Toimeentulotuki - paljonko rahaa saa olla tilillä?

onko.tietooooooo

Karenssia paukkuu ihan kohta suurella todennäköisyydellä.

Paljonko rahaa saa olla tilillä että saa toimeentulotukea?

Jos nyt on rahaa tilillä 3000 euroa, niin miten pitkään tuollainen vaikuttaa toimeentulotukeen?

41

9378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • efafddsfsdfdds

      Omaisuutta ei saa olla. Asunto saa olla. Rahaa ei saa olla yhtään tilillä. Sijoituksia ei, säästöjä ei.

      • Anonyymi

        Pitää varmankin ostaa asunto ennen kuin joutuu hakemaan toimeentulotukea. Oletko ihan varma asiasta?


    • afddsfeddfsdsd

      Ota kuntouttavaa ja saikuta, hyvä mies!

    • totuuuuuus

      Tilillä ei saa olla mitään mutta käteisenä saa olla kuinkapaljon vaan kunhan niistä ei kerro.

    • noinhannnseonn

      Mitään rahaa ei saa olla niin sitten ei mitään tehdäkään, kjäh kjäh !!!!

    • hanneleg

      Riippuu muista menoista eli asumiskuluista (saa esim. Hesassa olla max 700 egee/kk), sähköstä ja terv.huoltokuluista. Jos ei mitään noita muita kuluja ei ole niin 3000 katsotaan riittävän n. puoli vuotta.

      • hömmötiainen

        No tota, mites se perusosa? Toi puoli vuotta on kyllä laskutaidottomuuden huippu.
        Jos asumiskulut on 700/kk ja siihen lisätään 490/kk perusosa ja sähköstä joku 15-20 egee, niin koko tulos on n. 1200 €. Jos saa asumistukea, se tietysti sitten hiukan muuttaa asiaa. Jos saa täydet, niin se lisää tuloja kuukaudessa hiukan alle 400€. Eli lopputulos on 800€. 3000/800 = 3,75 kk.
        Kelastahan tuon saa tietysti hakemalla selväksi, ehkei nyt kuitenkaan heti kannata hakea.


      • thätshitspoisss
        hömmötiainen kirjoitti:

        No tota, mites se perusosa? Toi puoli vuotta on kyllä laskutaidottomuuden huippu.
        Jos asumiskulut on 700/kk ja siihen lisätään 490/kk perusosa ja sähköstä joku 15-20 egee, niin koko tulos on n. 1200 €. Jos saa asumistukea, se tietysti sitten hiukan muuttaa asiaa. Jos saa täydet, niin se lisää tuloja kuukaudessa hiukan alle 400€. Eli lopputulos on 800€. 3000/800 = 3,75 kk.
        Kelastahan tuon saa tietysti hakemalla selväksi, ehkei nyt kuitenkaan heti kannata hakea.

        Ei tietenkään. Tili tyhjäksi ja parin kuukauden päästä hakemusta.


    • 6873509

      Jos sattuu olemaan oma, työtuloilla kituuttaen maksettu omistusasunto, vaikka miten pieni ja syrjässä, ei tipu toimeentulotukea. Pitäisi myydä asunto ja syödä ne rahat. Entäpä kun syrjäiseltä maaseudulta ei mene asunto kaupaksi. Ei millään hinnalla. No sehän ei ole byrokraattien ongelma. Päinvastoin. Juuri tuohon vedoten he kieltävät toimeentulotuen. Jos olet esim sairauden takia jäänyt työttömaksi ja päivärahapäivät on loppuneet, se ei byrokraatteja kiinnosta. Minusta tuntuu että noihin virkoihin on valikoitunut joukko sadisteja. Saanevat sairaalloista tyydytystä pompottaessaan hätääkärsiviä.

      • dhfgjg

        Sehän on sitten tietysti muiden vika !!!


      • thätshitspoisss

        Ei pidä kutinsa. Asuntoa ei tarvitse realisoida, toimeentulotukea tulee vaikka omistat kämpän. Muu irtain ( pörssiyhtiöiden osakkeet, tilillä olevat rahat, kulta, mahdollisesti auto) on kylläkin muutettava rahaksi ja......








        ...."syötävä pois".


      • huoraa

        Sano sitte kellekää että muuta jonnekin !!!!!!! Kun ei oo enää millä muuttaa kjä kjä kjä kjä !!! Jos et pysty lyhentää lainaa, pankki viimestään sanoo että se on myytävä.


      • 167-176

        Jos virkanilkki edes vihjaa sihhen suuntaan että omistusasunto jossa itse asuu on myytävä ennen kun saa toimeentulotukea niin se on kyllä rikosilmoituksen paikka, virkarikos vanhenee AIKAISINTAAN 5 vuodessa. Jos tuo vihjaus on sanallinen ja et äänitä sitä (aina pitäisi) niin varmista äänitysmahdollisuus ja kysy tarvittaessa uudestaan ja äänitä virkanilkin puheet.

        Jos tuollainen virkarikollinen sattuu kohdalle niin tee vaan toimeentulotukihakemus normaalisti ja jos se hylätään sillä perusteella että on varallisuutena omistusasunto jossa itse asuu niin siihen päätökseen oikaisun haku normaalia virkatietä ja virkanilkistä rikosilmoitus.


      • Herääkysymys

        Ei omaa asuntoa jossa asuu tarvi myydä, ootko tuon omasta päästäsi keksiny.


      • Anonyymi

        Ei omaa asuntoa tarvi myydä vaikka olisi mikä linna. Tilillä ei saa olla rahaa ja toivonkin ettei tämä 3000 omistava saa apua koska ei sitä tarvi


      • Anonyymi
        huoraa kirjoitti:

        Sano sitte kellekää että muuta jonnekin !!!!!!! Kun ei oo enää millä muuttaa kjä kjä kjä kjä !!! Jos et pysty lyhentää lainaa, pankki viimestään sanoo että se on myytävä.

        Ei saatana, 5 vuotta sitten samat jutut. Montakohan vuotta tätä sekoilua on jatkunut. Ja tulee jatkumaan hautaan asti😆😅🤣


      • Anonyymi

        Se pitää myydä vaikka-500€
        Kela ehkä korvaa sen


    • panzer59

      Onnekseni ei ole muuta kuin ulosottovelkaa ja tavoitteena päästä jonnekin syrjäseutujen takametsiin, elämään halvalla! stalingrad hans...

    • fgfgff

      Kyllä se on hyvä ryypätä velaks !!!

    • KOK.vie.nahatkin.selästä

      Ei autoa tarvi myydä, mulla on auto ja tukee tulee. Mut tilillä ei kandee pitää rahaa.

    • zhätzhitzpoiz

      tehän joudutta kaikki ilmaistäihin, se on teidän tulevaisuus.

      kjäh kjäh kjäh
      näin sevain on

    • sdhgfdhgdhdng

      Kyllä se työ saa tulla sinne missä asuu. Kjäh kjäh kjäh.

    • 43657

      Millä sitä voi pakottaa muuttamaan jos on luottotiedot mennyt, ei saa asuntoa mistään.
      Ja jos nykyisestä asunnosta lähtee niin ei saa mistään kattoa päänsä päälle, joutuu asunnottomaksi.
      Se on 100% syy kieltäytyä muuttamasta toiselle paikkakunnalle kun ei voi saada asuntoa. Sille työvoimatoimisto ei voi mitään.

      • gfdhg

        Sama pätee kaikille siitä kyrpä sanojillekin, milläs pakotat. Et millää niin. Ja mitäs itse muutenkaan tehdään niin ei mitään, kyl ne muuttajat on nähty tässä.


    • hhjbnm

      Uutisissa kerrottiin että asuntovaunussa on hyvä asua ympäri vuotisesti. Vaihdat asuntosi vaunuun jonkun mannen kanssa.

    • drtghdfhh

      Sosiaaliturva on asumiseen perustuvaa joten ei vaihdeta ääliö. Hahahah,hahahahahah !!!! Vaihda itte jos kiinnostaa, hahahahhaha !!!!

    • Birgittamummi

      Saa olla tilillä rahaa kuukauden perusosa ja vuokra mutta sen ylittävä määrä laitetaan tulona laskelmaan. Näin minulle Kelasta sanottiin ja laskelmallakin se oli noin. Ylitys kuukauden määrään niin vähän että sain kuitenkin TTT koska isot laskut sairaalasta.

    • Anonyymi

      , 570 euroa tilillä on varallisutta vaikka olisi edellisen kuun tukea.

    • Anonyymi

      Miten muovikorttien aikakautena tulee toimeen, jos tilillä ei saa olla katetta. Käteinen ei kaikkialle käy.

    • Anonyymi

      Nosta se hyvän sään aikana

    • Anonyymi

      Tonni-pari sai olla jatkuvasti tilillä puskuria silloin, kun sossu vielä maksoi toimeentulotuen. Testattu on. Ei ole minun tarvinnut hakea sen jälkeen kun siirtyi kelalle jo vuosia sitten, kun töissä olen saanut olla. Mutta koska Kela on totaalisen mlkku ja ihmisvihamielinen instituutio, niin oletan että nykyään voi olla tiukempi linja, eli ehkä köyhältä on kaikki puskurit nykyään kielletty? Nythän hallitus kaavailee jopa tätä, että oma omistusasunto pitäisi myydä ja syödä ennen kuin voi saada toimeentulotukea.. kokoomuksen ja persujen mielestä on ideologisesti väärin jos köyhä ei maksa sijoittajalle vuokraa vaan asuu omillaan. Purra ja Orpo keventävät samalla rikkaimpien verotusta.

      • Anonyymi

        Ei hätää jos tilillä on yksi tai kaksi euroa, muu on sitten liikaa eli 50 euroakin on varmaan säästöä, mikä vähennetään pois.


    • Anonyymi

      6 kk vissiin

    • Anonyymi

      Nykyisin ei oman kokemukseni perusteella saa enää ollenkaan säästää. Kela hyväksyy summan x (en tiedä mihin kyseinen summa perustuu, koska se on joka kerta eri, päätös on "harkinnanvarainen") "sallituksi säästöksi" toimeentulotukea laskettaessa. Summa voi olla esim. 50, 100 tai 200 euroa ja kuukautta minkä perusteella lasketaan voi olla vielä puolet jäljellä. Jokainen voi laskea onko tuo todellista säästöä, jos tiliotteet on toimitettu kuluvan kuukauden (esim. tammikuu) puoleen väliin asti seuraavan kuukauden (esim. helmikuu) toimeentulotukihakemusta varten (toimeentulotukea suositellaan haettavan pari viikkoa aikaisemmin käsittelyaikojen vuoksi). Loput tilillä olevat rahat katsotaan varoiksi, joilla tulee elättää itseään seuraavassa kuussa. Tämä tekee elämästä erittäin stressaavaa ottaen huomioon, että menot eivät jakaudu tasaisesti joka kuukaudelle. Kelan ohjeissa vaaditaan ja velvoitetaan asiakasta varautumaan kyseisenlaisiin menoihin. Ristiriitaista, mutta sitähän se Kelan toiminta on. Hallitushan tavoittelee toimeentulotuen saajien määrän puolittamista? Tällaisella piiloleikkaamisellako se tehdään? Suomea on huomautettu (EU) sosiaaliturvan alhaisuudesta, joten ehkä ei voida suoraan leikata toimeentulotukea? Onkohan tämä ihan laillista? Tässä olisi tutkivalla journalistilla töitä!

      • Anonyymi

        EU ei ole huomauttanut Suomea, vaan Euroopan neuvosto. Iso ero.


      • Anonyymi

        Kymmenen vuotta ollut sama sääntö toimeentulotuesaa Kelalla. Kelalla katsotaan kahden kuukauden tulot ei sinun säästämistäsi.


      • Anonyymi

        "Hallitushan tavoittelee toimeentulotuen saajien määrän puolittamista? "


        Siinäpä se olisikin jo melkoinen temppu, kun ottaa huomioon sen että hallituksen toimillahan vain koko ajan lisätää toimeentulotuen varaan joutuneiden määriä.

        Myöskään toimeentulotuen saajien "siirtäminen" noin vain töihin hallituksen mahtikäskyllä ei ole mahdollista, koska myös toimeentulotuen saajilla on lakiin perustuva oikeus 100% täysin vapaasti valita oma työnsä.

        Ei, hallituksella ei ole yhtään mitään toimivaltaa kenenkään kansalaisen työvalintoihin, työvalinnat on nimenomaisesti vain ja ainoastaan kansalaisille kuuluva oikeus. Hallituksella on vain velvollisuus huolehtia tulonjaosta ja työttömille tarvituista palveluista, toki nuo palveluthan on jo muutettu myös täysin lainvastaiseksi toiminnaksi, kun kyse palveluissa on muutettu kaikenlaiseksi pakottamistoiminnaksi ja jopa suoraan kunniaa loukkaavaksi toiminnaksi kun levitellään työttömistä perusteettomia väitteitä työ- tai toimintakykyisyyksistä (jonka perusteella pakkotyö yritetään saada aikaan, tunnetaan nimellä "kuntouttava työtoiminta" joka on sosiaalipalvelua)


      • Anonyymi

        Toimeentulotuesta saa säästää (näin ainakin tuomioistuimelta tulleiden ratkaisujen mukaan), mutta heti jos tilille tulee jotakin muutakin rahaa kuin toimeentulotukea, silloin Kela alkaa helposti tekemään toimeentulotukea vähentäviä päätöksiä. Jos saat esim. 200 euroa jostain muualta kuin toimeentulotuesta, silloin siinä on jo toimeentulotukea 200 euroa vähentävä vaikutus.

        Itse en välttämättä tekisi itselleni sellaista huonoa ratkaisua, että hankkisin jotakin sellaisia tuloja, jotka ei kuitenkaan mahdollista toimeentulotuelta poistumista omavaraiseksi, mutta jossa tulon taso kuitenkin esim. 300 euroa kuussa. Se kun ainakin nykyisten ratkaisujen valossa johtaa helposti juuri siihen että sitten vain toimeentulotuki alenee, ja tehdystä työstä ei jää lopulta mitään muuta kuin rupia käteen ja mahdolliset muut taloudelliset kulut lisäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toimeentulotuesta saa säästää (näin ainakin tuomioistuimelta tulleiden ratkaisujen mukaan), mutta heti jos tilille tulee jotakin muutakin rahaa kuin toimeentulotukea, silloin Kela alkaa helposti tekemään toimeentulotukea vähentäviä päätöksiä. Jos saat esim. 200 euroa jostain muualta kuin toimeentulotuesta, silloin siinä on jo toimeentulotukea 200 euroa vähentävä vaikutus.

        Itse en välttämättä tekisi itselleni sellaista huonoa ratkaisua, että hankkisin jotakin sellaisia tuloja, jotka ei kuitenkaan mahdollista toimeentulotuelta poistumista omavaraiseksi, mutta jossa tulon taso kuitenkin esim. 300 euroa kuussa. Se kun ainakin nykyisten ratkaisujen valossa johtaa helposti juuri siihen että sitten vain toimeentulotuki alenee, ja tehdystä työstä ei jää lopulta mitään muuta kuin rupia käteen ja mahdolliset muut taloudelliset kulut lisäksi.

        Kaikessa ansaitsemiseen tähtäävässä toiminnassa kannattaa nykysysteemissä olla mahdollisimman passiivinen siten että mitään ei tienaa.

        Kaikki se toiminta on myös tehtävä siten, että te-toimistokaan ei saa minkäänlaista perustetta väittää että et olisi työmarkkinoille tarjolla. He nimittäin selvittävät heti, jos jotakin teet, siihen tekemiseen liittyvää ajankäyttöäsi, että voivatko katkaista työttömyystukesi tai ei. Jos toiminta on vähäistä, ei ongelmaa ole, jos katsovat että olet yrittäjä, työttömyystuki menee poikki. Jos katsovat yrittäjäksi, silloinhan sinun ei tarvitse tienata euroakaan mistään, koska yrittäjällehän kuuluu kaikki riskit.

        Onko vähän Suomi mennyt mokaamaan nämä työllisyyteen tähtäävät toimet, ehkä ihan vähän???? :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toimeentulotuesta saa säästää (näin ainakin tuomioistuimelta tulleiden ratkaisujen mukaan), mutta heti jos tilille tulee jotakin muutakin rahaa kuin toimeentulotukea, silloin Kela alkaa helposti tekemään toimeentulotukea vähentäviä päätöksiä. Jos saat esim. 200 euroa jostain muualta kuin toimeentulotuesta, silloin siinä on jo toimeentulotukea 200 euroa vähentävä vaikutus.

        Itse en välttämättä tekisi itselleni sellaista huonoa ratkaisua, että hankkisin jotakin sellaisia tuloja, jotka ei kuitenkaan mahdollista toimeentulotuelta poistumista omavaraiseksi, mutta jossa tulon taso kuitenkin esim. 300 euroa kuussa. Se kun ainakin nykyisten ratkaisujen valossa johtaa helposti juuri siihen että sitten vain toimeentulotuki alenee, ja tehdystä työstä ei jää lopulta mitään muuta kuin rupia käteen ja mahdolliset muut taloudelliset kulut lisäksi.

        Itse en ainakaan tieten tahtoen heittäytyisi täysin tulottomaksi, koska se mahdollistaa helpommin kiristämisen kaikille hämärille, epäeettisille ja rikollisille työtarjouksille mitä te-toimistosta tulee sekä tietysti puolen vuoden palkattomiin harjoittelujaksoihin, 9 e/pvä orjatyöhön, tahalleen tukien viivästyttämiseen jolloin yritetään esim. vetää asunto alta, pakottamisen entisiin työpaikkoihin jne jne. Vain taivas rajana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse en ainakaan tieten tahtoen heittäytyisi täysin tulottomaksi, koska se mahdollistaa helpommin kiristämisen kaikille hämärille, epäeettisille ja rikollisille työtarjouksille mitä te-toimistosta tulee sekä tietysti puolen vuoden palkattomiin harjoittelujaksoihin, 9 e/pvä orjatyöhön, tahalleen tukien viivästyttämiseen jolloin yritetään esim. vetää asunto alta, pakottamisen entisiin työpaikkoihin jne jne. Vain taivas rajana.

        "Heittäytyisi"?

        Ei tulottomaksi heittäydytä, vaan siihen pakotetaan.

        Se mitä te-toimiston toimntaan tulee, sitäkin säätelee lait, ja lain mukaan te-toimisto ei voi toimia siten että työnhakijan vapaata valintaa yritettäisiin loukata millään tavoin.

        Toki jos olet mihin tahansa tyytyväinen sitten sinä saat te-toimistosta mitä tahansa tarjouksia. Mutta kun nostat rimaa sille tasolle jolla itse olisit tyytyväinen, siten huolehditaan ainakin ne riman alle jäävät tarjoukset pois.


        On lisäksi erittäin kyseenalaista mennä te-toimiston huonoimpiin tarjouksiin mukaan, etenkin kun oikeuslaitoksen päätöksiä myöten käy ilmi että nuo 9 euron jutut voi johtaa kaikenlaisiin ongelmiin joka siis johtaa myös toimeentulotuen leikkaamiseen, vaikka ei edes pitäisi.

        Näin kuitenkin Suomessa Kokoomus porvarijohdolla halutaan, eli tehdään kaikista toimista työttömille mahdollisimman vihamielisiä, ja on tietenkin ihan väistämätön lopputulos että niin kuin metsään huutelee sieltä se metsä myös lopulta vastaa. Mitään ei tulla saamaan aikaan vihamielisillä päätöksillä, sillä tavoin kaivetaan vain kuoppaa entistäkin syvemmäksi.


        Eikö Orpon hallituksen kannattaisi nyt ensin alkuun tajuta se, että kannattaisi lopettaa kuopan kaivaminen, kun on itse siellä kuopassa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5338
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      45
      1625
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      7
      1248
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe