Mikä vie kannettavan muistin?

Sökökö

Vajaa vuoden vanha kannettavani vaatii päivityksiä ja lisää muistitilaa, koneessa on 4Gt keskusmuisti ja kokonaismuisti 32Gt. Nuori kone on jo melkein täynnä, sovellusohjelmat jotka olivat jo osittain valmiina vievät korkeintaan 10-14Gt. Lähes kaikki tiedostot ovat OnDrivessä. Entä sähköposti, valokuvat ym. jos ne ovat OnDrivessä. Miten teen lisää muistikapasiteettia. Onko jotakin piilossa? Minun piti pitää kone melko tyhjänä, jotta se olisi nopea ja toimintavarma netissä? Kannettavassa oli valmiina Windows 10. Viruksia ei ole löytynyt.

18

507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • shystysrtry

      Laita alapalkin suurennuslasiin haku "Lisää". Valitse Lisää tai poista sovellus niin näät ohjelmien viemän tilan.

    • Katsotällätavoin

      W10 homen helpoin tapa katsoa levytilan käyttöä, ilman laskutehtäviä:
      Asetukset > järjestelmä > tallennustila > tämä tietokone (C:).
      Voit vielä klikkailla niitä esiin tulevia palkkeja, niin saat lisää tietoja.
      Esim. järjestelmätiedostot ja varattu tilan klikkaaminen, näyttää kuinka paljon järjestelmän palauttaminen vie tilaa. Minulla näytti sovellukset ja pelit vievän 5,32Gt ja järjestelmän palauttaminen 7,73Gt.

    • winkura.roskiin

      "..Mikä vie kannettavan muistin?.."

      Muistin vie yleensä käyttöjärjestelmä, eli sinun tapauksessa Windows. Linuxi ei ole samanlainen muistinsyöjä, kuin winkura,, Eli, jos haluat toimivan koneen poista winukka, ja laita linukka tilalle.

    • riesan-ostit

      "...kokonaismuisti 32Gt..."

      Tuo on se koneen "kiintolevy" emolle juotettu SSD-muisti. Nykyajan roskakoneiden riesa, varsinkin Windows 10:n kanssa. Ei voi vaihtaa, ei voi lisätä.

      Muistina Windows 10:lle kyllä riittää 4 GB RAM aivan hyvin, jopa 2 GB.

    • puhdas_asennus_auttaa

      Tavaraa kertyy Windows updaten cacheen jokaisen kumulatiivisen päivityksen yhteydessä. Sen voi tyhjentää järjestelmänvalvojana komennolla:
      Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase

      Jos tuo komentokaan ei vapauta tilaa riittävästi, kannattaa tehdä puhdas asennus tekemällä usb-tikku Win10 17133.1 ISO-imagesta ja formatoimalla koko järjestelmälevyn tyhjäksi (onedrivellä tiedot kuitenkin säilyvät). Asennuksen jälkeen tilankulus on vain 9GB (mukaan lukien pagefile), ja Office 2016 Pro Plus asennuksen jälkeen 11GB, ja 21GB jää vielä tyhjäksi tilaksi johon voi asennella vielä jonkin verran lisää pieniä indiepelejä ja ohjelmia (mitään AAA-peliä tuohon tilaan ei kuitenkaan mahdu - levytilan kulutus niissä on yli 50GB/peli).

    • Sökökö

      Windows on oikeastaan huijari ja kiristäjä. Kun se on valmiina koneessa, ei sinne sitten kai muuta mahdukaan jatkuvien päivitysten jälkeen. Voi siis unohtaa toimistopaketit ja kaikki hyötyohjelmat, peleistä puhumattakaan, vaikka ne ovat jo valmiina koneessa. Kun Windows päivittyy tarvitaan taas uusi tulostinkin joka sopii yhteen jne. rumba on loputon. Tähän koneeseen tuli toiselta koneelta kaikki tiedostot valmiina, jotka olivat OneDrivessä ja mietin voinko vapauttaa levytilaa niitä poistamalla. Koneestani ei valitettavasti näe mitkä tiedostot ovat muistin syöneet, Kun lasken yhteen sovellusohjelmat, joita en kaikkia ole edes hyväksynyt, eivät ne yltä moiseen hamstraukseen, mutta ilmeisesti Windows itse siihen riittää.
      Ihmettelen kovasti myös sitä, että koneelleni tulee jatkuvia viestejä levytilan vapauttamispakosta.
      Tietokone-eksperttien pitäisi olla matematiikan neroja, mutta eivät osaa laskea edes tarvittavaa muistitilaa. Kone väittää että tarve on 6GT, toisella kertaa 8Gt ja kun annan asennusluvan tarve onkin yli 16Gt, eli 16Gt muistitikku ei kelvannut kun siinä olikin valmiina jo jotakin parin gikan tietoja, miksiköhän ja mitä. Tiedän että en osaa syöttää sille tikkujani, ostin toisenkin jossa on 32Gt, mutta miksi 16Gt tikussa ei ole kuin 14Gt.

      • höyhenenkevyt_ja_pieni

        Win10:n levynkulutus on todella vähäinen, vie vain 0,05 % tyypillisen PC-koneen kiintolevytilasta - nykyisin niitä mitataan teratavuina, ja pöytäkoneissa voi olla parikin kovalevyä ja kymmeniä teratavuja tilaa.
        Yli 10 vuotta sitten Vista ja 7 veivät yli kaksinkertaisesti tilaa verrattuna kympin vaatimattomaan levynkulutukseen. Samassa ajassa kiintolevyjen koko on 10-kertaistunut ja hinta laskenut.


      • siinä-teratavuja
        höyhenenkevyt_ja_pieni kirjoitti:

        Win10:n levynkulutus on todella vähäinen, vie vain 0,05 % tyypillisen PC-koneen kiintolevytilasta - nykyisin niitä mitataan teratavuina, ja pöytäkoneissa voi olla parikin kovalevyä ja kymmeniä teratavuja tilaa.
        Yli 10 vuotta sitten Vista ja 7 veivät yli kaksinkertaisesti tilaa verrattuna kympin vaatimattomaan levynkulutukseen. Samassa ajassa kiintolevyjen koko on 10-kertaistunut ja hinta laskenut.

        Teratavuilla mitattuna tyypillisen nykyajan kannettavan, joka on varustettu 32 GB SSD levyllä, on 0,032 TB.


      • kannettava_kello
        siinä-teratavuja kirjoitti:

        Teratavuilla mitattuna tyypillisen nykyajan kannettavan, joka on varustettu 32 GB SSD levyllä, on 0,032 TB.

        Tuon verran tallennustilaa on rannekelloissa. Kännyköissä yleensä 256GB ja PC-koneissa keskimäärin 20000 GB.


      • idiootti.pois.heti
        kannettava_kello kirjoitti:

        Tuon verran tallennustilaa on rannekelloissa. Kännyköissä yleensä 256GB ja PC-koneissa keskimäärin 20000 GB.

        20000 GB = 20TB


      • 20TB_on_keskiarvo

        Pöytäkoneeseen mahtuu useampi kappale 3,5" kokoisia kovalevyjä joissa on tilaa 10-12TB/levy.

        Suurimmat läppärilevyt ovat vain 4Tt luokkaa, läppäreissä tallennustila väkisinkin jää murto-osaan desktop-koneiden keskimääräisestä tallennustilasta.


      • helppoa-eikvaa
        20TB_on_keskiarvo kirjoitti:

        Pöytäkoneeseen mahtuu useampi kappale 3,5" kokoisia kovalevyjä joissa on tilaa 10-12TB/levy.

        Suurimmat läppärilevyt ovat vain 4Tt luokkaa, läppäreissä tallennustila väkisinkin jää murto-osaan desktop-koneiden keskimääräisestä tallennustilasta.

        Mitenkä tuokin höpötys liittyy aloitukseen?
        Erilaisissa pilvi yms palvelimissa on paljonkin enemmän tallennustilaa kuin sinun rääpäle-pöytäkoneessasi.


      • pilvessä_ei_tilaa

        Onedrivellä tilaa on vain 5GB. Pöytäkoneeseen saa pikkurahalla 2000 kertaa enemmän tallennustilaa mitä pilvipalveluissa on.


    • turhatpois

      Oletko poistanut koneeltasi tarpeettomat tiedostot?
      Onnistuu koneessa käyttöjärjestelmän mukana tulleella Microsoftin omalla Disk Cleanup-ohjelmalla. Siitä valitaan Clean Up System files ja edelleen More Options ja System restore and Shadow Copies, josta valitaan Clean up. Näin ainakin Win7. Kympissä lienee vastaava järjestely.

    • SSDoptimointi
    • Sökökö

      Kiitos avusta. Löysin tallennustila palkin alta/sisästä lisätiedot. Järjestelmä ja varaus vie noin 12Gt ja sovellukset ja pelit noin 6Gt muistia OneDrive noin 3Gt sähköposti ym vähemmän eli Mt luokkaa.. En uskalla poistaa enää mitään, sähköpostia olen tyhjentänyt ja kuvatiedostoja, mutta ei niistä heru kun muutama Mt. Tikkua en ole onnistunut vielä syöttämään lisämuistina ko. ohjelmalle. Pitääkö tikun olla tietyssä portissa ja tietyn tyyppinen? MItä muuta? Entä sitten kun tulee seuraava päivitys? Mitä tapahtuu jos/kun päivitys ei nyt määräpäivään mennessä onnistu? Minun muistitilani on nyt (25,5Gt/29Gt)

      • aslakkialatölviöstä

        "Minun muistitilani on nyt (25,5Gt/29Gt) "

        Pistetään seuraava W10 1803 tikulle ja asennetaan puhtaana asennuksena.
        Sitä ennen tietysti kopioidaan kaikki tarpeelliset omat ja varastetut tarpeelliset sälät jollekin toiselle tikulle tai ulkoiselle kovalevylle.

        Tuollainen toimii jopa 16G muistilla varustetulla W10-paskatabletilla kunnes W 10 lataa paikat täyteen odottavia päivityksiä.


    • rfvrfv

      Sinulla on usb tikku / flashdrive / ulkoinen tallenusmedia. Laita kiinni koneeseen ja avaa resurssienhallinta (win e). Siellä on laitteet ja asemat listattu. Tupla klikkaa mediaa ja laitat sinne kaikki tiedot talteen. Nyt pitäisi olla levyllä tilaa seuraaviin päivityksiin.

      Kuinka paljon puhdas windows 10 vie sinulta tilaa? Katso asetuksista tallennustila.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8855
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2643
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2380
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1227
    Aihe