Jade Winxton

hpfan

Tää on eka kerta kun koitan kirjoittaa jotain ja päähenkilö on toistaiseksi nuorempi kuin mitä haluaisin, mutta laitetaan silti tämä alku tänne.

Kello soi.
“Auts”
“Lällällää. Outo ei saa ruokaa.” pojat nauroivat tönäistessään minua.
Katsahdin heidän peräänsä. En edes halunnut mennä syömään lastenkodin pahaa ruokaa. Käännyin pois asfaltipihalta ja lähdin kävelemään katuja pitkin.
Täällä näkymää ympäröivät ränsistyneet vuokrakerrostalot. Talojen seinillä on graphiitteja ja vanhoja mainoksia. Tiiit ovat lohkeilleet ja parvekkeiden kaiteet ovat ruosteessa. Tämä on yksi rotanloukko. Typerä paikka, mutta kohta tulee varmaan taas siirto.
En tykkää olla kurjalassa, kuten lastenkotia nimitän. Ajan myötä olen tutustunut uusiin ihmisiin tässäkin kaupungissa. Vapaa-aika tulee hengattua heidän kanssaan. Välillä vietän viikkoja käyden Kurjalassa tekemässä vain kotityöt. Ilman rahaa jääminenkään ei hirveästi huvita.
Miedän jengin kokoontumispaikkaan ei ole pitkä matka. Täällä on paljon työttömyyttä ja siksi kadulla lojuu kodittomia. Roskia on siellä täällä. Kukaan ei välitä. Koko kaupunki kuin roskakasa. Kauppojen ikkunoissa on kaltereita varmaan enemmän kuin vankilassa. Kohta mäkin varmaan päädyn jonnekkin nuoriso-osastolle, mutta ei kiinnosta.
Rotankolo, sillä nimellä me tätä kämppää kutsutaan. Tää on hylätty neliö. Täällä pari vuotta sitten asui joku vanha nainen joka kuoli. Sen omaiset ei oo tehneet paikalle mitään. Seinillä on kissatauluja ja posliinilautasia.Kaapeissa hirveästi kaikkia astioita ja tavaroita. Täällä näyttää just siltä kuin vanhojen ihmisten kämpissä yleensäkin. Ainoastaan, että meidän tuomat skeittilaudat, tyhjät olutpullot ja pikaruokaroskat lojuvat ympäriinsä. Nyt täällä on paikalla pari mun frendii Snake ja Max. Kumpikin niistä on pari vuotta mua vanhempia.

“Moi Jade! Vedit taas hatkat?” Snake virnistää. Pojan hymy on söpö, mutta sillä on jo tyttöystävä ja mäkin oon varattu.
Kasvoni sulavat hymyyn. “No joo, mutta ei sitä kiinnosta. Rahat se saa silti” Rotankoloon tuleminen saa minut aina hyvälle tuulelle. Paikka on tosi kodikas ja siellä on helppo olla. Jutellaan Snaken ja Maxin kanssa miten päivä on mennyt ja missä muut kulkee. Meitä on täällä noin 10 ihmistä. Mä oon nuorin, vasta 11. Suurin osa asuu niiden vanhemmilla, mutta kaks muuta asuu kanssa sijoituksessa. Tää on ihan hullu maailma ja me hulluja ihmisii.

Iltapäivällä porukkaa alkoi kasaantua enemmän. Ei mikään ihme, että kukaan ei jaksa kesällä herätä aikaisin. Mä ja Sandra aletiin leipoo pizzaa. Sandra on hurjan kaunis ja suosittu ja katon sitä ylöpäin. Muut pelaa pleikkaa. Nic ei ole vielä tullut, mutta se lupasi nähdä illalla. Pleikan tulon jälkeen ollaan vietetty melkein joka päivä pelaamassa sisällä. Pojat olivat pöllineet sen kai jostain. Kännissä ne saatto saada aika pahojakin riitoja aikaan niiden pelien takia. Niillä kaikilla on sydän kultaa, mutta juotuaan liikaa niiden käytös saattaa muuttuu.

Vasta puolenyön aikaan Nic saapuu Rotankoloon. Se on juonut liikaa ja ihan kännissä. 13-vuotiaaks sillä on hirveen hyvä viinapää, mutta nyt se on juonu liikaa. Mä oon onnellinen kun se tulee ja meen vastaan eteiseen:

“Mm. Moi kulta.” Painan pääni poikaa vasten ja se haroo mun tukkaa ja koittaa pysyy pystyssä.
“Missä sä oot ollut? Kannattaisko sun mennä makaamaan?”
“Mmm. Vois olla joo hyvä idea… Sori mä en oo soittanut. Siinä yhdessä kaupas oli taas se seniili myyjä nii me saatiin rullattuu tosi paljon juomii ja sit aika vaan unohtu. Oisin kutsunu sut mukaan mut niiden mielestä sä olit liian skidi. Kyl mä koitin selittää, et ne ei tunne sua ja niin eespäin, mut ei ne uskoneet”
Sanat herättivät sisälläni vihaa. Inhosin sitä kun ihmiset kutsuivat mua pieneksi. Join kulauksen puolityhjästä viinapullosta. Muut olivat seuranneet meidän keskusteluu viesrestä ja kyllä ne tiesi mitä aion seuraavaksi tehdä. Koko illan aikana olin juonut vähän kun odotin Niciä, mutta nyt poika nukahti ja aioin taas todistaa ihmisten luulot vääriksi. Join taas kulauksen jostain pullosta jonka nimeä en edes lukenut. Oon ehkä nuori, mutta en todellakaan lapsellinen tai avuton.

_ ______________________________________________________________________


Dumbledoren toimisto. Pöydän takana vanha velho lukee listaa läpi. Suurimmalla osalla lapsista on tuttu sukunimi. Niistäkin joilla ei ole suurin osa on puoliverisiä. Mukana listassa on kuitenkin myös mielenkiintosia tapauksia: jästisyntyisiä. Näille opilaille lähetetään joku opettaja kertomaan Tylypahkasta. Häntä hymyilytti. Vuosien varrella ihmisillä on ollut aikamoisia reaktioita uutisiin. Kerrankin tulevan oppilaan isoäiti oli vakuuttunut, että hänen talossaan oli mielisairas ja soittanut poliisit. Dumbledore oli joutunut pyyhkimään poliisien muistin ja isoisä rauhoittamaan vaimonsa. Ylpeänä hän oli todistanut velhomaailmalle jästisyntyisistä tulevan loistavia velhoja, ajatus josta ihmiset eivät ennen pitäneet.

Huomenna tulevien oppilaiden pitäisi saapua ja lajitteluseremonian alkaa.

__________________

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jatkuu

      Abott

      nuori tyttö nousee korokkeelle ja laskee hatun päähänsä. Hetken mietittyään hattu huutaa: “Kopinkynsi!”
      Korpinkynnen pöydän oppilaat nousevat taputamaan ja helpottunut tyttö juoksee heidän joukkoonsa.

      Professori McGarmiwa on tuttuun tapaan lukemassa nimilistaa. Opetajat ja oppilaat katsovat kun yksi kerrallaan oppilaat nousevat jakkaralle.

      Kunnes: “Winxton”
      McGarmiwa katselee ympärilleen
      “Jade Winxton!”
      Kun kukaan ei nouse ylös alkaa oppilaiden ja opettajien keskuudessa supina.

      “Minun isäni tuntee pari Winxtonia taikaministeriöstä! Ovatkohan he sukua”
      “Kuka hän on ja miksi ei ole täällä?”
      “Voi pyhät pannut miten se tyttö ei ole täällä?”

      Opettajien katseet kääntyvät Dumbledoren suuntaan, joka katsoo nimilistaa ja kurtistaa kulmiaan. Välikohtauksesta huolimatta hän aloittaa puheen uusille oppilaille. Salin sadat silmäparit kääntyvät änen suuntaansa ja hiljenevät. Puheen loputtua alkaa aplodien myrsky.

      Kun oppilaat on ohjattu tupiinsa Dumbledore viittaa McGarmiwan luokseen:

      “Miksi Winxton ei saapunut? Ei mitään ilmoitusta etukäteen! Onkohan hänellä kaikki hyvin? Viimeksi näin kävi 20 vuotta sitten! ”
      “Minulla saattaa olla aavistus rakas Minerva. Haluan kuitenkin tarkistaa sen. Kenties taikaministeriöstä osataan auttaa” Velhon askeleet ovat hitaat ja pohtivat kun he kävelevät kohri rehtorin toimistoa.

      “Flint!” Dumbledore heittää hornipulveria takkaan ja samassa liekeistä tulee esiin vanhan parrakkaan velhon kuva. Dumbledore polvistuu lähemmäksi ja Minerva istuu työpöydän vastaisella nojatuolilla.

      “Mitä asiaa Albus? Meillä alkaa kohta kokous joten selitä kiireesti.”
      “Voitko katsoa mitä tietoja taikaministeriöllä on oppilaasta nimeltä Jade Winxton?”
      Velho katsoi Dumbledorea epäilevästi, mutta myöntyi:
      “Hyvä on. Odota hetki niin katson arkistoni” Pää veäytyi liekeistä. Puolen minuutin päästä se palasi takaisin.
      “Lähetän ne sinulle. Ole valmiina ottamaan vastaan.”

      Pian takasta ilmestyikin nippu papereita punaisella nauhalla kiinnittynä. Rehtori nosti nipun, ravisti tuhkat pois ja palasi mietteliäänä työpöytänsä ääreen. Hän alkoi selailemaan papereita.

      “Hmm.. Carolina ja Zacharias Winxton… Carolina taisi opiskella täällä. Hänhän oli jästisyntyinen? Sukunimi taisi silloin olla vielä Davins. Lahjakas noita tosiaankin.”

      “Luuletko, että heille on käynyt jotain? Zacharias eli aina vaaralista elämää ja oli sekaantunut ties mihin.Ehkä hän sekaantui Voldermortin porukoihin ja he tappoivat hänet”

      Dumbledorella oli selkeästi sama ajatus mielessä. Hän selasi papereita nyt jo jokseenkin kiihtyneen oloisena. Lopulta hänen silmiensä eteen osui teksti:

      “Kadonneet. Ei havaintoja vuoden 1998 jälkeen. Katoamishetkellä Jade oli vasta 3kk vanha.”

      Minervan alahuuli alkoi väpättää: “ Jos Carolina ei vain olisi tutustunut siihen retkuun. Miksi juuri hän?”

      “Odota. Täällä näkyy, että Jade tosiaan on taikonut. Hänellä on ollut kuusivuotiaana ongelmia taikaministeriön alaikäisten valvonnan kanssa. Tyttö on ainakin siis ollut elossa sen jälkeenkin. Miksi kukaan ei ole tutkinut asiaa?”

      Jade Winxton kuusi vuotta, rike: tulipalon sytyttäminen ja ihmisen muuttaminen sammakoksi. Asuu nykyään jästien lastenkodissa. Siirto velhojen ja noitien lastenkotiin suotavaa.

      “Jos hänet olisi siirretty siitä olisi kyllä merkinnät joten hän varmaan asuu vieläkin jästien kanssa.”

      “Miksi kuuden ikävuoden jälkeen ei ole mitään merkintöjä? Eikai hänelle kuitenkin ole käynyt jotain?” McGarmiwa jatkoi vielä puhettaan

      “Emme voi tietää, mutta voimme ottaa selvää.” Dumledore nosti viitan selkänojaltaan, puki päällensä ja lähti kohti takkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe