Kilpailutus

NNJJ

Isännöitsijä vaihtui kilpailutuksen seurauksena. Uudella isännöitsijällä näyttäisi olevan päätöksentekokyvyn puute. Isännöitsijältä vaadittava tietotaito/ammattitaso eivät ilmeisesti ole nykypäivän vaatimuksia vastaavalla tasolla. Pyrkii jättämään asiat sillensä tai siirtämään muualle, ei vastaa eikä saa kiinni. Kosmeettisten asioiden tekeminen tai teettäminen ei myöskään johda mihinkään. Tarvitaan alan asiantuntijoita. Asukkaat joutuvat itse hoitamaan yhtiössään asioita, mitkä kuuluisivat isännöitsijälle. Isännöintipalvelujen hinnoittelussako - teettämällä yhtiön asukkailla yhtiönsä asioita - on vastaus voittaa isännöintipalveluja. Miksi kilpailuttaa, kun
entinen oli ammattihenkilö.

19

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kukaonpomo

      Oliko tämä kirjoitus jonkin suuren asiakaskatoa potevan isännöintifirman mainospuhe? Ei kannata vaihtaa.

      Keskustelun paikka. Kaikki saman pöydän ääreen. Alalla on myös vasta vähän olleita, joilta ei voi odottaa niin paljoa.

      Ajattele positiivisesti. Paljon parempi rauhallinen isännöitsijä, kuin remontti-intoinen verkostoitunut isännöintsijä, jonka myötä voi tulla todella kalliita remontteja ja koko taloyhtiö menee sekaisin.

    • puhelin.käteen

      Kilpailutitteko hintaa vai isännöinin laatua? Moneenko referenssiin tutustuitte eli kuinka monen kyseisen isännöitsijän hoitaman taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan kanssa juttelit tulevan isännöitsijänne kyvykkyydestä isännöintitehtävien hoitamiseen?

      Kuulostaa siltä, että valitsitte halvan hinann ja pieleen meni. On liian kliseistä todeta, ettei halvalla voi saada hyvää. Vaihtakaa heti perään isännöitisjää ja valitkaa vaikka se isännöitsijä, joka jätti kalleimman tarjouksen. Sitten on ainakin pohjaa vaatia palvelua, kun maksaa kaupungin kovinta hintaa isännöinnistä!

      Mutta tosissaan: puhelin käteen ja soittoja kyseisen isännöintitoimiston asiakkaille eli taloyhtiöiden hallituksen puheenjohtajille! Heiltä saa ensikäden tietoa, miten homma toimii. Esim. kenelle tahansa isännöimieni taloyhtiöiden hallituksen puheenjohtajile voi soittaa. Kaikki taloyhtiöt on hoidettu laadukkaasti. Voit soittaa ja kysyä. Tule toimistollemme ja saat itse valita asiakaslistastamme, kenelle haluat soittaa!

      • Halpajahyvä

        Halvalla voi saada hyvän. Jos oikein hyvä on, niin maksetaan suosiolla enemmän mitä hän pyytää.

        Homma meni seuraavalla tavalla. 30V talossa ollut isännöitsijä lopetti. Hän myi toiminnan suurelle. Hallitus veti herneen nenään. Millekään suurelle ei mennä. He kysyivät tarjouksia. Valittiin vanhempi vähän aikaan toiminut nainen, joka on yksityisyrittäjä (osaamisen perusteella ollut alalla kauan). Hänen tarjous oli jopa halvempi, kuin lopettaneen. Vuoden jälkeen kaikki totesi, jotta hyvin menee ja tuli hyvä valinta. Hallitus totesi, että kyllä me sama maksetaan kuin alkuperäiselle.


    • Voiko hallitus valita isännöinnin jos on saanut tarjouksena halvemman esim 25% edullisemmin.
      Eikös kilpilutus tilanteessa valita yleensä halvin jos referenssit ok.

      • isännöitsijä

        Yleensä noin, mutta ei ole pakko.


      • silloin se ei ole hyvän halintotavan mukaista eikä aja yhtiön etua.


    • koettutoimitus

      Hallitus valitsee ja erotta isännöinin . jos tämä ei mielytä asukkaita tulee vähintää 10% osakkekannan omistajista vaatia kirjallisesti ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsumista. Yhtiökokous erotta hallituksen ja valitsee uuden hallituksen joka valitsee isännöitsijän.

      • enemmistö.päättää

        Ei vaan osakkaat ilmoittavat hallitukselle havaitsemistaan isännöitsijän toiminnan heikkouksista. Jos hallitus ei ryhdy toimenpiteisiin niin viimeisenä keinona on em. ylimääräinen yhtiökokous. Se on erittäin harvinainen menettely. Vaikka pidettäisiin ylimääräinen yhtiökokous niin saattaa olla että hallitusta ei eroteta.


    • Vaihtamallaparanee

      Isännöintiyrityksen vaihtaminen on tosi helppo toimenoide.
      Turhan paljon pelätään vaihtamista.
      Hyvä toimisto suorittaa vaihdon kivuttomasti ja osakkaita rasittamatta.
      Hallituksen rooliksi jää yleensä vain uuden isännöitsijän haastattelu ja valintapöytäkirjan laatiminen. Siihenkin saa ohjeet tai valmiin pohjan uudelta toimistolta.

      • sisäministeri

        Mielenkiintoinen aloitus. Meillä oli isännöitsijä ,joka uhkaili hallitusta ,että jos kylpyhuoneremontteja ei saada alettua,yhtiöön tulee asinajajat ja pakkopäätökset.
        Olen ollut hallituksen jäsen ja ainoa, joka en suostunut kirjoittamaan pöytäkirjaa allle
        ja olin hallituksen ainoa nainen,
        "Pojille" tuli löysät housuun ja tekivät lainvastaisen päätöksen,puheenjohtaja oli
        hyvin isännöitsijäohjauksessa,Uuusi hallitus oli kovan paikan edessä,kaikki vuodelle tarkoitetut korjausvarat oli käytetty ja velkaa oli26000 euroa.Nyt on uusi hallitus ja..
        isännöitsijä.Varookaa Reim yhtiötä.


    • Ilman hallituksen valvontaa ei tule mitään hyvää! Ja isännöitsijän valinta meillä ei onnistu millään. Pieni taloyhtiö ja 400-500eur/kk pelkkä hallinnollisesta isännöinnistä on liikaa.

    • Anonyymi

      Kannattaa vaihtaa tarpeen mukaan.

    • Anonyymi

      tuolla jutun aloituksessa kysyttiin miksi vaihtaa?
      joskus se vaihtaminen saattaa olla paikallaan.
      Isännöitsijä saattaa olla niin leipääntynyt että miettii vain omaa vatsaansa ja kurkkuaan,että nuijii talousarvioon esim toimistokulut vaikka 5700,- , ja niitä kulujahan on sitten se 5698,- euroa,vuodesta toiseen.
      kerää euro/m2 kalliimpaa yhtiövastiketta remonttitilille,josta sitten riittää
      tutuille jaettavaa erillaisten (turhienkin) remonttien varjolla.
      osakkaat maksaa lystin.

      • Anonyymi

        Kävitkö yhtiökokouksessa kyselemässä mistä tuo 5.700 euroa muodostuu? No mikset kysynyt?


      • Anonyymi

        Tämä nyt oli esimerkki miten asian voi hoitaa.
        olisi siihen tilalle voinut laittaa vaikka remonttikulut tai jotain muuta,pointti
        on lähinnä se että kulut tulee täyteen.
        eikös noissa isoissakin budjeteissa homma toimi vähän samalla tavalla?
        kyseessähän oli lähinnä siitä että kannattaako vaihtaa,
        joku toinen voi tuoda uusia näkemyksiä asioihin ja ehkä myös ottaa asiakkaat
        ammattimaisesti huomioon.


    • Anonyymi

      Kilpailutus on tosi helppoa ja vaivatonta. Suosittelen !

    • Anonyymi

      Kyllä kannatti. Saatiin läpinäkyvyyttä, reaali-aikainen näkymä talouslukuihin ja laskutukseen sekä muutenkin avointa keskustelua,parempaa asikaspalvelua.

    • Anonyymi

      Isännöinti ei riipu hinnasta. Vaikka hintakin on pienille taloyhtiöille on sikakallis. Kaikki kk-hinnit koskevat vain Kiin.liiton ns. kiinteätä isännöintipalvelu, eli hallinnollista. Meidän rivariss on 6 asuntoa okt. Joten 400-500 eur/kk on hinta vain parista tunnista /kk, johon kuuluu kirjanpito ja vastikkeiden seuranta. Tolvanat hallituksessa myös saarnaavat että "mieluummin maksetaan enemmän" toivossa että joku setä hoitaa taloa kun omaa... Meillä oli isännöinti 410eur/kk, sitten 250...mutta ei mitään eroa, kaikki tarpeelliset palvelut vielä lisämaksusta kk-maksun päälle. Kun hallitus ei ymmärrä edes mitä kyseinen kk.maksu sisältää! Meidän alueella toiset rivarit luopuivat hallinnollisesta isännöinnistä - tilaavat kirjanpitoa erikseen ja teknistä isännöintiä erikseen kun on tarvetta

    • Anonyymi

      Sen verran haluaisin antaa lisätietoa isännöitsijän valinnasta, että aina se suoraan numeroiltaan ensin halvimmalta vaikuttava ei välttämättä ole pitkässä tai kovin lyhyessäkään juoksussa halvin. Meinaan ne juoksevat kulut on se mistä taloyhtiölle tulee yllättävän paljon kustannuksia... puhumattakaan jos vaikka putkiremppa pitää tehdä ja isännöitsijä velottaakin 3% rempan hinnasta projektirahaa, voi maksaa tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia isossa kerrostalossa. Meillä meinasi käydä vastaavasti ja onneksi tajuttiin kilpailuttaa ja vaihtaa isännöitsijä ennen putkiremppaa, kalliiks ois tullu. Me hoidettiin kilpailutus valmiilla palvelulla joka oli www.isannointivertailu.fi sivustolta, maksoi hiukan mut säästettiin aikaa ja toi hinta takas kymmenkertaisena

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      63
      2211
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      178
      1708
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      18
      1366
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1248
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      161
      1207
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      47
      919
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      48
      899
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      58
      750
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      54
      712
    10. Oletko joskus pieni ja haavoittuva

      vai oletko aina vahva, miltä aina vaikutat? Nainen, oletko koskaan väsynyt ja haavoilla? Yritätkö silti pitää julkisivua
      Ikävä
      51
      668
    Aihe