Korttipelejä!!!!

kollenpalatsi

noita korttipelejä haluaisin titää sääntöjä :D
muiden kun pokerin ja kilpapasianssin...
Esim maija, ja kaikki tälläset
pliiiiiiiiiiiiis...

14

22219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keijo

      täl on monta nimee sit.
      aluks jaetaan pöyälle kolme korttii kuvapuoli alaspäin kaikile,sitte niitten pääle kolme korttii "oikeinpäin" nii et kuva/numero näkyy,sitte kaikile kolme korttii kätee,sitte se jol on pienin kortti alottaa,sitte pitää aina laittaa isompi kortti pääle(ässä on isoin)ja aina pitää olla vähintää kolme korttii käesä eli nostetaan aina ku on alle kolme korttii.kakkosen saa laittaa minkä pääle vaan ja kympil kaatuu.siin oli pääsäännöt jos jäi epäselväks ni vastaa mä käyn tsekkaa tän paikan joka päivä.(jokerit ei kuulu peliin!)

      • KollenPalatsi

        Kirjottakaa muutkin kaikkii pelei! Näist on muillekki hyötyy ku mulle!!!
        Jos joku on kekannu ite pelin ni tänne vaan!!!


      • KollenPalatsi

        Mä Kyl Tiiän TOn Pelin,.. Tosi Hjyvä Peli Kyl :D


      • THomPSonNI

        se on kyllä paskahousu


    • Hanna

      Hakkaamme usein iltaisin miehen kanssa Sinkkiä (sillä voi myös olla muita nimiä, mutta en tiedä!); ensin kummallekin jaetaan 10 korttia ja loput piilopakkaan. Jakaja kääntää vielä yhden kortin pöydälle piilopakan viereen. Toinen saa ottaa kortin jos luulee tarvitsevansa sitä. Jos vastapuoli ei halua ensimmäistä korttia pöydältä, myös jakajalla on mahdollisuus päästä korttiin käsiksi.

      Sen jälkeen vuorotellen nostetaan yksi kortti avo- TAI piilopakasta, ja noston jälkeen aina palautetaan avopakkaan yksi kortti. Näin pelaajalla on siis koko pelin ajan kymmenen korttia kädessään. Tarkoituksena on kerätä vähintään kolmen kortin sarjoja; joko samaa maata, tai saman arvoisia kortteja. Kerätty sarja voi olla pidempikin kuin 3 korttia.

      Pelaaja jolla on valmiit sarjat siten että "ylimääräisiä" kortteja jää käteen alle kymmenen pisteen verran, saa pöydätä sarjansa omalla vuorollaan (nostettuaan ensin kortin, ja palautettuaan toisen) sanomalla sinkki. Myös toinen pelaaja joutuu pöytäämään sitten omat korttinsa, ja siis: "ns valmiit sarjat" joissa siis vähintään kolme korttia, muodostavat sarjan, ja ylimääräiset kortit jotka eivät muodosta vähintään kolmen kortin sarjaa lasketaan sakkopisteiksi pisteluvun mukaan siten että ässä on ykkönen. Jos esim A toteaa "sinkki" ja pöytää korttinsa, ja hänellä on vaikka seuraavat kortit: hertta 3,4,5, ruutu 8 / hertta 8 / ja pata 8 sekä risti 9,10,11 ja Ruutu 2. Hänelle tulee siis kaksi miinuspistettä tuosta ruutukakkosesta, mutta jos tuo kortti olisikin hertta kakkonen tai hertta 6, tai risti 8 niin tuon kortin voikin lisätä johonkin sarjaan, joten yhtään miinuspisteitä ei tulisi! Mutta siinä tapauksessa pelaaja toteaakin PUTSI, kun pystyy pöytäämään kaikki kortit! Vastapelaajalla on mahdollisuus "voittaa" ensin sinkannut pelaaja jos hänen ylijäämäkorttien pistesumma on PIENEMPI kuin sinkanneella pelaajalla! Siinä tapauksessa ensin pöydännyt saa miinuspisteet PLUS kymmenen pistettä. Jos taas toinen pystyy lopettamaan putsiin, vastapuoli saa kaksikymmentä PLUS ylimääräisistä korteista muodostuvat pisteet!

      Avopakassa on siis aina vain päällimmäinen kortti käytettävissä, ja jos piilopakasta katsoo kortin ei voi enää vaihtaa, että ottaakin avopakan kortin. Mutta voi laittaa piilopakasta otetun kortin suoraan avopakan päällimäiseksi!

      Peli on mielenkiintoinen, yleensä pelaamme sitä 150 tai kahteensataan pisteeseen asti! Ne ovat siis aina miinuspisteitä. Jännitystä peliin tulee kun ollaan menty pakkaa jo pitkälle, ja kumpikin odottaa että saisi putsin (koska silloin toinen saa ne ylimääräiset 20 pistettä!) Eli ei välttämättä kannata heti sinkata kun pystyy, vaan voi yrittää tuota putsia!

      Jos joku kohta jäi epäselväksi, koitan selventää.. Mukavaa peli-iltaa!

      • hanna

        Unohdin tuosta että loppupisteet siis lasketaan ylijäämäkorteista, mutta hävinneen miinuspisteistä aina vähennetään ne voittajan miinuspisteet, eli erotus jää sakkopisteiksi! (Plus toisen "Puts"ista 20 tai ne 10 lisäpistettä jos vastapelaajan sakkopisteet onkin vähemmän kuin ensin sinkanneella pelaajalla!!


      • mru
        hanna kirjoitti:

        Unohdin tuosta että loppupisteet siis lasketaan ylijäämäkorteista, mutta hävinneen miinuspisteistä aina vähennetään ne voittajan miinuspisteet, eli erotus jää sakkopisteiksi! (Plus toisen "Puts"ista 20 tai ne 10 lisäpistettä jos vastapelaajan sakkopisteet onkin vähemmän kuin ensin sinkanneella pelaajalla!!

        vielä semmonen kysymys tuosta sinkistä. kun kortit pöydätään ja jos vaikka A on sanonut sen sinkin niin saako B laittaa ylimääräisiä kortteja A:n valmiisiin sarjoihin jos ne sinne käy??


      • jakkeri72
        mru kirjoitti:

        vielä semmonen kysymys tuosta sinkistä. kun kortit pöydätään ja jos vaikka A on sanonut sen sinkin niin saako B laittaa ylimääräisiä kortteja A:n valmiisiin sarjoihin jos ne sinne käy??

        Itse ainakin olen kyseistä peliä pelannut siten, että toisen sarjoihin saa laittaa kortteja sinkissä. Putsin tapahtuessa näin ei voi kuitenkaan toimia.


      • kllk

        kertoisitteko millä kädellä saa sinkin siis kertokaa kaikki kädet


      • napanappula

        Jos toinen pelaaja "sinkkaa" ja vastapelaaja pystyy jatkamaan sinkkaavan pelaajan suoraa (vaikka ruutu 3-4-5) kutosella ja seuraavalla pelaajalla olisi kädessää ruutuseiska, saako sillä vielä jatkaa ja voiko jatkaa niin pitkään ku kortteja sopii??

        Onko pelissä ässä ainoastaan sopiva suoran alapäähän eli ykköseksi vai voiko sitä käyttää isoon suoraan kuninkaan perään? Ja tuleeko ässästä käteen jäävänä miinus 15 pistettä??

        Pelattu on paljon mut näihin epäkohtiin olis kiva saada varmennusta =)


      • Anonyymi

        Mitäs jos toinen sinkkaa ja toisellakin on kädessä sinkki eli putsi. Miten pisteet?


    • no kuhan vaan

      www.korttipelit.net tai jotain sellast siellä on mooooonen monta peliä ja ohjeet niihin :)

    • tuumatz

      TÄSSÄ ON TUUMATZIN NETTISIVUT ! SE ON TOMMONEN KORTTIPELISÄÄNTÖSIVUSTO :) ITSE OLEN OLLU SITÄ TEKEMÄSSÄ ! SIELLÄ ON TÄLLÄ HETKELLÄ VAIN YKSI KORTTIPELI SÄÄNTÖ , MUTTA LISÄÄ ON TULOSSA ! KIITOS JO ETUKÄTEEN JOS MEETTE TONNE JA MAINOSTAKAA IHMEESSÄ TUUMATZIA ! NOI SÄÄNNÖT EIVÄT OO SIT KOPIOIUTUJA VAAN, NE ON IHAN OMASTA PÄÄSTÄ :) MUKAVIA PELIHETKIÄ, TUULI & MATTUS . http://tuumatz.suntuubi.com/?cat=1

    • nanni

      tykkäätkö hevosista mätykkään mutta ne potkii ja siihen voi kuolla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2826
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      105
      2130
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      914
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe