Tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltäminen

fgb3r3hywgf

Ehdotamme lainvalmisteluun ryhtymistä tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltämiseksi. Lain tulee kattaa kaikenikäiset tytöt ja naiset. Tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltävä laki on tärkeä, sillä se on selvä todiste siitä, ettei käytäntöä virallisesti hyväksytä Suomessa. Silpominen on tällä hetkellä Suomessa rikoslain vastaista, mutta ehdotamme silpomisen kieltävää omaa lakia, joka kattaa myös ulkomailla tehdyt silpomiset. Tyttöjen silpomiselle ei ole terveydellisiä perusteluja ja toimenpiteen seuraukset ovat vakavia.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3056

8

955

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • TalousEnnenkaikkea

   Suomen laki ei ole voimassa muissa maissa. Toki Suomi voi esimerkiksi pakolaispolitiikkaan lisätä lausuman, ettei tänne ensisijaisesti oteta pakolaisia maista, joissa tällaista silpomista harrastetaan. Tuleehan niistä silvotuista lapsista ja naisista enemmän terveydenhoitokulujakin.

   • 1säpappa

    Eikös periaatteessa voitaisi laitaa yhdeksi maastakarkoituksen perusteeksi se, jos vanhemmat ovat laittaneet lapsen silvottavaksi.
    Muutenhan Suomen laki ei tietenkään ole voimassa muualla kuin Suomessa.


   • TalousEnnenkaikkea
    1säpappa kirjoitti:

    Eikös periaatteessa voitaisi laitaa yhdeksi maastakarkoituksen perusteeksi se, jos vanhemmat ovat laittaneet lapsen silvottavaksi.
    Muutenhan Suomen laki ei tietenkään ole voimassa muualla kuin Suomessa.

    Tuokin sopii hyvin. Koska silpominen on rikollista Suomen lain mukaan, niin Suomen ei tarvitse täällä hyysätä rikollisia, vaan rikolliset vanhemmat ja silpomisen suorittaja palautetaan automaattisesti sinne mistä tuli.


   • 1säpappa
    TalousEnnenkaikkea kirjoitti:

    Tuokin sopii hyvin. Koska silpominen on rikollista Suomen lain mukaan, niin Suomen ei tarvitse täällä hyysätä rikollisia, vaan rikolliset vanhemmat ja silpomisen suorittaja palautetaan automaattisesti sinne mistä tuli.

    Lapsia tietenkin pitää suojella. Tuskin kukaan lapsi on halunnut silvottavaksi.
    Joten silvottujen lasten pitäisi jo siksikin saada turvapaikka.


  • NaistenHäpeä

   Meillä on ollut jopa naispresidentti ja edelleen tyttöjä silvotaan, luulis naisia hävettävän, ettei tuollaista alkukantaista raakuutta saada aisoihin. Minusta se on ensimmäinen asia, joka pitää Suomessa ja EU:ssa hoitaa.
   Ja missä luuraa YLE:n toimittajat?

   • uyggy

    YLE uutisoi 31.5.2018:

    Tyttöjä uhkaa matka entiseen kotimaahan silvottavaksi koulujen loma-aikana: ”Tyttöjen ja naisten sukupuolielinten silpominen on ongelma Suomessa”

    Leikkuuaika on nyt.

    Sana on käännös sen englanninkielisestä vastineesta cutting season, joka alkaa silloin, kun koulut päättyvät. Suomen World Visionin (siirryt toiseen palveluun) ohjelmajohtaja Annette Gothóni tuntee ilmiön.

    – Suomessa elää tuhansia naisia jotka on silvottu ja monia tyttöjä, jotka ovat vaarassa tulla silvotuksi. Nämä ovat meidän suomalaisia tyttöjä, täällä kasvaneita, mutta heidän kulttuuritaustaansa kuuluu silpominen ja sitä perinnettä pidetään yllä, hän sanoo.

    – Koulujen loma-aika on se, jolloin tyttöjä lähetetään entiseen kotimaahan silvottavaksi, Gothóni kertoo.

    https://yle.fi/uutiset/3-10230068


   • TalousEnnenkaikkea

    Toivottavasti rikolliset, alaikäisten silpojat joutuuvat vastuuseen hirmuteoistaan. :(


   • 18.8.2018

    Kansalaisaloite tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltämiseksi on kerännyt 50 000 vaadittavaa kannatusilmoitusta ja etenee eduskunnan käsiteltäväksi.

    Silpominen on tällä hetkellä Suomessa rikoslain vastaista, mutta lakialoitteen tekijät haluavat silpomisen kieltävää omaa lakia, joka kattaa myös ulkomailla tehdyt silpomiset.

    Allekirjoituksia alkoi kertyä toden teolla sen jälkeen, kun artikkeli aloitteesta lähti leviämään sosiaalisessa mediassa elokuussa.

    https://yle.fi/uutiset/3-10359321


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   147
   4040
  2. Teholla nyt jo 72 ihmistä. Enemmän kuin kertaakaan 2020 alun jälkeen

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008544154.html Nyt omikron alkaa viemään teholle ja hurjin viikko alkaa huomenna. 72 on nyt teholla. Ottakaa rokot
   Maailman menoa
   254
   2630
  3. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   2159
  4. Nakkilassa tapahtuu

   Missä päin Nakkilaa tuo aamullinen ampuminen tapahtui? https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000008543567.html
   Nakkila
   15
   1893
  5. Mies, olisiko meidän

   Aika kohdata IRL ja selvittää asiat?
   Ikävä
   49
   1180
  6. Vastaa mies rehellisesti

   Kohdataanko me enää koskaan?
   Ikävä
   111
   1088
  7. Hyvä on nainen myönnän

   Pilkkasin sinua muutaman kerran koska tahdoin että lähdet pois mielestäni mutta oikeasti tahdon sinua koko ajan ja tahtoisin riisua tuon roikkuvan pai
   Ikävä
   43
   1083
  8. Karvoitus naisella

   Pitääkö jo ennen treffejä kertoa miehelle,että olen karvainen pimmsasta ja kainaloista. Osallehan tälläinen on ällöttävää ja mua taas sattuu kun mies
   Sinkut
   147
   933
  9. Sun elämäsi rakkaus

   viettää nimipäiväänsä milloin?
   Ikävä
   31
   858
  10. Jos kaivattusi

   Makaisi alastomana edessäsi, niin mitä tekisit?
   Ikävä
   64
   795
  Aihe