Kissan selkä värisee

Viivi

Huomasin eilen illalla meidän 3 vee tyttökisun vapisevan, sitten aloin seurailla sitä ja aina välillä sen selkänahka silleen alkoi väristä.

Olen peloissani mikä sillä on, onko kukaan huomannut kisullaan vastaavaa?
En tiedä onko vakavaa, oli aika kumman näköistä...

Muuten kisu oli kunnossa, söi ja joi ja jopa leikki normaalisti.

26

14319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miia

      Jatkuiko värinä kauan? Meidän kisut ainakin väristelevät selkäänsä jos siellä on esim. karva huonosti tai niitä muuten vaan kutittaa.

      • Viivi

        Värinää kesti aina hetken, mutta toistui aika useaan.

        Mieheni huomasi värinän ekana ja huudahti minulle että miksi kisu vapisee. Menin tutkimaan ja huomasin että ei vapise muuten paitsi van selkänahka värisee kummasti.

        Toistui aina vähän väliä, mutta iltaa kohden rauhoittui, enkä jaksanut koko aikaa kyttäillä kisua, kun muuten oli normaalin oloinen.

        No voihan tuo tosiaan olla normaaliakin, ennen ei oo vaan huomattu moista.
        Toivotaan niin :)


    • pirre

      Mun kissa aineskii välillä nytkäyttelee aaltomaisesti selkäänsä...on jo 8 vee et en usko, jos samasta asiasta puhutaan, sen olevan mitenkää vaaraksi.

    • suoraan

      Meilläkin ojentelee karvojaan ja joskus hyvästä mielestä väristelee selkäänsä.

    • amy

      Meidän kissa "tärisee" aina innostuessaan. Kun ruokapussi heilahtaa tai näkee harjan ja tietää että on harjausta luvassa :)

    • phoolan

      Monilla eläimillä, kuten lehmillä, hevosilla, kissoilla jne on kyky, jota meillä ihmisillä ei ole eli taito värisyttää paikallisesti pientä osaa ihostaan, kun sitä kutittaa tai ärsyttää.

      Kokeile raapia tai harjata kissaasi siltä kohtaa mistä iho värisee. Ehkä se auttaa!

    • ...,...

      Tuossa samaa nykimistä ja uskoisin et kyseessä on hermostossa jotain ...
      Kissa nuolee samalla ja on levoton..
      Käyttäytyy hermostuneesti, eli selkä nykii, nuolee karvojaan ja juoksentelee vauhdikkaasti..
      Voi olla iholla ihan kutinaa, eli hieman kuin meillä päätä raavitaan..
      mut yhä itsekkin harmistunena seuraan, kun sitä tapahtuu tähänaikaan..
      Pesu oottaa kohta, kun ilmat lämpene, eli vielä ei kannata kisua pestä talviturkki ei tykkää..

    • llaurensss

      huomasin kissani alkavan tärisemään jos sitä silittää selästä juuri viivin kuvaamalla tavalla, eli selkänahka menee hassusti. muuten syö ja juo normaalisti. tärisee kun silittää loppuselästä. huomasin vaivan vasta puolen vuoden sisään. eläinlääkäriin ei ole varaa muuta kun siinä vaiheessa että olen varma että sillä ei ole hyvä olla. muuten niin pirteä ja eloisa.

      • Anonyymi

        Jos ei ole eläinlääkäriin varaa ei pidä ottaa lemmikkejä.


    • kissa tarkkailija

      Voisiko sillä olla vaikkapa kirppuja, täitä, punkki tai muita loisia jotka kutittavat tai häiritsevät? Tai iho-ongelmia, allergiaa.....

      Normaalistihan ainakin oma kissani silloin tällöin värisyttää ihoaan, nuolee selkäänsä hermostuneena, juoksee spurttaillen ja vispaa häntäänsä. Se kertoo siitä, että kissa on jostain asiasta hermostunut, jännittynyt tai ärtynyt.

      Mutta jos tätä "värisyttämistä" on koko ajan (ja selän nuolemista sekä hermostunutta nuolemista) niin jokin asia selvästi häiritsee kissaa. Ei vaan voi tutkimatta tietää mikä.

      • kissa tarkkailija

        siis piti kirjoitaa, että hermostunutta juoksentelua em. lisäksi...


      • Anonyymi
        kissa tarkkailija kirjoitti:

        siis piti kirjoitaa, että hermostunutta juoksentelua em. lisäksi...

        Rapsutteleeko kissa paljon? Säpsähteleekö nukkuessaan? Kirput ovat ikäviä, eikä niitä välttämättä ihminen huomaa ennenkuin ihmistäkin purevat.Oma kissani ns nykii välillä selkänahkaansa, mutta sitä kutittaa, ja harjaus hiusharjalla(jossa ihoa pilalle raapimattomat harjakset) auttaa. Myös stressaantuneena joskus kunnolleen nykii selkäänsä. Täysin terve kissa, nuori.


    • hehhee...

      On ihan normaalia, että kissojen selkä värähtelee, kun siitä silittää, mutta en osaa sanoa, että mistä se johtuu. Meijän kissa ja kaikki kissat joita oon silittäny tekee nii :)

    • kirppupunkki

      Kannattaa ehkä tarkistaa onko kissalla kirppuja, jos näyttää hätääntyvänä nuoleskelevan ja värisyttelevän ja juoksentelee useinkin. Meidän kissalla oli kirppuja. Kanssii korvatkin tutkia aina välillä, näkyykö sielä punkin ulostetta tms. Voihan sielä olla punkkikin selässä kai? Tai no, ei meidän kissoilla ole ikinä tainnut selässä olla punkkia, mutta joku sielä voi käveleksiä. Kerran oli punkki mennyt ikävästi peräaukolle ja kissalla oli sietämättömät tuskat :( Ihmeteltiin kun juoksenteli ja valitti ja meni seunan lauteille istuskelemaan, vaikkei se ikinä ole sielä viihtynyt. veri vaan lensi kun se punkki revittiin irti. On niitä ollu leuassakin, kaulassa, korvien luona, mahassa ja takajaloissa.... on kyllä karmeita otuksia, saisivat hävitä suomesta.

    • SamJones84

      Kissa saattaa myös kärsiä "mielenterveysongelmista", jos nykimiseen liittyy agressiivista turkin pesua ja pyrähtelyä ympäri asuntoa. Yleinen erityisesti kollikissoilla. En valitettavasti muista sairauden nimeä, mutta löytyy kyllä Googlettamalla. Ei ole kuitenkaan mikään vaarallinen sairaus, lähinnä turhauttaa kissaa itseään ja saattaa pestä osan turkistaan kaljuksi.

      • Siruuuuu

        Meidän kisulla alkoi nuo samankaltaiset oireet viime kesänä. Ryntäili hätääntyneenä sisälle, nuoli vimmatusti itseään selkänahka vapisten. Luulimme alkuun, että häntä on pistänyt parvekkeella jokin ja kiikutimme eläimen samantien lääkäriiin. Mitään puremaa tai muutakaan ei löytynyt. Nämä oireet kuitenkin jäivät päälle. Myöhemmin käytimme tästä syystä kissan uudestaan lääkärillä, joka ei löytänyt muuta kuin täyttyneen anaalirauhaset. Tämän jälkeen kissan käytös hieman rauhoittui ja elämä normalisoitui syksyä kohden. Kissa ei kuitenkaan halunnut/uskaltunut ulos koko kesänä.

        Talven ja kevään aikana nämä oireet/tämä käyttäytyminen on kuitenkin uusiutunut muutamaankin kertaan. Eläinlääkärillä kissa on käynyt useammankin kerran. Kissaa on tutkittu päältä ja alta, anaaleja on tyhjennytte, verikokeita otettu, röntgenissä käyty jne. Ja mitään varsinaista vikaa ei löydy.

        Tällä hetkellä viimeisin diagnoosi on stressi/masentuminen. Eli, että kissan käyttäyminen johtuisi em. asioista. Kissa syö, juo ja ulostaa normaalisti. Käytös vaan on tälläkin hetkellä vähän apaattista ja poikkeavaa. satunnaisesti tulee sitten niitä säpsykohtauksia.

        Hoitomuotona meillä tällähetkellä feliway, calm -ruoka ja virikkeellinen ympäristö ja elämä. tosin kissaa ei juuri nyt hirveästi kiinnosta minun aktivoimispalloni... ;)

        Itsekin etsin kuumeisesti tietoa netistäkin tämän tapahtuessa ja edelleenkin. Ja usein törmäsin juuri siihen, että on normaalia, että kissan selkä värättää ja se nuolee itseään. Mutta sen verran paljon olen minäkin kissan elämää seurannut, että tiedän ettei tämä ole normaalia. Ei mitään innostusta tai muuta. Se on nimenomaan sitä, että kissa kokee olonsa epämukavaksi syystä tai toisesta.

        Pahimmillaan meillä kissa nuoli, säntäili ja selkä nytkyi ihan pakonomaisesti, siis jatkuvasti ja kokoajan. Ja se jos mikä on tuskaisaa katsottavaa, kun tietää, ettei toisella ole kaikki hyvin.

        Mutta se mistä tämä johtuu, onkin sitten hankalampaa. Stressikäyttäytymistä vaiko sittenkin jotain fyysistä vaivaa, sen kun tietäisin.

        kertokaa ihmeessä kokemuksianne aiheesta, jos vain suinkin niitä on.


    • elevi

      Kylläpä on samankaltaisia oireita kuin monilla täällä meidän kisulla.Tämä kissa tuli meille naapurista kun oli tuotu sinne hoitoon eri paikkakunnalta,Koirataloon,no tämä ei ollut viihtynyt siellä tuli meille ja sai jäädä.On ollut oikein mukava kissa,mutta joskus saa noita pesu ja tormailu puuskia.On kyllä ollut kovilla kun puolivuotta pyörinyt pitkin kylää,Pakkasten aikaan toissakesänä löysin navetalta.Alettiin pikkuhiljaa kesyttää sitä.On kuulema leikattu narttu ja jotain 5 vuotias.Ei luota kuin meihin erittäin arka vielläkin.Mutta me hoidetaan hyvin.joka päivä harjataan ja tulee rinnanpäälle kurisemaan,Syö hyvin.Nyt kun lähtee yöksi ulos .niin alkoi nuo oireet.Viimekesänä oli kerran samanlainen meillä oli vieraita illalla pitempään.Oisko hermostunut niistä.

      • kisuvaaroissa

        Miten voi hoitaa kissan hyvin, jos se kulkee yksin yöt ulkona?
        Eikö se silloin ole täysin omillaan ja vaaroissa, ja täysin ilman huolenpitoa=huonoa hoitoa.
        Stressaa tietysti vaarojen vuoksi,yksin ulkona kulkiessaan, ja pakenee harvanen yö petoja, jotta pysyis hengissä =O


      • Ulkokissat
        kisuvaaroissa kirjoitti:

        Miten voi hoitaa kissan hyvin, jos se kulkee yksin yöt ulkona?
        Eikö se silloin ole täysin omillaan ja vaaroissa, ja täysin ilman huolenpitoa=huonoa hoitoa.
        Stressaa tietysti vaarojen vuoksi,yksin ulkona kulkiessaan, ja pakenee harvanen yö petoja, jotta pysyis hengissä =O

        Tuo nyt ei pidä ollenkaan paikkaansa. Ulkokissa nimenomaan stressaantuu siitä, että ei päästetä ulos.


    • mikähän

      Meillä alle 2v leikattu kolli, jonka elämässä ei ole ollut traumaattisia kokemuksia. Elää veljensä kanssa rauhallisessa aikuisten ihmisten eprheessä, ulkoilee vain valjaissa omien ihmisten kanssa rauhallisissa paikoissa mm. metsässä joka päivä. On äärettömän ihmisrakas, olisi vaan kehräten vieressä tai ihmisen päällä ja pusuttelisi tai riehuu veljensä kanssa tai leluilla. On keskipitkäturkkinen ja kuumissaan helposti.
      Viime kesänä, kun oli siis vielä alle 1v, alkoi helteellä vastaavat vaivat: alaselän nahan nykiminen, hysteerinen nopea nuoleminen eri puolilta kehoa ja hyvin hermostunut säntäily päin seiniä läppää veljeään tassulla, jos se erehtyy lähelle kun luulee potilaan haluavan riehua. Ekalla kerralla potilas oli hyppinyt ikkunaan ampiaista tavoittamaan, mutta se ei kuitenkan pistänyt. Sain ekalla kerralla rauhoittumaan käärimällä kylmään kosteaan pyyhkeeseen. Tutkittiin alaalirauhaset (ei täynnä), virtsa oli vahvaa, mutta ei tulehdusta, takajalan takaosassa oli ihottumaa ja se hoidettiin lääkkeillä ja ruokavaliolla, löytyi myös sisäloisia, jotka saatiin häädettyä. Ulkoloisia ei ollut ja muuta ei osattu tutkia.

      Talvella oli helpompaa, mutta nyt on taas oireita alkanut esiintyä joinain päivinä 3-5 kertaa sarjana. Usein oireiden jälkeen käy laatikolla asioilla ja sitten helpottaa. Käytettiin kissaa juuri hammaskiven poistossa ja puhuin ongelmasta. Kissalla on knikki hännässä ja lääkäri tutki ja totesi, että sillä on alaselkä kipeä ja takajalat eivät taivu suoraan taakse, kuten pitäisi - voi siis selkärangassakin olla jotain häikkää. Lääkäri epäili, että selkäkipu aiheuttaa oireita. Saatiin kipulääkeresepti, jota kuuriluontoisesti nyt kokeillaan. Annoin tänään ekan kerran lääkettä ja aika pian rauhoittui latkittuaan nestemäisen lääkkeen lusikasta. Loppuillan on ollut normaali. Tulen kertomaan myöhemmin, miten kipulääkekokeilu etenee ja joudutaanko röntgeniin.

      • hoito

        Ihmisillä moniin tulehduksellisiin kipuihin on auttanut Karnosiini. Se on turvallinen antaa, kun antaa suomalaista Leaderin valmistamaa. Tolosen karnosiinia ei saa antaa, kun siinä on lisättyä vitamiinia. 5 kg:n kissalle voi antaa esim. 50 mg/pv. eli 1/8 osa 400 mg:n tabletista. Koirillekin annetaan karnosiinia, ja voit kysyä siitä eläinlääkäreiltä. Pahoihin kipuihin se ei tietenkään särkylääkkeen tavoin auta, mutta tulehdusperäisiin kyllä.


      • Anonyymi

        mikä oli alaselän värinän syynä?


      • Anonyymi

        Auttoiko kipulääke?
        Meidän toisella kissalla samoja oireita 😔


    • hoito

      Mun kissojen selkä värisee, jos ne kiihtyneitä jostain. Kiihtyneisyys saattaa johtua positiivisesta mielihyvästä, jännityksestä tms.

    • Anonyymi

      Samanlaisia oireita, säntäilee päälle ja istahtaa ja nuolee ja alaselkä kohta nykii ja ei tee koko ajan niin. On kanssa tottunut ulkoilemaan. Viihtyy hyvin naapurissa ja kotipihalla ja nukkuu sisällä yön normaalisti ja välillä ulkona 12 vuotias tyttö kissa. Kaverina tässä poika kissa, molemmat leikattuja, poikakissa ei nyi selkäänsä samalla tavalla, on nuorempi 4 vuotias. Oliko ukonilman takia tuossa äsken nyki, mutta meni juuri ulos, toinen nukkuu keinussa, sataa vettä.

    • Anonyymi

      Minulla on nyt jo 12v.tyttökissa ollut jatkuvaa stressiä kisulla ihan alusta lähtien kun naapurista otin noin 7kuukauden ikäisenä.Siellä mies oli pahoinpidellyt kissaa,on ollut pahoja ja vaikeita ongelmia ihan tähän saakka.Kissa stressaa melkein kaikkea on saatu lääkäriltäkin streesii kissan paperit.Feliway on lähes jatkuvasti ollut käytössä silti ollut vaikeaa koko ajan. Tuota selän värisyttämistä on nyt enemmän taas kun ennen ,jatkuvaa arkuutta sekä pelko tiloja on ollut paljon.Ilmeisesti on niin pahat traumat jo pentuna saanut että ei niistä koskaan toipunut.Rakas on mulle kovin tuntuu vaan että just kun kaikki näyttää menevän suht.hyvin alkaa taas selvästi masentua ja muut oireet palaa samalla.Oonkin miettinyt että ilmeisesti on mielenterveys ongelmainen eikä tuosta muutu.Ainoa johon luottaa olen minä,sylikissa ei ole koskaan ollut jotenka en edes yritä.Kaikkia muita ihmisiä aristaa,pelkää eikä luota.Rankkaa on mutta rakastan kissaani syvästi nyt on ilmennyt muitakin terveydellisiä ongelmia ja joudun miettimään pitäisikö kissa päästää kissojen taivaaseen. Katsoo muo ihan kun arvaisi ja näkee kun pidätän itkua en haluaisi luopua ja kyllä kissa osoittaa syvää rakkautta minullekin.Ilmeisesti nyt on niin paljon jo muutakin vaivaa ettei oikein ole muuta mahdollisuutta enään.Iästä en ole ihan varma täyttää kohta ehkä sen 13v.??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe