Mitä paikalliset syövät Ranskassa

Ranskalainen-hernekeitto

Olen selaillut monia nettisivuja etsien, että mitä paikalliset Ranskalaiset syö ja niihin liittyviä ruokareseptejä.

Lähes kaikissa kehutaan ja mainostetaan näitä kahviloita ja ravintoloita siitä miten herkullista ruokaa sieltä löytyy.

Vaikka en asiantuntija olekaan niin minulle on jäännyt hieman sellainen vaikutelma, että kaikki nämä croisantit, cafelatet ja muut leivonnaiset ovat vain turisteille tarkoitettua mainostettua Ranskalaista kulttuuriruokaa.

Turistit syövät tietynlaisia hienoja perinneruokia ravintoloissa ylihintaan ( saattaa olla edullisiakin ) josta annetaan semmoinen kuva, että näitä syödään Ranskassa.

Uskon, että raaka totuus on aivan jotain muuta.
Paikallinen varmaan käy läheisessä pikkumarketista hakemassa sen halvimman punkkupullon ja röökiaskin kainaloonsa sekä tekee kotonaan sitten halvimmista raaka-aineista jonkun sörsselin, kuten munakas tai joku vastaava.

Paikalliset tekee varmaan kotona enemmän jotain keitto, uunivuoka ruokaa, kuten muhennos ja pataruokaa.

Varsinkin kala ja kasvisruoat on kuulemma yleisiä.

Ainoa mikä poikkeaa tästä on säännölliset ruokailuajat verrattuna Suomeen.

Vai onko nämä perinneruoat enemmän turistille ja paikalliset ostavat sieltä lähimarketista valmisruokaa ?

En tiedä yhtään, että onko valmisruoat miten yleisiä Ranskassa.

Mutta niin kuin totesin en ole asiantuntija joten joku korjatkoon asian jos on eri mieltä.

Ps: yritän opetella kirjoittamaan joten kiitos sen arvostelusta jo etukäteen.

5

2977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käynyt

      Ranskalaiset suhtautuvat ruokaan intohimoisempi ja syövät paremmin kuin suomalaiset. Siinä mielessä olet oikeassa, että he hakevat siitä kulmakaupasta viinipullon, mutta siitä kulmakaupasta saa myös kunnon tuoreet ainekset sesongin mukaan. Pakasteita käytetään jonkin verran, mutta ei läheskään siinä määrin kuin Suomessa. Samoin ranskalaiset syövät useammin ulkona ravintolassa kuin suomalaiset, minkä vuoksi maassa on suhteessa enemmän hyviä ruokaravintoloita.

      Samoin olet oikeassa ruokailuaikojen osalta. Sähkövalon keksimisen jälkeen ei ole mitään syytä Suomessa noudatettaville, typerille, liian aikaisille ja aamuun painottuville ruokailuajoille. On terveellisempää syödä pääateria riittävän myöhään illalla.

      Jos olet erehtynyt ruokailemaan turistialueiden rysissä, en yhtään ihmettele mielipidettäsi. Seuraavalle matkalle Ranskaan suosittelen Michelinin punaista opasta. Unohda ne tähtipaikat, kuten minäkin unohdan (kukkaro ei kestä). Michelin ukolla merkityt ja siitä huokeammat sopivat paremmin budjettini.

    • PerheessäKäynyt

      Oltiin muutama päivä ranskalaisen nuoren miehen (bewelcome.org (=sohvasurffausta)) ja yö vanhempiensa luona. Ateriointikokonaisuudet oli tietysti "sukurasitteen" alaisia. Muutama asia:
      - aamupalalla oli suomalaiseen verrattavaa kahvia
      - aamupalalla oli vain makeaa syötävää, ei makkaraa, kinkkua, pasteijaa, ...
      - aamupalalla ei ollut mitään vihanneksia
      - päivä- / iltaruokana oli monesti "spesialitee", joten arkiruuat jäi kokematta
      - aterioilla ei ollut tuorreita vihanneksia lainkaan (pienin poikkeuksin)
      - hanhenmaksapatee 141€/kg, syökää kaikella kunnioituksella!
      - viiniä tarjottiin niukasti, vain ateriaan liittyvä minimi
      - alkoholijuomia yleensäkään ei tarjottu ilman edes pientä naposteltavaa

      Tässä muutama havainto tajunnanvirrasta poimittuna.

      Mukava havainto oli, että Ranska on Pariisin ulkopuolella. Ihmiset ystävällisiä, ja monet suostuivat osaamaan englantia vähintään "a little". Tarjosimme kuitenkin aloitukseksi aina "bonsuur"in. Kaupoissa oli leppoisa tunnelma, varsinkin puodeissa myyjillä oli hetki aikaa jutustella tuttavallisesti (muiden ranskalaisten kanssa).

      Matkasimme vuokra-autollakin muutaman sata kilometriä. Muutama havainto:
      - nopeusrajoituksia kunnioitettiin, kohtuuvauhtia pitäviä ei juuri ohiteltu.
      - 18 jälkeen on helposti pitkiä ruuhkia kun palataan töistä (juu-u, siihen aikaan)
      - liikenneympyröitä on tuskaisen paljon, "neljännes reissusta tehtiin liikenneympyrän sisällä"
      - sisäkehää ajavat vilkuttavat vasemmalle
      - pysäköinti on kurinalaista
      - auton ilmastointia käytettiin kitsaasti, osaa moottoriteitä välttelivät perin korkeiden maksujen
      ja periaatteen vuoksi, valtio rakentanut ja nyt yksityinen rahastaa.

      Nämäkin tajunnanvirrasta poimittua.

    • kokemustalöytyy

      Riippuu alueesta mutta tässä jotain: Nizzassa näkyi runsaasti tunisialaisia ravintoloita eli tyypillistä pikaruokaa ja kanamunilla täytettyjä leipiä patonkeja. Rantakaupungeissa myydään runsaasti mereneläviä: kalaa, suuria rapuja, mustekalaa sun muuta. Sianlihaa syövät paikalliset mutta ei muslimit. Ruokakaupoista kuten Monoprix löytää myös eksoottisempia aterioita kuten taboule, couscous sun muut afrikkalaiset/arabi ruuat. Suklaata ja sipsejä on paljon aivan kuten muuallakin. Kahvilat ovat suosittuja ja niissä esim. sarvet kuten muuallakin etelä-Euroopassa. Ruoka on kallista, hintataso sama kuin Suomessa ja jotkut tuotteet vielä kalliimpia. Vihanneksia löytää ja ratatouille. On myös afrikkalaisia ravintoloita.

    • Samanlaistakaikkialla

      Niilin, köyhät ei keikalle ja rikkaille pervoilua ei mikään riitä...
      Köyhä ranskaksi elää niin kuin köyhät yleensä.
      Ja rikas mahtailee.

    • Siekf

      Ruokakulttuuri vaihtelee paljon alueittain. Joillain alueilla esim. Lyonissa syödään riistaa, sammakoita ja etanoita. Monille paljasjalkaisille pariisilaiselle ne ovat kuitenkin kauhistus. Croissantteja syödään ainakin Pariisissa paljon ihan paikallisten toimesta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      276
      4712
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      134
      3050
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      45
      2894
    4. Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?

      Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k
      Maailman menoa
      36
      2882
    5. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      77
      1816
    6. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      106
      1674
    7. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      28
      1521
    8. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      61
      1438
    9. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      95
      1292
    10. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      220
      1204
    Aihe