Automatka Varsovaan.

Vaikka tiedämme, että lentäminen on edullisempaa, päätimme käydä autolla Puolassa.
Koska halusimme välttää Ruotsin läpiajon, matkustimme lautalla Nynäshamnista Gdanskiin. Nynäshamn sijaitsee n. 60 km etelään Tukholmasta. Lautta lähtee sesonkiaikana päivittäin klo 18:00 ja on perillä seuraavana päivänä Novy Portissa puolen päivän aikaan. Lautta oli vanhanpuoleinen, nykyiseltä nimeltään Wawel ja 1980-luvulla Ruotsissa valmistunut.
Ensimmäisen yön vietimme Gdanskissa ja kolme seuraavaa yötä Varsovassa.
Hotellihinnat ovat Suomen vastaavia edullisempia samoin ravintolat.
Puolan tiet ovat viime vuosina parantuneet huimasti, uusia moottoriteitä rakennetaan koko ajan. Pohjois /Etelä suuntainen maksullinen, mutta halpa moottoritie kulkee Lodzin tasolle saakka. Mikäli haluaa ajaa lyhyempää tietä Varsovaan voi ajaa Elblagin kautta. Alussa moottoritie ei vielä ole valmis, mutta n. 360 km:n kokonaismatkasta n. puolet on nelikaistaista tietä.
Liikennekulttuuri sekä maantiellä että kaupungeissa on sitten oma lukunsa. Liikennesääntöjä noudattava vain turistit, koska heitä on tapana sakottaa paikalla. Liikennekuolemat lienevät aivan eri tasolla kuin Suomessa.
Varsovan julkinen liikenne on edullista ja kattavaa. Nuoret puhuvat englantia, vanhemmat ihmiset eivät sanaakaan, siis eivät osaa edes lukusanoja.

2

<50

Vastaukset

 • Olette nähneet ripauksen Puolaa, tervetuloa takaisin näkemään muutakin, Stettinistä Poznaniin ja Wroclawiin, Jelenia Gorasta Toruniin ja Krakovaan, Puola on todella mahtava maa ja kuten huomasitte, Suomen teitä ei juuri voi enää verrata puolalaisiin, Vaikka eipä silti, koko Via Baltica on näkemisen arvoinen ja maksaa vain osan Ruotsinreitin hinnoista. Vajaat pari kuukautta ja olemme siellä taas, erityisesti Krakovasta ei saa koskaan tarpeekseen.

 • Puola on hyvä matkakohde, jos haluaa tavata epäystävällisiä ihmisiä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  131
  3966
 2. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  95
  3753
 3. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  87
  2334
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1061
 5. Tampereella tapetaan.

  Keski-ikäinen mies löytyi murhattuna Tampereella – verta vuotava tekijä karkuteillä, poliisi varoittaa vaarallisuudesta
  Tampere
  35
  500