Asioiden erottaminen

Kommenttejakaivataan

Miten voidaan erottaa onko kyseessä vieraannuttaminen vai lapsen edun mukainen toiminta kun toinen vanhempi ei kykene huolehtimaan lapsesta?

10

679

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öoiwjoieje

      Mikäli lapsen toinen vanhempi ei kykene huolehtimaan lapsesta, niin pyritään järjestämään tuettuja tapaamisia. Ei siis vieraannuteta lasta vanhemmasta. Tarvittaessa sosiaalitoimi auttaa valvottujen tapaamisten kanssa (esim jos vanhempi on vankilassa, päihderiippuvainen tms.) Myös esimerkiksi sukulaiset voivat auttaa, eli tapaamiset voivat olla isovanhempien luona, jossa lapsi tapaa toista vanhempaansa. Näin säilyy myös suhteet muuhun sukuun yleensä paremmin.

      Mikäli sen sijaan kyse ei ole vain vanhemman kykenemättömyydestä huolehtia lapsesta, vaan kiduttavan tuskaisesta kiusanteosta toista vanhempaa kohtaan, sekä henkisestä väkivallasta lasta kohtaan (esimerkiksi eroaminen narsistista tai psykopaatista), voi pyrkimys "vieraannuttamiseen" olla kohdallaan. Kannattaa kuitenkin arvioida, millä tapaamisten tasolla esimerkiksi narsistista on lapselle elämässään kuitenkin iloa. Kuitenkin biologisen taustan tunteminen on tärkeää, vaikka sitä ei isommassa mittakaavassa kannattaisikaan tukea. Mutta esimerkiksi kuukausittainen tapaaminen narsisti vanhemman kanssa tuskin sairastuttaa lasta henkisesti, eikä rasita liikaa myöskään toista vanhempaa, kun muuna aikana ei pidä yhteyttä (lapsen asioiden akuuttia tiedottamista lukuunottamatta.)

      Mutta kuka pystyy puolueettomasti arvioimaan mikä on lapsen etu... Osa todella osaa, osa ei. Suuntaan tai toiseen.

    • kolmastekeekaikkensa

      Siitä sen näkee kun mies uskoo niitä sutturoitaan ja jättää lapsen eli hylkää ja ei pidä tapaamissopimuksta kiinni. Nämä naikkoset kaikin keinoin estää ja hankaloittaa lapsen isän näkemästä omia lapsiaan, joko lahjomalla tai uhkaamalla miestä.
      Siitä sen huomaa jos ennen mies on ollut lastensa kanssa ja yht äkkiä lopettaa tapaamiset niin naikkosill aon sormet pelissa, sitä ne ei koskaan myönnä mutta kolmannesta osapuolesta se aina johtuu. Eimihet itse lapsiaan hylkäisi mutta kun on uusi suttura joka tiskaa, pyykkää ja siivoo niin mies tekee kaikkensa että kodinhoitaja pysyy kämpässään, jopa hykäämällä omat lapsensa.

      • iiiiiooooooo

        Juu voisin tuohon sanoa laulun sanoin: -Mitä silmät ei nää sen sydän ymmärtää.- Sutturoiden silmät eivät näe omia tekoja miten ne vahingoittaa miehen elämää, lasten elämää ja ero puolisoiden kommunikointia. Se on usein pelkkä tahto ja halu rikkoa jotain toisten lasten elämästä. Mikä onkaan hauskemapaa kuin nähdä lasten ikävä isää ja elämän laadun huonontuminen kun toinen vanhempi poistuu täysin lasten elämästä.
        ovat lastensa puolella, kyllä lapseton elämä on joidenkin mielestä parasta, hyvä kun voi hylätä lapset äidin luokse, ja elää itse semmoista elämää kuin haluaa.
        Joskus on hyvä ett isän sydän ymmärtää ja tekee ratkaisunsa lasten edun muikaisesti ja hylkää uudet suhteet. Lapset ovat tärkeimmät. Mutta valitettavan vähän isät


    • jkuio

      Mikä on lapsen suojelua, se ei ole silloin vieraannuttamista.

      On parempi lapselle, jos hän ei tapaa lainkaan sitä vanhempaa, joka aiheuttaa hänelle nyt tai tulevasisuudessa vaikeuksia elää omaa elämäänsä, tai joutua vieroksutuksi.

      Aika lailla miettisin sitäkin, onko lapsen oltava millään verukkeella esim. isän luona jos isä tai on istunut vankilassa. Kyllä lapsen etu elämä joutuu liian suuren tarkkailun alle tällaisen vuoksi, sillä vankilatuomio on aina vakavan rikoksen vuoksi. Lasta voidaan helposti syrjiä, kiusata ja hän ei koskaan elä vapaata elämää.
      Jos myös isä tai äiti on julma narsisti, ei ole sekään helppoa lapselle, jonka kautta nakerretaan , sillä niinhän narsisti toimii.

      Tiedän kyllä miten erään isän luokse vankilaan vietiin lapsia, isä oli mustasukkaisuudesta tappanut lasten äidin. Isän tahto tavata lapsia ei ollut rakkautta, vaan näin hän keinotteli lasten rahojen kulkevan kauttaan ja käytti omiin tarkoituksiinsa.

      En ole vieraannutuksen kannalla, vaan toivon että jokainen lapsi saa pitää yhteydet omiin vanhempiinsa erojen jälkeen, kun heille se on turvallista .
      Tosin aika usein se uusi kumppani tekee kaiken mahdottomaksi ja lapsille tuvattomaksi ja täsät syystä lapsia ei voi aina antaa siihen kotiin.
      Ei pienten lasten tule elää jatkuvan määräämisen vallan alla ja moitittavina, piinattavina tai kuulemassa esim. omasta äidistään jatkuvasti pahaa, sillä näinhän nämä uusiokumppanit tekevät, niin miehet kuin naisetkin. Lapsia alistetaan.
      Onneksesi ainakin yksi isä teki juuri päätöksen, tämä ilkeä kumppani saa lähteä ja hän on lapsille saa olla lastensa kanssa ihan sovitun mukaan. Nämä lapset ovat vihdoin saaneet niin äidin kuin isän luona kodin, jossa ei tarvitse olla alistettavana vaan rakastettuna lapsena. Kyllä he joutuvat tekemään pieniä askareita kotonaan nyt, mutta eivät olemaan täysin piikoina.

    • Kaipaisinminäkinomaahetk

      No,meidän tapauksessa lapsi ite kyselee millon pääsee isälle. No ei isä hae. Niin eipä ole vieraannuttamista. Paitsi isä,itse vieraannuttaa itsensä lapsesta. Hah!!

      • unohditko

        Lapset isälle asumaan- isän huoltoon- ja hoitoon
        sinun vuorosi maksaa elatusapua isälle!


      • Mojajamo

        Niin miten ajattelit,kun se isä ei muutenkaan välitä niin laittaa sinne asumaan. Onko sinusta hauskaa kirjoitella joutessasi mitä sattuu. Leena minä tiedän ,että et löydä miestä ja olet sen takia äkäinen. Olit itse yksinhuoltaja.


      • unohditko
        Mojajamo kirjoitti:

        Niin miten ajattelit,kun se isä ei muutenkaan välitä niin laittaa sinne asumaan. Onko sinusta hauskaa kirjoitella joutessasi mitä sattuu. Leena minä tiedän ,että et löydä miestä ja olet sen takia äkäinen. Olit itse yksinhuoltaja.

        Niin miten ajattelit, kun se äiti ei muutenkaan välitä niin laittaa sinne asumaan. Onko sinusta hauskaa kirjoitella joutessasi mitä sattuu. Leena minä tiedän , että et löydä miestä ja olet sen takia äkäinen. Et ollut edes huoltaja.


      • Anonyymi

        Niin miten ajattelit, kun se äiti ei muutenkaan välitä niin laittaa sinne asumaan. Onko sinusta hauskaa kirjoitella joutessasi mitä sattuu. Tiina minä tiedän , että et löydä miestä ja olet sen takia äkäinen. Et ollut edes huoltaja...


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe