Barcelona kesällä

Kiinnostaisi

Kiinnostaisi lähteä käymään Barcelonassa heinäkuussa. Onko kenelläkään kokemusta ko.ajankohdasta? Onko kuumaa ja tukalaa? Onko väkeä liikakin? Pystyykö edes kävelemään kunnolla La Rambla kadulla?
Majoituksissa olen huomannut ettei mainita tallelokeroita. Onko turvallista majoittua sellaisessa missä ei ole tallelokeroa?
Kertokaa missä olette yöpyneet. Ovatko olleet hyviä?

7

1463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olimme vuosi sitten heinäkuun loppupuolella Barcelonassa. Kuumaa oli, mutta kyllä siellä silti pärjäsi, eli en sen takia jättäisi menemättä. Kuljeta juotavaa mukana, ja käy tankkaamassa myös kahviloissa, yms. Seuraavan kerran kun menen sinnepäin, valitsen silti ajankohdan, jolloin turisteja on vähemmän, ehkä joskus syyskuun loppupuolella.

      Lohdutuksena sanon, että ihmismassoista pääsi eroon kun lähti hieman sivummalle Ramblalta, ja turistivoittoisimmilta alueilta. Nähtävää ja koettavaa riitti silti. Ja, niihin pakollisiin nähtävyyksiin kannattaa suunnata niin aikaisin kuin mahdollista, ja liput hankkia mahdollisuuksien mukaan etukäteen netistä. Kannattaa yrittää hankkia suoraan sieltä minne on menossa, muut lipunvälittäjät vetävät omat provisionsa välistä

      Hotellit tuntuivat törkeän kalliilta kun niitä ennen matkaa katselin. Emme ole niin mukavuuksien perään, joten majoituimme hostellissa. Eli niitäkin voi katsella, koska hotellien hinnat ovat sesonkiaikoina melkoiset. Hostelleissa tai pienissä, usein perheomisteisissa hostaleissa pääsee halvemmalla. Toisaalta, parhaimmissa hotelleissa voi olettaa olevan toimivan ilmastoinnin, mitä taas noissa hosteleissa ei välttämättä ole, mikäli haluaa pelata varman päälle siinä mielessä.

      Jos kiinnostaa, täältä näkee keskimääräisiä lämpötiloja ja muuta sää-dataa:

      http://www.holiday-weather.com/barcelona/averages/

      Ja tämä näytti juuri olevan päivitetty...

      http://www.pienimatkaopas.com/barcelona/

      Lisäksi hyvä...

      https://www.likealocalguide.com/barcelona

    • kokemuksiaon

      Tallelokero huoneessa ei ole enää mikään turvallisuuden tae, vaikka niin usein luullaan. Uutisissa oli juuri juttua koodista, joka käy usein niihin kaikkiin joten kuka vain myös työntekijät pääsevät tallelokerolle huoneessa ja varkaat myös tietävät koodit. Parempi jättää arvotavarat kotiin.

      Barcelonassa oli yhtenä kesänä erittäin kuuma yli 35C ja auringossa erittäin kuuma, mutta rannan lähellä viileä merituuli.

      La Rambla on tunnettu ihmispaljoudestaan, joten miksi et suuntaisi ravintoloihin ostoksille Sagrada Familian lähellä? sielläkin on pikkukauppoja ja hieno puisto, joka jätetään usein mainitsematta kun hehkutetaan kaikkea muuta. Sagrada familian seutu on vielä aitoa alkuperäistä ja siisti jos vertaa rähjäkulmiin. Majoitus kannattaa ottaa läheltä sitä aluetta jossa haluat majoittua oli se sitten vaikka Sagrada familia tai ranta-alue, Barcelonassa välimatkat ovat pitkät, metrot kuhisevat varkaita (ovat välillä myös lakossa ja taxeja ei aina saa. Joten kävelijät majoittukaa ehdottomasti niille alueille joissa viihdytte ja joissa on nähtävää lähellä! voit lukea matkailijoiden kokemuksia esim. tripadvisor sivustolta, mutta älä usko yksistään hehkutuksia mukana on myös maksettuja kehuja, lue kaikenlaiset arvostelut läpi. Monilla miehilläkin näkyi pikkulaukku toisen laukun/repun lisäksi, varkaiden hämäämistä varten.

    • toinenvikakerta

      Barcelona on yhä entistä likaisempi, rähjäisempi, jokapuolella myös graffitteja. Halpaa etenkin makeaa syötävää kyllä löytää ja monelle se tuntuukin riittävän. Halpaa ruokaa ei enää löydä paitsi peruspikaruokalat, ruokien hintoja ravintoloissa korotettu. Parallel räkäläalue täynnä pubeja teattereita joissa möykkä ja musa soi yöstä aamu 7 ja hotelleista lähtöaika klo 11 tai 12 jolloin nukkumatta ulos. Hotellien henk.kunta ei möykästä piittaa, asiakkaat maksavat ja hotellien ravintoloissa huoneen hintaa vähemmän maksavat saavat rauhassa möykätä yöstä aamuun. Koko kaupungissa ei ole miään kuria ja ihmiset likaisia, tykkäävät istua kaduilla juoda ja meluta sopii hyvin myös pohjoismaalaisille juopoille. Tupakkaa ja aineita saat varmasti kadun nurkista nuhjuisilta myyjiltä, tauditkin näyttäisivät kukoistavat. Ruokapaikoissa tullaan kerjäämään lapun kanssa ja ilman, laukkua täytyy vahtia. Ranta-alue on muualta matkittu, ei kovin uniikki sekään. Majoituksia kehdattu kallistaa jopa lähes 200e yö, vaikka kaupunki on likainen, täynnä epämääräisiä' ja epäsiistejä ihmisiä jotka nuohaavat nurkkia tai kerjäävät ja huutavat. Ovat kovaäänsempiä kuin muut Välimeren kansat. Kaduilla löyhkää ihmisten ja eläinten kusi sekä viemärit, mitä kuumempi sen pahempi haju. Huono kohde etenkin perheille, lasten ei tarvitse kärsiä ja nähdä sellaista menoa.

      • Anonyymi

        Huhhuh, on se elämä joillekkin rankkaa.


      • Anonyymi

        Minäkin kävin siellä 2018 ja uudelleen vasta pari kuukautta sitten, enkä nähnyt kummallakaan kerralla mitään kuvattuasi... ettet vaan päässyt darrasi vuoksi koneeseen ja kuvailet nyt kotikuntaasi tilaa...


    • Anonyymi

      No, mites nyt kesäkuussa ennen varsinaista turismisesonkia majoituksien suhteen.

      Olisko suosituksia muutamaksi yöksi maltilliseen hintaan, mieluummin rauhallisesta korttelista (ei nuorison kimppakämppiä ymv.), sitten matka jatkuu toisaalle.

      ps. Ovatko paikalliset edelleen kovi kiinni kotimaisessa kielessään vai alkaako vieraatkin kielet jonkin verran luistaa.

    • Anonyymi

      Missä siellä on ne ilotyttökorttelit, ettei vahingossa sellaiseen tai liian lähelle majoittuisi, riskeeraa olla varkaita, narkkareita ja kaikkea muuta liikkeelleä sellaisilla alueilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe