Perhehoitokumppanit Suomessa Oy- PKS

PKS-kenenkumppani

Kenen kumppani on Perhehoitokumppanit Suomessa OY?

Viiden lapsen äiti Nivalasta lähetti hiljattain Nivalan sosiaalitoimeen ja Perhehoitokumppaneille avoimen kirjeen, jossa hän joutui muistuttamaan em. tahoja lastensuojelun lainsäädännöstä ja asiakasperheiden ihmisoikeuksista.

Lastensuojelun ja sijaishuollon olematon valvonta, ala-arvoinen hallinto- oikeusmenettely ja kuntien kilpailutuskäytännöt ovat tuottaneet maahan alati kasvavan määrän hämäräperäisiä lastensuojeluyrittäjiä, joista monet piilottavat liikevoittonsa verottajan ulottumattomiin.

Tutkimusprofessori Matti Rimpelän mukaan taloudellisesti osaamattomat kunnat ovat luoneet tilanteen, jossa kysyntä ja tarjonta ovat epätasapainossa. Lapsibisnestä ei valvo kukaan. Sijaishuolto on Rimpelän mukaan varsin luonteva liiketoiminnan kohde: kysyntä kasvaa, tehtävä on selkeä, valvonta ja laaduntarkkailu puuttuu, kunta palveluiden maksajana on takuuvarma, ja asiakkaat ovat heikkoja.
– Edelleenkään ei tiedetä, millaisia tuloksia ja vaikutuksia lasten sijoittamisella on.

Rimpelän mukaan Suomessa on poislähettämisen kulttuuri. Kunnat eivät tue perheitä vaan lakaisevat hankalat nuoret pois silmistään laitoksiin ja sijaisperheisiin, mikä maksaa moninkertaisesti enemmän.
Kansainväliset pääomasijoittajat ovat jo haistaneet lastensuojelussa markkinaraon, eikä se yllätä. Rimpelä sanoo toiminnan olevan täysin bisneslogiikan mukaista.

Markkinaraon haistoi myös Foster Care Associates, Englannin suurin lasten sijoitusfirma, joka on laajentanut toimintaansa Suomen ( Perhehoitokumppanit Suomessa- PKS) lisäksi myös Australiaan ja Kanadaan. Foster Caren emoyhtiö on Core Assets Group, joka toimii Suomen lisäksi Isossa-Britanniassa, Ruotsissa, Irlannissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Japanissa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Suomi oli Foster Care Associatesille otollinen laajentumiskohde, koska täkäläisestä lastensuojelusta puuttuu niin tutkimustieto, seuranta, valvonta, oikeudenmukainen oikeudenkäynti, toimivat valitusreitit, työntekijöiden vastuu- ja korvausvelvoitteet, kansalaisten painostusjärjestöt ja kriittinen journalismi.

Suomeen firmaa rantautumaan auttoivat mm. sosiaalityöntekijät Harriet Rabb ja Pirjo Hakkarainen, joka toimi samaan aikaan sekä Perhehoitoliitto Ry:n hallituksen että Perhehoitokumppanit Oy:n hallituksen jäsenenä (Ajankohtainen kakkonen, 20.5.2008) vaikka Ray:n sääntöjen mukaan ei voi olla mahdollista, että Ray:n rahallista tukea saavan yhdistyksen edustaja olisi samaan aikaan jonkun yrityksen hallituksen jäsen. Ajankohtaisen Kakkosen ohjelmassa kuultu entinen Perhehoitoliiton ja SOS-lapsikylän edustaja Jari Ketola, nykyinen Pesäpuu ry:n toiminnanjohtaja puolusteli Hakkaraista kertoen tämän eronneen Perhehoitokumppanit Oy:n hallituksen jäsenyydestä "viime päivinä". Lisäksi hän nimitti Hakkaraista "vain konsultiksi" Perhehoitokumppanit Oy:n Suomeen rantautumisessa.

7

2510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lapsibisneskannattaa

      Suomalaisessa lastensuojelussa hämmästyttää sijaishuollon edunvalvojien ja sijaishuollon piilo- ja julkiyritysten tekeytyminen puoleettomiksi lastensuojelu - ja kansalaisjärjestöiksi ja sijaishuollon edunvalvojien aggressiiviset pyrkimykset verkostoitua ja vaikuttaa lastensuojelun lainsäädäntöön, uutisointiin ja tutkimukseen. Mm. Pelastakaa Lapset ry:n lakimiespalvelua ja SOS-lapsikylän, Diakonissalaitoksen, Pelastakaa Lapset ry:n, Merikratos Oy:n ja Pesäpuu ry:n kouluttamia lastensuojelun edunvalvojia on käytetty asiakkaiden sananvapauden ja lastensuojelun epäkohtien julkitulon estämiseen.

      Perhehoitokumppanit tuottaa mm. PRIDE- valmennusta ja toimeksiantosuhteisen perhehoidon tukipalveluita esimerkiksi Helsingin kaupungille. Tammikuussa 2013 Tampereen kaupungin Tilaajaryhmä Asiakasohjaus-Luotsi hyväksyi Perhehoitokumppanit Oy:n palveluntuottajaksi perhehoidon kilpailutuksessa.
      Luotsin entinen asiakasohjauksen päällikkö on työskennellyt Perhehoitokumppanit Suomessa Oy:ssä sosiaalityön johtajana heinäkuusta 2012. Luotsin ensimmäisenä päällikkönä työskennellyt Merikratos Oy:n entinen hallitusjäsen Matti Virtanen siirtyi hänkin aikoinaan kunnalliselta puolelta yksityissektorille: Perhehoitokumppanit Oy:n johtajaksi.

      Virtanen kertoo Perhehoitokumppanien laskuttavan kuntaa yhden lapsen perhehoidosta 160–175 euroa vuorokaudessa. Yhden lapsen perhehoito siis maksaa esimerkiksi Tampereen kaupungille keskimäärin 61 000 euroa vuodessa. Laskutettavasta vuorokausimaksusta sijaisperhe saa alle puolet eli vuodessa noin 30 000 euroa, josta suunnilleen kolmannes on verotonta.

      Kunnilta veloitettavaan sijaisperhe-palvelukokonaisuuteen kuuluu, että yritys huolehtii sijaisperheen valmennuksesta, koulutuksesta, sijoituksen aikaisesta tuesta ja työnohjauksesta sekä eläkemaksuista. Yritys järjestää sijaisperheille vertaistukiryhmiä ja lomitusta.

      Tätä varten firmalla on oltava tiloja ja 26 työntekijää. Ja se maksaa, tietää Virtanen. Hän muistuttaa vastuun olevan suuri, sillä sijoitettuja lapsia on jo kuutisenkymmentä. Koko työ muuttuisi arveluttavaksi, jos firmalle ei jäisi yhtään katetta. Eikä perhesijoitustoimintaa ole hänen mukaansa helppoa saada kannattavaksi.
      – Osinkoja ei firmassamme ole jaettu, hän huomauttaa. (Hukassa huostassa / Maria Syvälä / RADIUM-Kirjat, 2013)

      Matti Virtasen lausuma olemattomista osingoista on valhe. Perhehoitokumppanit Suomessa on brittiläisen Foster Care Associatesin tytäryhtiö, jonka ensisijainen päämäärä on mahdollisimman kovan liikevoiton tuottaminen omistajilleen Jim Cockburn:lle ja Janet Rees:lle. Corporate Watch- uutissivuston
      mukaan yritys tekikin vuonna 2014 yli 127.2 miljoonan punnan liikevoitot, joista maksettiin osinkoja omistajaparille 7 miljoonaa puntaa vuonna 2013 ja lähes 12 miljoonaa puntaa vuonna 2012 holding- yhtiö Ideapark Ltd:n kautta.

    • uusiajojahti

      Perhehoitokumppanit Suomessa OY:n (PKS) harjoittamassa pohjalaisperheen kohtelussa on hämmästyttävän paljon samoja piirteitä kuin suuren mediakohun nostattaneessa keskisuomalaisen Haapasten perheen ajojahdissa, joka toteutti tyypillistä laittoman huostaanoton kaavaa.

      Molempia huostaanottoja yhdistävät vanhempien mukaan seuraavat seikat:

      - Huostaanotto tehtiin hätiköiden ja lainvastaisesti hatarien ja fabrikoitujen todisteiden varassa. Sosiaalityöntekijä syytti vanhempia valheellisesti insestistä eikä luopunut syytöksistään edes poliisitutkinnan jälkeen.

      - Lapsia ja vanhempia ei kuultu eikä uskottu.

      -Sijaishuoltopaikka valittiin sosiaalityöntekijän ehdoilla liian kaukaa lasten kotoa, vaikka maantieteellisen etäisyyden on todettu lisäävän lasten kaltoinkohtelun riskiä.

      -Sijaishuoltopaikka ei vastannut lasten tarpeita eikä sosiaalityöntekijä valvonut lasten olosuhteita sijaisperheessä saati puuttunut niihin.

      - Sosiaalityöntekijä toimitti moniammatilliselle työryhmälle ja hallinto-oikeudelle fabrikoituja asiakirjoja ja pimitti vanhempia puoltavia todisteita.

      - Sosiaalityöntekijä ei noudattanut hallintolain, perustuslain tai lastensuojelulain velvoitteita, ei myöskään Lapsen Oikeuksien Sopimuksen ( LOS) tai hyvän hallinnon oikeusperiaatteita.

      -Sosiaalitoimen asiakirjoista löydettiin runsaasti vääriä ja valheellisia väittämiä , joita ei suostuttu korjaamaan.

      -Lasten yhteydenpitoa läheisiinsä rajoitettiin laittomin perustein eikä valituskelpoisia päätöksiä rajoitustoimista tehty. Sosiaalityöntekijä ei neuvonut sijaisperhettä lakisääteisten velvoitteidensa täyttämisessä eikä puuttunut väärinkäytöksiin.

      -Perhettä ei pyritty jälleenyhdistämään.

      -Prosessi aiheutti niin vanhemmille kuin lapsille vakavia traumoja.

      - Sijaishuollon seurauksena syntynyt lasten oireilu yritettiin kääntää biovanhempien syyksi.

      -Epäkohtien raportointia tapauksista yritettiin estää.

      - Väärän epäilyn perheelle aiheuttamia kärsimyksiä tai kustannuksia ei yritetty hyvittää.

      -Kukaan perheen ajojahtiin osallistuneista ei saanut epäeettisestä ja laittomasta toiminnastaan rangaistuksia. Kaikki jatkavat viroissaan edelleen lastensuojelun asiantuntija-statuksella. Molemmissa tapauksessa oli mukana PRIDE- kouluttajia ja - koulutettuja.


      Perhehoitokumppaneiden nettisivulta selviää, että Perhehoitokumppaneiden sosiaalityöntekijänä Pohjanmaan alueella toimii sama sosiaalityöntekijä, joka on vastuussa myös Haapasten perheen runtelusta.

      Mikä osuus hänellä on pohjalaisperheen Haapasten perheen ajojahtia muistuttavassa kohtelussa ja sijaisperheessä harjoitettujen laittomuuksien mahdollistamisessa?

      PKS:n markkinointiesitteen mukaan PKS:n sosiaalityöntekijä ohjaa ja tukee perhehoitajaa koko sijoituksen ajan ja pitää säännöllisesti yhteyttä sijoitettuihin lapsiin ja näiden vanhempiin sekä henkilökohtaisesti että puhelimitse ja sähköpostilla, auttaa lapsen asiakassuunnitelman toteuttamisessa ja seuraa sijoitetun lapsen tavoitteiden etenemistä ja raportoi sijoituksen etenemisestä kuntaan. Jäämme odottamaan perheen raporttia siitä, miten nämä velvoitteet ovat toteutuneet.

    • palkittupahantekijä

      Foster Care Associatesin Suomeen auttanut Harriet Rabb toimii nykyisin Perhehoitokumppanit Suomessa OY:n laatupäällikkönä eli hänen tulisi olla perillä lastensuojelun laatusuosituksista ja vastuussa firman kyvystä vastata lainsäädännön velvoitteisiin ja sijoitettujen odotuksiin ja toiveisiin.

      Perhehoitokumppanit OY:n omien sivujen mukaan yrityksen yhteistyökumppaneita Suomessa on mm. PRIDE- koulutuksia ja sijaishuollolla kovaa tulosta takovan mutta valvontavelvoitteitaan laiminlyövän Anglicaren tuotteita ( mm. Nallekortit) kaupitteleva Pesäpuu ry, joka myönsi hiljattain Ylpeästi Lapsen Puolella- palkintonsa Jyväskylän sijaishuollon työntekijöille.

      Suomalaispäättäjien tietokatveesta tai vaihtoehtoisesti hurtista huumorintajusta kertoo se, että valtioneuvoston asettama ja pääministeri Juha Sipilän johtama kestävän kehityksen toimikunta antoi Perhehoitokumppanit Suomessa Oy:lle (PKS) Sitoumus 2050 kesäjuhlassa torstaina 2.6.2016 huomionosoituksen ”Kestävän hyvinvoinnin edistäjä”.

      Ennen suomalainen myi vaikka isoäitinsä ja antoi pyörätuolin kaupan päälle. Nyt suomen valtio luovuttaa lapsensa sosiaalivankeuteen tili-, vero-, tulosvastuu- ja korvausvelvoitevapaaseen monikansalliseen sijaishuoltoon ja antaa kaupan päälle vanhemmat hiljentävän Pelastakaa Lapset ry:n lakimiespalvelun, lastensuojelun edunvalvojan, sijoitustyökalut, sijaishuollon resurssikeskuksen- ja palkinnon kestävästä kehityksestä.

      Lue lisää: Perhehoitokumppanit Suomessa Oy- kestävästi kehittyvää monikansallista lapsibisnestä

      • mehyvätjärjestöt

        Nyt on tullut uusi yhteistyökumppani Pesäpuulle ja muille korttien pelaajille, eli Majakan valo säätiö. Suomessa nuoresta iästään huolimatta, tuo lastensuojelujärjestö on jo kunnostautunut ottamalla töihin firmaansa lapsia ja perheitä väkivaltaisesti kohdelleen entisen sijaisvanhemman, jolta otettiin sijoitetut lapset pois.

        PKS jätti lapsen tuohoon kauhujentaloon vielä 1½ vuodeksi, vaikka Jyväskylä oli jo ottanut sieltä lapset pois. Vaikutti, että tuollaisen rahajärjestön oli vaikea toimia tilanteessa. Alkoi pompottelu, jossa PKS kertoi Hämeenkyrön olevan vastuussa sijoitetusta lapsesta. lapsi oli kuitenkin laitettu huonolaatuiseen paikkaan PKS:n kautta. Kun lapsi viimein saattiin pois kaltoinkohtelvasta ja lisäksi kalmaisesta paikasta, PKS kertoi, ettei enää aioa olla yhteistyössä kaltoin kohdelleen sijaisperheenkanssa.

        Mutta nyt tuon talon kaltoin kohteleva rouva on pestautunut MAJAKAN VALO SÄÄTIÖÖN.

        Että sellaisia lladukkaita firmoja. Huomasin kyllä, että Pesäpuu veti PKS:n päin - sen sijaan että olisi välittänyt kaltoin kohdelluista lapsista. lasten sukulaisen kertomus ei painanut mitään niin kauan, kun PKS:n Virtasen mielestä paskapaikka oli hyvä.

        Majakan valo säätiön Facebookin perusteella Pesäpuu on alkanut kaveerata majakan valo säätiön kanssa. Eli taaskaan pesäpuu siis ei välitä, jos muutamia sijoitettuja kaltoin kohdellaan. Nyt Vierikko kehuu omaa firmaasa ja puljussa työsuhteessa olevaa porukkaa. Myös väkivaltaista naista.


    • Anonyymi

      Onko tämä osallinen lapsikauppaan jonka takia ne ISIS -lapsetkin täytyi saada Suomeen "suojeltaviksi". Suojelulla tarkoitetaan tuhansien eurojen ansioita taas jollekulle lapsen sijaisperheelle.

      Jos lapsen ottaa hoitoonsa lähisukulainen niin hän ei saa kuin minimitoimeentulon. Mutta jos lapsen ottaa sijoitukseensa vieras niin tuo henkilö tienaa tuhansia euroja vuodessa. Sitä on BISNES.

      Oliko siis ISIS-lapsillekin jo tiedossa valmiina tuo henkilö jolle haluttiin tuhansien eurojen tienestit??

      • Anonyymi

        Avosylin Asumispalvelut aloitti vuoden 2021 alusta. Liittyisikö kuvioon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avosylin Asumispalvelut aloitti vuoden 2021 alusta. Liittyisikö kuvioon?

        Nimi vaihdettu. Nyt Perhekoti Pallo Oy


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4174
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4062
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3884
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2697
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2465
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2064
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2062
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1930
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1599
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe