Lasten isä vaatii yhteishuoltajuutta

Äityliini2018

Meillä tilanne tämä. Ex mies rupesi käyttämään suonen sisäisiä aineita kun nuorin yhteinen lapsemme syntyi. (erillä 2 yhteistä lasta kohta 8 ja 9 vuotiaat pojat. Lapset huostattiin vuonna 2012 myös minun isommat lapset huostattiin kun en osannut irrottautua miehestä vaan uskoin hänen valheessa käyttämättömyydestä. Isommat lapset ovat palautuneet virallisesti minulle takaisin. (Minulla ei päihde taustaa) nämä nuoremmat pojat ovat vielä huostattuina. Miehellä on ollut vankila reissuja pariinkin otteeseen vuodesta 2010 lähtien. Viimeisin tuomio loppui nyt viime joulukuussa ja nälkäistä oli vielä viimevuoden helmikuussa. No nyt on kuulemma löytänyt uuden naisystävän jolla kaksi lasta 3 ja 7 vuotiaat. Asuu heidän kanssa ja käy ilmeisesti seuloissa. On saanut meidän poikien tapaamiset nyt joka toinen viikonloppu sosiaalityöntekijöiden kautta. Ja nyt vaatii yhteishuoltajuutta. Vuosi sitten ei suostunut edes valittuihin tapaamisiin. Kysynkin että kuinka todennäköistä on että tulee saamaan yhteishuoltajuuden vaikka vastustan? Ja jos ja kun menee oikeuteen niin onko pitkään kestävä prosessi?

4

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äityliini2018

      Näemmä paljon kirjoitusvirheitä... sanakirja vaihtanut sanat mieleisekseen. Toivottavasti asian ydin tulee selväksi ?

    • tuleesaamaan

      yhteishuollon; sinuna sopisin lapsen isän kanssa keskinäisellä sopimuksella yhteishuollosta, lapsen asumisesta vanhemmillaan 50%/50%- sosiaalitoimi/ lastensuojelu, lastenvalvoja ei ole asianosainen- ja sopimusosapuoli. Käsittelyn kesto riippuu siitä kuinka vänkyrä olet, joka tapauksessa tulee sinulle kalliiksi ja
      kestää vuosia, mikäli et suostu- kuitenkin tulet huoltajuuden
      häviämään, kannattaa siis ottaa sovinnolla se yhteishuolto sillä
      jos heittäytyy hankalaksi saattaa isä hakea myös yksinhuoltoa ja sen saada-

    • olwjek

      Lapset ovat siis otettu huostaan, mutta ovat isällään joka toinen viikonloppu? Entä kuinka paljon sinä tapaat lapsia? Onko näköpiirissä että palautuvat sinulle jossain vaiheessa?

      Kyllä on hyvin mahdollista, että isä saa yhteishuoltajuuden. Miksi hän ei ole huoltaja? Tapaamisoikeuden määrähän on eri asia, kuin että kuka on huoltaja.

    • Seonenttententten

      Miksi poikia ei ole palautettu sinun luoksesi jos miehesi oli ainoa syy huostaanottoon?

      Miehen mahdollisuudet saada huoltajuus riippuu paljolti siitä kuinka hänen päihteistä erossa pysyminen onnistuu. Voi olla että molempien luo tehdään olosuhdeselvitys. Tai sitten vain toisen luo. Se mikä voi tuossa olla sinun kannaltasi huono asia on se että lapset ovat huostassa edelleen. Saatko sinä nähdä poikiasi? Missä ja Kuinka usein? Onko kotiuttamista suunniteltu jo?

      Mikäli entinen miehesi on todella lopettanut päihteiden käytön, on mahdollista että todetaan että hän sopii huoltajaksi. Sitähän ei kukaan täällä voi tietää. Omaa tilannettasi et kuitenkaan kuvannut lainkaan vaikka silläkin on merkitystä. Ei päihteiden käyttö ole ainoa syy huostaanotoille vaan myös muut elämänhallinnan yms. ongelmat voivat vaikuttaa siihen voivatko lapset asua kotona.

      Koska lapset ovat huostaanotettuna niin asumisjärjestelyt eivät ole ajankohtaisia. En myöskään usko että asumista järjestettäisiin siten että pojat olisivat molemmilla vanhemmillaan yhtä paljon sitten jos/kun sijoitus loppuu vaan luultavasti haluttaisiin mahdollisimman pysyvä ratkaisu asumiseen ja ehkä vähitellen kotiuttaminenkin jos sijoitus on ollut pitkä. Lastensuojelun asiakkuushan ei sijoituksen loppumiseen lopu.

      Et ehkä kuitenkaan voi vaikuttaa siihen kummalle pojat menisivät asumaan. Vaikka isä on istumassa ollutkin niin nykyään nähdään että on lapsen etu saada pitää yhteyttä isäänsä. Sitä yritetään tukea jo vankeusaikana ja muutoinkin pyritään siihen ettei lapsen ja isän välit katkeaisi kokonaan.
      Mutta ehkä enemmän kuin se mitä isä on ollut vaikuttaa se mitä hän on nyt ja tulevaisuudessa. Monet päihdeongelmaiset saavat lapsensa takaisin kun ryhdistäytyvät. Sekä se minkälainen sinun elämäntilanteesi ja mahdollisuutesi huolehtia pojista ovat.
      Tämä ei ehkä ollut sitä mitä halusit kuulla mutta lapsen etu on tuntea isänsä vaikka hänellä olisikin ongelmia elämässään kunhan se on lapselle turvallista. Se turvallisuuden määritteleminen onkin sitten jo monimutkaisempaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe