Näytön ajurit

Tulpatonmopo

Kannattaako näytön ajurit asentaa? Hyödyt?

7

116

Vastaukset

 • Näyttö toimii, jos sen ajurit on asennettu. Jos et tarvitse näyttöä, ajureitakaan ei tarvita.

 • Kuva näyttöön menee standardoitua liitäntää pitkin. Ei siihen mitään ajureita tarvitse asentaa.

 • Kai niistä ainakin teoriassa saattaa jotain hyötyä olla äärimmäisen turhantarkalle värien kanssa tuhertavalle huippunäyttöä käyttävälle näytön kalibroinnissa.

 • Kiitos kommenteista. Joo, kyllä kuva tulee ilman ajureitakin.
  Varmaan jotain hipleetä tulee ajureiden mukana, mutta jätän asentamatta.

 • Jos sinulla on Debian, niin varmasti kannattaa etsiä jostakin talvisotien jälkeen päivätyt ajurit. Minä menin yks päivä kokeilemaan Debian jakelua, ja ajurien puutteen vuoksi tutustuminen piti keskeyttää. 27 tuumaisen Led monitorin kuva oli ruminta mitä ikinä olen nähnyt.

  Jos sinulla on Windows 10, niin mikki setä pitää huolen että katselukokemuksesi on paras mahdollinen.

  • Miksiköhän "mikki setä" hukkasi läppäristä kirkkauden säädöt ( 1803 päivitys)?
   Onhan se tietysti hyvä että aurinkoisena päivänä voi käyttää tuotakin laitetta, pilvisellä ja iltaisin täytyy käyttää toisia laitteita.
   Edellisellä (1709) toimi ja alkuperäisellä W 7:lla säätö toimii.


 • Teen työkseni mm. näyttöjen kalibrointia. Eri käyttöjärjestelmien omat geneeriset ajurit vs. brändien omat ajurit ei tuo mitään eroa, koska ajureissa ei ole teknologisesta tai softallisesta näkökulmasta mitään varsinaiseen kuvan toistoon vaikuttavaa lisätekijää. Jos näyttö toistaa X määrän värejä, X kontrastin, X väriavaruuden, X ms nopeudella jne., niin ne samat ominaisuudet on käytettävissä kaikilla ajureilla. Olen tämän itse testannut ja todennut. Ainoa erillinen tiedosto, mikä saattaa vaikuttaa ruudin toistaman värimaailman laatuun, on väriprofiili. Normikäyttäjälle kuitenkin paras tapa on näytön hankinnan jälkeen unohtaa ajurit ja googlettaa brändiä koskeva review tms. ja kopioida sieltä näytölle manuaaliset säädöt. Eri asia on kuvankäsittelijät, reprot jne. Niille säädöt ja väriprofiilit rakennetaan puolikkaan prosentin tarkkuudella ja pitkien testaussessioiden perusteella. Tästä peruskäyttäjä ei saa mitään muuta kuin ajantuhlausta aikaan.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.