Asumisoikeusmaksu omaisuutta?

kalikka

KELA tulkitsee asumisoikeusmaksun omaisuudeksi.

Eli pienituloinen eläkeläinen, joka asuisi asunnossaan elämänsä loppuun, maksaisi ASO-asunnostaan asumisoikeusmaksun lisäksi vielä vähennetyn asumistuen muodossa, jos omaisuusraja asumisoikeusmaksun vuoksi ylittyy. Tämä tekee ASO-asunnossa asumisen entistä kalliimmaksi.

Tämä menee yli hilseen, sillä eikö maksun pitäisi muuttua omaisuudeksi, eli rahaksi joka on käytettävissä, vasta kun luopuu asunnosta ja maksu palautetaan?

Omistusasuntoa sen sijaan ei katsota asumistukeen vaikuttavaksi omaisuudeksi.

46

3794

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väärässäolet

      Asoon saa saman asumistuen kuin vuokra-asuntoon. Asumisoikeusmaksu ei ole niin suuri että se ylittäisi omaisuusrajan. Eihän köyhä eläkeläinen voi muutenkaan asua 5 huoneen paritalossa mikäli aikoo saada maksimi asumistuen.

      • Tyytyväinen_asokas

        Ja sama uudelleen, eli olen siis varsin varakas omillani toimeentuleva ja esim. lainaa aso asumiseen en tarvitse) olen aso-mummo sanotaan näin, ja saan silti (siis Haso) asuntooni asumisen tukea koska asun vähän väljemmmin. Ja asumistukehan saa määrättyyn nelimäärään saakka!
        Omistan myös muuta omaisuutta ja sitäkään ei lasketa esteeksi, sillä asun vain pääasiassa aso-asunnossa.
        Olen tyytyväinen ja nautin ja elän mukavasti, tee sinäkin samoin käytä kaikki yhteiskunnan tuet hyödyksesi, sillä sitähän jo aso-asunnon saaminenkin on ollut.


      • Aso_1234

        Jaaha, trolli vauhdissa taas.


      • Anonyymi
        Tyytyväinen_asokas kirjoitti:

        Ja sama uudelleen, eli olen siis varsin varakas omillani toimeentuleva ja esim. lainaa aso asumiseen en tarvitse) olen aso-mummo sanotaan näin, ja saan silti (siis Haso) asuntooni asumisen tukea koska asun vähän väljemmmin. Ja asumistukehan saa määrättyyn nelimäärään saakka!
        Omistan myös muuta omaisuutta ja sitäkään ei lasketa esteeksi, sillä asun vain pääasiassa aso-asunnossa.
        Olen tyytyväinen ja nautin ja elän mukavasti, tee sinäkin samoin käytä kaikki yhteiskunnan tuet hyödyksesi, sillä sitähän jo aso-asunnon saaminenkin on ollut.

        Et voi saada mitään tukia jos sinulla on muuta omaisuutta. Et edes asumistukea saatika ylipäätään yhtään mitään sossun luukulta. Mitään omaisuutta ei saa olla jos aikoo sossun tukea saada koska omaisuus on realisoitava eli myytävä mahdollinen kesämökki, pörssiosakkeet, sijoitusrahasto- osuudet jne. Haluat provosoida kuten kunon persut ja kokoomuslaiset tykkää tehdä ja leimata sossun tukia saavat yhteiskunnan eläteiksi ja muiden veromaksajien hyväksikäyttäjiksi? Miksi? Koska o,et joko kade tai vain tykkäät möyriä tuossa katkeroliemessäsi?
        Joten älä puhu paskaa.


    • kalikka

      Mutta jos eläkeläisellä on muitakin vähäisiä talletuksia, ne yhteenlaskettuna asumisoikeusmaksun kanssa jo heikentävät asumistukea. Eli aso-asunnossa asuvalla ei voi olla juuri muita talletuksia tai omaisuutta.

      Tässä tapauksessa eläkeläinen on yksin asumassa vain rivarin 50-neliöisessä kaksiossa.

      • ihmettelenvain

        Jos asukkaalla on muita talletuksia ja omaisuutta, niin miksi ihmeessä hän hakisi asumistukea? Eikö se ole tarkoitettu vähävaraisille?


      • Anonyymi

        Juuri näin. Jos on muuta omaisuutta ei ole oikeutettu mihinkään tukiin, ei asumistukeen eikä muuhunkaan. Asumisoikeusasunnon toki voi saada hyvällä onnella mutta ei mitään tukia.


    • kalikka

      Eli kannattaakohan tässä tilanteessa vain pysytellä yleisellä asumistuella, jos se eläkeläiselle on mahdollista.

      Ja jos nyt ei aloiteta keskustelua siitä, että jos on talletuksia, ei tule mitään tukea hakeakaan. Yleisellä asumistuella ollessahan ei omaisuudella ole merkitystä, vain tuloilla.

      • Onnellinen_varakas

        Varakkaana asokkaana (sama edellä) neuvon ottamaan säästöt yms. tililtä "lepäämään" väliaikaisesti, ja laittamaan jos niin haluatte takaisin mitättömän pienellä korolla takaisin tai säästämällä rahastoihin, tai jopa osakkeisiin, metsään ja muuhun kiinteäänkin. Jos rahaa on niin paljon että voit hankkia lomaosakkeen tai kesämökin, hanki sellainen sillä nehän ovat muualla ja sinä asut sillä paikkakunnalla missä tukea haet.

        Ne voidaan mainita mutta ei ne paranna asumisen kustannuksia jos ovat kiinnittynä muualle, -ihan samoin jos asut vähävaraisena omistusasunnossa tai omakotitalossa onhan niistä kustannuksia ja ne luetaan myös menoiksi!


      • kalikka

        Laskurin mukaan sekä vapaa-ajan asunto, vaikka toisella paikkakunnalla, sekä asumisoikeusmaksu laskisivat asumistukea. ASO-maksu pelkästään noin 30 euroa kuukaudessa, joten sen voi suoraan laskea korottavan asumismenoja eli ASO-asunnon vuokraa ( joka täällä muutenkin nousee 20 euron vuosivauhtia) 30 eurolla.


    • mtueru

      "KELA tulkitsee asumisoikeusmaksun omaisuudeksi."
      "Omistusasuntoa sen sijaan ei katsota asumistukeen vaikuttavaksi omaisuudeksi."

      Siis mistä tämä kelan tulkinta on nyt otettu, kuulopuheestako vaiko aloittajan omasta eläkkeensaajan asumistukihakemukseen annetusta päätöksesta tai ylipäätään, onko kyse kenties jostakin muusta kelan maksamasta kuin asumistuesta?

    • loloo

      Eihän omaisuus mistä ei tule tuloa vaikutu yleiseen asumistukeen, mistä moinen tieto on peräisin?

    • kalikka

      Tästähän tuo tieto löytyy. Eiköhän omistusasunnossakin asuva saa jonkinlaisen summan asunnostaan poismuuttaessaa.

      "Kun asumisoikeusasunnosta haluaa luopua, palautetaan asukkaalle asumisoikeusmaksu.

      Näistä syistä; asumisoikeus-asukas ei omista asuntoaan ja koska siihen kertaalleen maksetun summan saa poismuuttaessaan takaisin, tarkastellaan aso-maksua omaisuutena, joka vaikuttaa eläkkeensaajan asumistukeen.

      Syysterveisin

      Marjo | Kela eläke-etuudet"

      https://kysykelasta.kela.fi/viewtopic.php?f=54&t=31451

      • mtueru

        Niinpäs näkyy, jonkun pitäisi riitauttaa kelan päätös valittamalla, jos ei sitten jo ole tuomioistuimen kantaa olemassa.


    • kalikka

      Mutta edelleen, on kysymys eläkkeensaajan asumistuesta johon omaisuus vaikuttaa. Siis aso-maksukin. En tiedä voiko sitä riitauttaa.

      • mtueru

        Tietysti voi riitauttaa kelan tulkinnan, mutta ensin joutuu hakemaan oikaisua ja siitä annettuun päätökseen sitten valitetaan hallintotuomioistuimeen.
        Sitä kannattaa kysyä kelasta, että onko niillä tuomioistuimen ratkaisua asiaan olemassa. Voisin vähän tutkailla kunhan ehdin.


      • mtueru
        mtueru kirjoitti:

        Tietysti voi riitauttaa kelan tulkinnan, mutta ensin joutuu hakemaan oikaisua ja siitä annettuun päätökseen sitten valitetaan hallintotuomioistuimeen.
        Sitä kannattaa kysyä kelasta, että onko niillä tuomioistuimen ratkaisua asiaan olemassa. Voisin vähän tutkailla kunhan ehdin.

        Kelassa joutuu viemään asumistukipäätöksen ensin sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakuntaan ja siitä sitten vakuutusoikeuteen, ei hallintotuomioistuimeen kuten tuossa aiemmin kirjoitin.


      • oliskonäin

        Tarkoittaako tuo kelan ohje vain tilannetta jossa asukas muuttaa pois ja hänelle palautetaan se asomaksu takaisin jolloin tuo saatu asumisoikeusmaksu otetaan tulona huomioon. Eihän sitä muuten voida ottaa huomioon kun on vielä panttina asumisen aikana.


      • kalikka

        Kyllä KELA sen laskee hakijan omaisuudeksi, vaikka taloyhtiönkin omaisuutta on sen aikaa, kun taloyhtiöllä maksu on.


    • Hasoton

      Tämä on kyllä vääryys. Lakia pitäisi ehdottomasti muuttaa. Pitäähän ihmisellä olla säästössä muutama tonni pahan päivän varalle, eikä sellainen saisi vaikuttaa asumistukeen tai mielestäni muihinkaan tukiin.

      Esimerkiksi itse joudun pitämään tuhansia säästötilillä mm. koiran eläinlääkäri- ja hoitokuluja varten, vaikka muuten elänkin köyhästi. Koira on rakas ja välttämätön perheenjäsen, kun muuta perhettä ei ole. T. Kaurapuuron syöjä, joka ei todellakaan ole rikas.

      • mtueru

        Vääryys on kelan tulkinnassa, mutta finlex alhaalla, ei sitä nyt näe, miten lakiin kirjoitettu.


      • Ihmeellistä.on

        Kopsasin tuohon tuon omaisuuspykälän finlexistä. Ei tuossa suoraan mainita asumisoikeusasuntoa ja toisaalta sanotaan ettei hakijan omistamaa omassa käytössä olevaa asunto-omaisuutta huomioida tulona. Tosin siinäkään kohtaa ei mainita asumisoikeusasuntoa. Onpas kummallista että on jäänyt tuollainen porsaanreikä vaikka asumisoikeusasuntoja on ollut jo kohta 30 vuotta.

        13§
        Huomioon otettava omaisuus

        Vuosituloa laskettaessa omaisuutena otetaan huomioon asumistuen hakijan ja hänen avio- tai avopuolisonsa omistamat:

        1) kiinteistöt;

        2) elinkeinotoiminnan ja maatalouden varat sekä osuudet yhtymien varoista;

        3) metsäomaisuus;

        4) talletukset, obligaatiot, joukkovelkakirjat ja muut vastaavat;

        5) julkisesti noteeratut osakkeet ja sijoitusrahasto-osuudet; sekä

        6) vakuutussijoitukset.

        Edellä 1 momentin 1 ja 2 kohdassa mainittu omaisuus otetaan huomioon verotuksessa vahvistetun tai lasketun arvon mukaisena. Metsäomaisuuden arvona otetaan huomioon 12 §:n 2 momentissa tarkoitettu metsätalouden tulo kerrottuna luvulla 10. Obligaatiot ja joukkovelkakirjat otetaan huomioon niiden käyvän arvon mukaisina. Julkisesti noteeratun osakkeen ja sijoitusrahasto-osuuden arvona otetaan huomioon 70 prosenttia asumistuen myöntö- tai tarkistusajankohtaa edeltävän vuoden viimeisen pörssipäivän arvosta. Vakuutussijoitukset otetaan huomioon takaisinostoarvoon. (22.12.2009/1225)

        Talletuksista vähennetään käyttövaroina 2 000 euroa. Vähennys tehdään avio- tai avopuolisoiden osalta molempien talletuksista erikseen.

        Omaisuutena ei kuitenkaan oteta huomioon osuutta kuolinpesässä eikä hakijan taikka hänen avio- tai avopuolisonsa omistamaa omassa käytössä olevaa asuntoa, johon asumistuki maksetaan. Asunnon katsotaan olevan hakijan omassa käytössä myös, jos hän asuu asumispalveluyksikössä ja hänen aviopuolisonsa asuu edelleen hänen tai puolisoiden yhteisesti omistamassa asunnossa.


    • kalikka

      "Omassa käytössä olevaa omakotitaloa tai asunto-osakkeita ei oteta mukaan omaisuuteen, ei myöskään osuutta jakamattomaan kuolinpesään.

      Hakijan tuloihin lisätään 8 % siitä omaisuuden osasta, joka ylittää omaisuusrajat:

      – yksinäinen henkilö 16319 € "

      Eli helposti asumisoikeusmaksuun lisättynä tuo raja ylittyy.

    • kalikka

      Ja jos vielä pienituloinen asumisoikeusasunnossa asuva eläkeläinen haaveilee kesämökin pitämisestä eläkepäivinään, saa valmistautua syömään reikäleivän reikää läpi vuoden.

    • vuokra-Simo_on_sairas

      PASKAPUHETTA! Velattomaan omistusasuntoonkin saa täyden asumistuen. Sitä ei katsota asumistukea vähentäväksi omaisuudeksi.
      Vuokra-Simo yritti taas pistää hauskan trollin, ja hyvät naurut tuosta kyllä irtosikin.

      • kalikka

        Omistusasunto ja asumisoikeusasunto eivät ole rinnastettavissa KELA:ssa.

        Tämä on trollivapaa ketju, kiitos


      • trollivapaa.fakta
        kalikka kirjoitti:

        Omistusasunto ja asumisoikeusasunto eivät ole rinnastettavissa KELA:ssa.

        Tämä on trollivapaa ketju, kiitos

        Ihan turha aloittajan trollata, asian voi jokainen tarkistaa Kelan nettisivuilta asumistuen laskurista. Syöttää laskuriin kaikki pyydetyt tiedot ja katsoo asumistuen määrä. Sitten kokeilee, miten asumistuen määrä muuttuu, kun vaihtaa tiedoista asunnon tyypin asoasunnosta vuokra-asunnoksi. Lopputulos: Asumistuki pysyy samana. Ei minultakaan katsottu asoasuntoa varallisuudeksi, kun asumistukea piti hakea työttömyyden takia.


      • Nihkeää_on
        trollivapaa.fakta kirjoitti:

        Ihan turha aloittajan trollata, asian voi jokainen tarkistaa Kelan nettisivuilta asumistuen laskurista. Syöttää laskuriin kaikki pyydetyt tiedot ja katsoo asumistuen määrä. Sitten kokeilee, miten asumistuen määrä muuttuu, kun vaihtaa tiedoista asunnon tyypin asoasunnosta vuokra-asunnoksi. Lopputulos: Asumistuki pysyy samana. Ei minultakaan katsottu asoasuntoa varallisuudeksi, kun asumistukea piti hakea työttömyyden takia.

        Et siis vieläkään ole ymmärtänyt sitä, että yleinen asumistuki ja eläkeläisen asumistuki ovat täysin eri asioita? Tässä ketjussa on keskusteltu asoasunnon vaikutuksesta eläkeläisen asumistukeen. Ei yleiseen asumistukeen (siellä asoasunto ei vaikuta).


      • fkfkytyyy676
        trollivapaa.fakta kirjoitti:

        Ihan turha aloittajan trollata, asian voi jokainen tarkistaa Kelan nettisivuilta asumistuen laskurista. Syöttää laskuriin kaikki pyydetyt tiedot ja katsoo asumistuen määrä. Sitten kokeilee, miten asumistuen määrä muuttuu, kun vaihtaa tiedoista asunnon tyypin asoasunnosta vuokra-asunnoksi. Lopputulos: Asumistuki pysyy samana. Ei minultakaan katsottu asoasuntoa varallisuudeksi, kun asumistukea piti hakea työttömyyden takia.

        "Ei minultakaan katsottu asoasuntoa varallisuudeksi, kun asumistukea piti hakea työttömyyden takia. "
        Työttömyyden takia? Eihän eläkeläinen voi olla työtön, vai voiko.

        Tässähän oli kyse eläkeläisen asumistuesta ja eläkeläisen asumistukeen vaikuttaa talletukset.

        Voit itse kokeilla miten vaikuttaa kelan laskurissa eläkeläisen asumistuen kohdalla kun varallisuuteen lisäät sen asomaksun.


      • työllistävä.vaikutus
        fkfkytyyy676 kirjoitti:

        "Ei minultakaan katsottu asoasuntoa varallisuudeksi, kun asumistukea piti hakea työttömyyden takia. "
        Työttömyyden takia? Eihän eläkeläinen voi olla työtön, vai voiko.

        Tässähän oli kyse eläkeläisen asumistuesta ja eläkeläisen asumistukeen vaikuttaa talletukset.

        Voit itse kokeilla miten vaikuttaa kelan laskurissa eläkeläisen asumistuen kohdalla kun varallisuuteen lisäät sen asomaksun.

        "Jos omaisuus ylittää yksinäisellä henkilöllä 16 400 euroa, otetaan mainitun rahamäärän ylittävästä omaisuuden osasta kahdeksan prosenttia huomioon etuudensaajan tulona"

        Eli jos asomaksu on 30 000 euroa, siitä huomioidaan varallisuutena 30 000 - 16400= 13600 euroa ja tästä summasta otetaan huomioon 8 prosenttia eli 1088 euroa. Eli koko asomaksua ei lasketa varallisuudeksi, kuten vuokra-simo tuossa pirkka-kaljapsykoosissaan väitti.
        Kun 1088 euroa jaetaan koko vuoden asumistuelle, silloin se tekee laskennallista varallisuutta 90.67 euroa/kk. Ja kun muistaa vielä sen, että eläkeläiselläkin on oikeus toimeentulotukeen, jos tulot jää alle perusosan, sitä kannattaa myös hakea. Eli käytännössä tuolla asomaksun huomioimisella ei ole mitään merkitystä rahallisesti, ainoastaan kahden hakemuksen jättämisen vaiva, eli asumistuki ja toimeentulotuki. Kelalle tällä asialla on suurempi merkitys, eli töitä riittää hakemusten käsittelijöillä enemmän. Jos pelkästään työllisyyden kannalta kannattaa pienikin toimeentulotuki hakea, jos siihen on oikeus.
        Sama juttu on tässä uudessa aktiivimallissa. Jos ei täytä aktiivisuusehtoa, päivärahaa leikataan muutamalla prosentilla, ja sen saman summan saa Kelalta takaisin korkeampana toimeentulotukena.


      • Simo-pukinmäestä-päivää

        Ja Pukinmäen nillittäjien alipuheenjohtaja jatkaa maanista valitustaan.


    • kalikka

      Kummallista tosiaan, että finlex-erittelyssä ei ASO-maksua ole. Ja edelleen, jos maksu on maksettu asunnon omistavalle yhtiölle, miten se voidaan lukea asukkaan omaisuudeksi?

      Omaisuudeksi luulisi muuttuvan vasta asunnosta muutettaessa ja maksun palauduttua.

      • uytrjrjrj

        Varmaankin asomaksu on kelan mielestä talletuksen omainen varallisuus, koska se ei ole ostos, kuten omistusasunto on.

        Sisänsä kyllä täysin väärä tulkinta mielestäni.


      • Hasoton

        Niin, ikäänkuin aso-asukas voisi koska vaan muuttaa sillan alle ja pistää aso-maksun lihoiksi.
        Itse olen yleisen asumistuen saaja, mutta pidän kyllä kohtuuttomana tätä tulkintaa eläkeläisten asumistuen hakijoita kohtaan.


      • Yksi_ja_toinen

        Jospa se eläkeläisen tuki on korvauksena tästä sitten jossain toisessa kohdassa anteliaampi? Vai miksi muuten pitäisi olla eläkeläisille erillinen tukijärjestelmä?


      • Ei.huomioida
        uytrjrjrj kirjoitti:

        Varmaankin asomaksu on kelan mielestä talletuksen omainen varallisuus, koska se ei ole ostos, kuten omistusasunto on.

        Sisänsä kyllä täysin väärä tulkinta mielestäni.

        En usko, että asomaksua otettaisiin tulona huomioon jos asoasunto on omassa käytössä. Ei mene oikeudentajuun mitenkään, koska se summa ei ole asukkaan asumisaikana sieltä realisoitavissa. Kannattaa tietty varmistaa Kelasta mitenkään muuten se nyt vaan ei voi olla.


    • serppe

      talletukset ja obligaatiot ym eivät merkitse mitään kun haet asumistukea. sinulla saa olla tilillä paljonkin rahaa ja saat silti asumistukea kun olet vuokralla

    • kalikka

      Nyt uusi vastaus KELA:lta.

      Jos asut asunnossa itse, johon olet asumisoikeusmaksun maksanut, ei maksua huomioida omaisuutena eläkkeensaajan asumistuessa. Kun maksu palautuu sinulle, tulisi asumistuki tarkistuttaa.

      Ystävällisin terveisin
      Tiina | Kela eläke-etuudet

      • Hasoton

        Kiitos! Tämäpä hyvä :)


      • Anonyymi

        Tuohan kerrotaan joka paikassa. Siihen ei Kela osaa vastata mitenkä on yleisen asumistuen ja aso maksun laita. Leikkauksethan nimenomaan koskevat yleistä asumistukea. Otin kelaan yhteyttä ja siellä käskettiin kysyä niiltä jotka säätää lakia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuohan kerrotaan joka paikassa. Siihen ei Kela osaa vastata mitenkä on yleisen asumistuen ja aso maksun laita. Leikkauksethan nimenomaan koskevat yleistä asumistukea. Otin kelaan yhteyttä ja siellä käskettiin kysyä niiltä jotka säätää lakia.

        Aivan oikein on vastattu. Kela ei sitä päätä vaan eduskunta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuohan kerrotaan joka paikassa. Siihen ei Kela osaa vastata mitenkä on yleisen asumistuen ja aso maksun laita. Leikkauksethan nimenomaan koskevat yleistä asumistukea. Otin kelaan yhteyttä ja siellä käskettiin kysyä niiltä jotka säätää lakia.

        Hallitus antaa esityksen siitä, miten varallisuus tulee otetuksi huomioon yleisessä asumistuessa vuoden 2024 aikana. Hallitusohjelmaan on kirjattu, että ns tuottamatonta omaisuutta kuten autoa ja vaikkapa kesämökkiä ei laskettaisi varallisuudeksi. Ja tuskinpa asomaksuakaan tullaan katsomaan tuottavaksi omaisuudeksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan oikein on vastattu. Kela ei sitä päätä vaan eduskunta.

        Eli Kela ei tiedä päätöksiin vaikuttavista lakipykälistä, mutta tekee kuitenkin päätökset lakipykälien mukaisesti. No tämä ei sinällään ole mitään uutta Kelan toiminnassa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli Kela ei tiedä päätöksiin vaikuttavista lakipykälistä, mutta tekee kuitenkin päätökset lakipykälien mukaisesti. No tämä ei sinällään ole mitään uutta Kelan toiminnassa...

        Kyllä kela tietää ja tuntee lait.

        Ja Kelan sivuilta voit lukea, että aso-maksu ei vaikuta yleiseen asumistukeen, onko vielä kysyttävää? Jos kysymys koskee uuden hallituksen tulevia lakiehdotuksia niin niistä pitää kysyä viimekädessä eduskunnalta.

        Ei Kela voi alkaa soveltamaan joitain mahdollisesti tulevaisuudessa voimaan tulevia lakeja asumistuen maksatuksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuohan kerrotaan joka paikassa. Siihen ei Kela osaa vastata mitenkä on yleisen asumistuen ja aso maksun laita. Leikkauksethan nimenomaan koskevat yleistä asumistukea. Otin kelaan yhteyttä ja siellä käskettiin kysyä niiltä jotka säätää lakia.

        Se aso ei ensivuoden muutostenkaan jälkeen tule olemaan omaisuutta joka huomioitaisiin missään asumisen tuissa. Ihan sama jos Kela sen osaisi vielä kertoa tai ei.


    • Anonyymi

      Kyllä te ihmiset sotkette asioita ja sitten vielå kokematon Kela-virkailija päälle. ASO-maksu niin pieni summa, että jos se nyt olisi joku huima omaisuus, niin kyllä pankkiherratkin tukehtuisi nauruun.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      182
      1398
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1090
    3. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      28
      1077
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1044
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      97
      918
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      227
      891
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      855
    8. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      126
      851
    9. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      838
    10. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      92
      810
    Aihe