Homekouluasian käsittely julkisesti

vääräntiedonlevittäminen

Yle:n MOT-ohjelma kertoi parisen viikkoa sitten karun tarinan siitä, miten Pukkilan kunta toimi myytyään ensin marraskuussa 2010 Kanteleen kyläkoulun yksityishenkilöille, Katariina Sipposelle ja Markku Hämäläiselle, ja kiinteistön rakennusten paljastuttua sitten terveydelle vaarallisiksi homepommeiksi, joissa kenenkään ei pitäisi asiantuntijoiden mukaan asua. Rakennuksissa oli ollut ennen kauppaa useita merkittäviä ongelmia ja mm. tulipalojen ja niiden sammuttamiseen käytettyjen vesien aiheuttamat vauriot oli vain peitelty, ei asianmukaisesti korjattu. Asiantuntijoiden mukaan tämä toiminta on ollut törkeän huolimatonta (ks. MOT-ohjelma linkin takaa).

https://yle.fi/aihe/ohjelma/mot-kun-home-asettui-taloksi-1932018

Kunta yritti viimeiseen saakka vierittää vastuun ostajille ja lopulta ostajaperhe oli pitkän taistelun jälkeen niin ahtaalla, että muuta mahdollisuutta kuin suostua kunnalle edulliseen ja heille vahingolliseen sopimukseen (kaupan purkaminen ilman aiheutuneiden vahinkojen korvaamista) ei enää nähty. Perheen lasten oli saatava terveydelle turvallinen koti ja perheen isän oli päästävä jatkamaan yritystoimintaansa, joka oli jo pitkään kärsinyt siitä, että aika meni pahasti vaurioisten rakennusten korjauksiin ja tilanteen selvittelyyn.

Ennen kuin MOT-ohjelma kertoi perheen tarinan maaliskuussa 2018 kaikelle kansalle, Pukkilan kunta ilmoitti ohjelman esityspäivänä etukäteen Facebookissa, ettei se kommentoi sovittua asiaa. MOT-ohjelmasta ilmeni, ettei kunta ollut suostunut kommentoimaan asiaa ohjelman tekijöillekään.

Kuitenkin heti ohjelman esittämisen jälkeen valtuutettu Terhi Tikkala kirjoitti Facebookiin julkisen, pitkähkön kirjoituksen, jossa väitti, että kyseisessä MOT-ohjelmassa kunnasta "tehtiin pahis". Tikkala kirjoitti myöskin, että kunta oli ottanut asiasta enemmän vastuuta kuin MOT-ohjelmasta ilmeni. Tähän valtuutettu Jussi Simolinna ilmoitti Tikkalan kirjoituksen olevan hyvä, jonka jälkeen jatkoi fb-kommentointiaan ilmoittamalla, että neuvottelutulokseen päädyttiin kiinteistöllä kesällä 2014 tapahtuneen pienimuotoisen tulipalon, sekä ostajien luvattoman ja säädöstenvastaisen rakentamisen perusteella. Tässä yhteydessä Simolinna ilmoitti, että kunta ei ole halunnut kuormittaa ostajia yksityishenkilöinä turhalla julkisuudella, ja antoi siis ymmärtää, että kunnan vaikenemiselle julkisuudessa oli hieno syy; ostajien suojeleminen.

On todistettavaa faktaa, että neuvotteluissa ei koskaan esitetty valtuutettu Jussi Simolinnan väittämiä asioita, eikä Sipposta ja Hämäläistä ole aiemmin syytetty tuollaisista asioista. Näin ollen Simolinnan väite siitä, että neuvottelutulokseen päädyttiin tuollaisten asioiden takia, on täysin totuudenvastainen.

Kun asiasta yritettiin käydä keskustelua eräiden pukkilalaisten ylläpitämässä Pukkila fb-ryhmässä, kielsi yksi ylläpitäjistä - vaikka oli antanut aiemmin ostajien toimista täysin valheellisen kuvan antavien viestien olla ryhmässä kaikkien nähtävillä - asiasta keskustelun kokonaan ja heitti tietyt henkilöt, mukaanlukien vääriä väittämiä korjailleen Katariina Sipposen, ulos ryhmästä.

Tätä ylläpitäjän toimintaa ennen Pukkilan kokoomuksen edustaja, asiaa kommentoineen ja väärää tietoa antaneen Jussi Simolinnan puoluetoveri, varavaltuutettu Juha Myllyoja oli jo lukuisilla viesteillään pyrkinyt hiljentämään keskustelun. Näissä kommenteissa mm. irvailtiin sillä, miten kaikkien, etenkin Ylen annin seuraajien elämä on näin pääsiäisenä yhtä kärsimystä ja ilmoitettiin ko. fb-ryhmästä tulleen entisten pukkilalaisten pahan olon oksennuspaikka. Sen jälkeen Simolinnalta perusteluja (hänen kommentoinnilleen) kysellyttä henkilöä alettiin syyttää Juha Myllyojan taholta spämmäämisestä. Todellisuudessa keskustelu oli mennyt saman toistoksi Myllyojan itsensä pyrkiessä estämään avoimen keskustelun.

Katariina Sipponen kirjoitti omassa kommentissaan siitä, että olisi ollut jo ihan riittävää, että kunta vei toimillaan heidän lastensa terveyden ja perheen rahat, ja että heidän kunniaansa kunta ei noiden lisäksi enää vie. Pukkilan valtaapitävien toiminta tässä asiassa on näköjään alusta loppuun saakka hyvin erikoista. Viimeisimmässä valtuuston kokouksen Live-Streamissa kuuluu, miten kokouksessa puhutaan päättäjien kesken kunnan imagon kohottamisesta huonon julkisuuden jälkeen. Tämä kerrottu tapahtumasarja lienee sitten malliesimerkki tästä "kohotuksesta"...

486

18061

    Vastaukset

    • jokotaijokotai

      Jos ilmoitetaan, että ei kommentoida, niin silloin pitää tosiaan olla kommentoimatta. Toinen vaihtoehto on täysi avoimuus. Näyttää siltä, ettei kunta pystynyt kumpaankaan.

      • kumiapina

        Kunta ei ole kommentoinut keskustelua mitenkään. On valitettavaa, että se on avannut sitten mahdollisuuden vääräntiedonlevittämisen kaltaisille nimimerkeille sotkea ja hämmentää.


    • mikäsyytähän

      Minkä takia Juha Myllyoja (kok.) ylipäätään sekaantui asiaan? Jos hän ei halunnut aiheesta keskustella, ei hänellä ole kuitenkaan mitään oikeutta sitä muilta kieltää.

      • pettyikuopusosaansa

        Ei sekaantunut asiaan, sanoi vaan mielipiteensä. Kaikki ovat saaneet vapaasti keskustella asiasta koko ajan. Eihän keskustelua kukaan halua tai voi kieltää. Keskustelua ei voisi kieltää Kiinan Keisarikaan.


    • kylläonsurkeaahoitoa

      Yleensä kunnat suojelevat mainettaan, mutta näyttääpä siltä, että Pukkilan kunnan asioiden hoitajat pilaavat koko kuntakuvan.
      Tuollaisessa tapauksessa olisi ollut syytä purkaa kauppa ja maksaa kärsijöille vanhingonkorvaukset.
      Varsinkin, kun tuo rakennus on ollut tulipalossa ja sitä vedellä sammutettu, niin jokainen oikeudentajuinen ihminen käsittää, että siitä on vakavat seuraukset rakennukselle.
      Ei pintakorjaukset korjaa pahasti vaurioitunutta rakennusta. Se asia pitää nyt viimeistään jopa kunnan asioita hoitavien käsittää.

    • johanonkunta

      Olen sitä mieltä pitäkää selittelyt kabineissanne ja korvatkaa kärsineiden remotti ja sairaskulut !
      On jo joku arvion antanut eli tuntuu tuo yhteis summa 300000€ - jo maksettu summa oikealta!

      • voiaikojavoitapoja

        Juuri näin, kyllä vahingonkorvaukset olivat ja ovat vahinkoa kärsineen osapuolen oikeus! Ei riittänyt vain kunnan toimijoille kaikki tuo muu vahingon aiheuttaminen, vaan vielä alettiin lisäksi julkisesti väärää tietoa levittämään.


    • kansalaisaloite

      Törkeää ,eikä mitenkää hyvää mainosta kunnalta,ei toki ainut kunta joka koittaa vetää vastuunsa ,tehkää osaavat näistä kansalaisaloite minä ainakin kirjoitan heti.

    • kannavastuusiaina

      Avainsanoja tähän caseen:

      Vastuu ja vastuun kantaminen.

    • Homettakorvissa

      Kyllä kuntapäättäjillä pitäisi alkaa hälytyskellojen soimaan jo, kun tietävät itse että ovat asiassa väärin toimineet. Ei olisi ensimmäinen kerta Suomen historiassa, että kunnan virkamiehet päätyvät kaltereiden taa mietiskelemään tekemiään "kauppoja". Kaltereiden taa päätyvät myös kunnan palkkaamat rakennustarkastajat, jotka ovat arvatenkin vähintään sokeriserkkuja kunnan kaupan sopineiden virkamiesten kanssa. Pääministeri Sipiläkin on jo omalla toimintamallillaan osoittanut että veri on verta sakeampaa eikä omena kauaksi puusta putoa...

    • shsdfgss

      En ole aiemmin kuullutkaan tästä kunnasta, mutta aikamoisia kyr piä tuntuu olevan päättämässä asioista. Pistäkää pää syvemmälle pensaaseen vit tunaamat.

    • voihanpukkila

      Tätä myötähäpeän määrää... ja kasvaa kun käy lukaisemassa Myllyojan ja Loijaksen kommentointia facebookissa. Eikö ne kaksi ymmärrä, että enää on turha selitellä ja päättäjien toisiansa kehuskella. Se juna meni jo MOT-ohjelman myötä. Totuus on tullut julki ja varmasti pysyy ihmisten mielissä.

      Opetelkaa vastuun kantamista!

    • erikoistahommaa

      Kyllähän sitä kaikenlaista kuulee näistä pikkukuntien hommista, kun niissä pieni päättäjäjoukko keskenänsä suhmuroi. Jokin tässä jutussa menee kuitenkin sellaisen normaaliksi vielä luokiteltavan yli.

    • käytöstavat

      Eikö tämä keskusteluissa päsmäröinyt Juha Myllyoja ole itsekin ulkopaikkakuntalainen?

      Hän ei liene mikään komentelemaan, kuka saa kirjoittaa mitäkin. Ei ole edes Pukkila faceryhmän moderaattori. Aika hyökkäävää käytöstä hänellä ollut.

    • vastuuseen

      Varavaltuutettu Juha Myllyojan toiminta on todella erikoista mm. siksi, että hänen mukaansahan asiasta ei olisi saanut keskustella ja se olisi pitänyt jättää taakse mm. siksi, että Katariina Sipponen oli jo saanut myötätuntoa....


      Siis mietitäänpä hetki....

      Yle esittää MOT-ohjelman jakson - - - -> Pukkilan kunta ilmoittaa (samana päivänä etukäteen), ettei se kommentoi asiaa ----> jonka jälkeen eräät Pukkilan valtuutetuista kuitenkin alkavat esittämään täysin totuudenvastaista tietoa tapahtumienkulusta fb-ryhmässä, ja saavat Sipposen ja Hämäläisen näyttämään epärehellisiltä (hehän olisivat näin ollen, mikäli fb:ssa esitetyt tiedot pitäisivät paikkansa, antaneet MOT -ohjelman tekijöille väärää tietoa), ja sitten varavaltuutettu Juha Myllyojan mukaan Sipposen saaman myötätunnon pitäisi riittää ja keskustelu pitäisi lopettaa "vanhan toistona".... Kukaan valtuutetuista - edes itse pahimmat väärät tiedot antanut Jussi Simolinna - ei ollut suostunut millään tavalla selvittelemään asiaa, ja silti keskustelu olisi pitänyt lopettaa "vanhan toistona", ja kun myötätuntoa oli jo saatu...


      Ostajien puolesta perusteluja näille räikeän epätosille väitteille kysellyttä yksityishenkilöä varavaltuutettu Juha Myllyoja kohteli todella rumasti ja hän on sen jälkeen kun tämä yksityishenkilö ja Katariina Sipponen heitettiin ulos Pukkila fb-ryhmästä, edelleen antanut tapahtumista väärää kuvaa ja on mm. väittänyt tämän asiallisesti käyttäytyneen yksityishenkilön pitäneen Pukkila fb-ryhmää oman verikostonsa foorumina. Myllyojan olisi hyvä selittää, että mitäköhän hän väittää tämän kyseisen yksityishenkilön pyrkineen kostamaan. Aikamoinen väite...

    • Homevapaatuhero

      No kohtahan kunta haastaa asianomaiset oikeuteen, niin selviää asia. Nyt ollaan huolissaan yhdestä perheestä. Kukaan ei ota kantaa keskusteluissa yhteiskunnallisesti, terveyskeskukset,sairaalat,vanhustentalot, koulut jne. esiintyy sisäilmaongelmia. Montako ihmistä makaa näissä?
      Jos vakuutukset kunnossa, niin saa oikeusapua. Yleensä kun tehdään sopimuksia niin niihin kirjataan yksityiskohdat.

      • törkeäähommaapukkila

        Sisäilmaongelmia on toki mm. erilaisissa laitoksissa, mutta se ei mitenkään vähennä tämän jutun törkeyttä.


    • lehdenkertomaa

      Orimattilan Sanomien 8.6.2017 jutun mukaan tämä nykyinen valtuusto oli oikein erikseen vannottanut kaupanpurun yksityiskohdista vastaavia varmistamaan, ettei perhe tule koskaan hakemaan korvauksia terveydellisestä haitasta. Käsittämättömiä!

    • miksionnimaksoi

      Kunnan toimintaan liittyen;

      Voisiko joku selventää sitä, että kun kunta sössi Hyvinvointikeskus Onnin rakennuttamisessa ja hovioikeus sitten velvoitti kunnan maksamaan rakentajalle jälkikäteen runsaat 1,3 miljoonaa euroa, niin miksi tuon summan maksoi Onni Nurmen säätiö?

      Onni Nurmi testamenttasi omaisuutensa Pukkilan vanhuksille. Onnin rahoja käytettiin Hyvinvointikeskuksen rakentamiseen. KUNTA sössi rakennuttamisen hovioikeuden mukaan mm. huonolla suunnittelulla ja lisävaatimuksilla, ja hovioikeus velvoitti KUNNAN maksamaan Rakennus Paaluharju Oy:lle lisää runsaat 1,3 miljoonaa euroa. Tämän kymmenesosaa kunnan tuolloisesta käyttöbudjetista vastaavan (eli ison) summan maksajaksi laitettiin Onni Nurmen Säätiö, jonka asiamiehenä toimi kunnanjohtaja Juha Myyryläinen. Miksi?

      Pukkilan kunnassa on lehtijuttujen mukaan jo vuosikymmenten ajan liikkunut useita versiota siitä miksi Onni Nurmi halusi testamentata rahat juuri vanhusten hyväksi käytettäväksi, ja on uskottu, että oma äiti oli Onnille niin rakas, että testamenttaamalla rahat vanhuksille Onni pääsi lähemmäs äitiään, joka kuoli Onnin ollessa 13-vuotias.

      Kaikki nämä asiat löytyvät julkisesti kirjoitettuina googlaamalla esim. "Onni testamenttasi vanhuksille", "Pukkila hävisi oikeuskäsittelyn", "Perityillä Nokian osakkeilla rakennettu talo kallistui yli miljoonan".

    • ulkopaikkakuntalainen

      Tehtiinkö ostajille sitä asiaa selväksi, että heille myytty rakkennus oli kärsinyt tulipalosta ja tietenkin sen seurauksena vedellä sammuttamisesta?
      Tämä kysymys on keskeinen ja asian ratkaiseva, eli jos on tehty selväksi rakennuksen kärsimät vauriot, niinden korjaustavat ja kaikki asiaan liittyvä, niin silloin ostaja on tiennyt ostaessaan mihin rahansa sijoittaa. Jos taas ei ole tehty selväksi noinkaan vakavaa rakennukselle sattunutta vahinkoa, niin silloin kyseessä on vakava harhauttaminen. Saattaa olla vieläkin voimakkaammalla sanalla ilmaistava teko kyseessä, jos ei ole ostotapahtuman yhteydessä selvitetty asian todellista laitaa.

      • näinpukkilassa

        Ei tehty selväksi. Kunnan mukaan rakennuksissa ei ollut mitään ongelmiin viittaavaa (olivat itse teettäneet kuntotarkastukset), eikä mistään erikoisemmasta (kuten tulipalot) kerrottu ostajille. Kunnalla on täytynyt olla niistä sekä käytetyistä korjausmenetelmistä tieto.


      • myöstympäätynyt
        näinpukkilassa kirjoitti:

        Ei tehty selväksi. Kunnan mukaan rakennuksissa ei ollut mitään ongelmiin viittaavaa (olivat itse teettäneet kuntotarkastukset), eikä mistään erikoisemmasta (kuten tulipalot) kerrottu ostajille. Kunnalla on täytynyt olla niistä sekä käytetyistä korjausmenetelmistä tieto.

        Jos tuo on totta, niin kannattais selvittää kuka pani alulle tuollaisen rakennuksen myynnin ja salaamisen sen vaurioista. On nimittäin selvä asia, että aina on se yksi, joka johtaa joukkoa.
        Tuo yksi sanelee ja muut tottelevat ja kaiken lisäksi se yksi on yleensä se "puhdas pulmununen," kun asiaa aletaan selvittää. "Puhdas pulmunen" kaataa kaikki vastuun toisten niskaan. Ei niin hyvää ja lojaalia kaveria löydy sen jäkeen "puhtaalle pulmuselle," kun asiaa ruvetaan setvimään, että eikö tuo sen kaveria kaada, jotta itse seisoisi kansan edessä "kunniansa säilyttäen."

        Tämä asia on niin tympeä, että oikeustajuisia suututtaa todella kovasti. Miten kehdataan salata rakennuksen varuriot ja miten se menee läpi, sillä kunnassa on useita henkilöitä, joiden on täytynyt tämä asia tietää. Yksityisen tekemänäkin tuollainen on kauhistuttavaa, mutta kun sen tekee kunta, niin silloin voi sanoa jutun kasvavan kauhistuttaviin mittoihin.


      • myöstympäätynyt
        myöstympäätynyt kirjoitti:

        Jos tuo on totta, niin kannattais selvittää kuka pani alulle tuollaisen rakennuksen myynnin ja salaamisen sen vaurioista. On nimittäin selvä asia, että aina on se yksi, joka johtaa joukkoa.
        Tuo yksi sanelee ja muut tottelevat ja kaiken lisäksi se yksi on yleensä se "puhdas pulmununen," kun asiaa aletaan selvittää. "Puhdas pulmunen" kaataa kaikki vastuun toisten niskaan. Ei niin hyvää ja lojaalia kaveria löydy sen jäkeen "puhtaalle pulmuselle," kun asiaa ruvetaan setvimään, että eikö tuo sen kaveria kaada, jotta itse seisoisi kansan edessä "kunniansa säilyttäen."

        Tämä asia on niin tympeä, että oikeustajuisia suututtaa todella kovasti. Miten kehdataan salata rakennuksen varuriot ja miten se menee läpi, sillä kunnassa on useita henkilöitä, joiden on täytynyt tämä asia tietää. Yksityisen tekemänäkin tuollainen on kauhistuttavaa, mutta kun sen tekee kunta, niin silloin voi sanoa jutun kasvavan kauhistuttaviin mittoihin.

        Korjaan: "puhdas pulmunen" kaataa parhaankin kaverin oman maineensa säilyttääkseen. Viittaan korjauksella tähän lauseeseen: Ei niin hyvää ja lojaalia kaveria löydy sen jäkeen "puhtaalle pulmuselle," kun asiaa ruvetaan setvimään, että eikö tuo sen kaveria kaada, jotta itse seisoisi kansan edessä "kunniansa säilyttäen."

        Sen-sana tuli lauseeseen liikana.


      • Toisinperinpaskaa
        näinpukkilassa kirjoitti:

        Ei tehty selväksi. Kunnan mukaan rakennuksissa ei ollut mitään ongelmiin viittaavaa (olivat itse teettäneet kuntotarkastukset), eikä mistään erikoisemmasta (kuten tulipalot) kerrottu ostajille. Kunnalla on täytynyt olla niistä sekä käytetyistä korjausmenetelmistä tieto.

        Aivan kun asian osapuoli tässä kertoisi omaan näkemystään. No hyvä, että saamme ensikäden tietoa.


    • lastenpuolesta

      Onkohan perheen lapset toipuneet tuollaisesta monivaiheisesta koettelemuksesta?
      Surkeaa todeta, että päättäjissä on ihmisiä joita ei näyttäisi kiinnostavan kunnan tulevat veronmaksajat.

      • oikeuskorvauksiin

        Ei oikein ilmene mistään, miten hyvin tai huonosti ovat toipuneet, mutta aivan älyttömältä kuulostaa tuo, että valtuutetut ovat pyrkineet varmistamaan sen, ettei perhe koskaan saa korvauksia terveydellisestä haitasta.


      • mitätarkoitat
        oikeuskorvauksiin kirjoitti:

        Ei oikein ilmene mistään, miten hyvin tai huonosti ovat toipuneet, mutta aivan älyttömältä kuulostaa tuo, että valtuutetut ovat pyrkineet varmistamaan sen, ettei perhe koskaan saa korvauksia terveydellisestä haitasta.

        Siis, mitä tarkoitat tuolla, että valtuutetut varmistavat sen, että perhe ei saa korvauksia haitasta, joka on terveydelle aiheutunut?
        Jokainen vähänkin homeen keskellä asumisesta tietävä tietää, että siitä saattaa olla pitkäaikaiset seuraukset ja joskus jopa lopullinen terveydenmenetys.


      • kommentoijia
        mitätarkoitat kirjoitti:

        Siis, mitä tarkoitat tuolla, että valtuutetut varmistavat sen, että perhe ei saa korvauksia haitasta, joka on terveydelle aiheutunut?
        Jokainen vähänkin homeen keskellä asumisesta tietävä tietää, että siitä saattaa olla pitkäaikaiset seuraukset ja joskus jopa lopullinen terveydenmenetys.

        Tässä pikkasen tietoa:
        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/04/08/home-pilaa-terveyden

        Mistä löytyy tuo Terhi Tikkalan kommentti? Asia kiinnostaa kovasti monia.


      • sakkoliha

        Ei tule kuntaa veronmaksajia koska lapset ja vanhemmat muutti pois kunnasta.


      • lehdessähänse
        mitätarkoitat kirjoitti:

        Siis, mitä tarkoitat tuolla, että valtuutetut varmistavat sen, että perhe ei saa korvauksia haitasta, joka on terveydelle aiheutunut?
        Jokainen vähänkin homeen keskellä asumisesta tietävä tietää, että siitä saattaa olla pitkäaikaiset seuraukset ja joskus jopa lopullinen terveydenmenetys.

        Orimattilan Sanomien juttu 8.6.2017 kertoo, että valtuuston kokouksessa valtuutetut vannottivat kaupanpurun yksityiskohdista vastaavia varmistamaan, ettei perhe tule koskaan hakemaan korvauksia terveydellisestä haitasta. Toimittaja Virpi Kallio oli paikalla kokouksessa ja kertoi asiasta julkisesti.


    • delekointia

      Olisipa hyvä. jos joku lehti/ajankohtaistoimitus tekisi jatkojutun ja alkaisi kahlata pöytäkirjoja läpi. Voipi nimittäin olla, että niitä ei tavalliselle kansalaiselle näytetä, jos joku uskaltaisi pyytääkin. Vaikka ovatkin julkisia asiakirjoja.
      Senhän tietää jokainen, että "puhdas pulmunen" ja muutama muukin on valtuustossa istunut vuosikymmeniä eli he ainakin on tienneet asiasta.

      • actionbypukkila

        Näyttää näitä "puhtaita pulmusia" olevan siellä nykyvaltuustossa ja varalla useampia. Omat virheet ja väärinteot jätetään selvittämättä ja sitten kun jotkut sitä paheksuu, syytetään niitä, joihin jo alunperin vääryys kohdistui ja heidän puolustajiaan.


      • Lutikat

        Laita juttuvinkki Ylen Mot-toimittajalle - olisi tosi hyvä -kiitos!


    • Homevapaatuhero

      N.N (Helsingistä) on tarjoutunut 15.3.2010 päivätyllä kirjeellään ostamaan perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun Kanteleen koulukiinteistön 12 000 eurolla. Tarjous perustuu käyntiin ja katselmukseen paikan päällä sekä tarkastusmuistioon kuntotarkastuksesta molemmissa rakennuksissa, lisäksi olen tutkinut toteutuneiden kauppojen hintoja koulurakennuksissa ja kunnantaloissa, todetaan kirjeessä. Yrityksen toiminta perustuu luomutuotantoon.
      Tämän tarjouksen kunta hylkäsi ja löytyy Pukkilan kunnan pöytäkirjoista. Jos tämä on osanut ottaa huomioon tarjousta tehdessä koulun kunnon niin ihmettelen miten tähän ei ole reagoinut ihmiset jotka on kiinnostunut asiasta.

      • kiinnostavvaa

        Homevapaatuhero: mitä tämä lause tarkoittaa? "Jos tämä on osanut ottaa huomioon tarjousta tehdessä koulun kunnon niin ihmettelen miten tähän ei ole reagoinut ihmiset jotka on kiinnostunut asiasta. "

        Mistä löysit tuon tiedon? Kukahan on tehnyt kyseiset kuntotarkastukset?


      • milloinjamitäh

        Siis mitäh?!?!!

        Kuka ei ole reagoinut?


      • Homevapaatuhero

        29.3.2010 Pukkilan kunnan vanhat pöytäkirjat. Löytyy.kunnan sivuilta.
        Reagoinnilla tarkoitan ostajia.


      • pöytäjakirja
        Homevapaatuhero kirjoitti:

        29.3.2010 Pukkilan kunnan vanhat pöytäkirjat. Löytyy.kunnan sivuilta.
        Reagoinnilla tarkoitan ostajia.

        Niin mihin niiden ostajien olisi pitänyt reagoida? Ei vieläkään aukene minullekaan.


      • Homevapaatuhero

        Niin jos pöytäkirjassa lukee kuntoon perustuva tarjous..
        Ainakin minun kellot soi. Vai onko joku niin puupää ettei tajua tekstiä


      • hähtähmitäh
        Homevapaatuhero kirjoitti:

        Niin jos pöytäkirjassa lukee kuntoon perustuva tarjous..
        Ainakin minun kellot soi. Vai onko joku niin puupää ettei tajua tekstiä

        Luuletko että kauppaa tehdään pöytäkirjojen perusteella?

        Pitääkö Pukkilassa tutkia pöytäkirjat, että uskaltaa kunnalta jotakin ostaa?


      • Openyoureyes

        Jos N.N.:llä oli käytettävissään sellaiset raportit joista ilmeni ostettavan kohteen kunto, niin samat raportit oli käytettävissä tällä MOT-perheelläkin. Ja kunnalla.


      • Vatsoni
        Homevapaatuhero kirjoitti:

        29.3.2010 Pukkilan kunnan vanhat pöytäkirjat. Löytyy.kunnan sivuilta.
        Reagoinnilla tarkoitan ostajia.

        Kerro tarkemmin linkki!


    • Eiarvostusta

      Tuntuu pahalta että jotkut ihmiset ovat noin kylmiä ja katsovat vain taloudellista etua. Onneksi näillä on tapana kolahtaa omaan nilkkaan.
      Kunnan kannattaisi muuttaa omaa lähestymistapaansa asiaan. Kunnan maine ja näiden päättäjien oma maine on jo pilattu ja kiirii taatusti kauas jos eivät tajua asialle tehdä jotain.
      Tsemppiä perheelle!

    • mitenonasia

      Oho. Onko koulusta tehty purkupäätös ennen sen myymistä asuinkäyttöön?

    • ottakaavastuu

      Voi kuule olla hyvinkin mahdollista. Minun perheelläni on kokemusta kunnan taholta, ei kylläkään Pukkilassa, vaan muualla Suomessa.
      Lapsemme päiväkoti oli umpihomeessa ja asia pidettiin kaikilta lasten vanhemmilta pimennossa. Lapsemme sai vakavat hengenvaaralliset allergiat ja sairasti monta keuhkokuumetta ja henkilökunta oli tietoinen ongelmasta. Eivät nämä Suomen kunnat välitä pätkän vertaa ihmisten hyvinvoinnista. Ainoa mikä heitä näissä piilottelu ja salailu tapauksissa kuntia kiinnostaa, on se, etteivät jää kiinni totuuden peittelystä. Suomessa kyllä osattaisiin rakentaa, mutta kun viivan alle jäävät summat ovat päättäjille vain tärkeitä, eivät ihmiset ja heidän hyvinvointinsa, josta kuitenkin Suomen kansa ja tulevaisuus koostuu. Näin kunnat itse kaivavat ihmisille monttuja. Voi voi...

      • jokamonnutkaivaa

        Tuollaiset kunnnat kaivavat ihmisille monttuja, mutta ennen kaikkea itselle. Yleensäpä nuo epärehellisin keinoin hoidetut kunnat ovat taloudellisesti kuralla. Tuota voisi sanoa siunauksen puutteeksi.
        Kyllä kuntalaisten pitäisi olla tarkkana ketä valitsee hoitamaan kunnan asioita.


    • omatongelmanne

      Jyrki Loijas (Pukkilan kokoomus) kirjoittaa Orimattilan Sanomissa 4.4.2017:

      "Pukkilan kunnan taloutta on paikattu verojen nostamisen lisäksi erilaisilla kirjanpidollisilla kikkailuilla sekä myös myymällä merkittävässä määrin omaisuutta: Pekkalan pellot, lämpölaitos ja viimeisimpänä vesilaitos."

      Väkisellä mieleen tulee jatko: ...ja yksi palanut ja kasteltu umpihomeinen koulu.

      Loijas jatkaa heti edellisen perään:

      "Enemmänkin olisi myyty, jos joku olisi ostanut."

      Aivan varmasti ja epäilemättä.

      Loijas seuraavan kappaleensa alussa:

      "Vaikka tilinpäätös on useimpina vuosina ollut plussa, ei rehellinen mies voi sanoa, että kunnan talous olisi kunnossa, kun tulos on saavutettu näillä kertaluontoisilla tuotoilla."

      Niinpä, ja siinä sitten vedettiin kuralle rehellisen ja työteliään yrittäjänkin talous näiden omien ongelmien kanssa painiessa.

      • mikäepäsuora

        Jussi Simolinna Orimattilan Sanomissa 7.4.2017:

        "Kunnan talous on kuralla. Taloutta voidaan hetkellisesti pönkittää sisäisillä kaupoilla ja kirjanpitokikkailuilla. Oikean kuvan kuitenkin saa, kun katsoo kunnan tilinpäätöksistä, tarkastuskertomuksista ja talouden tasapainottamissuunnitelmista faktat. Onni Nurmen säätiön epäsuora tuki on ollut merkittävässä roolissa. Miten mahtaa esteellisyys olla huomioitu kun kunnanhallituksen pj. istuu myös säätiön hallituksessa."

        Eli:

        Simolinna ja Loijas tiesivät ainakin keväällä 2017, että kunnan taloutta oli pönkitetty mm. kirjanpitokikkailuilla. Voisivatkohan nämä valtuutetut kertoa, että millaisesta kirjanpitokikkailusta on ollut kyse?

        Selvitettiinkö kunnanhallituksen puheenjohtajan esteellisyys istua myös Onni Nurmen säätiön hallituksessa? Kertokaahan.

        Mitä tarkoittaa Onni Nurmen säätiön "epäsuora tuki"?


      • heräälisääkysymyksiä
        mikäepäsuora kirjoitti:

        Jussi Simolinna Orimattilan Sanomissa 7.4.2017:

        "Kunnan talous on kuralla. Taloutta voidaan hetkellisesti pönkittää sisäisillä kaupoilla ja kirjanpitokikkailuilla. Oikean kuvan kuitenkin saa, kun katsoo kunnan tilinpäätöksistä, tarkastuskertomuksista ja talouden tasapainottamissuunnitelmista faktat. Onni Nurmen säätiön epäsuora tuki on ollut merkittävässä roolissa. Miten mahtaa esteellisyys olla huomioitu kun kunnanhallituksen pj. istuu myös säätiön hallituksessa."

        Eli:

        Simolinna ja Loijas tiesivät ainakin keväällä 2017, että kunnan taloutta oli pönkitetty mm. kirjanpitokikkailuilla. Voisivatkohan nämä valtuutetut kertoa, että millaisesta kirjanpitokikkailusta on ollut kyse?

        Selvitettiinkö kunnanhallituksen puheenjohtajan esteellisyys istua myös Onni Nurmen säätiön hallituksessa? Kertokaahan.

        Mitä tarkoittaa Onni Nurmen säätiön "epäsuora tuki"?

        Jussi Simolinna samassa 7.4.2017 kirjoituksessaan Orimattilan Sanomissa:

        "Kaikki veronmaksajien rahoilla pystytetty omaisuus, joka on myytävissä, on kohta myyty. Näillä myyntituloilla sitten pitkitetään ns. itsenäisyyttä."

        Oliko tämä kikkailu ja ns. itsenäisyyden pitkittäminen taustalla siinä, että yksityinen perhe joutui kärsimään tuollaiset vahingot, kunnan tulematta koskaan apuun? Yritettiinkö viimeiseen saakka pitää kauppa voimassa, koska kunnan talous ei vain kestänyt kaupan purkamista? Vai mikä oli syynä sille, että kunta ei missään vaiheessa suostunut asiallisesti myöntämään sitä, että kaupan purkaminen on ostajien laillinen oikeus tuossa tilanteessa?


      • pukkilalain.ent
        mikäepäsuora kirjoitti:

        Jussi Simolinna Orimattilan Sanomissa 7.4.2017:

        "Kunnan talous on kuralla. Taloutta voidaan hetkellisesti pönkittää sisäisillä kaupoilla ja kirjanpitokikkailuilla. Oikean kuvan kuitenkin saa, kun katsoo kunnan tilinpäätöksistä, tarkastuskertomuksista ja talouden tasapainottamissuunnitelmista faktat. Onni Nurmen säätiön epäsuora tuki on ollut merkittävässä roolissa. Miten mahtaa esteellisyys olla huomioitu kun kunnanhallituksen pj. istuu myös säätiön hallituksessa."

        Eli:

        Simolinna ja Loijas tiesivät ainakin keväällä 2017, että kunnan taloutta oli pönkitetty mm. kirjanpitokikkailuilla. Voisivatkohan nämä valtuutetut kertoa, että millaisesta kirjanpitokikkailusta on ollut kyse?

        Selvitettiinkö kunnanhallituksen puheenjohtajan esteellisyys istua myös Onni Nurmen säätiön hallituksessa? Kertokaahan.

        Mitä tarkoittaa Onni Nurmen säätiön "epäsuora tuki"?

        "Epäsuora tuki" tarkoittaa käsittääkseni sitä, että Onni Nurmen Säätiön rahoja on jo pitkään kierrätetty kunnalle. Kätevää kun säätiön hallituksessa samoja henkilöitä kuin kunnan johdossa. Käsittääkseni tämä on ollut koko ajan yleisessä tiedossa, mutta todisteet puuttuvat.


      • Urpola
        pukkilalain.ent kirjoitti:

        "Epäsuora tuki" tarkoittaa käsittääkseni sitä, että Onni Nurmen Säätiön rahoja on jo pitkään kierrätetty kunnalle. Kätevää kun säätiön hallituksessa samoja henkilöitä kuin kunnan johdossa. Käsittääkseni tämä on ollut koko ajan yleisessä tiedossa, mutta todisteet puuttuvat.

        Entäpä mahdolliset esteellisyyssäännösten rikkomiset?


    • kärsineidenpuolella

      Tulin kauempaa katsomaan tätä Pukkila nimisen kunnan outoa toimintaa. Omassa kunnassani ei ole tiettävästi koskaan tapahtunut tuollaisia surkeita asioita mitä näyttäisi Pukkilassa tapahtuvan.
      On meidänkin kunta joskus ollut suurissakin talousvaikeuksissa, mutta ei siinäkään tilanteessa ole koskaan alettu kikkailemaan kuntalaisten kustannuksella.

      Sen verran kysyn, että olivatko ostajat lähtöisin muualta kuin Pukkilasta? Luulisi paikkakunnan asukkaiden tietävän koulurakennuksen palamisen ja kiertävän kaukaa sellaiseen sekaantumisen.
      Kuka myyjänä oli ja eikö tiennyt, että rakennuksen historia pitää ostajille kertoa.
      Ei varmasti ostajat itse tuollaista osaa penätä, eikä tutkia, jos ympärillä on mitättömiä ihmisiä, jotka eivät kerro asiasta.

      Surullista se, että syytön perhe kärsii kunnan talaousvaikeuksien seurauksia, vai mistä tuo johtuu, että heille myytiin sellaista, joka oli jopa vaarallista? Varmasti henkiset paineet ja terveys on ollut vaakalaudalla tuollaisten kokemuksen kokeneilta.
      Toivottaan, että asia vielä jossakin vaiheessa oikeaa. Viimeistään silloin, kun kunta saa hyvän ja rehellisen kunnanhoitoon kykenevän porukan ratkomaan asioitaan.

      Perheelle jaksamista ja toivottavasti kevätaurinko jo ilahduttaa kovien kokemuksien jälkeen, vai pitäisikö sanoa kovien kokemusten keskellä.
      Hyvä ja rehellinen voittaa aina epärehellisen ja pahan, vaikka se aikaa veisikin. Kokemuksesta puhun tälläisiä.
      Jos kuntaa hoitamaan päässet eivät sitä käsitä, niin muistutanpa tässä, että he ovat kuntalaisten PALVELIJOITA. Saattaa olla, että joku luulee omistavansa kunnan ja olevan isossakin asemassa. Ei todella, vaan he ovat pelkkiä kuntalaisten palvelijoita joiden pitää hoitaa virkansa hyvin ja huolellisesti.

      • pukkilalain.ent

        Hyvin kirjoitit!

        Tuohon kunnan itsenäisyyteen sen verran, että ehkä kuntaliitos olisi parempi; epärehelliset päättäjät eivät ehkä voisi enää huseerata ihan tuohon malliin sen jälkeen!


    • MitäKuraa

      No nyt on mennyt touhu jo likaiseksi jos kunnanpäättäjien pitää mummolta varastaa..

    • kerrojuha

      Voisikohan vaikka tämä varavaltuutettu Juha Myllyoja valaista meitä kaikkia siitä, mitä on tämä Onni Nurmen säätiön antama "epäsuora tuki" kunnalle? Kai nyt varavaltuutettu näin ison asian tietää, kun puoluetoverinsa, valtuutettu Jussi Simolinnan mukaan tämä "epäsuora tuki" on ollut merkittävässä roolissa.

    • seurataanasiaa

      Kyllä kuntaliitos suojelee kuntalaisten luuloilta ja vääriltä päätöksiltä, mutta ei aina ole tae rehellisyydelle ja sille, että kuntalaiset saisivat oikeutta. En silti tiedä onko missään noin julkeaa päätäntävallankäyttöä, mitä näyttäisi olevan Pukkilassa.
      Jos kerran tieten myivät rakennuksen, jonka tiesivät olleen tulipalossa, niin kai heidän järkensä olisi pitänyt heti reagoida rakennuksenhaitoista kertoviin valituksiin ja hoitaa asia kunniallisesti.

      Vaativatko nuo myyntiin osallistuneet, että ostajien olisi pitänyt röngtensilmällä nähdä homeet ja muut vauriot ennen ostopäätöstä, tai olisiko noiden pitänyt osata epäillä, että arkistoista löytyy tukimuksia rakennuksen kunnosta? Vaativatko nuo ihmiset ostajia kaivamaan esille papereita jotka he olivat laittaneet pois näkyviltä?
      Voin kyllä kertoa, että rehellinen ihminen ei osaa epäillä myyjää, eikä varsinkaan käsitä, että hänen pitäisi alkaa salapoliisiksi ennen kaupan tekoa.
      Lain mukaan ostaja SAA luottaa myyjään. Se on alkuasetelma kaupankäynnille. Toinen asia onkin sitten se, että myyjä ei ole luottamisen arvoinen, mutta laki sanoo, että ostajalla on oikeus luottaa myyjään. Tuosta pitää käydä oikeustaistoon.

    • Pukkilakk

      Lopetetaan kunnat kun kaikki niiden vikaa...

      • asiallistahoitoavaat

        Älähän nyt tuollaiseen sorru. On kuntia, jotka ovat kuntalaisten puolella.


      • Syytönkunta

        Ei kunta itse ole syyllinen, vaan kunnan työntekijät, jotka eivät toimi rehellisesti ovat syyllisiä. Yleensä syntyy pienipiiri asian ympärille ja alkaa toistensa ylistämiset ja kehumiset.
        Keskellä on johtaja, joka soittaa ja muut tanssivat.

        Toivotaan kuitenkin, että pienen piirin tanssijat saavat voiman irtaantua johtajan alaisuudesta.

        Kunta julistetaan syyttömäksi. Kunnan asioita työntekijän ominaisuudessa määräajaksi valitut henkilöt sen sijaan saattavat olla syyllisiä, tai osa heistä. Eipä taida löytyä yksimielistä porukkaa, jossa kaikki sortuvat tanssimaan, sillä onhan rohkeuttakin vielä olemassa.
        Kyllä asiat pitää hoitaa rehellisesti. Se on vaatimus jokaiselle kunnankin työntekijälle.
        Ei kuntaa kukaan omista.


    • asiallistahoitoavaat

      Ostajien pitäisi saada tietoon sellainen asia, että jos heille on myyty tieten rakkenus, jossa on ilmeinen vaara homekasvun alustaksi, niin jos käytte tuosta taistelua voitte olla aika varmoja, että väärälle tielle lähteneet alkavat kääntää noita vaurioita teidän tekemiksenne. Tuollaista tapahtuu siellä, missä muutenkin ollaan epärehellisiä.
      Jos katosta löytyy hometta ja te olette vaihtaneet vaikka lattiamaton, niin saattaapa käydä niin, että nuo vääryyttä harrastavat kääntävät homeen syyksi sen teidän tekemänne lattiamaton vaihdon.
      Vaikka asia olisi kuinka selvä jokaiselle, niin on sellaisia ihmisiä olemassa, jotka käyttävät yhteiskunnan ja ihmisen varoja pelkästään taisteluun. Löytyy monen moisia asian ympärillä touhuajia, joille ei merkitse mitään totuus, vaan vain isot palkkiot.
      Jos päätätte viedä asiaa eteenpäin, niin etsikää sellainen ihminen hoitamaan asiaa, jota ei käännytetä vastapuolen toimesta teitä vastaan.
      Älkää kuitenkaan antako periksi, älkääkä missääntapauksessa ottako vaurioitetun rakennuksen suuria haittoja omaksi syyksenne. Aika varmasti yritystä löytyy tehdä teistä syyllisiä.
      Pitkä kokemus tuollaisista asioista on näyttänyt ihmisluonteen raadollisuuden.

      En ole kovin paljon tutustunut asiaan, mutta se mitä olen siitä nähnyt ja kuullut on tehnyt täysin selväksi sen, että ostajia on petetty kaupassa, koska ei ole tehty selväksi rakennuksen kärsimää tulipaloa ja siitä aiheutuneita vesisammutusta.

    • rahatheidäntilille

      No silloinhan Pukkilan kunnan näillä kyseisillä immeisillä on syntynyt houkutus myydä pilalla oleva rakennus hyväuskoisille ihmisille. Aikas katala teko, jos noin on käynyt. Pukkilan kunnan tulee ottaa vastuu asiasta ja heidän tulee korvata tälle perheelle aiheutuneet kustannukset ja haitat kokonaisuudessaan.
      Pääseepi perhe sitten jatkamaan elämäänsä rauhassa ja omaisuuttaan menettämättä.

    • kyllävihastuttaa

      Juttuun kun onnistuttais saamaan mukaan kiero lakimies, niin kyllä juttu paisuisi. Lupalakimiehiä ei koskaan kannata tälläisiin juttuihin haalia, sillä nuo ovat kärkkäitä tekemään sovintoa oman päämiehenä pettymykseksikin. En tiedä mikä noita vaivaa. Ovatko niin huonolla itsetunnolla, vaikka joillakinhan on jopa varatuomari nimitys, joka sinällään ei ole mitään.
      Kannattaa selittää aina vastapuolen lakimiehen maine, sillä jos maine huono maine kulkee edellä, niin osaa varautua pahimpaan ja pisimpään oikeudenkäyntiin.
      Kyllä monet ovat vihaisia siitä miten Suomessa lakia käsitellään. Lakimiesten pitäisi olla rehellisiä ja tuomareitten rohkeita ja oikean asian puolesta taistelevia, mutta niin ei totisesti ole.

      No, en tiedä onko asuntokauppajutussa ollut mukana lakimiehiä, mutta kirjoitan yleisellä tasolla siitä mihin ahdinkoon Suomen oikeusjärjestelmä on ajautunut.

    • suossaollaan

      Mikä on tämän Suomen oikeusjärjestelmän takana vaikuttava "taho"? Miksi lait on tehty palvelemaan syyllisiä syyttömiä vastaan? Miksi laki antaa lakimiehille tilaisuuden puolustaa syyllistä totuuksien kustannuksella? Eikö Suomen lakien edustajilla ole enää mitään moraalia tai oikeustajua?
      Melkoiseen ahdinkoon on Suomi ja sen edustajat itsensä ja kansansa jo ajaneet!

      • Lakiasiaa

        Kyllä Suomen on tehty sellainen oikeusjärjestelmä, että syylliset saavat iloita.
        Jos syyllinen löytää lakimiehen, joka on röyhkeä ja täysin välinpitämätön syyttömän oikeuksista ja kärsimyksistä, niin tuo saattaa voittaa, vaikka olisi tehnyt kuinka kamalan teon. Kaiken lisäksi, vaikka kaikki muut ihmiset käsittävät tuon teon olevan rikos joka pitää tuomita, niin röyhkeä lakimies voi onnistua puhumaan siten, että syytön joutuu kokemaan epäoikeudenmukaisen tuomion.
        Nythän noita lakimiehiä pidetään silmällä, sillä noiden takia oikeuskulut ovat kasvaneet kamalan suuriksi. Se, että mihin tuo silmälläpito ja siitä kirjoitteleminen johtaa tulevaisuudessa jää vielä nähtäväksi.


      • tälläistatapahtuu
        Lakiasiaa kirjoitti:

        Kyllä Suomen on tehty sellainen oikeusjärjestelmä, että syylliset saavat iloita.
        Jos syyllinen löytää lakimiehen, joka on röyhkeä ja täysin välinpitämätön syyttömän oikeuksista ja kärsimyksistä, niin tuo saattaa voittaa, vaikka olisi tehnyt kuinka kamalan teon. Kaiken lisäksi, vaikka kaikki muut ihmiset käsittävät tuon teon olevan rikos joka pitää tuomita, niin röyhkeä lakimies voi onnistua puhumaan siten, että syytön joutuu kokemaan epäoikeudenmukaisen tuomion.
        Nythän noita lakimiehiä pidetään silmällä, sillä noiden takia oikeuskulut ovat kasvaneet kamalan suuriksi. Se, että mihin tuo silmälläpito ja siitä kirjoitteleminen johtaa tulevaisuudessa jää vielä nähtäväksi.

        Jos vielä sattuu tuomionantajan olemaan sellainen tuomari, joka ei pysy kartalla, niin se on sitten menoa.


    • uteliassamara

      Kävin lukemassa Pukkilan kunnasta vähän. Näyttäisi olevan pieni kunta ja vähän asukkaita.

    • kuinkanoloa

      Jos ovat väärin toimineet pienessä kunnassa, niin aika noloa päättäjien kannalta. Heitäkään ei voi sitten kovin montaa olla. Ehkä sitten vain yksi ihminen jopa voi olla yksistään tästä tapauksesta vastuussa, jos hänen sanansa on Pukkilan kunnassa "laki".

    • huh-huh

      Kyllä on kauhiaa että nämä yrittäjät tietosesti vievät vuokralaisten terveyen.olis kunnan ehottomasti pitänyt puuttua asiaan

    • pukkilantapaanko

      Kyllä on Pukkilan kohdalla paha kello kauas kuulunut. Sitä se teettää kun lähdetään isompana toimijana pientä perhettä kyykyttämään. Kyllä jokaisen normaalijärjellä varustetun kansalaisen mieleen tulee halveksunta tuollaista toimintaa kohtaan ja siitä tulee sanomista. Perhe teki rohkean teon ja MOT hienon jakson, joka paljasti, miten rumasti voi KUNTA asukkaitaan kohtaan toimia. Ja sitten on tavoitteena tehdä Pukkilasta houkutteleva paikka muuttaa...

      Kaiken kukkuraksi nämä valtuutetut ja varavaltuutettu pitävät joo-joo-kerhoa, jossa kehuskellaan toisiaan ja tehdään perheestä ja heidän puolustajistaan syyllisiä ja "asiattomia kirjoittajia". Hiljaa pitäisi kaikkien olla... vielä silloinkin kun tämä kerho itse jakelee asiasta julkisesti väärää tietoa. Etunenässä heiluu tämä junantuoma varavaltuutettu Juha Myllyoja, joka ei kyllä todellisuudessa ole mikään sanelemaan mitään tässä asiassa!

      • perintönä.paskaa

        On siellä ollut muitakin aivan ääliömäisiä kokoomusvaltuutettuja. Mm. eräs nuori nainen, jonka koirat on purreet lukuisia ihmisiä/koiria siellä ja aina se on näiden purtujen itsensä syy!
        Sitten pitää vielä ottaa huomioon äänestäjäaines; jokainen ajattelee tietysti omaa etuaan.
        Onko totta, että kuntaliitosten juna on jo mennyt? Jos näin on niin miten "kuralla oleva" talous aiotaan saada kuntoon? Voiko kunnan asettaa konkurssiin?


      • kuriinvaan
        perintönä.paskaa kirjoitti:

        On siellä ollut muitakin aivan ääliömäisiä kokoomusvaltuutettuja. Mm. eräs nuori nainen, jonka koirat on purreet lukuisia ihmisiä/koiria siellä ja aina se on näiden purtujen itsensä syy!
        Sitten pitää vielä ottaa huomioon äänestäjäaines; jokainen ajattelee tietysti omaa etuaan.
        Onko totta, että kuntaliitosten juna on jo mennyt? Jos näin on niin miten "kuralla oleva" talous aiotaan saada kuntoon? Voiko kunnan asettaa konkurssiin?

        Poliisille ilmoitus tuollaisista koirista!


    • perintönä.paskaa

      En tiedä onko ne vihaiset koirat enää elossa: taisi olla kultainen noutaja ja bernhardilainen. Kuulemma nyt hänellä olisi pienempiä koiria. - Pukkilassa ei kyllä helposti oteta poliisiin yhteyttä, siellä on ns. omat lait.

      • kenohjeistaa

        Kuka siellä vetää karavaania?


    • Rehtorinlentä

      Mienköhän kirkonkylän koulun ............ongelma on sääntöjen vastainen? Löytyy Pukkila ryhmästä ja liikuntasalin seinästä. Ei kai rehtori valehtele.

    • tuttuaasia

      Pienessä kunnassa saattaa syntyä hyvämiesjärjestö. Tarkoittaa, että siihen järjestöön kuuluvat puolustavat ja kehuvat toisiaan.
      Paljon parempi on liittyä kuntaliitokseen, jossa ei niin herkeästi synnyt noita hyvävelijärjestöjä.
      Siellä kun on useammasta kunnasta ihmisiä ja nuo seuraavat vieraan kunnan jäsenten moraalitasoakin herkeämmin kuin pienen kunnan hyvät veljet.

      • krineinkritiker

        Tuo on totta. Kun esimerkiksi juuri kunnanvaltuusto on pieni, siinä koko porukasta voi tulla yksi tiivis ryhmittymä, jossa kukaan ei vahdi esim. juuri oikeudenmukaisuuden toteutumista siten, että puuttuisi väärään ja toisten ihmisten oikeuksia polkevaan toimintaan. Tämähän on sama myös joissakin muissa työyhteisöissä, joissa saatetaan jatkuvasti rikkoa sääntöjä ja jopa lakia siten, että kaikki vain hiljaisesti hyväksyvät sen, että näin meillä toimitaan.

        Tuollaista siis tapahtuu kyllä erilaisissa työyhteisösissä, mutta tässä jutussa on erikoista se, että noin röyhkeästi kuntana ja yhtenä ryhmittymänä kyykytettiin yksi pieni perhe. Vastaavaa ei muista, vaikka miten paljon miettisi. Ei siis ihme, että ihmiset reagoivat ja antavat paljon negatiivista palautetta kunnalle. Esim. juuri politiikkaan mukaan lähtevien kuuluu kestää toimintansa arvostelua ja pystyä käymään siitä myös avointa keskustelua, samoin kunnan paikallistasolla toimivana julkishallinnon yksikkönä. Nyt vain ei näytä siltä, kun seuraa tätä juttua. Esimerkiksi valtuutettu Jyrki Loijas on jopa antanut ymmärtää, että tämän jutun esille ottaneet ovat syyllisiä siihen, ettei hänellä ole jatkossa enää edes kiinnostusta luottamustoimiin. Loijaksen mukaan mukavamminkin voi aikaansa viettää. Huomenna tulee täyteen vasta ensimmäinen vuosi neljästä tätä kautta, joten hieman ihmetyttää se, että jo nyt ollaan valmiina lopettamaan koko homma.

        Ihan erityisesti poliitikon pitää hyväksyä toimintansa arvostelua ja kritiikkiä esittäessään itse asioita, jotka ovat alttiita kritiikille. Tässä jutussa löytyy paljon kritisoitavaa ja esimerkiksi se, että valtuuston koukouksessa 5.6.2017 valtuutetut vannottivat kaupanpurun yksityiskohdista vastaavia varmistamaan sen, ettei perhe koskaan hae korvauksia mm. terveydellisestä haitasta, varmasti ansaitsee sitä. Erityisen rumaksi tämän tekee se, että tässä tapauksessa on pääasiassa kyse lasten terveydestä. Perheen poika etenkin on käynyt läpi kovat kärsimykset; hän on mm. joutunut olemaan välillä enemmän poissa koulusta kuin siellä koulussa, ja elämään erossa muusta perheestään, ja homemyrkkyjen keskellä asuminen tulee vaikuttamaan jatkossakin hänen elämäänsä monella tapaa. Mitä siis tekivätkään Pukkilan kunnanvaltuutetut tässä tilanteessa? Orimattilan Sanomien 8.6.2017 jutun mukaan halusivat varmistaa sen, ettei tämä poikakaan tule koskaan saamaan kunnalta korvausta terveydellisestä haitasta...


      • asiakiinnostamonia
        krineinkritiker kirjoitti:

        Tuo on totta. Kun esimerkiksi juuri kunnanvaltuusto on pieni, siinä koko porukasta voi tulla yksi tiivis ryhmittymä, jossa kukaan ei vahdi esim. juuri oikeudenmukaisuuden toteutumista siten, että puuttuisi väärään ja toisten ihmisten oikeuksia polkevaan toimintaan. Tämähän on sama myös joissakin muissa työyhteisöissä, joissa saatetaan jatkuvasti rikkoa sääntöjä ja jopa lakia siten, että kaikki vain hiljaisesti hyväksyvät sen, että näin meillä toimitaan.

        Tuollaista siis tapahtuu kyllä erilaisissa työyhteisösissä, mutta tässä jutussa on erikoista se, että noin röyhkeästi kuntana ja yhtenä ryhmittymänä kyykytettiin yksi pieni perhe. Vastaavaa ei muista, vaikka miten paljon miettisi. Ei siis ihme, että ihmiset reagoivat ja antavat paljon negatiivista palautetta kunnalle. Esim. juuri politiikkaan mukaan lähtevien kuuluu kestää toimintansa arvostelua ja pystyä käymään siitä myös avointa keskustelua, samoin kunnan paikallistasolla toimivana julkishallinnon yksikkönä. Nyt vain ei näytä siltä, kun seuraa tätä juttua. Esimerkiksi valtuutettu Jyrki Loijas on jopa antanut ymmärtää, että tämän jutun esille ottaneet ovat syyllisiä siihen, ettei hänellä ole jatkossa enää edes kiinnostusta luottamustoimiin. Loijaksen mukaan mukavamminkin voi aikaansa viettää. Huomenna tulee täyteen vasta ensimmäinen vuosi neljästä tätä kautta, joten hieman ihmetyttää se, että jo nyt ollaan valmiina lopettamaan koko homma.

        Ihan erityisesti poliitikon pitää hyväksyä toimintansa arvostelua ja kritiikkiä esittäessään itse asioita, jotka ovat alttiita kritiikille. Tässä jutussa löytyy paljon kritisoitavaa ja esimerkiksi se, että valtuuston koukouksessa 5.6.2017 valtuutetut vannottivat kaupanpurun yksityiskohdista vastaavia varmistamaan sen, ettei perhe koskaan hae korvauksia mm. terveydellisestä haitasta, varmasti ansaitsee sitä. Erityisen rumaksi tämän tekee se, että tässä tapauksessa on pääasiassa kyse lasten terveydestä. Perheen poika etenkin on käynyt läpi kovat kärsimykset; hän on mm. joutunut olemaan välillä enemmän poissa koulusta kuin siellä koulussa, ja elämään erossa muusta perheestään, ja homemyrkkyjen keskellä asuminen tulee vaikuttamaan jatkossakin hänen elämäänsä monella tapaa. Mitä siis tekivätkään Pukkilan kunnanvaltuutetut tässä tilanteessa? Orimattilan Sanomien 8.6.2017 jutun mukaan halusivat varmistaa sen, ettei tämä poikakaan tule koskaan saamaan kunnalta korvausta terveydellisestä haitasta...

        En ole asiaan niin laajasti perehtynyt, että tietäsin kunnan vaatineent tuollaisen sopimuksen, jossa perhe vaiennetaan homeen keskellä asumisen seurauksista sytyvien haittojen korvausvaatimuksesta.
        Onko tuo vaientamissopimus tehty jonkin oikeudenkäynnin yhteydessä ja jos niin on, niin silloinhan perhe on pakotettu kunnan toimesta tyytymään heille epäedulliseen ratkaisuun.
        Oliko tuolla perheellä omaa asianajajaa?
        Onko vastapulen asianajaja kunnioitettava ihminen, joka ei hae pelkästään itselleen mainetta ja päämiehelleen voittoa? Asianajajan tulee toimia rehellisesti ja jos hän näkee päämiehensä tekevän vääryyttä hänen tulee puuttua siihen.
        Miten on tässä jutussa käynyt tuon asian suhteen?


    • hannukarpalo

      Kun lukee näitä tekstejä, yksi asia jää ihmetyttämään. Miksi nämä ihmiset ovat kuitenkin sopineet asian kunnan kanssa, eivätkä lähteneet ajamaan asiaansa, jos ovat näin varmoja siitä. Tällä foorumilla saatu myötämielisyys ei ratkaise asiaa eikä muuta sopimaanne lopputulosta. Korostan sopimaanne.

      • mitäolitutkittava

        Katsoitko tuon MOT:n jakson? Jäikö siis silti vielä epäselväksi?


      • Koulu76

        Jos vakuutukset on kunnossa niin sieltä saa oikeusturvan kautta apua. He ovat kuitenkin maksaneet asianajaja korvauksia. Julkisellasektorilla yleensä on tapana, kun tehdään sopimus niin siihen kirjataan kohdat yksiselitteisesti. On kyseessä konsulttitoimisto tai MOT ohjelma niin he hoitavat asian yleensä niin miten tilaaja haluaa.


      • tietoaodotetaan

        Samoin täällä halutaan tietää mistä asiasta ostajat ovat sopineet kunnan kanssa?


      • olikosekinhomeinenkoulu
        Koulu76 kirjoitti:

        Jos vakuutukset on kunnossa niin sieltä saa oikeusturvan kautta apua. He ovat kuitenkin maksaneet asianajaja korvauksia. Julkisellasektorilla yleensä on tapana, kun tehdään sopimus niin siihen kirjataan kohdat yksiselitteisesti. On kyseessä konsulttitoimisto tai MOT ohjelma niin he hoitavat asian yleensä niin miten tilaaja haluaa.

        Meinaatko että MOT teki "tilaustyön"? No huh!

        Kuvitteletko tosissasi, että pelkästään oikeusturvavakuutus olisi pelastanut perheen siinä tilanteessa? Ei ilmeisesti ihan auennut perheen tilanne ja tarina sinulle ohjelmasta...


      • lainkäytöntutkiminen

        hannukarpalo taitaa luulla, että täällä kirjoittaa se perhe, jonka asioista me keskustelemme. Siihen päätelmään tulin kuin luin tuon hänen kirjoittamansa korostetun sopimaanne sanan.
        Eipä taida perhe jaksaa tälläisiin keskusteluihin osallistua ja parempi niin. Me ulkopuoliset jaksamme osallistua keskusteluun ja kummastella noin pienen kunnan noin suurta vääryyttä.
        Muutti kirjoitteleminen asiaa, tai ei muuttanut, mutta tämä asia pitäisi tehdä enemmän julkiseksi kuin Mot ohjelmassa, sillä suuri kansaosa ei katsele noinkaan hyvää ohjelmaa. Olen huomannut, että hyvin monet eivät ole kuulleet asiasta ollenkaan.
        Varsinkin lain kanssa tekemisissä olevien ihmisen osuus pitäisi tutkia tarkasti. Laki on sitä varten, että me suomalaiset saisimme oikeutta, mutta nyt on käynyt niin, että on syntynyt lain ympärille porukka, joka ei laista piittaa. Palkkiot ja maine ovat noille korkeassa asemassa, ei oikeus.


      • Koulu76

        Jos julkinensektori tekee sopimuksen ja siinä on salassapitosopimus ei kunta voi käsitellä asiaa julkisesti. Ja olen sitä mieltä että Mot tekee ohjelman tilaajan eduksi. Ja ken uskoo ettei asianomaiset kirjoita täällä oli tosi aktiivisia oli Facebookissa.
        Terveyttä ei saa takaisin, mutta täytyyhän heillä olla myös valmiudet asianajajaan tälläkin hetkellä se miten syyttelee päättäjiä ja kuntaa jos he lähtevät viemään asioita eteenpäin.


      • kouluunko
        Koulu76 kirjoitti:

        Jos julkinensektori tekee sopimuksen ja siinä on salassapitosopimus ei kunta voi käsitellä asiaa julkisesti. Ja olen sitä mieltä että Mot tekee ohjelman tilaajan eduksi. Ja ken uskoo ettei asianomaiset kirjoita täällä oli tosi aktiivisia oli Facebookissa.
        Terveyttä ei saa takaisin, mutta täytyyhän heillä olla myös valmiudet asianajajaan tälläkin hetkellä se miten syyttelee päättäjiä ja kuntaa jos he lähtevät viemään asioita eteenpäin.

        Eihän siinä mitään salassapitosopimusta ole. Kuntahan olisi kyllä sellaisen halunnut.

        Ei varmasti tee MOT ohjelmiaan tilaajan eduksi ja eihän tässäkään mitään tilaajaa ole, vaan perhe suostui ohjelmaan pyynnöstä.

        Kuka syyttelee ja ketä? Viimeinen kappaleesi on tosi epäselvä.


    • mistäonsovittu

      Nimimerkille hannukarpalo. Oletko siis kunnan puolella? Tarkoitatko, että ostajat ovat jotain sopineet kunnan kanssa? Miten se liittyy siihen, jos vauriot eivät ole ostohetkellä muun kuin myyjän tiedossa?
      Vai mitä tarkoitat asialla "korostan sopimaanne"? Olitko sinä paikalla sopimassa asiasta?

    • hannukarpalo

      Tarkoitan, että kun ovat sopineet keskenään, että onko niin, että sopimuksella on joitakin asiaan vaikuttavia seikkoja jätetty avoimeksi, sopimatta. Vaikea ottaa paremmin kantaa, kun ei ole nähnyt sopimusta.

      • asiakiinnostaamonia

        Kummastelit tuolla ylempänä miksi perhe ei lähtenyt ajamaan asiaa vaikka oli asiasta varma.
        En tiedä ja kyselinkin tuolla, että oliko perheellä asianajajaa.
        Usein vääryyttä tekevät painostavat ihmistä niin, että nuo eivät jaksa itse taistella, vaikka tietäisivät joutuvansa todella epäedullisen sopimuksen uhreiksi, mutta hyvä asianajaja hoitaa heidän puolestaan asian oikeudenmukaisesti. Ei jätä ihmistä suden suuhun.


      • kuulehankarpalo

        Eipä taida olla jätetty avoimeksi. Kuntahan ilmoitti, ettei se kommentoi sovittua asiaa ja valtuutetut korostivat jo sopimusta alustettaessa, että sopimus tulee olemaan lopullinen ratkaisu asialle.


      • hannukarpalo

        Mutta toinen osapuoli voi halutessaan avata sopimuksen.


    • bypukkila

      Ylempänä kirjoitetaan hyvin lakimiesten toiminnasta.

      Sehän on tunnettu tosiasia, että mitä enemmän sinulla on rahaa ja mitä paremman asianajajan saat, sitä helpommin jyräät vastapuolesi. Kyllä kunta on tässä ollut selkeästi vahvempi osapuoli taloudellisesti ja pieni perhe on ollut altavastaaja ja kyykytettävä koko ajan. Ei siis siksi, että faktat olisivat olleet perhettä vastaan, vaan siksi, että kunnalla oli paremmat resurssit käydä riitaa ja vääntää ja kääntää.

      Näissä on aina vaan se, että kuka ja mikä taho lähtee tuollaista valtaansa käyttämään. Olisikohan mikään muu kunta käyttänyt asemaansa noin röyhkeästi hyväksi. Näin törkeää yhden perheen kyykyttämistä minkään kaupungin tai kunnan toimesta ei kyllä ole koskaan tullut esille.

      • hannukarpalo

        Laki on kuitenkin kaikille sama eikä raha tuo parempaa oikeutta.


      • pukkilalain.ex

        bypukkila, kirjoitit: "Näin törkeää yhden perheen kyykyttämistä minkään kaupungin tai kunnan toimesta ei kyllä ole koskaan tullut esille. "

        Kyllä ainakin Pukkilassa on, aina. Väitetään, että siellä 50-luvulla kunnansihteeri hoiti myös sossun hommat. Ja tämä ei antanut kuulemma sosiaaliapua niille, jotka ei osallistuneet taksvärkkiin hänen sukunsa pelloilla!

        En tiedä onko tässä asiassa jotain väärin ymmärretty, mutta tämän minulle kertoi silloin Pukkilan kunnalla työskentelevä henkilö.

        Itse olen nähnyt paljonkin - en perheiden - mutta yksittäisten heikoilla olevien ihmisten kyykyttämistä.

        Pukkilassa merkitsee vain se, mitä omistat. Poikkeuksena on julkkisekset, koska heistä arvellaan olevan hyötyä kunnan imagolle...

        En tiedä minkä verran tällaisia kuntia on; kuvittelisin että kaikki pienet agraarikunnat on aika samanlaisia.


      • hannukarpalo

        Koulujen täksvärkkikeräykset alkoivat 1967, jos niitä tarkoitat.


      • tuskinpasitä
        hannukarpalo kirjoitti:

        Koulujen täksvärkkikeräykset alkoivat 1967, jos niitä tarkoitat.

        Taksvärkki oli alun perin vuokratilallisen velvollisuus tehdä tietty määrä päivätyötä isännälleen.


      • hannukarpalo
        tuskinpasitä kirjoitti:

        Taksvärkki oli alun perin vuokratilallisen velvollisuus tehdä tietty määrä päivätyötä isännälleen.

        Nyt sitten joku selvittää, oliko kyseisenä aikana toimineella kunnansihteerillä tai hänen suvullaan vuokratilallisia. Yleisen elämänkokemuksen perusteella arvioin, ettei ollut.


      • eioleeeee
        pukkilalain.ex kirjoitti:

        bypukkila, kirjoitit: "Näin törkeää yhden perheen kyykyttämistä minkään kaupungin tai kunnan toimesta ei kyllä ole koskaan tullut esille. "

        Kyllä ainakin Pukkilassa on, aina. Väitetään, että siellä 50-luvulla kunnansihteeri hoiti myös sossun hommat. Ja tämä ei antanut kuulemma sosiaaliapua niille, jotka ei osallistuneet taksvärkkiin hänen sukunsa pelloilla!

        En tiedä onko tässä asiassa jotain väärin ymmärretty, mutta tämän minulle kertoi silloin Pukkilan kunnalla työskentelevä henkilö.

        Itse olen nähnyt paljonkin - en perheiden - mutta yksittäisten heikoilla olevien ihmisten kyykyttämistä.

        Pukkilassa merkitsee vain se, mitä omistat. Poikkeuksena on julkkisekset, koska heistä arvellaan olevan hyötyä kunnan imagolle...

        En tiedä minkä verran tällaisia kuntia on; kuvittelisin että kaikki pienet agraarikunnat on aika samanlaisia.

        Ei ole ainakaan meidän kuntamme tuollainen. Täällä kannetaan vastuu ja huolehditaan kuntalaisista.


    • valitettavasti

      Täällä arvioidaan sitä miksei ostajapuoli lähtenyt asiaansa hoitamaan asianajan kanssa.Voi hyssykät.Perus tavallinen ihminen on niin tietämätön ja arka kaikissa tälläisissä asioissa,että uskoo ja luottaa kun "ylhäältä"annetaan.Heti ei tule omat oikeudet mieleenkään.Eikä osaa kyseen alaistaa kysellä kaikesta pilkuntarkasti.
      Vahvemman voimalla näitä juttuja läpipestään.Osaako tavallinen ihminen sopimuksia ja tekstiä lukea siinä hetkessä kun paperi nenäneteen isketään.Nimi alle ja se on siinä.Pitäisi jokainen sopimus kapulakieli käydä lävitse vähintään viisikertaa ja olla lakimies valtionpuolesta.Heikoilla näissä ollaan muuten.
      Nyt pitäisi koko kirjo tuosta jutusta avata ja selvittää.Harvoin se maalaisjärkinen luottavainen pieni ihminen siihen pystyy ja osaa.Nuolee pahimmatkin haavat itsekseen.

      • pyllyoma

        Tuo on ihan totta. Ja tuo wannabe-valtuutettu Myllyoja jo näki tuossa vain sen ongelman, että ostajaa ei ollut pakotettu allekirjoittamaan myös vaitiolosopimusta!


      • sanavapaa
        pyllyoma kirjoitti:

        Tuo on ihan totta. Ja tuo wannabe-valtuutettu Myllyoja jo näki tuossa vain sen ongelman, että ostajaa ei ollut pakotettu allekirjoittamaan myös vaitiolosopimusta!

        Kuntahan kovasti vaati sitä vaitiolosopimusta, mutta perhe ei suostunut. Hyvä niin, koska muuten olisi jollekin voinut jäädä sellainen käsitys, että Pukkila on mukava pieni kunta Uudellamaalla...

        Ihme päsmäröintiä tuolta Myllyojalta ja kummallisia keskustelun rajoittamispyrkimyksiä. Jos kerran Pukkilan kunnan puolella asiat on hoidettu hyvin, kuten nämä tietyt valtuutetut ovat maalailleet, ei keskustelun pitäisi olla mikään ongelma! Nyt se on. Miksi?


    • Kantele1943

      Kanteleen ylempi tyttö- ja poikakansakoulu avattiin syyslukaudeksi 1876. 1906 valmistui uusi koulurakennus toiselle paikalle, Holmanmäelle. Rakennus oli käytössä 1960-luvun alkuun saakka. Holmanmäelle myös Pukkilan kunta oli rakennuttanut koulurakennukset 1924, mutta se paloi keväällä 1943.
      Ei taida olla päättäjät hengissä.

      • erikouluoli

        Mitä keväällä 1943 palanut koulurakennus tähän juttuun kuuluu.


      • Kantele1943

        No älä. Itsehän olette ollut huolisssaan koska perheeltä on pimitetty kuntoraportti. Paloi siellä 1989 ruokakin pohjaan.


    • voimiaheille

      Siis millä mallilla tämän perheen tilanne nyt on tämän ostajansa kiinteistön suhteen?

    • mitenonasia

      Mistä pakkosopimuksesta on kyse? Ei kai vain sellaisesta, että asia huitaisemalla sovitaan ostajien epäeduksi ja sitten siitä ei saa enää edes keskustella?
      Olisko Pukkila noin alas vajonnut?

    • pukkilalain.ex

      "Nyt sitten joku selvittää, oliko kyseisenä aikana toimineella kunnansihteerillä tai hänen suvullaan vuokratilallisia. Yleisen elämänkokemuksen perusteella arvioin, ettei ollut. "

      Tässä taksvärkissä olikin kyse lyhytaikaisista vuokratilallisista ilman tilaa :D

      • Kantele1943

        Oletko saanut ammattiapua tähän traumaan?


      • hannukarpalo

        Mielestäni tässä on nimenomaisesti kysymys kunnianloukkauksesta.


      • mielenkiintoist

        hannukarpaloa kiinnostaa vain jonkun veemäisen edesmenneen "kunnia". Kyllä kaikki tietää millainen ihminen se oli... Sen sijaan hannukarpaloa ei tunnu kiinnostavan se, että kunnan päättäjät erään psykopaatin johdolla jatkuvasti tekevät asukkaitaan loukkaavia päätöksiä.


      • tosiväärinyhdenvalta
        mielenkiintoist kirjoitti:

        hannukarpaloa kiinnostaa vain jonkun veemäisen edesmenneen "kunnia". Kyllä kaikki tietää millainen ihminen se oli... Sen sijaan hannukarpaloa ei tunnu kiinnostavan se, että kunnan päättäjät erään psykopaatin johdolla jatkuvasti tekevät asukkaitaan loukkaavia päätöksiä.

        Kuntalaiset nouskaa etsimään oikeuksianne. Jos yksi ihminen meinaa määrätä kunnassa ja muut päätöksiin osallistuvat ovat heikkoja, niin kuntalaisten tulee olla rohkeita ja lopettaa yhden ihmisen valta ja työsopimus samaten kuin heikkojenkin, jotka eivät uskalla vastustaa tuota yhtä, tai haluavat häntä mielyttää pitääkseen työpaikkansa.
        Jos antaa jatkua pidempään tuollaisen yhden määrääjän tekojen tekemisen, niin tuon ympärille kehittyy sellainen ryhmittymä, joka pitää tuota vallassa nuolemalla tuota joka asian suhteen.
        Sama mitä vallassapitävä tekee, niin ympärillä oleva ryhmä kehuu häntä. Tuollaista ikävä kyllä löytyy sieltä ja täältä, jopa Hitler sai ympärilleen joukkion, joka rakasti tuota kaikessa ja puolusti "pahuutta ja petollisuutta" vastaan.

        En tunne Pukkilaa, vaan olen vain uteliaisuudesta käymässä täällä, joten en voi ottaa kantaa onko Pukkilassa käynyt noin pahasti, että yksi määrää ja muut kumartavat.

        Koetan myöhemmin tutustua asiaan.


      • sisäsiittola
        tosiväärinyhdenvalta kirjoitti:

        Kuntalaiset nouskaa etsimään oikeuksianne. Jos yksi ihminen meinaa määrätä kunnassa ja muut päätöksiin osallistuvat ovat heikkoja, niin kuntalaisten tulee olla rohkeita ja lopettaa yhden ihmisen valta ja työsopimus samaten kuin heikkojenkin, jotka eivät uskalla vastustaa tuota yhtä, tai haluavat häntä mielyttää pitääkseen työpaikkansa.
        Jos antaa jatkua pidempään tuollaisen yhden määrääjän tekojen tekemisen, niin tuon ympärille kehittyy sellainen ryhmittymä, joka pitää tuota vallassa nuolemalla tuota joka asian suhteen.
        Sama mitä vallassapitävä tekee, niin ympärillä oleva ryhmä kehuu häntä. Tuollaista ikävä kyllä löytyy sieltä ja täältä, jopa Hitler sai ympärilleen joukkion, joka rakasti tuota kaikessa ja puolusti "pahuutta ja petollisuutta" vastaan.

        En tunne Pukkilaa, vaan olen vain uteliaisuudesta käymässä täällä, joten en voi ottaa kantaa onko Pukkilassa käynyt noin pahasti, että yksi määrää ja muut kumartavat.

        Koetan myöhemmin tutustua asiaan.

        Oikeassa olet, tosiväärinyhdenvalta. Tuon tyypin luonnollista poistumaa on pitkään odotettu. Nyt on vaan niin, että sille on jo seuraaja katsottuna, joka vaikuttaa olevan ihan yhtä mädästä puusta veistetty. Tajuaako pukkilalaiset ajoissa, että sitä ei myöskään saa päästää valtaan?


      • määräaikaan
        sisäsiittola kirjoitti:

        Oikeassa olet, tosiväärinyhdenvalta. Tuon tyypin luonnollista poistumaa on pitkään odotettu. Nyt on vaan niin, että sille on jo seuraaja katsottuna, joka vaikuttaa olevan ihan yhtä mädästä puusta veistetty. Tajuaako pukkilalaiset ajoissa, että sitä ei myöskään saa päästää valtaan?

        Kenenkään ei pitäisi saada yksin valtaa ja varsinkin julkishallinon työsopimusten pitäisi olla määräaikaisia. Jos niin ei ole ja joku henkilö pääsee tekemään jopa vuosikymmeniä kunnan päätöksiä, niin tuolla henkilöllä saattaa syntyä kuvitelma, että hän omistaa kunnan.
        Korkeintaan neljä vuotta yksi pesti ja se riittää. Eipä pääse väärinkäyttäjät omimaan sitä mikä ei todellakaan heille kuulu, esim. kuntaa ja sen omaisuutta ja vastuita.
        Ennen työsopimusta noille pitää teroittaa, että jos he osoittautuvat puolueellisiksi, tai muuten ovat esteellisiä hoitamaan työtään hyvin ja oikein, nuo saavat lähteä ennen määräajan umpeutumista.
        Nyt on niin paljon sellaisia ihmisiä, joille valta ja sen käyttö on niin kaikkikaikessa ja nuo eivät välitä mitä heidän vallankäytöstään seuraa, että kuntalaisten tulee olla valppaana seuraamassa valitsemiaan henkilöitä.


      • myllyä
        sisäsiittola kirjoitti:

        Oikeassa olet, tosiväärinyhdenvalta. Tuon tyypin luonnollista poistumaa on pitkään odotettu. Nyt on vaan niin, että sille on jo seuraaja katsottuna, joka vaikuttaa olevan ihan yhtä mädästä puusta veistetty. Tajuaako pukkilalaiset ajoissa, että sitä ei myöskään saa päästää valtaan?

        Puhutko nyt tästä varaltuutetusta, joka kovasti on esiintynytkin jo?


    • takapakkiakomennään

      Jaahans. Eli siellä on joku yksittäinen henkilö, kuten arvelinkin, ohjaimissa. Näinhän se yleensä menee. Ja varsinkin pienissä piireissä saatetaan tehdä päätöksiä tunteiden ja naaman perusteella. Muistui mieleeni tuolla politiikan piireissä, kun yksi henkilö ei voinut sietää yhtä toista henkilöä, niin kaikki päätökset tehtiin sitten oman tunteen mukaan. Henkilö joka syrjäytettiin olisi ollut hyvin älykäs ja osaava, mutta kun naama ja rehellisyys eivät miellyttäneet päättäjää, niin kengän kuva tuli takamuksiin.
      Onko Suomi vieläkin samanlainen takapajula kuin joitakin vuosikymmeniä sitten vai onko tilanne jopa siitäkin pahentunut?! Eli yhdellä ihmisellä on oma kehittämä jalusta ja joka määrää kaapin paikan. Ja himpun verran valtaa, niin sieltä sitä sitten käytetään.

      • mielenkiintoist

        Yksi ihminen ei saisi sellaista valtaa, jos muilla olisi riittävästi älyä ja rohkeutta vastustaa... Selvennän vielä, että psykopaatti ei ole kunnanjohtajaa tai kumpaakaan puheenjohtajaa vaan sitä, joka oikeasti siellä on pitänyt valtaa jo pitkään ja joka aina delegoi likaiset hommat muille...


    • hannukarpalo

      Kyllä yksinvalta on pahasta. Näin nopealla googletuksella selviää, että yhdellä puolueella on ollut yksin enemmistö päätöksenteossa jo pitkään. Se luo kasvualustan kuvatuille malleille. Mutta päätöshän on kuntalaisten käsissä.

      • keskustelemattomuuskultt

        Ainoastaan yksi keskustelainen, Tikkala, on esittänyt epäasiallisia kommentteja tämän asian tiimoilta. Muut kommentoijat ovat kyllä olleet kokoomuslaisia. Miksi ketju Tikkala, Simolinna, Myllyoja poistettiin?


      • vastuukannettava
        keskustelemattomuuskultt kirjoitti:

        Ainoastaan yksi keskustelainen, Tikkala, on esittänyt epäasiallisia kommentteja tämän asian tiimoilta. Muut kommentoijat ovat kyllä olleet kokoomuslaisia. Miksi ketju Tikkala, Simolinna, Myllyoja poistettiin?

        Naurettavintahan noiden hommassa on se, että vaikka tämä vaikenemispäätös rikottiin Tikkalan toimesta heti MOT-jakson esittämisen jälkeen ja vaikka jotkut muutkin valtuutetut ja varavaltuutettu tekivät saman, nyt ollaan päät pensaassa ja kuonot ristissä muka hiljaa.

        Jos päätetään, ettei kommentoida, niin silloin ei kommentoida! Homma ei siis kulje niin, että käväistään julkisesti heittämässä lokaa perheen päälle ja sitten ollaan taas “niin mutta kun mepä ei kommentoida". Tai siis NORMAALISTI homma ei kulje noin. Pukkilassa näkyy kulkevan. Normaalisti omista sanoista otetaan päättäjätasolla vastuu. Missään muualla tuskin päättäjät kieltäytyvät vastaamasta puheistaan.

        Onko tämä varavaltuutettu Myllyoja siis Kajaanista lähtöisin? Ainakin kirjoitti jossain käyneensä siellä koulua.


    • epätietoinentästä

      Joku kirjoitti, että kunnanjohtaja ja -sihteeri eivät ole heitä, jotka päsmäröivät kunnassa. En kyllä voi tuollaiseen yhtyä, jos kunnassa tapahtuu selkeitä väärinkäyttöjä ja kunnanjohtaja vaikkapa vaikenee. Vai vaikeneeko hän? Vaikeneminenhan on hyväksymisen merkki. Jos vaikenee, niin onko vaikenemiseen syynä jokin muu kuin hyväksyminen? Samat kysymykset koskevat kunnansihteeriä.
      Kyseessä oleva asia on tuo homeisena myyty rakkennus, joka on ajanut perheen ahdinkoon.
      Miten kunnanjohtaja ja -sihteeri ovat ottaneet myyntiin kantaa?

    • hannukarpalo

      Näyttäisi siltä, ettei, kunnan sivujen mukaan, organisaatiossa ole kunnansihteeriä.

    • KOVALUU

      Syyteoikeuden vanhentuminen kymmenessä vuodessa, jos kovin rangaistus on yli 2 vuotta ja enintään 8 vuotta. Törkeä petos (Rikoslaki 36 luku 2 §) jos petoksessa tavoitellaan huomattavaa hyötyä, aiheutetaan huomattavaa tai ertyisen tuntuvaa vahinkoa, rikos tehdään käyttämällä hyväksi vastuulliseen aseman perustuvaa erityistä luottamusta....(kunnanvaltuustohan on kuntalaisten valitsema luottamuselin).

      Vahingonkorvauslaki 2 luku 1 § 1 mom., joka tahallisesti tai tuottamuksesta aihettaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen...

      Rikoksesta usein seuraa myös vahingonkorvausvelvollisuus, ts. rikoksen johdosta joudutaan maksamaan korvausta vahinkoja kärsineelle.

      Kiinteistökaupassa vahingonkorvaus kattaa periaatteessa kaiken vahingon, mikä kiinteistössä olevasta virheestä on ostajalle aiheutunut (salatut ja harhaanjohtavat tiedot myydystä kiinteitöstä). Lähde: "MAAKAARI" 1997Jokela, Kartio, Ojanen s. 150 (katso myös sivut 150-153)

      • Pääkäsittely

        Hovioikeuksien päätöksiä selaamalla tämänkaltaisissa jutuissa on poikkeuksetta myös ostajalle asetettu erityisen korostunut selonottovelvollisuus, koska kiinteistö oli jo teknisen ikänsä päässä. Tätä keskustelua seuraamalla arvioin, että kiinteistö lienee n. 70-100 vuotta vanha. Hyväksyttävät ja sallitut korjaus- ja kunnostustyöt ovat ehtineet muuttua monta kertaa tuon ajanjakson aikana. Ei voida siis yksioikoisesti todeta, että jotain olisi tehty väärin.
        Toivottavasti molemmilla osapuolilla on ollut lakimies avustajana muistuttamassa tahoillaan oikeudenkäyntikuluriskistä, kun on päästy näinkin hyvään lopputulokseen, että kunta on palauttanut koko kauppasumman.


      • lakisanelee
        Pääkäsittely kirjoitti:

        Hovioikeuksien päätöksiä selaamalla tämänkaltaisissa jutuissa on poikkeuksetta myös ostajalle asetettu erityisen korostunut selonottovelvollisuus, koska kiinteistö oli jo teknisen ikänsä päässä. Tätä keskustelua seuraamalla arvioin, että kiinteistö lienee n. 70-100 vuotta vanha. Hyväksyttävät ja sallitut korjaus- ja kunnostustyöt ovat ehtineet muuttua monta kertaa tuon ajanjakson aikana. Ei voida siis yksioikoisesti todeta, että jotain olisi tehty väärin.
        Toivottavasti molemmilla osapuolilla on ollut lakimies avustajana muistuttamassa tahoillaan oikeudenkäyntikuluriskistä, kun on päästy näinkin hyvään lopputulokseen, että kunta on palauttanut koko kauppasumman.

        Kiinteistön rakennuksethan olivat alle 40 vuotta vanhoja myyntihetkellä!

        Niin korostunutta selonottovelvollisuutta ei hovikoikeuskaan aseta, että tällainen siirtyisi ostajan vastuulle. Ei todellakaan.


      • tiedonantovelvollisuus
        Pääkäsittely kirjoitti:

        Hovioikeuksien päätöksiä selaamalla tämänkaltaisissa jutuissa on poikkeuksetta myös ostajalle asetettu erityisen korostunut selonottovelvollisuus, koska kiinteistö oli jo teknisen ikänsä päässä. Tätä keskustelua seuraamalla arvioin, että kiinteistö lienee n. 70-100 vuotta vanha. Hyväksyttävät ja sallitut korjaus- ja kunnostustyöt ovat ehtineet muuttua monta kertaa tuon ajanjakson aikana. Ei voida siis yksioikoisesti todeta, että jotain olisi tehty väärin.
        Toivottavasti molemmilla osapuolilla on ollut lakimies avustajana muistuttamassa tahoillaan oikeudenkäyntikuluriskistä, kun on päästy näinkin hyvään lopputulokseen, että kunta on palauttanut koko kauppasumman.

        Myyjän antamat tiedot rajoittavat ostajan tarkastusvelvollisuutta, ja jos myyjä nimenomaisesti ilmoittaa jonkun seikan olevan jotenkin (esim. että kosteusvaurioihin viittaavaa ei ole tutkimuksissa havaittu), ei ostajan tarvitse enää esikseen tarkistaa kyseistä asiaa.

        Päästy hyvään lopputulokseen!?!!!!! Et ole tosissasi!


    • rehellisyyskannattaa

      Luulisi johtoportaassa olevan myös fiksuja ihmisiä, vaikka varmasti joka kunnassa mukaan mahtuu mätiäkin munia. Tästä jutusta tulee joku suomalainen draamasarja mieleen, jossa jokainen oli jotenkin kytköksissä toisiinsa ja siellä sitten säädettiin joka suuntaan.
      Onhan se melko noloa pienelle kunnalle, kun tällainen tulee julkisuuteen, eikä päätä saakkaan pensaaseen.
      Silloin kannattaa ottaa vastuu ja korjata tehdyt virheet. Valheilla nimittäin on hyvin pitkät jäljet ja niistä seuraa aina vain huonompia asioita. Siinä voi yhden, jos toisenkin elämä mennä pilalle pitkässä saatossa.

    • japahjapah

      Olipa Myllyoja taas kirjoittanut kaksinaamaisen kirjoituksen Pukkila Kuntapolitiikka- ryhmään. Hän itse on tehnyt "vain" sitä ja tätä, aina kaikkea hyvää, kun taas K. Sipponen on kaikkea päinvastaista..... Lipaisee ensin vähän ja sitten jo kohta kirjoittaa inhottavasti. Tuli oikein fyysinen pahoinvointi, kun tuon sepustuksen luki. Jokainen joka on vähänkään seurannut tätä juttua ja käytyä keskustelua, näkee kyllä, että Myllyoja puhuu mitä sattuu.

    • herraarmahda

      Näyttää jälleen kerran tämän toverituomioistuimen kirjoittelu menevän nappiin. Varavaltuutettu, joka ei edes pöytäkirjan mukaan ole osallistunut asian käsittelyyn, on nyt suurin syntipukki. On vain jossain lausunut m-i-e-l-i-p-i-t-e-e-n-s-ä. MOT.

      • Nolojaovat

        En tiedä kenestä lie puhutta, mutta sen tiedän, että ulkopuolelta ei kenenkään pidä tulla sanelemaan näin vakavaan juttuu mielipiteitään.
        Kai tarkoititte, että joku ulkopuolinen on alkanut tietäväksi tässä jutussa?
        Joka on nettiin, tai muihin julkisiin tiedotusvälineihin vähänkään aikaa kirjoittanut, niin tietää, että noita ihmisiä on. Eivät ole osallisia asiaan, mutta tietävät asiasta kaiken. Heidät pitää vain ohittaa ja antaa heidän kirjoittaa mairittelunsa, syyttämisensä ja kaiki tietävyytensä tuuleen viemäksi. Tuollaisia tietäviä löytyy joka asiallisen asiankin yhteydestä. Eivät osallisia, mutta kaiken tietäviä.


      • vaimielipiteensä

        Ei se tällä kyseisellä varavaltuutetulla mitään mielipiteen esittämistä ole ollut. Hyökkäsi pääsiäisen aikaan rumasti "K. Sipposta" ja häntä puolustaneita vastaan ja alkoi määräilemään sitä, kuka saa sanoa mitäkin ja miten asiasta saa (käytännössä ei saa) keskustella.

        Hyvin sanoit, että kyseinen varavaltuutettu ei ole pöytäkirjan mukaan edes osallistunut asian käsittelyyn. Keskustelussa, jossa tämä junantuoma varavaltuutettu hyökkäsi, haluttiin nimenomaan perusteluja NIILTÄ JOTKA OLIVAT OSALLISTUNEET ja asiaa jo julkisesti kommentoineet!


    • asiatkuntoon

      Jutulle pitäisi löytyä selkeä linja. Eikö pääasia ole jutun selvittäminen ja perheen selviäminen, kuin yleinen ihmisten haukkuminen?
      Tärkein on perheen hyvinvointi. Tämä keskustelu on käsittääkseni homekoulusta ja siitä seuraava perheen tukeminen pois satimesta, johon ovat tahtomattaan joutuneet.

      • eiosallinenmuttakiinnost

        Samaa mieltä, mutta aina tälläisten juttujen ympärille kehittyy sellainen kolonna, joka haukkuu sitä osapuolta, josta ei välitä ja kehuu ja jopa ylistää sitä osapuolta josta välittää vaikkapa sen tähden, että tuosta välittämisestä saattaa olla hyötyä itselle:).
        Moraalilla ei tuollaisille henkilöille ole mitään väliä. Tuollaisten henkilöiden kynsiin joutuminen saattaa olla joillekin kova pala ja saattaa aiheuttaa ahdistusta, josta asialliset juttuun osallistujat yrittävä auttaa satimeen joutuneita pois.
        Tähänkin aloitusviestissä esiin tuotuun asiaan pitäisi löytyä vain asiallisia osallistujia, ei sivullisia kommentoijia, joita me luultavasti kaikki tässä ketjussa olevat olemme. Mehän olemmekin vain kiinnostuneita jutun seuraajia ja kummastelemme sitä, miten rakennus joka on kasteltu on mennyt läpi tarkastuksissa. Jostakin olin lukevinani, että kuntotarkastuksen tehneet ovat olleet asiansa tuntevia, mutta heitä ei ole tuossakaan mot-ohjelmassa käsitetty oikein.
        Tietääkö kukaan tästä asiasta enempää?


      • tottahantuo
        eiosallinenmuttakiinnost kirjoitti:

        Samaa mieltä, mutta aina tälläisten juttujen ympärille kehittyy sellainen kolonna, joka haukkuu sitä osapuolta, josta ei välitä ja kehuu ja jopa ylistää sitä osapuolta josta välittää vaikkapa sen tähden, että tuosta välittämisestä saattaa olla hyötyä itselle:).
        Moraalilla ei tuollaisille henkilöille ole mitään väliä. Tuollaisten henkilöiden kynsiin joutuminen saattaa olla joillekin kova pala ja saattaa aiheuttaa ahdistusta, josta asialliset juttuun osallistujat yrittävä auttaa satimeen joutuneita pois.
        Tähänkin aloitusviestissä esiin tuotuun asiaan pitäisi löytyä vain asiallisia osallistujia, ei sivullisia kommentoijia, joita me luultavasti kaikki tässä ketjussa olevat olemme. Mehän olemmekin vain kiinnostuneita jutun seuraajia ja kummastelemme sitä, miten rakennus joka on kasteltu on mennyt läpi tarkastuksissa. Jostakin olin lukevinani, että kuntotarkastuksen tehneet ovat olleet asiansa tuntevia, mutta heitä ei ole tuossakaan mot-ohjelmassa käsitetty oikein.
        Tietääkö kukaan tästä asiasta enempää?

        Kyllä on väärä puu tullut haukutuksi. Oikea löytyy sieltä kunnan puolelta.


    • hölmöläiset

      Kuntotarkastukset nyt ovat mitä ovat. Myyjällä oli moraalinen velvollisuus kertoa tulipalosta, mutta sitä myyjätaho ei tehnyt. - Huomaattehan, että nämä pitkän linjan poliitikot eivät ole kommentoineet tapausta, paitsi Simolinna joka vihjasi ostajan olleen vesivahinkoon johtaneen tulipalon takana! Kommentointi on jätetty äskettäin Pukkilaan muuttaneille, jotka hyvällä omallatunnolla (?) voivat väittää, että päättäjät eivät muka ole tienneet.
      Ei ihme, että on talous kuralla kun ei sieltä löydy vastuunkantoon kykeneviä.

    • kuranuttu

      Kuvitteleeko kunnan jengi vapautuvansa netissä olevassa (Kiertonetin sivulla) "myyntiesitteessä" esitetyillä lausekkeilla po. koulukiinteistön salaisista laatuvirheistä. Lausekkeet ovat "myydään siinä kunnossa kuin se on, myydään(rakennukset) purkukuntoisina/purettaviksi ja muistaakseni jotain siihen suuntaan, ettei myyjä vastaa myöhemmin ilmitulevista virheistä. Ei muuten onnistu! Jos myyjä haluaa vapautua virhevastuistaan niin virheet pitää tarkoin yksilöidä kauppakirjaan. Mutta kukahan nyt haluaa luetteloida homeet ja paskat paperille? Entäpä kiinteistön jätevedet?

      • japikkuisenlisääkin

        Niin, ja ne radonit, kukapa nyt niistä haluaisi mainita.

        Huutokauppa on muuten kätevä paikka saada ostaja ostamaan ilman sen enempiä kunnon selvittelyä.


      • nojopas

        Onko jätevesiongelmakin kiinteistön rasitteena?


      • Kuranuttu
        nojopas kirjoitti:

        Onko jätevesiongelmakin kiinteistön rasitteena?

        Tuskin kyseinen kiinteistö on liitetty kunnalliseen viemäriverkostoon. Olisikin perin outoa jos tuon ajan "mettäkylän koulu" olisi hoitanut jätevetensä asiallisesti dumppaamatta niitä raakana maaperään/pohjavesiin tai vesistöön. Pohjaveden pilaamiskielto on ehdoton! Mutta Pukkilan kunnan jengihän auliisti ja avoimesti kertoo kyseisen seikan ainakin uudelle ostajaehdokkaalle. Onko tosiaankin joku tarjonnut siitä nettihuutokaupassa 55 donaa?


    • mitätulitehtyäMTT

      Miten se tuo Myllyoja noin tuolla toisaalla soutaa ja huopaa? Ei enää oikein olekaan alkuperäisen ajattelunsa ja tehtävänsä takana. Ei silti kykene myöntämäänkään...

    • tulipaloista

      Oliko koululla isokin tulipalo. Tarkoitan, että olisko sellainen, jonka huomasivat muutkin kuin koulun alueella olleet? Vai oliko aivan pieni, jota ei huomannut jos ei paikalla ollut.
      Onhan selvä, että pieni palo sammuu pienellä vedellä, joka ei kovin laajalle mene vahingoittamaan rakenteita. Isommassa palossa tarvitaan enemmän veden voimaa sammuttamaan palo ja jokainen tietää, että sellaisella sammutuksella on aina seurauksensa. Ei vähänkään isompaa paloa ja sammutusta kukaan järkevä myyjä kehtaa salata. Pieni palo voi olla niin huomaamaton, että se saattaa unohtua, koska siinä ei ole sammutusvettäkään juuri tarvittu palon sammuttamisessa.
      Olematon palo siis voi uhohtua, mutta isompi ei sitä takuulla tee.

    • mitäääh

      Eikö turha länkytys lopu siihen, kun Siponen laittaa sopparin tiskiin. Nyt pikkasen rohkeutta.

      • sitäääh

        Mitähän niin erikoista siellä sopparissa on? Nyt pikkasen rohkeutta puhua suoraan eikä vihjailla.


    • eisalailulle

      Minä en kyllä salaisi pienintäkään rakennuksen kokemaa tulipaloa, sillä sellaisista asioista kuuluu kertoa myynnin yhteydessä.

    • kyllätympäsi

      Minunkin perheelläni oli pari vuosikymmentä sitten talon oston yhteydessä kokemus, jossa talon myyjä salasi vesivahingon ja varsinkin sen, että oli nostanut korvaukset vakuutusyhtiöstä korjaamatta itse vahinkoa. Tämä selvisi, kun aloin seurata, että mitä pieniä kukkakärpäsen kokoisia ötököitä kipitti yhdellä seinällä ja vein ne sitten ympäristövirastoon tutkittavaksi. Selvisi, että niitä ruukaa olla kosteusvaurioisissa taloissa ja vakuutusyhtiö onneksi vaati talon myyjän tilille asiasta. Olimme sitten heti talon oston alkupäästä aika kauan remontin keskellä, kun lattiat ja seinät ym piti purkaa kuivauksen edestä pois. Kolmas osa talosta oli remontissa ja eipä suihkua, saunaa tai muutakaan osaa talosta voinut asustaa sinä aikana.
      Vesi on siitä armoton elementti, että se tekee näkymätöntä tuhoa, jos sitä ei saada kuivattua pois tai jos myyjä salaa asian ja vierittää syyn ja vastuun ostajan niskoille. Minusta sellainen on äärimmäisen epärehellista ja hyvin raukkamaista toimintaa.

      • mielipideasiaan

        Kyllä tuollainen on raukkamaista toimintaa. Siinä koetellaan ostajan hermoja, mutta asian edetessä on myyjän hermot vielä kovemmalla koetuksella. Miten ihmeessä ihmiset haluavat tehdä tuollaista toisilleen? Eivätkö käsitä sitä, että edestä löytää, vaikka hetken onnistuisikin salailuissaan ja petoksissaan.

        Moni on sitä mieltä, että tuollaisesta teosta tulisi saada oikea rangaistus ja vääryydestä kärsineen pitäisi saada hyvitys esim. rahallinen korvaus joskus jopa monivuotiseksi menneestä kärsimyksestä.


      • tiiviistys

        Äärimmäisen epärehellistä ja hyvin raukkamaista toimintaa on. Hyvin tiivistetty.


    • piilossapysyy

      Selvää on, että jos kunnalla olisi jotakin puolustuksekseen, olisi se jo tullut ulos kaapista. Sen sijaan valtuutetut ja yksi varavaltuutettu ovat aloittaneet perheen mustamaalaamisen ja vihjailut näiden toimista. Kummaa hommaa. Etenkin tämän varavaltuutetun toimia saa ihmetellä. Neljätoista ääntä vaaleissa tuskin antaa noin laajoja valtuuksia tähän asiaan.

      • ehkäpäonkin

        Siitä pääsiäisen ajan hyökkäksestä tuli kyllä mieleen, että jonkun asialla on...


      • nimiäeimainittu
        ehkäpäonkin kirjoitti:

        Siitä pääsiäisen ajan hyökkäksestä tuli kyllä mieleen, että jonkun asialla on...

        Eikös ole jännää, että psykopaatti oli tunnistanut itsensä ja poistattanu kommentin.


    • nyteiymmärrätuotahommaa

      Nyt kyllä ihmetyttää ja kovasti. Kun kunta ei ole hyväksynyt 55 000 euron tarjousta, on asian oltava niin, että se yhä yrittää saada myöskin kiinteistön rakennuksista rahaa. Kun kiinteistön myyntihinta Sipposelle ja Hämäläiselle oli 140 000 euroa, niin ihan takuulla tontin arvo ei ollut siitä enemmän kuin 55 000 euroa...

      Todellisuudessahan kiinteistön arvo on tontin arvo vähennettynä rakennusten purkamisesta aiheutuvilla kustannuksilla.

      Se, että ilmoituksessa lukee "purkukuntoinen" ei riitä vastuista vapautumiseen.

    • sopimuksesta

      Tuolla ylempänä joku vihjailee sopimuksesta, joka lopettaisi "länkytyksen." Mitähän tuossa sopimuksessa sellaista on, joka lopettaisi keskustelun tästä asiasta, jota tuo joku pilkkaa "länkytykseksi."
      Kokeneena tiedän, että sopimuksiin painostetaan jopa väittämällä, että esim. kanne kaatuu jos ei suostu sopimukseen.
      Tästä tapauksesta en tiedä tarpeeksi edes arvioidakseni mikä sopimuksessa voisi olla sellaista, että se päättäisi keskustelun, mutta epäilen vahvati sitä, että ostaja on epärehellisin keinoin painostettu tekemään itselleen epäedullinen sopimus.
      Siellä missä epärehelliset ovat toiminnassa painostus ja pelottelu on yleistä ja monta, monta kertaa tapahtuneeseen viattomat suostuvat tekemään sopimuksia painostuksen ja pelottelun alla.

      En todellakaan sano, että nyt olisi sellaisesta asiasta kyse, mutta epäily on vahva siitä, että tässäkin tapauksessa on painostettu ja peloteltu jollakin asialla, että ihminen, joka ei tiedä miten Suomen laki toimii, on saatettu pelon alla solmimaan sopimus.

      Kokonaan eri asia on se, että pitääkö tuollainen sopimus sitten kutiaan, kun sen pääsevät asiantuntijat tutkimaan. Jos sopimus on epäedullinen ja saatu aikaiseksi jonkinkaan asteisen painostuksen ja pelottelun avulla saattaa koko juttu muuttua juuri tuon sopimuksen takia.

      Siis, tätä kyseessä olevaa asiaa en tunne, mutta kirjoitan yleisellä tasolla.

    • tutkikaaensintarkkaan

      Toivottavasti tuolla perheellä on tai tulee olemaan joku, joka pystyy heidän asiaansa perehtymään. Lakimiesten palkkaaminen ei vielä tarkoita sitä, että he ajaisivat perheen asiaa, vaan jos perhe sellaisen palkkaa, niin kannattaa tutkia tarkkaan, ettei siellä sitten ole lakimiehellä omaa lehmää ojassa tai että lakimies alkaisikin ajaa juttua perhettä vastaan piiri pieni pyörii leikissä, jossa myyjä piiriä pyörittäisi.

      Suomen lain koukerot ovat laista perillä oleville sellainen nyhtökaura naruista helposti vedätettävä soppa, ettei sitä tavallinen pulliainen edes käsitä, ennen kuin joutuu sen itse kokemaan henkilökohtaisesti. Kannattaa olla hyvin varovainen, mutta samalla tulee olla todella rohkea puolustamaan oikeuksiaan valheita vastaan pelkäämättä näitä laki koukeroiden hyväksikäyttäjiä.

      • lakilöytyylakmeh

        Seipä se. Luulisi, että oikeuden ympäriltä leipänsä ansaitseva joukko on kaikessa rehellinen ja hakee aina oikeutta asiaan, mutta niin ei todellakaan ole. Usein tuo menee kilpailuksi, jossa etsitään laista aukkoja ottamatta lainkaan huomioon sitä, että oikeuden tulisi tapahtua.
        Silloin tällöin noita lakimiehiä on tuomiolla juuri sen takia, että ovat panneet tehtävänsä pilkaksi. Lakimies ei saa yhtyä päämiehensä vääryyteen on selvä laki lakimiehille.


      • NimiEsiin
        lakilöytyylakmeh kirjoitti:

        Seipä se. Luulisi, että oikeuden ympäriltä leipänsä ansaitseva joukko on kaikessa rehellinen ja hakee aina oikeutta asiaan, mutta niin ei todellakaan ole. Usein tuo menee kilpailuksi, jossa etsitään laista aukkoja ottamatta lainkaan huomioon sitä, että oikeuden tulisi tapahtua.
        Silloin tällöin noita lakimiehiä on tuomiolla juuri sen takia, että ovat panneet tehtävänsä pilkaksi. Lakimies ei saa yhtyä päämiehensä vääryyteen on selvä laki lakimiehille.

        Ketä lakimiestä Pukkilan kunta käytti? Vai konsultoitiinko erään päättäjän vaimoa?


    • niinvarmaanjuu

      Pukkilassa onnistuu, näin lukee isolla Pukkilan kunnan nettisvuilla...

    • Kuranuttu

      Nyt ryhtykäämme pitämään helvetin kovaa älämölöä pelastaakseemme seuraavan uhrin mahdolliselta homekoulukaupalta! Uusi käyttötarkoitus ko. homekoululle: Jep, nyt minä sen oivalsin. Sehän sopii helvetin hyvin valtuustosaliksi! Säästöä, säästöä... nykyisen salin ovet säppiin ja lämmitys weg! Oi, miten ihanaa olisikaan tehdä niitä suuuria pääätöksiä järven pinnan kimmeltäessä ja ajatuksien hellässä huomassa myydä kiinteistön jos toisenkin.

    • hngelmahomeet

      Suomessa on suurena ongelmana homehtuneet talot, mutta yleensä syy ei ole tulipalo ja sammuttaminen, vaan joku muu. Tuolloin ei ole aina varma tietääkö myyjä homeesta, mutta usein myyjä ottaa tosissaan, jos ostaja kertoo löytäneensä hometta ostamastaan talosta.
      Miten on tässä tapauksessa se, että onko ostajat ottaneet myyjään siten yhteyttä, että ovat kertoneet home-epäilyistä ja jos, niin miten myyjäpuoli on suhtautunut ilmoitukseen?

    • kaisentään

      Kai nyt sentään varmasti ovat yhteyttä ottaneet. Olisiko aihe muutoin mot-ohjelmaan "päässyt"? Kyllä kai jokaisen pitää sen verran uskaltaa ja osata, että myyjälle noinkin vakavan asian heti ilmoittaa.

      • tomthy

        Kai myyjä reakoi yhteydenottoon. Mikähän oli ensimmäinen yhteydenotto ja miten siihen suhtauduttiin myyjän puolelta?


      • hämäräraja
        tomthy kirjoitti:

        Kai myyjä reakoi yhteydenottoon. Mikähän oli ensimmäinen yhteydenotto ja miten siihen suhtauduttiin myyjän puolelta?

        Jos myyjä on rehellinen, niin varmasti kyseli asiasta, ehkä kävi paikan päällä ja keskusteli ostajan kanssa tilanteesta.
        Jos tuollaista ei tapahtunut, niin silloin saa sanoa, että olipa välinpitämätön myyjä, tai mikä muu syy lie, mutta teko olisi ollut väärä.
        Vielä kymmenen vuotta sitten ei tapahtunut julkeita ns. normaalien ihmisten tekoja. Nuo teot ovat hurjasta lisääntyneet ja niihin on langennut sellaisetkin ihmiset joita olisi luullut voivan kunnioittaa. Kunnioitus kyllä kuolee tuollaisia ihmisiä kohtaan, jotka ovat välinpitämättömiä saadessaan tietää myyneensä sellaista, jota kenenkään ei pitäisi harhautua ostamaan.

        Aikaisemmin oli selvä ero heihin, joiden olettikin tekevän pahaa ja heihin, joita uskoi voivansa kunnioittaa rehellisinä ihmisinä. Nyt tuo raja on hämärtynyt.


    • kaikkiselviää

      Aika huolestuttava ilmiö. Osasta ihmisiä on tullut täysin välinpitämättämiä rehellisyydelle ja sille totuudelle, mikä asioissa aina on olemassa. Mitä kummaa ihmisille on tapahtunut, kun mikä ei enää merkitse mitään?
      Jos tämä tähän asiaan liittyvä perhe seuraatte tätä keskustelua, niin muistakaa itse olla kaikessa rehellisiä. Silloin ei tarvitse kurkkia taakse päin, eikä tarvitse pelätä edessäkään olevia asioita. Vain siten pääsette kuiville. On vielä jäljellä sellaisiakin ihmisiä, jotka haluavat oikeasti auttaa.

    • alkoikoraksuttaa
      • siismitä

        Eikö ne vasta yrittäneet myydä yli 55000 euron hintaan?
        Tuommosesta purkukuntoisesta rotiskostako ne maksatti tuolla Mot-ohjelmassa kerrotulla perheellä terveen talon hinnan?


      • purkuunvaan
        siismitä kirjoitti:

        Eikö ne vasta yrittäneet myydä yli 55000 euron hintaan?
        Tuommosesta purkukuntoisesta rotiskostako ne maksatti tuolla Mot-ohjelmassa kerrotulla perheellä terveen talon hinnan?

        Yrittivätkö saada myös rakennuksista rahaa. Ei tontin arvo ole yli 55 000 euroa.


      • nahkurinorsillatavataan
        siismitä kirjoitti:

        Eikö ne vasta yrittäneet myydä yli 55000 euron hintaan?
        Tuommosesta purkukuntoisesta rotiskostako ne maksatti tuolla Mot-ohjelmassa kerrotulla perheellä terveen talon hinnan?

        Vai oliko se kuitenkin niin, että tämä perhe itse tarjosi kohteesta kyseisen summan ja ilmeisesti tutustumatta riittävästi tähän liki 50 vuotta vanhaan kohteeseen.


      • tätäihmettelemme
        nahkurinorsillatavataan kirjoitti:

        Vai oliko se kuitenkin niin, että tämä perhe itse tarjosi kohteesta kyseisen summan ja ilmeisesti tutustumatta riittävästi tähän liki 50 vuotta vanhaan kohteeseen.

        Ajatteletko perheen tarjonneen sen summan itse, jonka maksoi tuosta rakennuksesta? Jos rakennus on päällepäin vaikuttanut sen arvoiselta, niin ei ole kumma jos ovatkin tarjonneet sen hinnan.
        Nyt on paremminkin mietittävä sitä, että jos myyjä tiesi tulipalot, vedellä sammuttamiset, palaneiden rakenteiden päälle fiksaukset ja sen muut asiat myymästään rakennuksesta, mutta ei kertonut siitä ostajalle, niin miksi näyttää sitten siltä, että myyjää ei ole vedetty vastuuseen ja vahingonkorvausten maksuun.


      • vastuumyyjällä
        nahkurinorsillatavataan kirjoitti:

        Vai oliko se kuitenkin niin, että tämä perhe itse tarjosi kohteesta kyseisen summan ja ilmeisesti tutustumatta riittävästi tähän liki 50 vuotta vanhaan kohteeseen.

        Siis tuossahan puhuttiin nyt VASTA tehdystä tarjouksesta, eli ei kyseisen perheen ja Pukkilan kunnan välisestä kaupasta.

        Mitä tulee aiempaan kauppaan, josta MOT-ohjelmakin kertoi, niin joku toinenhan oli tarjonnut ensin liki saman summan kuin ko. perhe, mutta kunta ei olut pitänyt sitä riittävänä. Eli kyllä kunta määritteli kohteen hintatason korkealle, ja kunnan se olisi pitänyt tietää kohteen kunto.


      • Onkspakkovaikkeihaluu
        tätäihmettelemme kirjoitti:

        Ajatteletko perheen tarjonneen sen summan itse, jonka maksoi tuosta rakennuksesta? Jos rakennus on päällepäin vaikuttanut sen arvoiselta, niin ei ole kumma jos ovatkin tarjonneet sen hinnan.
        Nyt on paremminkin mietittävä sitä, että jos myyjä tiesi tulipalot, vedellä sammuttamiset, palaneiden rakenteiden päälle fiksaukset ja sen muut asiat myymästään rakennuksesta, mutta ei kertonut siitä ostajalle, niin miksi näyttää sitten siltä, että myyjää ei ole vedetty vastuuseen ja vahingonkorvausten maksuun.

        Varmaankin siitä syystä, että osapuolet ovat sopineet asian noin vuosi sitten. Tässä ketjussa on heitetty myös, että olisi käytetty painostusta asian sopimiseksi. Yleensä neuvotteluissa on mukana useampi henkilö paikalla. Halutessaan kantansa voi testata tuomioistuimessa. Tämä mielipide siksi, että siitä, mistä osapuolten välillä on sovittu, ei ole tullut esiin täällä sen paremmin kuin mot-ohjelmassakaan. mot


    • ikävätemppu

      Jos myyjä osapuoli tietää rakennuksen olevan homeessa, niin onhan se toki ostaja ehdokkaille kerrottava. Tuskin tässä tapauksessa ostaja on sitä tiennyt. Miksi muutoin juttu olisi mot- ohjelmaan päässyt.

      • homekoirako

        Joku kai ajattelee vastuun olevan ostajalla. Tässä tapauksessa ostajan olisi kai pitänyt mennä rakennusta tutkimaan homekoira mukanaan.
        Vaatiko laki, että ostajan pitää tietää mitä ostaa? Mahdotonta on tietä, jos jäljet peitetään eikä niistä kerrota.


    • miksikä

      Miksi kiinteistö laitettiin myyntiin sisäkuvilla varustetulla ilmoituksella, vielä sen jälkeen, kun rakennukset oli todettu terveydelle erittäin vaarallisiksi?

      • enolerobottivaantekoäly

        Varmaan siksi, että näkee, mitä pääsee purkamaan.


    • rehellisyysmaanper

      Saattaa se siellä viimesellä rajalla harmittaa, jos ei ole auttanut ihmisiä tällä matkalla, vaan päinvastoin on vaikeuttanut ihmisten elämää.
      Rehellisyys ja hyvä omatunto on paras tyynyn alunen.
      Vaikka aikaa kuluisi asioita setviessä, niin varma on, että jos ei väsy ja anna periksi kesken käsittelyjen, niin rehellinen on aina vahvoilla. Pahantekijä puhuvat lopulta aina itsensä pussiin ja sehän se tarkoitus onkin.

      Vääryydestä kärsineelle perheelle voimia ja jaksamista. Toivottavasti ette jätä tätä juttua tähän, vaan selvitätte asian ja vaaditta oikaisua ja menettämienne varallisuuden takaisin saantia.
      Joskus asioiden selvittäminen vaarii erityistä kärsivällisyyttä ja saatta viedä kauankin aikaa, mutta se kannattaa.

    • aikapimeääolisi

      Samaa mieltä. Ei saa antaa vääryydelle periksi. Vaatii sinnikkyyttä ja periksi antamattomuutta puolustaa omia oikeuksiaan. Kuka tämän hometönön kuvineen vielä laittoi myyntiin ja missä vaiheessa tätä juttua? Mikä järki siinä oli? Onko tämä Pukkila joku hikinen takapajula, jossa toimitaan kuten vielä pimeällä keskiajalla?

    • kuntakosyyllinen

      Vaikea on nykyään pimeyden töitä tehdä, kun valistunut kansan osa käy vastustamaan. Tieto kulkee ja sitä löytyy, joten vääryyden piilottaminen käy vaikeammaksi ja vaikeammaksi.
      Jos ajatellaan, että kunta on pahantekija, toisin sanoen työhönsä valitut henkilöt, niin miten olisi mahdollista, että tuosta joukosta ei löytyisi yhtäkään oikeustajuista? Ei varmasti mitenkään, joten täytyyy olla jokin syy, jos oikeustajuisten ääni ei kuulu. Mikähän tässä tapauksessa se syy mahdollisesti olisi?
      Pukkila tosin on pieni kunta, mutta ei se sitä sano, että eikö päättäjiä olisi kunnassa töissä useampia.
      Harmillista se, että kunta kuva tahrautuu, vaikka eihän se itse kunta ole syypää, vaan asioita hoitamaan valitut henkilöt niitä päätöksiä tekee ja jos tekevät vääriä päätöksi tahraavat kunnan maineen.

    • päättäjätpääosissa

      Se tuppaa vain olemaan niin, että kunta on sama asia, kuin siellä päättäjinä olevat ihmiset ja toinen puoli kunnasta muodostuu siellä asuvista ihmisistä, kenen asioista päätetään. Muutoinhan maa on vain maata ja rakennukset rakennuksia.
      Me ihmisethän me teemme sitten näistä asioista joko helppoja tai vaikeita. Sekä itsellemme, että toisillemme. Ja ne asiat, joihin emme voi vaikuttaa, kuten onnettomuudet tai sairastumiset, tuovat lisä vaikeuksia ihmisten luomien vaikeuksien lisäksi.

      • asiattillintallin

        Ihmiset ne päättää, mutta harmi, että sellaiset ihmiset jotka eivät välitä kunnan maineesta, eivätkä muiden kärsimyksestä.
        On aivan selvä asia, että kunnan ns. päättäjät ovat tienneet koulun tulipalosta. Ei siellä varmasti ole yhtäkään ihmistä, joka ei koulun tulipalosta olisi tiennyt. Naurettavaa jos joku väittää, että ei ole tiennyt koulun palamisesta ja siitä seuranneesta tuhosta.
        Koulutoimi ja muu kunta hallintointi kulkee muutenkin käsikädessä. Ainakin yleensä niin on, että jos koululla tapahtuu jotakin niin siitä tietää muutkin kuntalaiset ja varsinkin kunnan asoita hoitava porukka.


    • pyhäkeskinkertaisuus

      Miksi täällä jankutetaan jostakin tulipalosta? Varmaankin kunnalla on vakuutukset ja vauriot kunnostetaan ja korjataan ajan vaatimusten mukaisesti vakuutuksen piikkiin. Kuka väittää, etteikö niin olisi tehty? Mattiko?

      • kuntotarkastukset

        Olenko käsittänyt oikein, että rakennusta on korjattu fiksaamalla tulipalon jälkeen ja tuo asia on kunnanjohtajan ja muiden tiedossa, koska rakennuksessa on teetetty kuntotarkastuksia tulipalon jälkeen ja niistä ilmenee homeet ja muut vauriot. Onko käsitykseni asiasta oikea?


      • uskoisko.tuota
        kuntotarkastukset kirjoitti:

        Olenko käsittänyt oikein, että rakennusta on korjattu fiksaamalla tulipalon jälkeen ja tuo asia on kunnanjohtajan ja muiden tiedossa, koska rakennuksessa on teetetty kuntotarkastuksia tulipalon jälkeen ja niistä ilmenee homeet ja muut vauriot. Onko käsitykseni asiasta oikea?

        Jos tuo mitä arvelet on totta niin asia on toisenkin ajankohtaisohjelman väärti.


      • uskaltaakoenääostaa
        uskoisko.tuota kirjoitti:

        Jos tuo mitä arvelet on totta niin asia on toisenkin ajankohtaisohjelman väärti.

        Asia vaikuttaa kyllä sellaiselta, että siitä voisi tosiaan tehdä toisenkin ohjelman televisioon. Näkisivät mahollisimman monet miten voi käydä talokaupan yhteydessä, jos ei osaa epäillä ja nuuskia ja hakea kaikki rakennusta koskevia papereita esiin. Tietenkin noin toimivaa syytettäisiin vainoharjaiseksi, mutta joissakin tapauksissa noin olisi toimittava. Ei taida kukaan osata tuollaista tehdä. Ehkäpä tv-ohjelma saisi ihmiset tekemään noin. Kaupanteko taitaisi käydä mahdottomasti, joten siitäkin taitaisi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Muuten tuokin ohjelma jonka Mot teki sai ihmiset miettimään sitä, että uskaltaako ostaa taloa ja voiko myyjään luottaa.


    • pyhempiyksinkertaisuus

      Sinä pyhäkeskinkertaisuus et siis ainakaan ole ollut kärsivä osapuoli ja kuka kummassa on Matti? Jos vauriot oli kunnostettu ja korjattu, niin miksi rakennus oli pilalla? Miksi sinua sapettaa vääryyden vastustaminen ja oikeuden avulla puolustautuminen?

    • pyhäkeskinkertaisuus

      minkä oikeuden avulla? osapuolet eivät ole halunneet mennä lakitupaan vaan ovat sopineet erimielisyytensä. sekö on väärin tai vääryys?

      • väitäntätä

        Jos osapuolet eivät halunneet oikeuteen, vaan tekivät sopimuksen, niin siihen varmasti oli jokin painava syy petetyllä osapuolella. Eikö jaksanut, eikö saanut tukea, eikö osannut, peloteltiinko, painostettiinko.......
        En usko, että nieli tuollaisen itselleen suuren haitan ja tappion tuottaneen ja jättäneen teon noin vain, vaan väitän siihen olleen jonkin painavan syyn, että suostui tappiolliseen sopimukseen.


      • pyhäkeskinkertaisuus

        Olis mielenkiintoista saada tänne sellainen lausunto heiltä että on painostettu tekemään sopimus.


    • kustahangella

      Yritin käydä lukemassa pöytäkirjoja:



      Et pääse sivulle koska:

      vanha kirjanmerkki/suosikki
      Hakukone, jolla on vanhentunut listaus tältä sivustolta
      virheellinen osoite
      Sinulla ei ole käyttöoikeutta tälle sivulle
      Pyydettyä resurssia ei löydetty
      Virhe havaittu pyyntöä suorittaessasi.

      Yritä seuraavia sivuja:

      Etusivu

      Jos vaikeudet jatkuvat, ota yhteys tämän sivuston ylläpitoon ja raportoi alla oleva virhe.

    • myllisjauhaa

      Nyt tämä varavaltuutettu, joka tuntuu omasta mielestään tietävän kaikesta kaiken, jankkaa facebookin kuntapolitiikka -ryhmässä siitä, että usein homesairauteen liittyvä sähköyliherkkyys on pelkkää huuhaata... Totta kai se on huuhaata, kun siitä sattui kirjoittamaan vahinkoa kärsineen perheen äiti, jonka kimppuun kyseinen varavaltuutettu jo aiemmin kävi, ja joka toivoi, ettei lastensa kohtalo olisi vielä saada tuotakin elämää rajoittavaa vammaa...

      Käykää lukemassa.

      • eiensimmäistäkertaa

        Pääseekö sitä facebookia lukemaan muut kuin siihen kaveriksi otetut?
        Itse en käytä tuota kanavaa, mutta olisi kyllä mielenkiintoista käydä lukemassa tuollaisen kaverin juttuja. Vai on hän varavaltuutettu, mutta ei asiallinen:) Parempi kai, että on vain vara.
        Jotkut ovat niin tietävinään kaiken, että häpäisevät itsensä sillä tietävyydellä, vaikka toki pyrkivät muita häpäisemään.
        Sähköyliherkyys on minullekin tuntematon asia, mutta jotkut sen tuntevat ja siitä kärsivät.
        Jos ihminen altistuu jollekin vakavasti elintoimintoja muuttavalle, eli vaikka homeelle, saattaa herkystyminen muullekin ihmisen ulkopuoliselle lähteellä olla siitä seurausta.
        Esim. jos joutuu väkisin syömään ruokaa, joka allergisoittaa, niin allergia saattaa laajeta, koska ihminen herkistyy. Jo pieni lapsi osaa ilmaista esim. maitoallergian kieltäytymällä maidosta, mutta jos vanhemma pakottavat juomaan sitä, saattaa sillä olla pahemmatkin seuraukset.
        Jos ihminen joutuu pakosta asumaan homeen seassa, on siitä yleensä erittäinkin pahoja seurauksia ihmisen terveydelle.


      • sähköstäoireet
        eiensimmäistäkertaa kirjoitti:

        Pääseekö sitä facebookia lukemaan muut kuin siihen kaveriksi otetut?
        Itse en käytä tuota kanavaa, mutta olisi kyllä mielenkiintoista käydä lukemassa tuollaisen kaverin juttuja. Vai on hän varavaltuutettu, mutta ei asiallinen:) Parempi kai, että on vain vara.
        Jotkut ovat niin tietävinään kaiken, että häpäisevät itsensä sillä tietävyydellä, vaikka toki pyrkivät muita häpäisemään.
        Sähköyliherkyys on minullekin tuntematon asia, mutta jotkut sen tuntevat ja siitä kärsivät.
        Jos ihminen altistuu jollekin vakavasti elintoimintoja muuttavalle, eli vaikka homeelle, saattaa herkystyminen muullekin ihmisen ulkopuoliselle lähteellä olla siitä seurausta.
        Esim. jos joutuu väkisin syömään ruokaa, joka allergisoittaa, niin allergia saattaa laajeta, koska ihminen herkistyy. Jo pieni lapsi osaa ilmaista esim. maitoallergian kieltäytymällä maidosta, mutta jos vanhemma pakottavat juomaan sitä, saattaa sillä olla pahemmatkin seuraukset.
        Jos ihminen joutuu pakosta asumaan homeen seassa, on siitä yleensä erittäinkin pahoja seurauksia ihmisen terveydelle.

        Eivät asiat todellakaan ole niin mustavalkoisia kuin tämä kyseinen paasaaja antaa ymmärtää. Sähköyliherkkyyttä tutkitaan useissa maissa ja joissakin se vammaksi jo tunnustetaankin. Erilaiset kokeet ovat tuottaneet ristiriitaisia tuloksia.


    • omistaoikeuksista

      Onko asia jätetty jonkinlaisen sopimuksen varaan? Suomalaiset ovat usein huonoja hakemaan oikeuksiaan ja antavat periksi vääryydelle sen takia, että eivät jaksa tai viitsi taistella.
      No, se on oma harmi ja saattaa tuottaa loputonta harmiakin. Ihmisten pitää ryhdistäytyä ja pitää pitää kiinni omista oikeuksistaan. Rosvoja ja varkaita kyllä riittää.

    • faraway

      Käykää ihmeessä lukemassa varavaltuutettu Juha Myllyojan kootut facebookin Pukkila kuntapolitiikka - ryhmästä. Mies menee pätemään täysin aslalliseen keskusteluun, tekee siinä asiavirheitä ja sitten nälvii muita ja päättää asian huuhaaksi.

      Onneksi ei saanut kuntavaaleissa kuin vaivaiset 14 ääntä. Pukkilan ummehtunut kuntapolitiikka ei todellakaan tuollaista päsmäriä kaipaa! Myllyoja on juuri se kaveri, jonka vieressä ei haluaisi istua firman reissulla tai illanvietossa. Hän on juuri se tyyppi, joka ei ole se mielenkiintoinen keskustelukumppani, joka aloittaa jatkorepliikkinsä sanomalla: "toisaalta". Ei koskaan mahtuisi ystäväkaartiini.

      • ryhmänkeskustelija

        Varsinainen luikero faraway supisee täällä kaikkien selän takana. Ei taida tuollainen kaveri uskaltaa omalla nimellään missään kirjoittaa, eikä sanoa asiaansa muutenkaan kuin mies.


      • freeworld
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Varsinainen luikero faraway supisee täällä kaikkien selän takana. Ei taida tuollainen kaveri uskaltaa omalla nimellään missään kirjoittaa, eikä sanoa asiaansa muutenkaan kuin mies.

        Eikö ole jännä juttu, että täälläkin saa kirjoittaa, eikä joku varalle jäänyt valtuutettu pysty määräämään, mitä saa ottaa esille ja mitä ei.


      • ryhmänkeskustelija

        On kyllä ihmeellisiä vikisijöitä sellaiset, jotka eivät uskalla mielipiteitään sanoa omalla nimellään. Sinne vaan lukemaan ja kirjoittamaan seuraamaanne ryhmään. Ja vaikka ehdolle vaaleissa, huh! Ei kai teitä kukaan pure siellä! Sanoisin pelkureiksi niitä, jotka vaan täällä valittavat. Ja kas joku on löytänyt oikein lakikirjankin ja jopa opetellut lukemaan auttavasti tuossa seuraavassa viestissä...on kyllä kova luu totta tosiaan!


      • aikaOPPIA
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        On kyllä ihmeellisiä vikisijöitä sellaiset, jotka eivät uskalla mielipiteitään sanoa omalla nimellään. Sinne vaan lukemaan ja kirjoittamaan seuraamaanne ryhmään. Ja vaikka ehdolle vaaleissa, huh! Ei kai teitä kukaan pure siellä! Sanoisin pelkureiksi niitä, jotka vaan täällä valittavat. Ja kas joku on löytänyt oikein lakikirjankin ja jopa opetellut lukemaan auttavasti tuossa seuraavassa viestissä...on kyllä kova luu totta tosiaan!

        Tuohon ryhmäkeskustelijan viestiin täytyy kyllä sen verran kommentoida, että missäs sinun oma nimesi komeilee:) Ei näy keskustelussa muuta kuin se, että sanot vikisijöiksi niitä, jotka eivät omalla nimellä kirjoita. Pelkurit ovat siellä missä vääryyttä suojellaan. Suojeleeko tässä ketjussa joku vääryyttä ja vaikka itseään tai kaveriaan?
        Oletko kuullut hyvä veli järjestöstä, jossa annetaan kaikki kaverin puolesta, mutta saattaa olla niin, että kaveri ei anna takaisin muuta kuin syytöksiä. Olen nähnyt sellaista tapahtuvan. Kaverit pitivät oikeudessa pintansa, puolustivat toisiaan, mutta ajatuivat tilanteeseen jossa he joutuivat valitsemaan todistavatko itseä vai kaveria vastaan ja kävi niin, että siinä kaveruus unohtui ja alkoi rikoksen vierittäminen tuon entisen hyvän kaverin päälle. Hyvä veli järjestöllä on tapimus haurastua ja murentua kun oma etu on uhattuna.


      • ryhmänkeskustelija

        Sohaistaanpa vielä hieman tätä peräkamarisankarien nettimuuhahaispesää vai pitäisikö sanoa jopa nettitunkiota!

        Nimimerkillä aikaoppia olisi jo aika oppia lukemaan hieman rivien välistä. Melkein suoraan olen sanonut noissa parissa viestissäni sen, kuka olen. Jos ei älli riitä ymmärtämään asiaa, ei mitään ole tehtävissä. Syy kommentointiini on se, että täällä muutama nimimerkki nälvii asiattomasti nimellä mainiten tuohon varsinaiseen asiaan liittymättömiä henkilöitä mm. minua. Se olisi vielä ihan ok, jos sen tekisi kukin omalla nimellään. Minä taas olen kertonut missä asiasta voi keskustella ihan omilla nimillään, kuten minäkin teen. Varmaan täälläkin voi, eikö? Eikö kantti riitä? Sehän on vaan hyvä, että ihmiset osallistuvat yleiseen keskusteluun. Mistä henkisestä neuvostoliitosta tuollainen piilottelu oikein kumpuaa?

        Aika turhauttavaa on kyllä lueskella tämän ketjun viestejä, kun huomaa, että monilla kirjoittajilla ei ole edes luetun ymmärtäminen hallussa. Varsinaisessa politiikkaryhmän keskustelussa sentään kaiken keskiössä olevan perheen äiti sentään yrittää urheasti tuoda omaa asiaansa esille saamatta tässä ketjussa olevilta veteliltä viisastelijoilta mitään vetoapua siinä oikeassa taistelussaan. Täällä peräkammareiden Robin Hoodit ja kovatluut vinkuvat vaimeasti ja uhittelevat kaikenlaista sellaista, mitä kaikki varsinaisen keskustelun osapuolet ovat jo ajat sitten ehdottaneet tehtäväksi, mikäli joku kokee vääryyttä kärsineensä.


        jokotaijokotai-nimimerkillä kirjoittavalta pikkuviisastelijalta kysyisin, että ymmärtääkö hän kunnan olevan julkisyhteisönä oikeussubjekti, joka tekee puolestaan päätökset osallistumisestaan johonkin keskusteluun niin kuin sen parhaaksi näkee. Yksittäiset keskustelijat-valtuutetut, varavaltuutetut tai muut kuntalaiset voivat täysin vapaasti keskustella asioista, vaikka kunta olisi omalta osaltaan päättänyt mitä tahansa. Itseasiassa sehän olisi todella toivottavaakin. On hämmentävää kuulla, että vielä on tuollaisia auktoriteettiuskoisia tomppeleita, jotka eivät voi ymmärtää näinkin yksinkertaista asiaa.

        Jos joku ihmettelee, miksi käytän tiukkaa kieltä tätä nimettömien joukkoa kohtaan, on syynä se että he ovat tavallaan nimimerkkiensä takana kuin lainsuojattomia- eivät edes ihmisiä, joilla olisi jotain oikeuksia saatikka kunniaa, jota voisi kirjoittelulla loukata. Ja pikkasen tuhma ja ilkeä pitää tietty joskus osata ollakin, ettei muutu ihan lampaaksi. Sen verran pässinpäätä minussakin on, että pakkohan tätäkin lammaslaumaa on käydä kaitsemassa välillä!

        Kaikkia omilla nimillään kirjoittavia kunnioitan suuresti- niitäkin, jotka tulevat vaikkapa tämän jälkeen esiin nimimerkkinsä takaa arvokkaasti. Toivon, että jopa aikaoppia-nimimerkin haltijakin nyt viimein hoksaa harvoja älynystyröitään yhteen kihnuttamalla, kuka minä olen!


        Sanonpa vielä tähän senkin, että tässäkin keskustelussa viljellyt salaliittoteoriat erilaisista hyväveliverkostoista kunnassa kertovat jotain lähinnä esittäjiensä psyykkisestä terveydestä. On myös älyllisesti laiskaa ja silkkaa typeryyttäkin nähdä olemattomia asioita ja sulkea samaan aikaan silmänsä ympärillä vallitsevalta todellisuudelta. Avatkaa ne silmänne ja tehkää niitä asioita, joita haluatte todella tehdä. Jos uskotte johonkin asiaan, niin kukaan ei estä tekemästä jotain konkreettista sen eteen. Jos ette sitäkään viitsi ujouttanne tai laiskuuttanne tehdä, ei voi mitään. Sehän se maailmassa onkin niin hienoa, että ihmiset ovat erilaisia ja voivat myös olla eri mieltä asioista. Voivat tehdä asioita tai olla tekemättä. Väittelykin on kivaa, muttei sitä halua tehdä nimimerkkien takana olevien pelkureiden kanssa.


        Ystävällistä keskustelun jatkoa tänne tämän Suomi24-peräkammarin tossukoille. Nostan nyt kytkintä ja jätän teidät kyräilemään turvallisesti keskenänne. Pöö….


        toivoo


        JM


      • seuraajaainesta
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Sohaistaanpa vielä hieman tätä peräkamarisankarien nettimuuhahaispesää vai pitäisikö sanoa jopa nettitunkiota!

        Nimimerkillä aikaoppia olisi jo aika oppia lukemaan hieman rivien välistä. Melkein suoraan olen sanonut noissa parissa viestissäni sen, kuka olen. Jos ei älli riitä ymmärtämään asiaa, ei mitään ole tehtävissä. Syy kommentointiini on se, että täällä muutama nimimerkki nälvii asiattomasti nimellä mainiten tuohon varsinaiseen asiaan liittymättömiä henkilöitä mm. minua. Se olisi vielä ihan ok, jos sen tekisi kukin omalla nimellään. Minä taas olen kertonut missä asiasta voi keskustella ihan omilla nimillään, kuten minäkin teen. Varmaan täälläkin voi, eikö? Eikö kantti riitä? Sehän on vaan hyvä, että ihmiset osallistuvat yleiseen keskusteluun. Mistä henkisestä neuvostoliitosta tuollainen piilottelu oikein kumpuaa?

        Aika turhauttavaa on kyllä lueskella tämän ketjun viestejä, kun huomaa, että monilla kirjoittajilla ei ole edes luetun ymmärtäminen hallussa. Varsinaisessa politiikkaryhmän keskustelussa sentään kaiken keskiössä olevan perheen äiti sentään yrittää urheasti tuoda omaa asiaansa esille saamatta tässä ketjussa olevilta veteliltä viisastelijoilta mitään vetoapua siinä oikeassa taistelussaan. Täällä peräkammareiden Robin Hoodit ja kovatluut vinkuvat vaimeasti ja uhittelevat kaikenlaista sellaista, mitä kaikki varsinaisen keskustelun osapuolet ovat jo ajat sitten ehdottaneet tehtäväksi, mikäli joku kokee vääryyttä kärsineensä.


        jokotaijokotai-nimimerkillä kirjoittavalta pikkuviisastelijalta kysyisin, että ymmärtääkö hän kunnan olevan julkisyhteisönä oikeussubjekti, joka tekee puolestaan päätökset osallistumisestaan johonkin keskusteluun niin kuin sen parhaaksi näkee. Yksittäiset keskustelijat-valtuutetut, varavaltuutetut tai muut kuntalaiset voivat täysin vapaasti keskustella asioista, vaikka kunta olisi omalta osaltaan päättänyt mitä tahansa. Itseasiassa sehän olisi todella toivottavaakin. On hämmentävää kuulla, että vielä on tuollaisia auktoriteettiuskoisia tomppeleita, jotka eivät voi ymmärtää näinkin yksinkertaista asiaa.

        Jos joku ihmettelee, miksi käytän tiukkaa kieltä tätä nimettömien joukkoa kohtaan, on syynä se että he ovat tavallaan nimimerkkiensä takana kuin lainsuojattomia- eivät edes ihmisiä, joilla olisi jotain oikeuksia saatikka kunniaa, jota voisi kirjoittelulla loukata. Ja pikkasen tuhma ja ilkeä pitää tietty joskus osata ollakin, ettei muutu ihan lampaaksi. Sen verran pässinpäätä minussakin on, että pakkohan tätäkin lammaslaumaa on käydä kaitsemassa välillä!

        Kaikkia omilla nimillään kirjoittavia kunnioitan suuresti- niitäkin, jotka tulevat vaikkapa tämän jälkeen esiin nimimerkkinsä takaa arvokkaasti. Toivon, että jopa aikaoppia-nimimerkin haltijakin nyt viimein hoksaa harvoja älynystyröitään yhteen kihnuttamalla, kuka minä olen!


        Sanonpa vielä tähän senkin, että tässäkin keskustelussa viljellyt salaliittoteoriat erilaisista hyväveliverkostoista kunnassa kertovat jotain lähinnä esittäjiensä psyykkisestä terveydestä. On myös älyllisesti laiskaa ja silkkaa typeryyttäkin nähdä olemattomia asioita ja sulkea samaan aikaan silmänsä ympärillä vallitsevalta todellisuudelta. Avatkaa ne silmänne ja tehkää niitä asioita, joita haluatte todella tehdä. Jos uskotte johonkin asiaan, niin kukaan ei estä tekemästä jotain konkreettista sen eteen. Jos ette sitäkään viitsi ujouttanne tai laiskuuttanne tehdä, ei voi mitään. Sehän se maailmassa onkin niin hienoa, että ihmiset ovat erilaisia ja voivat myös olla eri mieltä asioista. Voivat tehdä asioita tai olla tekemättä. Väittelykin on kivaa, muttei sitä halua tehdä nimimerkkien takana olevien pelkureiden kanssa.


        Ystävällistä keskustelun jatkoa tänne tämän Suomi24-peräkammarin tossukoille. Nostan nyt kytkintä ja jätän teidät kyräilemään turvallisesti keskenänne. Pöö….


        toivoo


        JM

        Luulin että tuo oli Psykopaatin kirjoitus, mutta se olitkin sinä, JM. Ootte te kyllä samanmoisia.


    • KOVALUU

      Rikoslaissa (RL 36:2) mainittu TÖRKEÄ PETOS: Vanhentumisaika 10 vuotta. (tunnusmerkistöä) - jos tavoitellaan huomattavaa hyötyä - aiheutetaan huomattavaa tai erityisen tuntuvaa vahinkoa - rikos tehdään käyttämällä hyväksi vastuulliseen asemaan perustuvaa erityistä luottamusta jne...
      Virallisen syyttäjän alainen rikos, jonka poliisi tutkii aina saadessaan siitä tiedon (huomioitava on myöskin erittäin tärkeä yleinen etu, jos esimerkiksi X:n kunta on syyllistynyt törkeään petokseen vaikkapa myydessään kunnan omistaman kiinteistön rakennuksineen). Törkeän petoksen kohteeksi/uhriksi joutuneella on myös oikeus vahingonkorvaukseen. Kiinteistökaupassa se on poikkeuksellisen kattava/laaja. Purkamalla ja hävittämällä kiinteistöllä olevat rakennukset voidaan tietysti osittain vaikeuttaa po. rikoksen selvittelyä.

    • pysytäänasiassa

      Mihin asiallisuus katosi. Näyttää siltä, että kirjoittajat alkavat nälviä toisiaan ja näin se asia jää sivuun josta tässä ketjussa on keskusteltu.
      Kyseessä on keskustelu siitä, että onko ostaja saanut tarvittavat tiedot ostamastaan kiinteistöstä, vai onko tietoja salattu.
      Kyse on myöskin siitä, että vaaditaanko ostajaa epäilemään ennen ostamista mahdollista petosta ja näin itse hakemaan kaikki kiinteistöä koskeva tieto esille. Onko se ostajan velvollisuus?

    • selväasia

      Vaikuttaisi enennemminkin huijaus yritykseltä, jos ostajan pitäisi kaikissa tapauksissa heti kaupanteon yhteydessä tai ostovaiheessa epäillä myyjää totaaliseksi huijariksi ja tätä suomalaisten hyvä uskoisuutta jotkut sitten käyttävät hyväksi.
      Jokainen olettaa saavansa hyvän ostoksen, olkoon sitten suuri tai pieni ostos. Meneekö kukaan vaikkapa kauppaan ruoka ostoksille ja kun tulee kotiin ja purkaa kauppa kassin, niin kaikki ovatkin jo valmiiksi homeessa. Toki meistä jokainen kiikuttaa ostokset takaisin ja saa terveet ruoat heti tilalle. Jopa yksittäiset esim pakastepussien sisällöt korvataan, jos niissä ilmenee pientäkään vikaa. Eihän silloin kenenkään tarvitse suostua tekemiinsä kauppoihin, jos koko tönö on pilalla. Siinähän menettäisi jokainen tönössä asuva terveytensä. Kaikkea sitä edes yritetään höpöttää. Ei tuollaiseen tarvitse, eikä saa suostua.

      • toinennaivi

        Niinpä. Tässäkin tapauksessa ostaja meni kauppaan ja sai rahansa takaisin. Neuvottelujen jälkeen hyväksyivät sopimuksen. Edelleen voi todeta, että kumpikin osapuoli on sen lisäksi kirjannut muita tappioita. Shit happens.


      • lakisuojaa
        toinennaivi kirjoitti:

        Niinpä. Tässäkin tapauksessa ostaja meni kauppaan ja sai rahansa takaisin. Neuvottelujen jälkeen hyväksyivät sopimuksen. Edelleen voi todeta, että kumpikin osapuoli on sen lisäksi kirjannut muita tappioita. Shit happens.

        Lain mukaan ostaja olisi ollut oikeutettu korvauksiin kaikista kärsimistään vahingoista. Pukkilan kunnassa vaan oltiin niin TÖRKEITÄ, että ostajaosapuoli (koko perhe, lapsia myöten) väsytettiin niin että se suostui sopimukseen, jossa kaikki vahingot jäivät korvaamatta. Nähtäväksi jää, miten pätee noissa olosuhteissa tehty sopimus lain edessä... Onneksi on OikTL!


      • myllynkivi
        toinennaivi kirjoitti:

        Niinpä. Tässäkin tapauksessa ostaja meni kauppaan ja sai rahansa takaisin. Neuvottelujen jälkeen hyväksyivät sopimuksen. Edelleen voi todeta, että kumpikin osapuoli on sen lisäksi kirjannut muita tappioita. Shit happens.

        Harvemmin ne homehtuneet elintarvikkeet aiheuttavat kymmenientuhansien eurojen vahingot ja vakavat terveydelliset ongelmat. Se, että kauppa purkaa elintarvikkeesta tehdyn kaupan, ei ole millään tavalla verrannollinen siihen, että Pukkilan kunta jätti korvaamatta kymmenientuhansien eurojen rahalliset vahingot sekä lasten terveyden menetykset!

        On kyllä Pukkila saanut julkisuutta. Sitähän se on halunnut. Aikovat luoda kunnalle imagon, joka houkuttelee uusia asukkaita. Ei taida tämä julkisuus oikein auttaa siinä hommassa...


      • väärät.mielipiteet

        Pukkilan kunnalla on tyypillinen "yrittäjä"mentaliteetti. Olen tavannut monta pienyrittäjää, jotka käsittävät yrittämisen siksi että yrittää kusettaa mahdollisimman monia vielä itseään huonommassa asemassa olevia. Siksi ne kaikki ovatkin PIEN yrittäjiä.
        Hyvä maine on yrittäjälle kaikki kaikessa. Ja sitä ei saada millään imagonnostatuksilla tai ihmetempuilla vaan se ansaitaan!
        JK. Mielelläni tulisin sinne fb-ryhmään keskustelemaan, mutta pyyntöni evättiin.


      • kajjaanissakooppinut
        väärät.mielipiteet kirjoitti:

        Pukkilan kunnalla on tyypillinen "yrittäjä"mentaliteetti. Olen tavannut monta pienyrittäjää, jotka käsittävät yrittämisen siksi että yrittää kusettaa mahdollisimman monia vielä itseään huonommassa asemassa olevia. Siksi ne kaikki ovatkin PIEN yrittäjiä.
        Hyvä maine on yrittäjälle kaikki kaikessa. Ja sitä ei saada millään imagonnostatuksilla tai ihmetempuilla vaan se ansaitaan!
        JK. Mielelläni tulisin sinne fb-ryhmään keskustelemaan, mutta pyyntöni evättiin.

        Ei Pukkilan ryhmissä saa keskustella vapaasti näistä asioista, se on nähty jo. Poistoja on tehty, vaikka kirjoituksissa ei ole ollut mitään asiatonta (toki vaikeaa asiaa Pukkilan kunnalle ja päättäjille, mutta ei mitään asiatonta siis).

        Myllyoja on kuntapolitiikka-ryhmän moderaattori ja on tehnyt hyvin selväksi sen, että "nämä asiat eivät kuulu" sinne ryhmään keskusteltaviksi. Kyllä tällaiset asiat juurikin sinne kuuluvat, mutta Myllyoja päsmäröi ja määräilee ja haluaa selvästikin hiljentää suoran ja rehellisesti tosiasiat esittävän keskustelun. Erityisesti se nähtiin pääsiäisenä tekemästään hyökkäyksestä.

        Eilinen toimintansa oli jo kuvottavan puolella. Mr varavaltuutettu 14 äänellä, päätti maailmalla paljon tälläkin hetkellä tutkitun asian huuhaaksi, ja mm. ryhtyi 'säälimään' MOT-ohjelmassa esiintyneen perheen lapsia siitä, että "heidät on vedetty mukaan tällaiseen". Ko. perheen äiti vastasi hyvin todeten, että näin on tapahtunut kunnan päättäjien toimesta. Kyllä Myllyoja jäi kököillä argumenteillaan ihan altavastaajaksi, mutta räksytti toki vielä tuohonkin.


    • nähtyhänse

      Eipä ole aikoihin tullut eteen sellaista nettihyökkäystä kuin oli tämä varavaltuutettu Juha Myllyojan hyökkäys asiallisten keskustelijoiden kimppuun Pukkilan fb-ryhmässä. Ilman mitään oikeaa asiaa ja perusteluja kävi rumasti eräitä henkilöjä vastaan.

      Asia oli tosiaan se, että Myllyojan puoluetoveri Jussi Simolinna oli kirjoittanut kovia väitteitä MOT-ohjelmassa esitettyyn asiaan; Pukkilan homekoulukauppaan ja siinä tehtyyn sopimukseen liittyen, ja tältä Simolinnalta pyydettiin perusteluja väitteilleen. Ei ollut Myllyojallakaan asiaan mitään sanottavaa, mutta pitäähän sitä kaveriaan toki puolustaa... vaikka sitten toiset henkilöt mustamaalaamalla.

      • ryhmänkeskustelija

        Perätön väite. En ole hyökännyt ketään vastaan, enkä mustamaalannut myöskään. Esität tässä nyt selkeästi valheellisia väitteitä. Nuo asialliset keskustelijat heitettiin Pukkila fb-ryhmästä ulos, ei minua. Ko. ryhmän ylläpitoon minulla ei ole mitään yhteyttä. Varoitan vain kerran, en siedä tuollaista selkärangattomuutta.


      • ryhmänkeskustelija

        Tyypillinen nettilässyttäjä olet. Mitään faktaa ei koskaan ole kirjoituksissasi ja mitään selkärankaa ei tietenkään ole koskaan ollutkaan. Kasva aikuiseksi ja ota vastuu teoistasi.


      • kerrohanrehdisti
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Perätön väite. En ole hyökännyt ketään vastaan, enkä mustamaalannut myöskään. Esität tässä nyt selkeästi valheellisia väitteitä. Nuo asialliset keskustelijat heitettiin Pukkila fb-ryhmästä ulos, ei minua. Ko. ryhmän ylläpitoon minulla ei ole mitään yhteyttä. Varoitan vain kerran, en siedä tuollaista selkärangattomuutta.

        >>Ko. ryhmän ylläpitoon minulla ei ole mitään yhteyttä.<<

        Nämä asiallaiset keskustelijat ulos heittänyt ylläpitäjäkö ei ole saman valtuuston, jossa olet itse varalla, jäsenen sukulainen?

        Mitäänkö yhteyttä ei ole?


      • kasvahanitse
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Tyypillinen nettilässyttäjä olet. Mitään faktaa ei koskaan ole kirjoituksissasi ja mitään selkärankaa ei tietenkään ole koskaan ollutkaan. Kasva aikuiseksi ja ota vastuu teoistasi.

        Otahan sinä vastuu omista teoistasi. Faktaa on ollut paljonkin, monessakin keskustelussa, mutta sinulle faktaa tuntuu olevan vain itse päättämäsi asiat.


      • muistutusta
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Perätön väite. En ole hyökännyt ketään vastaan, enkä mustamaalannut myöskään. Esität tässä nyt selkeästi valheellisia väitteitä. Nuo asialliset keskustelijat heitettiin Pukkila fb-ryhmästä ulos, ei minua. Ko. ryhmän ylläpitoon minulla ei ole mitään yhteyttä. Varoitan vain kerran, en siedä tuollaista selkärangattomuutta.

        >> Tätä ylläpitäjän toimintaa ennen Pukkilan kokoomuksen edustaja, asiaa kommentoineen ja väärää tietoa antaneen Jussi Simolinnan puoluetoveri, varavaltuutettu Juha Myllyoja oli jo lukuisilla viesteillään pyrkinyt hiljentämään keskustelun. Näissä kommenteissa mm. irvailtiin sillä, miten kaikkien, etenkin Ylen annin seuraajien elämä on näin pääsiäisenä yhtä kärsimystä ja ilmoitettiin ko. fb-ryhmästä tulleen entisten pukkilalaisten pahan olon oksennuspaikka. Sen jälkeen Simolinnalta perusteluja (hänen kommentoinnilleen) kysellyttä henkilöä alettiin syyttää Juha Myllyojan taholta spämmäämisestä. Todellisuudessa keskustelu oli mennyt saman toistoksi Myllyojan itsensä pyrkiessä estämään avoimen keskustelun. <<

        Mitä ihmettä varten hyökkäsit keskustelussa ilman mitään oikeaa asiaa? Sanallakaan et pystynyt toverisi toimintaa puolustamaan, mutta hyökättävä oli. Mikä on motiivisi?


      • ryhmänkeskustelija

        Itseasiassa en tunne kyseisiä henkilöitä lainkaan. Nimien perusteella osaan päätellä kenestä puhut. Kilpailevan puolueen edustaja, jonka kanssa en ole koskaan puhunut kahden kesken tietääkseni. Ylläpitäjän toiminta oli kyllä mielestäni oikeaa, koska ulosheitetyt nimeltämainitsemattomat henkilöt esittivät ihan objektiivisesti katsoen sellaisia syytöksiä nimellä mainiten joitain henkilöitä kohtaan, että sellaiset pitäisi käsitellä oikeudessa...


      • itseköasiassako
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Itseasiassa en tunne kyseisiä henkilöitä lainkaan. Nimien perusteella osaan päätellä kenestä puhut. Kilpailevan puolueen edustaja, jonka kanssa en ole koskaan puhunut kahden kesken tietääkseni. Ylläpitäjän toiminta oli kyllä mielestäni oikeaa, koska ulosheitetyt nimeltämainitsemattomat henkilöt esittivät ihan objektiivisesti katsoen sellaisia syytöksiä nimellä mainiten joitain henkilöitä kohtaan, että sellaiset pitäisi käsitellä oikeudessa...

        Ja mitähän syytöksiä siellä esitettiin ja ketä kohtaan?

        Pystytkö kerrankin vastaamaan asiaan.


    • MuistathanKai

      kajaanissakoppinut: näitä ei valitettavasti pysäytä mikään. He luulee aina olevansa oikessa. Jotkut pysähtyvät vasta kuolinvuoteellaan. Tosin heidän lohdukseen voi sanoa, että itsesyytösten aika voi jäädä lyhyeksi jos noutaja ei viivyttele.
      Äskettäin tuttavapiirissäni kuoli entinen menestyjä. Hän oli eronnut keski-ikäisenä ja joutui parikymmentä vuotta nuoremman saalistajan uhriksi. Jotenkin se elämä siinä meni ja lapset tehtiin, mutta kun mies sairastui, saalistajapa ei mennytkään kuolinvuoteelle. Allekirjoitukset oli jo saatu papereihin, joilla tehtiin lapset edellisestä avioliitosta perinnöttömiksi. Oli siis jo valmiiksi "myyty" ja lahjoitettu miehen omaisuus tämän saalistajan lapsille.

      • ryhmänkeskustelija

        Tässähän on varsinainen uhkailija. Poliisi voisi kyllä ottaa yhteyttä sinuun. Tässä nähdään millaista porukkaa eräät"keskustelijat" tämän homeasian tiimoilla ovat. Ei ihme, etteivät monet päättäjät halua osallistua keskusteluun.


      • eiköihme
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Tässähän on varsinainen uhkailija. Poliisi voisi kyllä ottaa yhteyttä sinuun. Tässä nähdään millaista porukkaa eräät"keskustelijat" tämän homeasian tiimoilla ovat. Ei ihme, etteivät monet päättäjät halua osallistua keskusteluun.

        Kunnan puolestahan ilmoitettiin jo etukäteen, ettei keskustelua haluta.


      • MuistathanKai
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Tässähän on varsinainen uhkailija. Poliisi voisi kyllä ottaa yhteyttä sinuun. Tässä nähdään millaista porukkaa eräät"keskustelijat" tämän homeasian tiimoilla ovat. Ei ihme, etteivät monet päättäjät halua osallistua keskusteluun.

        Oletko paranoidi? Missä näät uhkauksen? Niin makaat kuin petaat, kuolinvuoteellakin.


      • niinettämissä
        MuistathanKai kirjoitti:

        Oletko paranoidi? Missä näät uhkauksen? Niin makaat kuin petaat, kuolinvuoteellakin.

        Näinpä, samaa mietittiin täälläkin.


      • ryhmänkeskustelija

        Keskustelunne taso kertoo puolestani kaikille seuraajille, millaisia vesseleitä olette!


      • annahantullavaan
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Keskustelunne taso kertoo puolestani kaikille seuraajille, millaisia vesseleitä olette!

        Koskaan et pysty vastaamaan ASIAAN!

        Missä näit uhkauksen ja ketä siinä uhattiin?


      • ryysk
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Tässähän on varsinainen uhkailija. Poliisi voisi kyllä ottaa yhteyttä sinuun. Tässä nähdään millaista porukkaa eräät"keskustelijat" tämän homeasian tiimoilla ovat. Ei ihme, etteivät monet päättäjät halua osallistua keskusteluun.

        >> Tässähän on varsinainen uhkailija. Poliisi voisi kyllä ottaa yhteyttä sinuun. <<

        Kiitos illan parhaista nauruista! :D Meinasi mennä kahvit nenään, kun lukaisin viestin. Mies syyttää toista uhkailusta ja uhkaa itse heti seuraavassa lauseessaan tätä, joka ei ollut uhannut ketään millään.


      • ryhmänkeskustelija

        Sainpahan nyt sohaisemalla kerralla kaikki typerimmät ja sekavimmat öyhöttäjät esiin koloistaan. Hyvä käsitys alkaa olla jo näiden henkilöllisyydestäkin. Se on näet kyllä niin, että kirjoitustyyli paljastaa paljon ja tyylittömyys vielä enemmän. Ette kyllä ole mitään hyvää mainosta tälle hometaloasialle. MOT


      • kajjaanistakokajahtaa
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Sainpahan nyt sohaisemalla kerralla kaikki typerimmät ja sekavimmat öyhöttäjät esiin koloistaan. Hyvä käsitys alkaa olla jo näiden henkilöllisyydestäkin. Se on näet kyllä niin, että kirjoitustyyli paljastaa paljon ja tyylittömyys vielä enemmän. Ette kyllä ole mitään hyvää mainosta tälle hometaloasialle. MOT

        Sanoo hän, joka on aina oikeassa... niiiiiiiiiiiiin puhtoinen pulmunen joka kerta. Kaikki, jotka häntä uskaltavat vastustaa, ovat tyylittömiä ja asiattomia.


      • kaikkikäykyllävaan
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Sainpahan nyt sohaisemalla kerralla kaikki typerimmät ja sekavimmat öyhöttäjät esiin koloistaan. Hyvä käsitys alkaa olla jo näiden henkilöllisyydestäkin. Se on näet kyllä niin, että kirjoitustyyli paljastaa paljon ja tyylittömyys vielä enemmän. Ette kyllä ole mitään hyvää mainosta tälle hometaloasialle. MOT

        Voihan tuon jatkuvan halun mustamaalata toisia "sohaisuksikin" naamioida. Ihan miten haluat asian selitellä.


      • ryhmänkeskustelija
        kaikkikäykyllävaan kirjoitti:

        Voihan tuon jatkuvan halun mustamaalata toisia "sohaisuksikin" naamioida. Ihan miten haluat asian selitellä.

        Kirjoittakaa asiallisesti omilla nimillänne, niin kukaan ei teitä mustamaalaa. Nimimerkit ovat vapaata riistaa.


      • vapaakeskustelija
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Kirjoittakaa asiallisesti omilla nimillänne, niin kukaan ei teitä mustamaalaa. Nimimerkit ovat vapaata riistaa.

        Täällä saa kirjoittaa anonyymina jos haluaa. Ei sinun riistankaipuusi ja metsästyksesi ketään haittaa.


      • ryhmänkeskustelija
        vapaakeskustelija kirjoitti:

        Täällä saa kirjoittaa anonyymina jos haluaa. Ei sinun riistankaipuusi ja metsästyksesi ketään haittaa.

        Niin se on. Kirjoittakaa rauhassa, mutta en pidä siitä, että minulle ja muille nälvitään nimimerkkien suojista. Minä en ole asiattomasti ketään kohdellut. Kyllä ne psykopaatit ovat niitä, jotka nimettömänä toisten kimppuun hyökkäilevät. Joka omalla nimellään on esillä avoimesti, ei ainakaan salaile mitään.


      • vätkytivaan
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Niin se on. Kirjoittakaa rauhassa, mutta en pidä siitä, että minulle ja muille nälvitään nimimerkkien suojista. Minä en ole asiattomasti ketään kohdellut. Kyllä ne psykopaatit ovat niitä, jotka nimettömänä toisten kimppuun hyökkäilevät. Joka omalla nimellään on esillä avoimesti, ei ainakaan salaile mitään.

        Ei ole nimesi kertaakaan ollut avoimesti täällä.

        Eikä sinun tarvitsekaan pitää kaikesta. Olisit miettinyt kestävyyttäsi silloin, kun tiesi valitsit.


    • asiallistaasiaa

      Hei. Tämä ketju pysyi mielestäni hyvänä ja asiallisena ja kävin usein tätä tutkailemassa. Nyt mukaan näyttää tulleen henkilö, joka puhkuu vihaa ja tämän ketjun todellinen asia peittyy riitaan ja toraan.
      Älkää ihmiset ihmeessä alkako kesinäiseen riitaan. Jos joku on vihainen tästä kirjotuksesta, niin se merkkaa sitä, että se koira älähtää, johon kalikka kolahtaa.

      Aihe, josta ketjussa keskustellaan on tosi mielenkiintoinen ja sitä haluaa ihmiset seurata. Ei teidän keskinäisiä tappeluita, vaan home koulun arvoitusta. Ihmisiä kiinnostaa tietää mitä myyjä kertoi osajalle, yksi esimerkki kiinnostuksenaiheesta.

      • ryhmänkeskustelija

        Tässä on eräs harvoista asiallisista viesteistä, jossa ei siis hyökätä yksityishenkilöitä vastaan, vaan pohdiskellaan itse asiaa. Ja sanon, että minulle tämä hometaloasia on henkilökohtaisesti lähes yhdentekevä, tietty perheen lapset säälittävät. Se mistä en pidä on se, että nimellä haukutaan täällä. Paljon vihaa ja katkeruutta jotain tahoa kohtaan on nimenomaan perheen "puolustajien" riveissä.


      • samajuttutaas

        Samanhan Myllyoja sai aikaan Pukkila fb-ryhmässäkin. Aiheena oli ihmisten esittämä asia, ei ihmiset, mutta mitä tekikään hän... Hyökkäsi rumasti nälvien keskustelunavauksen asiasta keskustelua haluavien kimppuun ja sai aikaan turhanjauhantaa.

        Onnistui näköjään täälläkin.

        Myllyojan hämmentelyn jälkeen palannemme kaikki asialliseen asiasta keskustelemiseen.


      • koetahansulattaa
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Tässä on eräs harvoista asiallisista viesteistä, jossa ei siis hyökätä yksityishenkilöitä vastaan, vaan pohdiskellaan itse asiaa. Ja sanon, että minulle tämä hometaloasia on henkilökohtaisesti lähes yhdentekevä, tietty perheen lapset säälittävät. Se mistä en pidä on se, että nimellä haukutaan täällä. Paljon vihaa ja katkeruutta jotain tahoa kohtaan on nimenomaan perheen "puolustajien" riveissä.

        Olisit miettinyt omaa kestävyyttäsi kohdata toimintasi arvostelua jo ennen kuin lähdit valitsemallesi tielle. Ei sinun tarvitse oman toimintasi analysoinnista ja arvostelusta pitääkään, ymmärrä se. Jokseenkin käyttäydyt kuin "minä haluan" ja "minä en halua" -uhmaikäinen.

        Maailma ei pyöri Juha Myllyojan tahtiin, eikä keskustelu hiljene varavaltuutetun 'ei pitäessä' siitä.


      • ryhmänkeskustelija
        koetahansulattaa kirjoitti:

        Olisit miettinyt omaa kestävyyttäsi kohdata toimintasi arvostelua jo ennen kuin lähdit valitsemallesi tielle. Ei sinun tarvitse oman toimintasi analysoinnista ja arvostelusta pitääkään, ymmärrä se. Jokseenkin käyttäydyt kuin "minä haluan" ja "minä en halua" -uhmaikäinen.

        Maailma ei pyöri Juha Myllyojan tahtiin, eikä keskustelu hiljene varavaltuutetun 'ei pitäessä' siitä.

        Arvostelu on ihan ok, ollut kokoajan. Asiattomuudet nimimerkin takaa eivät. Joko et ole lukenut keskustelua tai sitten olet vaan pahantahtoinen väärinymmärtäjä.
        Oikein toistelet tuota "maailma ei pyöri...." ihan kuin torjuaksesi tuollaista absurdia asiaa mielestäsi.


      • tekosikertovat
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Arvostelu on ihan ok, ollut kokoajan. Asiattomuudet nimimerkin takaa eivät. Joko et ole lukenut keskustelua tai sitten olet vaan pahantahtoinen väärinymmärtäjä.
        Oikein toistelet tuota "maailma ei pyöri...." ihan kuin torjuaksesi tuollaista absurdia asiaa mielestäsi.

        Sinulle ei edes asioista keskustelu ole ollut "ihan ok", saatika arvostelu. Turha siinä on enää sepustaa, kun kaikki juttua seuranneet ovat itse nähneet toimintasi.


    • itsekertooblogissaan

      Hän on Juha Myllyoja, "Sitoutumaton, Henkistä Neuvostoliittoa (termi oma) vastustava ajattelija." (2015)

      • aiwaude

        Tämän ajattelijan mukaan juttu näyttää olevan vain "Shit happens". Mahtavan korkeatasoista ajattelua ja "henkisen Neuvostoliiton vastustamista".....


      • shithappensornot

        Itseäsikö nerona kiittelet? "Termi oma", no waude!


    • siirretyasia

      >> Tätä ylläpitäjän toimintaa ennen Pukkilan kokoomuksen edustaja, asiaa kommentoineen ja väärää tietoa antaneen Jussi Simolinnan puoluetoveri, varavaltuutettu Juha Myllyoja oli jo lukuisilla viesteillään pyrkinyt hiljentämään keskustelun. Näissä kommenteissa mm. irvailtiin sillä, miten kaikkien, etenkin Ylen annin seuraajien elämä on näin pääsiäisenä yhtä kärsimystä ja ilmoitettiin ko. fb-ryhmästä tulleen entisten pukkilalaisten pahan olon oksennuspaikka. Sen jälkeen Simolinnalta perusteluja (hänen kommentoinnilleen) kysellyttä henkilöä alettiin syyttää Juha Myllyojan taholta spämmäämisestä. Todellisuudessa keskustelu oli mennyt saman toistoksi Myllyojan itsensä pyrkiessä estämään avoimen keskustelun. <<

      Mitä ihmettä varten Myllyoja hyökkäsi keskustelussa ilman mitään oikeaa asiaa? Sanallakaan hän ei pystynyt toverinsa toimintaa puolustamaan, mutta hyökättävä oli. Mikä on motiivinsa?

      • ryhmänkeskustelija

        En hyökännyt, vaan puolustin toista ihmistä. Hyökkääjä oli se toinen osapuoli. Miten se on niin vaikea ymmärtää? Tuotakin samaa tekstiä pyöritetään kokoajan, kun ei oikeasti ole mitään uutta sanottavaa.


      • mitenmiten
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        En hyökännyt, vaan puolustin toista ihmistä. Hyökkääjä oli se toinen osapuoli. Miten se on niin vaikea ymmärtää? Tuotakin samaa tekstiä pyöritetään kokoajan, kun ei oikeasti ole mitään uutta sanottavaa.

        Miten se toinen henkilö hyökkäsi ja miten sinä puolustit? Kerrohan nyt jo, äläkä jauha samaa levnraitaasi.


      • ryhmänkeskustelija

        En toista jo äsken selittämääni asiaa uudestaan. Lue ketju.


      • Argumentumadlogicam
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        En toista jo äsken selittämääni asiaa uudestaan. Lue ketju.

        Et ole ollenkaan vastannut tuohon asiaan. Etkä pysty vastaamaan, koska totuus on se, että sinä hyökkäsit vailla mitään todellista asiaa.

        Pahempaa pätemistä, samaan aikaan jatkuvia ja merkittäviä argumentointivirheitä tehden, ei ole ihan äsken nähty, vaikka monenlaista keskustelijaa on kohdattu.


      • kunminäsanonseonvaanniin
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        En toista jo äsken selittämääni asiaa uudestaan. Lue ketju.

        Mitä sinä tiesit käsiteltävästä asiasta silloin kun hyökkäyksesi teit? Miksi juuri sinä ryhdyit päsmäröimään, vaikkei sinulta kysytty yhtään mitään, vaan itse Simolinnalta pyydettiin perusteluja koville väitteilleen?

        Tietääksemme olet junantuoma varavaltuutettu, jolla ei tuollaista itse ottamaasi asemaa todellisesti mitenkään kyllä ole. Onko sinulla tapana kävellä toisten kotiinkin sanelemaan, miten siellä tulee olla?


      • ryhmänkeskustelija

        Jos et osaa lukea, en voi auttaa. Voisit rakennella niitä olkiukkojasi muualla. Olisi hyvä ymmärtää, että tuo vihasi on vahingollista ensisijassa sinulle.


    • vaalikausi

      Jotain etuahan tuo JM tuosta JS:n puolustamisesta saa - tai uskoo saavansa. JS teettää aina likaiset työt muilla. JS varmaan luvannut puhua sen puolesta äänestäjilleen. En nim. usko, että se enää jatkaa valtuustossa, sen verta huonolta näyttää kaveri. Ja niitä äänestäjiä kun pienessä kunnassa on aika vähän kellään niin äänet on helppo "testamentata".

      • ryhmänkeskustelija

        Taas yksi salaliittoteoreetikko! Mikäköhän mahtaa olla sinun agendasi? Mieti nyt ihmeessä mitä kirjoitat julkisesti...ai niin , eihän sinun tarvitse, kun et edes uskalla nimelläsi kirjoittaa. Sen voin kyllä sanoa, että et koskaan edes uskoisi, mikä totuus tässä asiassa on! Siksipä en sitä sinulle edes selvitä. Siihen olisi mahdollisuus, jos et olisi vain tuollainen trolli.


      • vaalikausi
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Taas yksi salaliittoteoreetikko! Mikäköhän mahtaa olla sinun agendasi? Mieti nyt ihmeessä mitä kirjoitat julkisesti...ai niin , eihän sinun tarvitse, kun et edes uskalla nimelläsi kirjoittaa. Sen voin kyllä sanoa, että et koskaan edes uskoisi, mikä totuus tässä asiassa on! Siksipä en sitä sinulle edes selvitä. Siihen olisi mahdollisuus, jos et olisi vain tuollainen trolli.

        Nepotismia?


      • nohohhoh
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Taas yksi salaliittoteoreetikko! Mikäköhän mahtaa olla sinun agendasi? Mieti nyt ihmeessä mitä kirjoitat julkisesti...ai niin , eihän sinun tarvitse, kun et edes uskalla nimelläsi kirjoittaa. Sen voin kyllä sanoa, että et koskaan edes uskoisi, mikä totuus tässä asiassa on! Siksipä en sitä sinulle edes selvitä. Siihen olisi mahdollisuus, jos et olisi vain tuollainen trolli.

        Kyllä sitä luutiin jo kaikki argumentointivirheet tässä nähdyiksi, mutta että tämä Myllyoja vielä vetää esiin sen kaikista surkeimman hutikortin ja antaa ymmärtää, että on olemassa joku "salattu totuus", jota hän ei voi kertoa. Jota kukaan ei uskoisi...

        Nyt meni aivan yli! Toivottavasti Myllyoja painui nukkumaan ajatuksiaan selvemmiksi.


      • uskomatontaon
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Taas yksi salaliittoteoreetikko! Mikäköhän mahtaa olla sinun agendasi? Mieti nyt ihmeessä mitä kirjoitat julkisesti...ai niin , eihän sinun tarvitse, kun et edes uskalla nimelläsi kirjoittaa. Sen voin kyllä sanoa, että et koskaan edes uskoisi, mikä totuus tässä asiassa on! Siksipä en sitä sinulle edes selvitä. Siihen olisi mahdollisuus, jos et olisi vain tuollainen trolli.

        Se sinun ja toverisi Simolinnan "totuus" on niin uskomaton, ettei sitä usko kukaan. Itseasiassa sitä ei edes ole olemassakaan.

        Nyt on hyvä aika siis päättää tämä keskustelu.


      • ryhmänkeskustelija

        Jälleen asiaton kommentti! Ymmärtänetkö mitä tarkoittaa argumentointivirhe? En ole sanonut, että on olemassa salattu totuus. Totuus on toki olemassa, mutta sitä lienee turha selittää ihmisille, jotka eivät näytä tietävän edes omaa nimeään! Hyvää yötä vaan sinne virtuaalimaailmaan kaikille teille trollaajille. Aika ponnetonta se toimintanne on, kun yksin olen teitä pyörittänyt koko illan. Eipä taida kovin montaa toimijaa siellä lopulta ollakaan!


      • kyllävihjailit

        Juha Myllyoja 18.4.2018 21:31:

        >>Sen voin kyllä sanoa, että et koskaan edes uskoisi, mikä totuus tässä asiassa on! Siksipä en sitä sinulle edes selvitä.<<


        Juha Myllyoja 18.4.2018 23:12

        >>En ole sanonut, että on olemassa salattu totuus.<<


      • turhaselitellä
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Jälleen asiaton kommentti! Ymmärtänetkö mitä tarkoittaa argumentointivirhe? En ole sanonut, että on olemassa salattu totuus. Totuus on toki olemassa, mutta sitä lienee turha selittää ihmisille, jotka eivät näytä tietävän edes omaa nimeään! Hyvää yötä vaan sinne virtuaalimaailmaan kaikille teille trollaajille. Aika ponnetonta se toimintanne on, kun yksin olen teitä pyörittänyt koko illan. Eipä taida kovin montaa toimijaa siellä lopulta ollakaan!

        Pyörittänyt olet jotakin vain omassa mielikuvituksessasi. Surkeita ovat kommenttisi! Mihinkään asiaan et pysty vastaamaan!


      • cuibonocuimalo
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Jälleen asiaton kommentti! Ymmärtänetkö mitä tarkoittaa argumentointivirhe? En ole sanonut, että on olemassa salattu totuus. Totuus on toki olemassa, mutta sitä lienee turha selittää ihmisille, jotka eivät näytä tietävän edes omaa nimeään! Hyvää yötä vaan sinne virtuaalimaailmaan kaikille teille trollaajille. Aika ponnetonta se toimintanne on, kun yksin olen teitä pyörittänyt koko illan. Eipä taida kovin montaa toimijaa siellä lopulta ollakaan!

        Ignoratio elenchi, Argumentum ad misericordiam, Argumentum ad misericordiam, Argumentum ad ignorantiam, Argumentum ad odium, Argumentum ad ridiculum.

        Siinä muutama teksteistäsi löytyvä argumentointivirhe. Asiaan et osaa koskaan vastata, vaan kirjoittelusi on kaikkea ihan muuta. Sen näkee jokainen, joka hetkenkin seuraa toimintaasi.

        Mitä yrität tuolla saavuttaa? Jotenkin vielä ymmärtäisi, jos liittyisit asiaan jotenkin erityisesti, tai edes tietäisit siitä jotakin tarkemmin. Oletko kokenut jotenkin jääväsi ulkopuoliseksi Pukkilassa ja valtuuston toimiessa, ja haetko tuolla tavoin (muka puolustamalla valtuutettuja) jotakin asemaa siellä? Kerrot ylempänä, että et ole edes kunnanvaltuuston toisen varapuheenjohtajan kanssa koskaan henkilökohtaisesti keskustellut, joten kyse ei varmaankaan ole pelkästään omasta tuntemuksesta.


      • ryhmänkeskustelija

        Itse ihmettelen tässä keskustelussa myös sitä, miksi siitä itse asiasta ei keskustella. Miksi olet niin kiinnostunut minusta? Voit ihan suoraakin tulla kysymään, ajatukseni kiinnostavat. Hyvä , että olet yrittänyt sivistää itseäsi. Nyt vaan miettimään , mitä nuo latinankieliset käsitteet merkitsevät!


      • argumentum
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Itse ihmettelen tässä keskustelussa myös sitä, miksi siitä itse asiasta ei keskustella. Miksi olet niin kiinnostunut minusta? Voit ihan suoraakin tulla kysymään, ajatukseni kiinnostavat. Hyvä , että olet yrittänyt sivistää itseäsi. Nyt vaan miettimään , mitä nuo latinankieliset käsitteet merkitsevät!

        Ja taas virheitä, virheitä...


    • munkanteleeni

      En oikein ymmärrä tätä keskustelua. Eikö kuitenkin ollut kysymyksessä Sipponen/Hämäläinen vs Pukkilan kunta. Kunta on suostunut heidän vaatimukseensa purkaa kauppa ja palauttaa kauppasumma. Muihin vaatimuksiin, mitä ne sitten ovat olleetkaan, ei todennäköisesti ole suostuttu ja osapuolet ovat tehneet siitä sovinnon. Nyt sitten on jostain syystä apinan raivolla aloitettu vaikuttamiskampanja, vuosi liian myöhään. Eikö olisi viisainta, jos S/H katsoo tulleensa painostetuksi tms, nostaa kanne, jos uskovat menestyvänsä. Hakekaa ihmeessä oikeutta ja säästäkää energianne siihen. Tai jos ei ole aikomustakaan lähteä käräjöimään niin kertokaa sitten ihmeessä toimintanne motiivit. Tätä kautta menetettyjä euroja ei saa takaisin.

      • ryhmänkeskustelija

        Tanakkaa asiaa! Hyviä kysymyksiä täällä puitaviksi. Nythän nuo homeritarit ovat pörränneet lähinnä minun persoonani ja motiivieni parissa koettuaan leikkimielisen sohaisuni loukkaavaksi. Onko heillä mitään varsinaista asiaa, jää nähtäväksi. Tietenkin voin heitä täällä pyöritellä huvikseni, mutta milloin älyävät palata varsinaiseen asiaan... Nythän he tekevät sille asialleen lähinnä haittaa öyhöttäessään täällä.


      • kertoosinusta
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Tanakkaa asiaa! Hyviä kysymyksiä täällä puitaviksi. Nythän nuo homeritarit ovat pörränneet lähinnä minun persoonani ja motiivieni parissa koettuaan leikkimielisen sohaisuni loukkaavaksi. Onko heillä mitään varsinaista asiaa, jää nähtäväksi. Tietenkin voin heitä täällä pyöritellä huvikseni, mutta milloin älyävät palata varsinaiseen asiaan... Nythän he tekevät sille asialleen lähinnä haittaa öyhöttäessään täällä.

        Ketjussa on paljonkin keskusteltavaa asiaa, mutta sinullehan se on vain öyhöttämistä, kun se ei ole itseäsi miellyttävää ja suurta egoasi hivelevää.


    • tunnettuuttakyllä

      Vaalikoneessa 2017 kysyttiin:

      "MITÄ ASIOITA HALUAT EDISTÄÄ TAI AJAA TULEVALLA VAALIKAUDELLA?"

      Näin Juha Myllyoja vastasi:

      "Tärkeimpiä tavoitteitani on Pukkilan kehittäminen siten, että houkuttelemme yhä uusia työssäkäyviä asukkaita. Pukkilaa ei tunneta ja sen tunnettuus olisi nostettava kokonaan uudelle tasolle pääkaupunkiseudulla ja lähialueilla."

      No, tunnettuus on varmasti nyt noussut, eikä pelkästään Pukkilan lähialueilla, vaan ihan koko maassa, mutta houkuttelevuus tuskin on lisääntynyt MOT-ohjelman myötä. Eikä tämä varavaltuutetun hyökkiminen vastaan entistä kuntalaista, joka ei itse ole tehnyt mitään väärää missään kohtaa, varmasti sitä houkuttelevuutta sen enempää lisää...

    • tuttujatoisillennekaikki

      Täytyy kyllä myöntää, etten ennen tätä juttua ollut kuullut edes tällaisesta kuin Pukkila. Missä päin Suomea edes sijaitsee eli onko se tuo pieni kunta tuolla Etelä-Suomessa kartan mukaan? Aika pieni paikka, kun Suomen suurimpien kaupunkien lähiö asukasmääräkin on moninkertainen. Tuollahan jokainen tuntee jokaisen. Ei ole ihme, jos kirjoituksetkin ovat näin avointa toistensa mollaamista. Pääasia teille on huolehtia tämän jutun perheen hyvinvoinnista, toisten sättiminen pitäisi jättää pois, koska se on aika huonoa mainosta teille itsellenne ja sille kunnalle, ketä edustatte.
      Käyttäkää tuo energia hyvän tekemiseen!

    • mietteitäasiasta

      Mot-ohjelma oli hyvin tehty. Siitä saa aikamoisen kattavan kuvan tuolle fiksulle perheelle tapahtuneesta suuresta haitasta ja surusta. Varallisuuden menetys ja lasten sairastuminen ovat surun aiheita, mutta onneksi on noin vahva perhe. Tuo perhe ei ole jäänyt nurkkaan murehtimaan, vaan tekee sen julkisesti ja noin varoittaa muita ihmisiä siitä, mitä saattaa tapahtua silloinkin, kun luulee tehneensä hyvän kaupan.
      Mitenhän he ovat jaksaneet viedä asiaa eteenpäin? Luulisi, että jotenkin, koska ovat halunneet tehdä asiasta julkisen. Itse ajattelisin niin, että jos tuo asia viedään jossakin vaiheessa vaikka oikeuteen ja oikeustajuni mukaan perhe voittaa, niin mitä tapahtuukaan heille, jotka möivät rakennuksen ja kieläytyivät ehkä pitkäänkin ottamasta minkäänlaista vastuusta siitä, vaikka ainakin silloin kun siitä heille kerrottiin saivat tietoonsa myymänsä rakennuksen tilan.
      Miten kuntalaiset tulevat hyväksymään sen, jos pienen kunnan varoja käytetään oikeustaisteluun ja hävitään juttu, kuten se tässä tapauksessa pitäisi mennä. Onhan tämä asia jo muutenkin tahrannut kunnassa toimivien henkiöiden kautta kunnan mainetta.

    • uusialkujälleenkerran

      Milloin Sipponen kertoo, miksi ja millaisen sopimuksen he ovat tehneet kunnan kanssa. Kaikki muuhan tässä jo tiedetäänkin. Tämä siksi, että voisi jatkaa ja jatkaa ja jatkaa ja jatkaa tätä tyhjänpäiväistä ja mihinkään johtamatonta keskustelua.

      • mikäonsyy

        Tuo olisi kyllä erittäin kiinnostava asia. Millaisen sopimuksen ovatkaan rustaneet ja mikä on ollut motiivi sopimuksen tekoon. Täällä on monta kertaa kyselty sitä, että jos näin törkeässä tapauksessa ostaja on tehnyt itselleen epäedullisen sopimuksen niin mikä syy siihen on. Onko se painostus, harhautus, pelottelu, vai mikä.
        Eihän nyt kukaan tee itselle epäedullisia sopimuksia naurussa suin, vaan yleensä siihen löytyy painava syy. Tuollainen sopimus katsis viedä oikeuden tutkittavaksi.


    • tietääköjoku

      Mitä nämä jutut tästä, että olisi joku totuus, jota keskustelijat eivät uskoisi, mutta jota ei heille kerrota, oikein ovat?

      Aika ihmeellistä kun kuitenkin MOT-ohjelma kertoi hyvin tarkasti tapahtumienkulun.

    • jokutietää

      ...mutta ei sisältöä.

      • paljonkintietoa

        No se on ainakin tiedossa, että Pukkilan kunta yritti teettää ostajilla vaitiolosopimusta. Miksiköhän....


    • jokutietää

      Kuka tietää? Jos jäi yritykseksi niin saisiko tietää.

    • pääpuskaanvaan

      Myllyoja häipyi kun tuli liian vaikeaa asiaa. Ei pysty vastaamaan poliitikko omista sanoistaan.

    • todellaluokatontaseoli

      Pukkila teki kerralla itsensä tunnetuksi.


      "Asumisterveysliiton toiminnanjohtaja Hannele Rämö: ”Kyllä tämän perheen kohtelu niin, niin on ollut ihan todella luokatonta ja epäoikeudenmukaista.” (MOT-ohjelman 19.3.2018 jakson käsikirjoitus)


      Sitä se tosiaan ON ollut, vaikka Pukkilan kunnan puolesta yritetään muuta väittää.

      • ikuisestimieleen

        Tämä kertoo paljon:

        "Toimialajohtaja Timo Erkkilä, VRJ Rakennus: ”Ei oo tommosta kyllä tullut koskaan vastaan. Että kyllä se jäi itellekin varmasti ikuisesti mieleen.” (MOT-ohjelman 19.3.2018 jakson käsikirjoitus)

        Ei varmasti ihan äkkiä tulekaan toista tällaista tapausta vastaan. Vielä älyttömämpi jutusta tulee tuollaisten Myllyojien takia, jotka eivät osaa millään tavalla käsitellä asiaa asiallisesti, tai no, yksihän heitä on. Ei paljoa muut huutele, kun sentään kai osaavat hävetä, toisin kuin tämä kyseinen varavaltuutettu.


    • sähköpostienkertomaa

      Tässä on se rumin kohta:

      "MOT:lle luovutetuista sähköpostiviesteistä käy ilmi, että yrittäjäperhe viestitti ongelmistaan useasti Pukkilan kuntapäättäjille. Sekä kunnanvaltuustoa että -hallitusta informoitiin perheen tukalasta tilanteesta." (MOT-ohjelman 19.3.2018 jakson käsikirjoitus)

      Ja mikä oli viestinnän tulos? Pitkän väsytystaistelun jälkeen kauppa purettiin, mutta mitään korvauksia ei perhe kärsimistään vahingoista saanut.

    • korutontakertomaa

      Miksei Sipponen lähde ajamaan asiaa kanteella? Sais itselleen oikeuden päätöksen. Saako tähän vastauksen?

      • KorutOn

        Mistä niin päättelet, ettei lähtisi?


    • korutontakertomaa

      Koska kohta on vuosi umpeutunut sovinnosta, eikä mitään muuta ole tapahtunut kuin rähinöintiä asian vierestä täällä toverituomioistuimessa.

      • nähtyON

        Toivottavasti perhe saa voimaa jatkaa asiaa vaikka oikeuteen saakka. Ymmärrettävää on sekin, että perhe saattaa olla hyvinkin väsynyt taisteluun, eikä jaksa ajaa asiaansa eteenpäin, mutta toivoa saa, että siitä vielä nousevat jatkamaan taistelua. Ei taida ilman taistelua vahingonkorvauksia ainakaan tulla.
        Tuolla kirjoitettiin epäedullisesta sopimuksesta, johon perhe mahdollisesti on suostunut. Kyllä se asia on niin, että ihmisellä ei ole sellaista lakiasiantuntijaa, joka pystyy ja kykenee jatkamaan asian hoitoa niin, että oikea oikeus tapahtuu niin turha luulla, että ihminen itse siihen kykenisi. Jos ei ole lain tuntemusta ei edes käsitä mitä pitäisi tehdä. Ehkä tässäkään tapauksessa perhe ei ole saanut tietoonsa, että asioita voi vieläkin viedä oikeuden ratkaistavaksi.
        Jos siihen alkaa niin kannattaa ehdottomasti hankkia hyvä lakimies, joka ei kuvia kumarra, vaan palvelee ihan oikeesti oikeutta. Niinhän se on, että lakimiesten tehtävä on edistää oikeutta, mutta vähänkö noita saadaan kiinni vääristä asioiden hoidoista. Ei se ole tae oikeustajuisesta ihmisestä jos tuo on lukenut lakimieheksi. Ei todellakaan.


      • mietititty
        nähtyON kirjoitti:

        Toivottavasti perhe saa voimaa jatkaa asiaa vaikka oikeuteen saakka. Ymmärrettävää on sekin, että perhe saattaa olla hyvinkin väsynyt taisteluun, eikä jaksa ajaa asiaansa eteenpäin, mutta toivoa saa, että siitä vielä nousevat jatkamaan taistelua. Ei taida ilman taistelua vahingonkorvauksia ainakaan tulla.
        Tuolla kirjoitettiin epäedullisesta sopimuksesta, johon perhe mahdollisesti on suostunut. Kyllä se asia on niin, että ihmisellä ei ole sellaista lakiasiantuntijaa, joka pystyy ja kykenee jatkamaan asian hoitoa niin, että oikea oikeus tapahtuu niin turha luulla, että ihminen itse siihen kykenisi. Jos ei ole lain tuntemusta ei edes käsitä mitä pitäisi tehdä. Ehkä tässäkään tapauksessa perhe ei ole saanut tietoonsa, että asioita voi vieläkin viedä oikeuden ratkaistavaksi.
        Jos siihen alkaa niin kannattaa ehdottomasti hankkia hyvä lakimies, joka ei kuvia kumarra, vaan palvelee ihan oikeesti oikeutta. Niinhän se on, että lakimiesten tehtävä on edistää oikeutta, mutta vähänkö noita saadaan kiinni vääristä asioiden hoidoista. Ei se ole tae oikeustajuisesta ihmisestä jos tuo on lukenut lakimieheksi. Ei todellakaan.

        Minkähän luonteiset ihmiset haluavat lukea asianajaksi?


      • proffankertomaa
        mietititty kirjoitti:

        Minkähän luonteiset ihmiset haluavat lukea asianajaksi?

        Oxfordin yliopistossa vaikuttava psykologi, professori Kevin Dutton teki tutkimuksen siitä, missä ammateissa on eniten psykopaatteja. Kärkipaikkoja pitelee ammattiryhmä: lakimies...

        Googlatkaa itse asiasta.


    • oikeudellisuus

      Miksi perhe ei ole hakenut oikeusteitse korvauksia kunnalta, jos he jäivät pahasti tappiolle tämän huonon kaupan tähden? Perhehän ei ole tehnyt mitään väärää ja vahingon kuuluu sen osapuolen korvata, jonka tähden toinen osapuoli on vahinkoa kärsinyt. Tuollaisesta saattaa yhden kokonaisen perheen elämä joutua kärsimykseen vuosien tai vuosikymmenien ajaksi. Tai jopa loppu elämän ajaksi, jos terveyskin on mennyt. Ei perheitä ja ihmisiä saa jättää yksin kamppailemaan, kunnan kuuluu ottaa kunnolla vastuu. Ei se auta vaikka kunta lahjoittaisi sieltä uusia tonttejaan uusille asukkaille, jos muut asiat jätetään puoli tiehen. Näistä asukkaistahan se kunta ja kunnan kasvaminen koostuu. Se on kunnan tappio. jos asukkaat haluavat muualle asumaan.

    • tsemiäperheelle

      Asunto- ja autokaupoissa tuntuu vallitsevan käsitys, että se on tyhmä joka joutuu huijatuksi. Ja että itseään kunnioittavan myyjän pitääkin ainakin yrittää huijata. Tietenkin on olemassa rehellisiäkin myyjiä, mutta he ovat käsittääkseni vähemmistö (korjatkaa, jos olen väärässä). Kuitenkin, kiinnitin huomioni siihen, että mot:ssa haastatellut asiantuntijatkin sanoivat tämän huijauksen olleen harvinaisen törkeä.

    • joukossatiivistyy

      Varmaankin, koska sovintoneuvotteluissa kummallakin on ollut psykopaatti neuvonantajana. mot

      • toisen.tiedämmekin

        Kuka ostajapuolen psykopaattineuvoja on?


      • tiedetääntiedetään
        toisen.tiedämmekin kirjoitti:

        Kuka ostajapuolen psykopaattineuvoja on?

        Kaikki lakimiehet eivät suinkaan ole psykopaatteja, vaikka aiemmin mainitun tutkimuksen mukaan lakimiehissä onkin paljon psykopaatteja.


      • takapirut
        tiedetääntiedetään kirjoitti:

        Kaikki lakimiehet eivät suinkaan ole psykopaatteja, vaikka aiemmin mainitun tutkimuksen mukaan lakimiehissä onkin paljon psykopaatteja.

        Ei kai ollut puhe lakimiehistä vaan "neuvojista"?


    • tiedossaoli

      Kyllä kunnan sisällä tiedettiin esimerkiksi tulipalosta. Miksi tieto ei kulkenut ostajalle asti, se on toinen juttu.

      Koulu oli vuosia lakkautusuhan alla ja 'korjaukset' vaikuttavat olleen sen mukaiset.

      • muutamaseur

        Meitä on muutama, jotka käväisemme välillä lukemassa asiasta. Voisitko kertoa tarkemmin tuon, että kunnassa tiedettiin tulipalosta, mutta ostaja ei sitä tietoa saanut.
        Kiitos edeltäkäsin.


      • myyjänvastuu
        muutamaseur kirjoitti:

        Meitä on muutama, jotka käväisemme välillä lukemassa asiasta. Voisitko kertoa tarkemmin tuon, että kunnassa tiedettiin tulipalosta, mutta ostaja ei sitä tietoa saanut.
        Kiitos edeltäkäsin.

        Varmaa on, että kunnan sisällä oli tietoa tulipalosta jne. Ei ole ostajan vika, ettei tämä tieto tullut esille kauppaa tehtäessä. Kuten professori Airaksinen ko. MOT-ohjelman jaksossa sanoo, asia ei ole niin että mitä huolimattomampi on, sitä vähemmän tietää ja sitä vähemmän on vastuussa. Kun aletaan kaupoille pitää tietää, mitä myy.


    • KOVALUU

      TIETÄÄKÖ JOKU, mitä kunnanhallitus(KH) on päättänyt kokouksessaan 16.4.2018 (§ 40) Penteleen, vai oliko se Kanteleen koulun, jatkotoimien suhteen??? Millä perusteella KH hylkäsi tehdyn 55 donan ostotarjouksen? § 40 kunnan nettisivulla näyttää edelleen blancoa! Onko KH:n tarkoitus näin ollen jättää "päätös" blancoksi estääkseen kunnan jäseniltä 14 vrk:n aikana tehtävä oikaisuvaatimus?? Millä perusteella kunta myi (Kiertonetissä) koulukiinteistöllä olevat rakennukset purkukuntoisina?? Onko joku viranomainen, esim. terveystarkastaja, asettanut ne käyttö- /asumiskieltoon?? Minusta ko. rakennuksethan soveltuvat helvetin hyvin vaikka kesäajan valtuustosaliksi! Jos taasen rakennukset päätetään joillakin epämääräisin perustein kasata monttuun, niin sehän taasen mahdollistaisi nepotismin rehottamisen tai viis veisaamisen esteellisyyssäännöistä antamalla "hyvä purku-/urakkakeikka kaverille"! Hei! Kuntalaisilla on suorastaan velvollisuus valvoa heidän etusmiesten tekemisiä! Ts. välitön laillisuusvalvonta on ensikädessä kunnan jäsenten oikeus ja velvollisuus! "Etusmiehet" ovat kunnan jäseniä varten! Valitettavasti se on yleensä päinvastoin. Vaalit on taasen tulossa. Miksi emme vaihda etusmiehiämme?

    • hauhausielläjahauhau

      Karavaani kulkee ja kissat haukkuu...

      • KOVALUU

        Haavottu ja ja kaatu!


    • läpinäkymättömyys

      Kovaluu: miksi juuri tuon pöytäkirjan pitäisi löytyä kunnan nettisivuilta, kun ei sieltä löydy muitakaan? Kiinnostaisi kyllä tietää missä vaiheessa ne katosi näytiltä?

      • Heimonrehut

        Linkki Mot- ohjelmaan ei taida toimia. Oliko siinä ohjelmassa tietoa , niistä ostajaperheen vuokralaisista niissä hometaloissa? Eikös siellä joku asunut vuokrallakin? Tuli vaan mieleen, etttä jos talo on tiedetty asumiskelvottomaksi, niin miten sitä sitten on voitu vuokrata eteenpäin?


      • linkkitoimii
        Heimonrehut kirjoitti:

        Linkki Mot- ohjelmaan ei taida toimia. Oliko siinä ohjelmassa tietoa , niistä ostajaperheen vuokralaisista niissä hometaloissa? Eikös siellä joku asunut vuokrallakin? Tuli vaan mieleen, etttä jos talo on tiedetty asumiskelvottomaksi, niin miten sitä sitten on voitu vuokrata eteenpäin?

        Mun koneessa linkki toimii. Kokeilitko tuota tämän ketjun aloitusviestissä ollutta linkkiä? Kokeile ja pöyristy. On kyllä semmoista asiaa, että ei voi katsoa ilman tunteita.


    • joukossatiivistyy

      Se taitaa olla sitä sorttia hometta, mikä ei sairastuta, kun on vuokralainen ja ansainta kysymyksessä. Tässä tapauksessa ei tarvitse palauttaa vuokrarahoja eikä olla julkisesti tilillä heidän tieten tehdystä sairastuttamisestaan. Sitäpaitsi tälläistä voi tietenkin sattua kelle tahansa. Tässä vaiheessa pitäisi keskustelun jatkumiseksi ryhtyä keskustelemaan siitä kuuluisasta moraalista. Siinä sitä riittäisi taas sävyjä kuin Tikkurilan värikartassa aikoinaan.

    • herätyskuntalaiset

      Herääkö kuntalaiset näkemään sen, että rahaa valuu kaivoon tuollaisten väärien päätöksien takia. Jos asia menee oikeuteen niin jää nähtäväksi kuka on maksumies. Ainakin täällä toivotaan sitä, että perhe jatkaa taistelua ja vie asian eteenpäin.

      • voimiakeräiltyään

        Kuntalaisten pitäisi todellakin nähdä sanomasi asia. Huonot ja vastuita laistamaan pyrkivät päättäjät tulevat lopulta kalliiksi.

        Kunnan suhmuroijat ilmeisesti kuvittelevat kunnan olevan lopullisesti turvassa, kun muutama nimi on paperissa. Ei mene niin.

        Ja kaiken päälle on sitten vielä tämä JM, joka taitaa olla oikea neuvonantaja.


    • monestipitkätjäljet

      Kaikki asiathan selviävät, riippuen perheen motivoitumisesta ja halusta ja voimista muuttaa asioita parempaa suuntaan vaikuttamalla niihin puolustautumalla rehellisesti ja asiaan kuuluvasti. Rohkeaa ainakin on ollut tähän asti ja tällaisten juttujen yhteydessä saattaa selvitä muitakin asioita, jotka ovat menneet kieroon suuntaan.

      Yleensä ja nyt en tarkoita tätä juttua, kun tulee jokin riitatilanne, niin samat ihmiset ovat saattaneet toimia muiden kohdalla jo aiemminkin väärin. Niihin on hyvä sitten puuttuakin ja saada sellainen toiminta loppumaan kokonaan. Näin ihmiset alkavat saada oikeutta, mikä heille kuuluukin.

      • oikeintoimittu.k.s

        Perhe on tosiaan toiminut rohkeasti. Suorastaan kuvotti varavaltuutettu Juha Myllyojan kommentit siitä, miten häntä säälittää perheen lapset, kun heidät on revitty mukaan tällaiseen ja ohjeistus siitä, miten lasten terveystilanteesta ei saisi puhua. Näillä typerillä kommenteillaan Myllyojan oli siis selkeästi tarkoitus syyttää perheen äitiä siitä, että hän on lastensa vanhempana toiminut tässä asiassa väärin, ja siis niin väärin, että tätä meidän hyvistä oikein säälittää... Perheen äiti kyllä osasi antaa tuohon hyvän vastineen, toteamalla, että lapset on revitty mukaan kunnan päättäjien toimesta.

        Aivan niinkuin lasten terveystilanne ei tulisi muiden ihmisten tietoon muutenkin, mm. yhtäkkisten vakavien oireilujen erilaisissa tilanteissa ja koulupoissaolojen myötä. Asian kertominen avoimesti ei voi lasten tilannetta pahentaa.


      • joukossatiivistyy

        Hyvä ehdotus. Nyt kansalaiset kunnan arkistoon ja kaivetaan esiin kaikki ne päätökset, joissa on toimittu väärin. Ja sitten laitetaan entiset ja nykyiset päättäjät sekä varajäsenet, vaikkeivat olisi olleet edes mukana, käpälälautaan. Tämä haisee demokratialta.


      • Kädetön
        joukossatiivistyy kirjoitti:

        Hyvä ehdotus. Nyt kansalaiset kunnan arkistoon ja kaivetaan esiin kaikki ne päätökset, joissa on toimittu väärin. Ja sitten laitetaan entiset ja nykyiset päättäjät sekä varajäsenet, vaikkeivat olisi olleet edes mukana, käpälälautaan. Tämä haisee demokratialta.

        No sinne kunnan arkistoon ei kyllä voi mennä kuin he, joilla ei ole mitään taloudellisia kytkyjä kuntaan, esim. työpaikkaa. Muuten huomaa nopeasti olevansa työtä vailla. Parasta olisi, jos mot tekisi jatkojutun, johon otettais mukaan myös Onninkartanon rakentamismokat ja Onni Nurmen säätiön asiat.


      • Heimonrehut

        Kylillä arveltiin, että suuri osa keskustelijoista täällä onkin 1-2 henkilöä homeperheen tukijoukoista. Tiedä häntä. Olisiko noin?


      • Kädetön
        Heimonrehut kirjoitti:

        Kylillä arveltiin, että suuri osa keskustelijoista täällä onkin 1-2 henkilöä homeperheen tukijoukoista. Tiedä häntä. Olisiko noin?

        Paha sanoa. Jos yrität tuolla väitteellä vesittää keskustelua tyyliin "ei se kuitenkaan muita kiinnosta" niin ei onnistu. Tämä kiinnostaa kyllä ihan yli kuntarajojen.

        Asiasta toiseen: onko Orimattilan Sanomat kertonut tuosta mot-ohjelmasta ja jos niin kuinka? Sehän on myötäillyt yleensä vallanpitäjien linjaa että virallisten ilmoitusten menettämisen pelossa.


      • Heimonrehut

        Kiinnostusta riittää ainakin lähialueilla. Erityisesti se vuokralaisia koskeva asia on jäänyt mietityttämään. Vuokrattiinko asunto eteenpäin? Tiesivätkö vuokraajat homevaurioista vuokratessaan asunnon eteenpäin? Laitettiinko siten vahinko kiertämään? Oliko tästä siinä MOT-ohjelmassa mitään? Vuokralaisethan voisivat kertoa asiasta täällä tai mediassa. Mitä oireita he saivat? Tietenkin KS voisi kertoa tästä asiasta, miten se asia oikeasti on.


      • Heimonrehut
        Heimonrehut kirjoitti:

        Kiinnostusta riittää ainakin lähialueilla. Erityisesti se vuokralaisia koskeva asia on jäänyt mietityttämään. Vuokrattiinko asunto eteenpäin? Tiesivätkö vuokraajat homevaurioista vuokratessaan asunnon eteenpäin? Laitettiinko siten vahinko kiertämään? Oliko tästä siinä MOT-ohjelmassa mitään? Vuokralaisethan voisivat kertoa asiasta täällä tai mediassa. Mitä oireita he saivat? Tietenkin KS voisi kertoa tästä asiasta, miten se asia oikeasti on.

        Tai vissiin vuokraajat eivät vuokranneet eteenpäin asuntoa, vaan sen omistajat vuokrasivat sen ulkopuoliselle asunnoksi. Oliko näin?


      • kenestä.on.puhe
        Heimonrehut kirjoitti:

        Tai vissiin vuokraajat eivät vuokranneet eteenpäin asuntoa, vaan sen omistajat vuokrasivat sen ulkopuoliselle asunnoksi. Oliko näin?

        Ihmettelen mikä syy sulla on ottaa lyhyen ajan sisällä tuo asia uudestaan esiin! Onko varmaa, että vuokralainen ei ollut tietoinen kosteusongelmasta? Onko hän reklamoinut? Milloin oli vuokralla tuolla?


      • Heimonrehut

        No eihän siihen asiaan ole vastausta tullut. Varmaan se vuokralainen olisi oikea vastaamaan. koska vuokraaja ei kerro mitään. Ehkä kertoo myöhemmin?


    • siepparinkotiansa

      Onko niin, että jos asia viedään oikeuteen ja kaupan purusta tehty sopimus riitautetaan, on myös takaisin maksettu kauppahinta palautettava sopimuksen purkautuessa kunnalle? Mitenköhän se oikein menee? Näkemyksiä olisi kiva kuulla.

      • näinhänsemenee

        Tämähän on ihan prosessuaalinen asia. Hyvä asiamies hoitaa jutun siten, ettei tuollaista tilannetta tule.


      • etsihyvälakimies

        Eiväthän kaikki lakimiehet ole psykopaatteja, mutta tutkimusten mukaan aika monet kuitenkin. Ei siinä tarvitse mitään ohjailua, kun asia vain on niin.


      • keskusteluasiasta

        Nimimerkki siepparinkotiansa, luuletko, että jossakin toimisi tuollainen oikeus, että sopimus riitautetaan ja kauppahinan maksu tuomitaan palautettavaksi kunnalle. Epäilenpä, että tuollaista oikeutta ei ole olemassakaan tälläisen kyseessä olevan asian ollessa kyseessä. Ostajille myydään tieten epäkelpo tavara josta syntyy eirttäin suuret haitat ostajalle.
        Mot-ohjelmassa on kuvia rakennuksen kunnosta ja ne kertovat kaiken. Joku on saanut jostakin innon kosmetoida palaneet osat piiloon,eli jättänyt purkamatta sellaista joista jopa maalikko tietää olevan vakavia seurauksia. Kuka tuon piilottelun teki ja kenen luvalla? Ei se ainakaan ostajien teko ole, vaan kyllä se myyntipuolelta se teko seuraa.
        Tuosta fiksaamisesta ei annettu ostajalle tietoa ja se on suorastaan kavala teko.


      • kumiapina
        keskusteluasiasta kirjoitti:

        Nimimerkki siepparinkotiansa, luuletko, että jossakin toimisi tuollainen oikeus, että sopimus riitautetaan ja kauppahinan maksu tuomitaan palautettavaksi kunnalle. Epäilenpä, että tuollaista oikeutta ei ole olemassakaan tälläisen kyseessä olevan asian ollessa kyseessä. Ostajille myydään tieten epäkelpo tavara josta syntyy eirttäin suuret haitat ostajalle.
        Mot-ohjelmassa on kuvia rakennuksen kunnosta ja ne kertovat kaiken. Joku on saanut jostakin innon kosmetoida palaneet osat piiloon,eli jättänyt purkamatta sellaista joista jopa maalikko tietää olevan vakavia seurauksia. Kuka tuon piilottelun teki ja kenen luvalla? Ei se ainakaan ostajien teko ole, vaan kyllä se myyntipuolelta se teko seuraa.
        Tuosta fiksaamisesta ei annettu ostajalle tietoa ja se on suorastaan kavala teko.

        Valitettavasti tässä näyttää olevan aika mutkikas tilanne. Jos on tehty sovintosopimus, on ihan oma asiansa riidellä siitä, onko se sopimus pätevä. Mahdotontahan sitä on edes arvioida, kun ko. sopimuksesta vaikenevat molemmat sopijapuolet. Jos on ihan täysivaltaisten ihmisten välillä tehty sopimus jostain asiasta, on vaikea nähdä, mikä sen sopimuksen kaataisi, ellei jotain muotovirhettä ole siinä sopimuksessa. On mielenkiintoista nähdä, mitä tässä asiassa tapahtuu. Ennustukseni on se, että asiasta riidellään ja perhe häviää loputkin rahansa. Vaikka lopputulos on oikeuden kannalta varmaan ihan oikea, on tilanne entistä katastrofaalisempi kunnallekin, sillä näyttää siltä (ja onkin niin) , että heikompaa kurmotetaan.


    • ulkopaikkakunnasta

      Jostakin kuulin, että joku väitti (ei kunnanjohtaja itse), että kunnanjohtja ei olisi tiennyt koulun palosta. Tuohan on niin paha väite, että tuo kertoja antaa kunnanjohtajasta täysin mitättömän kuvan. Ei kunta tullaista johtajaa tarvitse, joka ei tiedä kuntansa koulurakennuksista mitään, joka tarkoittaisi sitä, että kunnanjohtajaa ei yksinkertaisesti kiinnostaisi koulu, eikä oppilaat, eikä niistä hänelle kannattaisi puhua.
      Itse en usko, että kunnanjohtaja olisi tuollainen ja että hän ei olisi tiennyt kunnan myymän rakennuksen vioista ja vaaroista. Se, että miksi kunnanjohtaja on suostunut tuollaisen rakennuksen myyntiin jää arvoitukseksi. Toivottavasti hän ei ole ihminen, joka on nostanut itsensä kuntalaisten yläpuolelle eikä välitä mitä kuntalaisille tapahtuu.
      Itse en onnekseni ole pukkilalainen ja meidän kunnanjohtaja ei varmasti olisi tuollaiseen tekoon suostunut. Kunnassamme on purettu rakennuksia, joissa on havaittu olevan hometta. Kalliiksihan sekin tulee, mutta niin on tehtävä, sillä ei sellaiset rakennuksen ole asuinkuntoisia, eikä niintä voi kenellekään kaupata. Nytkin purkua odottaa rivitalo. Se tyhjennetään asukkaista, koska se tutkittiin ja huomattiin asuinkelvottomaksi.

      • kaikkiesiinvaan

        Toisin on toiminut Pukkilan kunta. Älytöntä jauhamista ja vääntelyä ja kääntelyä kunnan hyväksi. Ja yhä mylly jauhaa samaa vaan.

        Mitä tulee noihin Hyvinvointikeskus Onnin kuvioihin, joista joku puhui, niin varmasti ne kannattaa selvittää. Pukkilan kunta petasi tällä toiminnallaan (MOT:ssa esiintynyttä perhettä kohtaan) itselleen sen, että suuri yleisö haluaa kääntää koko pellon ja etsiä homepesäkkeet.


    • syyttömienpuolesta

      Onko perhe jättänyt asian tuohon? Harmillista jos niin on käynyt, sillä tuollaisesta he jotuvat SYYTTÖMINÄ maksamaan aivan valtavasti.

    • KOVALUU

      Kunnanhallituksen (KH) päätös(§ 40) 16.4. on nähtävänä kunnan nettisivulla. KH päätti, että po. koulurakennukset puretaan, mikäli valtuusto myöntää purkamiseen tarvittavan määrärahan. KH ei ole esittänyt perustetta rakennusten purkamiselle! KH ei ole myöskään perustellut rakennusten myymistä purkukuntoisina! Ei myöskään löydy perusteluja 55 donan ostotarjouksen hylkäämiselle!

      Tarkoitussidonnaisuuden periaatteen vastaista: Jos viranomainen(KH) ryhtyy edistämään muita tarkoitusperiä kuin niitä, jotka kuuluvat sen tehtäväpiiriin, kyse on tällöin harkintavallan väärinkäytöstä. Po. rakennusten purkupäätöstä, joka kaiken kukkuraksi on ehdollistettu valtuuston tulevaisuudessa tehtävään päätökseen, ei voida pitää tarkoitussidonnaisuuden periaatteen mukaisena, jos tarkoituksena on ainoastaan päästä eroon tai hävittää kyseinen rakennus/rakennukset.

      Hävittämällä rakennus tai rakennukset, niin tällöin myös hävitetään esitutkintaviranomaisen mahdollisuudet selvittää(tältäosin), josko kunta on syyllistynyt törkeään petokseen myydessään koulukiinteistön po. pariskunnalle.

      OIKAISUVAATIMUS on kunnallisvalituksen pakollinen esivaihe mm. KH:n päätöksestä. Sen voi tehdä sekä laillisuus- että tarkoitusmukaisuusperusteella. Sen tekemiseen on oikeutettuja niin asianosainen kuin kunnan jäsenkin. Oik.vaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista (kuuklaa myös Kuntalain oikaisuvaatimus). Jatkovalitus tehdään Hallinto-oikeudelle. Jos haluat tehdä oik.vaatimuksen, niin eipä ole enää paljon aikaa.

      Kunnanvaltuuston jäseniä on 18 ja KH:n on 9. Todella mielenkiintoista menettelyä päätösten valmistelussa ja itse päätösten teossa. No, sehän riippuu siitä millä penkillä perse kulloinkin sattuu olemaan...

      • siepparinkotiansa

        Onko kovanluun ydin sulanut ihan täysin. Merkonomi ja lakikirja on vaarallinen yhdistelmä.


      • todisteidenhukkauskielto

        Ehdottomasti haettava purkukieltoa, jotta todistusaineisto säilyy!


      • riittääkövaieikö
        todisteidenhukkauskielto kirjoitti:

        Ehdottomasti haettava purkukieltoa, jotta todistusaineisto säilyy!

        Eikös tuota todistusaineistoa ole jo aikamosesti tuolla mot-ohjelmassa. Tallessahan se säilyy, mutta jos on epäilyksiä, että aineisto ei riitä, niin silloin nopsasti purkukieltoa hakemaan. Informoikaa toki ostajia, sillä jos osajat eivät ole itse lain kanna työkseen tekemisessä, niin eivät kyllä tuotakaan asiaa hoksaa.


    • vaimihin

      Kuinka paljon tämä perhe jäi tappiolle tuossa homekoulu kaupassa? Mihin he tarvitsevat niitä todisteita, vahingon korvauksien hakemiseenko?

      • eteenpäinsanoimummolumes

        Vahingot tulevat tässä prosessissa lopulta korvatuiksi.


    • eihyväollenkaan

      Suomessa vallitsee kauttaaltaan sellainen mentaliteetti, että kaikkea roskaa ja pilalle mennyttä saa myydä, kunhan ei joudu kiinni. Tämä on jotenkin sellainen yleinen mädäntyneisyys, joka on päässyt valloilleen ja kuvastaa koko Suomen edustajiston moraalista alennustilaa, että ihminen joutuu menemään julkiseen ohjelmaan, saadaakseen tulla oikeudenmukaisesti kuulluksi. Ja tämä alennustila on levinnyt yksilötasolle, kun mistään ei nykyisin jouduta vastuuseen, muutoin kuin vuosien uhrin puolelta tapahtuvan puolustautumisen jälkeen, jos silloinkaan.

      Politiikka ja kaikki muukin toimii aina tunnepohjalta ja ihmisten persoonallisuudesta käsin. Kun tätäkin ketjua lukee, näkee kuinka henkilöt keskenään tappelevat, vaikka asioiden pitäisi perustua Suomen lain säädäntöön ja sen noudattamiseen. Aika surullista ja tympäisevääkin on jatkuvasti lukea henkilöihin menevistä teksteistä, kun varsinkin jokaisen kunnan hallituksen jäsenen kuuluisi ehdottomasti olla moraaliselta arvomaailmaltaan ehdottomasti laissa ja täydessä rehellisyydessä pysyvä.

      Eikö Suomi tosiaan onnistu pysyä jaloillaan muutoin kuin sontaläjän päältä seisoen? Ja siinäkin näyttää olevan, että väärin tekeviä pitää ainoastaan pystyssä se lieteläjä, jonka päälle he ovat juuttuneet kengistään kiinni.

      • testamenttia

        Hyvin sanottu! Yleisen elämänkokemuksen perusteella kyllä voi sanoa, että jossain vaiheessa nuo kaatuvat naamalleen siihen lieteläjäänsä, yksi toisensa jälkeen.


      • nähnytpaljon
        testamenttia kirjoitti:

        Hyvin sanottu! Yleisen elämänkokemuksen perusteella kyllä voi sanoa, että jossain vaiheessa nuo kaatuvat naamalleen siihen lieteläjäänsä, yksi toisensa jälkeen.

        Totta puhutte. Elämää minäkin nähneensä voin kertoa, että nuo, jotka oikein innolla tekevät pahuuttaa ovat yksi toisensa jälkeen joutuneet pulaan. Taustalla velloon masennus, jota nuo yrittävät eri keinoin hävittää onnistumatta siinä koskaan. Jokaisella on omatunto.
        Omatunnon ääni kun ei suostu vaikenemaan.


      • kumiapina
        nähnytpaljon kirjoitti:

        Totta puhutte. Elämää minäkin nähneensä voin kertoa, että nuo, jotka oikein innolla tekevät pahuuttaa ovat yksi toisensa jälkeen joutuneet pulaan. Taustalla velloon masennus, jota nuo yrittävät eri keinoin hävittää onnistumatta siinä koskaan. Jokaisella on omatunto.
        Omatunnon ääni kun ei suostu vaikenemaan.

        Niin. Tässä asiassa on kyse juuri siitä, että kenenkään ei pitäisi ottaa lakia omiin käsiinsä. Jos tehdään sopimuksia, niihin pitäisi voida luottaa. Mielestäni tämä asia pitäisi ratkaista oikeudessa, eikä harhaanjohtavan tv-ohjelman lietsoman lynkkausporukan toimesta. Siispä oikeuteen ratkaisemaan asia, täällä ei kannata valittaa, eikä lietsoa vihapuhetta päättäjiä kohtaan.


      • kumiallergikko
        kumiapina kirjoitti:

        Niin. Tässä asiassa on kyse juuri siitä, että kenenkään ei pitäisi ottaa lakia omiin käsiinsä. Jos tehdään sopimuksia, niihin pitäisi voida luottaa. Mielestäni tämä asia pitäisi ratkaista oikeudessa, eikä harhaanjohtavan tv-ohjelman lietsoman lynkkausporukan toimesta. Siispä oikeuteen ratkaisemaan asia, täällä ei kannata valittaa, eikä lietsoa vihapuhetta päättäjiä kohtaan.

        Voisiko kumiapina kertoa, mikä hänen mielestään siinä tv-ohjelmassa oli harhaanjohtavaa? Me ulkopuoliset kun ovat ihan sen tv-ohjelman tietojen varassa.


    • leivätönpöytä

      Siinäpä se. Me taidamme kaikki olla ulkopuolisia paitsi S/H. Kun juttu vietäisiin oikeussaliin, saataisiin päätös ja totuus asiassa. Nyt täällä maallikot tulkitsevat Valittujen Palojen Joka Kodin Lakikirjaa ja jälki on sen mukaista. Asia on kuitenkin niin vakava, että tälläinen yksipuolinen vihaan ja kostoon yllyttäminen julkisesti olisi mielestäni jo ennakkotapauksenakin tärkeää. Se on kuitenkin yksiselitteisesti kiellettyä.

      • testamenttia.pukkaa

        Suomessa oikeudella ja oikeuslaitoksella ei juurikaan ole tekemistä toistensa kanssa. Itse en ainakaan yllyttäisi ostajaa lähtemään oikeuteen. - Mielenkiintoinen tuo paranoidi "vihaan ja kostoon yllyttäminen" -tulkinta. Toki tässä voi olla "pyhää vihaa" joillain; sellaista nyt-riittää -asennetta kyvyttömiä ja epärehellisiä päättäjiä kohtaan. Jotka hassaavat sekä kunnan että yksityisten ihmisten rahoja, omiaan ei koskaan.


      • nojopasnyt

        Oletko siis sitä mieltä, ettei päättäjien olisi pitänyt palauttaa kauppasummaa vaan neuvoteltava vieläkin tiukempi sovinto.


      • hyimitähommaa
        nojopasnyt kirjoitti:

        Oletko siis sitä mieltä, ettei päättäjien olisi pitänyt palauttaa kauppasummaa vaan neuvoteltava vieläkin tiukempi sovinto.

        Sovintoneuvotteluissakin kunta käytti likaisia keinoja.


    • syyjaseuraus

      Ihme asenteella joku täällä vetää. Taitaa olla tuttu ystävämme taas. Hänen mukaansa MOT-ojelman jakso oli harhaanjohtava ja nyt on kyse sen perusteella toimivasta lykkausporukasta, joka lietsoo vihapuhetta päättäjiä kohtaan.

      Totuushan on kuitenkin se, että kyseisessä MOT-ohjelman jaksossa esitettiin erittäin selvät ja painavat TODISTEET Pukkilan kunnan TÖRKEÄSTÄ toiminnasta tässä asiassa, ja että kyseisen ohjelman televisioesityksen jälkeen päättäjät itse alkoivat jakaa asiasta julkisesti väärää tietoa.

      Kaiken kukkuraksi varavaltuutettu Juha Myllyoja ryhtyi kirjoittamaan ko. asiasta halventavasti ja komenteli perhettä menemään elämässä eteenpäin ja kaikkia lopettamaan asiasta keskustelun. Pitää pikkuisen olla jotakin mennyt ohi, jos ja kun ei ymmärrä, että Pukkilan kunnan perheelle myymällä kiinteistöllä asumisen seuraukset kulkevat perheen kanssa joka päivä vielä kauan, eikä asia ole mikään "mars eteenpäin ja suut suppuun".

      • siepparinkotiansa

        Ei pidä paikkaansa. Päinvastoin perheestä on puhuttu jopa kauniisti, ainakin siihen nähden mitä perheen toisen vanhemman myöhemmän toiminnan valossa voisi pitää kohtuullisena.


      • minkämyöhemmäntoiminnan
        siepparinkotiansa kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa. Päinvastoin perheestä on puhuttu jopa kauniisti, ainakin siihen nähden mitä perheen toisen vanhemman myöhemmän toiminnan valossa voisi pitää kohtuullisena.

        Ja mitähän se "perheen toinen vanhempi" on sitten niinkuin tehnyt?

        Aika tökeröä heittää ilmaan tuollainen epäilys, mitenkään perustelematta väitettään.


      • siepparinkotiansa
        minkämyöhemmäntoiminnan kirjoitti:

        Ja mitähän se "perheen toinen vanhempi" on sitten niinkuin tehnyt?

        Aika tökeröä heittää ilmaan tuollainen epäilys, mitenkään perustelematta väitettään.

        Sitä niittää, mitä kylvää.


    • tuskinjohtavatharhaan

      Tuskin ohjelmat uskaltautuvat perustamaan haastettelujen pohjia epärehellisyydelle. Toki he perehtyvät aiheeseen ja kysymyksiin myös etukäteen. Se olisi aika vakava juttu, jos tahallaan saatettaisiin katsojat harhaan. En kyllä usko tuohon. Koko ikäni lapsuudestani lähtien olen seurannut läheltä ja sisältä toimittajien työskentelyä ja voin sanoa, että toimittajat yleensä osaavat hommansa ja tekevät työnsä rehellisesti ja kunnolla.

      • nojopasnyt

        Tuohon lapsenuskoon löytyy lääkettä Julkisen Sanan Neuvoston langettavista tuomioista. Kannatta tutustua.


      • liar.liar
        nojopasnyt kirjoitti:

        Tuohon lapsenuskoon löytyy lääkettä Julkisen Sanan Neuvoston langettavista tuomioista. Kannatta tutustua.

        Tehkää, kunnan päättäjät, sitten valitus JSN:oon. Varmasti käsittelevät asianne.


      • yrittääkannattaa
        liar.liar kirjoitti:

        Tehkää, kunnan päättäjät, sitten valitus JSN:oon. Varmasti käsittelevät asianne.

        Juuri näin! Kannattaa kokeilla. Saattaa vaan olla, että todetaan, että todistusaineisto on kiistaton.


      • Merkonomijalakikirja
        liar.liar kirjoitti:

        Tehkää, kunnan päättäjät, sitten valitus JSN:oon. Varmasti käsittelevät asianne.

        Syyllisiä kaikki. Syyllisiä...


    • siepparinkotiansa

      Ketjun avaajan nimimerkki kertoo kaiken tästä ketjusta: vääräntiedonlevittäminen sanoo itse suoraan sen mitä sitten useiden nimimerkkien alla tekeekin.

      • yksitätäseuraava

        Piti oikein palata katsomaan mikä se nimimerkki oli. Oli vääräntiedonlevittäminen. Tarkoitatko, että mot-ohjelma levitti väärää tietoa, vai mitä tarkoitat?

        Ohjelmahan on hyvä ja näyttää selvästi millaiseen ansaan osajat ovat langenneet. Ei tuo ole ostajien syy. Ostaja sai luottaa siihen, että myynninkohteesta annettu tieto oli rehellistä ja oikeaa. Oliko mielestäsi nimimerkki siepparinkotiansa?


      • siepparinkotiansa
        yksitätäseuraava kirjoitti:

        Piti oikein palata katsomaan mikä se nimimerkki oli. Oli vääräntiedonlevittäminen. Tarkoitatko, että mot-ohjelma levitti väärää tietoa, vai mitä tarkoitat?

        Ohjelmahan on hyvä ja näyttää selvästi millaiseen ansaan osajat ovat langenneet. Ei tuo ole ostajien syy. Ostaja sai luottaa siihen, että myynninkohteesta annettu tieto oli rehellistä ja oikeaa. Oliko mielestäsi nimimerkki siepparinkotiansa?

        Lue tarkoin: Eräs nimimerkkijoukko levittää väärää tietoa , kuten aloituksessa lupaakin.


    • aikatökeröä

      Eli tämä mädäntyneisyys on tosiaan levinnyt läpi Suomen, kun ei väärin tekijät ymmärrä enää edes tehneensä perheelle väärin.

      • kaukoviisas

        Konsta Pylkkänen: Kaikista paras ja imelin viisauven laji on jälkiviisaus, sillä alalla saahaan eniten aikaan. Siinä on tapaus mennyttä aikakautta, mutta se kuvitellaan esiintulevaksi ja sakilla setvitään, miten olisi parasta käyttäytyä. Tässä lajissa ihminen on viisaimmillaan...jälkiviisaan silmä on somassa paikassa, se kahtoo taaksepäin...


      • siepparinkotiansa

        On aika tökeröä syyttää nykypäättäjiä ja muita asiasta keskustelevia tapahtumista, jotka ovat jo lähes 10 vuoden takaa. Kaiken lisäksi on epäselvää ja epätodennäköistä, että silloinkaan olisi tapahtunut mitään väärää. Jos tuolloin olisi tapahtunut esimerkiksi jokin rikos, olisi sekin jo vanhentunut ajat sitten. Vahingonkorvauksia ei kumpikaan osapuoli ole tiettävästi toisiltaan vaatinut, joten vaikea on kantaa ottaa, kun ei neuvotteluistakaan tiedä. Sen tiedän, että jos korvauksia haluaa, on niitä haettava oikeudessa, jos asiasta ei sopuun päästä. Mitään sovinnollisuutta nyt nostatettu nettiraivo ja päättäjien ja asiaan mitenkään kuulumattomien keskustelijoiden haukkuminen ei varmaankaan edistä.


      • torppasisinnesonni

        Ei kannata jäädä kotiin homehtumaan näin hienolla ilmalla! Ulos raikkaaseen ilmaan kauas kaikista vaarallisista sähkölaitteista ja rakennuksista!


    • esimerkkiä

      Hämeenlinnalainen luottamushenkilö tuomittiin suuriin korvauksiin: "Tällä viikolla Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi sekä Sunny Car Centerin pääomistajan Markku Ritaluoman että hallituksen jäsenenä olleen hämeenlinnalaisen entisen kunnallispoliitikon Iisakki Kiemungin miljoonakorvauksiin konkurssipesälle. Kiemungin osalta lähes viiden miljoonan euron vastuuta soviteltiin niin, että hänelle jää maksettavaksi 350 000 euroa."

      • ninjahiiret

        Onko esimerkkiä-nimimerkki joku hieman hitaanlainen uutistoimisto, vain mikä tarkoitus tällä asialla on tässä ketjussa. Ei nyt kyllä älli riitä täällä näppiksen takana.


    • kiemunkki

      Aletaan haukkua niitä!

    • tuhattulimmaista

      Oliko se konkurssipesä homeessa?

      • pelkosivalheeksikäypää

        Tämä ketju olkoon todisteena siitä, millaisen väen kanssa joutuu tekemisiin, jos vähänkään on eri mieltä tai arvostelee MOT-ohjelmassa esitettyä ainoaa oikeaa totuutta ja asian tiimoilta esiintyviä ylipappeja ja papittaria, jotka saavat ottamallaan vallalla tuomita syntisiä ihmisiä pahimpaan kadotukseen.

        Tämä on heidän Korkea Veisunsa jossa esiin manatut monimerkitykselliset nimimerkit ylistävät kärsineiden urheutta ja vuorottelevat kilpalaulannassaan aina varsinaiseen kliimaksiin asti, joka on arvatenkin joidenkin unelmissa Pukkilan kunnan ja syyttömien ihmisten täystuho.

        Sitä odotellessa syökäämme ja juokaamme hyvin ja muistakaa käydä perjantaina punttisalilla ja REKOssa. Ja sunnuntaina kirkkoon rukoilemaan kaikkien toisinajattelijoiden puolesta!


      • siepparinkotiansa

        Amen


    • vaipelostako

      Tuskimpa keskustelun aloittaja oli aloitusta laittanut, ellei tietäisi olevansa oikean asian puitteissa liikkeellä. Ei siinä nyt aamenet auta, jos joku on mennyt tekemään mitä sattuu. Suomalaiset ovat näemmä laajemmaltikin uskollisia ja lojaaleja toisilleen, vaikka tietäisivät toisen tai toisten toimivan väärin. Siinä ehtii yhtä jos toista pesiytyä yhteisöihin, jos kukaan ei raota kantta ja sitten kun raottaa, niin löyhkä saattaa pölähtää.

      Ovatko suomalaiset niin ihmisorjuudessa ja mielistelyn hengessä eläviä, ettei totuudella ole enää väliä? Yrittäessään pelastaa oman napansa, joutuu silloin hyväksymään toistenkin tekemät vääryydet. Siitäkö näissä jutuissa on kyse vai mistä?

      • siepparinkotiansa

        Itsekkyys ja omasta riitttämättömyydestä kumpuava kostonhalu lienevät tuon hometarinan eteenpäinvieviä voimia. Hyvää jatkoa kaikille.


    • kuningas

      Niin, ostajahan tässä on tehnyt, mitä sattuu.

      • seurataanedelleenkin

        Varmaankin sanot huumori silmäkulmassa tuon? Ostaja on ostanut sellaisen rakennuksen millaisensa se on hänelle mainostettu. Tuskinpa rakennusta on mainostettu homeisena ja pilalle menneenä, tulipalot ja sammutukset kokeneena rakennuksensa. Varmaankin on kerrottu rakennuksen olevan kunnossa. Ei kai ostaja siitä muuten olisi ostanut.
        Nythän onkin kyse myyjän vastuusta. Saattaapa joku myyjä isojen rahojen toivossa tehdä vaikka petoksen ymmärtämättä, että siitä joutuu kiinni.
        Seurataan asiaa ja toivotaan, että joskus asianomistajatkin uskaltautuvat tai innostuvat kirjoittamaan asiasta täällä. Tai toinen mahdollisuus meille kuulla asiasta on se, että mot tekee jatko-osan tapauksesta, tai lehdet innostuvat siitä kirjoittamaan.


      • uutisissaon
        seurataanedelleenkin kirjoitti:

        Varmaankin sanot huumori silmäkulmassa tuon? Ostaja on ostanut sellaisen rakennuksen millaisensa se on hänelle mainostettu. Tuskinpa rakennusta on mainostettu homeisena ja pilalle menneenä, tulipalot ja sammutukset kokeneena rakennuksensa. Varmaankin on kerrottu rakennuksen olevan kunnossa. Ei kai ostaja siitä muuten olisi ostanut.
        Nythän onkin kyse myyjän vastuusta. Saattaapa joku myyjä isojen rahojen toivossa tehdä vaikka petoksen ymmärtämättä, että siitä joutuu kiinni.
        Seurataan asiaa ja toivotaan, että joskus asianomistajatkin uskaltautuvat tai innostuvat kirjoittamaan asiasta täällä. Tai toinen mahdollisuus meille kuulla asiasta on se, että mot tekee jatko-osan tapauksesta, tai lehdet innostuvat siitä kirjoittamaan.

        Kyllä niitä uutisia tästä jutusta tulee vielä.


      • mitalintoinenpuoli

        Kun paasaat siitä myyjän vastuusta niin selvitäppä itsellesi myös, mikä on sitten tälläisissä tapauksissa ostajan erityinen vastuu.


    • KOVALUU

      Tässähän nähdään taasen tämän hallintokoneiston kontrolli sananvapauden/mielipiteiden ilmaisuvapauden suhteen! Poistetaan jos jotakuta vituttaa! Tämähän lemuaa mielivallalta!

      • ryhmänkeskustelija

        Mitä ihmettä letkuluu vinkuu taas täällä. Mitä on poistettu? Ja mistä? Eikö enää tämänkään paskatunkion moderaattorit hyväksy kaltaisiesi viestejä? Ei hyvin mene.


      • tarkkanenä

        Sanoisin näin keväiseen aikaan, että lemuaa kissanpissalta.


      • tarkkanenä

        ...ja muistuttaisin vielä kaikkia, että näin pesimäaikaan kissat on syytä pitää kytkettynä, koska ne ovat pihapiirin ja naapuruston pahimpia vahingontekijöitä.


      • kaikkeasitä
        tarkkanenä kirjoitti:

        ...ja muistuttaisin vielä kaikkia, että näin pesimäaikaan kissat on syytä pitää kytkettynä, koska ne ovat pihapiirin ja naapuruston pahimpia vahingontekijöitä.

        Pukkilassa onkin tämän homekoulujutun ja vähän muunkin perusteella monenlaisia pesijöitä, joita kissat voisivat ihan hyvin vähän hätyyttää. Osa on junantuomia ja osa taas pidempiaikaisia tekijöitä.


      • Lapsetpoistappelemasta
        kaikkeasitä kirjoitti:

        Pukkilassa onkin tämän homekoulujutun ja vähän muunkin perusteella monenlaisia pesijöitä, joita kissat voisivat ihan hyvin vähän hätyyttää. Osa on junantuomia ja osa taas pidempiaikaisia tekijöitä.

        Eikö tuo nyt mene lapselliseksi, kun kissoja vedetään mukaan asiaan. Jollakin on jotakin hampaankolossa jotakin vastaan, mutta ei uskalla rehellisesti sanoa. Tuollainen kuva minulle syntyy tuosta kissottelusta. Olen toisaalta joten en ole mukana kaikissa teidän höpötyksissänne. Olen seurannut tätä keskustelua ja tympäisee kun välillä näyttää lapset täällä saikkaavan ja kenkkuilevan toisilleen.
        Mietittekö ollenkaan miten petetty perhe jaksaa. Olen katsonut mot-ohjelman ja tullut jopa vihaiseksi siitä, mitä ihmiset saattavat toisilleen tehdä. Varsinkin kunta, joka on suuremmassa vastuussa kuin muut, koska kunnan velvollisuus on huolehtia asukkaistaan. Kuka tuollaisessa kunnassa haluaa elää jossa asukkaita petetään. En ainakaan minä, joten sinnepin en ikinä tule. Tulen ehkä käymään uteliaisuuttani, mutta asumaan en jää, enkä sen pidemmäksi aikaa mitä uteliaisuus vaatii.


      • eimikääntunkio
        ryhmänkeskustelija kirjoitti:

        Mitä ihmettä letkuluu vinkuu taas täällä. Mitä on poistettu? Ja mistä? Eikö enää tämänkään paskatunkion moderaattorit hyväksy kaltaisiesi viestejä? Ei hyvin mene.

        Onpa sinunkin kommenttejasi poistettu, arvon varavaltuutettu Juha Myllyoja.

        Sinusta Suomi24 on siis paskatunkio. Taitaa ottaa pannuun, kun ei pystykään itse vaikuttamaan moderointiin ja itselleen ja kunnalle ikävien totuuksien poistoihin, kuten fb:ssa.

        Sinun ja kunnan kannalta tämän foorumin tekee paskatunkioksi juuri se, että te ette täällä hallinnoi ja totuutta pysty peittelemään.


    • joutaakinputsata

      No näkeehän vastausten tasosta kunnan tason ja siitä, miten siellä asiat "hoidetaan". Eipä käy tuon kunnan asukkaita kateeksi! Tällaiset tilanteet paljastavat nopeasti tai pikku hiljaa millaisista elementeistä järjestelmää hallinnoivat koostuvat.
      Eipä siis kovin hyvältä näytä, huh huh! Luultavasti hiljaisimmat tai vaikenijat ovat aina totuuden puolella, mutta eivät syystä tai toisesta uskaltaudu tulla esille "päättäjien päättäessä asioista". Se on vain hyvä, jos tällaisten asioiden mukana syntyy kuntien tilannetta parempaan suuntaan muuttavaa keskustelua. Eipä jää vääryydet sitten ytimeen enää hautumaan.

      • Teoriansakippasin

        No nythän suurin piirtein ainoa taho, joka on vaiennut tässä keskustelussa on kunta. Kukaan kunnan edustaja tai myyntiä päättämässä ollut ei ole osallistunut tähän keskusteluun. Logiikallasi kunta on siis totuuden puolella. No niin se varmaan onkin, olet oikeassa.

        MOT-ohjelma oli sen sijaan alati aina äänessä olevien mukasorrettujen kanava ajaa omaa asiaansa. Aika populistinen oli ohjelman aihe ja siinä luotu vastakkainasettelu, sorrettujen puolustaminen ja herraviha. Aihe, joka yhdistää suurta joukkoa uhriutuneita ihmisiä. Ohjelmasta tulee kuva, että perhettä olisi jotenkin sorrettu tai nujerrettu vuosien kuluessa. Argumentit oli rakennettu niin, että pintapuolisesti ajatellen kukaan ei voi olla niistä eri mieltä. Ne eivät kuitenkaan kestä tarkempaa tarkastelua. Tämä lienee syynä siihen, ettei asiaa ole riitautettu.
        Homekouluperheen äiti voisi ryhtyä politiikkaan ja jos tulisi valituksi olisi se varmaan hänen kyvyilleen juuri oikea paikka vaikuttaa. Hänen tulisi kuitenkin sitten muistaa, ettei politiikassa ajeta vain omia asioita.


      • VOIhyvänenaika
        Teoriansakippasin kirjoitti:

        No nythän suurin piirtein ainoa taho, joka on vaiennut tässä keskustelussa on kunta. Kukaan kunnan edustaja tai myyntiä päättämässä ollut ei ole osallistunut tähän keskusteluun. Logiikallasi kunta on siis totuuden puolella. No niin se varmaan onkin, olet oikeassa.

        MOT-ohjelma oli sen sijaan alati aina äänessä olevien mukasorrettujen kanava ajaa omaa asiaansa. Aika populistinen oli ohjelman aihe ja siinä luotu vastakkainasettelu, sorrettujen puolustaminen ja herraviha. Aihe, joka yhdistää suurta joukkoa uhriutuneita ihmisiä. Ohjelmasta tulee kuva, että perhettä olisi jotenkin sorrettu tai nujerrettu vuosien kuluessa. Argumentit oli rakennettu niin, että pintapuolisesti ajatellen kukaan ei voi olla niistä eri mieltä. Ne eivät kuitenkaan kestä tarkempaa tarkastelua. Tämä lienee syynä siihen, ettei asiaa ole riitautettu.
        Homekouluperheen äiti voisi ryhtyä politiikkaan ja jos tulisi valituksi olisi se varmaan hänen kyvyilleen juuri oikea paikka vaikuttaa. Hänen tulisi kuitenkin sitten muistaa, ettei politiikassa ajeta vain omia asioita.

        Hyvänen aika. En ole tainnut aikaisemmin lukea viestejäsi, mutta nyt luin ja täytyy sanoa, että jopa kauhistuin. Onko sinulla minkäänlaista kosketuspintaa tapahtuneeseen vääryyteen, vai väitätkö, että vääryyttä ei ole tapahtunut. En ollenkaan tiedä millainen ihminen olet, mutta et ainakaan käsitä tästä vakavasta asiasta mitään.
        Miksi pilkaat asiasta kärsinyttä naista? Onko hän tuttusi ja onko sinulla häntä vastaan jotain henkiökohtaista? En toksi tunne tuota perheen äitiä muuta kuin mot-ohjelman kautta, mutta siitä käy selvästi ilmi, että hän on sivistynyt ihminen, joka ei turhaa ole nostanut asiaa esille.
        Toivon hänelle ja perheelle voimaa kestää kaltaisiasi kiusaajia.


      • Teoriansakippasin

        Etpä tainnut lukea nytkään. Viestissä arvosteltiin MOT-ohjelman tapaa vääristellä totuutta populistisessa hengessä ja sitä, että näitä riita-asioita mesotaan netissä eikä hoideta siellä, minne ne kuuluvat.


      • VOIhyvänenaika
        Teoriansakippasin kirjoitti:

        Etpä tainnut lukea nytkään. Viestissä arvosteltiin MOT-ohjelman tapaa vääristellä totuutta populistisessa hengessä ja sitä, että näitä riita-asioita mesotaan netissä eikä hoideta siellä, minne ne kuuluvat.

        Mitä siinä Mot-ohjelmassa sitten oli sitä populistista?
        Ainakin täällä meillälpäin tuosta ohjelmasta on keskusteltu paljon juurikin sen takia, että siinä esitettiin rehellisesti todisteet siitä, että rakkennus oli vaillinen myyntihetkellä.
        Sekin asia tuli selväksi, että kunnan työntekijät eivät välittäneet ollenkaan perheen kärsimyksestä, joten onkohan nuo työntekijät saaneet sellaisen väärän kuvan, että heidän tulee puolustaa kuntaa kuntalaisia vastaan. Vai onko heillä väärä kuva siitä mikä heidän asemansa kunnassa on. Tälläisiä täällä keskustellaan ja kiitetään sitä, että tuollaisia rehellisiä ja oikeudenmukaisia toimitsijoitakin vielä löytyy jotka ymmärttävät asian ja uskaltavat sen tuoda esille.
        Kysyin sitä, että oletko henkilökohtaisesti tuttu tuon asiasta kärsineen perheen kanssa?
        Kirjoituksestasi saa sellaisen kuvan.


      • olipasoutoa
        Teoriansakippasin kirjoitti:

        Etpä tainnut lukea nytkään. Viestissä arvosteltiin MOT-ohjelman tapaa vääristellä totuutta populistisessa hengessä ja sitä, että näitä riita-asioita mesotaan netissä eikä hoideta siellä, minne ne kuuluvat.

        Populistisessa hengessä? Ethän vain itse ole kiihottamassa viestittäjiä jotakin vastaan?


    • ilmottaudunkirjoittajaks

      Palstalle tuli uusi aloitus ja nyt sen aloitti asiantuntija. Kävin ilmoittautumassa yhdeksi täällä viestejä lähettäneeksi, koska näytti siltä, että asiantuntuntijan, eli asian omistajan luultiin täällä kirjoittelevan. Kyllä me olemme muita ihmisiä. Mot-ohjelma sai aikaiseksi sen, että seuraajia syntyi. Asia on erittäin kiinnostava ja satuin olemaan juuri nyt palstalla kun tuo uusi aloitus tuli.
      Tiedän, että muutkin kuin minä vain ovat seuraamassa tätä juttua ja siitä kirjoittelevatkin välillä.

      • Teoriansakippasin

        Sekavaa, sekavaa! Katsoin tuon ohjelman nyt toisen kerran ja erityisesti oikeudellisen asiantuntemuksen puute paistoi silmään. Filosofi ja nippu potentiaalisia homeongelmahyötyjiä oli se asiantuntijajoukko tässä. Siksi näen tämän populistisena. Kun Suomessa on ohjelman mukaan 600 000-800 000 homekärsijää, onkin sitten varmaan yhtä paljon niitä syyllisiä. Ihmeesti tämä perhe sai sen ohjelman aikaan. Toivon, että vievät asian oikeuteen, sillä se on se oikea tie. Laki ei vaan taida tukea heidän missiotaan. Lakia voi tietty muuttaa eduskunnan toimin, jos nykylakia pidetään epäonnistuneena.


      • telasiak
        Teoriansakippasin kirjoitti:

        Sekavaa, sekavaa! Katsoin tuon ohjelman nyt toisen kerran ja erityisesti oikeudellisen asiantuntemuksen puute paistoi silmään. Filosofi ja nippu potentiaalisia homeongelmahyötyjiä oli se asiantuntijajoukko tässä. Siksi näen tämän populistisena. Kun Suomessa on ohjelman mukaan 600 000-800 000 homekärsijää, onkin sitten varmaan yhtä paljon niitä syyllisiä. Ihmeesti tämä perhe sai sen ohjelman aikaan. Toivon, että vievät asian oikeuteen, sillä se on se oikea tie. Laki ei vaan taida tukea heidän missiotaan. Lakia voi tietty muuttaa eduskunnan toimin, jos nykylakia pidetään epäonnistuneena.

        Luitko tämän päivän Iltasanomista siitä rakennuksesta, jonka ostajat olivat hyvä uskoisina ostaneet. Sehän oli pommi koko pöksä, mutta onneksi oikeus tuli aivan niin kuin tälläisissä tapauksissa tulee tulla.


      • Teoriansakippasin

        En ole nähnyt.


      • Teoriansakippasin

        No, olisiko siinä hyvä esimerkki?


      • kuntotarkastukset
        Teoriansakippasin kirjoitti:

        No, olisiko siinä hyvä esimerkki?

        Niin. Onhan se todella sääli, että ihmiset jotka monta vuotta uusivat rakennusta ja sitten myyyvät sen, joutuvat tuollaiseen liemeen. Muutta väärin olisi se, että ostaja joutuisi ottamaan tuollaisen suuren kuormittavan tekijän harteilleen. Aivan oikein oikeus ratkaisi asian tuossa tapauksessa. Ei toivoisi kenenkään joutuvan tuollaiseen kärsimykseen. Ei myyjän, eikä ostajan.
        Tässä tämän ketjun puheenaiheessa myyjänä oli kunta, joten en ole alunalkaenkaan käsittänyt sitä miksi he möivät tulipalon ja kastelun kokeneen rakennuksen eteenpäin. Kai se he teettivät kattavat tutkimukset talon kunnosta. Onko siitä tullut selvää, että saiko ostaja tietoon, jos tutkimukset oli teetetty?

        Itse en taitaisi uskaltaa myydä omaa taloakaan, vaikka käsittääkseni se on terve. Eihän sitä tiedä jos tutkimuksessa löytyisi jostakin vikaa. Tai jos möisin teettäisin ensin tarkat ja kattavat tutkimukset ennen myymistä. En haluaisi ostajan joutuvan kärsimään, jos vikaa ilmaantuisi.


      • Teoriansakippasin

        Jotenkinhan noita 50 rakennuksiakin pitää voida myydä. En usko, että kunnan päättäjät ovat tienneet vanhoista virheistä. Tuon ajan rakennukset ovat pommeja kaikki, joten ne pitää jatkossa myydä ihan jokerina. Sopimukseen tieto, että talo on asumiskelvoton, jos ikä on tuollainen. Ostajankin pitäisi se tietää kyllä. Ohjelmassakin se tuli kyllä ilmi. Ei saa luottaa mihinkään, vaan pitää itse tutkia. Tuossa tapauksessa Pukkilassa jo tontti on yksi Uudenmaan hienoimmista, joten jos tuonne joku joskus rakentaa uutta, on tontti paras mahdollinen ja paljon arvokkaampi kuin tuo mitätön summa.


      • kyselijäjaseuraaja
        Teoriansakippasin kirjoitti:

        Jotenkinhan noita 50 rakennuksiakin pitää voida myydä. En usko, että kunnan päättäjät ovat tienneet vanhoista virheistä. Tuon ajan rakennukset ovat pommeja kaikki, joten ne pitää jatkossa myydä ihan jokerina. Sopimukseen tieto, että talo on asumiskelvoton, jos ikä on tuollainen. Ostajankin pitäisi se tietää kyllä. Ohjelmassakin se tuli kyllä ilmi. Ei saa luottaa mihinkään, vaan pitää itse tutkia. Tuossa tapauksessa Pukkilassa jo tontti on yksi Uudenmaan hienoimmista, joten jos tuonne joku joskus rakentaa uutta, on tontti paras mahdollinen ja paljon arvokkaampi kuin tuo mitätön summa.

        Nythän on niin, että ostajalla on OIKEUS luottaa myyjään. Jos niin ei olisi niin taitaisi kapankäynti Suomessa käydä hiljaiseksi.
        Parempi on se, että me jotka kirjoittelemme täällä toisten asioista pysyttelisimme puolueettomina. Puolueettomana minä ainakin olen tätä asiaa tutkiskellut. Saattaa olla, että käsitykseni on väärä siitä saiko ostajat tarpeeelliset tiedot rakennuksen kunnosta. Jos saivat tietää sen, että rakennus oli homeinen, niin miksi ostivat. Tuntuisi kyllä aika erikoiselta, että ihmiset ostaisivat tieten huonokuntoisen ja jopa homeisen rakennuksen.
        Missä vaiheessa kävi selväski se Mot-ohjelmassa näytetty homeisuus ja vikaisuus?


      • Teoriansakippasin

        Ymmärrätkö nyt kirjoitettua tekstiä? Jokaisen pitää ymmärtää, että vanha ongelmarakentamisen aikana rakennettu talo on pommi, jossa ostaja ottaa riskin. Ja saa vapaasti tutkia kohteen myös. Mikään pakko ei ole ostaa. En ota kantaa nyt tähän caseen, vaan esitin että pakkohan noita vanhoja taloja on jatkossakin voida myydä. Eihän kukaan uskalla mitään myydäkään, jos aina joutuu maksumieheksi. Ok, hintataso laskee tai sitten vaan ihmiset eivät osta mitään muuta kuin uutta. Uudenkin myynti on vaarallista, jos myyjä on aina vastuussa kaikesta...Siis kauppoihin lauseke, että vastuu ostajalla-talo on asumiskelvoton aina. Maksaa ostaja sitten sen mitä pitää riskin arvoisena . Jos myyjä ei sitten myy, niin kaikki ovat tyytyväisiä. Turha haikailla vanhoja taloja sitten.


      • lintukoto
        Teoriansakippasin kirjoitti:

        Jotenkinhan noita 50 rakennuksiakin pitää voida myydä. En usko, että kunnan päättäjät ovat tienneet vanhoista virheistä. Tuon ajan rakennukset ovat pommeja kaikki, joten ne pitää jatkossa myydä ihan jokerina. Sopimukseen tieto, että talo on asumiskelvoton, jos ikä on tuollainen. Ostajankin pitäisi se tietää kyllä. Ohjelmassakin se tuli kyllä ilmi. Ei saa luottaa mihinkään, vaan pitää itse tutkia. Tuossa tapauksessa Pukkilassa jo tontti on yksi Uudenmaan hienoimmista, joten jos tuonne joku joskus rakentaa uutta, on tontti paras mahdollinen ja paljon arvokkaampi kuin tuo mitätön summa.

        Teoriansakippasin jauhaa taas paskaa. Kyllä nuo ongelmat on tiedossa ollu. Pukkilassa tiedetään kaikkien asiat. Ne myös ns. siirtyy isältä pojalle, koska suuri osa väestä pysyy paikallaan. - Sitä en tiedä, onko kunnanjohtaja ja silloinen kunnansihteeri - jotka on muualta tuleet - tienneet, mutta jos ei niin sitten asia on aktiivisesti salattu tältä/näiltä.


      • Teoriansakippasin

        Siis myydään sitten vaan tontteja ja ostaja miettii riskinsä-hinta määräytyy kysynnän mukaan...Rakennus on vain optio, joku arvokas tai susi.


      • kyselijäjaseuraaja
        Teoriansakippasin kirjoitti:

        Ymmärrätkö nyt kirjoitettua tekstiä? Jokaisen pitää ymmärtää, että vanha ongelmarakentamisen aikana rakennettu talo on pommi, jossa ostaja ottaa riskin. Ja saa vapaasti tutkia kohteen myös. Mikään pakko ei ole ostaa. En ota kantaa nyt tähän caseen, vaan esitin että pakkohan noita vanhoja taloja on jatkossakin voida myydä. Eihän kukaan uskalla mitään myydäkään, jos aina joutuu maksumieheksi. Ok, hintataso laskee tai sitten vaan ihmiset eivät osta mitään muuta kuin uutta. Uudenkin myynti on vaarallista, jos myyjä on aina vastuussa kaikesta...Siis kauppoihin lauseke, että vastuu ostajalla-talo on asumiskelvoton aina. Maksaa ostaja sitten sen mitä pitää riskin arvoisena . Jos myyjä ei sitten myy, niin kaikki ovat tyytyväisiä. Turha haikailla vanhoja taloja sitten.

        No, no. Ethän sinä nyt tosissasi kirjoittanut siitä, että ei uskalla myydä jos aina joutuu maksumieheksi? Selvähän se on, että jos myy epäkuranttia tavaraa joutuu maksumieheksi. Siksipä myyjän tulee olla erittäin tarkka siitä mitä myy.


    • savi_kanaAliasPunaKukko

      Kunhan, kommentoin. Elikkäs en ko. asiasta tiedä mitään uutta. Olen joskus vieraillut Pukkilassa. Jäi mieleen joki jossa virtasi ruskeahko( savinen ) vesi, eli millainen maaperä on siellä tonttien rakenteena? Toivotan voimia kyseiselle perheelle ja kuntapäättäjille sydäntä toimia oikein omantuntonsa mukaan.

      • terveisiämeiltä

        Samoin minä toivon kuntapäättäjille ja perheelle oikeudenmukaisuutta kaikessa. Hyvä omatunto on paras päänalus.
        Raskas tälläinen taistelu on kaikille. Ei asiasta päättäneetkään helpolla pääse tälläisen sotkuisen asian yhteydessä, mutta tekisivät nyt nopeasti oikeita päätöksiä, niin olokin helpottuisi.
        En ole koskaan käynyt Pukkilassa, mutta olen hiukan tutkinut netin kautta kuntaa. Näyttäisi olevan niin pieni paikka, että varmaankin varatkin on veromarkkojen vähyyden takia tiukalla, mutta se ei saa aiheuttaa kuntalaisten epäoikeudenmukaista kohtelua.

        Ei muuta kuin päättäjille terveisiä, että tutkikaa nyt viimeistään asia niin, että saatte itsellenne ja perheelle levon tästä asiasta.


    • asiaonkuitti

      Asiassa on tehty sovinto ja sen mukaisesti päätökset on jo tehty. No problems.

      • kuitataanvielä

        Ei ole.


    • kaikkisamalla

      Näyttäisi siltä, että joku haluaa "siirtää" jutun pois päiväjärjestyksestä, vaikka asiat olisivat vielä avoinna. Onko siellä taustalla muitakin sotkuja, jotka kaipaavat päivän valoa? Ja jos on, niin kyllä ne sieltä päivän valon vielä äkkiäkin tavoittavat.
      Jos alkaa asioita siivota, niin kevät siivous kannattaa tehdä kunnolla. Tulee joka homma sitten samalla vaivalla kuntoon.

    • omalehmäköojassa

      Mikä tuolla henkilöllä on motiivina yrittää poistaa asia pois päivä järjestyksestä?

      • Eipoistoa

        Kenestä henkilöstä puhutte? Ei kukaan halua poistaa asiaa päiväjärjestyksestä, sillä jos tuon poistaa jää VÄÄRYYS kalvamaan mieliä.


      • samaasia
        Eipoistoa kirjoitti:

        Kenestä henkilöstä puhutte? Ei kukaan halua poistaa asiaa päiväjärjestyksestä, sillä jos tuon poistaa jää VÄÄRYYS kalvamaan mieliä.

        Kenestähän on puhe? Onko sellainen henkilö kirjoittanut joka pelkää jotakin?


    • minkätaakseenjättää

      Joskus ne jossain muussa hetkessä tehdyt päätökset tai neuvot eivät sitten olekaan tulevaisuuden tapahtumien kannalta tässä hetkessä enää hyviä päivän valossa. Mutta joskus ihminen voi myös ajautua hyväänkin tarkoittamalla ja tekemällä lopulta ikävään välikäteen. Kaikenlaista voi elävässä elämässä tapahtua, tieten tai tahtomattaan.

      Tulee vain mieleen, että ei kai Pukkilan kunnan talouden luulisi olevan niin haperolla pohjalla, etteikö tehtyä virheitä voisi hyvittää kärsineelle osapuolelle? Ja tuleehan siinä muunkinlainen vastuu, jos terveyteen on ehtinyt tulla homeesta jotain. Suomessa on monissa tapauksissa tämä kummallinen maahan peittely tekniikka, kuten vaikkapa näissä rokotusasioissakin. Jos jossain on tehty virhe, niin koskaan se virhe ei ole sen, joka sen on oikeasti tehnyt, mutta ihmiset jätetään silti kärsimään korvauksitta.
      Mikä tätä Suomea ja sen päättäjiä vaivaa? Ei ainakaan rohkeus ole heidän mottonsa, eikä totuuskaan moninpaikoin.

    • pitäävarmistaa

      Toimittaja Virpi Kallio, joka oli paikalla Pukkilan kunnanvaltuuston päättäessä kaupanpurusta, kirjoittaa Orimattilan sanomissa 8.6.2017 näin :

      >>Valtuutetut vannottivat kaupan purun käytännön yksityiskohdista vastaavia varmistamaan, että ”tämä merkitsee lopullista pistettä”, kuten Matti Pirhonen asian ilmaisi. – Pitää varmistaa, että prosessi päättyy tähän, eivätkä ostajat ryhdy hakemaan korvauksia terveydellisestä haitasta, säesti Juha Ahola (kok.)<<

      Valtuutettu Terhi Tikkala ilmoitti julkisessa Pukkila fb-ryhmässä, että "Olen ollut 5.6. valtuuston kokouksessa tekemässä päätöksen kaupan purusta ja kauppasumman palauttamisesta. Korvauksista ei muistaakseni tuolloin keskusteltu."

      Miten tuollainen asia voi unohtua?

      • rahatperheelle

        Raha on aina pois jostain muusta tarkoituksesta. Olisi hyvä kaapia joku summa vaikka kunnan jakamista yksityistieavustuksista, yhdistysten tukemisesta jne. ja maksaa tuolle perheelle. Ihmeesti rahaa valuu vaikka mihin älyttömyyksiin, vaikkapa AA-kerhotoimintaan, metsästyspoppoille, moottorikerhoille ja pullanleipomiseen. Luulisi, että ne AA-toimintaankin tarvittavat rahat saataisiin jo niistä säästöistä, kun viinaa ei tarvitse raittiiden ostaa. Kaikkia noita rahoja korotettiin äskettäin, vaikka mitään oikeaa tarvetta niille ei edes ole. Taitaa mennä kankkulan kaivoon muutama satatonnia vuodessa ainakin.


      • toivotaanparasta

        "Pitää varmistaa "henkilölle kommentoin,

        jos et ollut paikalla 5.6.2017 kokouksessa...toimittaja Kallio kirjoittaa lyhyesti eikä kerro kokonaisuudessa käytyä keskustelua, vaan poimii sieltä täkyt lehdelleen(myös tyylilleen ilkeästi provosoiden). Lehtijutusta on helppo poimia omiin intresseisiin sopivia kohtia! Joten olisi niin avartavaa meidän jokaisen osallistua valtuustojen kokouksiin.

        Tämän ikävän tapahtuman johdosta olisi hyvä viedä asia eteenpäin oikeusteitse, eikä jatkuvasti nostamalla muutamien ihmisten nimiä esille. Hienoa on, että joku on edes "uskaltanut" kommentoida, sillä sanot mitä vaan, saat vihat päällesi, mikä on harmillista.

        Päätöstähän on ollut iso joukko tekemässä ja asiaan liittyvät dokumentoinnit ovat olleet kunnan tiedossas jo pitkään. Joten toivotaan että perhe jaksaa taistella ja saa tarvitsemansa oikeuden sekä avun!

        ps. ei ole helppoa olla luottamustyössä tekemässä vaikeita päätöksiä(jokainen arvostelijalle - eikun ehdokkaaksi vain) ne jotka tekevät vapaaehtoistyötä ovat arvokkaita. Ei varmasti kukaan halua olla jatkuvan vihapuheen kohteena?


    • voisentään

      Siis vaadittiinko perhettä sitoutumaan allekirjoittamaan sopimus kaupan purun yhteydessä, etteivät he saa olla mitään vailla, jos talosta on koitunut heille terveyshaittaa, joka esim. ilmenisi vaikkapa viikko kaupan purun jälkeen?
      Ei kai tuollaisia voi keneltäkään edes vaatia? Siinä voi mennä vaikka seuraavalle päivälle, kun lääkäri toteaa lausunnossaan, että juuri sen tähden terveys on mennyttä. Eikö tuo ole vastuusta vetäytymistä ja sitä, että kieltäytyy muutoinkin sitä siltä osin väistelemään?

    • kunnassasihteeri

      Meillä päin noin tärkeät asita hoitaa kunnansihteeri ja pitää huolen, että kunnanjohtaja saa oikeat tiedot. Onko kunnansihteeri jättänyt kertomatta asioista, vai eikö Pukkilan kunnansihteerille kuulu kouluasiat?

    • eioletodellista

      ...eikös perhettä uhattu myös kaupanpurku sopimukseen tulevalla vaitiolovelvollisuus lausekkeella. Perheen äiti kieltäytyi siitä jyrkästi....hehän olivat vain ilmoittaneet kunnan edustajille että MOT oli halukas tekemään aiheesta jutun. Viimeistään tässä vaiheessa Pukkilan kunta olisi voinut tehdä ns. korjausliikkeen toimissaan.

      • kuntavastuu

        Tälläinen tapahtuma saattaa aiheuttaa sen, että kunnassa päättäjinä toimineet joutuvat miettimään paikkaansa. Kunnan jos minkä tulisi varoa tuollaista toimintaa, mitä tuon perheen kannsa on tehty. Mot-ohjelmasta käy täysin selville kunnan välinpitämättömyys kuntalaisiaan kohtaan.


    • kärsimyksensuohon

      Tuollaiseen kärsimykseen ajetaan ihmisiä. Niin petaat kuin makaat ja niin käy usein, että kärsimyksen aiheuttajat joutuvat itse kokemaan sen mitä ovat toiselle tehneet.
      Miten jossakin voi olla jokukaan, joka ei välitä siitä mitä aiheuttaa väärät teot heille joihin teot kohdistuvat. Tässä tapauksessa koko perhe on pantu vääryydenteoilla kärsimään, eikä esim. lasten sairastumiset ole aiheuttaneet minkäänlaista huolta noissa jotka ovat asian kanssa toimineet.
      Normaalisti ihminen joka kuulee, että jokin selvä syy aiheuttaa sairastumisia alkaa toimimaan niin, että tuo syys saadaan eliminoitua, mutta ei tässä kyseisessä tauksessa. Tosin perhe itse toimi paeten sairastuttavaa rakennusta, mutta myyjät eivät auttaneet, vaan pyrkivät vaikeuttamaan tilannetta.
      Mitä, jos nuo ihmiset joutuvat nyt itse kokemaan samaan rinnastettavaa tuskaa ja ahdistusta, eikä kukaan tule apauun?
      Toivottavasti heille on vielä mahdollista oikaista tekonsa.

    • vastuuonheillä

      Ihminen on siinä mielessä osittain "tyhmä kuin saapas", ettei välttämättä opi, kuin kantapään kautta eli kokemalla vastoinkäymisiä itse. Se on helppo silloin kääntää selkä tarvitseville, kun itsellä pyyhkii hyvin, jos on niin itsekäs, mutta kyllä se aina jotenkin kiertyy ihmisen eteen sellainen oma välinpitämättömyys toisia kohtaan.
      Kunta sanana on tietenkin tunteeton, mutta kuntaa johtavat ihmiset ja he johtavat kuntaa, jossa asuu asukkaita. Tottahan toki johtavilla ihmisillä sitä kautta on täysi vastuu asukkaistaan. Varsinkin tällaisessa asiassa, jossa kunta/päättäjät on itse virheen tehnyt, joko tieten tai tietämättään.

      • ajatustenvääristymä

        Nuo päättäjät ovat kuntalaisten palvelijoita, mutta eivät sitä käsitä. On tietenkin heitäkin, jotka sen käsittävät, mutta monella nousee päähän tuo palvelijanvirka, koska siinä saa päättää kunnan asioista. Monen ajatusmaailma on niin vääristynyt, että kuvittelee olevansa suuressakin asemassa ollessaan asemassa, jossa tulee palvella kuntaa asukkaineen, jotta asukkaiden olisi hyvä asua siinä kunnassa.


    • kumartaarikkain

      Kaikkihan me työssäkäyvät olemme sosiaaliturvalla elävän herrakansan palvelijoita. Kauheaa on, jos näitä vastuutetaan omasta elämästään tai aktivoidaan johonkin hyödylliseen edes vähäsen. Kaikkein alimpia palvelijoita sitten ovat nuo poliitikot, jotka saavat uhrata oman vapaa-aikansa itsekkäiden löhöilijöiden pakkopalveluun.

    • kunnanjohtajalle2014

      Lähetetty: to 19.11.2015 17:24
      Vastaanottaja: Juha Myyryläinen

      Hei,
      tosiaan lääkäri ilmoitti eilen, että Elias on altistunut homeille.

      Jos altistunut henkilö joutuu asumaan tiloissa, joissa on hometta, niin altistus pahenee ja oireet pahenevat, niin että henkilö tulee vielä herkemmäksi homeille, sädesienelle ja mahdollisesti myös eri kemikaaleille. Tällöin elämä menee hyvin hankalaksi, elämästä tulee hyvin rajoittunutta, koska ei voi mennä kaikkiin paikkoihin. Altistuminen ei parane, se kestää loppuiän.

      Eliaksella on elämä edessä, kenenkään elämää ei pidä pilata sairaalla rakennuksella.

      Teimme niin, että menimme Eliaksen kanssa asumaan kaksion puolelle. Sielläkin homekoira havaitsi hometta patteriputkien juuressa sekä tuulikaapissa ja kylmäkellarissa. Tilkitsin patteriputkien juuret silikonilla, se voi estää kaasujen virtauksen siitä kohdasta, mutta ei poista varsinaista kaasujen lähdettä, eli varsinaista ongelmaa.
      Nähtäväksi jää, miten Eliaksen elimistö reagoi, mutta ei haluttaisi ottaa turhia riskejä.

      Eevilläkin on ollut enenevässä määrin homeisiin viittaavia oireita, esim. tänä aamuna huimausta ja huonoa oloa, päänsärkyä, rinnassa/sydämessä pistokipua ja iho-oireita. Molemmat lapset haluaisivat mennä kouluun, mutta eivät huonosta olosta johtuen kykene. Eevin opettajakin soitteli tänään iltapäivällä ja kyseli että, mistä johtuu, kun Eevillä on niin paljon poissaoloja. Eliaksen opettaja tietää Eliaksen poissaolojen syyn.

      Itse asiassa lääkärin mukaan me muut perheenjäsenet altistutaan myös, tosin vaan hitaammin kuin Elias.

      Meillä ei ole nyt tietoa, mihin voitaisiin muuttaa. Se on yksi asia, mikä pitäisi ratkaista.

      Emme tosiaan ole hakemassa syyllisiä tähän kaikkeen, haluamme vaan elämän normaaleille raiteille.
      Meillä on tässä pelissä terveys, asuminen, omaisuus ja yritykseni toiminta.

      Rakennusten suhteen olisi syytä ottaa näytteitä ja tehdä mikrobikartoitus. Olin yhteydessä KP Home Consults Oy
      Kari Kekkoseen, samaan henkilöön, joka otti näytteitä vuosi sitten kesällä. Hän voisi tulla ottamaan näytteitä joulukuun alussa. Näytteitä pitäisi ottaa useasta paikasta, jotta voidaan selvittää ongelman laajuus.

      Tosiaan, emme ostohetkellä tienneet, että täällä on hometta. Olen keskustellut monien eri asiantuntijoiden kanssa tästä ongelmasta. Olisi reilua ja puolueettomampaa, jos kuntotarkastajaa vaihdetaan. Tätä mieltä oli eräs asiantuntija. Olen myös sitä mieltä, että pyydetään eri kuntotarkastaja paikalle.

      Sitten mitä toivomme/vaadimme tämän kiinteistökaupan suhteen, niin on kaupan purku ja tehdyistä remonteista korvaus (rakennusten tason korotus) tai että myyjä suorittaa home- ja radonkorjaukset, niin, että täällä rakennuksissa ei ole hometta ja Elias pystyy asumaan täällä ja myyjä kustantaa korjauksiin liittyvät muut kustannukset. Palataan vielä siihen, mikä on meidän ensisijainen vaatimus, se riippuu myös lisätutkimusten tuloksista.

      Vaatimukset ei kai kuulosta myyjän korvissa hyvältä, mutta meillä ei ole muuta vaihtoehtoa. Kuten mainitsin, meillä on tässä pelissä terveys, asuminen, omaisuus ja yritykseni toiminta. Kunnan kannalta tämä ei varmaankaan ole ”elämän ja kuoleman kysymys”, mutta yhden perheen kannalta tämä on todella vakava paikka. Jos huonosti käy, niin meiltä menee kaikki.

      Tosiaan pyritään hyvässä yhteisymmärryksessä ratkomaan nämä ongelmat. Oli rakennukset tulevaisuudessa kenen tahansa omistuksessa, niin joka tapauksessa ko. homeongelmat pitää kartoittaa ja tarvittavat kunnostukset tehdä.


      Ystävällisin terveisin
      Markku Hämäläinen

    • meilivaltuustolle

      26.10.1016
      Tervehdys Pukkilan kunnan päättäjät!
      Poikamme Elias halusi välttämättä kirjoittaa teille kirjeen.
      Laitan itsekkin tähän muutaman saatesanan tilanteestamme:
      Voi tätä huolen, murheen ja stressin määrää joita varsinkin 2-3 viimeisintä vuotta Kanteleella ovat aiheuttaneet. Äitinä olen joutunut seuraamaan voimattomana poikani aina vaan pahenevaa "sairauskertomusta". Hän on joutunut kärsimään KOHTUUTTOMAN PALJON KIPUA yms. monenlaista oireilua/sairastelua. Täysin terveestä lapsesta tuli kroonisesti sairas. Kahtena viimevuotena tämä tarkoitti lahjakkaan lapsen nuutumista petipotilaaksi (urheilu, musisointi, sosiaalinen ja kaikki muukin elämä näivettyi hänen osaltaan täysin). Todennäköisesti hän joutuu maksamaan tulevaisuudessakin kovan hinnan asumisestamme Kanteleen koululla. Myös tyttäremme oireet alkoivat voimistua. Omat oireilumme laitoimme virheellisesti väsymyksen ja stressin piikkiin.
      Nyt kun tiedämme sairastelun johtuvan homealtistuksesta niin voimme sitä yrittää välttää jatkossa ja rukoilla että poikamme vastustuskyky sekä elämä saadaan ennalleen/normaaliksi välttämällä altistusta, ruokavaliolla yms..
      Entäpä mitä tämä on tehnyt perheellemme?
      Maksamme todella kovaa hintaa siitä että kunta salasi kaupanteon yhteydessä koulurakennuksessa olleen tulipalon (sammutusvedet homehduttivat rakenteita) ja keittiössä olleen putkivuodon aiheuttamat homeet sekä muut homeongelmat. Kauppakirjan mukaisesti ostimme rakennuksen työ- ja asuinkäyttöön mutta kumpaankin se on kelvoton. Olosuhteiden pakosta jouduimme muuttamaan (poika ei altistuksen vuoksi voinut käydä kirkonkylän kouluakaan koska sai sielläkin viimevuosina oireita) ja maksamme Vantaalla vuokraa 1500e/kk. Sen lisäksi joudumme pitämään pahoista homelaaduista saastunutta isoa rakennusta lämpöisenä tyhjillään. Rakennuksessa olevat homeet ovat ns. tertiäärivaiheen homeita eli ovat niin vanhoja ettemme me ole niitä voineet aiheuttaa.
      Yksityisyrittäjälle perheineen tämä tarkoittaa kaiken menettämistä: terveys, koti ja yrityskin on ajettu kuilun partaalle. Kuinka hankalaksi elämä voikaan mennä ei osaisi käsittää ellei itse kokisi. Käytännössä joudumme myös hankkimaan kaiken vaatteista huonekaluihin uuteen asuntoomme. Mitään ei saisi Kanteleen koulurakennuksesta tuoda. Ostappa nyt tällaisessa tilanteessa kaikki uudelleen huonekalut, petivaatteet, vaatteet kaikille alusasuista talviasusteisiiin.
      Kaiken lisäksi kaikki ne lukemattomat tunnit joita on mennyt lasten sairasteluihin, lääkäreissä ravaamiseen, remontteihin, homelaatujen yms. homeisiin liittyvien faktojen selvittelyyn, pojan kuskaamiseen Vantaalle joka viikonloppu (jotta sen jälkeen voi paremmin ja jaksaa mennä kouluun taas muutamaksi päiväksi) yms. yms. yms Kaikki ne tunnit ovat olleet pois puolisoni firman pyörittämisestä, normaalista perhe-elämästä, lasten lapsuudesta. Toivon todella ettei kenenkään muun tarvitse kokea samaa.
      Kulujen listaan kun vielä lisää ensin laajat remontit jotka teimme samalla kun palaneita ja homeisia rakennelmia jouduimme poistamaan niiden löydyttyä yllärinä. Tuolloin vielä uskoimme että homeet rajoittuvat tuohon ns. keittäjän asunto osaan joka meillä toimi tuolloin lastenhuoneena. Hyvässä uskossa ajattelimme tilanteen normalisoituvan. Remonttien valmistuttua ja todella huolellisen siivousurakan jälkeen pojan sairastelu vaan paheni. Tuolloin olikin pakko pyytä homekoira tutkimaan ja sen jälkeen vielä näytteiden ottaja. Suuria menoeriä nekin.
      Ja nyt kun yritämme edes jollakin tavalla saada pelastettua perheemme elämä niin kunnan lakimiehen ehdotus/vastaus korvausvaatimukseemme vaikuttaa kyllä huonolta vitsiltä. Kunnan imagosta ei meidän tapauksessamme kannattaisi mainita yhtään mitään.
      Ystävällisin terveisin Katariina Sipponen

      • hyväätoivoen

        Hyvä, että Katariina Sipponen on julkaissut tuon kirjeensä kunnanvaltuustolle. Aivan valtavaa kärsimystä tuollainen valtuusto on aiheuttanut, mutta sen mukaiset pitää korvaustenkin olla.
        Toivottavasti perhe on saanut asunnon, jossa voi asua, eikä kitua kuten tuossa homeläjässä joutuivat tekemään ja sitä toivon, että perheen isä jaksaa luottaa siihen, että kannattaa yrittää. Korkea ammattitaito tuo jossakin välissä tuloja, joita ei taida Pukkilan kunta saada.
        Ehkäpä siellä Vantaalla otetaan tuollainen yrittäjä ilolla vastaan ja autetaan yrityksen perustamisessa paikkakunnalle. No, en asiasta tiedä tapreeksi, mutta tälläistä toivon.


      • kaikkeasitä
        hyväätoivoen kirjoitti:

        Hyvä, että Katariina Sipponen on julkaissut tuon kirjeensä kunnanvaltuustolle. Aivan valtavaa kärsimystä tuollainen valtuusto on aiheuttanut, mutta sen mukaiset pitää korvaustenkin olla.
        Toivottavasti perhe on saanut asunnon, jossa voi asua, eikä kitua kuten tuossa homeläjässä joutuivat tekemään ja sitä toivon, että perheen isä jaksaa luottaa siihen, että kannattaa yrittää. Korkea ammattitaito tuo jossakin välissä tuloja, joita ei taida Pukkilan kunta saada.
        Ehkäpä siellä Vantaalla otetaan tuollainen yrittäjä ilolla vastaan ja autetaan yrityksen perustamisessa paikkakunnalle. No, en asiasta tiedä tapreeksi, mutta tälläistä toivon.

        Samaa toivotaan täälläkin!

        Aivan käsittämätön juttu kaikkinensa.


    • veromarkat

      kumartaarikkain: "Kaikkihan me työssäkäyvät olemme sosiaaliturvalla elävän herrakansan palvelijoita. Kauheaa on, jos näitä vastuutetaan omasta elämästään tai aktivoidaan johonkin hyödylliseen edes vähäsen. Kaikkein alimpia palvelijoita sitten ovat nuo poliitikot, jotka saavat uhrata oman vapaa-aikansa itsekkäiden löhöilijöiden pakkopalveluun. "
      Toivottavasti tuot enemmän veromarkkoja Pukkilan kuntaan kuin tämä törkeästi huijattu perhe

      • kumartaarikkain

        En tuo Pukkilaan mitään, koska en asu siellä. Kommentti liittyi enemmänkin tuohon "päättäjät ovat kuntalaisten palvelijoita" höpinään.


    • mitävastasivat

      Kiinnostaisi tietää mitä näihin perheen lähettämiin viesteihin on vastattu? Täytyy siinä olla perheellä melkoinen hätätila, kun noin hankalat tilanteet terveyden tiloihin on tullut. Huh huh sentään.

      • jotainasiastakuullut

        Eivät vastanneet mitään. Jossain vaiheessa ilmoittivat, että Pukkilan kunnalla ei ole tarjota asuntoa. Kysykää KAS vuokra-asuntoja jos heillä olisi teille vuokrata....


      • jotainasiastakuullut

        Niin ja joka valtuuston tai hallituksen kokouksen jälkeen tuli aina uusia vaatimuksia tutkimuksiin tai muuta asioden käsittelyn/päätösten hidastelua.


      • onneksitulijulki

        Ihan hirveää ollut tuo kunnan toiminta. Jokaisella normaalin empatiakyvyn omistavalla henkilöllä olisi kyllä noussut halu auttaa perhettä, vaikkei olisi edes ollut vastuullinen asiassa, niin sitten nämä oikeasti vastuulliset pakoilivat vastuita ja kaikella tavalla pitkittivät perheenjäsenten ja siis LASTENKIN kärsimyksiä!


      • VAIKEAUSKOA
        jotainasiastakuullut kirjoitti:

        Eivät vastanneet mitään. Jossain vaiheessa ilmoittivat, että Pukkilan kunnalla ei ole tarjota asuntoa. Kysykää KAS vuokra-asuntoja jos heillä olisi teille vuokrata....

        Tuota on kyllä vaikea uskoa, että kieltäytyivät tarjoamasta asuntoa. Vai onko totta, että yhtäkään asuntoa ei ollut vapaana? Vaikuttaa kyllä uskomattomalta koko juttu asunnon suhteen. Tiesivät siis perheen ahdinkotilanteen ja sairastamiset myymässään homeasunnossa, mutta eivät edes asuntoa olleen valmiit antamaan. Jos tuo on totta, niin luulivatko, että noin röyhkeä teko ei tule kenenkään tietoon?
        Ei voi uskoa, että tälläistä tapahtuu nykyisessä tietotulvien ajassa, jossa vääryydet tuodaan helposti näkyville.
        Kun katsoo tuon mot-ohjelman, niin siinä on niin selkät todisteet rakennuksen kelvottomuudesta, että ei luulisi kenenkään edes pyrkivät sitä kieltämään.


    • kaksinaamaistaPukkila

      "Pukkilan kunnan tavoitteena on hyvinvoiva pukkilalainen, mikä huomioidaan kaikessa päätöksenteossa sekä palvelujen ja toiminnan järjestämisessä. Hyvinvointi, viihtyvyys, onnellisuus ja yhteisöllisyys luovat perustan hyvinvoivalle pukkilalaiselle."

      http://www.pukkila.fi/index.php/kuntatieto-ja-paeaetoeksenteko


      Tuo teksti on jo niin älytön tässä tiedetyssä tilanteessa, että kannattaisi poistaa.

    • ohhhohsentään

      Siihen voisi vaihtaa, että ole Pukkilalainen, jos uskallat. Täällä olette omillanne ja jos Pukkilan kunnan puolella ja puolelta aiheutuu ongelmia, niin olette omillanne tai vaihtanette naapuri kunnan puolelle, kaikessa hiljaisuudessa, ettei kukaan kuule, eikä huomaa hätäänne.

      Vai sillä tavoin jättivät ensin vastaamatta ja sitten vastasivat, ettei ole tarjota asuntoa. Jo on ollut hävytöntä touhua. Jos asia ei olisi näin vakava perheen kannalta, niin nuo Pukkilan kunnan takeettomat omamainonta sanat kirvoittaisivat tämän vuoden parhaat naurut. Nyt ei silti kylläkään naurata pätkän vertaa. No, hyvähän se on olla, jos itsellä on terve asunto, missä asustella. Niinkuin olisivat todenneet, että meillä on, mutta mistä teille löytyis.

      • Jegsie

        Herra jestas kommunistit. Osta tontti ja rakenna itse. Lopeta valitus.


    • tuontitavara

      Valitettavasti tuo nimimerkki Jegsie edustaa keskivertopukkilalaista. Se mikä maassa on peritty, älyssä on jääty uupumaan.
      Mitä tulee tuohon asunnon tarjoamiseen, ei kai kunnalla muita vuokra-asuntoja ole kuin ne KAS:lle myydyt. Tosin, kunnan päättäjät ne kuitenkin sanelee kenelle asunnot annetaan, mutta ne siis haetaan KAS:lta.

    • tarkottaakotätä

      Tarkoittaako sitä, että kunnalla on asuntoja, mutta eivät antaneet hätää kärsivälle perheelle yhtäkään? Oliko pyrkimys savustaa ulos tuollainen perhe, joka ei suostunut asumaan heidän myymässään rakennuksessa, vaan teki siitä valituksia?

      • tuontitavara

        No ei tarkoita. Ne asunnot on KAS:n. Olikohan noita asuntoja vapaana? Jos oli ja jos perhe sellaista haki, sitten ratkaisu asunnon antamatta jättämisestä on jonkun päättäjän tekemä.


    • vaskikellotko

      Itsellä tuli heti sama mieleen, että niinkuin olisi yritetty "savustaa" perhe pois eri kunnan puolelle, pois kuntaa häiritsemästä hätäapu pyynnöillään. Aika raakaa, jos niin tehtiin perheelle.
      Monesti onkin niin, että joillakin on asenne sellainen, että silloin kelpaa, kun hyvin pyyhkii, mutta jos jotain menee pieleen, niin silloin on eri ääni jo kellossa.

    • voisiltiottaavastuun

      Tässä on nyt Pukkilan kunnalla sellainen tilaisuus korjata ja korvata oikealla tavalla perheen kärsimykset. Toisin sanoen ottaa vastuu. Siinä olisi jopa eduskunnalle hyvä esimerkki, kuinka niitä asioita kunta tasolla osataan ja pitäisi hoitaa. Ei aina jäisi jälkeen pettyneitä, hätään jätettyjä kansalaisia. Kerrankin joku tekisi siten, kuten kuuluukin tehdä.
      Tuskin kuntakaan ymmärsi kiinteistön myydessään, mitä siitä lopulta seuraisi kummallekin osapuolelle.

    • KOVALUU

      Yritetäämpä taas kerran: Kuuklaapa "Törkeä petos kiinteistökaupassa" Löytyy ihan mielenkiintoisia keissejä. Vallesmanniko jo liikkuu kylillä?? Ainakin kohtapuolin.. Tiedon siirto (ensimmäinen palkinto) on nykyään nopeaa vaikka tämäkin viesti poistettaisiin "sääntöjen" vastaisena. Pensaat loppuvat... pääkkyjä liika..

    • muutapukkilaan

      Katsoin pari päivää sitten tuo MOTin ja etsiskelin sitten keskusteluja siitä. Tämä ketju ei todellakaan anna Pukkilan kunnasta houkuttelevaa kuvaa. Kuka haluaisi muuttaa kuntaan, joka kohtelee ihmisiä noin? Tai kuntaan, jossa on tuollaisia sekavia puhuvia valtuutettuja?

      Lisään tähän Google-hakuja varten avainsanoja, niin jokainen Pukkilaan muuttamista suunnitteleva varmasti törmää tähän ketjuun ja tulee järkiinsä.

      Pukkila asunnot
      Pukkilan kunta palvelut
      Maallemuutto Pukkilaan
      Asukkaaksi Pukkilaan
      Yrittäjäksi Pukkilaan

    • auts

      Onhan siellä Pukkilassa varmasti tyytyväisiäkin asukkaita, vai onko?

      Enemmänkin tulee näistä jutuista mieleen, että pukki juoksee perässä ja ihminen edellä, ettei pukki töytäise ahteriin. Ainakin tällä hetkellä kannattaa varmasti juosta vielä pukkia karkuun, niillä on monesti aika topakat sarvet.

    • saakokysyä

      Täällä päin kiinnostaisi tietää kuka oli lakimiehenä juttuna. Ei tarvitse tietenkään nimeä täällä julkaista, mutta haluaisimme titää oliko tuo ihminen ollenkaan ajantasalla jutussa ja kiinnostiko häntä perheen auttaminen?
      Jos tälläisessä jutussa on lakimiehenä taitamaton ihminen, niin jo pelkästään sen seurauksena syntyy noin väärät toimet mitkä tässä jutussa selvästi ovat tapahtuneet.

      Kiinnostiko lakimiestä perheen auttaminen? Jos siihen saisi vastauksen, niin sekin riittäisi, sillä täällä meinataan, että ei ole kiinnostanut.

    • joonäinsevainon

      Olisi luulut tuollaisen jutun päätyvän oikeudenmukaiseen lopputulokseen, mutta jostakin syystä nyt ei niin käynyt. Kukahan tuota asiaa hoiti tuohon suuntaan, että perhe jäi kärsijän osaan.
      Luulisi omaa lakimiestä nakertavan tuollaisen epäoikeudenmukaisen päätöksen. Jos olisi ollut ruohkea ja asiakaansa puolella ei tuollaista päätöstä olisi tullut.

    • kukatietääasiasta

      Kyllähän jutun voi ottaa uudelleen käsittelyyn. Vai kenen värväämä tuo lakimies on ollut ja kenen puolella oli?

      Sehän olisi sangen kauheaa, jos olisikin ollut takinkääntäjä. Niitäkin aina välillä tulee vastaan. En siis tarkoita, että tämä kyseinen olisi ollut, vaan totesin, että olisi kamalaa, jos olisi ollut.

    • ihanmielenkiintoista
    • oikeusvaltioko

      joonäinsevainon "Luulisi omaa lakimiestä nakertavan tuollaisen epäoikeudenmukaisen päätöksen"
      Isoa osaa lakimiehiä ja varsinkin lupalakimiehiä kiinnostaa vain raha mahdollisimman helpolla. Vai vaativatko heidän toimistonsa mahdollisesti lypsämään helppoja euroja asiakkaidensa kustannuksella?

    • ikäväämuttatotta

      Niin, tekeekö tilaisuus "varkaan", kuten sananparsi sanoo. Että on helppoa ottaa sitä helposti saatavaa rahaa, vaikka se olisi ammatti etiikan ja omantunnon vastaista touhua. Aika moni sitä ehkä harrastaa.

      • lakionlakion

        Kyllähän joka ammattikunnasta löytyy niitä mätämunia. Ei ainostaan lakimiehistä, vaan saa sanoa, että kaikista ammattikunnista.
        Jos itse olisin ollut perheen lakimies, niin olisin käynyt taistoon miekoin ja kaikin keinoin. No tuo miekka olisi kyllä ollut sananmiekka. Olisin ollut perheen puolella kuten oman lakimiehen tuleekin ja selvittänyt asian perheen puolesta. Ei sellainen ihminen, jolla ei ole itse koulutusta lakihommiin osaa edes itseään puolustaa. Siksihän noita lakimiehiä on, että ne selvittävät asiat, mutta ikävä kyllä yhä suurempi huuto kuuluu rakkaasta maastamme, miten lakimiehet eivät osaa hoitaa hommiaan, tai halua hoitaa niitä oikeuden saavuttamiseksi.


    • oikeuttakehiin

      Tapauksessa on niin selkeät todisteet rakennukse kelvottomuudesta elinympäristöksi, että ei luulisi kenenkään niitä kiistävän.

    • saapuolustautua

      Näyttäisi siltä, että Suomi on jollain tavalla mädäntynyt tai hapantunut tyytymään siihen, ettei oikeutta saa. Miten tämä ennen oikeudenmukainen valtio on alentunut näin alhaiseen alennustilaan omantuntonsa paaduttaen ja menettäen?

      Eivät asiat selkene piiloutumalla, vaan rohkeasti itseä tai toisia puolustaen. Jotenkin tällaisissa selkeissäkin tapauksissa, asioista onnistutaan tekemään yhtä ruostuneita, kuin ne olisivat entisaikojen junia, jotka ovat ruostuneet kiskoilleen.
      Mitä useampi uskaltaa puolustaa oikeudenmukaisia asioita, sen paremmin ja useammin asiat selviävät ja oikoutuvat.

      • piittaamattomuudesta

        Tuollaisen asian esilletuleminen on kyllä häpeä koko yhteisölle. Piinataan rakennuksen kelvottomuuteen viattomia ihmisiä, eikä välitetä rakkenushomeiden aiheuttamista seurauksista mitään. Tuollainen teko tulee joka tapauksessa jossakin vaiheessa tekijöiden eteen ja näyttäisi, että tässä tapauksessa se on jo tullut.


    • kuinkahepäättävät

      Sehän on vallan hyvä asia, jos kunta herää näkemään asian jatkumon perheelle. Kunnan maineen jonkinlaiseksi pelastusrenkaaksi voi muodostua vastuunottaminen perheen avun saamisessa ja sellaisissa asioissa, jotka ovat jääneet vielä huomiota vaille.
      Vaikka Suomen yleinen linja on ollut jo joitakin vuosia, että kaikki avun antaminen heikoimmille vähennetään tai jopa lakkautetaan kokonaan, niin ei se estä yksittäistä kuntaa nousemasta Suomen alasajon pysäyttäväksi esimerkiksi. Siinä jos missä olisi tällä Pukkilan kunnalla näyttämisen paikka ja se, jos mikä vetäisi uusia nuoria perheitä kuntaan, josta voisi tulla hyvämaineinen sisäänveto paikka hyvässä kasvumielessä.

      Nähtäväksi jää, mikä on kunnan taktiikka. Päättävätkö olla sisäänpäin lämpiävä vai sisään kutsuva kasvualustaltaan tervehtyvä ja terve kunta.

    • heitäkinvieläon

      Kyseisen perheen isä on yrittäjä. Eikö Pukkila tarvitse yrittäjiä, vai mistä moinen kohtelu johtuu.
      Olen sitä mieltä, että Pukkilan tulisi vetää yrittäjiä puoleensa, mutta päättäjät eivät sitä mieltä näytä olevan. Kyllä on lyhytnäköistä päätöskäytäntöä. No, jospa tuo asia muuttuu päättäjien muuttumisen takia. Toivotaan nuoria ja vielä oikeudenmukaisia tunteita tuntevia päättäjiä kuntaan.

      • tuontitavara

        Niinhän se pitäisi olla, vaan mistä niitä pienessä kunnassa riittää? Varavaltuutettukin on sitten vaiennut... Eli kovin on jo sopeutunut vanhaan kaartiin.


    • lainmukainenvastuu

      Täytyy kyllä piiripienipyörii leikkiin osallistuvien olla hyvin pienehkö määrä ihmisiä, jos piiloon menivät. Yrittäjyys tuo aina hyvin elementtejä kunnille, koska yrittäjät ovat yleensä melko innovatiivisiä ja tuovat verorahoja melkoisen potin, siitä pitää nimittäin valtio huolen.
      Tästä Pukkilan kunnan aiheuttamasta jutusta tulee mieleen kaikki Suomessa tuotetut pienten kuntien fiktiiviset sarjat, jotka ovat olleet hyvinkin hauskaa katsottavaa. Tässä Pukkilassa se oikein kiteytyy näiden sarjojen olennainen suomalainen mentaliteetti.

      Karua taas on se, että tämän perheen elämä ei ole ollut fiktiivistä, vaan vaikutukset ovat täysin todellisia, joten kunnankin on reagoitava elävässä elämässä tekemällä korjaavat liikkeet perheen lopullisen tervehtymisen suhteen kaikin vastuullisin tavoin. Olisi äärimmäisen tervehenkistä pelastaa perhe, eikä itse vain lipua ohi menevän laivan kannella katsellen, että onneksi minä itse sentään pääsen pälkähästä ja "merihädästä".

      Suomeen pitäisi saada samanlainen laki koskien muiden tekemien tuhojen jälkisiivousta, joka kieltää jättämästä loukkaantunutta kolaripaikalle oman onnensa nojaan, ettei myöskään perheitä jätetä itse aiheutetun, muiden aiheuttamien tai onnettomuuksien aiheuttamien tuhovaurioiden jälkeen yksin avutta. Kutsuisin niitäkin tilanteita muutoin suoraan heittellejätöksi oman nahkan pelastamisen kustannuksella.

      • vastuukaikesta

        Aika erikoista oli kyllä sekin, kun Pukkilan päättäjistön jäsen kehotti facebookissa kaikkia vain menemään eteenpäin ja jättämään asian taakseen. Niinkö se homma toimii, että ensin lyödään ilmat pihalle toisesta ja sitten sanotaan, että kävele menemään?!!!!!!!!!!


      • oiskoväärinkäsitys
        vastuukaikesta kirjoitti:

        Aika erikoista oli kyllä sekin, kun Pukkilan päättäjistön jäsen kehotti facebookissa kaikkia vain menemään eteenpäin ja jättämään asian taakseen. Niinkö se homma toimii, että ensin lyödään ilmat pihalle toisesta ja sitten sanotaan, että kävele menemään?!!!!!!!!!!

        Tarkoitatko, että kunna päättäjissä on henkilö, joka käskee mennä eteenpäin ja jättää perhe yksin kärsimään asiasta. Vai aivanko käskee kärsimykseen ajetun perheenkin mennä eteenpäin ja jatkaa kärsimistä?
        Olisko noin tunteeton valittu hoitamaan kunnan asioita? Jospa tuon henkilön kirjoitus on vaikkapa käsitetty väärin. Ei kukaan normaalilla järjellä varustettu edes kehtaa tuollaista kirjoittaa ja ehdottaa.


    • aikasuunnitelma

      Miten terveyden menetys tai sairastuminen, joka jatkuu jätetään taakse? Vaihtamalla keuhkotko? Onko Pukkilan kunnalla niitä vaihtokeuhkoja kuntansa varikolla annettavana vai miten homeet poistetaan ihmiskehosta, lehtipuhaltimellako vai miten ajattelivat?

    • sivustaseuraaja

      nim. tuontitavara
      "Varavaltuutettukin on sitten vaiennut... Eli kovin on jo sopeutunut vanhaan kaartiin."

      Ihan hyvä, että onkin vaiennut. Ihmeellinen sättijä ja takinkääntäjä joka kirjoittaa paatoksella ja poistaa sitten tekstinsä...???...niinkuin toinenkin Pukkilan kookomuslainen, Loijas... Varsin vakkuuttavaa.

      • hommanloppu

        Mitä ihmettä täällä mesotaan? Joukkovoimalla hiljennetään kaikki järkevä keskustelu ja sitten haikaillaan keskustelun perään. Ei kai kukaan keskustele, jos aiheettomia tutkintopyyntöjä tehtailee joku taho kuulemma. Keskustelu ja järkevä sopiminen loppuu siihen.


      • kesätonttu

        Varsinaisia häirikköjä on täällä ollut poliitikkojen kimpussa. Siihen on tietenkin oikeus. Katsokaa peiliin kuitenkin ja miettikää, kuka tuollaisia ihmisiä haluaa edes auttaa.


    • hernenenässäjollain

      Siis viittaatko tuollaisilla ihmisillä kärsineen perheen aikuisiin vai keneen? Ja kuka on tehtaillut tutkintapyyntöjä ja kenestä?
      Meneekö tässä nyt Pukkilan kuntalaisilla omatkin kaunat selkeän eri asian edelle? Tarkennatko mihin ja keihin viittaat, miten ja miksi?
      Keskustelu on ollut hyvin asiallista ja jos joku ottaa esille henkilökohtaisuuksiin meneviä asioita, niin ne kannattaa varmasti selvittää tämän keskustelun ulkopuolella.

    • palatkaakeskustelemaan

      Hei. Meneekö keskustelu nyt toisten sättimiseen? Jos olette aikuisia ihmisiä, niin lopettakaa tuollainen ja ottakaa kantaa siihen miten käsitätte sen, että perheelle myydään asunto joko tietäen sen vauriot, tai tietämättään. Oli miten oli tuo asia, mutta kovin kauan myyjä ei ollut tietämätön, sillä perhe hoiti huolellisesti omaa osuuttaan ja ilmoitti myyjälle rakennuksen vaurioista ja vaaroista. Kuitenkin ostaja vaikeni kuulemastaan ja liekkö kovin moni päättäjän osassa ollut siitä sai tietoonsa. Nyt koko kunnanhallitus on joutunut syyllisen leiman kantajaksi, vaikka varmasti kaikki heistä eivät ole syyllisiä kätkemisiin sun muihin pahoihin tekoihin.

      Mitä mieltä kirjoittajat ovat tästä asiasta?

      • SAMAkirjoittaja

        Nyt tuli paha virhe. Ostaja ei vaiennut kuulemastaan, vaan vaikenija oli MYYJÄ.
        Toivoisin päättäjien istse kertovan siitä, että saivatko kaiken tarvitsemansa tiedon, vai oliko joukossa niitä, jotka nostivat itsensä yläpuolelle ja päättivät mitä tehdään ja mitä jätetään tekemättä.


    • kieliposkessa

      hommanloppu, kirjoitit että joku olisi tehtaillut tutkintapyyntöjä. Tehtailu tarkoittaa, että sama taho olisi tehnyt useamman tutkintapynnön. Onko näin? Jos ei niin miksi haluat antaa sen kuvan? Ja mikä tämä taho on, ostaja vai joku kunnallispoliitikko? Jos jälkimmäinen, onko kyse siitä hansikkaalla poskelle kaksintaisteluhaasteen antaneesta, jonka herrasmiesmäinen teko ymmärretiin väärin ja johti käräjille?

      • hommanloppu

        Eiköhän se muiden kuin itsensä sananvapautta voimakkaasti rajoittamaan pyrkivä itse tiedä kuka on. Saahan niitä tutkintapyyntöjä tietenkin tehdä, jos haluaa itsensä naurunalaiseksi. Mikä tuo kaksintaistelujuttu oikein on? En ole kuullut moisesta. Aika pelottavalta tuntuu oikeastaan, jos joku alkaa uhkailla muita. Ei ole kaikki ihan kohdallaan, jos keskustelua ei saa käydä ilman kaksintaisteluhaasteita. Ei tuollainen voi pitää paikkaansa. Vedit varmaan hatusta koko jutun.


      • kieliposkessa
        hommanloppu kirjoitti:

        Eiköhän se muiden kuin itsensä sananvapautta voimakkaasti rajoittamaan pyrkivä itse tiedä kuka on. Saahan niitä tutkintapyyntöjä tietenkin tehdä, jos haluaa itsensä naurunalaiseksi. Mikä tuo kaksintaistelujuttu oikein on? En ole kuullut moisesta. Aika pelottavalta tuntuu oikeastaan, jos joku alkaa uhkailla muita. Ei ole kaikki ihan kohdallaan, jos keskustelua ei saa käydä ilman kaksintaisteluhaasteita. Ei tuollainen voi pitää paikkaansa. Vedit varmaan hatusta koko jutun.

        Tuohan oli pilaa! Totta sen sijaan on, että kunnallispoliitikko antoi avokämmentä kilpailevalle vuokraviljelijälle, jolla ei ollut huumorintajua vaan vei sen oikeuteen. En tiedä miten kävi, kai siitä joku tuomio lätkäistiin. Tästä on jo aikaa, mutta palasi mieleen kun luin miekkosen varsin loukkaavan ostajapariskuntaa koskevan kirjoituksen.

        JK. Nimimerkkisi on muuten mauton.


      • hommanloppu
        kieliposkessa kirjoitti:

        Tuohan oli pilaa! Totta sen sijaan on, että kunnallispoliitikko antoi avokämmentä kilpailevalle vuokraviljelijälle, jolla ei ollut huumorintajua vaan vei sen oikeuteen. En tiedä miten kävi, kai siitä joku tuomio lätkäistiin. Tästä on jo aikaa, mutta palasi mieleen kun luin miekkosen varsin loukkaavan ostajapariskuntaa koskevan kirjoituksen.

        JK. Nimimerkkisi on muuten mauton.

        Kiitos ilmoituksesta! Mikä siinä niin mautonta on?


    • viisauttapeliin

      Oikeuteen joutumista tulisi välttää ja varsinkin, jos on syyllistynyt johonkin sellaiseen, josta voi tuomio rapasahtaa.

      • lomanhoppu

        Ihmisten pitää elää ja vaihtaa mielipiteitään omien periaatteidensa mukaan. Niitä periaatteita eivät määritä ketkään homeuhrit tai kylänpäälliköt. Sananvapautta eivät voi rajoittaa ulkopaikkakuntalaiset mediahait. Hauskaa kesää kaikille! MOT


      • painennaikallaan
        lomanhoppu kirjoitti:

        Ihmisten pitää elää ja vaihtaa mielipiteitään omien periaatteidensa mukaan. Niitä periaatteita eivät määritä ketkään homeuhrit tai kylänpäälliköt. Sananvapautta eivät voi rajoittaa ulkopaikkakuntalaiset mediahait. Hauskaa kesää kaikille! MOT

        Sipoon Herttua on hyvä!


      • anopajallaan
        painennaikallaan kirjoitti:

        Sipoon Herttua on hyvä!

        Puin Kukkilassa


      • nunnankusasema
        anopajallaan kirjoitti:

        Puin Kukkilassa

        Ns. kärsineelle perheelle toivotaan hyviä jatkoja. Tuupattujen muistopäivä meni taannoin jo, mutta teitä muistettaneen kaiken jälkeen kaiholla kunnan päättäjien mielissä.


    • mitäasiastaontietoa

      Mitä asialle kuuluu? Ei kai asiaa ole pysätetty tuollaiseen malliin? Jos on, niin kylläpä on tehty tyhmästi.

    • mieleenjäitte

      Ei ole ollut tutkintapyyntö aiheeton. Valtuutettu Jussi Simolinna kirjoitteli facebookissa ihan mitä sattuu valheellista tietoa ostajien toimista ja neuvottelutuloksen syistä, ja kyllä se selvästikin oli ostajien kunniaa loukkaavaa. Myös valtuutettu Terhi Tikkala kirjoitti paikkansapitämättömiä. Törkeimmin käyttäytyi kuitenkin Simolinnan puoluetoveri, varavaltuutettu Juha Myllyoja, jonka kirjoittelu oli suorastaan kuvottavaa.

      Jos poliisi ei Suomessa järjestä esitutkintaa, ei se ole yhtä kuin että rikosta ei olisi tapahtunut. Poliisi pyyhkii juttuja kovalla kädellä alas pöydiltään, koska poliisissa on kova resurssipula.

      • Tarkkailevakuntalainen

        Ja taas poliitikkoihin kohdistuva solvaus jatkuu. Kukakohan mahtanee olla tuossa takana? Iljettävää.


      • kitoos
        Tarkkailevakuntalainen kirjoitti:

        Ja taas poliitikkoihin kohdistuva solvaus jatkuu. Kukakohan mahtanee olla tuossa takana? Iljettävää.

        Osoita solvaus.


    • mitenkäpäin

      Omaavatko Pukkilan silmäätekevät jonkin puolue koskemattomuuden totuuden suhteen? Onko se jokin uusi diplomaattilaji, joka antaa valtuudet puhua tai kirjoittaa palturia? Vai kasautuuko tietty ihmistyyppi päättäviin elimiin, jolloin poikkeus ei enää vahvista sääntöjä, vaan ne kääntyvätkin toisinpäin poliitikkojen suussa, puheissa ja teksteissä?

      • hommanloppu

        Primitiivinen ja tietämättömyydestä ponnistava kateus ja herraviha elää ja voi hyvin. Perinteisen vasemmiston kannattajat ovat aina osanneet ottaa ne esille kirjoittelussaan ja nykyään sitä hyödyntävät näköjään monet ihmiset omien asioidensa ja mielipiteidensä markkinoinnissa. Mietityttää, että kukakohan tässäkin kampanjassa on takana? Jollain on mennyt kaikki itsehillintä ja arvostelukyky näköjään. Tuo joku lukee tämänkin tekstin ja kokee sen jotenkin suoraan , mutta perusteetta itseään loukkaavaksi. Lopulta ketään muuta ei kiinnosta edes koko asia enää. Asiat ovat vain asioita ja ne häviävät historian hämäriin. Peace and ...


      • koulutettujakaikki
        hommanloppu kirjoitti:

        Primitiivinen ja tietämättömyydestä ponnistava kateus ja herraviha elää ja voi hyvin. Perinteisen vasemmiston kannattajat ovat aina osanneet ottaa ne esille kirjoittelussaan ja nykyään sitä hyödyntävät näköjään monet ihmiset omien asioidensa ja mielipiteidensä markkinoinnissa. Mietityttää, että kukakohan tässäkin kampanjassa on takana? Jollain on mennyt kaikki itsehillintä ja arvostelukyky näköjään. Tuo joku lukee tämänkin tekstin ja kokee sen jotenkin suoraan , mutta perusteetta itseään loukkaavaksi. Lopulta ketään muuta ei kiinnosta edes koko asia enää. Asiat ovat vain asioita ja ne häviävät historian hämäriin. Peace and ...

        Tuohon "herraviha" ajatukseen sanoisin, että Suomi on nykyään täynnä ja pullollaan herroja. Koulutus on korkeatasoista ja yleistä, eli tavallista. Työhön hakijat ovat herroja ja siksi työt joissa ei tarvita koulutusta eivät kiinnosta enää ketään.
        Omasta kokemuksesta voin kertoa, että ennen koulutus oli harvinaisempaa, mutta nyt sukukin on täynnänsä ns. herroja.
        Eipä sitä herravihaa enää taida löytyä mistään.


    • sätkisinä

      Miten tuollaisia törkimyksiä on päässytkin niin monia Pukkilan päättäjiin, vai oliko sittenkin kaiken takana joku kierolainen, joka veteli naruista...

    • mitäuutta

      Kuuluuko mitään uutta? Tapahtuuko asiassa mitään kehitystä? Täällä meillä toivotaan perheen kärsimysten loppumista ja odotetaan, että joku ottaa asian hoitaakseen.

      • Spelttikille

        Täysi vapaushan on vaikka itselläsi ottaa asia hoitaaksesi. Aina ei tarvitse odottaa jonkun muun tekevän työt omasta puolestaan. Jos siis haluat jotenkin perhettä auttaa, ryhdy oikeasti auttaamaan, äläkä täällä somessa mesoa.


    • rehellisyysparempikeino

      Onko niin, että tämän pienen Pukkilan kunnan päättävä elin on niin pieni taho, että he ovat päättäneet vaieta saamansa vähintäänkin negatiivisen palautteen takia? Ovatko he aiemmin tottuneet siihen, etteivät suomalaiset ota kantaa kuntiensa tekemiin virheisiin ja erheisiin ja tuliko heille yllätyksenä, että suomalaiset ovat nykyään hyvinkin valveutuneita puolustamaan vääryyttä kokeneita?

      Yleensä hiljaisuus on myöntymisen merkki, mutta virheitä tehneiden on muistettava kuitenkin se tosiasia, että minkään taakseenkin jättää, sen edestään tulee vielä löytämään. Asiat eivät peity siten, että maalataan homeisen seinän päälle uusi maali. Home kyllä tulee kupruilemaan sieltä uudenkin maalin läpi jossakin vaiheessa. Samoin totuuskin kupruilee asioiden läpi, halusimmepa sitä, tai emme.

      • asiaonnoin

        Asia on juuri kuten sanot. Edestään löytää taakse jättämänsä, oli se sitten hyvää tai huonoa.
        Kyllä ihmiset ovat tänään valventuneempia kuin aikaisemmin ja se johtuu siitä, että nyt tuodaan esille asioita joten niitä on nykyään mahdoton tehdä salassa ja piilotella.


      • nunnankusasemat

        Luulen, että kukaan kuntapäättäjä ei seuraile näitä keskusteluja täällä. Varmaan se oikea tapa saada kommentteja kunnan suunnasta on se, että kysyy asioista kunnan ylläpitämien kanavien kautta ja yrittää siellä saada sitä keskustelua elpymään. Eikös ne tähänkin asiaan liittyvät päätökset ole ihan julkista tietoa, jonka pitäisi siis olla saatavissa kunnasta? Nythän keskustelu tukahtui siihen, että kukaan asioita oikeasti päättämässä ollut ei osallistunut siihen kertaakaan. Nykyvaltuutetuilla ei ole asian kanssa juurikaan mitään tekemistä. Turha heitä on täällä moittia. Kaikki tietävät sitä paitsi, että esim. Pukkilan kunnassa päätösvalta on käytännössä yhdellä puolueella. Millään muulla ryhmällä ei ole tosiasiassa mahdollisuutta vaikuttaa mihinkään rahanjakoon, kunnan sopimuksiin tai muuhunkaan asiaan. Oikeastaan kyse on enemmänkin teatterista. Vasta sitten, kun muut ryhmät kasvavat tarpeeksi, että saavat edes yhdessä enemmistön suhteessa perinteiseen valtapuolueeseen, on mahdollista saada muutoksia asioihin. Nykyisenkaltainen tosiasiallinen yksipuoluejärjestelmä ei ole koskaan ollut hyväksi, ei meillä eikä muualla. Ainoa keino selvittää tämä asia ja päästä siinä kohtuulliseen ratkaisuun on se , että joku tuosta valtaryhmästä ottaa asian hoitaakseen ja kerää tästä saatavat poliittiset pisteet kotiinpäin. Ihme, ettei näin ole jo tapahtunut.


    • onaikaaodottaa

      Politiikan keskellä kasvaneena täytyy todeta, että kun porukka on pieni, niin siellä herkästi riidat henkilöityvät tunnetasolle. Ihminen monesti perustaa päätöksensä tunnepohjalta, vaikka meitä säätelevät yleiset normisäännöt ja lait. Puolueiden ja muidenkin yhteisöjen sisällä käytäntö on kuitenkin eri juttu. Kun ihminen tulee loukatuksi tunnetasolla, niin siinä sitä sitten saa odottaa hyviä tuloksia. Niitä ei nimittäin sen jälkeen ole enää tulossa.

      Uskoakseni Pukkilan päättäjiä kyllä kiinnostaa, mitä heistä täällä kirjoitellaan. Poliittisesti valveutuneet ovat aina kiinnostuneet julkisuudesta, joten en usko säännön tekevän tässäkään tapauksessa poikkeusta. Heidän vaikeneminen ei silti tule tuottamaan heidän toivomaansa lopputulosta, että asiat painettaisiin villaisella sillä tavoin, etteivät muut odottaisi vastauksia niin kauan, että ne sieltä annetaan.

      • harmittaatämä

        Omat tunteet eivät saa vaikuttaa päätöksiin, mutta silti monen herkkänahkaisen kohdalla vaikuttavat.
        Monet ovat kiinnostuneita tuosta homekoulu jupakasta, mutta näyttää siltä, että odotuksista huolimatta asiasta ei saa enempää irti. Ei ole tietoa annettu jatkuuko juttu ja kannattaako täällä käydä seurailemassa asiaa. Jotenkin uskoisin, että juttu jatkuu mutta tietoa ei näytetä annettavan siitä missä asia menee.


    • seurattu

      Onko kyseinen asia hoidossa? Näyttäisi, että asiaa pantataan koska lisätietoa ei heru.

      • kiinnostusnolla

        Ei kai tässä kukaan ole minään tiedottajana. Varmaan perhe kertoo asioistaan, jos näkee sen tarpeelliseksi. Heidän yksityisasiansahan tämä on. Jossain vaiheessa heitä tukevat piirit täällä puhkuivat kovasti, että perhe varmaan riitauttaa asian. Mitä lienevät tehneet?


      • kallistahommaa
        kiinnostusnolla kirjoitti:

        Ei kai tässä kukaan ole minään tiedottajana. Varmaan perhe kertoo asioistaan, jos näkee sen tarpeelliseksi. Heidän yksityisasiansahan tämä on. Jossain vaiheessa heitä tukevat piirit täällä puhkuivat kovasti, että perhe varmaan riitauttaa asian. Mitä lienevät tehneet?

        Pitkästi ovat jo edenneet asiassa ja varmasti kohta kuullaan lisää monestakin tuutista.

        Sitä tässä vaan ollaan ihmetelty, että kun viimeisimmässä valtuuston kokouksessa joku valtuutettu kertoi, että jopa kahvirahoissa on kunnassa säästetty, niin miksihän sitten kunta pitää asianajajaa tappelemassa Kanteleen koulun asioista, sellaisella 220-300 euron tuntipalkkiolla...............


      • kiinnostusolla

        Tiedät siis mitä on tapahtumassa. Eikö olisi hyvä kertoa muillekin, jollei ole vaan arvelua?


      • tietoaon
        kiinnostusolla kirjoitti:

        Tiedät siis mitä on tapahtumassa. Eikö olisi hyvä kertoa muillekin, jollei ole vaan arvelua?

        Eiköhän se ole vain viikoista kysymys, kun asiat alkavat tulla esille ja sinäkin saat kyllä sitten tietää, mitä on tapahtumassa. Näin ison asian valmistelu vie aina aikaa, mutta nyt on valmista.


    • aputuleetarpeen

      Olisivatko menneet kesälomalle? Se käy Suomessa sellaisena "virallisena syynä" olla tavoittamattomissa kesän aikana. Aika paljon oli alussa kirjoituksia, mutta sitten kaikki pääsivät yhtä aikaa lomalle, joten kukahan se heidän työnsä sillä aikaa tekee?

      Vai onko koko Pukkilan kunta jäänyt jo kesälomalle, kun ihmiset katosivat kommentoimasta tästä aiheesta? Perhe sinällään on eri asia, koska kukaan ei varmasti julkisesti halua ruotia kenen tahansa kanssa yksityisasioitaan. Toivottavasti perheen asiat kuitenkin rullaavat kesälomista huolimatta eteenpäin. Tuon kaltaisista huolista ja negatiivisistä terveysvaikutteista kun ei sitä kesälomaa voi kuitenkaan ottaa ja apua odottavien aika on aina pitkä. Monesti vuosikausia saa Suomessa apua odottaa, vaikka virallinen tahokin olisi mukana. Byrokratian rattaat rullaavat, jos rullaavat täällä meidän kotosuomessa.

      • kiinnostusnolla

        Aika aktiivisesti kirjoitteli ainakin tuon perheen äiti monessa paikassa Facebookissa. Eihän keskusteluun juuri kukaan muu edes lopulta osallistunut. Kuka sitten täällä on kirjoitellut, sitä ei tiedä kukaan. Varmaan ihan muutama ihminen, koska näin helposti keskustelu tyrehtyi. Yleensä kiinnostus säilyy keskustelussa paremmin, jos edes tietää, kenen kanssa on ilo keskustella. Tässäkin ketjussa jollain on tietoa tai ainakin näin annetaan ymmärtää, mutta sitten ei kysyttäessä nämä tietäjät eivät edes viitsi vastata. Eihän siinä sitten keskustelua viitsi jatkaa. Hyvää kesää kaikille ja raitista ilmaa! Seuraaminen taitaa loppua tältä erää tähän.


      • vaiettänolla
        kiinnostusnolla kirjoitti:

        Aika aktiivisesti kirjoitteli ainakin tuon perheen äiti monessa paikassa Facebookissa. Eihän keskusteluun juuri kukaan muu edes lopulta osallistunut. Kuka sitten täällä on kirjoitellut, sitä ei tiedä kukaan. Varmaan ihan muutama ihminen, koska näin helposti keskustelu tyrehtyi. Yleensä kiinnostus säilyy keskustelussa paremmin, jos edes tietää, kenen kanssa on ilo keskustella. Tässäkin ketjussa jollain on tietoa tai ainakin näin annetaan ymmärtää, mutta sitten ei kysyttäessä nämä tietäjät eivät edes viitsi vastata. Eihän siinä sitten keskustelua viitsi jatkaa. Hyvää kesää kaikille ja raitista ilmaa! Seuraaminen taitaa loppua tältä erää tähän.

        Varavaltuutettua taas näköjään ketuttaa aika rankasti, eikä kielenkantimet, tai tässä tapauksessa näppissormet pysy kurissa sitten niin millään. Ilmeisesti 14 ääntä kuntavaaleissa antaa varavaltuutetun mielestä oikeuden pullistella kuntalaisille tai entisille sellaisille ihan miten tahtoo.

        Älä huoli; kyllä sinäkin vielä saat tietoa ja sitä kaipamaasi raitista ilmaa, kunhan pikkuisen vielä maltat mielesi. Asiat ovat parjaamasi perheen kannalta oikein hyvällä mallilla, kun taas puolustelemasi kunta ja sen edustajat taitavat olla keltaisessa korviaan myöten.


      • kiinnostusnolla
        vaiettänolla kirjoitti:

        Varavaltuutettua taas näköjään ketuttaa aika rankasti, eikä kielenkantimet, tai tässä tapauksessa näppissormet pysy kurissa sitten niin millään. Ilmeisesti 14 ääntä kuntavaaleissa antaa varavaltuutetun mielestä oikeuden pullistella kuntalaisille tai entisille sellaisille ihan miten tahtoo.

        Älä huoli; kyllä sinäkin vielä saat tietoa ja sitä kaipamaasi raitista ilmaa, kunhan pikkuisen vielä maltat mielesi. Asiat ovat parjaamasi perheen kannalta oikein hyvällä mallilla, kun taas puolustelemasi kunta ja sen edustajat taitavat olla keltaisessa korviaan myöten.

        Tuollainen tarve kokoajan loukata muita ei ole hyväksi kenenkään terveydelle. On se hyvä, että on edes nuo poliitikot joita voi loukata joka käänteessä ja purkaa siten paineitaan. Ainakin tuo edellinen kirjoittaja on nyt nälvimässä asiaan liittymätöntä poliitikkoa. Jokainen erimieltä oleva tuntuu olevan täysin tuomittava. Yritä nyt ymmärtää, että asioista voi olla eri mieltä ja hyvä niin. Tässäkin asiassa toisella osapuolella on oma käsityksensä tapahtumista ja toisella omansa. Koko jutun jujuhan on ollut kaiken aikaa se, että jos yhteisymmärrystä ei saavuta, on asia ratkaistava oikeudessa-etenkin kun asiaa ei sopimuksinkaan saatu ratkaistua. Taloudelliset seuraamukset ovat sitten varmaan huomattavat hävinneelle osapuolelle.


      • minäminäeikäkukaanmuu
        kiinnostusnolla kirjoitti:

        Tuollainen tarve kokoajan loukata muita ei ole hyväksi kenenkään terveydelle. On se hyvä, että on edes nuo poliitikot joita voi loukata joka käänteessä ja purkaa siten paineitaan. Ainakin tuo edellinen kirjoittaja on nyt nälvimässä asiaan liittymätöntä poliitikkoa. Jokainen erimieltä oleva tuntuu olevan täysin tuomittava. Yritä nyt ymmärtää, että asioista voi olla eri mieltä ja hyvä niin. Tässäkin asiassa toisella osapuolella on oma käsityksensä tapahtumista ja toisella omansa. Koko jutun jujuhan on ollut kaiken aikaa se, että jos yhteisymmärrystä ei saavuta, on asia ratkaistava oikeudessa-etenkin kun asiaa ei sopimuksinkaan saatu ratkaistua. Taloudelliset seuraamukset ovat sitten varmaan huomattavat hävinneelle osapuolelle.

        Aa joo... ne poliitikotko tässä onkin se loukattu osapuoli. Tämä valtuutettu Loijaskin kitisee kunnanvaltuuston 21.5.2018 kokouksen livestreamilla, kuinka häntä häiritsee sähköpostit... Siis yhden perheen koko elämä muuttui Pukkilan kunnan törkeiden toimien takia, mutta Loijaksen mielestä on syytä valittaa päättäjien saamista sähköposteista...


      • jokahankkiakseen
        kiinnostusnolla kirjoitti:

        Tuollainen tarve kokoajan loukata muita ei ole hyväksi kenenkään terveydelle. On se hyvä, että on edes nuo poliitikot joita voi loukata joka käänteessä ja purkaa siten paineitaan. Ainakin tuo edellinen kirjoittaja on nyt nälvimässä asiaan liittymätöntä poliitikkoa. Jokainen erimieltä oleva tuntuu olevan täysin tuomittava. Yritä nyt ymmärtää, että asioista voi olla eri mieltä ja hyvä niin. Tässäkin asiassa toisella osapuolella on oma käsityksensä tapahtumista ja toisella omansa. Koko jutun jujuhan on ollut kaiken aikaa se, että jos yhteisymmärrystä ei saavuta, on asia ratkaistava oikeudessa-etenkin kun asiaa ei sopimuksinkaan saatu ratkaistua. Taloudelliset seuraamukset ovat sitten varmaan huomattavat hävinneelle osapuolelle.

        >>Taloudelliset seuraamukset ovat sitten varmaan huomattavat hävinneelle osapuolelle.<<

        Entäpä jos se vastapuoli ei olekaan perhe, vaan syyttäjä..?


      • neuvothyvät
        kiinnostusnolla kirjoitti:

        Tuollainen tarve kokoajan loukata muita ei ole hyväksi kenenkään terveydelle. On se hyvä, että on edes nuo poliitikot joita voi loukata joka käänteessä ja purkaa siten paineitaan. Ainakin tuo edellinen kirjoittaja on nyt nälvimässä asiaan liittymätöntä poliitikkoa. Jokainen erimieltä oleva tuntuu olevan täysin tuomittava. Yritä nyt ymmärtää, että asioista voi olla eri mieltä ja hyvä niin. Tässäkin asiassa toisella osapuolella on oma käsityksensä tapahtumista ja toisella omansa. Koko jutun jujuhan on ollut kaiken aikaa se, että jos yhteisymmärrystä ei saavuta, on asia ratkaistava oikeudessa-etenkin kun asiaa ei sopimuksinkaan saatu ratkaistua. Taloudelliset seuraamukset ovat sitten varmaan huomattavat hävinneelle osapuolelle.

        Hyvä neuvo varavaltuutettu Myllyojalle:

        "Tuollainen tarve kokoajan loukata muita ei ole hyväksi kenenkään terveydelle."


      • lomahupi
        jokahankkiakseen kirjoitti:

        >>Taloudelliset seuraamukset ovat sitten varmaan huomattavat hävinneelle osapuolelle.<<

        Entäpä jos se vastapuoli ei olekaan perhe, vaan syyttäjä..?

        No sittenhän asia muuttuisi mielenkiintoiseksi. On kuitenkin hyvin epätodennäköistä, että mitään rikosta olisi asiassa tapahtunut. Ei kai kenelläkään ole mitään intressiä ainakaan kunnan puolella toimia siten, että liikuttaisiin tuollaisilla rajoilla. Omassa asiassaan tässä vyyhdessä näin ulkopuolta tarkastellen toimii vain ostaja. Kunnan puolella kukaan ei saane tästä asiasta mitään hyötyä-päinvastoin. Hyvä asia on joka tapauksessa se, että asia selvitetään, niin kenenkään ei tarvitse sitten julkisuudessa asiasta pitää melua.


      • hupiasaatvielä
        lomahupi kirjoitti:

        No sittenhän asia muuttuisi mielenkiintoiseksi. On kuitenkin hyvin epätodennäköistä, että mitään rikosta olisi asiassa tapahtunut. Ei kai kenelläkään ole mitään intressiä ainakaan kunnan puolella toimia siten, että liikuttaisiin tuollaisilla rajoilla. Omassa asiassaan tässä vyyhdessä näin ulkopuolta tarkastellen toimii vain ostaja. Kunnan puolella kukaan ei saane tästä asiasta mitään hyötyä-päinvastoin. Hyvä asia on joka tapauksessa se, että asia selvitetään, niin kenenkään ei tarvitse sitten julkisuudessa asiasta pitää melua.

        Jos ja kun et ole jutun aineistoa tutkinut, olisi hyvä, että et ryhtyisi arvioimaan todennäköisyyksiä ja TAAS viljelemään täysin perusteetta väitteitäsi täällä.


      • VanhustenkoOnni
        lomahupi kirjoitti:

        No sittenhän asia muuttuisi mielenkiintoiseksi. On kuitenkin hyvin epätodennäköistä, että mitään rikosta olisi asiassa tapahtunut. Ei kai kenelläkään ole mitään intressiä ainakaan kunnan puolella toimia siten, että liikuttaisiin tuollaisilla rajoilla. Omassa asiassaan tässä vyyhdessä näin ulkopuolta tarkastellen toimii vain ostaja. Kunnan puolella kukaan ei saane tästä asiasta mitään hyötyä-päinvastoin. Hyvä asia on joka tapauksessa se, että asia selvitetään, niin kenenkään ei tarvitse sitten julkisuudessa asiasta pitää melua.

        Tässä on sinulle lisää hupia, kun mietit, että miksi Onni Nurmen säätiö maksoi Pukkilan kunnalle tuomitut kulut

        https://www.ess.fi/uutiset/paijathame/2009/03/23/pukkilan-kunta-joutuu-maksamaan-onni-riidasta-jattikorvaukset


    • enemmänkinolisimyyty

      >>lomahupi
      10.6.2018 13:38

      No sittenhän asia muuttuisi mielenkiintoiseksi. On kuitenkin hyvin epätodennäköistä, että mitään rikosta olisi asiassa tapahtunut. Ei kai kenelläkään ole mitään intressiä ainakaan kunnan puolella toimia siten, että liikuttaisiin tuollaisilla rajoilla. Omassa asiassaan tässä vyyhdessä näin ulkopuolta tarkastellen toimii vain ostaja. Kunnan puolella kukaan ei saane tästä asiasta mitään hyötyä-päinvastoin. <<

      Vai että ei kenelläkään kunnan puolella ole mitään intressiä?! Valtuutettu Loijaksen kirjoitus Orimattilan Sanomissa kertoo JOTAKIN IHAN MUUTA.

      Loijas 4.4.2017 Orimattilan Sanomissa:

      ”Pukkilan kunnan taloutta on paikattu verojen nostamisen lisäksi erilaisilla kirjanpidollisilla kikkailuilla sekä myös myymällä merkittävissä määrin omaisuutta: Pekkalan pellot, lämpölaitos ja viimeisimpänä vesilaitos. Enemmänkin olisi myyty, jos joku olisi ostanut.
      Vaikka tilinpäätös on useimpina vuosina ollut plussa, ei rehellinen mies voi sanoa, että kunnan talous olisi kunnossa, kun tulos on saavutettu näillä kertaluontoisilla tuotoilla”.

      • lomahupi

        Ihmeellistä keskustelua tuntuvat nuo muutamat kirjoittajat käyvän kuviteltua keskustelukumppania vastaan. Siitä voineekin tehdä joitain päätelmiä tilanteesta. Apua tarvitsisivat kyllä mielestäni.


    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe