Yhteishuoltajuus

555656

Miten nuo tuet menee kun ero tuli ja mulla on kaksi lasta, ne ovat luonaki puolet kk eli noin 15päivää. Olenko siis yksinasuva vai miten tuo menee, kun yksinäisen vuokra saisi olla täällä noin 450e mutta sillä ei saa kuin pienen pienen yksiön missä on hieman hankala asustaa 2lapsen kanssa.

43

1524

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 1säpappa

   Etävanhempi on aina lapseton ja esim. Kela olettaa, että yksinasuvalle riittää yksiö. Jos sulla on isompi asunto, saat esimerkiksi vuokratukea vähemmän kuin yksiöön, koska asut liian leveästi.

  • outojapuhut

   Raha ja lasta ei voi vertailla. Oletko rahan takia osallistuva vai lapsen takia? Jos saat enempi tukia niin haluat olla lapsen kanssa, muuten et.

   • 1sapappa

    Kyse taitaa olla siitä, onko taloudellisesti edes mahdollista olla omien lastensa kanssa.

    Vaikeaahan se on. Itselle jää 395€ kuukaudessa itseni ja lapsen elämiseen. Voit arvata, ettei mulla ainakaan ole mitään taloudellisia mahdollisuuksia osallistua oikeastaan mihinkään lapselle tärkeisiin hankintoihin, esim. vaatteisiin.


  • Omattulotjamenot

   Kaikki tuet menevät sinun tulojesi mukaan. Olet yksinasuva mutta jos lapset ovat sinun luonasi niin heidät lasketaan toimeentulotukeen niiltä päiviltä kun ovat luonasi. Näin voidaan mahdollisesti huomioida myös suuremman asunnon tarve. Myös lasten toisen vanhemman kohdalla toimeentulotuki lasten osalta lasketaan vain niiltä päiviltä jotka lapset ovat hänellä. Tee kirjallinen sopimus tapaamisista. Lasten toinen vanhempi toki saa asumistukea enemmän mutta jos hän on toimeentulotukiasiakas niin sillä ei ole mitään merkitystä lopputuloksessa jossa vain pääluku ja omat tulot merkitsevät. Voit saada myös tukea lasten hakemiseen ja viemiseen jos se on sinun maksettava meno. Äiti ei saa tukea siihen että tuo lapset sinulle joten se on pienituloisella lähivanhemmalla meno jota ei oteta huomioon toimeentulotuessa. Toimeentulotuen laskennassa sinulle ei siis lasketa lapsilisää tuloksi kuten lasten toiselle vanhemmalle vaan saat lasten kohdalta puuttuvan osan toimeentulotukena.
   Elatussopimuksenhan te varmaan lasketatte lastenvalvojan luona jolloin sinulle ei tule liian suuria elatuksia maksettavaksi. Äiti saa ne kelalta jos sinulla ei ole elatuskykyä mutta tällöin täytyy olla joko lastenvalvojan tai tuomioistuimen vahvistama päätös jossa todetaan että sinulla ei ole elatuskykyä.
   Se on aina määräaikainen. Tokihan ajattelet lapsiasi myös tässä?
   Lapsilisät menevät sille huoltajalle jonka luona lapsilla on osoite koska muutoin joutuisitte laskemaan elatustuen siten että se osa mikä lapsilisistä tulisi sinulle olisi pois lasten elatuksesta äidin luona ja se nostaisi myös sinun osuuttasi elatuksesta. Se että lapset asuvat myös sinun luonasi laskee myös elatusavun määrää mutta vain rajoitetusti.
   Toki voitte tehdä myös keskenään elatussopimuksen mutta tällöin sinulla ei ole mahdollisuutta saada ns. nollasopimusta. Lapsien avulla ei erotessakaan pienituloinen rikastu. Ei lähi- eikä etävanhempi.

   Ja Raisioon kirjoittelijalle. Älä turhaan kommentoi tekstiäni.

   • Kukaseonrahanperässä

    Kokeileppa olla tekemättä kirjallista sopimista lasten asioissa. Olet tainnut kokeillakin kun noin huonosti on käynyt. Käräjillehän siinä päätyy jos toinen haluaa sopimukset kirjallisina ja toinen kieltäytyy niitä tekemästä.
    Se että olisit maksuhaluton ei tarkoita että sinä olisit elatuskyvytön. Ne ovat kaksi eri asiaa.
    Tiedätkö miksi? Koska sinun sanasi ei ole laki eikä sopimus vaan sopimukseen tarvitaan kaksi yhdenmielistä osapuolta.
    Elatus on LAPSEN oikeus ei äidin. Ja sillä että tehdään joko lastenvalvojan tai oikeuden vahvistama päätös varmistetaan se että lapsi saa hänelle kuuluvan elatuksen siitäkin huolimatta että toinen vanhemmista olisi elatuskyvytön.
    Se on katkerien puhetta kun elatusmaksuja vaaditaan pois lapselta.
    Se miksi elatussopimus sen ollessa nollasopimus tai alle elatustuen on määräaikainen johtuu siitä että olosuhteet voivat muuttua eikä ole tarkoituksenmukaista että yhteiskunta maksaa työssäkäyvän elatusvelvollisen joita on siis lapselle kaksi, elatuksen.
    Sinä luet puolet ihmisten teksteistä. Toki voidaan vahvistaa nollasopimus JOS se on LAPSEN edun mukaista eli lähivanhemmallakin on riittävästi elatuskykyä. Jos näin ei ole ei ole lapsen edun mukaista ettei lapsi saa elatusta edes kelalta mikäli etävanhempi on maksukyvyttömiä tai -haluton.

    Se ettei sinulla ole lastesi yhteystietoja ja ettei edes viranomaiset halua niitä sinulle antaa kielii jostain muusta kuin äidin mielenvikaisuudesta.

    Jos taas et saa toimeentulotukea niin sinun tulosi ja menosi eivät siihen oikeuta. Pitäisikö valtion kustantaa sinunkin elämisesi sen lisäksi että se kustantaa lastesi elatuksen vaikka sinulla on riittävästi tuloja elättää vähintään itsesi. Toimeentulotuki on viimesijainen tuki eikä sitä ole tarkoitettu ihmisille joilla on tuloja tai varallisuutta.
    Jos taas koet olevasi väärin kohdeltu niin valita asiasta kelan muutoksenhakukeskukseen ja sieltä hallinto-oikeuteen. Ne eivät todennäköisesti sijaitse Raisiossa joten kohtelu on täysin sama mitä muille suomalaisille. Tosin eihän kukaan täällä tiedä edes oletko suomalainen vai et.


   • Kukaseonrahanperässä

    Ei ole ihme ettet saa tavata lapsiasi. Et ole kykenevä huoltajaksi koska sinun mukaasi lapsesi kykenevät elättämään itsensä ja sinulla ei ole velvollisuutta elättää lapsiasi.
    On tehty täysin oikea päätös ettei lasten tarvitse tavata tuollaista raivoavaa ja aggressiivista kieltä käyttävää väkivaltaista puhetapaa viljelevää miestä.
    Lapset saisivat henkisiä traumoja jos olisivat sinun kanssasi eri mieltä koska käyttäydyt jopa nettipalstalla todella aggressiivisesti ymmärtämättä että sinä ja sinun tapauksesi ei ole kaikkien muiden kaltainen ja koko suomi ei ole yhtäkuin Raisio ja sinä ei ole sama kuin kaikki muut suomalaiset miehet.
    Ei lasten tarvitse varoa mielipiteitään vanhempien läsnäollessa. Tuo sinun tyylisi on hyvin toisia ihmisiä väheksyvä ja alistava ja se on todennäköisesti syynä myös siihen että sinun asiasi menevät noin huonosti.

    Vanhemmalla on oikeus perhe-elämään mutta lapsella on suurempi oikeus turvalliseen lapsuuteen. Kuitenkaan aloittaja ei kysynyt miksei saa nähdä lapsiaan vaan näkee heitä usein ja miettii eron taloudellista puolta. Vanhempien oikeus perhe-elämään on sinun esille ottamasi aihe keskustelussa.

    Olet itse omalla käytökselläsi lapsista itsesi vieraannuttanut. Et vain huomaa omaa käytöstäsi.


   • Joonvaikeaa

    Opettele ensin yksi perusasia. Lapsella on oikeus riittävään elatukseen molemmilta vanhemmilta.
    Kommentoi vasta sen jälkeen kun ymmärrät että se ei ole äidin oikeus vaan LAPSEN.


   • Joonvaikeaaa
    Joonvaikeaa kirjoitti:

    Opettele ensin yksi perusasia. Lapsella on oikeus riittävään elatukseen molemmilta vanhemmilta.
    Kommentoi vasta sen jälkeen kun ymmärrät että se ei ole äidin oikeus vaan LAPSEN.

    Opettele ITSE ensin yksi perusasia. Lapsella on oikeus molempien vanhempiensa huoltoon, hoitoon, kasvatukseen- asumiseen tasapuolisesti molempien vanhempiensa kanssa, kuten lapset ovat ITSE toivoneet- ja lausuneet "viranomais-" menettelyssä-
    tällöin lapset saavat käytännössä riittävään elatukseen molemmilta vanhemmilta. Vasta sen jälkeen ymmärrät että LAPSEN ETU ei ole äidin OIKEUS vaan LAPSEN OIKEUS.


   • Voihanratakisko

    Muut ihmiset osaavat laskettaa elatusmaksut siten että ne ovat kohtuullisia ja jos eivät omasta mielestä ole niin eivät paperiin nimeä laita. Se paperi voi olla ainoa keino todistaa että lapset ovat puolet ajasta eräillä ettei lähi saa sitä tukea joka kuuluisi etälle jos tulot ovat pienet.

    Aloittaja muuten on muuten suostunu jaettuun vanhemmuuteen/ huoltoon, hoitoon, kasvatukseen, lapsen asumiseen tasapuolisesti molemmilla vanhemmillaan. Siksihän hän nuista tuista kyselikin.


   • Penalinterävinkynä

    Eiköhän sulle ole annettu vain selityksiä minkä takia et sovi huoltajaksi että sut saa vielä ulos ovesta ilman vartijoita.
    Tollasta kun ei aikuinen ihminen edes usko.


   • Kertausonopintojen

    Appapap... LAPSELLA on oikeus riittävään elatukseen molemmilta vanhemmilta.


   • Otaselvääasioista
    Joonvaikeaaa kirjoitti:

    Opettele ITSE ensin yksi perusasia. Lapsella on oikeus molempien vanhempiensa huoltoon, hoitoon, kasvatukseen- asumiseen tasapuolisesti molempien vanhempiensa kanssa, kuten lapset ovat ITSE toivoneet- ja lausuneet "viranomais-" menettelyssä-
    tällöin lapset saavat käytännössä riittävään elatukseen molemmilta vanhemmilta. Vasta sen jälkeen ymmärrät että LAPSEN ETU ei ole äidin OIKEUS vaan LAPSEN OIKEUS.

    Linkitä se laki missä lukee että tasapuolisesti.

    Yli 12 vuotiasta lasta kuullaan häntä koskevassa asiassa. Lapset eivät edelleenkään saa itse päättää asuinpaikkaansa ja huoltajaansa.

    Lapsella on oikeus erityiseen suojeluun ja huolenpitoon. Tämä menee vanhemman perhe-elämän oikeuden edelle.

    Haluat selkeästi lapset luoksesi ettei sinun tarvitsisi maksaa elatusapua. Kuitenkin joudut maksamaan elatusapua vaikka lapset olisivat luonasi puolet ajasta mikäli lähivanhemman tulot eivät riitä kattamaan lapsen elatusta.

    Lopeta jo tuo jauhaminen. Suomen laki ei sillä muutu että sinä jankutat että sinua on kohdeltu väärin.


   • Mikäisä

    Et pysty myöntämään että LAPSELLA on oikeus riittävään elatukseen molemmilta vanhemmilta koska se tarkoittaa sitä että sinulla on elatusvelvollisuus siitäkin huolimatta ettei lapsi asu sinun luonasi jota et halua noudattaa.
    Käytät tekosyynä vieraannuttamista vaikka todellinen syy on se ettet halua maksaa elatusapua OMALLE LAPSELLESI.


   • Tääontälläselvä

    Lapselle voidaan vahvistaa suoritettavaksi elatusapua, jos vanhempi ei muulla tavoin huolehdi lapsen elatuksesta taikka jos lapsi ei pysyvästi asu vanhempansa luona.
    Näin sanoo laki lapsen elatuksesta.

    Tapaamisoikeuden tarkoituksena on turvata lapselle oikeus pitää yhteyttä ja tavata vanhempaansa, jonka luona lapsi ei asu.
    Sopimus lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta on tehtävä kirjallisesti ja se on esitettävä vahvistettavaksi sen kunnan sosiaalilautakunnalle, missä lapsella on asuinpaikka.
    Näin sanoo laki lapsen huollosta ja tapaamisesta.

    Vieläkö Raisioon kirjoittelija haluat tingata ja kehottaa muita toimimaan vastoin lakia?

    Sinun vanhempien keskinäiset sopimuksesi tarkoittavat todennäköisesti sitä että sinä painostat ja päätät kun kukaan ulkopuolinen ei saa asioihin puuttua.


   • Kovakallojoillaki

    Kun ei ole.
    Lapselle voidaan vahvistaa suoritettavaksi elatusapua, jos vanhempi ei muulla tavoin huolehdi lapsen elatuksesta taikka jos lapsi ei pysyvästi asu vanhempansa luona.
    Näin sanoo laki lapsen elatuksesta.

    Tapaamisoikeuden tarkoituksena on turvata lapselle oikeus pitää yhteyttä ja tavata vanhempaansa, jonka luona lapsi ei asu.
    Sopimus lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta on tehtävä kirjallisesti ja se on esitettävä vahvistettavaksi sen kunnan sosiaalilautakunnalle, missä lapsella on asuinpaikka.
    Näin sanoo laki lapsen huollosta ja tapaamisesta.

    Etsi se laki jossa lapsella on oikeus asua 50/50 vanhemmillaan.
    Jauhat täyttä p*skaa ja vieläpä uskot siihen itse.
    Ehkä sinun kannattaisi lukea lakia. Tiedätkö edes mistä etsiä.


   • Tynnyriolistarpeen

    Oot muuten harvonaisen tyhmä ku oot menny allekirjoittamaan sellaisen sopimuksen että suostut maksamaan viranomaisille elatusapua lapsestasi.
    Varmaan ainoa koko Suomessa.


   • 9089
    Joonvaikeaa kirjoitti:

    Opettele ensin yksi perusasia. Lapsella on oikeus riittävään elatukseen molemmilta vanhemmilta.
    Kommentoi vasta sen jälkeen kun ymmärrät että se ei ole äidin oikeus vaan LAPSEN.

    Jees. Lapsen elämänlaatu ei ole parasta mahdollista, jos taloudelliset resurssit ovat vähäiset.

    50/50 asuminen toimii jos
    - lapsi on yli 3v ja luonteeltaan "born to run" - kaikille lapsille ei sovi muutella kotia viikottain tms.
    - vanhemmilla hyvät välit, samat arvot, molemmat haluavat tätä huoltajuusmuotoa
    - talous - kovin pienituloisten on aika hullua sopia 50/50 huollosta, jos etähuoltajalla ei ole varaa isompaan asuntoon kuin yksiöön. Ei ole lapsen etu, eipä oikein vanhemmankaan.


   • Tääontälläselvä

    Missä ne linkit on niihin lakeihin? Ei taida löytyä sinun tulkitsemiasi lakeja kuin korkeintaan Raision vieraannutettujen isien ohjekirjasta.


   • Hehheh

    Minkä alan ammattilainen on vieraannuttajaviranomainen?
    Aivan uusi ammattinimike. Onko se nimikesuojattu ammatti?
    Kuinka pitkä koulutus siinä on?
    On varmaan ihan Raisiolainen erikoistumisala kun on niin tuntematon ammattikunta.


   • Outolintukopioija

    Teet itsesi täysin naurettavaksi liittämällä vieraannuttamistekstisi jopa suoraan lakitekstiin ja väittämällä sitä laiksi lapsen huollosta ja tapaamisesta.


   • Tääontälläselvä

    Et löydä edes laki-linkkejä nuihin sun sepostuksiin!! :D


   • Tääontälläselvä
    Tääontälläselvä kirjoitti:

    Et löydä edes laki-linkkejä nuihin sun sepostuksiin!! :D

    Kyllä löytyy- tutki, tutki- autan vähän "yksinhuoltajaa"
    Lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain tarkoituksena on lapsen suhteen säilyttäminen kiinteänä vanhempaansa, jonka luona lapsi ei virallisesti asu; tämä
    toteutetaan lain mukaan siten, vastuunkanto ja
    päätöksenteko eli lapsen huoltajuus pidetään yhtenäisenä
    ja toisaalta lapsen suhde vanhempaansa turvataan tapaamisoikeudella.
    Lapsen huollon tulee turvata lapsen myönteiset ja läheiset ihmissuhteet, erityisesti suorat kontaktit lapsen ja hänen vanhempansa välillä; lapsen huolto- ja tapaamisratkaisu
    tulee tehdä ja ratkaista edellä mainitun mukaisena.
    Lapsella on oikeus vanhempaansa- ja tavata vanhempaansa, jonka luona lapsi EI virallisesti asu. Perustuslaissa on selkeästi
    ja kiistatta todettu vanhemmalla olevan myös oikeus perhe-elämäänsä omien lapsiensa kanssa.


   • Oletotsevieraannuttaja

    Eli olet itse se hankala osapuoli joka ei suostu sopimaan lapsen asioista


   • Outolintukopioija
    Outolintukopioija kirjoitti:

    Teet itsesi täysin naurettavaksi liittämällä vieraannuttamistekstisi jopa suoraan lakitekstiin ja väittämällä sitä laiksi lapsen huollosta ja tapaamisesta.

    Teet itsesi täysin naurettavaksi liittämällä yksinhuoltaja-
    elatus- tapaamistekstisi jopa suoraan "lakitekstiin" ja
    väittämällä sitä "laiksi" lapsen vieraannuttamis huollosta
    ja tapaamisoikeudesta".


   • Tääontälläselvä
    Tääontälläselvä kirjoitti:

    Kyllä löytyy- tutki, tutki- autan vähän "yksinhuoltajaa"
    Lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain tarkoituksena on lapsen suhteen säilyttäminen kiinteänä vanhempaansa, jonka luona lapsi ei virallisesti asu; tämä
    toteutetaan lain mukaan siten, vastuunkanto ja
    päätöksenteko eli lapsen huoltajuus pidetään yhtenäisenä
    ja toisaalta lapsen suhde vanhempaansa turvataan tapaamisoikeudella.
    Lapsen huollon tulee turvata lapsen myönteiset ja läheiset ihmissuhteet, erityisesti suorat kontaktit lapsen ja hänen vanhempansa välillä; lapsen huolto- ja tapaamisratkaisu
    tulee tehdä ja ratkaista edellä mainitun mukaisena.
    Lapsella on oikeus vanhempaansa- ja tavata vanhempaansa, jonka luona lapsi EI virallisesti asu. Perustuslaissa on selkeästi
    ja kiistatta todettu vanhemmalla olevan myös oikeus perhe-elämäänsä omien lapsiensa kanssa.

    Tavata vanhempaansa ja asia puolet ajasta etävanhempansa luona ovat kaksi täysin eri asiaa.


   • Tääontälläselvä
    Tääontälläselvä kirjoitti:

    Kyllä löytyy- tutki, tutki- autan vähän "yksinhuoltajaa"
    Lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain tarkoituksena on lapsen suhteen säilyttäminen kiinteänä vanhempaansa, jonka luona lapsi ei virallisesti asu; tämä
    toteutetaan lain mukaan siten, vastuunkanto ja
    päätöksenteko eli lapsen huoltajuus pidetään yhtenäisenä
    ja toisaalta lapsen suhde vanhempaansa turvataan tapaamisoikeudella.
    Lapsen huollon tulee turvata lapsen myönteiset ja läheiset ihmissuhteet, erityisesti suorat kontaktit lapsen ja hänen vanhempansa välillä; lapsen huolto- ja tapaamisratkaisu
    tulee tehdä ja ratkaista edellä mainitun mukaisena.
    Lapsella on oikeus vanhempaansa- ja tavata vanhempaansa, jonka luona lapsi EI virallisesti asu. Perustuslaissa on selkeästi
    ja kiistatta todettu vanhemmalla olevan myös oikeus perhe-elämäänsä omien lapsiensa kanssa.

    Missä kohtaa laissa lukee että etävanhemmalla on luonapito-oikeus lapseen siten että lapsi asuisi etävanhemmalla puolet ajasta?
    Suora kontakti voi tarkoittaa tapaamista mutta tapaaminen ei ole sama kuin luonapito-oikeus.


   • Tääontälläselvä

    missä ne linkit lakeihin on jossa lukee kirjoittamasi teksti?


   • Tääontälläselvä
    Tääontälläselvä kirjoitti:

    Tavata vanhempaansa ja asia puolet ajasta etävanhempansa luona ovat kaksi täysin eri asiaa.

    Lapsen tapaamisoikeus = lapsen asuminen tai tapaaminen
    esim.12 h/ kk lähivanhemman luona;
    Ei kaksi täysin eri asiaa, VAAN KAKSI TÄYSIN SAMAA
    ASIAA = Lapsen tapaamisoikeus


   • Tääontälläselvä

    Riitatilanteissa pyritään tekemään hyvin tarkat ja kirjalliset sopimukset lapsen asioissa jotta tulkinnan varaa ei jää ja lapsen etu toteutuu ilman että vanhempien täytyisi olla yhteydessä toisiinsa.

    Sinä olet kirjoittanut kokoajan että kirjallisesti ei tarvitse sopia joten olet teidän huoltajuus- ja tapaamiskiistassa se osapuoli joka ei halua sopia mitään luotettavasti ja todistettavasti ja tasa-arvoisesti siten että on mahdollisuus hakea täytäntöönpanoa jos sopimus ei pidä.


   • Tääontälläselvä

    Katsohan kuule sellainen sivusto kuin finlex. Sieltä kun haet laki lapsen elatuksesta ja laki lapsen huollosta ja tapaamisesta niin löydät tekstin takuuvarmasti. Sitten voit tingata sen sivuston ylläpitäjän kanssa onko se teksti siellä oikein vai väärin


   • Tääontälläselvä
    Tääontälläselvä kirjoitti:

    Missä kohtaa laissa lukee että etävanhemmalla on luonapito-oikeus lapseen siten että lapsi asuisi etävanhemmalla puolet ajasta?
    Suora kontakti voi tarkoittaa tapaamista mutta tapaaminen ei ole sama kuin luonapito-oikeus.

    Missä kohtaa laissa lukee että "lähivanhemmalla" on tarkoitus hakuinen sosiaalitoimen" "lastensuojelun, lastenvalvojan" järjestämä "yksinhuolto"; perättömin selvityksin, lausumin mm. tuomioistuimessa lapsen olosuhteista "viranomais-" menettelyssä-
    Missä kohtaa laissa lukee että "lähivanhemmalla" on tarkoitus hakuinen sosiaalitoimen" "lastensuojelun, lastenvalvojan" järjestämä luonapito-oikeus lapseen siten että lapsi asuisi "lähi-vanhemmalla" puolet ajasta; perättömin selvityksin, lausumin mm. tuomioistuimessa lapsen olosuhteista "viranomais-" menettelyssä-
    Lapsen tapaamisoikeus = lapsen asuminen tai tapaaminen esim.12 h/ kk lähivanhemman luona; Ei kaksi täysin eri asiaa, VAAN KAKSI TÄYSIN SAMAA ASIAA = Lapsen tapaamis oikeusmutta


   • Tääontälläselvä
    Tääontälläselvä kirjoitti:

    Lapsen tapaamisoikeus = lapsen asuminen tai tapaaminen
    esim.12 h/ kk lähivanhemman luona;
    Ei kaksi täysin eri asiaa, VAAN KAKSI TÄYSIN SAMAA
    ASIAA = Lapsen tapaamisoikeus

    Käytä omaan nimimerkkiäsi.
    Lapsen tapaamisoikeus= Lapsen oikeus tavata vanhempaansa jonka kanssa ei asu

    Lapsen asuminen= kumman vanhemman kanssa lapsi asuu. Eli missä osoitteessa lapsella on kirjat. Määrittää lähihuoltajuuden.

    Lapsen huolto= kenelle tai keille lapsen huolto on uskottu

    Lapsen elatus= lapsella on oikeus elatukseen molemmilta vanhemmilta

    Yksinhuolto = Lapsen huolto on uskottu toiselle vanhemmalle

    Yhteishuolto = lapsen huolto on uskottu molemmille vanhemmille

    Oheishuolto = lapsen huolto on uskottu myös jollekin muulle kuin lapsen vanhemmalle

    Tapaaminen eli lapsi tapaa vanhempaansa

    Luonapito eli etävanhemman kotona tapahtuva tapaaminen joka jatkuu usein yön yli


   • Tääontälläselvä
    Tääontälläselvä kirjoitti:

    Missä kohtaa laissa lukee että "lähivanhemmalla" on tarkoitus hakuinen sosiaalitoimen" "lastensuojelun, lastenvalvojan" järjestämä "yksinhuolto"; perättömin selvityksin, lausumin mm. tuomioistuimessa lapsen olosuhteista "viranomais-" menettelyssä-
    Missä kohtaa laissa lukee että "lähivanhemmalla" on tarkoitus hakuinen sosiaalitoimen" "lastensuojelun, lastenvalvojan" järjestämä luonapito-oikeus lapseen siten että lapsi asuisi "lähi-vanhemmalla" puolet ajasta; perättömin selvityksin, lausumin mm. tuomioistuimessa lapsen olosuhteista "viranomais-" menettelyssä-
    Lapsen tapaamisoikeus = lapsen asuminen tai tapaaminen esim.12 h/ kk lähivanhemman luona; Ei kaksi täysin eri asiaa, VAAN KAKSI TÄYSIN SAMAA ASIAA = Lapsen tapaamis oikeusmutta

    Ja häröilyksi meni kun sitä ei laista löytynytkään


   • Tääontälläselvä

    Et ole kovinkaan omaperäinen toistaessasi vieraannuttaja sanaa joka toisessa lauseessa ja muuntelemalla toisten kirjoituksia. Etkö osaa vastata asiallisesti? Et osaa keskustella asioista etenkään jos olet toista mieltä kuin toinen kirjoittaja. Et myöskään osaa ilmaista omia mielipiteitäsi muuten kuin haukkumalla toisia kirjoittajia vieraannuttajiksi.

    Lakitekstiä et varmaan ole koskaan lukenut koskapa et ole ymmärtänyt edes sitä että elatusvelvollisuus ei ole riippuvainen tapaamisista eikä huoltajuudesta vaan on oma itsenäinen sopimuksensa.

    Toista vain jonkun toisen sanomaa. Kuten teet tänne kirjoittaessasikin. Kopioit ja muuntelet.


   • Tääontälläselvä

    Voihan jösses. ihan jäi tuo huollosta sana pois. Ihan kamala virhe. Jos sinne on eksynyt jokin toinenkin laki lapsen tapaamisista jossa ei puhuta lainkaan lapsen huollosta.
    Ehkäpä ne jotka noita lakeja ovat lukeneet osaavat oikean ajantasaisen lain sieltä hakea ilman että se huollosta sanan puuttuminen jää vaivaamaan kauheasti.


  • realistisestinäin

   Nykyisillä palkoilla tai 9 e päivärahalla ei elareita maksettaisi vaikka kuin joku isä niin haluaisi. Jos äiti sa kodinhoitotukea, lapsilisät, asumistukea, tt tukea ja työttömyyskorvausta, kaikkiin tukiin tulee lapsikorotus. Se on kuulkaa sievoinen summa, jonka yh äiti saa elämiseen. Lsäksi jos mies ei pysty maksamaan elareita omasta palkastaan tai tuosta 9 e ylläpitokorvuaksesta nykysin, niin äiti saa vielä kelan kautta elaritkin.

   Oisko nyt syy miettiä asiaa isän kannaltakin?

   • Isänkannalta

    Elatuskyvyttömyyshän on täysin ymmärrettävä syy olla maksamatta elatusapua. Maksuhaluttomuus taas ei ole.

    Onhan hyvätuloisia etävanhempiakin jotka eivät halua maksaa mitään.

    Lähivanhemman saamat tuet taas riippuvat hänen tuloistaan joihin lasketaan myös elatusapu.

    Ei hyvätuloinen lähivanhempi saa asumistukea eikä toimeentulotukea. Myös päivähoitomaksut ovat suuri menoerä jos tulot ovat hyvät.

    Lapsen kotihoidon tuki ei ole suuri. Sehän on pienempi kuin yksinelävän työmarkkinatuki. Ei sillä elätetä lasta vaan väistämättä joutuu toimeentulotuelle. Työmarkkinatukeenkin saa lapsikorotuksen toisin kuin lapsen kotihoidontukeen. Kaikissa kunnissa ei myöskään ole kuntalisää joka joissain tapauksissa voisi nostaa tukea korkeammaksi.

    Mikäli lähivanhempi nostaa samanaikaisesti lasten kotihoidon tukea ja työttömyyskorvausta niin kotihoidon tuki vähentää työttömyyskorvauksen määrää ainaki sen verran mitä kotihoidon tukea saa joten isoille rahoille ei sittenkään pääse.

    Ei kannata miettiä pienituloisten saamia tukia joilla elämä ei todellakaan ole rikasta ja leveää vaan toivoa js kannustaa että he pääsisivät hyväpalkkaiseen työhön joka myös alentaisi etävanhemman elatusvastuuta.


  • kliou

   Jos järkevästi ajatellaan, onko edes oikein hankkia lapsia jos tuilla eletään. No ymmärrän että jokainen haluaa elämää ja perheen.
   Mutta erota, se tietää aina vaikeuksia elämään talouden puolella, on vain luulo kuvitella, että ihmistä elätetään tukirahoilla .
   Näistä asioista on turha syyttää muita ihmisiä, sillä ovat omien päätösten tuloksia.

   Eron jälkeen on syytä jokaisen miettiä, mitä on tarpeen ostaa ja mitä ei. Tuskin kenellekään löytyy sellaista uutta kumppania, joka alkaa elättämään.

   Kyllähän sosiaalipuoli antaa asunnon lapsien kanssa asuvalla ja vuokratukeakin, ei heitä hyljätä, siihen pitää kuitenkin olla valmis nöyrtymään, että rahaa on hyvin rajallisesti käyttää mihinkään ja varaa ei ole varsinkaan mihinkään kulutusjuhliin. Lapset joutuvat näkemään sen, että heille ei voida ostaa kalliita merkkituotteita. Tämänkin asian kuitenkin korvaa kodin lämpö ja rakkkaus, välittäminen. Päihteetön koti ja kotona viihtyvä vanhempi.
   Tilanne on valtavan raskas vanhemmalle, siitä selviää.

   Olette monet varmasti väsyneitä, mutta mikä se väsymyksen suurin syy on, neuvosta ja terveysasemilta saa siihenkin apua, kun kertoo. Omat lääkitykset erilaisilla päihteillä tai tupakallakin ovat suurinta surmaa tilanteeseen.
   Keskusteluista loistaa valtava kireys ja pahasti sanominen, se ei auta meitä ketään eteenpäin elämässä.
   Sitten tämä lapsen asema tavata vanhempiaan, kun siihen ei ole mitään lapsen turvallisuutta uhkaavaa tekijää, lapsen pitää antaa tavata myös etävanhempaa. Vanhempien täytyy kuitenkin ymmärtää olla repimättä lasta, Moni etävanhempia joutuu joustamaan toiveistaan tavata lasta ehkä niin usein kuin haluaisi. Tämä lasten tapaaminen ei saa olla sellainen, että sillä yritetään saada omaa elatusmaksua vähennettyä vaan ihan aito rakkaus lasta kohtaan. Jossa pitää huomioida, että lapsen ei joudu kärsimään. Lapset ovat joko hoidossa tai koulussa ja näihin asiat eivät saa vaikuttaa. Olkaa järkeviä vaikeissakin tilanteissa ja se elatusmaksu on teidän osuutta lapsen elatukseen, ei suinkaan mikään kosto tai teidän riistäminen.

   • Kisk

    En usko että monikaan ihminen aidosti haluaa elää tukien varassa. Silti on melko erikoista sanoa että lapsia ei saisi tehdä jos elää tukien varassa. Eikö siinä kielletä tietyssä elämäntilanteessa olevilta henkilökohtaisen elämän suunnitteleminen täysin?

    Nykyään ihmiset joutuvat nostamaan mm. asumistukea ja toimeentulotukea pienten palkkoja takia pätkäsopimusten ja kausittaisen työttömyyden takia. Pitääkö nykyajan epävarmassa työtilanteessa odottaa sitä vakituista ympäri vuoden töitä tarjoavaa työpaikkaa ennen lasten tekemistä? Tällöinhän voi käydä siten että lapsia ei enää voi saada.

    Ei kannattaisi ajatella noin kapeasti. Tukien nostaminen ei tarkoita sitä että ihminen olisi passiivinen ja makaisi vain kotona tekemättä mitään.

    Moni eronnut joutuu miettimään taloudellista tilannettaan uudelleen koska monesti asunto ja siihen liittyvät kulut, jotka ovat varmaan kaikille suurimpia kuluja kuukaudessa, muuttuvat ja maksajia on enää yksi. Ei eroperheessä monesti voi ostaa mitä mieli tekee.

    Tämä elatusmaksukysymys on sikäli huvittavaa että eronneista ajatellaan että he elävät tukien varasssa ja elättävät lapsensa valtion tuilla mutta silti vastustetaan elatusvelvolliselta elatusavun pyytämistä siinä määrin kuin lapsi sitä tarvitsee mikäli elatusvelvollinen kykenee sen suorittamaan.

    Lapsen elatus jätetään lähivanhemman tulojen ja valtion tukien varaan. Sitten parjataan lähivanhempia erosta ja pienistä tuista sekä tukien nostamisesta.
    Eikö olisi oikein vaatia etävanhempaa osallistumaan kuluihin täysimääräisesti kuten lähivanhempikin tekee? Eihän hänenkään velvollisuutensa huolehtia lapsesta häviä mihinkään eron myötä. Jos poistettaisiin esimerkiksi asumistuki ja toimeentulotuki niin ei se lähivanhemman tuloja muuttaisi tai hyvää työpaikka toisi tullessaan vaan joko absoluuttisen köyhyyden tai elatusmaksujen nostamisen todella korkeiksi.

    Elättäjää tuskin monikaan eronnut itselleen haluaa ja luulen että ainakin osalla toiselle kierrokselle lähtemiseen on korkeampi kynnys kuin ensimmäiselle.

    Kaikki yksinhuoltajat eivät myöskään ole väsyneitä. Ja he jotka ovat tarvitsisivat varmaan tukea arjen pyöritykseen. Ei kannata kaupata lääkäriä ja lääkkeitä kun ihmistä voi auttaa vaikka tarjoamalla kyydin kauppaan tai vaikka antamalla siivousapua. Ei arjessa väsyminen poistu keskustelemalla ja lääkkeillä vaan konkreettisella tuella. Tämähän ei koske vain yksinhuoltajia vaan myös parisuhteen toinen osapuoli voi väsyä suuren kuormituksen takia.

    Tekstisi on vähän asenteellinen yksinhuoltajia kohtaa ja huokuu stereotypioita.

    Yksinhuoltajat eivät ole sen kummempia ihmisiä kuin parisuhteessa olivatkaan. He vain tekevät kahden ihmisen aiemmin hoitamat hommat yksin.


   • Möhh

    Keskustelun kireys johtunee erilaisista mielipiteistä joita tarjotaanko ainoana oikeana vaihtoehtona ja omakohtaisista kokemuksista jolloin muunlaisia kokemuksia ei sallita.


  • kluiy

   Kovin on katkeraa tämä kostohyvinkin kirjoitus.
   Sinunkin tulisi ensin mennä omaan sisimpääsi ja vähän tutkailla, miten itse olet menetellyt tähän tilanteeseen joutuaksesi. Miten on elämäntapojesi kanssa.
   En usko ketään isää tai äitiä viranomaisten telaavan, kyllä siihen aina tarvitaan ihan oikeaa näyttöä tapahtumista. Pelkät toisen osapuolen puheet eivät riitä. Ei Suomen sosiaalihuolto ole niin manipuloitavissa.
   Uhkaavat puheet saavat kyllä jokaisen varpailleen. Sekin on lapsen turvallisuutta vaativaa tarkkuutta.

   Jos viha on kaikkea kohtaan suuri eli lasten toista vanhempaa tai viranomaisia kohtaan, kyllä antaa aihetta olla varovainen tällaista ihmistä kohtaan.
   Lapsi ei voi suorastaan velvoittaa tapaamaan tällaista henkilöä. Vaikka tämä henkilö muuta haluaisi.
   Tiedän että joskus on vaikeaa hallita sanojaan, sanan miekalla isku on ihan yhtä vakava kuin nyrkki. Miksi haluaa saada lapset luokseen jos vihaa on joka suuntaan, tuskin se suuri rakkaus lapsiaan kohtaan on ihan oikea ajatelma, mikä on taka-ajatus.

   • Simlt

    Tämä kostohyvinkin kirjoittaa usealla nimimerkillä ja toistaa omaa traumaansa. Hänen mukaansa sopimukset tehdään vain vanhempien kesken ja elatusta ei makseta. Kaikki lähiäidit ovat hänen mukaansa vieraannuttajia ja etäisät on vieraannutettu lapsistaan aiheesta riippumatta.


   • Tääontälläselvä
    Simlt kirjoitti:

    Tämä kostohyvinkin kirjoittaa usealla nimimerkillä ja toistaa omaa traumaansa. Hänen mukaansa sopimukset tehdään vain vanhempien kesken ja elatusta ei makseta. Kaikki lähiäidit ovat hänen mukaansa vieraannuttajia ja etäisät on vieraannutettu lapsistaan aiheesta riippumatta.

    Tämä Simlt kirjoittaa usealla nimimerkillä ja toistaa omaa
    "yksinhuoltaja- traumaansa".
    Hänen mukaansa sopimukset tehdään vain lastenvalvojan-
    ja äidin kesken ja elatusta maksetaan äidin haluamalla tavalla; suostumatta kuitenkaan mihinkään lapsen edun- ja oikeuksien mukaiseen terveeseen menettelyyn.
    Suostumatta lapsen tasavertaiseen vanhemmuuteen- ja huotajuuteen, suostumatta lapsen asumiseen myös omalla isällään; myös oman isänsä huollossa, hoidossa- ja kasvatuksessa. Kaikki isät ovat lurjuksia, elatuspakoilijoita, lapsenhylkääjiä ym. sekopäisiä yksilöitä, äidit taas joutuneet pahan narsistin kynsiin ja elättämään yksin lapset; sossun sairaat "lastensuojelun" viranomaiset taas aivan ihania lapsen etua- ja parasta ajattelevia jumalia- ja isä lähtökohtaisesti luuseri- ja pahuutta omalle lapselleen.


  Ketjusta on poistettu 37 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   167
   11334
  2. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   3408
  3. Netta Kukkonen perustelee varkauksiaan sillä että

   hän on nuorenpana syyllistynyt rikoksii, viimeisimmät rikokset ovat vuodelta 2022. Onko hän vuodessa vanhentunut 20 vuot
   Maailman menoa
   11
   1439
  4. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1345
  5. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1175
  6. Sanna Marinin kaunis keltainen asu sai tuulipuvut haukkomaan henkeä ihastuksesta!

   Syrjäseuduilla huokailtiin Sannan upeaa pukuvalintaa, kaunis keltainen asu sopi hienosti Sannalle ja erottui hyvin jouko
   Suomen Keskusta
   353
   1058
  7. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   49
   1021
  8. Jokim vigelius tanssi miehensä kanssa linnan juhlis

   Joo, alkaa tuntumaan siltä että lähes kaikki persumiehet on "niitä miehiä".
   Perussuomalaiset
   119
   979
  9. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   11
   966
  10. Oliko linnaan lähetetty Kakkos-Hassinen yksi Venäjän hybridivaikuttajista?

   Jälkikäteen on TV-kameroiden ja Linnan turvakameroiden tallenteilta selvinnyt että nimellä 'Mikko Hassinen' esiintynyt m
   Maailman menoa
   48
   896
  Aihe