Söin lammasta ja karitsaa.

Herkkuja-pöytään

Pääsiäisen ruokaherkut, lampaanpaisti, hyvin marinoituna, minttuhillon ja valkosipuliperunoiden kera, todella maistui, eikä yhtään villan makua.

Toinen herkku jota on vielä jäljellä, karitsan paisti. Sekin marinoituna, jääkaapissa makuuntui , sitten sisälämpötila 10 asteeseen keittiön työpöydällä paistopussissa, siitä uuniin ja voi mikä makunautinto, herkullista leikkeenä leivällä ja eilen perunoiden ja salaatin kanssa. Punaviinikastike höystettynä häränliha fondilla.

Nyt vien tuota karitsanpaistiherkkua ystävälle joka ei pääse liikkumaan.
Kun hän ei tule herkkupadalle, herkut menevät hänen luoksensa.

Tässä tätä Kiirastorstaita, Pitkäperjantaita, Pääsiäispäiviä ja Pääsiäisen jälkeisiä päiviä vietetään herkutellen.
Mämmiä ja kermaa tietty, mutta tänään jälkiruokana onkin täytekakku, kun yksi pohja jäi pyhinä kayttämättä, se tänään valmistetaan ja nautitaan antaumuksella mokkakupin kera.

22

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hillollinen

      Outoa on että ruoka "ravinto" ei ole minulle extriim kokemus . Olen ehkä liian kokenut jolloin ruoka ei ole harvinaista herkkua .

    • sääliksi.käy

      Vähässä on ilon aiheet, kun pitää vielä pääsiäisen jälkeen kerrata syömisensä palstalla. Ajankohtaisempaa on kuvailla ulosteen koostumusta ja vaakan lukemia noitten mässäysten jälkeen. Nykyisin saa hyvää ja terveellistä ruokaa arkenakin, ei nuo tapetut lampaan lapset ruokana hyvää vaikutusta kehenkään tee. harva edes paastoaa eikä paaston jälkeen ole hyväksi noin mässäillä.

      • Voin lohduttaa heitä, joilla ei ollut lammasta, että minun lammasfileestä ei tullut mitään herkkua, vaikka minäkin marinoin, laitoin kelmuun ja uunissa paistoin.

        Hyvän ruoan valmistamiseen tarvitaan kunnon kokki!D

        Päinvastoin siitä tuli jotain naudanlihan tuntua, joskin mureaa, mutta lammas ei siinä maistunut, joten en voi edes lammaskaalia siitä laittaa. Koira jos olisi, niin sille syöttäisin ja anti`olla viimeinen kerta, kun otan edes ilmaisjakelusta lammasta.

        Olisi kyllä ollut viisasta valita sittenkin se lampaan potka/reisi, siis se luullinen, nyt saisin edes kunnollisen kaalisopan, mutta katsoin, että liian isoja yhdelle, vaikka luutahan siinä suurinosa on.


      • Aprilliako
        Kristiina23 kirjoitti:

        Voin lohduttaa heitä, joilla ei ollut lammasta, että minun lammasfileestä ei tullut mitään herkkua, vaikka minäkin marinoin, laitoin kelmuun ja uunissa paistoin.

        Hyvän ruoan valmistamiseen tarvitaan kunnon kokki!D

        Päinvastoin siitä tuli jotain naudanlihan tuntua, joskin mureaa, mutta lammas ei siinä maistunut, joten en voi edes lammaskaalia siitä laittaa. Koira jos olisi, niin sille syöttäisin ja anti`olla viimeinen kerta, kun otan edes ilmaisjakelusta lammasta.

        Olisi kyllä ollut viisasta valita sittenkin se lampaan potka/reisi, siis se luullinen, nyt saisin edes kunnollisen kaalisopan, mutta katsoin, että liian isoja yhdelle, vaikka luutahan siinä suurinosa on.

        Se lampaan filee olisi kyllä ollut jollekkin muulle tarpeeseen, sinä et kelpuuta koska ei maistu tarpeeksi lampaalle ! Onko tuo tosi vai joku aprillipila ?


      • Aprilliako kirjoitti:

        Se lampaan filee olisi kyllä ollut jollekkin muulle tarpeeseen, sinä et kelpuuta koska ei maistu tarpeeksi lampaalle ! Onko tuo tosi vai joku aprillipila ?

        "Se lampaan filee olisi kyllä ollut jollekkin muulle tarpeeseen,"

        Mistä noin päättelet, koska niitä jäi kyllä kaikille siellä hakeneille ja osa oli nyt tiistaina jaossa uudestaan, tietenkin pakasteena.


      • lammastajakaritsaa

        sääliksi.käy
        3.4.2018 10:52

        UUSI
        Vähässä on ilon aiheet, kun pitää vielä pääsiäisen jälkeen kerrata syömisensä palstalla. Ajankohtaisempaa on kuvailla ulosteen koostumusta ja vaakan lukemia noitten mässäysten jälkeen. Nykyisin saa hyvää ja terveellistä ruokaa arkenakin,----------
        -------------------------------------------------------------------------------------------""
        Juu, vähissä on, kun ei viitsi aina lukea kuinka täällä mollataan muita kirjoittajia, eikä tämäkään viesti jäänyt vailla "kaikkeen kyyllästyneen ja ärsyyntyneen" ""sääliksi.käy."" vastaajan kommenttia!
        Pitihän se arvata, jotkut ovat liian kokeneita, jotkut säälivät muita kirjoittajia.

        Jotkut iloitsevat hyvästä ruoasta, joillekin on uloste tärkeämpää, nauttii nyt siitä sitten ettei säälitä!

        Hyvän lampaan paistin valmistaminen ei onnistu aina, ei vaikka olenkin ammattikokki! Joskus maistuu villalle, joskus tulee liian kuiva paisti ja joskus sitä ei voi tarjota vieraille, silloin sen syä oma väki.
        Herroille ja narreille on ruokani kuitenkin aina kelvannut, kiittävätkin vielä.
        Jotain hyvää minussakin, osaan laittaa ruokaa! Muutoinhan olenkin niin apea ja iloton, että ihan #sääliksi.käy# !


        Ps. Kaikilla epäonnistuu joskus jopa lihapullat. Ei se ole kokin huonoutta, vaan epäonnistumisen osuminen johonkin vaiheeseen, joskus ne ovat mauttomia, joskus pippurisia, jne.
        Hyviä kokkejahan me kaikki olemme, omalla paikallamme.


    • Syödään sitä vasikkaakin alatoopisa, miksi sitten karitsaa vierastetaan? Hyvä oli meillä karitsanpaisti, murea ja mieto maultans.

      • Minä pääsin vähällä, poika kun kutsui syömään :😊 Pakkasessa oli ainekset Janssonin kiusaukseen, 3 choritsomakkaraa, joista vahva chilikeitto vokkivihanneksilla. Mämmi jonka ostin, ei ollut hyvää, joten näillä pärjäilin!


      • s-s

        Ai sentään,..unohdin eilen illalla, kun lähes kaikki oli syöty, niin tein Hassun akan perunoita uunissa.
        Kuorin kaks jauhoista perunaa, viilsin lähes pohjaan ja laitoin uuniin lihalimessä. Lopuksi sirottelin viimeiset parmesaanit ja korppujauhoa viiltoihin, voisulaa reippaasti päälle. Hyvää kuin mikä!


    • Söin perjantaina kaalisoppaa pakasteesta otettua ja lauantaina tein lasagnea eikä omasta mielestäni minun Pääsiäiseni jäänyt jälkeen kurmeeruuista?
      Minulle maistui ja eikö se ole pääasia?

    • Aika outoa,ettäPääsiäisen jälkeen on tarvetta elvistellä,että mitä on ahtanut sisikuntaansaansa?
      Onko mahdollista ,että olisi kyse viimeisestä ateriasta?

      • kappaskuntaas

        rituliini_38
        3.4.2018 20:45

        UUSI
        Aika outoa,ettäPääsiäisen jälkeen on tarvetta elvistellä,että mitä on ahtanut sisikuntaansaansa?
        Onko mahdollista ,että olisi kyse viimeisestä ateriasta?
        ______________________________________________________________________________________________

        Olisiko tuokin lausunto laitettava yksin elävän kiukkuisen akan piikkiin?

        Ei kaikkia huvita kirjoittaa joka hemmetin ajatuksesta avausta, politikointia ja valittamista kun on palstat täynnä. Joku sentään viitsi kertoa syömisetäkin, ei rantatilasta ja kunnan köyhyydestä ja isoista veroista.

        Minulla ei ole rantatilaa, ei edes mökki rannalla, mutta pyrin syömään sitä mitä haluan, ja Pääsiäisenä syödään lammasta vielä nykyisinkin, eikä ainakaan minun lampaansyöntini perustu uskontoon. Hyvää oli lampaani ilman villoja.
        Naapurissa syötiin kanaa, sitruunakanaa ja punakaalia, oli muuten hyvä yhdistelmä kun riisi oli basmatiriisiä maustettuna carrillä ja kurkumalla.
        Olis varmasti maistunut sinullekin,

        Ei kynitä täällä toisiamme, joskus voisi jättää nuo tyhjänpäiväiset sanomiset ajatuksen tasolla.

        Hyvää kevättä Ama sinne Puulan rantatilalle. Kevätjäille pilkkimään!


      • Kiitos kappasskuntaas!
        Ai että oikein kiukkuinen akka?
        Olen kaksikertaa ollut aviovaimo,enkä kummallekaan miehelleni ole ollut akka!

        Kuinkahan minusta nyt olisi akka tullut? Ensinnäkään rantatilani ei ole Puulanranalla,että aivan lapsellista hakuammuntaa elämäni tiimoilta?
        Jospa sinä hankkisit aivan oman elämän ja me eläisimme onnellisina kukin tahoillamme!
        Voin vielä kertoa,ei elämäni ole lainkaan yksinäistä,kaksi naapurin koiraa kävi pihassani,toinen tuli sisällekin!

        Lämmitin rantasaunan ja pilkilläkin kävin! Kaikki hyviv aman rantatilalla


    • kauhistusss

      Miten tuo ss pystyy koko ajan ahtamaan tuommoisia määriä raskasta ruokaa napaansa ? Nuo chorizo makkarat karmeita ihrapommeja, pottuihinkin mättää voita ja juustoa. Kiusauksissa kermaa ja jotain tosi suolaista pottujen lisäksi.

      • Kyllä minä tunnen tuskaa heistä aliravituista lapsista ja jokaisen suupalan jonka nielaisen tunnen että olenko minä ansioitunut tähän kylläiseenolooni,mutta kun muistan sen köyhyyden,sotaajan
        puutoksen,suolahnaa ja lapamatoa 16m poistettiin huojuvasta kehostani,niin tunnen,että olen


      • Meilläkin on ostettu noita mini choristoja 3 kpl pakkauksissa. Ollaan viipaloitu jauhelihakastin joukkoon . Mies on vahvojen makujen ystävä, voitais kokeilla keittoonkin kuin Minestroneen. Aika ilkeesti täällä arvostellaan toisten ruokia, ollaankos vähän tekopyhiä?
        Ei tänne kannata jäädä.


      • älä.jää
        tyyrintytti kirjoitti:

        Meilläkin on ostettu noita mini choristoja 3 kpl pakkauksissa. Ollaan viipaloitu jauhelihakastin joukkoon . Mies on vahvojen makujen ystävä, voitais kokeilla keittoonkin kuin Minestroneen. Aika ilkeesti täällä arvostellaan toisten ruokia, ollaankos vähän tekopyhiä?
        Ei tänne kannata jäädä.

        Kauheeta mitä sait kokea, kaikki ei ruokiasi arvostakkaan ! Ei todella tuollaisen tiukkapipon kannata tänne jäädä.


    • pääsiäisnakit

      Söin nakkeja, tosin en tavallisia sikanautarasvanakkeja, vaan kalkkunanakkeja, jotka ovat hyviä. Sitten keitin perunoita ja kananmunia. Näitä kaikkia söin ja join maitoa, sitä sinistä, joka on lähinnä terveellistä.

      En syönyt mämmiä enkä lampaanlihaa, joka rasvaisuudessaan erittäin epäterveellistä. Joten älkää ihmetelkö, jos maksaan koskee.

      Sitten kahvin kanssa söin tai siis liottelin kahvissa kuivunutta kanelipullaa. Sentään ei ihan tavallista känttyä, kun oli oikein juhlapyhät.

      Kaiken pyhänvieton kruunasi laiskottelu. Istua kiikkustuolissa ja ratkoa maailman pulmatilanteita.

      Joskohan rupeaisi siivoilemaan ...

    • kurjuus

      Söin paistettua kaurapuuroa.

    • oman.köökin.kokki

      Ruoka on kuitenkin melkoisen tärkeä tekijä meidänkin elämässämme, vaikka sitä ei aina tule ajateltua. Ravintoaineet ovat veden ohella elämän ylläpitäjiä.

      Kovin arkisesti sanottuna kuitujen osuutta ravinnossa ei koskaan korosteta liikaa. Enpäs ala erittelemään niiden tärkeydesytä tämän enempää, mutta tuttu ja turvallinen kaurapuuro aamulla turvaa edes osan päivittäisestä kuidun tarpeesta. Juhlaruokia syödessä leivän osuus on vähäinen, siksi pitäisikin huolehtia välipaloilla tuokin tarve tasapainoon.

      Kananmunien käyttö pyrittiin tässä taannoin rajoittamaan liialla kolesterolin saanilla. Munalla töihin hokema torjuttiin, mutta jälleen on kananamunat todettu hyväksi proteiinilähteeksi ja menekki on kasvanut.

      Makkarat ovat maku ja mieltymys asioita. Mauttomat nakit ja jauhoiset lenkit jätän omalta osaltani kauppaan. Vahvasti maustetut, suuren lihapitoisuuden omaavat makkarat ovat ihan kelpo kavereita perunalle, tai pastalle.

      Millaista on jauhelihan käyttö teidän taloudessanne?
      En ole koskaan valmistanut lasagneeta. En myöskään syö sitä mistään lounaspöydistä kun en vain tykkää jauhelihasta ja tomaattikastikkeista. Valikoiva ruokailija noiden osalta, vaikka muutoin syön melkein vaikka pienet kivet.

      Ruokapuheet ovat hyviä puheita, kun ei haukuta kokkeja!
      Eikös se vähän keittäjästäkin riipu mille ruoka maistuu?
      Rohkeat mausteiden käyttäjät, kertokaa mielimausteistanne.

    • Bäää

      Hyvä paimen panee henkensä lampaitten edestä, paha paimen panee lampaita henkensä edestä, että silleen .-

      • ilmanpaimenia

        Bäää

        Kummaksi Sinä itsesi olet kasvattanut?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe