heistä valitsevat karismaattisen seurakunnan ilmeisesti juuri siksi, että Pyhän Hengen vaikutus elävöittää toiminnan. Jeesuksen aikana tuhannet ihmiset seurasivat Häntä, koska monet sairaat saivat terveyden.

      Apostolitkin lähtivät kaksittain kyliin ja saarnasivat evankeliumia ja paransivat sairaita. Ilmeisesti vielä täälläkin Jumalan voima lisääntyy, jolloin julistus vahvistetaan sitä seuraavien merkkien kauttaa. Herätys voi olla voimakas, mutta lyhyt aikaikainen.

      • Hehkuttaja

        Apostolien tekoja , sanoi ukko kun sauna paloi!


    • Vetelää

      Kyllähän niitä on ihan liikaa... Tämä uskonnollisuus on vaarallista! Syntyy uskonsotia yms. Niitähän Konnnevedelläkin on nähty. Helluntalaisetkin aikamoinen ääriliike...

    • Pingstvinst

      20 miljoonaa maailmassa suunnilleen on helluntailaisia, eli uskovat omakohtaisen uskontunnustuksen aiheuttavan uudestisyntymisen ylhäältä, uskovien kasteeseen, Raamattuun Jumalan erehtymättömänä sanana ja henkikasteeseen, jossa sen saava saa armolahjan Pyhältä Hengeltä ja sitä on vaalittava huolella, kuten kielilläpuhumista, profetoimista, avustamisessa, hallitsemisessa (seurakunnassa), sairaiden parantamisessa, uskon lahjassa jne. Mutta helluntailaiset uskovat, että usko ilman hyviä tekoja on kuollut, eli hedelmästään puu tunnetaan - sananlaskun mukaisesti. Helluntailaiset nuoret ovat hyvin erilaisia kuin vanhat hellarit, nuori hellari ylistää Jumalaa rokin ja hip hopin tahtiin, kun taas joku vanha hellari ei kärsi sitä kuunnella vaan tahtoo veisata Herramme tulee veisuukirjastaan. Laulukirja on muuttunut Hengelliseksi laulukirjaksi, jota käytetään myös Vapaakirkossa, Babtistikirkossa ja Helluntaikirkossa. Osa hellareista ei kuulu Helluntaikirkkoon, vaan ovat ns. yhdistyspohjaisia jäseniä ilman äänivaltaa Helluntaikirkossa. Tavallaan he ovat Helluntaikirkon ulkojäseniä eivätkä voi olla hellarikirkon vanhimistossa, saarnaajina, evankelistoina eikä edes pyhäkoulun tai lapsityön ohjaajia siellä. Monet hellarit jotka eivät liittyneet Helluntaikirkkoon, kokoontuvat villeissä seuroissa ja siellä usein voi tapahtua eksymistä ja ylilyöntejä, kuten erään Patrikin kohdalla tapahtui. Mutta sitten on ihan tervehenkisiäkin yhdistyspohjaisia helluntailaisia kokouksia, kuten esim. Joensuun Perinteisen Sanan Ystävät. He eivät ole alamaisia Joensuun Helluntaikirkolle eivätkä puutu toistensa tekemisiin mitenkään. Sen sijaan monet rukouspiirit voivat olla Helluntaikirkolle kuuliaisia ja raportointivelvollisia.

      • kaikenlaistaonkin

        Mitä sekoropaskaa yrität vääntää tuossa pötkössäsi!


      • 1234567---

        Paljon on julistajia, jotka julistavat, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. He kulkevat vielä paksu peite silmillään, ja johdattavat sankoin joukoin suuria ja pieniä täysin harhaan.

        Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. . . .Jumalan merkki on sapatti.

        Tulee valita oikein, että pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus tulee toisen kerran.


    • oopsallaa

      20 miljoonaa on maailmassa...

    • suolahtelaine

      Suolahtihan on täynnä veteläisiä helluntailaisia. Ovat jopa kävelleet vetteen päällä.

    • Hehkuttaja

      Uskonnot yleensä ovat sulkeutuneina yhteisöinä vaaraksi vain omiensa mielenterveydelle ja se on ihan fine. -Mitäs läksivät. Mutta nyt kun kevään suuri munajuhla pääsiäinen on kohtsil-
      tään käsillä olisi mielenkiintoista kuulla kuinka kova muna olisi näppituntumalla mukavin
      kourassa pääsiäisen aamiaisella? Itse kavahdan alle 5 min munnuja joissa sotkee sormensa
      heti kättelyssä mutt 6 minuutin munassa on jo uljasta ryhtiä ja makua.

      • perillemenijät

        Mailmassa on noin 500 miljoonaa vapaan kristillisyyden jäsentä joista helluntailaisia
        huomattavin osa.
        Jumalan tahto on että jokainen mailman asukas olisi Hänen seuraajansa ja siten Nasaretilaisen lahkon jäsen.


    • Hänniskylän.Ääni

      Konnevesi kaipaa enemmän muslimeja. Islam rikastaa Konneveden kulttuuria huomattavasti.

      • Hehkuttaja

        Hänniskylässä on sittenkin yksi ääni joka älyää monikulttuurisuuden vääjäämättömän edun kehityksen kannalta paikkakunnallemme .-Zemppiä Hänniskylään!


    • jeesusohjaaminua

      Antautukaa Jeesukselle niin näette valon! Jeesus voi ainoastaan pelastaa teidät syntiset muten joudutte kadotuksen ja palatte helvetin tulessa, hyi teitä syntisiä!

    • pikkupakana

      Kaiken kukkuraksi nuo jotkut uskovaiset sikiää kuin kanit ja kuvittelevat että uskossa oleminen tekee autuaaksi, no autuaaksi voi tehdä mutta aivan samat ongelmat, sairaudet ja ikävyydet hekin kokevat ja aivan samalla tavalla niistä selviää pakana kuin uskovainenkin eli aivan turha rukoilla apua.

    • Kauanhellari

      Maailmanlaajuisesti 500 -700 miljoonaa, kun luterilaisia on vain 70 - 80 miljoonaa. Hellarit ovat kasvavin kristittyjen ryhma.

      • HelariValehteleeSujuvast

        Valehtelet aivan suoraan.

        Nk. vapaiden suuntien edustajia voi olla tuo määrä, mutta ei nimenomaisia helluntailaisia, sillä tehän ette ole edes kiinteä uskonsuunta. Olette tempaisseet tuohon ryhmään kaikki baptistit, vapaakirkolliset ym:t epämääräiset,mm. afrikkalaiset noitauskoiset seurakuntaryhmännekin.

        Valehtelu teiltä edelleen sujuu entiseen tapaan.


      • unesta
        HelariValehteleeSujuvast kirjoitti:

        Valehtelet aivan suoraan.

        Nk. vapaiden suuntien edustajia voi olla tuo määrä, mutta ei nimenomaisia helluntailaisia, sillä tehän ette ole edes kiinteä uskonsuunta. Olette tempaisseet tuohon ryhmään kaikki baptistit, vapaakirkolliset ym:t epämääräiset,mm. afrikkalaiset noitauskoiset seurakuntaryhmännekin.

        Valehtelu teiltä edelleen sujuu entiseen tapaan.

        Aika herätä !


    • Ent.herätysliikeläinen

      Prosentuaalisuus on täysin riippuvainen kunnasta itsestä. Jossain kunnassa ei montakaan, jossain vähän enemmän. Vankiloissa helluntaiedustus on suuri.

      Tällä hetkellä jäsenmäärä on wikipedian mukaan n. 46 400 jäsentä, eri uskontokunnan suosion lasku on ollut melkoinen sitten Helluntaikirkon pesiydyttyä Helluntaiherätykseen.

      Helluntailaisuuden uskottavuus on reippaasti laskussa. Sillä ei oleenää mitään todellista, hengellistä annettavaa, sillä se suvaitsee myös uudestisyntymätöntä hurmoshenkisyyttä. Uudestisyntymä ei ole enää kirkotuksen jälkeen ollut edellytys uskontokuntaan liittymiselle. Liekö tuossa 46 000:ssa enää edes 10 000 tosiuskovaa?

      Muistanpa ajan kun uudestisyntyneiden hellareiden määrä ylitti reippaasti 50 000 taivasmatkalaisen määrän. Mutta sitten tuli Helluntaikirkko ja tappoi herätyksen.
      .

    • Lapsellista

      Helluntaiuskovat eivät sikiä sen enempää kuin muutkaan kansalaiset. Taitavat lestadiolaiset taitavat kyetä siihen ihmeeseen terveytensä kustannuksella😁

    • uppeluksiinplums

      Eikös ne helluntailaiset saa käyttää sukelluspukua?

    • Loppu.saastalle

      Lukekaa hyvät ihmiset raamattua tai koraania ! Maailma tarvitsee lisää ateistejä !

      • suhapasi

        Parempiakin satukirjoja on kuin raamattu tai koraani mutta jos joku uskoo satuihin niin siitä vaan jos se helpottaa.


    • logiugiu

      Maailma olisi niin paljon parempi paikka ilman uskontoja ja TÄMÄ ON TOSI sanokoon uskovaiset mitä tahansa. Uskonnon varjolla käytetään alaikäisiä hyväksi, uskonnon avulla huijataan rahaa ihmisiltä, uskonnon takia soditaan jne..kaiken pahan alku on uskonnot ja loppua ei näy paitsi maailmanloppu.

      • tekosyy

        Nimenomaan uskonnon varjolla. Ja miten niin huijataan rahaa? Tietääkseni kirkosta voi erota. Uskonto on käypäinen vallan työkalu. Ei ristiretkilläkään ollut tarkoitus uskoa levittää vaan vallata maata ja rikkauksia kuninkaille. Maailman suurimpia sotia eli ensimmäistä ja toista maailmansotaa ei käyty uskonnollisista syistä. Suomi ei talvi ja jatkosodassa taistellut uskonnollisia ihmisiä vastaan. Kommunismin kymmenet ellei sadatmiljoonat uhrit niin Neuvostoliitossa kuin Kiinassa ovat käytännössä atemismin uhreja, sillä ateismi oli keskeinen osa sitä aatetta Lähi-idän kansat olisivat kyrpiintyneitä länsimaiden toimintaan maillaan vaikka olisivat uskonottomia. Suomen kouluampujatkin on olleet ateisteja.
        Terve usko on ihan harmitonta, mutta fundamentalismi tekee siitä pahaa ja inhottaa kuten myös liika hartaus tai fanaattisuus. Samat asiat tekee harmittomasta uskonnottomuudestakin inhottavaa.
        Jos yhteisöllisyys syntyy ihmisten välille uskonnon kautta, niin se on jopa toivottavaa.


      • goyugiyg
        tekosyy kirjoitti:

        Nimenomaan uskonnon varjolla. Ja miten niin huijataan rahaa? Tietääkseni kirkosta voi erota. Uskonto on käypäinen vallan työkalu. Ei ristiretkilläkään ollut tarkoitus uskoa levittää vaan vallata maata ja rikkauksia kuninkaille. Maailman suurimpia sotia eli ensimmäistä ja toista maailmansotaa ei käyty uskonnollisista syistä. Suomi ei talvi ja jatkosodassa taistellut uskonnollisia ihmisiä vastaan. Kommunismin kymmenet ellei sadatmiljoonat uhrit niin Neuvostoliitossa kuin Kiinassa ovat käytännössä atemismin uhreja, sillä ateismi oli keskeinen osa sitä aatetta Lähi-idän kansat olisivat kyrpiintyneitä länsimaiden toimintaan maillaan vaikka olisivat uskonottomia. Suomen kouluampujatkin on olleet ateisteja.
        Terve usko on ihan harmitonta, mutta fundamentalismi tekee siitä pahaa ja inhottaa kuten myös liika hartaus tai fanaattisuus. Samat asiat tekee harmittomasta uskonnottomuudestakin inhottavaa.
        Jos yhteisöllisyys syntyy ihmisten välille uskonnon kautta, niin se on jopa toivottavaa.

        Uskonnon varjolla huijataan ihmisiltä rahaa, viittaan mm. Jehoviin, mummonikin saatiin koukkuun ja vietiin kuoleman jälkeen säästöt ja asunto-osake ja jopa irtaimisto.


      • pyhäsota
        tekosyy kirjoitti:

        Nimenomaan uskonnon varjolla. Ja miten niin huijataan rahaa? Tietääkseni kirkosta voi erota. Uskonto on käypäinen vallan työkalu. Ei ristiretkilläkään ollut tarkoitus uskoa levittää vaan vallata maata ja rikkauksia kuninkaille. Maailman suurimpia sotia eli ensimmäistä ja toista maailmansotaa ei käyty uskonnollisista syistä. Suomi ei talvi ja jatkosodassa taistellut uskonnollisia ihmisiä vastaan. Kommunismin kymmenet ellei sadatmiljoonat uhrit niin Neuvostoliitossa kuin Kiinassa ovat käytännössä atemismin uhreja, sillä ateismi oli keskeinen osa sitä aatetta Lähi-idän kansat olisivat kyrpiintyneitä länsimaiden toimintaan maillaan vaikka olisivat uskonottomia. Suomen kouluampujatkin on olleet ateisteja.
        Terve usko on ihan harmitonta, mutta fundamentalismi tekee siitä pahaa ja inhottaa kuten myös liika hartaus tai fanaattisuus. Samat asiat tekee harmittomasta uskonnottomuudestakin inhottavaa.
        Jos yhteisöllisyys syntyy ihmisten välille uskonnon kautta, niin se on jopa toivottavaa.

        Sinä tuijotat vain Suomen asioihin ja ev.lut uskontoon!


      • odotellaansitäaikaa

        ja sitten vasta alkaakin todellinen uskon valtakunta jonka Jeesus itse pystyttää, in siinä teillä kestämistä sitten jotka nyt jo harjoittelette Jumalan pilkkaamista ja uskovist apuhumista mitä sattuu suuhun tulemaan täydellisessä tietämättömyydessä!


      • ylimielisyys
        odotellaansitäaikaa kirjoitti:

        ja sitten vasta alkaakin todellinen uskon valtakunta jonka Jeesus itse pystyttää, in siinä teillä kestämistä sitten jotka nyt jo harjoittelette Jumalan pilkkaamista ja uskovist apuhumista mitä sattuu suuhun tulemaan täydellisessä tietämättömyydessä!

        Kovin olet varma omasta paikastasi? Älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi. Eikös siellä niin opeteta?


      • Hehkuttaja
        odotellaansitäaikaa kirjoitti:

        ja sitten vasta alkaakin todellinen uskon valtakunta jonka Jeesus itse pystyttää, in siinä teillä kestämistä sitten jotka nyt jo harjoittelette Jumalan pilkkaamista ja uskovist apuhumista mitä sattuu suuhun tulemaan täydellisessä tietämättömyydessä!

        Eihän jumalaa voi pilkata jo vähälläkin ihmisjärjellä ajatellen. Ja saako jeesuksen valtakunnassa nussiskella reippaasti ilman huppua, estottomasti touhusta tykäten?
        -Ihan uteliaisuuttani vain näitä utsin.


      • suolahtelaine

        Niin vähäjärkiset veteläisethän ovat hehkuttajaa myöten suolahessa


    • näin.on.näreet

      Jumala ja Jeesus on humpuukia, täyttä satua, henkilönä on voinut Jeesus olla mutta "Jumalan poika" alkaa olemaan jo niin paksua puppua että, minun mielestäni siinä on käynyt niin että Jeesus ei kuollut ristillä vaan heräsi haudassaan ja sitten lähti käpälämäkeen tai kaverit auttoi pois haudasta ja hänestä tehtiin tämän varjolla "Jumalan Poika", tämä oli vastatoimi vastustajille jotka ristiinnaulitsivat Jeesuksen, tuon risiinnaulitsemisen voin uskoakin mutta kyllä Jeesus oli ihan tavallinen tallaaja, hänen ympärilleen vain keksittiin tällainen tarina.
      Voinhan minäkin alkaa palvomaan vaika jotain kantoa tuolla metsässä ja alkaa levittämään omaa uskontoani maailmalla, kanto-uskontoa ja tarpeeksi kun siitä kierrän saarnaamassa ja pelottelemassa ihmisiä niin kylle se siitä lähtee ja voin vaikka rahaakin smaalla sinä kerätä että saadaan eka pytkinki pystyyn ja touhulla voi vaikka rikastuakin.

    • Hehkuttaja

      Jeesus oli vain juutalainen populisti ja lammaspaimen joka levottomien puheittensa takia naputeltiin kapinaan yllytyksestä roomalaiseen ristiriipuntaan tuomiotaan kärsimään. -Mitäs
      läksi.

      • suolahtelaine

        Hehkuttaja on veteläinen vuohipaimen,joka vietiin suolahteen.


    • Tervevaan

      Uskallatko pilkata? Minä en, suhtaudun joka tapauksessa kunniotuksella ihmisten vakaumuksia kohtaan.

      • Hehkuttaja

        En toki pilkkaa ihmisten vakaumuksia, vain kristinuskoa sen moraalittomasta toiminnasta ihmistä kohtaan läpi historian. Sille minä yökkään syvästi.


      • suolahtelaine

        Suolahessa on paljonkin näitä yökkääviä veteläisiä hoidossa.


      • Mikähyvä
        Hehkuttaja kirjoitti:

        En toki pilkkaa ihmisten vakaumuksia, vain kristinuskoa sen moraalittomasta toiminnasta ihmistä kohtaan läpi historian. Sille minä yökkään syvästi.

        Mitäpä sanot Hehkuttaja muslimeista? Toimivatko he moraalisesti oikein? Onko oikein tappaa jumalan nimeen?


      • Hehkuttaja
        Mikähyvä kirjoitti:

        Mitäpä sanot Hehkuttaja muslimeista? Toimivatko he moraalisesti oikein? Onko oikein tappaa jumalan nimeen?

        Moraali ja tappaminen ovat aika vahvoja argumentteja samassa lauseessa mutta kun huomaan että Mikähyvä pyrit selvästi väistelemään aihetta ja vieläpä rasistiseen tapaan kääntelemään fokuksen toisaalle, sinulle sopivalle, populistiselle tasolle en voi jutustella äärikristityn kanssa ateistina kyllästymättä tämän pitempään. Joten tylsää jatkoa sullen!


      • elätkökuplassa
        Hehkuttaja kirjoitti:

        En toki pilkkaa ihmisten vakaumuksia, vain kristinuskoa sen moraalittomasta toiminnasta ihmistä kohtaan läpi historian. Sille minä yökkään syvästi.

        "vain kristinuskoa sen moraalittomasta toiminnasta ihmistä kohtaan läpi historian"
        Tuo kristittyjen avostelu heidän satoja vuosia sitten tekemistä teoista on kyllä todella typerää. Ihan kuin nykypäivän kristitty olisi vastuussa jostain keskiajan noitavainoista? Ja toisekseen miksi vain kristinusko ärsyttää, melko valikoivaa tuo sinun ateismisi?
        Keskitytään mieluummin uskontojen nykytilaan ja tarkastellaan miten moraalittomia ne nyt ovat.
        Kristinuskosta pienetkin väärinkäytökset tuodaan valtamedian kauttaa julki ja niistä kyetään keskustelemaan, mutta miten on muiden uskontojen kohdalla?

        Tuossa viimeisessä viestissäsi kyllä väistit tökerösti täysin asiallisen kysymyksen.


    • ihjoih

      Heille pitäisi saarnata Jumalan Sanaa niin kyllä se siitä!

    • Hernereiässä

      Hehkuttaja veti herneen nenään. Olet kristinuskoa vastaan, vaikka et usko jumalaan. Ei kai islamista puhuminen mitään populismia ole, vai onko? Taitaa olla kielletty aihe. Onhan uskontoja toki muitakin maailmassa ja uskokoon jokainen mihin tahtoo. Kristityt kuitenkin tekevät paljon hyvääkin maailmassa, monessa muodossa. Virheistä tehdään kyllä suuri numero ja esiinnytään itse puhtoisina oikeassa olijoina. Ateisti on aina paras ja oikeassa.

      • Lillepo

        `Olet kristinuskoa vastaan ,vaikka et usko jumalaan` lauseesi paljasti kuinka pinnalla hiihtäjä olet,kuten suurin osa kaikista tapakristityistä kirkon pankolla makaajista.En ole paras mutta asioita sydämessäni tutkineena koen uskonnot marginaalina,en enää henkilö-
        kohtaisena ihmiselle kansakoulussa propagoituna häpeäluettelona.


      • suolahtelaine
        Lillepo kirjoitti:

        `Olet kristinuskoa vastaan ,vaikka et usko jumalaan` lauseesi paljasti kuinka pinnalla hiihtäjä olet,kuten suurin osa kaikista tapakristityistä kirkon pankolla makaajista.En ole paras mutta asioita sydämessäni tutkineena koen uskonnot marginaalina,en enää henkilö-
        kohtaisena ihmiselle kansakoulussa propagoituna häpeäluettelona.

        Hehkuttaja vaihtoi nicciä, mutta tämä suolahessa asuva tunnetaan kyllä lauserakenteistaa,


      • kyläläinen
        Lillepo kirjoitti:

        `Olet kristinuskoa vastaan ,vaikka et usko jumalaan` lauseesi paljasti kuinka pinnalla hiihtäjä olet,kuten suurin osa kaikista tapakristityistä kirkon pankolla makaajista.En ole paras mutta asioita sydämessäni tutkineena koen uskonnot marginaalina,en enää henkilö-
        kohtaisena ihmiselle kansakoulussa propagoituna häpeäluettelona.

        Eiköhän kaikki kristityt ole enemmän tai vähemmän tapauskovaisia. Jos ihmiset eläisivät niinkuin on raamatussa on opetettu niin moni olisi vankilassa nykypäivänä.
        Monelle uskontoa tärkeämpi on sen tuoma yhteisöllisyys.


      • Puolinjatoisin
        Lillepo kirjoitti:

        `Olet kristinuskoa vastaan ,vaikka et usko jumalaan` lauseesi paljasti kuinka pinnalla hiihtäjä olet,kuten suurin osa kaikista tapakristityistä kirkon pankolla makaajista.En ole paras mutta asioita sydämessäni tutkineena koen uskonnot marginaalina,en enää henkilö-
        kohtaisena ihmiselle kansakoulussa propagoituna häpeäluettelona.

        Otatko henkilökohtaisena loukkauksena, jos joku kyseenalaistaa ateismia? Tavallaan uskonto sekin, johon kuuluu paljon muita myös Hehkuttajan lisäksi. Asioita voi pohtia puolin ja toisin lyömättä toisinajattelijaa sanan säilällä.
        Sellainen osoittaa suvaitsemattomuutta ja ahdasmielisyyttä, mikä ei vaikuta sivistyneeltä. Sama ajatustapa johtaa myös rasismiin.


      • suolahtelaine
        Puolinjatoisin kirjoitti:

        Otatko henkilökohtaisena loukkauksena, jos joku kyseenalaistaa ateismia? Tavallaan uskonto sekin, johon kuuluu paljon muita myös Hehkuttajan lisäksi. Asioita voi pohtia puolin ja toisin lyömättä toisinajattelijaa sanan säilällä.
        Sellainen osoittaa suvaitsemattomuutta ja ahdasmielisyyttä, mikä ei vaikuta sivistyneeltä. Sama ajatustapa johtaa myös rasismiin.

        On päässyt hehkuttaja lomille suolahesta,.


      • Yksi_isossa_joukossa
        kyläläinen kirjoitti:

        Eiköhän kaikki kristityt ole enemmän tai vähemmän tapauskovaisia. Jos ihmiset eläisivät niinkuin on raamatussa on opetettu niin moni olisi vankilassa nykypäivänä.
        Monelle uskontoa tärkeämpi on sen tuoma yhteisöllisyys.

        Tapauskovaisia toki on ja aina tulee olemaan. Tuo ei kuitenkaan poista sitä tosia asiaa, että on olemassa myös aivan aitoja uskovaisia.
        Useampi räväkkä kirjoittaja ei edes tiedä mistä puhuu. Aitoon uskoon tarvitaan selkeän elämänmuutoksen kokeminen. Ihminen joka ei ole koskaa elänyt uskoa todeksi osaa vain väittää vastaansa ivata toisia.


    • Savonkielinen

      Mikähän on propagoitu häpeäluettelo? Kirjoittaisitko sen vielä savoksi niin ymmärretään me maalaisetkin:)

      • suolahtelaine

        Et suolahessa savoa ymmärretä.


    • syntinenhyi

      Hehkuttajahan oikein lämpenee kun aletaan uskonnosta puhumaan, tunnusta vaan hehkuttaja reilusti että ole uskovainen, ei sinua suohon poljeta ja muista pyytää illalla ennen nukkumaan menoa kädet ristissä anteeksi se mitä täällä messuat!

      • Hehkuttaja

        Eipä kun nykäsepä huppu poes ja paina...


    • Hekuttaja

      Usko Jumalaan tuo turvallisuuden tunteen. Eikö se ole hyvä, että on vähemmän porukkaa kuluttamassa yhteiskunnan varoja mielenterveyspalveluihin, kun ihmiset kertovat huolensa Jeesukselle. Tutkittu tämäkin puoli asiasta.

      • Hehkuttaja

        Hellurei Hekuttaja,mikäs siinä sitten. Kohotetaan patriarkaaliset siittimemme taivasta päin porukalla ja palkeet kuumina,urkujen pauhussa annamme pyhän mannan sataa yllemme ylitsevuotavine, koko porukkaamme siunaavine sateineen.


      • suolahtelaine

        Hehkuttajalla roikkuu helvettiin päin Suolahessa sängyssä


      • Eräsläheltä

        Tuo pilkka saattaa sattua omaan nilkkaan. En ole pitänyt sinua noin jumalattomana!


      • Hehkuttaja
        Eräsläheltä kirjoitti:

        Tuo pilkka saattaa sattua omaan nilkkaan. En ole pitänyt sinua noin jumalattomana!

        No nytpä sait jumalattomuudestani vankan todistuksen joten olehan tarkkana,sillä pirun renkinä oletan että jumalauskosi on pakko pohjautua myös uskoon saatanaan. :)


      • suolahtelaine

        Jumalattomuudesta joutuu Suolahteen, näin kävi Hekuttajallekin.


    • Hehkuttaja

      Suolahtelaine on mitä ilmeisimmin rakastunut oudon takertuvasti henkilööni. -Tapaammeko ehkä päiväkahvien merkeissä?

    • suolahtelaine

      On melkoinen riski kahvitella jumalattoman helluntailaisen kanssa Suolahessa.

    • Arvidsson

      Viikko, pari lehdessä oli teksti, jossa tutkimuksen mukaan uskovat elävät keskimäärin 4 vuotta kauemmin kuin muut kansalaiset, tupakoitsivat taisivat kuoll 7 vuotta aikaisemmin kuin tupakkaraittiit. Sehän on selvä. Jälleen lehdestä saa päivittäin joutuu lukemaan tai yleensä mediassa, mitä esim. juopot tekevät humalapäissään. Uskovan elämä on koko lailla rauhallinen, säädyllinen ja maltillinen.
      Prosenteista
      Sellainen luku, joka koskee karismaattisia uskovia koko maailmassa, on noin 600 miljoonaa, eli lähes 50 prosenttia ns.kristityissä. Suurissa kirkoissa on paljon niitä, jotka eivät elää kuin kristityn pitäisi, eivätkä tunnusta uskoa. Meillä kristityilläkin on paljon poispantavaa, että evankeliumi menisi voimakkaammin eteenpäin. Kauko-idässä, Afrikassa ja Etelä- Amerikassa on menossa voimakas herätys, josta syystä kristinusko etenee nopeammin kuin koskaan ennen. Valitettavasti Lännessä jumalattomuus ja maailmallisuus lisääntyy. Taivas täyttyy nyt muista kuin ns. kristillisten maiden asukkaista.

      Hyvä tietää, että "Israelia on osaksi kohdannut paatumus - hamaan siihen asti, kunnes pakanain luku on sisälle tullut", Room. 11:25 Kävi näin, että Israel hylkäsi Messiaan, Jeesuksen, jonka seurauksena juutalaiset hajotettiin eri puolille maailmaa. Näin on mennyt 2000 vuotta. Lopun aikana Raamatun mukaan he saavat palata isiensä Luvattuun maahan. Hitlerin hirmutyöt johtivat siiheni, että juutalaisia lähti Israeliin ja kaasukammioista selvinneet perustaen jo muutaman vuoden kuluttua valtion. Juutalaisia oli siellä noin 700.000. Muutaman vuosikymmenen jälkeen siellä on 6.4 milj. juutalaista ja lisäksi muita, kuten arabeja 2.4 miljoonaa. Kehitys on ollut uskomattoman nopeaa. Kysehän on vain Uudenmaan kokoisesta palstasta ja nyt 8.8 milj. asukasta. Samalla ympärillä 350 milj. arabeja, jotka tekevät monet kaikkensa voidakseen tehdä juutalaisten elämä vaikeaksi. Israelissa on 1 % maata, kun verrataan arabien valtioiden pinta-alat tuo 99 %.

      Lopuksi.
      Pakanoiden lukumäärä täyttyy pelastuneista, kun evankeliumi nyt etenee voimakkaasti, koska nykytekniikka auttaa. Ei tarvita, että aina lähetyssaarnaajat vievät sanoman. TV , radio ja muut mahdollisuudet ovat rajattomat. Kun sana on viety määrätyn määrän pakanoille, niin jälleen Herra kääntyy juutalaisten puoleen ja pelastaa ne. "kaikki Israel on pelastuva" (Room. 11:26).
      Olemme ihmiskunnan iltamyöhässä, ja pian kuuluu kutsu, kun seurakunta lähtee täältä ennen kuin tulee ihmiskunnan viimeinen suora.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe