Jiirisaha Einhell vai Dewalt?

Miettinasiaa

Hmmm..... pohdein tuossa noin kun taas kesällä ku näin harrastus mielessä tehdään taas puutöitä ja välillä vähän pikkuremonttejakin, niin kävin katsomas Puuilosta Halpaa Einhellin jiirisahaa Malli olisko ollut TC-MS 2112 1400w moottorilla. Hintaa oli kyseisellä vehkeellä noin 79,90€ jota en ostanut vielä ja sitten kävin jossain vaiheessa katsomassa mitäs Dewaltti olis tarjonnut jiirisaha kannoistaa, siinä mielessä kun itselläni on 2kpl Dewaltin koneita. Akkuporakone ja Rälläkkä Dewaltteina, jotka nyt tiedetään itsestäänselvänä että ne on parhaita ja kestää ja sekä löytyy myös 1kpl Einhellin Sähköhöylä, ja myös osoittautunut hyväksi. Loput on jotain muita merkkejä, mitä lievät. Niin oli muuten aikas suolainen hinta Dewaltin jiirisahoilla, ettei ihan heti huvittanut ostaa, mutta siltikin kuitenkin kun tietää että ne sentään kestää, kun oikeesti tehdään jotain, niin jäi vähän kavaltamaan mieltä, että kumpi kannattaa mielummin ostaa jos järkevällä maalaisjärjellä miettii asiaa pidemmän päälle? Entäs Olisko mitään muita suht hyviä, mutta jollain tavalla edullisia vaihtoehtoisia merkkejä?

11

5027

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikannataostaahyvää

      Tarkista nyt ensin että käyttääkö ne hiiliharjoja vai ei.
      Jos ei, se voi olla jo parempi. Jos käyttää, on moottorin korjausta tiedossa.
      Yleensä halvat ovat hiiliharjalla.
      dewaltin mallia et laittanut, mutta et vissiin edes sellaista osta. Sehän voisi olla hyvä.

    • örkki223

      Vaikka kone olisi hiiliharjoilla, voit sitä surutta pyörittää 5-10 vuotta ennen kuin hiilet loppuvat. Eikä se tarvitse mitään isompaa remppaa oli se harjoilla tai ilman 5-10 vuodessa!
      Koneen hankinta kannattaa suhteuttaa sen käyttöön. Dewaltit ovat useimmiten amattikäyttöön tarkoitettuja. Tämä siis kertoo että kestää vähän paremmin, on tarkempi yms. Hinta on myös useasti jopa 10- kertainen tavis sahaan verrattuna. Jos käyttö on satunnaista ja jäljen ei tarvitse olla "millilleen" niin voit hyvin tyytyä vähän halvempaan. Ajavat saman asian kumpikin, toinen vain paremmin ja pidemään. Hinta ero esim ruuvinvääntimissä johtuu sisuskaluista ja, toiset ovat muovia ja toiset metallia,. Toki brändi nostaa hintaa myös ja takuu verkosto..

    • Tein_päätökseni_jo

      Kiitos vastauksista. Kuten myöskin kyselin asiaa alan asiantuntijoilta Tietysti joo käyttö on tosiaan satunnaista, siten nähden että, teen harrastus mielessä pieniä puutöitä, sekä pienimuotoisia kodin remppoja jne..... voishan sen halvan Einhellin toki ostaa, mutta tietysti toki se Dewalttikin olis ollut tarkkuudeltaan parempi ja hiiliharjattomalla moottorilla, mutta Olen tehnyt päätökseni koska se tulee ihan vaan harrastus käyttöön niin ostan Einhellin, koska ei ole välttämättä järkeä ostaa Kallista 300-400 euron Dewalttia varastoon pölyyntymään, koska tosiaan käyttö tulee olemaan harrastuspohjaista niin ajaa saman asian, mutta sen verran vielä panostan sen halvan sahan laatuun siten että ostan sellaisen jiirisahan Jossa on se liukukisko, niin isompi katkaisu kapasiteetti. Ettei tarvi käännellä ja venkslata puulankkua ylimääräisiä jne..... ja joo kerron myöhemmin lisää tänne minkälainen tuo Einhellin jiirisaha on kun ensin vaan testaan sitä.

    • Ammattimies

      Jaa-a ettette malta ostaa kunnon koneita mutta muuten vingutaan kuinka ammattimiehet on kalliita, kun he on ostanu n.10000€ työkalut itselle jolla jotain tuleekin.

      • Anonyymi

        Siehän siinä vingut.


      • Anonyymi

        Ammattimies tekee halvalla hyvää. Teikäläiset vinkuu ja rahastaa


    • ilmanpeukaloita

      Jiirisahassa on tarkeintä sahauksen tarkkuuns Jos penkin välykset ovat suuret eikä toistotarkkuus ole kummoinen, niin sillä ei saa hyvää jälkeä aikaiseksi. Jos tyytyy sinnepäin sahauksiin niin silloin halvallakin pärjää. Itse moottoreilla ei ole juuri mitään merkitystä kunhan pyörii. Ergonomialla ei satunnaisella käyttäjällä ole niin väliä.
      Itse en halpislaitetta ostaisi vaan niin laadukkaan kuin lompakko antaa myöden. Hyvä saha kirpaisee vain kerran. Huono harmittaa aina kun sitä yrittää käyttää.

    • Olen_tyytyväinen

      Joo elikkä joo, ostin tänään sen
      Einhell TC-MS 2131 Dual, joka on varustettuna Laser linjauksella Liukuteleskooppijiirisahan, ja avattuani paketista, kaikki tarpeelliset tykötarpeet löytyi paketista kun oli mainittukkin, kokosin sen ja tein muutaman koesahauksen eri kulmiin ja totesin että toimii täydellisesti ja on mielestäni tarkka mihin olen tyytyväinen ja mielestäni ihan hyvä ostos, se oli vielä tarjouksessa Hintakaaressa 119€ 2 vuoden takuulla ja huomenna aloitan sillä varsinaiset Työhommat.

    • Anonyymi

      Einhell katkaisujiirisaha 1800W 254mm TC-SM 254. Ankkuri ei kestä. Jos katkaiset kakkosneloista ja se on ulkoa pinosta otettua (ehkä hieman kostea) niin ankkuri lämpiää niin, ettei juotokset kestä ja ankkuri on sen jälkeen sökö. Kertoo huonosta ankkurin laadusta. Olen itse aikoinani korjannut ankkureita ja tiedän, mikä on hyvä ja mikä huono laatuista. Tämä oli huonolaatuinen. Ei kun uutta ostamaan, en toki samaa merkkiä.

    • Anonyymi

      Joskus harkitsin ostaa Dewaltin dws 774:n, kun siinä ne liukuvarret on näpäkästi piilotettu kotelon sisään - on kompakti, ei vie pahasti tilaa säilytyksessä. Parissa kaupassa kun sitten testailin tuota liukua, niin todella nihkeästi liukui edestakaisin ja käynnistyskytkimien käyttökin oli aika hankalaa. Jos jo käyttämättömänä toimii noin kankeasti, niin miten sitten kun kerää vähän sahauspölyä? Vastaavannäköinen malli dws 777 tuntui paljon jouhevammalta ja liukui kevyesti, liuuissa oli selvästi kunnon laakeritkin. Mutta hintakin oli sitten paljon kalliimpi ja tehoja ehkä vähän reippaasti satunnaiseen harrasteluun.

    • Anonyymi

      Pitää ojentaa tässä ketjussa kasiteltyä koneen ostoa.

      Ostakaa akulla toimiva jiirisaha ja kahdella akulla vähintään 18 v tai saa nyt jo 20 v.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      218
      1703
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1574
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      321
      1278
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1209
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      126
      1177
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      93
      1125
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1085
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      1026
    9. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      93
      997
    10. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      63
      993
    Aihe