Firefox. Verkkolehtien Back-toiminnon häirintä

HSjaIS_kiusaavat

Miksi esim. HS ja IS estävät käyttäjiä palaamasta saman lehden edelliselle sivulle yhdellä Back-komennolla? Generoivat viisi tai joskus enemmänkin samannimisiä "välisivuja". Ymmärrän tuon hyvin klikkauksia keräävien huijaussivusten kanssa, jotka yrittävät kaikin keinoin estää ihmisä poistumasta sivuita, mutta eihän tuossa ole mitään järkeä, jos käyttäjä ei ole poistumassa mistään, vaan palaamassa edelliselle sivulle. (Nyt pitää painaa hiiren oikeaa näppäintä ja hypätä tarvittavan määrän valesivuja taaksepäin. Typerää.)

Tuo "ominaisuus" tuli IS- ja HS-sivuille (Firefox, Ubuntu 16.04 LTS) ehkä n. kuukausi sitten. Miten muilla?

9

231

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ubuntu-rasittava

   Kyllä minulla toimii FF:llä eestaas kliksuttelu niillä osoitepalkin vasemmassa reunassa olevilla nuolilla niin kauas kuin aikaisemmin avattuja sivuja riittää.

  • mainosnettisivut

   Uudelleen asenna firefox, voi olla jokin lisäosa mikä aiheuttaa.

   Jos olet mainoksia mennyt klikkailee, niin ne voi johtaa joillekkin sivuille mitkä tekee tuota. Asenna ublock origin -lisäosa selaimeen.

  • Bersel

   Miksi joku selaisi lehtiä noin?

   Parempi tapa on selata sivusto ja avata mielenkiintoiset uutiset ja linkit uusiin välilehtiin. Sitten voi lukea välilehdet läpi ja sulkea välilehden kun on lukenut sen. Tuossahan menee ikuisuus klikkailla sivuja auki ja back.

   • älyttömyys

    minä selaan lehti juurikin noin. sun tapa tuntuu älyttömältä.


   • HSjaIS_kiusaavat

    Et tainnut ymmärtää mitään. Suurin osa verkkolehdistä ja muistakin toimii oikein. Kyse on siis HS:n ja IS:n sivujen virheestä. Voi olla tahallinen tai tahaton.

    Minulla on mainosten estot päällä.

    En ole pätkääkään kiinnostunut joidenkin epätevien osaamattomien kokemattomien omia typeriä tapoja noudattavien ja niitä muuille kauppaavien mielipiteistä!


   • entämuutselaimet

    Kyllä minulla ainakin toimii HS ja IS aivan oikein. Niin noilla nuolilla, näppäimistöltä back spacella, hiiren nappuloilla kuin hiirieleillä.
    Osoiterivin nuolilla kyllä saa näkyviin useita ennen käytyjä sivuja painamalla nuolta pitkään, nopealla painalluksella menee normaalisti sivulle, josta tuli.
    Firefox 59.0.1 ja uusin Manjaro stable.


   • Bersel
    älyttömyys kirjoitti:

    minä selaan lehti juurikin noin. sun tapa tuntuu älyttömältä.

    Sen kuin teet. Saat myös syödä keittoa haarukalla ja pyyhkiä takapuolesi vaikka raastinraudalla. Ei ole minulta pois :)


   • pidähyväkäshyvänäs
    Bersel kirjoitti:

    Sen kuin teet. Saat myös syödä keittoa haarukalla ja pyyhkiä takapuolesi vaikka raastinraudalla. Ei ole minulta pois :)

    Ilmankos sinä olet kuin persiiseen ammuttu karhu, raastiraudalla, heh heh


   • Turbo-Urpo

    Uusi sivu uuteen ikkunaan, ja luettua sitten kiinni on hyvin usein nopeampi tapa kuin että avaat samaan ikkunaan tai samaan välilehteen.

    SYY
    Jos palvelimen Keep Alive asetus on laitettu OFF asentoon tai KeepAliveTimeout on asetettu lyhyeksi, jokainen uusi sivupyyntö on yhtäkuin uusi yhteys palvelimeen. Olette varmaan huomanneetkin että kun avaat sivun jonnekin, niin ensinmäisen sivun avautuminen kestää paljon petempään kuin seuraavan sivun, samalla palvelimella.

    jos nyt avaat uuden sivun samaan ikkunaan, ja päätät palata takaisin edelliseen, on se sama kuin olisit luonut kaksi yhteyttä palvelimeen, sen sijaan että olisit vain sulkenut sen ikkunan. osasinkohan selittää.

    LISÄÄ
    KeepAliveTimeout on asetus jonka palvelin odottaa saman yhteydenaikana uutta sivupyyntöä, ja tämän ajan puitteissa suoritettu uusi sivupyyntö toteutetaan niin nopeasti kuin resussit sallii, mutta että tämä olisi mahdollista on Keep Alive asetus oltava asennossa ON.

    JA VIELÄ LISÄÄ
    Kolmas asetus joka parantaa asiakkaan selailukokemusta on MaxKeepAliveRequests jolla määritellään moneenko sivupyyntöön per yhteys varataan palvelin resusseja. hyvä arvo riippuu palvelimen tarjonnasta ja käytettävissä olevista resusseista.

    JOTEN
    Voidaan hyvällä syyllä todeta että Bersel puhuu asiaa, josta kannattaa ottaa opikseen.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Syöksit minut syvälle masennukseen

   Olit se suurin syy suruuni, jos olen rehellinen. Mutta ethän voinut tietää. Et voinut tietää, että poljit rikkimennyttä. Mielestäni et ollut rehelline
   Ikävä
   229
   1768
  2. Entä jos me törmätään mies

   Sattumalta joskus?
   Ikävä
   46
   1062
  3. Horoskooppi: Skorpionilla maltti on valttia, rapu kohtaa muutoksia, leijonalle apua epävarmuuteen...

   Uskotko horoskooppeihin? Lue tästä päivän horoskooppi ja katso, pitääkö se paikkaansa... Klikkaa: https://www.suomi24.fi/viihde/horoskooppi-skorpion
   Viihde ja kulttuuri
   14
   976
  4. Ökymenoa Monacossa! Valtteri Bottas esittelee harvoin julkisuudessa nähdyn Tiffany-rakkaansa tv:ssä

   No nyt on ökyä… F1-kuski Valtteri Bottas kutsui Maria Veitolan yökylään luksuskohteena ja rikkaiden asuinpaikkana tunnettuun Monacoon. Tiedossa mm.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   939
  5. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   239
   898
  6. PERUSSUOMALAISET HALPA-HALLILLA

   On varmaa tietoa, että huomenna lauantaina on Haapaveden Halpa-Hallin edessä klo 10 alkaen tavattavissa perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaita läh
   Haapavesi
   180
   791
  7. Neljä lasta! Minttu Murphy-Kaulanen rehellisenä uusperheestä Sampon kanssa: "Me ei olla pidetty..."

   Lapset on lahja. Tsemppiä suurperhe-elämään Minttu ja Sampo! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/nelja-lasta-minttu-murphy-kaulanen-rehellisena-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   762
  8. Muistatko kun sähläsin

   Edessäsi nainen? Hienomotoriikkakin sakkasi katseestasi ♥️
   Ikävä
   47
   730
  9. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   259
   698
  10. Mitä jos...

   Lähdetään autoajelulle joskus. Puhutaan aamuyöhön ja katsotaan voisimmeko olla joskus "me". Sopisiko tämä miehelle? PS. Minä ajan, koska sinä ajaisit
   Ikävä
   52
   646
  Aihe