Mitä paikalliset syövät Ranskassa

Olen selaillut monia nettisivuja etsien, että mitä paikalliset Ranskalaiset syö ja niihin liittyviä ruokareseptejä.

Lähes kaikissa kehutaan ja mainostetaan näitä kahviloita ja ravintoloita siitä miten herkullista ruokaa sieltä löytyy.

Vaikka en asiantuntija olekaan niin minulle on jäännyt hieman sellainen vaikutelma, että kaikki nämä croisantit, cafelatet ja muut leivonnaiset ovat vain turisteille tarkoitettua mainostettua Ranskalaista kulttuuriruokaa.

Turistit syövät tietynlaisia hienoja perinneruokia ravintoloissa ylihintaan ( saattaa olla edullisiakin ) josta annetaan semmoinen kuva, että näitä syödään Ranskassa.

Uskon, että raaka totuus on aivan jotain muuta.
Paikallinen varmaan käy läheisessä pikkumarketista hakemassa sen halvimman punkkupullon ja röökiaskin kainaloonsa sekä tekee kotonaan sitten halvimmista raaka-aineista jonkun sörsselin, kuten munakas tai joku vastaava.

Paikalliset tekee varmaan kotona enemmän jotain keitto, uunivuoka ruokaa, kuten muhennos ja pataruokaa.

Varsinkin kala ja kasvisruoat on kuulemma yleisiä.

Ainoa mikä poikkeaa tästä on säännölliset ruokailuajat verrattuna Suomeen.

Vai onko nämä perinneruoat enemmän turistille ja paikalliset ostavat sieltä lähimarketista valmisruokaa ?

En tiedä yhtään, että onko valmisruoat miten yleisiä Ranskassa.

Mutta niin kuin totesin en ole asiantuntija joten joku korjatkoon asian jos on eri mieltä.

Ps: yritän opetella kirjoittamaan joten kiitos sen arvostelusta jo etukäteen.
Ilmoita


5 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Ranskalaiset suhtautuvat ruokaan intohimoisempi ja syövät paremmin kuin suomalaiset. Siinä mielessä olet oikeassa, että he hakevat siitä kulmakaupasta viinipullon, mutta siitä kulmakaupasta saa myös kunnon tuoreet ainekset sesongin mukaan. Pakasteita käytetään jonkin verran, mutta ei läheskään siinä määrin kuin Suomessa. Samoin ranskalaiset syövät useammin ulkona ravintolassa kuin suomalaiset, minkä vuoksi maassa on suhteessa enemmän hyviä ruokaravintoloita.

Samoin olet oikeassa ruokailuaikojen osalta. Sähkövalon keksimisen jälkeen ei ole mitään syytä Suomessa noudatettaville, typerille, liian aikaisille ja aamuun painottuville ruokailuajoille. On terveellisempää syödä pääateria riittävän myöhään illalla.

Jos olet erehtynyt ruokailemaan turistialueiden rysissä, en yhtään ihmettele mielipidettäsi. Seuraavalle matkalle Ranskaan suosittelen Michelinin punaista opasta. Unohda ne tähtipaikat, kuten minäkin unohdan (kukkaro ei kestä). Michelin ukolla merkityt ja siitä huokeammat sopivat paremmin budjettini.
Ilmoita
Oltiin muutama päivä ranskalaisen nuoren miehen (bewelcome.org (=sohvasurffausta)) ja yö vanhempiensa luona. Ateriointikokonaisuudet oli tietysti "sukurasitteen" alaisia. Muutama asia:
- aamupalalla oli suomalaiseen verrattavaa kahvia
- aamupalalla oli vain makeaa syötävää, ei makkaraa, kinkkua, pasteijaa, ...
- aamupalalla ei ollut mitään vihanneksia
- päivä- / iltaruokana oli monesti "spesialitee", joten arkiruuat jäi kokematta
- aterioilla ei ollut tuorreita vihanneksia lainkaan (pienin poikkeuksin)
- hanhenmaksapatee 141€/kg, syökää kaikella kunnioituksella!
- viiniä tarjottiin niukasti, vain ateriaan liittyvä minimi
- alkoholijuomia yleensäkään ei tarjottu ilman edes pientä naposteltavaa

Tässä muutama havainto tajunnanvirrasta poimittuna.

Mukava havainto oli, että Ranska on Pariisin ulkopuolella. Ihmiset ystävällisiä, ja monet suostuivat osaamaan englantia vähintään "a little". Tarjosimme kuitenkin aloitukseksi aina "bonsuur"in. Kaupoissa oli leppoisa tunnelma, varsinkin puodeissa myyjillä oli hetki aikaa jutustella tuttavallisesti (muiden ranskalaisten kanssa).

Matkasimme vuokra-autollakin muutaman sata kilometriä. Muutama havainto:
- nopeusrajoituksia kunnioitettiin, kohtuuvauhtia pitäviä ei juuri ohiteltu.
- 18 jälkeen on helposti pitkiä ruuhkia kun palataan töistä (juu-u, siihen aikaan)
- liikenneympyröitä on tuskaisen paljon, "neljännes reissusta tehtiin liikenneympyrän sisällä"
- sisäkehää ajavat vilkuttavat vasemmalle
- pysäköinti on kurinalaista
- auton ilmastointia käytettiin kitsaasti, osaa moottoriteitä välttelivät perin korkeiden maksujen
ja periaatteen vuoksi, valtio rakentanut ja nyt yksityinen rahastaa.

Nämäkin tajunnanvirrasta poimittua.
Ilmoita
Riippuu alueesta mutta tässä jotain: Nizzassa näkyi runsaasti tunisialaisia ravintoloita eli tyypillistä pikaruokaa ja kanamunilla täytettyjä leipiä+patonkeja. Rantakaupungeissa myydään runsaasti mereneläviä: kalaa, suuria rapuja, mustekalaa sun muuta. Sianlihaa syövät paikalliset mutta ei muslimit. Ruokakaupoista kuten Monoprix löytää myös eksoottisempia aterioita kuten taboule, couscous sun muut afrikkalaiset/arabi ruuat. Suklaata ja sipsejä on paljon aivan kuten muuallakin. Kahvilat ovat suosittuja ja niissä esim. sarvet kuten muuallakin etelä-Euroopassa. Ruoka on kallista, hintataso sama kuin Suomessa ja jotkut tuotteet vielä kalliimpia. Vihanneksia löytää ja ratatouille. On myös afrikkalaisia ravintoloita.
Ilmoita
Niilin, köyhät ei keikalle ja rikkaille pervoilua ei mikään riitä...
Köyhä ranskaksi elää niin kuin köyhät yleensä.
Ja rikas mahtailee.
Ilmoita
Ruokakulttuuri vaihtelee paljon alueittain. Joillain alueilla esim. Lyonissa syödään riistaa, sammakoita ja etanoita. Monille paljasjalkaisille pariisilaiselle ne ovat kuitenkin kauhistus. Croissantteja syödään ainakin Pariisissa paljon ihan paikallisten toimesta.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mitä paikalliset syövät Ranskassa

Olen selaillut monia nettisivuja etsien, että mitä paikalliset Ranskalaiset syö ja niihin liittyviä ruokareseptejä.

Lähes kaikissa kehutaan ja mainostetaan näitä kahviloita ja ravintoloita siitä miten herkullista ruokaa sieltä löytyy.

Vaikka en asiantuntija olekaan niin minulle on jäännyt hieman sellainen vaikutelma, että kaikki nämä croisantit, cafelatet ja muut leivonnaiset ovat vain turisteille tarkoitettua mainostettua Ranskalaista kulttuuriruokaa.

Turistit syövät tietynlaisia hienoja perinneruokia ravintoloissa ylihintaan ( saattaa olla edullisiakin ) josta annetaan semmoinen kuva, että näitä syödään Ranskassa.

Uskon, että raaka totuus on aivan jotain muuta.
Paikallinen varmaan käy läheisessä pikkumarketista hakemassa sen halvimman punkkupullon ja röökiaskin kainaloonsa sekä tekee kotonaan sitten halvimmista raaka-aineista jonkun sörsselin, kuten munakas tai joku vastaava.

Paikalliset tekee varmaan kotona enemmän jotain keitto, uunivuoka ruokaa, kuten muhennos ja pataruokaa.

Varsinkin kala ja kasvisruoat on kuulemma yleisiä.

Ainoa mikä poikkeaa tästä on säännölliset ruokailuajat verrattuna Suomeen.

Vai onko nämä perinneruoat enemmän turistille ja paikalliset ostavat sieltä lähimarketista valmisruokaa ?

En tiedä yhtään, että onko valmisruoat miten yleisiä Ranskassa.

Mutta niin kuin totesin en ole asiantuntija joten joku korjatkoon asian jos on eri mieltä.

Ps: yritän opetella kirjoittamaan joten kiitos sen arvostelusta jo etukäteen.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta