Lasten isä vaatii yhteishuoltajuutta

Äityliini2018

Meillä tilanne tämä. Ex mies rupesi käyttämään suonen sisäisiä aineita kun nuorin yhteinen lapsemme syntyi. (erillä 2 yhteistä lasta kohta 8 ja 9 vuotiaat pojat. Lapset huostattiin vuonna 2012 myös minun isommat lapset huostattiin kun en osannut irrottautua miehestä vaan uskoin hänen valheessa käyttämättömyydestä. Isommat lapset ovat palautuneet virallisesti minulle takaisin. (Minulla ei päihde taustaa) nämä nuoremmat pojat ovat vielä huostattuina. Miehellä on ollut vankila reissuja pariinkin otteeseen vuodesta 2010 lähtien. Viimeisin tuomio loppui nyt viime joulukuussa ja nälkäistä oli vielä viimevuoden helmikuussa. No nyt on kuulemma löytänyt uuden naisystävän jolla kaksi lasta 3 ja 7 vuotiaat. Asuu heidän kanssa ja käy ilmeisesti seuloissa. On saanut meidän poikien tapaamiset nyt joka toinen viikonloppu sosiaalityöntekijöiden kautta. Ja nyt vaatii yhteishuoltajuutta. Vuosi sitten ei suostunut edes valittuihin tapaamisiin. Kysynkin että kuinka todennäköistä on että tulee saamaan yhteishuoltajuuden vaikka vastustan? Ja jos ja kun menee oikeuteen niin onko pitkään kestävä prosessi?

4

132

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Äityliini2018

   Näemmä paljon kirjoitusvirheitä... sanakirja vaihtanut sanat mieleisekseen. Toivottavasti asian ydin tulee selväksi ?

  • tuleesaamaan

   yhteishuollon; sinuna sopisin lapsen isän kanssa keskinäisellä sopimuksella yhteishuollosta, lapsen asumisesta vanhemmillaan 50%/50%- sosiaalitoimi/ lastensuojelu, lastenvalvoja ei ole asianosainen- ja sopimusosapuoli. Käsittelyn kesto riippuu siitä kuinka vänkyrä olet, joka tapauksessa tulee sinulle kalliiksi ja
   kestää vuosia, mikäli et suostu- kuitenkin tulet huoltajuuden
   häviämään, kannattaa siis ottaa sovinnolla se yhteishuolto sillä
   jos heittäytyy hankalaksi saattaa isä hakea myös yksinhuoltoa ja sen saada-

  • olwjek

   Lapset ovat siis otettu huostaan, mutta ovat isällään joka toinen viikonloppu? Entä kuinka paljon sinä tapaat lapsia? Onko näköpiirissä että palautuvat sinulle jossain vaiheessa?

   Kyllä on hyvin mahdollista, että isä saa yhteishuoltajuuden. Miksi hän ei ole huoltaja? Tapaamisoikeuden määrähän on eri asia, kuin että kuka on huoltaja.

  • Seonenttententten

   Miksi poikia ei ole palautettu sinun luoksesi jos miehesi oli ainoa syy huostaanottoon?

   Miehen mahdollisuudet saada huoltajuus riippuu paljolti siitä kuinka hänen päihteistä erossa pysyminen onnistuu. Voi olla että molempien luo tehdään olosuhdeselvitys. Tai sitten vain toisen luo. Se mikä voi tuossa olla sinun kannaltasi huono asia on se että lapset ovat huostassa edelleen. Saatko sinä nähdä poikiasi? Missä ja Kuinka usein? Onko kotiuttamista suunniteltu jo?

   Mikäli entinen miehesi on todella lopettanut päihteiden käytön, on mahdollista että todetaan että hän sopii huoltajaksi. Sitähän ei kukaan täällä voi tietää. Omaa tilannettasi et kuitenkaan kuvannut lainkaan vaikka silläkin on merkitystä. Ei päihteiden käyttö ole ainoa syy huostaanotoille vaan myös muut elämänhallinnan yms. ongelmat voivat vaikuttaa siihen voivatko lapset asua kotona.

   Koska lapset ovat huostaanotettuna niin asumisjärjestelyt eivät ole ajankohtaisia. En myöskään usko että asumista järjestettäisiin siten että pojat olisivat molemmilla vanhemmillaan yhtä paljon sitten jos/kun sijoitus loppuu vaan luultavasti haluttaisiin mahdollisimman pysyvä ratkaisu asumiseen ja ehkä vähitellen kotiuttaminenkin jos sijoitus on ollut pitkä. Lastensuojelun asiakkuushan ei sijoituksen loppumiseen lopu.

   Et ehkä kuitenkaan voi vaikuttaa siihen kummalle pojat menisivät asumaan. Vaikka isä on istumassa ollutkin niin nykyään nähdään että on lapsen etu saada pitää yhteyttä isäänsä. Sitä yritetään tukea jo vankeusaikana ja muutoinkin pyritään siihen ettei lapsen ja isän välit katkeaisi kokonaan.
   Mutta ehkä enemmän kuin se mitä isä on ollut vaikuttaa se mitä hän on nyt ja tulevaisuudessa. Monet päihdeongelmaiset saavat lapsensa takaisin kun ryhdistäytyvät. Sekä se minkälainen sinun elämäntilanteesi ja mahdollisuutesi huolehtia pojista ovat.
   Tämä ei ehkä ollut sitä mitä halusit kuulla mutta lapsen etu on tuntea isänsä vaikka hänellä olisikin ongelmia elämässään kunhan se on lapselle turvallista. Se turvallisuuden määritteleminen onkin sitten jo monimutkaisempaa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   132
   2677
  2. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   145
   2464
  3. Tunnut niin oikealta kuin osa minua

   Olenko oikeassa? Eihän tässä puutu kuin samat tuntemukset sinulta. Nainen, mitä tämä on? Jotain todella outoa tässä on,
   Ikävä
   92
   1956
  4. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   355
   1612
  5. Nainen, täällä minä vain sinua ikävöin

   Joka päivä riudun ja ajatus sinusta viiltää syvälle, se, miten ihanaa olisi kokea sinut lähelläni. Mieleni askartelee si
   Ikävä
   62
   1409
  6. Vaatii kaupungilta kuusinumeroista summaa

   Onko ahneudella ja kieroudella rajaa? Itse tekee väärin, saa oikeutetusti potkut ja on nyt etukäteen suunnitellusti käsi
   Haapavesi
   78
   1255
  7. En mä vaan ymmärrä miten noin kaunis voi olla sinkku

   Sähän olet uskomattoman upea nainen kaikinpuolin.
   Ikävä
   61
   1146
  8. Ikävä sinua, voimmeko tavata?

   Anteeksi se minun viestini aikoinaan. Perun (jos se on vielä mahdollista) viestini sisällön ja olen pahoillani, jos se l
   Ikävä
   47
   1087
  9. Voitko ystävällisesti

   Vastata siihen mitä kirjoitin Oletko valmis kasvotusten puhumaan vai kidutatko lopunelämäsi minua
   Ikävä
   96
   1067
  10. Jos joskus pääsen halaamaan sinua

   niin voi olla, että en päästä enää ollenkaan irti. Sitten on hankala mm. käydä töissä, mutta eipä voi mitään.
   Ikävä
   68
   1016
  Aihe