Aktiivimalli VS Elatusmaksut

SikaMaksuMies

Olen työtön ja työttömänä saan elatusmaksut vapaaksi jokaiselta kalenterikuukaudelta kun bruttotulot (ansio- ja pääomatulot) ovat alle 1103,43€ kuukaudessa.Kelan säännöt.

Saan ansiosidonnaisia 1900€ bruttoa kuukaudessa, mutta ilmoitan päivät 3 kuukauden välein niin saan kaksi kuukautta kolmesta vapaaksi, joka kolmannen kuukauden elarit joudun maksaa.

Elarit on mun kohdalla piirun alle 300€ kahdesta lapsesta.

Saan lisäksi vuokratuloja 1100€ joka kuukausi, juuri sen takia saan elareista vapautukset.
Jos pyytäisin vaika 1105€ vuokraa, joutuisin maksaa elarit JOKA kuukausi.

On siis tärkeää pitää kuukausitulot alle 1103,43 euron.

Jos tekisin töitä edes 4 euroa bruttoa kuukaudessa, niin joutuisin maksamaan elatusmaksut KOKONAAN. Mutta kun en tee.

Aktiivimallin leikkauksessa menetän ansiosidonnaisia 90€ bruttoa kuukaudessa, eli kolmessa kuukaudessa 270€.

Jos taas MUNISIN ja tekisin vähänkin töitä, joutuisin maksamaan elatusmaksut,sen 300 euroa kuukaudessa.

Mieluummin otan 270€ takkiin aktiivimallin myötä kuin tekisin minuuttiakaan työtä ja en saisi elatusmaksuvapautusta monena kuukautena. Ja tuo 270€ on vielä bruttoa, nettotappio paljon pienempi.

Siispä aktiivimallissa kannustetaan olemaan vielä passiivisempia, edes aktiivimalli ei mun kohdalla kannata. Se mikä kannattaa on elatusmaksujen vapautus.

Ikävä kyllä, sen maksatte te, sinäkin lukija, veroillasi,sillä yhteiskunta maksaa jokaisen työttömän elatusmaksuvapautuksen.

Moni ei varmaan tajua puoliakaan mitä kerron, mutta sanon vaan että on kannattavampaa ottaa elarivapautuksia kuin mennä aktiivimallin usuttamana töihin.....pienemmät tappiot.

Ne teistä jotka eivät tajua kirjoitustani, keskittykää vaan oravanpyörään ja töissä rehkimiseen.
Liian älykkäitä asioita teille.

Minä se nukun huomenna iltapäivään ja jatkan lomailua vielä monta kuukautta...

4

189

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Häpeejapaljon

   Voi että elatusvelvolliset on idiootteja. Noinko vaikeeta on huolehtia omista lapsistaan. Kyllä niitä lapsia tehdään ja jätetään äidin vastuulle, mutta itse ei haluta tikkua ristiin laittaa lapsiensa eteen. Säälin ja halveksin saman aikasesti tuollaisia. Että kehtaa täällä vielä riemukkasti kehua etä enpä maksa elareita kun pidän tuloni alhaisella ettei tarvi!!!! Opettele edes häpeemään.

   Sanot sinä ; Minä se nukun huomenna iltapäivään ja jatkan lomailua vielä monta kuukautta...

   No lomaile sinä ja nuku koko pivä ja anna ex vaimon hoitaa kaikki sunkin osasi. Sitähän ne miehet osaa, mutta ei vastuuta kantaa.

   Älä sitten ikinä morkkaa ex vaimoa yhtään mistään kun et itsekkään mihinkään pysty. Noin helppoa se on miehillä tuo vastuunkanto, jota ei ole. Äidille vaan lapset ja itse paetaan kun ei osata eikä ymmärretä. Ja teitä on paljon tuollasia luusereita. Harmi.

   No hyviä unia ja laiskottelua vaan, muutahan sinä et osaakkaan. Olet erittäin säälittävä.

   • Haukojavitsejäsunjuttus
    HÄPEEITSEJAPALJON kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Sä oot se sama tyyppi joka vastaa kaikkien kirjoituksiin, joista et pidä tai et ole samaa mieltä, aina samalla lailla. Et siis vakavasti otettava. Kirjoittelet pelkkää satiiria.


   • Hauskonarskuvitseijuttus
    Haukojavitsejäsunjuttus kirjoitti:

    Sä oot se sama tyyppi joka vastaa kaikkien kirjoituksiin, joista et pidä tai et ole samaa mieltä, aina samalla lailla. Et siis vakavasti otettava. Kirjoittelet pelkkää satiiria.

    Sä oot se sama tyyppi joka vastaa kaikkien kirjoituksiin,
    joista et pidä tai et ole samaa mieltä, aina samalla lailla.
    Et siis ITSE ole vakavasti otettava. Kirjoittelet pelkkää satua.


  • muuaankantti

   Kyllä ymmärrän. Ihan hyvin muutaman kympin häviöllä voitat 300. tai no muutaman euron päälle. Oma ex on maksellut nollaa, paiskinut väliin pimeitä töitä ja pistänyt kaiken ylimääräisen rahansa aidosti lapsiinsa. Kelalta on tullut normi tuet. Ja ex tehnyt omiaan, ei minulla ole velvollisuutta hänen pimeitä töitään sinne ilmeerata. ja no varsinkaan, kun hän hienona miehenä laittaa aina ylimääräiset rahansa lapsiinsa. Se on hänelle tärkeätä, vehkeet pitää olla kunnossa, ja jos minä en näillä kelan rahoilla kaikkea sitä saa, niin hän maksaa.
   On etiä, jokka itkee rahaa, on lähiä, jokka itkee rahaa. Mut jos joku tekee väärin, niin empä mie millään moraalisaarnalla saa sitä muuttumaan, joten aloittaja jatka aloittamallasi tiellä, miten haluat. Oma se on jokkaisen valinta.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   3883
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   586
   3256
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   2523
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   3
   2386
  5. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   131
   1935
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   105
   1796
  7. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   172
   950
  8. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   83
   867
  9. Selvitetään syyt kalliiseen sähköön!

   Sähkön hinta pysyy hirmukalliina riippumatta kulutuksesta. Nytkin keskellä kesää sunnuntaina yli 30 snt/kWh. Mitä onkaan tulossa talvella? https://ww
   Maailman menoa
   237
   737
  10. Rölli, tänään aiheena psyykkiset ongelmat

   ja suhdesekoilut. Tasapainoisella ihmisellä on tunteet ja järki sopusoinnussa. Tämä johtaa siihen että, myös parisuhdeasioissa ja rakkauselämän puol
   Ikävä
   149
   707
  Aihe