Mitä paikalliset syövät Ranskassa

Ranskalainen-hernekeitto

Olen selaillut monia nettisivuja etsien, että mitä paikalliset Ranskalaiset syö ja niihin liittyviä ruokareseptejä.

Lähes kaikissa kehutaan ja mainostetaan näitä kahviloita ja ravintoloita siitä miten herkullista ruokaa sieltä löytyy.

Vaikka en asiantuntija olekaan niin minulle on jäännyt hieman sellainen vaikutelma, että kaikki nämä croisantit, cafelatet ja muut leivonnaiset ovat vain turisteille tarkoitettua mainostettua Ranskalaista kulttuuriruokaa.

Turistit syövät tietynlaisia hienoja perinneruokia ravintoloissa ylihintaan ( saattaa olla edullisiakin ) josta annetaan semmoinen kuva, että näitä syödään Ranskassa.

Uskon, että raaka totuus on aivan jotain muuta.
Paikallinen varmaan käy läheisessä pikkumarketista hakemassa sen halvimman punkkupullon ja röökiaskin kainaloonsa sekä tekee kotonaan sitten halvimmista raaka-aineista jonkun sörsselin, kuten munakas tai joku vastaava.

Paikalliset tekee varmaan kotona enemmän jotain keitto, uunivuoka ruokaa, kuten muhennos ja pataruokaa.

Varsinkin kala ja kasvisruoat on kuulemma yleisiä.

Ainoa mikä poikkeaa tästä on säännölliset ruokailuajat verrattuna Suomeen.

Vai onko nämä perinneruoat enemmän turistille ja paikalliset ostavat sieltä lähimarketista valmisruokaa ?

En tiedä yhtään, että onko valmisruoat miten yleisiä Ranskassa.

Mutta niin kuin totesin en ole asiantuntija joten joku korjatkoon asian jos on eri mieltä.

Ps: yritän opetella kirjoittamaan joten kiitos sen arvostelusta jo etukäteen.

5

2129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käynyt

      Ranskalaiset suhtautuvat ruokaan intohimoisempi ja syövät paremmin kuin suomalaiset. Siinä mielessä olet oikeassa, että he hakevat siitä kulmakaupasta viinipullon, mutta siitä kulmakaupasta saa myös kunnon tuoreet ainekset sesongin mukaan. Pakasteita käytetään jonkin verran, mutta ei läheskään siinä määrin kuin Suomessa. Samoin ranskalaiset syövät useammin ulkona ravintolassa kuin suomalaiset, minkä vuoksi maassa on suhteessa enemmän hyviä ruokaravintoloita.

      Samoin olet oikeassa ruokailuaikojen osalta. Sähkövalon keksimisen jälkeen ei ole mitään syytä Suomessa noudatettaville, typerille, liian aikaisille ja aamuun painottuville ruokailuajoille. On terveellisempää syödä pääateria riittävän myöhään illalla.

      Jos olet erehtynyt ruokailemaan turistialueiden rysissä, en yhtään ihmettele mielipidettäsi. Seuraavalle matkalle Ranskaan suosittelen Michelinin punaista opasta. Unohda ne tähtipaikat, kuten minäkin unohdan (kukkaro ei kestä). Michelin ukolla merkityt ja siitä huokeammat sopivat paremmin budjettini.

    • PerheessäKäynyt

      Oltiin muutama päivä ranskalaisen nuoren miehen (bewelcome.org (=sohvasurffausta)) ja yö vanhempiensa luona. Ateriointikokonaisuudet oli tietysti "sukurasitteen" alaisia. Muutama asia:
      - aamupalalla oli suomalaiseen verrattavaa kahvia
      - aamupalalla oli vain makeaa syötävää, ei makkaraa, kinkkua, pasteijaa, ...
      - aamupalalla ei ollut mitään vihanneksia
      - päivä- / iltaruokana oli monesti "spesialitee", joten arkiruuat jäi kokematta
      - aterioilla ei ollut tuorreita vihanneksia lainkaan (pienin poikkeuksin)
      - hanhenmaksapatee 141€/kg, syökää kaikella kunnioituksella!
      - viiniä tarjottiin niukasti, vain ateriaan liittyvä minimi
      - alkoholijuomia yleensäkään ei tarjottu ilman edes pientä naposteltavaa

      Tässä muutama havainto tajunnanvirrasta poimittuna.

      Mukava havainto oli, että Ranska on Pariisin ulkopuolella. Ihmiset ystävällisiä, ja monet suostuivat osaamaan englantia vähintään "a little". Tarjosimme kuitenkin aloitukseksi aina "bonsuur"in. Kaupoissa oli leppoisa tunnelma, varsinkin puodeissa myyjillä oli hetki aikaa jutustella tuttavallisesti (muiden ranskalaisten kanssa).

      Matkasimme vuokra-autollakin muutaman sata kilometriä. Muutama havainto:
      - nopeusrajoituksia kunnioitettiin, kohtuuvauhtia pitäviä ei juuri ohiteltu.
      - 18 jälkeen on helposti pitkiä ruuhkia kun palataan töistä (juu-u, siihen aikaan)
      - liikenneympyröitä on tuskaisen paljon, "neljännes reissusta tehtiin liikenneympyrän sisällä"
      - sisäkehää ajavat vilkuttavat vasemmalle
      - pysäköinti on kurinalaista
      - auton ilmastointia käytettiin kitsaasti, osaa moottoriteitä välttelivät perin korkeiden maksujen
      ja periaatteen vuoksi, valtio rakentanut ja nyt yksityinen rahastaa.

      Nämäkin tajunnanvirrasta poimittua.

    • kokemustalöytyy

      Riippuu alueesta mutta tässä jotain: Nizzassa näkyi runsaasti tunisialaisia ravintoloita eli tyypillistä pikaruokaa ja kanamunilla täytettyjä leipiä patonkeja. Rantakaupungeissa myydään runsaasti mereneläviä: kalaa, suuria rapuja, mustekalaa sun muuta. Sianlihaa syövät paikalliset mutta ei muslimit. Ruokakaupoista kuten Monoprix löytää myös eksoottisempia aterioita kuten taboule, couscous sun muut afrikkalaiset/arabi ruuat. Suklaata ja sipsejä on paljon aivan kuten muuallakin. Kahvilat ovat suosittuja ja niissä esim. sarvet kuten muuallakin etelä-Euroopassa. Ruoka on kallista, hintataso sama kuin Suomessa ja jotkut tuotteet vielä kalliimpia. Vihanneksia löytää ja ratatouille. On myös afrikkalaisia ravintoloita.

    • Samanlaistakaikkialla

      Niilin, köyhät ei keikalle ja rikkaille pervoilua ei mikään riitä...
      Köyhä ranskaksi elää niin kuin köyhät yleensä.
      Ja rikas mahtailee.

    • Siekf

      Ruokakulttuuri vaihtelee paljon alueittain. Joillain alueilla esim. Lyonissa syödään riistaa, sammakoita ja etanoita. Monille paljasjalkaisille pariisilaiselle ne ovat kuitenkin kauhistus. Croissantteja syödään ainakin Pariisissa paljon ihan paikallisten toimesta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anteeksi mies

      En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin
      Ikävä
      57
      9197
    2. Mietin aina vain

      Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh
      Tunteet
      12
      3639
    3. Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa

      Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r
      Ikävä
      29
      2947
    4. Kysely lieksan miehille

      Olemme tässä pohtineet tällaista asiaa, että miten on. Tästä nyt on paljon ollut juttua julkisuudessakin aina sanomaleht
      Lieksa
      85
      2258
    5. Palstan henkisesti sairaat ja lihavat

      Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals
      Ikävä
      114
      2070
    6. Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta

      kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.
      Maailman menoa
      367
      1856
    7. Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä

      Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      1482
    8. FinFamin ryhmät

      Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir
      Salo
      0
      1231
    9. Olen vähän

      Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I
      Ikävä
      10
      1105
    10. Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!

      JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu
      Suomalaiset julkkikset
      72
      1104
    Aihe